Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Debeka, nowa Centrala ???

Napisany przez Latinl
Wygląda na to, że masz poważne problemy z utratą klientów i chcesz pobudzić nowe biznesy.

Unisex-Tarife: Ubezpieczyciele zdrowotni odświeżają polisy - Moje Finanse - FAZ

Lider rynku Debeka chce również zmniejszyć zarzut, że wybiera tylko dobre ryzyko. W przyszłości firma z Kolonii chce przyjmować każdego pracownika niezależnie od jego stanu zdrowia, pod warunkiem, że złoży wniosek w ciągu sześciu miesięcy po przekroczeniu granicy obowiązkowego ubezpieczenia. Również wszyscy członkowie jego rodziny zostaną przyjęci. Nie chcemy w ten sposób zdobyć przewagi konkurencyjnej, tylko odeprzeć atak wybierania tylko dobrych ryzyk - powiedział przewodniczący zarządu Uwe Laue w środę w Kolonii. Dopłata za ryzyko dla tych klientów, która dostosowuje ich składki do stanu zdrowia, ma zostać ograniczona do maksymalnie 30 procent.

Napisany przez Mike Spezi

Wygląda na to, że masz poważne problemy z utratą klientów i chcesz zwiększyć nowe biznesy.

Unisex-Tarife: Ubezpieczyciele zdobią polisy - Moje Finanse - FAZ

Musiał ci ktoś naprawdę wyciąć mózg!

Jeśli jesteś wystarczająco głupi, żeby nie zrozumieć tła prostego artykułu, może lepiej byłoby po prostu trzymać język za zębami! Chodzi tu o ogólny cel zachowania PKV!
Podobna klauzula została wprowadzona dla urzędników od dawna, i to nie tylko przez Debekę! Inne PKV pójdą śladem tych ułatwień w przyjęciu.

Celem jest przeciwdziałanie szalonym przemianom w polityce, które chcą zlikwidować PKV. Ale taki wizjoner jak ty, z horyzontem kłaniającego się mrówki, oczywiście tego nie rozumie!

Nawiasem mówiąc, Debeka wygenerowała w 2012 roku prawie 40% całego nowego biznesu. Nawet najbardziej ślepy ignorant nie może mówić o utracie klientów w Debekie.

Napisany przez Matthew Pryor
Teraz Mike,
tutaj nie chodzi o prowadzenie konstruktywnej dyskusji. Jedynym celem jest prowokowanie i wywołanie kłótni.
Uważam, że każdemu, kto trochę się z tym zagadnieniem zapozna, jest jasne, że krok Debeki jest słuszny, aby przywrócić systemowi PKV status konkurencji/przeciwieństwa dla GKV, jaki był przed wprowadzeniem tanich taryf i wyłudzania prowizji.
PKV musi wyróżniać się poprzez świadczenie usług.
Tak na marginesie: Aby zobaczyć, z jakimi strategami mamy do czynienia na tym forum, polecam ten wątek:
viewtopic.php?t=10571
Kilka moich ulubionych cytatów:

Teraz szukam kogoś, kto przygotuje formularz specjalisty i umowę dodatkową dotyczącą podziału prowizji. Być może ktoś się zainteresuje. Ile wynosi prowizja przy nowym ubezpieczeniu w DKV? 14 miesięcy? Około 4 tysięcy gotowe na tacy

Albo

Wrzuciłem kość mojemu ulubionemu użytkownikowi na forum. Może być również CFO, self-employed lub po prostu artystą życia

Nie karm trolla. Zawsze będzie kontynuował. To jest jego cel istnienia. Smutne, ale prawdziwe.

Napisany przez Latinl
na na na warum immer so agresywny

każdy czyta taki artykuł inaczej. Debke nie jest Armią Zbawienia. Wybiorą sobie po prostu najlepsze kawałki. Starsi ubezpieczeni zdrowotnie nie mogą zmienić ubezpieczenia. A młodzi, którzy mogą zmienić i są chorzy, stanowią niewielki odsetek

chcieli znowu tylko wykorzystać dotacje na urzędników

ubezpieczenie zdrowotne jest martwe.

PS: stary znajomy z forum wydaje się potrzebować podzielić się prowizją. Pensje dla praktykantów są zbyt niskie

Jedynym, kto tutaj czegoś potrzebuje, jesteś Ty. I jest to uwaga. Jest zadziwiające, jak szybko Twoja nachalność zdołała obniżyć poziom forum. Nie możesz dalej szaleć na Wallstreet Online? Tam będziesz znacznie lepiej umiejscowiony w wątkach „Szukam dziewczyny”.

Napisany przez Latinl
[... Zawartość usunięta ...]
Admin

Powód:
- Fałszywe twierdzenia
- Nieodpowiedni i prowokacyjny sposób wyrażania się

Użytkownik został ostrzeżony.

Napisany przez tequila
Każdemu rozsądnie myślącemu człowiekowi tutaj powinno być jasne, że nikt, kto poważnie trudni się pośrednictwem, nie ma żadnego poważnego interesu w jakiejkolwiek formie współpracy z Tobą.
W żadnym momencie nie odpowiedziałem na Twoje niepoważne zapytanie i zalecam Ci opublikowanie tego rzekomego komunikatu. Masz moje pozwolenie.
W przeciwnym razie to jest złośliwa oszczerstwo i czyste kłamstwo, ale jak zauważył moim przedmówca, to po prostu Twój chory umysłowy poziom, naznaczony urojeniami.
Twój post zgłosiłem. Jeśli nadal będziesz twierdzić tutaj, że
a) utrzymujesz ze mną relację biznesową i nie udowodnisz tego, lub
b) twierdzisz, że to ja do Ciebie dzwoniłem i nie udowodnisz tego również,
złożę pozew sądowy o ochronę dobrego imienia forum.

Napisany przez Latinl

Każdemu nawet trochę rozumnie myślącemu tutaj powinno być jasne, że nikt poważnie zajmujący się swoją pracą pośrednika nie ma poważnego zainteresowania jakąkolwiek formą współpracy z Tobą.
W żadnym momencie nie odpowiedziałem na Twoje nieuczciwe zapytanie i polecam Ci opublikowanie tego rzekomego komunikatu. Zgadzam się na to.
W przeciwnym razie będziesz się zajmować oszczerstwem i wyraźną kłamstwem, ale jak już moim poprzednikom słusznie zauważył, to po prostu twój chory poziom intelektualny, ukształtowany przez urojenia.
Zgłosiłem Twój post. Jeśli nadal będziesz twierdzić tutaj, że
a) utrzymujesz ze mną relację biznesową i nie dostarczysz na to dowodów, albo
b) twierdzisz, że skontaktowałem się z Tobą i również nie dostarczasz na to dowodów,
to zgłoszę to forum do usunięcia.

Na, na, na, mój synu, nie mów znowu tyle obraźliwych słów. Lubisz wybierać kłosy, a nie wolno być niezadowolonym.

Czy mogę jakoś bronić się przed osobistymi zniewagami??? Czy Internet jest bezprawną przestrzenią?

Przecież jestem łajdakiem, idiotą itp.

Lepiej to niż być pazernym na pieniądze uczniem zawodowym, który ładnie wyciąga adres. W ogóle nie wiem, kto twierdził, że to Ty. Hmmmmmmmmmmm, ktoś czuje się wywołany

Napisany przez Leroy
Powoli staje się tu naprawdę absurdalnie.
To miejsce powinno służyć do wymiany informacji, a nie do obrażania się i prowokowania siebie nawzajem.

No dobrze, wymieniajmy informacje na temat tego tematu!

Napisany przez Mike Spezi

Cześć

o, które to forum? Możesz coś fajnego polecić?

W końcu mam nowego partnera biznesowego w zakresie ubezpieczenia zdrowotnego T

no cóż, przy pieniądzach nawet ci mali się łamią

Aby zapisać się na swoje poboczne boisko, ubezpieczenie zdrowotne,

Kto chce ubezpieczyć się prywatnie, musi najprawdopodobniej należeć do najniższego szczebla społecznego!

Czy zauważyłeś/aś, że od kwietnia tego roku wprowadzono nowe przepisy dotyczące prowizji i odpowiedzialności w zakresie ubezpieczenia zdrowotnego?

Oto coś do przeczytania! Jest napisane w prosty sposób i powinno więc być zrozumiałe dla osób takich jak Ty, wykazujących nadmierną dysleksję!

Co płacą ubezpieczyciele za sprzedaż ubezpieczeń zdrowotnych - dvb-aktuell

Więc chcesz zgarnąć prowizję? Dwa miesięczne składki są dla Ciebie za małe i poniżej Twojej godności!? Płacisz aktualnie około 600 euro miesięcznie?
OK, mam więc naprawdę problem! Debeka nie wchodzi w grę w Twoim przypadku. Pośrednik Debeki dostaje za sprzedaż ubezpieczenia zdrowotnego około tyle, ile Ty płacisz miesięcznie. Ten biedak musiałby więc zapłacić co najmniej taką samą kwotę i tłumaczyć rodzinie, że teraz musi cierpieć z głodu!

Na szczęście istnieją kwestie zdrowotne, i przegrałbyś u mnie od razu. Nawet dopłata za ryzyko nie byłaby wystarczająco wysoka, aby Cię uznać za akceptowalne ryzyko ubezpieczeniowe! Twoje istotne i wyraźne zaburzenie osobowości z granicznym zespołem osobowości jest absolutnie nieprzewidywalnym ryzykiem i jednoznacznie należy do kategorii zaburzenia psychiczne, choroby nerwowe!

Niestety, nie wchodzisz w grę! Odrzucone!

Mam nadzieję, że ten biedak, który chce Cię tu całować, nie robi sobie tego wszelkiego trudu bezcelowo! Chociaż jestem w tej kwestii całkiem pewny!

Jeśli ktoś potrzebuje ubezpieczenia PKV, musi być pewnie na samym końcu łańcucha społecznego!

Ale na szczęście są jeszcze pytania dotyczące zdrowia, i tutaj z pewnością byś u mnie przepadł. Nawet dodatkowa opłata ryzyka nie byłaby wystarczająco wysoka, abym mógł uznać cię za ryzyko ubezpieczeniowe! Twoje istotne, wysoce niepokojące zaburzenie osobowości typu borderline to absolutnie nieobliczalne ryzyko i oczywiście należy do kategorii zaburzeń psychicznych, chorób nerwowych!

Niestety, niezgodne! Odrzucone!

Wisienka na torcie, kciuki w górę.
Ale na szczęście możesz teraz zaoferować naszemu psychopacie forumowemu odpowiednią, elitarną ofertę mocnego ubezpieczenia.
W przeciwnym razie jedynym rozsądnym podejściem do chorych psychicznie pozostaje ignorowanie.

Napisany przez Latinl

Aby dodać Twoje życzenie o miejscu dla dzieci, zakończenie ubezpieczenia zdrowotnego prywatnego!

Kto pragnie ubezpieczyć się w PKV, musi być prawdopodobnie na dnie społecznej hierarchii!

Jeśli przypadkowo ominęło Cię, że od kwietnia tego roku są nowe przepisy dotyczące prowizji i odpowiedzialności za PKV, to warto to przeczytać! ?

Zapraszam do przeczytania! Jest napisane w sposób prosty i powinno być zrozumiałe nawet dla osób z widocznymi trudnościami w czytaniu!

Co płacą ubezpieczyciele za nowe polisy PKV - aktualności dvb

Więc chcesz nabić prowizję!? Dwa miesięczne składki nie wystarczają i są poniżej Twojego godnego poziomu!? Obecnie płacisz około 600 euro miesięcznie?
OK, mam potężny problem! Debeka nie wchodzi w grę dla Ciebie wtedy. Agent Debeki otrzymuje prowizję za wykupienie ubezpieczenia PKV mniej więcej taką samą kwotę, jaką płacisz miesięcznie. Ten biedny facet musiałby więc dorzucić co najmniej taką samą kwotę i tłumaczyć rodzinie, że teraz będą się cierpko głodzić!

Ale na szczęście są jeszcze pytania dotyczące zdrowia, - i właśnie tam byś u mnie najprawdopodobniej nie przebrnął. Nawet dodatkowa opłata za ryzyko nie byłaby wystarczająco wysoka, aby móc uznać Cię za ubezpieczalne ryzyko! Twoje istotne i wyraźnie zauważalne zaburzenie osobowości granicznej jest absolutnie nieobliczalnym ryzykiem, - i jasno należy do kategorii zaburzenia psychiczne, choroby nerwowe !

Niestety, ale odpada!

Trzeba mieć nadzieję, że ten biedny szaleniec, który chce Cię tu całować, nie robi tego wszystkiego na próżno! Chociaż tak naprawdę jestem w tej kwestii całkiem pewny!

Cześć Mike,

Najpierw dlaczego tykamy. Interesujący post. Oto streszczenie mojego pytania.

Skontaktowało się 4 fachowców od ubezpieczeń. Z tego 2 pośredników i 2 przyszli (obaj z MLP). Interesujące jest to, że tylko jeden z nich oferuje DKV (od 4 miesięcy) i 3 oferują Hanse (po 6 miesięcy składki).

Jeśli chodzi o odpowiedzialność, tylko jeden wpadł na pomysł rozmów o dodatkowych umowach.

Eksperyment terenowy się powiódł

Co do wymienionych poniżej firm w artykule, można powiedzieć, że większość z nich prowadzi tam biura ubezpieczeniowe (?). Wydaje się, że płaci się raczej za utrzymanie i obsługę klienta, a prowizje za nowe polisy są niższe. Ale decydować mogą tylko inni

Do wiadomości zgłosiło się 4 fachowców od ubezpieczeń. Są to 2 pośrednicy i 2 przedstawiciele MLP. Interesujące jest, że tylko jeden oferuje DKV (od 4 miesięcy), a 3 oferują Hanse (składka na 6 miesięcy).

Z powodu odpowiedzialności tylko jeden podjął inicjatywę rozmowy o dodatkowych ustaleniach.

Próba terenowa udana.

...

Żałosna kiełbaska legastykowa!

Napisany przez Latinl

.....
Bemitleidenswertes Legasthenikerwürstchen!

oha, a co jeśli byłbym dyslektykiem? Jesteś lepszy bez niepełnosprawności?

Więc nie życzę nikomu niepełnosprawności i nie śmieję się z tego rodzaju rzeczy

Ale tak, poziom tutaj faktycznie spada na samo dno

Życzę ci wszystkiego najlepszego

PS: Nie musisz tutaj podwójnie się logować, uczniu. Wygląda na to, że potrzebujesz forum, bez tego się nie obejdzie. Tequilla czy może jednak Matthew

Finalny komentarz, zanim znikniesz dla mnie osobiście w nicości.

Czy jesteś lepszy bez niepełnosprawności?

Tak.

I nie śmieję się z takich rzeczy.

Ja również nie. Dlatego napisałem: Współczuję Ci.

Ale tak, poziom tutaj jest naprawdę niski.

Nie wiem. Chociaż pochodzisz z baaaaardzo niskiego miejsca, to jednak nie masz szans na dostanie się na górę do piwnicy. Zazwyczaj się zresztą układa w górę......
Na szczęście są tutaj również uczestnicy, których wpisy są w przeciwieństwie do Twoich warte przeczytania i nie powodują raka oka.

Życzę Ci wszystkiego najlepszego.

Należałoby do nich dwóch. Nie życzyłem Ci nic. I gdybym, z jakiegokolwiek powodu, doszedł do tego absurdalnego pomysłu, byłoby to na pewno nie to najlepsze, ale wręcz przeciwnie.

Interesujące jest to, że jedno oferuje DKV (od 4 miesięcy) a trzy oferują Hanse (po 6 miesięcy składki).

To wyolbrzymienie Twojego oświadczenia jest naprawdę zbyt głupie. Źródło?

Myślę, że bardziej opłaca się zaopiekować stałym portfelem klientów, a nowe polisy będą niższoprzynoszące prowizje. Ale to mogą ocenić tylko inni.

Znowu jedno z tych „chciałbym mieć trochę wiedzy, żeby coś móc powiedzieć. Nie mam jej, więc gadam tylko głupoty” - oświadczenie bez podstaw.
Ale Dieter Nuhr zapewne znasz tylko z opowieści. Cześć.

Napisany przez Latinl

Finaler Kommentar, zanim znikniesz dla mnie osobiście w bezcelowości.

Tak.

Ja również nie.Dlatego napisałem: Żałuję cię.

Nie wiem. Chociaż pochodzisz z bardzo niskiego poziomu, nie osiągniesz najniższego poziomu. Zazwyczaj na stosownej wysokości się układa...
Ale na szczęście są tutaj uczestnicy, których wpisy są w przeciwieństwie do twoich warte przeczytania i nie powodują nowotworu oka.

Do nich należą dwie osoby. Nie życzyłem ci niczego. I jeśli, z jakiegokolwiek powodu, miałbym na taki absurdalny pomysł, byłoby to z dużym prawdopodobieństwem, że nie najlepiej, a wręcz przeciwnie.

Wyróżnienia w twojej wypowiedzi są naprawdę nie do przebicia pod względem głupoty. Źródło?

Znowu taka Chciałbym mieć trochę wiedzy, aby też móc coś powiedzieć. Nie mam jej, więc mówię tylko bzdury. Bez tła.
Ale Dieter Nuhr z pewnością znasz tylko z opowieści. Na razie.

Cześć.

Dobrze, że kpiasz z ludzi z niepełnosprawnościami, tekee_twoje własne słabości. Wygląda na to, że jesteś uzależniony od tego forum.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata