Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: kredyt hipoteczny pomimo wpisu w rejestrze Schufa?

Napisany przez alaunt111
Cześć,

wraz z moją żoną chcemy kupić Dom. Niestety dowiedzieliśmy się, że moje dane w Schufie nie są czyste (zakończona kredytowa spłata samochodu - obecnie jednak w pełni spłacone i wciąż obowiązujące do sierpnia 2015 roku).

Posiadam stałe dochody (jestem urzędnikiem) i posiadam już w pełni spłaconą nieruchomość (Dom rodzinny). Nie mogę go jednak sprzedać, ponieważ moje rodzice mieszkają w nim.

W rozmowach z dwiema bankami obie natychmiast powiedziały: skontaktuj się z nami ponownie, gdy wpis zostanie usunięty - wtedy chętnie udzielimy Ci kredytu. Nie chcemy tego tak po prostu zaakceptować i chcielibyśmy poznać alternatywy.

Dzięki!

Napisany przez toxicmolotow
Czym jest kredyt odwołany? Wręcz kto komu odwołał kredyt?
Czy istnieje adnotacja o uregulowaniu w Schufa?
Czy już zażądano własnego raportu w Schufa?

Napisany przez 6Bankkaufmann
@alaunt111
Nie chodzi o to, czy coś akceptujesz czy nie. Chodzi o to, że przez brak zapłaty otrzymałeś w Schufa negatywny wpis dotyczący skasowanego kredytu samochodowego. To znacznie pogarsza Twój wynik w Schufa.
Teraz możesz poczekać do sierpnia 2015 roku i wtedy rozważyć finansowanie. Lub teraz dążyć do finansowania, ale z nieco gorszymi warunkami.

Napisany przez alaunt111
Cześć,

wypowiedzenie oznacza, że były spory dotyczące wysokości ostatniej raty. Ostatecznie, w sierpniu 2012 roku osiągnięto porozumienie. Notatka o zakończeniu jest zatem dostępna. Wniosek o samoinformację został złożony. Powinien dotrzeć w ciągu najbliższych dni.

Pytanie, które się nasuwa, brzmi: dlaczego nasz bank domaga się odmowy bez żadnych wątpliwości? Nawet konkurencyjne banki nie chciały mieć z tym nic wspólnego.

Chcielibyśmy rozpocząć finansowanie przed sierpniem 2015 roku. Oczywiście, jest to uzależnione od nieco gorszych warunków.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

To bardzo obniża ocenę w Biurze Informacji Gospodarczej.

Schufa poinformowała mnie, że w przypadku negatywnego wskaźnika nie jest wydawana żadna ocena.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata