Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Który bank oferuje korzystne refinansowanie kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Moja żona i ja mamy razem dwa kredyty w sumie 14000 euro.
Ponieważ nasze konto bieżące ponownie osiągnęło limit, z którego nie możemy wypłacić więcej pieniędzy, chcielibyśmy przenieść tę kwotę także na kredyt.
Aby mieć lepszy przegląd sytuacji finansowej i w razie potrzeby skorzystać z korzystniejszych warunków, wpadliśmy na pomysł skonsolidowania kwot kredytów i spłacenia tylko jednego kredytu.
Kto może polecić nam bank, który oferuje refinansowanie po korzystnej stopie procentowej?

Torro

Napisany przez 2Bolitho
To oznacza, że trzeba zbierać oferty i porównywać oferty online. Online można na przykład skorzystać z usług takich stron jak check24, a lokalnie z usług dostępnych banków i kas oszczędności.

Przed poszukiwaniem korzystnej oferty ważne jest sprawdzenie, czy zakup kredytu w ogóle może być rozwiązaniem, czy też należy rozważyć inne alternatywy. Należy przeprowadzić analizę przychodów i wydatków (włącznie z wszelkimi niezbędnymi rezerwami na wakacje, nowy samochód, naprawy i wszystko inne, co jest ważne i co zdarza się nieregularnie). Raz na obecną sytuację, a następnie na sytuację po refinansowaniu. Nawet po refinansowaniu, jeśli nie zostanie ani grosz, samo refinansowanie nie pomoże. Wtedy trzeba ograniczyć koszty i zwiększyć przychody. Jeśli to również nie jest możliwe, można pójść w kierunku prywatnej upadłości. Ale teraz już mamy do czynienia z najgorszym scenariuszem. Więc: najpierw obliczyć i przeanalizować, a następnie zbierać oferty. Analiza ta jest również bardzo wartościowa podczas rozmów kredytowych w bankach.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Moja żona i ja mamy razem dwa kredyty na razem 14000 euro.
Ponieważ nasze konto osobiste osiągnęło już limit, z którego nie możemy wyciągnąć więcej, chcielibyśmy zamienić tę kwotę także na kredyt.
Aby mieć lepszy ogląd sytuacji i być może skorzystać z korzystniejszych warunków, mieliśmy pomysł, aby połączyć kwoty kredytów i spłacać tylko jeden kredyt.
Kto może nam polecić bank, który oferuje refinansowanie kredytu po korzystnej stopie procentowej?

Torro

Dla mnie pierwszym kontaktem byłoby skontaktowanie się z naszym bankiem.
Następnie porównanie warunków przez portal porównawczy nie zaszkodzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata