Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłacenie kredytu w Santanderze za pomocą EasyCredit?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim!

Jak wielu innych, jestem też dość niezadowolony z banku Santander. Mam tam kredyt w wysokości około 13000 euro, którego chciałbym się pozbyć. Ponieważ oczywiście nie mam tyle pieniędzy, chciałbym wziąć kredyt gdzie indziej, aby go spłacić w Santanderze. Oferta Easy Credit wydawała mi się niedawno dość korzystna i interesująca. Nie chcę jednak znowu niczego zrobić nie tak. Czy ktoś może mi coś doradzić?

Volker

Napisany przez MThiemann
Cześć Volker,

jakie warunki oferuje Easycredit w związku z spłatą zobowiązań wobec Santanderbank?

Easycredit oferuje warunki - podobnie jak wiele innych banków - zależne od oceny zdolności kredytowej. Prawdopodobnie niewielu klientów otrzymuje oprocentowanie podane na stronie internetowej.

Koniecznie uzyskaj również inne oferty. Ostatnie spłaty kredytów, które zrealizowałem, były częściowo poniżej 5% nominalnie (w zależności od zdolności kredytowej i okresu kredytowania).

W porównaniu online rat kredytowych na mojej stronie internetowej możesz łatwo porównać ze sobą kilka banków i złożyć wniosek bezpośrednio. Nie poniesiesz żadnych kosztów za zapytanie ani za odrzucenie.

Pozdrowienia

M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Spłacanie bieżących pożyczek ma sens często tylko na początku okresu kredytowania. Wtedy większość odsetek nadal jest w kredycie. Około połowy okresu kredytowania sytuacja się zmienia. Wtedy udział spłaty w ratę jest wyższy niż udział odsetek. Poproś o informacje o spłacie i o ewentualnych zwrotach odsetek. Nowa pożyczka również generuje opłaty manipulacyjne i odsetki.
I jeszcze jedno. Przy porównywaniu zwróć uwagę na rzeczywistą roczną stopę oprocentowania, a nie nominalną (jak obiecuje pan Thiemann, poniżej 5% nominalnie). Rzeczywista roczna stopa oprocentowania to standardowa i określona metoda obliczania. Banki muszą się jej trzymać.

Powodzenia w porównywaniu.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,
według mnie Teambank obecnie oferuje promocję, w ramach której pokryje opłaty manipulacyjne związane z dotychczasowym kredytem! Wystarczy zapytać w bankach VR lub bezpośrednio w EasyCredit! Mam nadzieję, że pomogłem!

Napisany przez Jakob Cyll
Cześć Volker,

Bardzo zalecam postępowanie zgodne z sugestią MThiemanna.

Zalecam porównać oferty, najlepiej za pośrednictwem niezależnego pośrednika.

Przy rozliczaniu zobowiązań często diabeł wyrzuca się z deszczu pod rynnę.

Napisany przez Bankenschreck

Cześć Volker,

Zdecydowanie polecam postępowanie sugerowane przez MThiemanna.

Porównaj i daj sobie porównać, najlepiej przez niezależnego pośrednika.

Ponieważ przy wykupie kredytu często diabeł jest wypędzany Belzebubem.

Hej,
tak, również ja polecam ten krok. Zanim ktoś zaciągnie kredyt albo zastąpi go innym, powinien skorzystać z niezależnej porady lub samodzielnie porównać oferty. W żadnym wypadku nie przyjmuj pierwszej lepszej oferty.

Nawiasem mówiąc, informacja o przejęciu opłat przez nowy bank jest całkowitą bzdurą. Opłaty w ogóle nie są dopuszczalne. Powinniście odzyskać od banków te opłaty.
Sprawdźcie stronę Home - Vertragswertcheck. Pomogła także mnie i kilku moim znajomym.

Powodzenia
Strach banków

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata