Re: Czy zakończenie okresu obowiązywania oprocentowania oznacza, że kredyt mieszkaniowy i kredyt samochodowy zostaną skonsolidowane?
Napisany przez jackbauer -
- czw paź 17, 2013 2:29 pm
Nie jestem pewien, czy lepiej byłoby napisać moje pytanie na temat finansowania budowy... no cóż.
Zanim udam się do mojego banku, chciałem spróbować szczęścia tutaj i uzyskać ocenę.
Wziąłem 3 kredyty na Dom.
Jeden został spłacony. Zostały więc jeszcze 2.
Jeden z nich kończy się w lutym terminem obowiązywania oprocentowania.
Mam także kredyt samochodowy.
Zostało mi jeszcze 8000€ (początkowo 20.000€). Płacę tam miesięcznie 350€ i to już boli.
Moja bank (nie jest to bank, w którym mam finansowanie domu) już zgłosiła, że mogą mi złożyć dobrą ofertę dla kredytu, który kończy się terminem oprocentowania, i chcieliby to zrobić.
Czy teoretycznie możliwe jest, żeby przejęli te 8000€ (resztę z auta) i połączyli z innymi?
Moje pytanie nie dotyczy firmy finansującej samochód, z nią mogę w każdej chwili zerwać, ale czy moje bank domowy teoretycznie mógłby to zrobić i przejąć resztę z auta. Wtedy wszystko stałoby się trochę bardziej przejrzyste.
Dziękuję z góry za odpowiedzi.
Zanim udam się do mojego banku, chciałem spróbować szczęścia tutaj i uzyskać ocenę.
Wziąłem 3 kredyty na Dom.
Jeden został spłacony. Zostały więc jeszcze 2.
Jeden z nich kończy się w lutym terminem obowiązywania oprocentowania.
Mam także kredyt samochodowy.
Zostało mi jeszcze 8000€ (początkowo 20.000€). Płacę tam miesięcznie 350€ i to już boli.
Moja bank (nie jest to bank, w którym mam finansowanie domu) już zgłosiła, że mogą mi złożyć dobrą ofertę dla kredytu, który kończy się terminem oprocentowania, i chcieliby to zrobić.
Czy teoretycznie możliwe jest, żeby przejęli te 8000€ (resztę z auta) i połączyli z innymi?
Moje pytanie nie dotyczy firmy finansującej samochód, z nią mogę w każdej chwili zerwać, ale czy moje bank domowy teoretycznie mógłby to zrobić i przejąć resztę z auta. Wtedy wszystko stałoby się trochę bardziej przejrzyste.
Dziękuję z góry za odpowiedzi.