Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa Bausparvertrag BHW 2001

Napisany przez Boddis
Cześć kochani miłośnicy pieniędzy i doradcy,

moja babcia w roku 2001 zawarła dla mnie umowę oszczędnościową na zakup mieszkania i regularnie wpłaca od tej pory pieniądze.
Oto dane --

BHW -- D MaxX 5
Suma oszczędności budowlanych 5100 €
Gotowa do przydzielenia: 01.05.2011
Stopa procentowa 2,000 %
Wskaźnik oceny: 245,00

Aktualnie nie jest jeszcze w całości oszacowana, a ja niekoniecznie potrzebuję pieniędzy.
Chciałbym się dowiedzieć, czy opłaca się przedłużać umowę jak najdłużej, czy też warto gromadzić oszczędności budowlane jak najdłużej.
Usłyszałem, że może być opłacalne gromadzenie oszczędności budowlanych jak najdłużej, ponieważ stopa procentowa na końcu się mnoży lub w podobny sposób. Jednakże stopa procentowa 2% jest przerażająco niska, prawda?
Przepraszam, nie mam zbyt dużo pojęcia o umowach oszczędnościowych na zakup mieszkania. Może możecie nieco rozwiać moje wątpliwości.

Dziękuję!!

Napisany przez Ravemaster84
[cytat=Boddis">
Jednak stopa procentowa wynosząca 2% jest przerażająco niska, prawda?
[/cytat]
Nie do końca... z 2% masz nadal dość dobry BSV w ręce. Co najlepiej zrobić dalej: Tutaj są eksperci. Na pewno się jeszcze odezwą.

Napisany przez C. Andreas
Jaka jest obecna wysokość salda?

Napisany przez Boddis
Teraz 3500€

Napisany przez C. Andreas
Wtedy zaoszczędziłbym maksymalnie 4 500 euro, a następnie przyjął przydział z (Ważne) odstąpieniem od pożyczki.

Znam szczegóły oferty nie dokładnie, ale otrzymasz wtedy premię odsetkową, a o ile mi wiadomo, w starych ofertach opłata za rozpoczęcie została zwrócona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata