Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: ubezpieczenie od niezdolności do pracy LV 1871

Napisany przez interresiert
Cześć,

obecnie szukam ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy, a doradca polecił mi LV 1871, mówiąc, że warto ubezpieczyć się na 70-80% swoich dochodów netto.

Czy moglibyście polecić mi LV 1871, co myślicie ogólnie na ten temat lub czy macie lepszą propozycję?!?!

Pozdrowienia
zainteresowany

Napisany przez Ravemaster84
ubezpieczenie od niezdolności do pracy zawsze jest bardziej spersonalizowane i dlatego bardzo specjalne. Doradztwo jest niezbędne!

Zobacz tutaj:
Porównanie ubezpieczeń od niezdolności do pracy – porównanie

Możesz użyć tej strony jako punktu wyjścia, żeby zobaczyć co jest dostępne.

Nie jestem specjalistą (na pewno pojawią się jeszcze inni tutaj), ale jeśli dobrze pamiętam, to Alte Leipziger/Hallesche i Volkswohlbund nie są złe. Niestety, nie mogę zbyt wiele powiedzieć o LV1871, ale mam nadzieję, że moje wpisy pomagają trochę.

Napisany przez Peter Wolnitza
Cześć,

Postaram się być zwięzły -

1. ubezpieczenie OC nie jest dla zrób to sam, ani przy zawieraniu umowy, ani zwłaszcza w razie wypadku
2. Ważne: Warunki umowy (=to, co ostatecznie kupujesz, 10/12 stron małego druku) - poproś o wyjaśnienie szczegółowych różnic, abyś mógł zdecydować, co chcesz kupić i na co możesz ewentualnie zrezygnować
3. Ważne: Historia zdrowia - omów ją z fachowcem, aby nie zapomnieć/ominąć niczego, co może cię zbombardować w przypadku wypłaty świadczenia!
4. Po rozwiązaniu Punktów 2, także pytanie o ubezpieczyciela LV 1871 samo się wyjaśni

Powodzenia

Napisany przez Nick
Cześć. Jak już wspomniał szanowny kolega, najważniejsza powinna być konsultacja z profesjonalistą.
LV 1871, Alte Leipziger i Condor są dobrymi ubezpieczycielami od utraty zdolności do pracy, ale również tutaj istnieją różnice w warunkach i zależnie od zawodu. Zapraszamy do skorzystania z naszej KONSULTACJI ONLINE. Poprzez telefon i komputer bezpośrednio u Ciebie w domu. Pozwól naszym doradcom wyjaśnić Ci różnice i doradzić odpowiedni produkt dla Ciebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata