Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Który bank oferuje klientom pożyczkę od razu?

Napisany przez ADMCI4
Znam to dotychczas tylko tak, że idzie się do banku, rozmawia z doradcą klienta i tam najpierw przedstawia, czego się chce.
Na kolejnej wizycie przekazuje się wszystkie niezbędne dokumenty, które będą musiały zostać jeszcze sprawdzone.
Po około tygodniu dowiaduje się się, czy bank jest skłonny udzielić kredytu czy nie.
Zazwyczaj brakuje jeszcze czegoś do podjęcia decyzji.
Jednak jeśli znajduję się w sytuacji finansowej kryzysowej, mogę być zmuszony do szybkiego uzyskania kredytu.
Czytałem już kilka razy termin kredyt natychmiastowy.
Wygląda na to, że są banki, które udzielają kredytu natychmiast i rezygnują z długiego procesu wnioskowania.
Jakie to banki i jakie dodatkowe koszty powstają w związku z tym dla klienta?

Pozdrowienia
Lukie

Napisany przez verschaukelt
Cześć,

np. mam możliwość wprowadzenia wszystkich wymaganych danych za pomocą dostępu wewnętrznej sieci i natychmiast otrzymać zgodę lub odmowę. Wymagane dokumenty muszą jednak zostać nadal dostarczone. Ogólny czas przetwarzania wynosi około 3 do 4 dni. (Przesyłki pocztowe itp.) Bez podpisu i zaświadczenia o zarobkach nie da się tego zrobić.

Najkrótszą drogą, ale i najdroższą, byłoby przekroczenie limitu konta osobistego. Nawet można to załatwić telefonicznie - regularne wpływy pieniężne można zawsze sprawdzić przez bankowość internetową.

Lepiej trzymać się z dala od ofert promocyjnych niektórych dostawców internetowych lub ogłoszeń prasowych!

Napisany przez fritzblitz
Cześć,

to rzeczywiście prawda, pożyczka gotówkowa to tak samo jak pożyczka konsumpcyjna stosunkowo nowy termin.
Banki są w stanie udzielić względnie małej pożyczki w bardzo krótkim czasie.

To zależy od wysokości kredytu, jak już wspomniano, możliwe jest natychmiastowe otrzymanie pierwszego przyzwolenia po wprowadzeniu swoich danych w internecie.

Istnieje wiele miejsc online, gdzie można to zrobić. Ostatnio natrafiłem na tę stronę

Znajomy zapytał mnie, czy można ufać tego typu stron. Na pierwszy rzut oka wyglądają one mało godnie zaufania, ale w gruncie rzeczy jest to kalkulator porównywania kredytów od check24.

Powiedziałem to mojemu znajomemu i chyba złożył tam wniosek (albo bezpośrednio w Check24, już nie jestem pewien) i miał pieniądze na koncie w ciągu 3 dni (ale to były dni robocze).

Warto spróbować, zanim skorzystamy z kredytu odnawialnego (dyspozycji).

Napisany przez adam-herzog
Więc natychmiastowe zatwierdzenie lub pieniądze nie otrzymasz w przypadku pożyczki gotówkowej. W zasadzie jest to to samo co zwykła pożyczka ratalna, z tym że finansowanie zazwyczaj odbywa się za pośrednictwem banków direct, czyli wyłącznie przez internet.
Ponieważ zapytanie i przetwarzanie odbywa się online, przechodzi ono przez dość zstandardyzowany proces oceny. Po kilku minutach od razu internetowo otrzymujesz decyzję banku, pozytywną lub negatywną.
Jeśli otrzymasz pozytywne odpowiedzi online, nadal musisz przesłać wymagane dokumenty (dowody zarobków itp.) pocztą za pomocą procedury Postident do banku.
Tam Twoje dane wprowadzone online będą sprawdzane pod kątem poprawności. Jeśli podałeś błędne dane w formularzu internetowym, Twój wniosek kredytowy zostanie ostatecznie odrzucony.
Zazwyczaj pieniądze po 2-5 dniach roboczych znajdują się na Twoim koncie - oczywiście zależy to od tego, jak szybko wyślesz dokumenty kredytowe i swoje papierki pocztą.
Na check24 większość banków partnerskich to banki direct, więc tutaj zawsze otrzymasz pożyczkę gotówkową.

Tutaj możesz wprowadzić sumę kredytu i okres spłaty i otrzymać warunki oferowane przez różne banki:

Porównanie kredytów ratalnych - porównaj kredyty ratalne | CHECK24

Mam nadzieję, że mogłem Ci pomóc!

Pozdrawiam

Napisany przez Kalle11
Cześć razem,
zauważyłem, że szczególnie w sieci wielu ludzi oferuje natychmiastowe kredyty. Ja także obecnie szukam i porównuję, porównuję, porównuję. Bardzo spodobała mi się strona kredit-4u.de. Czy ktoś miał już doświadczenie z tym dostawcą? Bardzo mnie to interesuje, czy to opłacalna transakcja!!!

Dzięki z góry za odpowiedź, albo dwie, albo trzy.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata