Re: Czy główny żywiciel rodziny potrzebuje renty z tytułu niezdolności do pracy WHEN BU) jako zabezpieczenie dla rodziny?
Napisany przez ADMCI4 -
- ndz lut 09, 2014 1:23 pm
W naszej rodzinie tak jest, że moje pełne etatowe zatrudnienie w firmie chemicznej stanowi główne źródło dochodu. Moja żona również pracuje, ale tylko na pół etatu, zarabiając znacznie mniej ode mnie. Ponieważ spłacamy nasz Dom, który stanowi też ważną formę oszczędności na starość, jesteśmy uzależnieni od mojego zarobku.
W przypadku mojego ewentualnego wyłączenia z pracy, nasze życie musiałoby ulec poważnej zmianie i nie moglibyśmy dłużej utrzymać naszego domu. Ponieważ chcę tego za wszelką cenę uniknąć, zastanawiam się nad ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do pracy.
Czy to ostateczne rozwiązanie, czy istnieją lepsze formy zabezpieczenia dla rodziny?
Dzięki, Bruno
W przypadku mojego ewentualnego wyłączenia z pracy, nasze życie musiałoby ulec poważnej zmianie i nie moglibyśmy dłużej utrzymać naszego domu. Ponieważ chcę tego za wszelką cenę uniknąć, zastanawiam się nad ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do pracy.
Czy to ostateczne rozwiązanie, czy istnieją lepsze formy zabezpieczenia dla rodziny?
Dzięki, Bruno