Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt pomimo konta w Austrii.

Napisany przez sweet123
hi,
jestem w trudnej sytuacji finansowej i potrzebuję pożyczki!
Mieszkam w Niemczech i pracuję w Austrii.
Niestety firma wymaga austriackiego konta, dlatego nie mogę dostać pożyczki.

Mam konto w Niemczech, na które przelewam moje wynagrodzenie z austriackiego konta.

Czy istnieje jakaś możliwość szybkiego uzyskania pożyczki?
Czy ktoś mógłby mi prywatnie pożyczyć?

Dziękuję

Napisany przez sweet123
proszę pomóżcie mi

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tutaj nie ma bazaru i szybko też nie pójdzie.
Byłoby jednak miło, gdybyś coś o sobie napisał:

- jak wysokie są twoje miesięczne zarobki
- jakie masz wydatki
- jaka jest wysokość twojego zapotrzebowania na kredyt

Napisany przez sweet123
Potrzebuję 2.000 €, a najlepiej 5.000 €
moja pensja wynosi 1200 € netto
ale jest wpłacana na moje austriackie konto

jakie są dostępne opcje?

Napisany przez sweet123
wydatki mam już
500 € czynsz, internet, prąd itp.
54 € koszty podróży
350 € wyżywienie i inne
=900 €

Napisany przez sweet123
To jest forum, a ja jestem całkowicie bezradny i mam nadzieję na pomoc tutaj

Napisany przez CFO
Cytat1 sweet123
niestety firma wymaga austriackiego konta, dlatego nie otrzymuję kredytu.

Cytat2 sweet123
mam konto w Niemczech, na które przekazuję wynagrodzenie z austriackiego konta od razu

Co

Czy masz teraz austriackie konto, czy nie?

Czy to po prostu oznacza, że ze względu na brak zdolności kredytowej nie otrzymujesz kredytu?

Jeśli masz zdolność kredytową, weź kredyt (np. debet) w swoim niemieckim banku i przelej go na swoje austriackie konto, które według cytatu2 posiadasz. To proste!

Jeśli nie masz zdolności kredytowej, to szczerze napisz tutaj, że z jakiegokolwiek powodu szukasz sponsora.

Pozdrawiam CFO (nadal trochę zdezorientowany)

Napisany przez sweet123
nie, mam austriackie konto płac, na które wpływa moja pensja. Mam też niemieckie konto, na które zawsze przekazuję pensję z austriackiego konta, ponieważ z niego wypłacam wszystkie rachunki. Moje niemieckie konto nie oferuje mi debetu ani kredytu, ponieważ firma wpłaca na austriackie konto, a nie niemieckie. Byłam już w banku i tak mi powiedziano. W Austrii nie mogę dostać kredytu, ponieważ mieszkam w Niemczech. Nie wiem, co dalej

Napisany przez NinjaGree
Uważam, że tytuł kredyt pomimo konta w Austrii jest trochę nieszczęśliwy. Fakt posiadania tam konta nie ma nic wspólnego z tym, że nie dostaniesz kredytu.

Moim zdaniem Twoja sytuacja wygląda tak:

Masz konto w AT i jedno w D. Pracujesz w AT, gdzie zarabiasz 1200 EUR netto miesięcznie. Mieszkasz w D, gdzie ponosisz miesięczne koszty w wysokości 900 EUR. Twoje wynagrodzenie jest przesyłane na konto w AT, a pracodawca odmawia przekazywania go bezpośrednio na Twoje konto w D z nieznanych przyczyn (niestety, jest to typowe, ponieważ w większości przypadków ani przelewy UE, ani SEPA nie docierają do większości ludzi. Smutne, ale prawdziwe). W związku z tym sam przekazujesz sobie wynagrodzenie z AT do D.

W D nie dostaniesz kredytu z powodu braku przychodu. W AT nie dostaniesz kredytu z powodu braku miejsca zamieszkania.

Jeśli to wszystko się zgadza, podejrzewam, że przyczyną odmowy udzielenia kredytu są raczej wskaźniki. W najlepszym przypadku mogłabyś spłacać 300 EUR miesięcznie.

Ważne jest również, na co chcesz przeznaczyć kredyt. Czy na opłacenie opłat za studia, aby sfinansować dalsze kształcenie, które może przynieść Ci lepszą pracę? Czy na konsolę do gier...?

Życzę powodzenia!

Napisany przez sweet123
A gdzie mogę dostać kredyt pomimo tych kryteriów?

Napisany przez NinjaGree

i gdzie mogę dostać kredyt pomimo tych kryteriów?

Prawdopodobnie nigdzie. Kwota, a co za tym idzie potencjalny zysk, są raczej niskie, a ryzyko raczej duże.

Gdybym był pożyczkodawcą, obstawiam, że również teraz powiedziałbym nie, ponieważ nie chcesz odpowiedzieć na pytanie na co jest ten kredyt. Osobiście wydałoby mi się to podejrzane.

Bez względu na to, z kim rozmawiasz, to pytanie zostanie ci zadane, i powinieneś umieć na nie dobrze odpowiedzieć.

Wciąż trzymam kciuki za powodzenie!

Napisany przez sweet123
Mam obecnie problemy i nie wiem, jak mam zapłacić czynsz
i tylko dlatego, że mój pracodawca nie może przelać pieniędzy do Niemiec, nikt nie może mi pomóc?
Nie wiem, co mam teraz zrobić.

Napisany przez NinjaGree

...i tylko dlatego, że mój pracodawca nie może przelać pieniędzy do Niemiec, nikt nie może mi pomóc?...

Jesteś troll?

Jeśli nie, powinieneś pilnie nauczyć się wyrażać się poprawnie w tej kwestii, w przeciwnym razie nie osiągniesz niczego.

Ponieważ jeśli jeszcze tego nie zauważyłeś: To, że teraz nie możesz opłacić czynszu, nie wynika z faktu, że Twojemu pracodawcy nie przelewa pieniędzy do Niemiec, ale z faktu, że Twoje wydatki są wyższe niż Twoje dochody.

PS - Pracuję w Niemczech i mieszkam w Szwajcarii. To nigdy nie stanowiło dla mnie przeszkody

Napisany przez sweet123
Mam być troll? Mamy za dużo wydatków i nie mamy już pieniędzy. Nie wiem, co teraz zrobić! Myślałem, że ktoś tutaj może mi pomóc. Oczywiście spłacilibyśmy raty, po prostu potrzebujemy pomocy w tym miesiącu.

Napisany przez CFO
Teraz zbliżamy się do sedna sprawy. Jak już wspomniałem, nie chodzi o to, gdzie jest które konto. Chodzi o przezwyciężenie chwilowych trudności finansowych, które według Pańskiej wypowiedzi trwać będą tylko miesiąc.

Jeśli tak jest, to dlaczego nie poprosisz właściciela o odroczenie płatności lub innych wierzycieli. Jeśli do tej pory zawsze płaciłeś regularnie, to zazwyczaj nie powinno być problemu.

To zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż branie kredytu, zwłaszcza jeśli masz zrozumiałego właściciela - bez odsetek.

Powodzenia w rozmowie. Mała wskazówka: jeśli zbliża się coś podobnego, zawsze uprzedzaj, to buduje zaufanie!

Pozdrowienia CFO

Napisany przez sweet123
ale nie będę w stanie zapłacić za wszystko podwójnie w przyszłym miesiącu

Napisany przez NinjaGree

...który według Pana zdania trwa jedynie jeden miesiąc...

On pisze wcześniej, że ma 2000 €, ale chciałby mieć 5000 €. W najlepszym przypadku możliwe byłoby spłacanie 300 €/miesiąc.

Pomimo wielokrotnego pytania, nie podaje prawdziwego powodu prośby o pożyczkę.

Zamiast tego pojawiają się nieuzasadnione, nielogiczne ogólniki, jak na przykład:

Cytat od sweet123

ale nie będę w stanie zapłacić wszystkiego podwójnie w przyszłym miesiącu

Wymieniłeś czynsz, internet, prąd, koszty podróży, wyżywienie i inne.

Dlaczego wszystko miałoby pojawić się podwójnie?

Więc stawiam na trolla internetowego. Wszystko jest zbyt nie logiczne i niegrzeczne.

Jeśli się mylę, życzę OPowi nadal powodzenia, ale nie widzę na to dużych szans.

Napisany przez sweet123
Dziękuję za zjeżdżanie ze mnie zamiast pomocy.

Napisany przez NinjaGree

Dziękuję, że nie pomagacie mi, tylko mnie krytykujecie

Jeśli tak sądzisz...

...to zostało jasno wyjaśnione, co możesz zrobić. Na przykład musisz być w stanie uzasadnić, czego tak naprawdę chcesz, i w jaki sposób ma przebiegać spłata...

Jeśli mówisz, że nie możesz opłacić swoich rachunków, daj mi 2000 lub lepiej 5000 euro, a ja być może zwrócę 300 euro miesięcznie... Jak można na to odpowiedzieć?

Spodziewasz się, że powiem, super, gdzie mam przelać te 5000 euro?

Czy rozumiesz, że ze względu na to, co powiedziałeś, dominować będzie sceptycyzm? Zwłaszcza że dalej nie wyjaśniasz dokładnie, jak sobie wszystko wyobrażasz.

Więc się wypinam z tego wątku.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, ponownie informacja dla wszystkich, którzy myślą, że w Internecie istnieją prywatni darczyńcy.
=> Istnieją banki udzielające kredytów, potem prywatne platformy takie jak Auxmoney czy Smava, i to właściwie tyle.
W Internecie NIE MA prywatnych darczyńców! Jednak wiele osób twierdzi, że udziela pożyczek i wciąga klientów we wszystkie możliwe triki, nagle pobierają zaliczkę, a kredytu i tak nie dostaniesz.

Napisany przez 2Escorpio
A więc rozumiem, o co chodzi w pytaniu TE.

Ninja... Podwójne płatności odnoszą się do posta CFO, który sugeruje poproszenie właściciela nieruchomości i innych o odroczenie na jeden miesiąc. Wynika stąd problem, że prawdopodobnie będzie musiała zapłacić podwójnie za wszystko za miesiąc, czego nie będzie potrafiła zrobić.

Poza tym problemem nie jest tutaj konto, ale miejsce, z którego są przekazywane wypłaty. Nawet jeśli austriacka firma przelałaby pieniądze na niemieckie konto, to z wysokim prawdopodobieństwem nie byłaby w stanie szybko uzyskać kredytu. Niemieckie banki potrzebują znacznie więcej wysiłku, aby z zagranicznych pracodawców zgłosić polecenie zajęcia wynagrodzenia.

Najlepszym punktem kontaktowym jest bank w Austrii. Nawet jeśli nie dostanie kredytu z uwagi na zamieszkanie w Niemczech, możliwe jest uzyskanie debetu z regularnymi wpływami wynagrodzenia od firmy w tym samym kraju.

Jeśli bank odmówi, sugerowałbym znalezienie innego banku w Austrii.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata