Re: Czy oba rodziciele muszą być obecni przy pytaniach dotyczących rachunku bieżącego dla syna w Sparkasse?
Napisany przez axelku -
- czw gru 06, 2012 2:18 pm
Cześć, mam mały problem. Mieszkam w Hesji, a mój 17-letni syn w Berlinie u swojej mamy. Mamy oboje prawo opieki oraz podpisaliśmy oboje na jego konto w Sparkasse Berlin. Teraz zostało zablokowane jego konto (z pozostałą na nim gotówką), ale powód otrzyma się tylko podczas osobistego spotkania. Ponieważ moja była partnerka jest poważnie chora od dobrych 2 tygodni, chciałem jechać z moim synem do berlińskiej Sparkasse w przyszłym tygodniu (czyli 800 km w jedną i drugą stronę), ponieważ będę wtedy na urlopie. Teraz powiedzieli mi przez telefon, że na spotkanie muszę przyjść tylko z moją byłą partnerką, ponieważ sam z synem nie otrzymam informacji. Co mnie dziwi, to to, że 2 tygodnie temu moja była miała z nim spotkanie, ale ponieważ się rozchorował, nikt nie powiedział, że muszę być obecny. Czy jest prawdą, że obaj rodzice muszą być obecni? Chodzi mi o informację dlaczego konto zostało zablokowane. Pozdrowienia, Axel
PS: Nie mam pojęcia, dlaczego zostało zablokowane
PS: Nie mam pojęcia, dlaczego zostało zablokowane