Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy kobiety są lepszymi inwestorami pieniędzy...?

Napisany przez Meyer Anlegerme
W przyszłym roku ponownie odbędzie się Forum Finansów dla Kobiet podczas Niemieckiego Targu Inwestorów we Frankfurcie 2012. Zawsze mówi się, że kobiety potrafią lepiej lokować pieniądze. Albo przynajmniej ponoszą mniejsze ryzyko niż ich męscy koledzy. Ile prawdy w tym jest? Czy zgadzasz się z tym? Kobiety są bardziej troskliwe i częściej uwzględniają społeczne lub zrównoważone aspekty inwestycji. Czy z kolei mężczyźni są złymi wampirem krwi i barbarzyńcami giełdowymi?

Jeśli należysz do kobiet, które chcą dokładniej wiedzieć, zrozumieć i wolisz działać, to Forum Finansów dla Kobiet jest miejscem dla Ciebie. Forum Finansów dla Kobiet jest skierowane do wszystkich kobiet, które myślą i działają zorientowane na przyszłość. Ponieważ chodzi tutaj o solidne informacje i niezależne doradztwo w zakresie emerytur, budowy majątku i jego ochrony.

Bez względu na to, ile zarabiasz, czy właśnie planujesz swoją pierwszą inwestycję finansową, czy też chcesz powiększyć swój majątek. Bez względu na to, w jakiej fazie życia się obecnie znajdujesz, czy zależy Ci głównie na prywatnej emeryturze, czy też chcesz dowiedzieć się, jak chronić swój majątek przed inflacją - Forum Finansów dla Kobiet przyniesie Ci dokładnie to wsparcie, którego teraz najbardziej potrzebujesz.

Jeśli czujesz się przez to zainteresowana, polecam Ci już teraz zapewnić sobie darmowy bilet wstępu na Niemiecki Targ Inwestorów 2012 pod adresem www.deutsche-anlegermesse.de.

Napisany przez delgado
Mogę sobie już wyobrazić, że płeć żeńska zachowuje się ostrożniej, jeśli chodzi o inwestycje. Ryzykowanie jest raczej cechą męską. :-). Obraz nieustraszonego rycerza nadal jest bardzo silnie zakorzeniony w naszym społeczeństwie.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
być może trzeba także zauważyć, że pieniądze były sprawą męską przez wiele pokoleń, a kobiety zaczęły interesować się nimi dopiero od momentu emancypacji.
Z tego powodu kobiety prawdopodobnie są jeszcze gorzej poinformowane statystycznie niż większość mężczyzn.

Być może dlatego podejmowane są bardziej ostrożne decyzje. Ale czy lepsze?

Kontrargument dla tego stanowiska:
Gdzie są super udane kobiety w branży zarządzania funduszami i zarządzania majątkiem?
Kilka kobiet w tej branży nie wyróżnia się ani pozytywnie, ani negatywnie.

Oczywiście można eksploatować ten temat marketingowo. Metzler organizował już w latach 90. specjalne wydarzenia dla inwestorek i osiągnął z nimi wysokie wyniki sprzedaży funduszy.

Pozdrawiam, Paule

Napisany przez asktom71
Susan Levermann pisze w swojej książce tak. Kobiety reagują mniej aktywnie na rynek i dlatego często radzą sobie lepiej niż mężczyźni, którzy działają bardzo szybko i zdecydowanie, często wyrządzając więcej szkody niż pożytku.

Z książki „Relaksacyjna droga do bogactwa”

Jej genialny sposób wyboru akcji jest teraz dostępny w internecie jako usługa internetowa!
Wyszukaj w Google "Akcje Levermanna"

Napisany przez susa23
Ja, mogę sobie wyobrazić, że płeć żeńska zachowuje się ostrożniej, jeśli chodzi o inwestycje.

Mogę to potwierdzić. Często jednak myślę, że może osiągnęłabym większe zyski, gdybym po prostu zaryzykowała trochę więcej. Akcje Nokii to było coś. Kilka miesięcy temu miałam nosa, ale nie odważyłam się więcej kupić.

Pozdrawiam,
Susa

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata