Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Trudne finansowanie budowy

Napisany przez DieterG
Cześć, mamy duży problem, z którym się nie liczyliśmy.
Kupiliśmy Dom, w pełni przekonani, że kredyt nie powinien stanowić problemu, co okazało się być pomyłką.
Pierwszy problem, moja żona ma wpis w Schufa w wysokości około 300 euro, który został zapłacony, ale obniżył jej ranking o 6%.
Drugi problem, ponieważ po piętnastu latach poszukiwań zakończyliśmy już zakup domu, podpisaliśmy w listopadzie specjalną umowę na finansowanie podatkowe związane z nieruchomością. W związku z tym w fazie inwestycji nie zostaje zbyt wiele każdego miesiąca, dopóki zwrot podatku nie nadejdzie lub dopóki nie zacznie płynąć czynsz od grudnia 2014 roku.
Chociaż nasz obecny czynsz odpada, wszystkie banki odrzucają wniosek o kredyt.
Jako wskazówkę otrzymaliśmy sugestię, aby spróbować jeszcze w jednym Banku Spółdzielczym, ale czas powoli nam ucieka, ponieważ musimy zapłacić na początku marca.
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł lub zna bank, który moglibyśmy jeszcze spróbować?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy dobrze rozumiem?
Kupili Państwo Dom? I jeszcze nie mieli finansowania bankowego?
A następnie w listopadzie nabyli nieruchomość w celach inwestycyjnych ze względu na kwestie podatkowe?
Moje pierwsze pytanie brzmi, czy Pani również jest współkredytobiorcą finansowania nieruchomości inwestycyjnej? W takim przypadku negatywna historia kredytowa w Schufa również musiałaby zostać stwierdzona.

W przeciwnym razie zawsze należy najpierw oczekiwać na wiążącą decyzję kredytową, a następnie przystąpić do transakcji u notariusza.

Decyzja banku o udzieleniu kredytu dzisiaj zależy tylko od oprogramowania. W zasadzie wszystkie banki są obecnie podłączone do Schufa, więc niestety większość banków odrzuci wniosek z powodu negatywnej historii kredytowej Pańskiej żony.

Czy jest Pan/Pani samozatrudniony/a? Czy zatrudniony/a na etacie?

Napisany przez Schlumpf
Cześć Dieter,

byłoby miło, gdybyś podał nam kilka szczegółów dotyczących zakupu domu.

Cena zakupu? Koszty dodatkowe z pośrednikiem czy bez? Sytuacja dochodowa? Kapitał własny, który może być zainwestowany?

Wtedy wszyscy tutaj będziemy mieli lepszy obraz sytuacji.

Napisany przez DieterG
druga próba, jeśli znów wszystko zniknie, nie będę tego już ponownie przepisywać. Wtedy musimy znaleźć inne rozwiązanie.

Cena zakupu 320.000
Pośrednik 3.45%
Podatek od nabycia nieruchomości 16.000
Notariusz 2.800
Inne koszty 600

Przewidywane inwestycje około 15.000

Kapitał własny 150.000
Dodatkowa wolna własność około 160.000, obecnie z 440 dochodem netto z wynajmu.
Niewolna własność z specjalnymi opłatami do grudnia w budowie, planowany dochód z najmu około 400. Łączna suma kredytu 248.000. Oznacza to miesięczne obciążenie w wysokości 1212.
Dobre dochody mnie i praca za 450 euro mojej żony.
Nadal ważne, że nasza córka ma 10 lat, ja mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne, a moja żona jest dobrowolnie ubezpieczona obowiązkowo za 345 w oparciu o dochód.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@DieterG, czy masz informacje o własności Schufa?
Tyle kapitału własnego, a potem wpis w Schufie na kwotę 300 EUR

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata