Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Sucham porady, pomocy i wskazówek

Napisany przez Greeneye
Hallo społeczności,

nie wiem nawet od czego zacząć... zwłaszcza że nie mam pojęcia, czy w ogóle jestem tutaj we właściwym miejscu...

Jestem 25-letnią pracownicą w restauracji gourmet i szukam pożyczki w wysokości 6.000,-- €. Najlepiej od osoby prywatnej. pożyczka ta ma mi pomóc w ponownym zakupie samochodu, co ułatwi mi postawienie mojego życia znów na właściwe tory.

Po śmierci mojego ojca w zeszłym roku, moje życie znalazło się w chaosie, dotychczas korzystałam z jednego z samochodów mojego ojca, jednak byłam zmuszona go oddać. Ponieważ gdzieś tam mam brata, który do dzisiaj nie został odnaleziony, nie mam możliwości dostępu do spadku i zakupienia sobie nowego używanego samochodu. Z powodu złego zarządzania po śmierci mojego ojca, mam teraz negatywny wpis w Biurze Informacji Kredytowej, co oznacza, że niestety nie mogę finansować samochodu poprzez bank.

A teraz moje pytanie: Czy ktoś zna coś albo kogoś, kto udziela pożyczek również ludziom jak ja? Mam stałe dochody, żadnych zobowiązań, ponieważ mieszkam w mieszkaniu należącym do zmarłego ojca. Oczywiście, jeśli znajdzie się ktoś, kto pomoże mi wyjść z tej sytuacji, złożę przyszły tytuł własności pojazdu jako zabezpieczenie finansowania i jeśli to będzie konieczne, pokryję koszty umowy notarialnej. Ponadto, jak tylko będzie jasne, co z dziedzictwem, natychmiast spłacę pożyczoną kwotę.

Bardzo chętnie zobaczę odpowiedzi. Chętnie również w wiadomościach prywatnych.

Pozdrowienia,

Your Greeneye

Napisany przez finance

Teraz moje pytanie:
Czy ktoś zna jakieś źródło udzielające kredytów również ludziom takim jak ja?

Być może tutaj:

kredyt prywatny, kredyt natychmiastowy, kredyt od osób prywatnych - smava.de

Napisany przez Greeneye
Dziękuję, ale doszedłem do tego samego wniosku. Tam też jest sprawdzane w Schufa.... Czyż nie?

Napisany przez Ravemaster84
Ogólnie tak.
Ale smava ustala punktację na podstawie danych z Biura Informacji Gospodarczej, a ta punktacja również zostaje opublikowana. Następnie zależy od każdego potencjalnego pożyczkodawcy, czy zdecyduje się zainwestować pieniądze czy nie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Ravemaster
Nie tylko. Za Smavą stoi także partner bankowy, podobnie jak w przypadku Auxmoney. Czy to SWK Bank, czy Fidor Bank, czy nawet inne banki?
To właśnie te banki zawsze mają ostatnie słowo w kwestii wypłaty środków. Być może uda się z negatywną historią w bazie Schufa.. To zależy.

Napisany przez finance

@Ravemaster
Nie tylko. Za Smavą stoi także partner bankowy, podobnie jak w przypadku Auxmoney. Albo SWK Bank albo Fidor Bank albo nawet inne banki?
I te banki zawsze mają ostatnie słowo, czy chcą wypłacić czy nie. Możliwe, że się uda przy negatywnej historii kredytowej..Wszystko zależy.

Wyciągi z strony domowej Smavy:
smava: Pierwsza giełda kredytowa
Co wyróżnia smavę: Otrzymujesz kredyt prywatny nie tylko od wiodących dostawców kredytów. pożyczka od inwestorów prywatnych jest możliwa również bez pośrednictwa banku w Smavie.

W przypadku smavy, za prawidłowe prawnie rozliczenie transakcji odpowiada Fidor Bank AG. Fidor Bank AG udziela kredytów smavaprivat i sprzedaje je dalej inwestorom bez podwyżki ceny.

Moje podsumowanie:
Inwestor prywatny decyduje sam, czy chce podjąć ryzyko pożyczenia komuś z niską zdolnością kredytową pieniędzy. Bank w tle dba jedynie o rozliczenia i przestrzeganie przepisów prawnych, takich jak ustawa przeciw praniu pieniędzy.

Nie każdemu z niską zdolnością kredytową jest jednak pozwolony dostęp na platformę.

Napisany przez Greeneye
Więc spróbowałem i zostałem przekierowany na inną stronę, gdzie można dodać post tylko po zaakceptowaniu regulaminu oraz zgody na sprawdzenie w Schufa.

Napisany przez finance
Zgódź się na weryfikację w Schufie. Wtedy zobaczysz, czy z twoim negatywnym wpisem w Schufie zostaniesz dopuszczony do platformy kredytowej Smava czy nie.

Info: Bonität - smava.de

Napisany przez Greeneye
Miałem, tam było napisane odrzucone.

Napisany przez Ravemaster84
To samo, tylko na zielono, ale pożyczanie pieniędzy, kredyt prywatny, kredyt dla osób samozatrudnionych, pożyczka od prywatnej osoby? auxmoney.com? Pożyczki i udzielanie pożyczek również istnieją....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata