Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę wziąć kredyt, aby spłacić wiele mniejszych kredytów?

Napisany przez onker
Cześć, gdy byłem młodszy, narobiłem sobie sporo długów przez zakupy online i umowy na telefony komórkowe i teraz chciałbym je spłacić. Chcę teraz je spłacić. Czy mogę gdzieś dostać kredyt, aby spłacić te mniejsze długi i mieć tylko jedną instytucję, którą będę musiał spłacać? Czy w ogóle jest to możliwe?

Napisany przez 2Bolitho
Ogólnie tak. Nowy kredyt powinien mieć lepszą stopę procentową niż stare kredyty. Nie mogę powiedzieć, czy otrzymasz kredyt i pod jakimi warunkami. To zależy od kilku czynników.

Napisany przez Goran
Cześć,

tak - refinansowanie jest zasadniczo możliwe. W rezultacie z pewnością zaoszczędzisz także na kosztach odsetek, zwłaszcza że obecnie stopy procentowe kredytów mają tendencję spadkową. Sprawdź po prostu oferty i skorzystaj z korzyści.

Napisany przez Christiane1978
Na ile mi wiadomo, w zależności od konkretnych okoliczności tutaj również używa się terminów refinansowania, finansowania pośredniego lub, jak już sugerowano, konsolidacji zadłużenia.

Napisany przez Kredithelfer
Cześć obecnym,

Przekształcenie długu jest ogólnie korzystne, aby skorzystać z korzystnych zmian w stopach procentowych. W wielu przypadkach restrukturyzacja poprawia nawet zdolność kredytową, z jednej strony z powodu zmniejszenia liczby wierzycieli, z drugiej strony z powodu obniżenia miesięcznego obciążenia dla kredytobiorcy. Oczywiście ma się wtedy lepszy przegląd swoich zobowiązań.

W sektorze prywatnym jest to zasadniczo możliwe. Decydujące jest jednak dokładne zbadanie istniejących kredytów. Najważniejsze są terminy wypowiedzenia! Jeśli nie można jeszcze wypowiedzieć wszystkich kredytów jednocześnie, albo się czeka, albo spłaca tylko część, co jednak nie zawsze przynosi optymalne oszczędności.

Ponadto mogą pojawić się tzw. odszkodowania za wcześniejszą spłatę! Czy warto ostatecznie spłacić kredyty, powinien dla ciebie obliczyć twój godny zaufania partner, zazwyczaj bank!

Wtedy zazwyczaj pożyczy ci on kwotę, którą możesz spłacić wszystkie kredyty, i to po lepszej stopie procentowej. Zaletą jest to, że w razie potrzeby można pożyczyć trochę więcej, które jest wtedy do dyspozycji.

Co możemy ci zatem doradzić: sprawdź lub pozwól sprawdzić, jakie koszty poniesiesz, jeśli spłacisz zobowiązania przed czasem. Następnie określ, ile pieniędzy możesz zaoszczędzić na niższych stopach procentowych i braku opłat. Jeśli to się opłaca, udaj się do banku i miej nadzieję, że spłaci wszystkie kredyty na korzystnych warunkach!

pzdr

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata