Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt został odrzucony.

Napisany przez Sandy99
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy i na pewno takie pytanie już było zadane, niestety nie znalazłem nic odpowiedniego. Pytam w imieniu mojego najlepszego przyjaciela. Chciałby wziąć pożyczkę w wysokości 10 000 euro w swoim banku. Ma stałe zatrudnienie i zarabia około 1500 euro miesięcznie. Niestety kilka lat temu miał kilka problemów i nie mógł opłacić swoich rachunków. Dlatego ma wpis w Schufa i oświadczenie majątkowe. Rok temu jego ojciec wziął dla niego pożyczkę w wysokości 5000 euro z powodu przeprowadzki, ponieważ sam nie mógł jej dostać. Procent odsetkowy jest tam bardzo wysoki, dlatego zastanawiał się nad wzięciem pożyczki w wysokości 10 000 euro, aby ją spłacić oraz dodatkowo te 1000 euro, za które złożył oświadczenie majątkowe. Reszta pieniędzy miała być oszczędnością oraz przeznaczona na naprawę samochodu. Oczywiście sam został odrzucony z poręczycielem. Mówią, że potrzebuje kogoś innego, kto wziąłby kredyt w jego imieniu. Jego ojciec został odrzucony ze względu na kredyt, który już ma (dla syna), oraz dwie inne poręczenia, które ma. Oczywiście ja mogę wziąć kredyt za niego, ale nawet jeśli znamy się od lat, to dla mnie jest zbyt ryzykowne, niezależnie od tego, jak bardzo mu ufam. Czy w ogóle istnieje możliwość, żeby gdziekolwiek otrzymał kredyt wraz z ojcem jako poręczycielem? Chciałby spłacać 200 euro miesięcznie, tak jak teraz robi z inną pożyczką, którą chciałby spłacić? Byłoby mi miło, gdybyście mogli mi pomóc, może będę w stanie przynajmniej wspomóc go, dając mu dokładne informacje. Pozdrowienia, Sandy99

Napisany przez Yakfreak
Prawdopodobnie nie otrzyma już kredytu za darmo. Czasem warto wcześniej uporać się z finansami.
Jedyną opcją może być skorzystanie z portalu takiego jak smava, ausmoney itp. lub tzw. kredytów szwajcarskich.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Chyba już to zostało spróbowane

Napisany przez 2Escorpio
Z przysięgłym oświadczeniem nie ma szans. Nawet przy szwajcarskich kredytach.

Poza tym, prawo też nie ułatwia wzięcia nowych długów mimo egzekucji komorniczej. Takie działanie można potraktować jako oszustwo i być ściganym karalnie.

Tak, jest to jednak możliwe przy udzieleniu umorzenia długu. Miałem coś takiego 2 tygodnie temu. Oczywiście wiele zależy od wartości rynkowej nieruchomości i od pożyczki, która ma zostać zaciągnięta. pożyczka powinna być poniżej 50% wartości rynkowej nieruchomości.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Przed rokiem jego ojciec wziął dla niego kredyt w wysokości 5000 euro na przeprowadzkę, ponieważ niestety sam nie mógł go dostać.
Tam stopa procentowa jest bardzo wysoka, dlatego zdecydował się wziąć kredyt w wysokości 10 000 euro, żeby spłacić go i również te pozostałe 1000 euro, za które złożył oświadczenie majątkowe.

Reszta pieniędzy miała być oszczędnością i przeznaczona na naprawę samochodu.

4 000 euro oszczędności na naprawę samochodu??
Szczerze mówiąc, to brzmi tak, jakby (znowu ??) doszedł do kresu swoich możliwości i (znowu ??) musi się jakoś wydobyć finansowo.

Po co potrzebne są 5000 euro na przeprowadzkę?? Tyle kosztowała naszą profesjonalną przeprowadzkę z firmą, ale dla gospodarstwa domowego składającego się z 5 osób.

Napisany przez FranzF83
Wydaje mi się, że to trochę za dużo na przeprowadzkę. Jeśli nie masz pieniędzy, można to zrobić w inny sposób. Jeśli potrzebujesz kredytu na coś takiego, nie mam wątpliwości, że go nie dostaniesz.

Napisany przez Sandokan
Więc jeśli już, to tylko o kredyty bez sprawdzania w bazie danych Schufa, o których już wspomniano, czyli szwajcarskie kredyty. Oprocentowanie byłoby jednak ogromne, około 19-22%.

Dlaczego nie kredyt ratalny bez sprawdzania w Schufa? Tutaj są inne stawki oprocentowania niż 19%, więc lepiej. Ale tylko do maksymalnie 5000 EUR.

Napisany przez Rotstift
Czy drugi rodzic lub ktoś inny z rodziny nie mógłby wziąć dla niego tego kredytu?

Napisany przez brainy
U znajomych już nic nie dostanie, bo go znają.

A wszystko przez 1000 EUR oświadczenie pod rygorem kary przy regularnych dochodach w wysokości 1500 EUR netto?

Napisany przez sebastian-k

U znajomych nie dostaje już nic, oni go już znają.

A przez 1.000 EUR oświadczenie majątkowe przy regularnych dochodach w wysokości 1.500 EUR netto?

To nie brzmi zbyt godnie zaufania, by polecać takiej osobie drogi kredyt...raczej jak ktoś, kto po prostu nie radzi sobie z finansami i miesiącami oraz latami żyje na kredyt - aż w końcu klapnie.

Przeprowadzka za 5000€? Wow...czas policzyć:

- wynajem transporterka + paliwo: 300€
- parę mebli w Ikei: 500€
- zaproszenie pomocników do jedzenia: 50€
- skrzynia piwa dla pomocników: 15€

Gdzie jest reszta? Odkładanie 4000€ na naprawy samochodu, poważnie, sam pewnie nawet w to nie wierzysz?

Być może nadszedł czas, aby wziąć byka za rogi i zatrzymać ten finansowy chaos? Co na pewno jest również w interesie przyjaciela - bo w końcu góra długów stanie się zbyt duża i wtedy więcej pójdzie na raty niż na naprawę samochodu...

Napisany przez Rotstift
Okej, ale to oznaczałoby, że jeśli mój krewny nie dostaje kredytu, to ja też nie dostanę, bo jesteśmy krewnymi? To nie może być całkowicie prawdą, prawda?

Napisany przez florianmeier

Przeprowadzka za 5000€?

Pełen pakiet usług: proces eksmisji z eksmisją przymusową

Czy kwota EUR 5.000 wystarczy na proces eksmisji z przymusowym eksmisją?

Napisany przez HaraldDietrich
Spróbuj skorzystać z kalkulatora kredytowego, jest wiele dobrych opcji dostępnych w internecie. Pozdrawiam

Tak, istnieją także kredyty ratalne bez sprawdzania w bazie SCHUFA, ale tylko do wysokości 5.000 EUR

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata