Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest połączenie kredytu stałego BHW z kartą DMaxx?

Napisany przez XChris
Cześć wszystkim,

Jestem na skraju podpisania umowy o kredyt stały w BHW.

W zasadzie mam dość długo trwający typ umowy oszczędnościowej: Maxx.
Pierwotnie planowałem połączyć tę umowę oszczędnościową z kredytem stałym.
Tak przynajmniej powiedział agent.

Ale teraz mówi się, że nie jest to możliwe od 2014 roku i trzeba podpisać nową umowę typu: FX 2, na kredyt stały.

Czy to twierdzenie jest prawdziwe, czy może chodzi tylko o uzyskanie prowizji?

Z góry dziękuję,

Chris

Napisany przez NaTwoim13
Cześć XChris,

Tak jest, łączenie nie działa, chociaż zdaje się, że nigdy nie działało. pożyczka stała lub zobowiązanie ratalne (pożyczka pośrednia) w ramach natychmiastowego finansowania to samodzielny produkt, dlatego konieczne jest całkowite ponowne podpisanie umowy, w przeciwnym razie byłoby to zobowiązanie ostateczne, w którym istniejącą umowę oszczędnościową używa się jako zastępczego sposobu spłaty. Jednak nie zaleca się tego robić z BHW z powodów związanych z oprocentowaniem, ponieważ jest tańsze w przypadku hipoteki.

Pożyczki stałe lub pożyczki bez ryzyka związane z odsetkami można zdecydowanie lepiej i taniej złożyć w inny sposób.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Taki pomysł jest interesujący, ale pośrednik z BHW się myli. Już przed 2014 rokiem nie było możliwe włączenie istniejącej umowy oszczędnościowej na cele budowlane do kredytu pośredniczącego jako umowy spłacającej umowę oszczędnościową. Technicznie nie jest to możliwe w ramach kasy oszczędnościowo-budowlanej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata