Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: GoldRend T&R Gold pozostaje złoty / Czy ten produkt jest godny polecenia?

Napisany przez Cephalaea
Dobry wieczór Panowie,

ostatnio zainteresowałem się inwestycjami finansowymi i zaprosiłem do domu doradcę inwestycyjnego. doradca ten przedstawił mi między innymi produkt GoldRend T&R Gold bleibt Gold.

Jestem sceptyczny i chciałbym poznać opinie innych osób, dlatego pomyślałem, że być może ktoś tutaj na forum miał już kontakt z tym produktem.

Załączam dokumentację. Mam nadzieję, że jest to zgodne z prawem.

Dziękuję za odpowiedzi

Napisany przez Cici

Ten przedstawił mi m.in. produkt GoldRend T&R Gold bleibt Gold.

Nigdy o tym nie słyszałem i nie udało mi się niczego na tej stronie znaleźć, co już nie jest dobrym znakiem. Czy mógłbyś może bliżej wyjaśnić, o jaki dokładnie produkt chodzi? doradca powinien ci to szczegółowo wytłumaczyć.

Dodatkowe koszty w wysokości 10% za czyste zamówienie złota byłyby naprawdę szokujące! Tylko szybko policzone, gdybyś za tę samą kwotę zamówił złote monety, na przykład szwajcarskie Vrenelis za 185 euro za sztukę u renomowanego sprzedawcy złota, miałbyś ogółem około 317 g złota, czyli niemal o jedną trzecią więcej.

Napisany przez Cephalaea
Dziękuję Ci, Cici, za odpowiedź.

Produkt opiera się na prawie odkupu dostawcy. Jeśli wszystko pójdzie dobrze i dostawca nadal istnieje za rok, odkupi złoto. Wtedy miałbym 4% zysku.

Oczywiście, jeśli sam kupię złoto, dostanę więcej złota za pieniądze. Ale będę też narażony na ryzyko wahania kursów.

Ryzyko polega raczej na tym, czy dostawca faktycznie odkupi złoto.

Napisany przez Cephalaea
Strona internetowa.

Niezbyt profesjonalna, ale przecież nie zawsze to coś znaczy.

www.gold-bleibt-gold.de

Napisany przez Cici

Produkt opiera się na prawie do odkupienia przez dostawcę. Jeśli wszystko pójdzie dobrze i dostawca nadal będzie istniał za rok, odkupiłby złoto. I miałbym 4% zysku.

Ach, teraz rozumiem koncepcję, tutaj cena odkupu jest gwarantowana.

Jednak nadal nie rozumiem, jak zamierzasz osiągnąć zysk. Kupujesz teraz 240g złota i płacisz łącznie 10129,70 euro. Za rok złoto zostanie odkupione za 240*39,36 euro = 9446,40 euro. Według mojego zrozumienia, to oznacza 683,30 euro = 6,75% pewnej straty.

Napisany przez Cephalaea
Płacę teraz 10 129,70 i po roku otrzymuję 10 525,00 z powrotem.
Z tego co zrozumiałem, cena 1g jest ustalana na koniec umowy na początku jej trwania.

Oczywiście, jeśli zostanie zwrócone po obecnej cenie 1g, będę znowu mieć wahania kursu w produkcie.

Napisany przez Cephalaea
Instrukcja:
Krok 1: Dokonaj płatności za zakup za pomocą przelewu. Potwierdzenie zostanie natychmiast wysłane.
Stopniowo otrzymasz równowartość w złocie w cenie 1 g złota z dnia.
Krok 2: Czas trwania umowy na złoto wynosi 1 rok (również ze względów podatkowych).
Krok 3: Po upływie roku oddajesz złoto w nietkniętym stanie sprzedawcy. Sprzedawca zwraca Ci ustaloną w umowie cenę 1 g złota na koniec umowy.
Różnica między ceną kupna 1 g a ceną sprzedaży 1 g wynosi 4,99%.

Napisany przez Cici

Płacę teraz 10 129,70 i po roku dostaję z powrotem 10 525,00.

Nie jestem jednak pewny. Za 10 000 euro dostaniesz około 267g złota, ale zgodnie z umową dostarczane jest tylko 240g. Może się zdarzyć, że pozostałe 27g są zatrzymane jako dodatkowe zabezpieczenie dla firmy, a w przyszłości cała kwota zostanie wypłacona.

Zakładając, że tak jest i stopa zwrotu wynosi pełne 4% na rok. Aktualnie roczne lokaty terminowe przynoszą około 1,75% zwrotu. Firma płaci zatem ponad dwukrotnie wyższy zwrot, a dodatkowo otrzymujesz znaczną część kwoty inwestycji w postaci złota jako zabezpieczenie przed ewentualnymi stratami. Gdzie jest haczyk? Czy brak gwarancji depozytów jest na tyle istotny? Niestety, na stronie nie ma regulaminu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata