Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Miesięczna i jednorazowa inwestycja

Napisany przez diskret1976
Cześć wszystkim,

aktualnie szukam dwóch form inwestycji. Może możecie pomóc lub dać jakieś wskazówki.

Pierwsza to miesięczna inwestycja w wysokości 100 €. Czas trwania powinien wynosić od 5 do 25 lat i powinien być możliwy do wypowiedzenia w ciągu 3 miesięcy. Byłoby fajnie, gdyby istniała stała podstawowa stopa procentowa.

Druga sprawa, będę chciał zainwestować 10 000 € na okres jednego roku.

Czy macie coś do polecenia lub jakąś dobrą platformę porównawczą?

Napisany przez Ravemaster84
Sprawdź modern-banking.de - Porównanie banków internetowych i brokerów online

Możesz tam przejrzeć oferty lokat. Wydaje mi się, że obecnie MoneYou jest na szczycie, ale nie jestem pewien.

Jeśli chodzi o inwestycje miesięczne, trzeba jeszcze ustalić, jaki produkt.
Jeśli chodzi o okres inwestycji, warto zastanowić się nad funduszem oszczędnościowym. Jeśli naprawdę nie chcesz ryzykować i chcesz zainwestować przez plan oszczędnościowy w banku, sprawdź plan oszczędnościowy CSG (Kalkulator rentowności celowanego oszczędzania: Inwestycje i oszczędzanie z premią).
To spółdzielnia mieszkaniowa z atrakcyjnym oprocentowaniem i solidnymi premiami rocznymi.

Napisany przez EuroPaule

Pierwsza opcja to miesięczna inwestycja w wysokości 100€. Okres trwania powinien wynosić od 5 do 25 lat i powinno być możliwe jej wypowiedzenie w ciągu 3 miesięcy. Fajnie byłoby, gdyby istniał stały podstawowy oprocentowanie.

Cześć,

Problem polega na tym, że obecnie bezpieczne inwestycje przynoszą dochód poniżej inflacji. Na tej podstawie nie ma sensu zobowiązywać się na długi czas.
Być może dobrym pomysłem byłby kontrakt oszczędnościowy. Istnieją oferty z dość interesującym oprocentowaniem depozytowym i stosunkowo dużym bezpieczeństwem, ponieważ nie ma bezpośredniej zależności od rynków kapitałowych.

Cytat od diskret1976

Drugą rzeczą, którą chciałbym zrobić, to zainwestować 10.000€ przez rok.

W przypadku tej inwestycji, to nie jest inwestycja, ale parkowanie środków. Tutaj pozostaje tylko lokata terminowa lub lokata oszczędnościowa.
Porównanie znajdziesz na stronie fmh.de

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez tequila
Jeśli naprawdę nie chcesz podejmować żadnego ryzyka i chcesz zrobić to za pomocą planu oszczędnościowego w banku, sprawdź plan oszczędnościowy CSG.

Ryzyko jest oczywiście definiowane przez każdego inaczej, dlatego to tylko moje skromne spojrzenie na sprawę, gdy biorę pod uwagę broszurę dotyczącą ochrony depozytów:

Jedynym celem tej instytucji samopomocy jest zabezpieczenie depozytów klientów w zrzeszonych spółdzielniach mieszkaniowych. Zrzeszone spółdzielnie mieszkaniowe corocznie wpłacają składki. Jeśli istnieje ryzyko, że spółdzielnia mieszkaniowa z instytucją oszczędnościową nie będzie w stanie spełnić zobowiązań wynikających z depozytów, GdW może w ramach statutu i w interesie zaufania do zrzeszonych spółdzielni mieszkaniowych skorzystać z funduszu samopomocy. Nie istnieje jednak formalne roszczenie prawnego.

Dla mnie osobiście bezpieczeństwo brzmi inaczej...

Napisany przez Latinl
Cześć!

10 tysięcy na rok na lokacie terminowej lub na rachunku oszczędnościowym.

Plan oszczędnościowy obejmuje wiele funduszy. Najlepiej zrobić to przez Cortal, którzy mają szeroki wybór funduszy z rabatem na opłatę emisyjną i można zacząć oszczędzać od 25 € miesięcznie. Oczywiście nie masz stałego oprocentowania. Jednak fundusze są płynne i długoterminowo bardziej rentowne niż rachunki oszczędnościowe i inne.

Odradzałbym inwestowanie w ETFy. Choć są tańsze, nie zawsze odwzorowują indeks 1:1, a Twoje pieniądze/majątek mogą zniknąć, jeśli instytucja finansowa zbankrutuje. W przypadku funduszy nie jest tak.

Fundusze to majątek odrębny = bezpieczne w przypadku upadłości
ETFy nie = roszczenia są normalnie prowadzone przez masę upadłościową, otrzymuje się tylko częściową kwotę

@tequila
Pamiętam, że taka sama formuła jest używana również w Funduszu Gwarantowania Depozytów niemieckich banków. Dlatego osobiście nie oceniam ryzyka wyżej niż w przypadku lokaty terminowej. Czy jestem w błędzie?

@Latinl
Dlaczego zalecać fundusz, jeśli nie znamy profilu ryzyka TOścia? Oczywiście, przy funduszach istnieje szansa na uzyskanie większego zysku niż przy planie oszczędnościowym w banku. Ale to nic nie daje, jeśli chcę unikać giełdy jako inwestor. W takim przypadku muszę się zadowolić mniejszym zyskiem. Ponadto nie ma sensu rozkładać 100,- oszczędności na kilka funduszy z planem oszczędnościowym. Maksymalnie 2 fundusze po 50,-. Nawet jeśli stawki są obniżone, opłaty za realizację planu oszczędnościowego (12 razy w roku na każdy fundusz) mnie zjadają.

To, że ETF nie zawsze odzwierciedla indeks 1:1, jest nieprawdziwe. Proszę sprawdzić, czy ETF jest oparty na swapie czy pełniej replikuje indeks. Istnieją obie wersje i sprawa gustu, którą wersję wybrać.

Napisany przez tequila
@Ravemaster: Dla oszczędności takich jak lokaty terminowe to dla mnie nowość. Chętnie się jednak pouczę! Na który zapis się powołujesz?

Napisany przez Latinl

@tequila
Mogę sobie przypomnieć, że taki zapis jest również używany przez niemiecki fundusz gwarancji depozytów bankowych. Osobiście nie oceniam ryzyka wyższego niż w przypadku lokat terminowych. Czy jestem w błędzie?

@Latinl
Dlaczego polecać fundusz, jeśli nie znam profilu ryzyka TO? Oczywiście, w funduszach mam szansę na większy zysk niż w planie oszczędnościowym w banku. Jednak nic mi to nie daje, jeśli chcę unikać giełdy jako inwestor. Oczywiście, w takim przypadku muszę zadowolić się niższym zyskiem. Ponadto nie ma sensu dzielić 100 zł oszczędności na wiele funduszy z planem oszczędzania. Maksymalnie 2 fundusze po 50 zł. Nawet jeśli jednostki są objęte rabatem, opłaty za wykonanie planu oszczędnościowego (12 razy w roku na każdy fundusz) są bardzo kosztowne.

Twierdzenie, że ETF nie zawsze odzwierciedla indeks 1:1, jest nieprawidłowe. Proszę sprawdzić, czy ETF jest oparty na zamianie czy na pełnej replikacji. Istnieją obie wersje, a wybór zależy od gustu.

Cześć Ravemaster,

W przeciwieństwie do CGS Immosparen, fundusze wydają mi się mniej ryzykowne i bardziej przejrzyste. W przypadku CGS nie widzę, jak nieruchomości są wyceniane, stan niewynajęty itp. Można to jedynie odczytać z sprawozdań finansowych.

Fundusze/ obligacje / ETF-y oferują codzienną wycenę.

Nie rozumiem, dlaczego nie warto podzielić tych 100 €? To tylko rozprzestrzenia ryzyko.

j5 25 % Blue Chips / Afryka ( Ryzyko) / Azja / Fundusz tematyczny np. Woda

Planowanie oszczędnościowe & wykonywanie zleceń / prowadzenie konta są zazwyczaj darmowe. Koszty zarządzania różnią się w każdym funduszu (trzeba samemu ocenić, czy opłata za zarządzanie na poziomie 2 / 3 czy 4 % jest warta tego).

O temacie odwzorowania. Niestety, to nadal nie jest 1:1. Nawet ETF-y pobierają opłaty administracyjne, które są odejmowane. Dlatego nigdy nie mogą przewyższyć rynku. Aktywny fundusz może to zrobić.

Fundusze inwestycyjne czy ETF-y (Exchange Traded Funds)?

Jeszcze raz na temat osobistej własności. Ponownie zauważenie: W najgorszym przypadku pieniądze zostaną stracone! Lehman Brothers nauczyli nas: Nigdy nie mów nigdy

Napisany przez tequila
Aktywny fundusz może to osiągnąć.

Ale ile razy on to robi? I jak możesz rozpoznać, który fundusz prawdopodobnie pokona rynek? Dlaczego manager funduszu powinien być mądrzejszy lub bardziej elastyczny niż rynek? Który aktywny fundusz był w stanie pokonać rynek lub indeks porównawczy lub swoją wartość odniesienia w ciągu ostatnich 10 lat? Jakie fundusze polecasz dla Azji/Afryki/surowców (czytaj trendy)? Jakie tematy obiecują sukces w przyszłości? I przede wszystkim: Dlaczego? Dlaczego Afryka jest ryzykiem, a Azja nie? Pytania na które z pewnością nie znasz odpowiedzi. Co więc kombinujesz z własnym kapitałem? Może wreszcie przytoczysz wiarygodne źródło?

Napisany przez Latinl

I w w ilu przypadkach on to osiąga? I jak rozpoznajesz, który fundusz prawdopodobnie pokona rynek? Dlaczego menedżer funduszu powinien być mądrzejszy lub bardziej elastyczny niż rynek? Który fundusz aktywny odniósł trwałe sukcesy w pokonywaniu rynku lub jego benchmarku w ciągu ostatnich 10 lat? Jakie fundusze polecasz dla Azji/Afryki/surowców (czyli trendy)? Jakie tematy mają obiecującą przyszłość? I przede wszystkim: dlaczego? Dlaczego Afryka jest ryzykowna, a Azja nie? Pytania na pytania, na które z pewnością nie znasz odpowiedzi. Co nie jest dalszym zaskoczeniem.
I coż tu marudzisz z tą swoją specjalną własnością? Czy mógłbyś dla odmiany podać wiarygodne źródło, aby można było choć trochę brać Cię na poważnie?

Zamknij klapę, młody praktykancie. Rynek zawsze niesie ryzyko. Czy to fundusz czy ETF. Jeśli inwestujesz w ETF. Nawet jeśli jest to odwzorowanie 1:1 (co ciągle nie jest dostępne), możesz stracić pieniądze. Rynek nie jest drogą jednokierunkową.

I nie, jeśli fundusz dotychczas pokonał rynek, nie musi tego robić w przyszłości. Nie napisałem tego nigdzie, młody człowieku.

Nie polecam żadnych funduszy, zgodnie z zasadami forum nie wolno mi. Niemniej jednak, raczej mniejsze firmy funduszowe wprowadzają egzotyczne fundusze na rynki takie jak Afryka.

Tutaj możesz przeczytać, co oznacza specjalne majątek. Ale nadal możecie polecać śmieci :

Inwestycyjne fundusze i specjalny majątek

Specjalny majątek w ustawie o inwestycyjnych funduszach

Kapitał wpłacony do niemieckiego towarzystwa funduszy inwestycyjnych w zamian za emisję akcji i zakupione aktywa tworzą - jak już wspomniano - specjalne aktywa. Specjalny majątek stanowi kapitał inwestorów funduszu inwestycyjnego i, jak sama nazwa wskazuje, jest oddzielony od majątku towarzystwa funduszy inwestycyjnych. Dzięki temu każdy specjalny majątek jest chroniony zarówno przed zmianami wartości innych funduszy towarzystwa funduszy inwestycyjnych, jak i przed dostępem do niego samego towarzystwa funduszy inwestycyjnych lub jego wierzycieli (również w przypadku upadłości).

Więcej na ten temat: Inwestycyjne fundusze i specjalny majątek

Niemniej jednak sądzę, że byłem na złym tropie. Cofam więc swoje słowa. Ten fundusz gwarancyjny w przypadku spółdzielni powinno się raczej postrzegać jako pieczęć jakości, a nie jako gwarancję, że w razie potrzeby zostanie w rzeczywistości wypłacone. Tak więc: lokata terminowa zdecydowanie jest bezpieczniejsza niż oszczędzanie celowe w spółdzielni.

Napisany przez Latinl
Cześć, muszę się cofnąć!

Syntetyczne ETF-y (ETF-y zamienialne) nie są specjalnym aktywem! Reszta jest!

Przy czym zamienialne reprezentują różne egzotyczne aktywa, waluty itp.

Pozdrowienia!

Napisany przez tequila
O Fundusz czy ETF.

Cudownie!!!!!!!!
1. Fundusz to bulion. Ale skoro ta żenująca uwaga pochodzi od takiego bydła jak ty, to znowu pasuje!
2. ETF to Fundusz. Tak po prostu się nazywają, ponieważ są, w przeciwieństwie do aktywnych funduszy, zawsze notowane na giełdach. O matko, czy naprawdę trzeba ci wszystko tłumaczyć?

Ja nie polecam żadnych funduszy

Każdy powinien być zadowolony z tego. Sformułuję więc inaczej: Które aktywne fundusze uważasz, że w przyszłości będą w stanie przewyższyć rynek w przewidywalnym czasie? I dlaczego. W końcu twierdzisz to:

Nawet ETF-y pobierają opłaty zarządzania, które mogą być potrącone, dlatego nigdy nie mogą przewyższyć rynku. Aktywny fundusz może.

Więc, jeszcze raz:
Który aktywny fundusz uważasz za zdolny do pokonania rynku w przyszłości? Powiedzmy przez okres 5 lat? I dlaczego?

Jednak to raczej mniejsze towarzystwa funduszy inwestycyjnych inwestują w egzotyczne fundusze na rynki takie jak na przykład Afryka.

Tak. I co z tego? Myślisz, że ta informacja była teraz wyłącznie dla ciebie? Co to ma wspólnego z tematem? I tutaj także jeszcze jesteś mi winny odpowiedź. Ale chętnie powtórzę jeszcze raz swoje pytanie:
Dlaczego Afryka to ryzyko, a Azja nie?

Tutaj możesz przeczytać, co to jest specjalny majątek, praktykancie.

Marzysz. I powinno ci też być wstyd, że musi cię pouczyć praktykant. W przeciwieństwie do ciebie, ja wiem, co to jest specjalny majątek. I wiem również, że ETF to fundusz. I udziały, które inwestor nabywa, podlegają specjalnemu majątkowi. O ile nie ma niewielkiego udziału, który, w zależności od konstrukcji funduszu, może być reprezentowany przez transakcje swapowe. Sprawdź jeszcze raz, jakie jest maksymalne dopuszczalne wykorzystanie tej stopy. I jak z tego wynika, jaka jest maksymalna stopa niewypłacalności dla inwestora.

Napisany przez Latinl
Azubient ponownie wpada w szał

jak już powiedziałem, nie udzielam porad dotyczących czcionek. Możesz jednak chętnie poprawić moje błędy ortograficzne.

Proszę, zrób mi przysługę. Nie nękaj mnie ponownie wiadomościami prywatnymi. Przecież tutaj nie jestem Twoim ojcem. Ty tylko sprawiasz, że wyglądasz jeszcze śmieszniej. Jesteś gorszy niż moje wnuczka, która nie dostaje swojej lizaczka.

Napisany przez tequila
Proszę, nie kontaktuj mnie ponownie prywatnie.

Pozwalam Ci publicznie opublikować moją rzekomą wiadomość prywatną, której nigdy do Ciebie nie napisałem. Możesz to zrobić również przed administratorem. Dlaczego miałbym do Ciebie pisać? Miałeś okazję skorzystać z rozwiniętego niemieckiego systemu edukacyjnego i mimo to nie potrafisz przeliczyć 1*1.
Zresztą:
Na moje pytania nadal nie odpowiedziałeś.
Więc jeszcze raz:
Nie kontaktowałem Cię. To nigdy nie przyszłoby mi do głowy. Jaki cel miałoby to mieć? Czego mógłbym od Ciebie chcieć? Jedyne, czego mogłbym się od Ciebie nauczyć, to bezsens. Nie mam w to żadnego poważnego zainteresowania.
Nie jesteś nawet w stanie odpowiedzieć na najprostsze pytania. Twój sposób pisania wstydziłby trzylatka.
I teraz jeszcze raz Cię proszę: Opublikuj moją rzekomą wiadomość prywatną.
Zgłosiłem Twój post.
Ale pewnie i tak to załatwisz.

Napisany przez Latinl
Mówię tylko, prześladowanie

Sporo młodych ludzi poznałem, których młodzieńcza nerwica profilu w internecie doprowadza do obłędu.

Wygląda na to, że masz poważne problemy w swoim życiu realnym. Więc jeszcze raz. Przestań mnie prześladować na PM.

Dzięki

Napisany przez EuroPaule

A co tam wypluwasz ze swoim specjalnym majątkiem?
...,Czy mam cię w ogóle traktować serio?

Drodzy Pappenheimerowie,

Cytat od Latinl

Zamknij głowę stażysto.

Cytat od tequila

.Ale ponieważ ta żenada pochodzi od takiego głupka jak ty, pasuje to znowu!
Czy naprawdę nic nie wiesz?
... Twój zwyczajny bełkot, aby zatuszować swoją niepewność co do twojej niewiedzy?

.. nawet dla intelektualnego podrzutka jak ty ...
Może powinieneś H..lbi..e zabrać się za naukę, jak
To jest po prostu żenujące!

Cytat od Latinl

Stażysta znowu wpada w szał

Tylko cię bardziej ośmiesza. Jesteś gorszy niż moje wnuczka, który nie dostaje swojego lizaka

Cytat od tequila

TO!!!!!!!!!!!!!!!TO!!!!!!!!!!!,TY GŁÓWNIASZKU!!!

przyznajesz więc, że udało mi się przebić twój pancerz, składający się z czystej głupoty, niewiedzy, nieumiejętności i głupoty.
Spadasz znacznie poniżej mojego poziomu. Czego mógłbym chcieć od tak oczywistego amatorka? W moich oczach jesteś nieudacznikiem, który chętnie się wywyższa. Indyjski żebrak ma większe pojęcie o makro- i mikroekonomicznych związkach niż nieudacznik taki jak ty kiedykolwiek będzie mógł zrozumieć.
...,że tacy nieudacznicy jak ty muszą mnie jeszcze finansować!!!!
....że jesteś nic niewartym. Nawet trzylatek wstydziłby twój sposób pisania. Nic nie potrafisz, nic nie wiesz. Przynajmniej nic, co mogłoby mnie choć trochę zainteresować.
...twojej smutnej i godnej politowania nieistnienia nadawałoby wątpliwy charakter.

Cytat od Latinl

Mówię przecież, prześladowcza mania

rzadko spotkałem młodego mężczyznę, którego młoda narcystyczna natręctwo w internecie doprowadza do obłędu.
Wydaje się, że masz poważne problemy w swoim życiu.

Chciałbym bardzo grzecznie poprosić Was, abyście prowadzili swoje spory w inny sposób (bez obelg, wyzwisk i osobistych ciosów) lub lepiej w innym miejscu.

Z góry dziękuję

EuroPaule

Napisany przez domrepp
Zazwyczaj czytam tutaj z dużym zainteresowaniem. Nie jestem jednym z mistrzów ubezpieczeń (ani takim, który się za takiego uważa), dlatego też często się tutaj czegoś nowego uczę. Ten wątek miał początkowo dość interesujące zagadnienie, które byłoby warte dyskusji. Jednak to, co się tutaj i w innych wątkach czasem dzieje, jest po prostu śmieszne - jakby było to kwestią życia i śmierci. Niektórzy tutaj wyraźnie mają zupełnie inne problemy niż znalezienie właściwej inwestycji finansowej, ubezpieczenia czy innych rzeczy. Co ciekawe, często są to ci sami ludzie, którzy potrafią schodzić na niski poziom w dyskusji. W związku z tym, jeśli to jeszcze jest pożądane, proszę wrócić do tematu.

Napisany przez tequila
I wam dwóm bardzo by się to spodobało, gdybyście czytali takie bzdury o sobie. Mi osobiście jest obojętne, co o tym myślicie. Jeden używa tego forum do reklamy swojego bloga, a drugi nie wnosi nic do forum, ale korzysta z wiedzy innych. Bardzo imponujące!

Napisany przez domrepp
...każdy kolejny komentarz byłby zbędny!

Napisany przez tequila
Oczywiście. Dlatego możesz go sobie darować. Bądź wdzięczny za to forum i jego członków, bo w przeciwnym razie wciąż byś się zastanawiał, czy wskaźnik postępu jest istotnym czynnikiem, czy nie.

Napisany przez Latinl

I obu z was lubilibyście przeczytać coś takiego o sobie.
Mnie osobiście nie obchodzi, co o tym myślicie.
Jeden używa tego forum do autopromocji swojego bloga, drugi nie wnosi nic do forum, tylko korzysta z wiedzy innych.
Bardzo imponujące!

coraz bardziej wpadasz w niełaskę, gdy stajesz się lepszy od innych.

Nazwij tych, którzy twierdzą, że mają bloga i korzystają z pytań zadawanych tutaj.

Myślę, że przeceniasz swoją jeszcze nie w pełni rozwiniętą wiedzę.

Kiedy ponownie czytam twój post w pytaniu o BU, robi mi się niedobrze. Zamiast udzielać rozsądnej odpowiedzi, odpowiadasz bardzo arogancko i zarozumiale na pytanie. Gdzie jest twoja biegłość?

To ma być forum pomocy, a nie sceną dla zarozumiałych praktykantów.

Napisany przez tequila
Wychodzisz coraz bardziej na margines poprzez stawianie się ponad innych.

Jak często jeszcze? To mi obojętne! Czy w anonimowym forum ma mi zależeć na tym, co inni o mnie myślą? Widać, że nie masz prawdziwego życia z przyjaciółmi i rodziną.

Kiedy znowu przeczytam twoją wypowiedź w pytaniu o BU, robi mi się niedobrze.

Kogo to obchodzi poza tobą i innymi tutaj?

Wyznaczaj nazwy tym, którzy tworzą jakoby blog i czerpią korzyści od pytających tutaj.

Po prostu uważnie przeczytaj. Nawet jeśli ci to sprawia trudność.

Gdzie jest twoja wiedza fachowa?

Otrzyma go. Poprzez prywatną wiadomość. Będę postępować w ten sposób w przyszłości. Wtedy możesz się tam chętnie popisywać. Wszystkim innym ta wiedza pozostanie zatajona. Czy to ich interesuje, czy nie, muszą sami zdecydować.

To ma być forum pomocy, a nie sceną dla aroganckich praktykantów.

To napisz po przypuszczalnie 4000 bezsensownych komentarzach wreszcie merytoryczny post. To byłoby prawdziwe urozmaicenie.

Napisany przez Latinl

Jak często jeszcze? To jest mi obojętne! Czy w anonimowym forum powinno mi zależeć na tym, co inni o mnie myślą? Widać, że nie masz prawdziwego życia z przyjaciółmi i rodziną.
Kogo obchodzi to poza tobą i innymi tutaj?

Po prostu czytaj uważnie. Nawet jeśli cię to trudzi.

On to dostał. Poprzez PW. Będę postępować w ten sposób w przyszłości. Możesz się tam chętnie popisać. Wszystkim innym ta wiedza pozostanie ukryta. Czy to ich interesuje, czy nie, muszą sami zadecydować.

A więc napisz po tych wszystkich bezsensownych komentarzach w końcu merytoryczny post. To byłby prawdziwy powiew świeżości.

oho, idziemy na polowanie na klientów poprzez PW. Nie potrzebuję pseudowiedzy.

Koniec komunikatu, Stażysta

Napisany przez tequila
Blablabla. Zrób coś sensownego i upadnij martwy.

Napisany przez Latinl
[cytat=tequila">
Blablabla. Zrób coś sensownego i padnij trupem.
[/cytat]
swędzi narcyz

Napisany przez EuroPaule
Porada dla wszystkich cierpiących:
Centrum kontroli
Edytuj listę ignorowanych.

Miłego weekendu

Paule

Napisany przez Latinl
Tak więc teraz bawię się tylko tym, że ciągnę kogoś za nos, a on nawet tego nie zauważa.

Napisany przez JulianJung
Cześć,

Mam już informacje na temat inwestycji, która jest w 100% bezpieczna i gwarantuje stopę zwrotu co najmniej 20% w ciągu 8 miesięcy.
Chodzi o inwestycje w technologię solarne. Ponieważ inwestorzy prywatni ponoszą odpowiedzialność za swoje inwestycje, jest to w 100% bezpieczne. Oczywiście ta forma lokaty jest legalna i wiarygodna.

Pozdrowienia,
J.Jung

Napisany przez Latinl
No to miejmy nadzieję, że rząd nigdy nie zredukuje subsydiów wstecz

Napisany przez CFO
@JulianJung
Mówiliśmy już wystarczająco wiele razy o bezpiecznych 20% w różnych wątkach na forum - to po prostu tylko pobożne życzenie. Wciąż obowiązuje stara zasada:

wysoki zysk = wysokie ryzyko

Jeśli udało Ci się obalić ten prosty wzór, to zgłaszamy Cię do Nagrody Nobla z ekonomii, zasługujesz na nią bez wątpienia.

Pozdrowienia CFO

Napisany przez juergenloe
Jeśli chcesz zainwestować swoje pieniądze w złoto, mogę polecić Ci firmę Auvesta, która oferuje plan oszczędnościowy, w ramach którego możesz elastycznie lokować swoje pieniądze na złoto każdego miesiąca! To hurtownik specjalizujący się w handlu złotem oferujący dobre ceny! Serdecznie polecam.

To nie ma nic wspólnego z dotacjami. Wszystko jest dość skomplikowane. Ale jak już wspomniałem, jest w pełni zabezpieczone przez osoby prywatne!

Napisany przez Latinl

Nie ma nic wspólnego ze dotacjami, wszystko jest dosyć skomplikowane. Ale jak już powiedziałem, jest w 100% zabezpieczone przez osoby prywatne!

super! Brak dotacji i całkowita skomplikowanie. To naprawdę bezpieczne 20%

Jeśli dojdą jeszcze osoby prywatne, to przygotuję swoje dane konta.

To skomplikowane, ale też pewne. Jeżeli prywatne osoby, z którymi wszystko jest naturalnie uregulowane w trakcie spotkania, osobiście ponoszą odpowiedzialność za to, co oczywiście jest wszystko spisane na piśmie, to nie rozumiem, gdzie widzisz ryzyko? W większości przypadków działa to tak, że umowa o pożyczkę z terminem zapadalności jest sporządzana, w której określona jest stopa zwrotu (odsetki). Więc nie rozumiem, gdzie widzisz ryzyko. Do tej pory wszyscy byli dosyć zadowoleni. Pozdrawiam

Napisany przez Latinl

To skomplikowane, ale także bezpieczne. Jeśli osoby prywatne, z którymi wszystko jest uregulowane na spotkaniu, osobiście ponoszą odpowiedzialność za to, co oczywiście jest wszystko zapisane na piśmie, to nie wiem, gdzie widzisz ryzyko?
W większości przypadków jest tak, że zostaje utworzona umowa o pożyczkę terminową, w której określona jest stopa zwrotu (oprocentowanie).
Więc nie wiem, gdzie widzisz ryzyko. Do tej pory wszyscy byli dość zadowoleni.
Pozdrowienia

Aha, czyli inwestuję w projekty innych osób prywatnych. Dlaczego ci ludzie nie idą do banku?

Jeśli osiągam stopę zwrotu 20% w ciągu 8 miesięcy, można by sądzić, że te osoby prywatne nie otrzymają nawet finansowania poniżej około 30% w skali roku i zdobędą środki prywatnie.

To naprawdę pomysł na interesujący biznes

Nie, widzisz to źle... Ten kontrakt jest zawierany między tobą a mną, abyś był zabezpieczony. Powiększam pieniądze poprzez tę inwestycję. Wypłać mi moje zyski, a otrzymasz swoją inwestycję w około 8 miesięcy plus co najmniej 20% (w zależności od wysokości inwestycji). Bardzo prosta historia, żadne ryzyko, wysoki zysk. I nie, nie znajdziesz żadnego haczyka w tej historii, możesz szukać tak długo, jak chcesz.

Napisany przez Latinl

Nie jesteś zbyt bystry... Ten kontrakt zostaje podpisany pomiędzy tobą a mną, abyś był zabezpieczony.
Powiększam pieniądze poprzez tę inwestycję. Wypłać mi moje zyski, a ty otrzymasz swoją inwestycję za około 8 miesięcy wraz z co najmniej 20% zyskiem (zależnie od kwoty inwestycji).
Bardzo prosta historia, żadne ryzyko, wysoki zysk.
I nie, nie znajdziesz żadnych haczyków w tej historii, możesz szukać ile chcesz.

Dlaczego więc nie idziesz do banku? A może nie otrzymujesz finansowania? Jaka jest twoja historia kredytowa i jakie inne zabezpieczenia otrzymam poza pismem? Zawsze szukam zysków

Otrzymasz umowę, która jest prawnie skuteczna, co oznacza, że możesz odzyskać pieniądze. Moje wyniki w rejestrze Schufa są świetne, chętnie mogę ci pokazać informacje. Ponieważ nie wiedziałem, że w banku można uzyskać pożyczkę terminową z takim uzasadnieniem. Ponieważ Schufa jest dla mnie ważna, nie chcę mieć tam zwykłej pożyczki i płacić za nią co miesiąc... Przecież to pieniądze, które sam zainwestowałem i nie leżą u mnie na koncie. Ponadto, robię to nie tylko raz, ale dla wielu osób, z którymi dotąd nie było żadnego problemu. Klient zainwestował u mnie 50 000 i po 5 miesiącach odzyskał 70 000.

Napisany przez CFO
@JulianJung

........ i znalazłem to w Internecie

Poszukuję kredytodawcy, Münster (48143) - Szukaj i znajdź kredyty i karty kredytowe na kleinanzeigen-landesweit.de (Nr artykułu: 727220)

Cześć,
szukam kogoś, kto udzieli mi prywatnego kredytu, abym mógł spłacić pilne długi!
Potrzebuję kwoty około 10.000 EUR.
Mogę spłacać około 300 EUR miesięcznie. Niestety, banki nie udzielają mi kredytu, ponieważ trudno jest mi udowodnić swoje dochody.
W mojej głównej pracy zarabiam 900 EUR netto. Dzięki piłce nożnej zdobywam dodatkowe 600 EUR netto, ale niestety nie można udowodnić tej kwoty.
Bardzo ucieszyłbym się, gdyby ktoś prywatnie był gotów pomóc mi wyjść z tej sytuacji.
Nie ma powodu do obawiania się o zwrot pieniędzy.
Oczywiście jestem również skłonny zapłacić dość wysokie oprocentowanie.
Czy ktoś może mi pomóc? Proszę o kontakt pod adresem JulianJung@gmx.de
Z góry dziękuję!

Powiedziałbym: Spróbuj w innym forum.

Pozdrowienia, CFO

To prosta historia, żadne ryzyko, duży zysk.

Bzdura. Ze względu na to, że w tym zaangażowane są osoby prywatne, nie jest to bezryzykowne. Upadłości są również możliwe. Nawet ważna umowa podpisana przez obie strony nie pomoże ci w tym przypadku.

W końcu możesz odzyskać może 20% swojej inwestycji. Jeśli miałeś na myśli 20% po 8 miesiącach, to cofam wszystko.

edycja:
@CFO
Tutaj wpadło BOOM.

Więc nie wiem, skąd masz tę ogłoszenie, ale jest już dość stare.
W rezultacie znalazłem tę opcję inwestycyjną.
Ale to był tylko jedno z ofert, nikt nie jest zobowiązany do uzyskania wysokiego zwrotu.
I nie wpadnę w prywatną egzekucję komorniczą, mam już wystarczająco dużo pieniędzy.
To była po prostu sytuacja typu win-win.

Napisany przez Latinl
@CFO

bardzo bardzo fajne! uratowałeś mi wieczór, myślałem już, że jestem za xx

Napisany przez CFO
To było pewnie niezamierzone. Po prostu wybrałeś/zabrałeś niewłaściwą kategorię. Właśnie ustawiłem swój radar na wysoki zwrot z absolutną pewnością. Ta kombinacja zazwyczaj jest dość szybko demaskowana. Najdłużej udało się to Madoffowi. Pozdrowienia, CFO

Napisany przez ADMCI4

Jest to skomplikowane, ale również pewne. Kiedy osoby prywatne, z którymi wszystko jest oczywiście załatwiane osobiście podczas spotkania, ponoszą odpowiedzialność za to na piśmie, nie wiem, gdzie widzisz ryzyko?
W większości przypadków odbywa się to tak, że jest sporządzana umowa o pożyczkę terminową, w której określona jest stopa zwrotu (oprocentowanie).
Więc nie wiem, gdzie widzisz ryzyko. Do tej pory każdy był dość zadowolony.
Pozdrowienia

Zatem nie widzę ryzyka w przypadku osób prywatnych. Zwłaszcza zawsze mogę być pewien, że odzyskam swoje pieniądze wraz z 20% zyskiem.
Dla osób prywatnych obowiązuje ogólne zakaz wyjazdu za granicę oraz dodatkowo w przypadku prywatnej upadłości jako wierzyciel mógłbym odzyskać swoje pieniądze, patrz Bernard Madoff.

Dlatego teraz oferuję wszystkim jako osoba prywatna przekazanie mi ogółem 50 mln €. Roczny zwrot w wysokości 3.000% przekażę z mojego konta prywatnego na Kajmanach. Proszę wysłać mi prywatną wiadomość z kwotą, którą chcesz zainwestować, a otrzymasz moje dane bankowe.

Napisany przez MoneyM
Haha jasne, prześlij mi numer konta bankowego, wyślę Ci wszystko, co mam...

Cześć,

Przepraszam, że próbowałem oszukiwać ludzi tutaj, aby wszystko znowu się ułożyło.

Proszę, wybacz mi, jestem naprawdę zrozpaczony.

Z pozdrowieniami i życzę miłego dnia.

Napisany przez ADMCI4

Cześć,

Przepraszam, że próbowałem oszukać ludzi tutaj, aby wszystko wróciło do normy.

Proszę wybacz mi, jestem naprawdę zrozpaczony.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Co za gówno??????!!!!!!!!!!!!!!!
Przyznajesz tutaj, że twój amatorski i śmieszny próba zdobycia pieniędzy była czystą próbą oszustwa???
Mam nadzieję, że żaden prawnik tutaj nie czyta, kto ma ochotę cię odpowiednio ukarać...

Przepraszam, ale w takich sytuacjach brak mi słów!

Nie mogę zrobić nic więcej niż przeprosić.
Po prostu było to głupie i głupie.
Niestety, jestem dość zrozpaczony.

Napisany przez ADMCI4

Więcej niż przepraszanie nie jest mi możliwe.
To było po prostu głupie i bezmyślne.
Niestety jestem dosyć zrozpaczony.

Ile pieniędzy potrzebujesz? Na co? Czy nie ma możliwości zdobycia pieniędzy w banku/u przyjaciół/u rodziny?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata