Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy zakończenie okresu obowiązywania oprocentowania oznacza, że kredyt mieszkaniowy i kredyt samochodowy zostaną skonsolidowane?

Napisany przez jackbauer
Nie jestem pewien, czy lepiej byłoby napisać moje pytanie na temat finansowania budowy... no cóż.
Zanim udam się do mojego banku, chciałem spróbować szczęścia tutaj i uzyskać ocenę.
Wziąłem 3 kredyty na Dom.
Jeden został spłacony. Zostały więc jeszcze 2.
Jeden z nich kończy się w lutym terminem obowiązywania oprocentowania.
Mam także kredyt samochodowy.
Zostało mi jeszcze 8000€ (początkowo 20.000€). Płacę tam miesięcznie 350€ i to już boli.
Moja bank (nie jest to bank, w którym mam finansowanie domu) już zgłosiła, że mogą mi złożyć dobrą ofertę dla kredytu, który kończy się terminem oprocentowania, i chcieliby to zrobić.
Czy teoretycznie możliwe jest, żeby przejęli te 8000€ (resztę z auta) i połączyli z innymi?
Moje pytanie nie dotyczy firmy finansującej samochód, z nią mogę w każdej chwili zerwać, ale czy moje bank domowy teoretycznie mógłby to zrobić i przejąć resztę z auta. Wtedy wszystko stałoby się trochę bardziej przejrzyste.
Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Re: Czy zakończenie okresu obowiązywania oprocentowania oznacza, że kredyt mieszkaniowy i kredyt samochodowy zostaną skonsolidowane?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć
oczywiście istnieje możliwość spłacenia swojego kredytu samochodowego.
Bank powinien nie mieć z tym problemu.
A jeśli bank zacznie robić kłopoty, to powinieneś rozważyć przejęcie kredytu przez inną instytucję.
Ponieważ nawet prawo na to pozwala.

Napisany przez jackbauer
Dziękuję za szybką odpowiedź

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata