Uważam, że portal giełdowy Salamander jest czymś naprawdę wyjątkowym. Jesteśmy raczej zgrany zespół. Każdy akceptuje opinie innych, nawet jeśli nie zgadzają się z jego własnymi. To sprawia, że jest to interesujące. Praktycznie nigdy tutaj nie czytam zbędnych postów. Każdy ma swoje pytania i problemy, i niezależnie od tego, czy pytanie jest ważne czy nie, zawsze dostaje odpowiedź. Wielu członków również wymienia się wiadomościami prywatnymi. Ja na przykład tak robię. Mogę zapytać innego członka, o którego myślę, że najlepiej będzie umiał odpowiedzieć na moje pytanie. A jeśli pytanie dotyczy tylko mnie, nie muszę go umieszczać na forum.
Gdy spojrzysz na inne fora, zauważysz wiele, które mają taką samą platformę jak ta na forum giełdowym. Jednak nigdzie jeszcze nie widziałem forum, gdzie panuje taka porządku jak tutaj. Wszystko jest przejrzyste, a odpowiedzi są zazwyczaj bardzo dobre. Ma się również wrażenie, że zna się innych, nawet jeśli tak naprawdę zna się tylko ich pseudonim użytkownika. Mimo to można wyciągnąć wiele wniosków z ich dotychczasowych postów i bardziej lub mniej ufać ich treściom. Można też dobrze ocenić, kto ma w przybliżeniu te same cele inwestycyjne.
To, co również doceniam tutaj, to to, że nasz administrator stara się spełnić nasze życzenia, o ile to możliwe. Gdzie jeszcze można to zobaczyć? Natychmiast usuwa nowych członków, którzy tylko chcą robić reklamę. Zwłaszcza reklamę niezwiązaną z giełdą. To również pokazuje, że dla Salamandra liczy się jakość przed ilością. Za to wielkie podziękowanie!
Na przykład, sytuacja z kontantem nie poprawi się z powodu nowej platformy. Wiele często zbędnych postów sprawi, że Borsalino stanie się szybko nieczytelny, a przy niektórych postach trzeba będzie przeglądać kilka stron.
Na pewno zostanę tutaj, ale będę też obserwować rozwój Borsalino.
Jednakże tutaj, na portalu giełdowym, także mogą być problemy z przeglądalnością. Mamy również posty, które rozrosły się już na kilka stron. Nawet posty Marcusa, które zazwyczaj zawierają istotne stwierdzenia, znikają w bieżącej działalności. Chciałbym więc prosić Marcusa, aby pisał swoje artykuły dotyczące długofalowych stwierdzeń na temat złota,
USD, stóp procentowych, itp. w swojej chronionej strefie moderatora. Dzięki temu artykuły będą znacznie łatwiej dostępne. W końcu w epoce komputerów nie chcę drukować wszystkiego. Odpowiedzi mogą być udzielane w obszarze publicznym.
Kto ma jeszcze realne propozycje dotyczące optymalizacji portalu giełdowego? Chcemy przecież pozostać numerem 1!
Karat