Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Poszukuje kredytu/inwestora na działający, zyskowny biznes.

Napisany przez senseshair
Cześć!

Potrzebuję kapitału na działalność gospodarczą. Może to być w formie udziału, ale lepiej w formie pożyczki.

Biznes został uruchomiony pod koniec 2011 roku i od samego początku jest on zyskowny. Jednak z powodu niewielkiego kapitału wzrost jest bardzo powolny. To bardzo szkoda, ponieważ zwrot z inwestycji jest bardzo wysoki, a biznes można łatwo skalować.

Aktualnie jest to głównie handel internetowy (na eBayu i w sklepie internetowym). Bardzo niskie koszty stałe oraz asortyment produktów niezależny od pór roku, trendów i nieskażalny oznaczają minimalne ryzyko biznesowe.

Szukam kapitału w wysokości co najmniej 10 000 euro. Ma to służyć wyłącznie na pokrycie kosztów operacyjnych (towary). Dzięki skalowalności ostateczna suma jest bardzo elastyczna i może być dostosowana do inwestora.

Nie mogę zaoferować żadnych prywatnych zabezpieczeń, dlatego jestem tutaj. Potencjalny inwestor musiałby poświęcić trochę czasu na zapoznanie się ze mną oraz z biznesem. Chętnie również przyjmę go w moich biznesowych pomieszczeniach we Würzburgu.

Będę wdzięczny za każdy rozsądny, poważny kontakt.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Masz już decyzję podatkową za 2011 rok oraz rachunek zysków i strat za 2012 rok?

Napisany przez senseshair
jeszcze nie, musiałbym zapytać u swojego doradcy podatkowego. A w 2011 roku praktycznie nie było żadnych działań (przecież powstanie firmy miało miejsce w 10/2011)
To, co mam to:
- wyciągi bankowe
- księgowość
- płatności zaliczek VAT (około 2000€/miesiąc)

Dodatkowo można zamówić BWA (bilans otwarcia) (ze względu na nakłady, chętnie tylko przy poważnym zainteresowaniu)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Przepraszam, to za mało, aby bank mógł cokolwiek z tym zrobić. Myślałem, że w ciągu roku podatkowego otrzymasz decyzję podatkową, ale jeśli tak się nie stało, powinieneś poczekać, aż otrzymasz decyzję podatkową za rok 2012.

Napisany przez Freund
Cześć Sensehair,

Niemcy to kraj przepływu funduszy pomocowych. Abyśmy mogli Ci pomóc, potrzebujemy więcej informacji. W Niemczech istnieje wiele firm konsultingowych specjalizujących się w doradztwie dotyczącym funduszy pomocowych. Osobiście współpracowałem z poniższym doradcą w ramach zakładania własnej działalności: Akkar-Media. W rezultacie został dla mnie przygotowany biznesplan, który został zaakceptowany przez Bafa.

Napisany przez McLinsey
Wiadomo, że decyzja podatkowa zawsze byłaby dobrym rozwiązaniem. Wyciągi bankowe są dobrze, ale dokument urzędowy zawsze ma zupełnie inny charakter.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata