Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sucham kredytu, czas zatrudnienia 5 miesięcy dopiero

Napisany przez Roman90
Cześć wszystkim,
szukam niewielkiego kredytu w wysokości 3000 euro na 24 miesiące. Dziś byłem już w Sparkasse(jestem klientem). Powiedzieli mi, że nie mogą mi dać kredytu w tym miesiącu, ponieważ na moim koncie było dziś pusto i musiałem zapłacić za coś, sparkasse zwraca to i muszę ponownie przelać. Nie wiem, co w tym takiego złego, przecież płacę brakującą kwotą w tym samym dniu + prowizję... Potem byłem w Volksbank, tam problemem było to, że pracuję dopiero 5 miesięcy w obecnym miejscu pracy, a nie 6... Następnie odwiedziłem bank Santander, tam były 3 problemy: Mniej niż 6 miesięcy, jeszcze 1 miesiąc w okresie próbnym i umowa o pracę na czas określony (Pani powiedziała, że gdyby znikło tylko jedno z tych warunków, to byłoby ok). Jutro idę do Targobank i mam nadzieję, że tam się uda. Czy moglibyście mi dać kilka sugestii, co mógłbym zrobić? Pieniądze powinny być bardzo szybko dostępne, ponieważ jest to pilne.

PS: Biorę do banków moją umowę o pracę na pełny etat, 3 wypłaty, moją umowę o pracę na czas nieokreślony z drugiej pracy oraz 4 wypłaty z niej. Co jeśli po prostu zostawię w domu umowę o pracę na czas określony i powiem im, że pracuję tam na czas nieokreślony, nawet jeśli to kłamstwo? Ale kredyt jest dla mnie pilny.

Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Na liście wynagrodzeń można zobaczyć datę zatrudnienia i automatycznie zapytać o okres próbny lub zatrudnienie na czas nieokreślony.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Targobank odradzam!!
Nie otrzymasz tam kredytu, ale sprzedadzą Ci zobowiązania oszczędnościowe i ubezpieczenia.

Napisany przez Matthew Pryor
Nie dostaniesz tam kredytu, ale najprawdopodobniej sprzedadzą ci tam umowy oszczędnościowo-kredytowe i ubezpieczenia.

Tak, wszystko to nawet bez podpisu. Po prostu tak. A jeśli jeszcze się sprzeciwisz, będziesz przywiązany do biurka i będziesz musiał wysłuchiwać piosenek Costasa Cordalisa, aż otworzysz konto.
Pozdrowienia od D.N.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Nu, metody sprzedaży tam są dość sprytne dla zwykłego obywatela. Miałem niedawno okazję sam tego doświadczyć. Zwabiony ofertą 3,99%, ostatecznie wyszedł mi 12,99%, wcześniej jednak wszystko zostało dokładnie sprawdzone, gdzie jeszcze coś można byłoby sprzedać......

Może się zdarzyć, że profesjonalistom takie rzeczy nie przytrafiają się, ale rozpaczliwemu poszukiwaczowi kredytu można tam wkręcić wiele rzeczy. Zwłaszcza popularne ubezpieczenia od niewypłacalności, których składki są potem finansowane, ale nie muszą być uwzględnione w rzeczywistej rocznej stopie procentowej, ponieważ klient wyraźnie chciał tego.

Targo to jedno z ostatnich instytutów.....

Napisany przez Yakfreak
Spróbowałeś już z Smava lub podobną firmą?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata