Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez ADMCI4
Konwencjonalne inwestycje nie są obecnie uznawane za bezpieczne. Znalazłem możliwość inwestycji w Dividium Capital, która spełnia wszystkie oczekiwania. Co tydzień mogę cieszyć się wzrostem kapitału o około 2-3%, cały kapitał jest zabezpieczony prawdziwym złotem, pieniądze są dostępne co tydzień po 3 miesiącach, nie ma dodatkowych opłat, a filozofia i transparentność firmy są imponujące. Nigdy nie odnotowano tam strat, ponieważ pracują tam fachowcy, którzy mają na celu osiągnięcie sukcesu zarówno firmy, jak i klientów (w równym stopniu).

Napisany przez ADMCI4
Trudno mi w to uwierzyć, że można osiągać wzrost o 2-3 % tygodniowo, co daje około 8-12 % miesięcznie i 96 do 144 % rocznie. Chętnie bym dowiedział się, jak ma działać to zdumiewające pomnażanie pieniędzy, bo nie wierzę, że jakakolwiek segment rynku może generować takie wzrosty. Chętnie przyjmę wskazówki.

Pozdrowienia,
P.B.

Napisany przez ADMCI4
Jeszcze coś: Jeśli cały kapitał jest zabezpieczony rzeczywistym złotem, co oznacza, że musi być odpowiednio utrzymany i pozyskany dla każdej kwoty inwestycji, to zastanawiam się, czym chcą inwestować i jak chcą generować zyski. Można użyć pieniędzy inwestorów albo tylko na zakup złota, albo na inwestycje. Nie wiem, ale wydaje mi się, że już słyszałem o tak cudownym pomnażaniu pieniędzy, niestety w tych przypadkach nie zakończyło się to na korzyść inwestorów...

Napisany przez ADMCI4
Znowu o cudownym pomnażaniu pieniędzy o wzroście o 2-3% tygodniowo: Istnieje zazwyczaj działająca metoda sprawdzenia, czy wszystko jest zgodne z prawem. Jeśli wypowiemy swoje zaangażowanie i zażądamy zwrotu pieniędzy, otrzymamy jedną z następujących reakcji:

- wszystko w porządku, oto pieniądze z dużymi zyskami (pożądane)
- niestety nie można wypowiedzieć umowy z góry (wątpliwe)
- przykro nam, wszystko właśnie się zawaliło i pieniądze przepadły, jesteśmy zrozpaczeni (gorzkie)

W ten sposób prawie każde cudowne pomnażanie pieniędzy można zweryfikować, ponieważ ten, kto naprawdę osiągnął odpowiednie zyski, może je natychmiast wypłacić.

Napisany przez ADMCI4
Jak napisałem, firma dba o transparentność, dlatego mogę odpowiedzieć na wszystkie pytania na ten temat. Wiem, jak powstają zyski (zresztą każdy bank też osiąga takie zyski, tylko dzielą one się inaczej, a mianowicie 95% dla banku, 5% dla klienta. Dividium dzieli 50/50 !!) oraz dlaczego pieniądze są w 100% zabezpieczone. Oczywiście została również przeprowadzona próba wypłaty pieniędzy, wszystko przebiegło gładko i do ostatniego centa. Jak wspomniałem, nie ma tu żadnych niedomówień, a ci, którzy chcą wiedzieć więcej, mogą porozmawiać z kierownictwem firmy i obejrzeć wszystko na miejscu. Nie ma tu żadnej podejrzanej historii. Ci, którzy chcą uzyskać więcej informacji, proszę o kontakt e-mailem na adres p.scherm@gmx.de. Pozdrowienia, P. Scherm

Napisany przez ADMCI4
To staje się coraz lepsze, gdy 50% zysków jest zatrzymywanych, ale klient może cieszyć się wzrostem wartości o 2-3% tygodniowo, co oznacza, że mają zarobić 6-8% zysku tygodniowo. I to jeszcze nie wszystko: Banki mają przekazywać klientom tylko 5% zarobionych zysków. Ostatnie może być słuszne, choć w innej relacji. Niemniej jednak zastanawiam się, dlaczego obecnie mamy kryzys bankowy, skoro istnieją absolutnie bezpieczne, całkowicie bezpieczne inwestycje, gdzie klienci otrzymują tylko 50% zysków, ale mogą cieszyć się wzrostem o 2-3%. Jeśli tak by było, można by sądzić, że Ackermann i inni zainwestowaliby całe pozostałe rezerwy pieniężne w tę firmę o nazwie Dividium Capital Ltd. i w ciągu szacowanych 6 miesięcy byliby zadowoleni. O firmie niewiele się dowiesz w internecie, strona internetowa nie zawiera nic konkretnego. Jednak można znaleźć informację, że jest to brytyjska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z kapitałem zakładowym w wysokości zaledwie 1000 funtów brytyjskich (około 1300 euro). Deutsche Bank ma trochę większy kapitał zakładowy. Trwam przy tym, że moich pieniędzy by nie zainwestowali.

Napisany przez ADMCI4
Jeszcze jedno: Wypłacenie gotówki i zabranie jej do domu, aby bezpiecznie zainwestować w banku oszczędnościowym, jest zupełnie inną rzeczą niż natychmiastowe ponowne wkładanie jej do spółki inwestycyjnej, która ją wypłaciła. Dlaczego nie opisujesz tutaj szczegółowo, jak to działa, albo nie pozwolisz nam uczestniczyć w twojej wiedzy, ponieważ temat zaczął się od pytania, jak najlepiej zainwestować swoje pieniądze. Jeśli nie ma nic do ukrycia, możesz nam wszystko wyjaśnić, co i jak robią w Dividium Capital. Zwracam uwagę, że ja także jestem inwestorem kapitałowym i zawsze szukam korzystnej okazji inwestycyjnej.

Napisany przez ralf gast
Cześć, zainwestowałem tam w zeszłym roku 1000 euro i chciałem wypłacić pieniądze. To nie było możliwe przez wiele tygodni. Przez 4 tygodnie firma była kompletnie nieosiągalna. Po wielu wymówkach i przeprosinach poinformowano mnie, że konieczne jest wpłacenie nowych środków przez nowych klientów, aby móc wypłacić środki. Twierdzili, że są zainwestowani w projekty. To wszystko brzmiało bardzo podejrzanie. Po oczekiwaniu 8 tygodni otrzymałem wypłatę, a firma dała mi do zrozumienia, że nie chce mnie już jako klienta, ponieważ byłem zbyt krytyczny. Ta cała sytuacja wystarczyła mi. Na szczęście nie straciłem nic. Ralf Gast

Napisany przez ADMCI4
Niczego innego nie oczekiwałem, zwrot pieniędzy wyszedł chyba tylko dlatego, że było to tylko 1000 €, a nie 10 000 €. Cała sprawa wydaje się być podejrzana, ponieważ każda poważna firma ma plan płynności finansowej, który zapewnia, że nie powstaną żadne problemy, ponieważ niewypłacalność jest podstawą wniosku o upadłość.
Trudno uwierzyć, że potrzebują kilku miesięcy, aby zwrócić zaledwie 1000 €, skoro podobno przekazują inwestorom wzrosty w wysokości 2-3 % tygodniowo. Jeśli czyta się raporty P. Scherm, powinni oni pływać w pieniądzach, a nie być stale w kłopotach finansowych. Nigdy nie słyszałem też, aby ktoś przyznał, że potrzebuje świeżych pieniędzy od nowych inwestorów, aby móc wypłacić wycofujących się. Jeśli nie mylę się bardzo, zawsze zarzucano coś podobnego Grupie Göttinger. Ale tam nazwano to niemoralnym systemem piramidy finansowej, a obecnie - jeśli można wierzyć mediom - prokuratura ma zainteresowanie tym. Niestety zbyt późno dla inwestorów Grupy Göttinger.
Model Dividium Capital Ltd. wydał mi się podejrzany od razu, ponieważ szwajcarski oddział firmy został zarejestrowany dopiero pod koniec stycznia w Szwajcarskim Rejestrze Handlowym. Nie można również zrozumieć, dlaczego rzekomo bogata i super-udana firma jest prowadzona jako brytyjska spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, której kapitał zakładowy wynosi zaledwie 1000 funtów.
Ostatnie pytanie: Czy przynajmniej były do tego odsetki? Założę się: Nie.
Pozdrowienia od
Bałwana

Napisany przez ADMCI4
W jakim banku miałeś ulokowane pieniądze, który sprawił problemy?

Marek

Napisany przez ADMCI4

Tradycyjne formy inwestowania, zwłaszcza w obecnych czasach, nie są uważane za bezpieczne. Znalazłem możliwość inwestowania w Dividium Capital, która nie pozostawia nic do życzenia. Co tydzień mogę cieszyć się wzrostem kapitału o około 2-3%, cały kapitał jest zabezpieczony rzeczywistym złotem, pieniądze są dostępne co tydzień po 3 miesiącach, nie ma dodatkowych opłat, a filozofia i transparentność firmy są imponujące.
Nigdy nie odnotowano strat, ponieważ tam pracują fachowcy, których celem jest sukces zarówno firmy, jak i klientów (równocześnie).

To tylko częściowo właściwe. Ja również tam zainwestowałem, ale obecnie maksymalny zysk miesięczny wynosi około 3-4%. Nie ma żadnych zastrzeżeń co do wypłat.

Napisany przez ADMCI4
Mam wrażenie, że czegoś tu nie rozumiem. Raz mówi się o wzrostach wartości o 2-3% tygodniowo, a inni uczestnicy dyskusji piszą, że obecnie wypłaca się tylko 3-4% miesięcznie. To się nie zgadza, ponieważ mamy tu wymienione zarówno 2-3% tygodniowo, jak i 0,5-0,75% tygodniowo. Natomiast zostało również wspomniane, że inwestor musiał długo czekać na swoje pieniądze, ponieważ - jak mu tłumaczono - najpierw trzeba było przynieść świeże pieniądze, zanim można było wypłacić mu środki. To twierdzenie opisuje nic innego jak to, co powszechnie nazywa się schematem piramidy finansowej. Aby wypłacić starszych inwestorów, potrzebne jest świeże pieniądze nowych inwestorów. Każda poważna firma posiada dział zwany kontrolingiem, gdzie zazwyczaj co miesiąc tworzony jest plan płynności finansowej, aby uniknąć problemów z płynnością. Tak zostało już wspomniane, z czym mogę tylko zgodzić. Dopóki nikt nie jest gotowy opisać, jak działa cudowne pomnażanie pieniędzy z wzrostami wartości o 2-3% tygodniowo, trzymam się z dala od tego. To po prostu przekracza moją wyobraźnię, że cały sektor finansowy leży na dnie lub już upadł, podczas gdy Dividium Capital Ltd generuje zwroty, o których gracze sceny mogli marzyć nawet w najlepszych czasach.

Napisany przez admin
Kochani użytkownicy forum,
wielu z Was pisze tutaj na forum jako Gość swoje wpisy. Ze względu na dużą liczbę gości bardzo trudno jest ustalić, kto co napisał. W rezultacie dyskusje dla wszystkich uczestników są trudne do zrozumienia. Dlatego proszę Was o zarejestrowanie się tutaj na forum finansowym. Funkcjonalność forum dla gości jest ograniczona. Jeśli jednak chcecie nadal pozostać jako goście, po prostu nadajcie sobie pseudonim.
Dziękuję
Twój Administrator

Napisany przez ADMCI4
Cześć Panie Adminie, zgadzam się, dyskusja staje się trudna do zrozumienia. Od teraz będę podpisywał wszystkie moje wpisy jako Pozdrowienia od Bałwanka, ta nazwa pasuje do tematu, ponieważ ktoś tutaj już wspomniał, że dividium capital ltd. nie była w stanie wypłacić mu pieniędzy w krótkim terminie, ponieważ musiano najpierw pozyskać świeże środki. Asocjacja ze schematem piramidy finansowej jest tutaj zrozumiała, ponieważ najbardziej udana firma inwestycyjna na świecie, która podobno osiąga wzrost rzędu 2-3% tygodniowo nawet w tych naprawdę trudnych czasach, nie może ogłaszać, że jest zainwestowana i najpierw musi zebrać świeże środki, zanim będzie w stanie wypłacić inwestorowi szalonyą kwotę 1.000 €. Sytuacja ta budzi we mnie pytania - przyznam, że związane z moim zawodem - na które dotąd nikt nie chciał odpowiedzieć. Pozdrowienia od Bałwanka

Napisany przez ADMCI4
Także byłem zainteresowany kwestią Dividium Capital! Czy bałwan mógłby jeszcze raz krótko podsumować pytania i opublikować je w jednym wpisie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

sprawa jest dość prosta: poproszono o wyjaśnienie, jakiego rodzaju inwestycja lub inwestycja generuje stopy wzrostu w wysokości 2-3 % tygodniowo (!), skoro wokół nas praktycznie cała gospodarka idzie na dno. Jeśli przemysł ma do zanotowania spadki zamówień o 42 % tylko w styczniu w porównaniu do stycznia poprzedniego roku, Saab ogłasza upadłość, OPEL jest skazany na zagładę, a państwo zadłuża się jak wariat, aby nie dopuścić do upadku sektora finansowego, powinniśmy zwrócić uwagę Ackermann & Co. na firmę Dividium Capital Ltd., to byłaby rozwiązanie obecnego globalnego kryzysu. Jednak odpowiedź brzmi tylko, że wszystko jest całkowicie transparentne, twórcy postawili sobie za cel sukces firmy i uczciwie zatrzymują tylko 50 % zysków dla siebie, co z kolei oznacza, że faktycznie musieliby generować stopy wzrostu w wysokości 4-6 % tygodniowo. To oznacza (przy 52 tygodniach w roku) pokaźne zyski od 208 do 312 % rocznie, a dla inwestorów w końcu zyski wzrostu od 104 do 156 % rocznie. Przy całym szacunku, ale nawet spekulanci z Bear Stearns i Lehman nie mieli takich zysków na horyzoncie, gdy stawiali wysoko w ryzykownych obszarach na obfite zyski. Pytanie było więc proste: Jak to jest możliwe? Odpowiedź: Jak nietrudno się domyślić, brak sensownej odpowiedzi, chyba że ktoś mógłby wysłać e-mail, wówczas otrzymalibyśmy odpowiedź, ale tutaj w sieci nikt nie chciał tego wyjaśnić. Wątpliwe...

Pozdrowienia od Bałwanka

Napisany przez ADMCI4
Zostaniesz zaskoczony, ale firma nie ma interesu, aby każdy inwestował swoje pieniądze w Dividium Capital. Każdy powinien postępować zgodnie z własnym przekonaniem.
Strona główna została udostępniona 13.03. Możesz teraz uzyskać szeroką gamę informacji, które będą jeszcze rozszerzane i uzupełniane.

Najważniejszym elementem pozostaje jednak kontakt osobisty, dlatego istnieje możliwość spotkania informacyjnego w Frauenfeld, na które pośrednicy mogą umówić każdego zainteresowanego.
Gość wyraźnie nie wykazywał zainteresowania rzeczywistym zaznajomieniem się z tematem, nie skontaktował się też ze mną.

Pozdrowienia
Petra Scherm

Napisany przez ADMCI4
To staje się coraz lepsze, teraz wydaje się, że dividium capital nie interesuje się każdym, więc pytanie brzmi: Interesuje ich ktoś konkretny, a jeśli tak, to kto? Czy można wierzyć postom na forum, to z pewnością nie interesują się nimi ci, którzy zadają krytyczne pytania.

Nawiasem mówiąc, strona internetowa nie zawiera żadnych informacji o produktach. Same pochwały dotyczą założycieli, którzy rzekomo mają doświadczenie w sprzedaży finansowej. To nie jest gwarancja sukcesu przedsięwzięcia. Byłoby zrozumiałe, gdyby na rozbudowanej stronie internetowej pokazano sukcesy firmy, na przykład opublikowano bilans roczny, który powinien istnieć, biorąc pod uwagę, że mają oni rzekomo kupione złoto w kopalni w Alasce od 2006 roku.

Jedyne, co można wywnioskować z tej strony internetowej, to że wydali ogromne sumy na wielkie przyjęcie. Mam nadzieję, że nie były to pieniądze inwestorów. Kiedyś, 10 lat temu, byłem na ogromnej imprezie organizowanej przez Grupę Göttinger. Przekształcili wówczas halę kolejową objętą ochroną do okresowego jarmarku w stylu przełomu wieku, wszystko było utrzymane w stylu lat 1900. Cały wieczór nie mogłem wyjść z podziwu. Było imponujące i wszystko było darmowe, dla około 2000 osób. Dziś, wiadomo, że Grupa Göttinger jest bankrutem, w końcu inwestorzy opłacili całą imprezę. Nawiasem mówiąc, to nie była jedyna impreza, organizowali takie imprezy raz w roku, aby zadowolić sprzedaż.

Jestem zdania, że rzetelna firma umieszcza swoje prospekty emisyjne w internecie, pokazując, jakie zyski mają być osiągane z poszczególnych transakcji. Ponadto prezentowany jest bilans usług, ponieważ nie ma powodu, aby się ukrywać - zwłaszcza gdy rzekomo ma się generować stawki wzrostu wynoszące 2-3% tygodniowo. Nie znajdziesz tego na stronie internetowej - jak można się tego spodziewać. Moje pieniądze na pewno nie trafią do nich.

Pozdrowienia od bałwana

Napisany przez ADMCI4
Witaj,

spojrzenie na stronę internetową Dividium Capital Limited ujawnia tylko jedno - że doskonale znają się tam na organizowaniu kosztownych imprez. Istotne informacje dotyczące koncepcji inwestycyjnej są tam niestety nieobecne. Obiecana transparentność i otwartość nie są dla mnie widoczne.

W związku z tym powinno się oczekiwać, że firma inwestycyjna, która zbiera także pieniądze od małych inwestorów, przynajmniej wyjaśni, na co inwestorzy przeznaczają swoje pieniądze. Moim zdaniem można by oczekiwać, że dowiemy się, jak działa inwestycja, ponieważ przecież chodzi o zaufanie, które udzielamy osobom, które nie są nam znane i o których nie wiemy, czy osiągnęły już jakieś sukcesy. Inwestycje, które mają być szczególnie zyskowne, są zwykle obarczone (czasem znacznymi) ryzykami. Ten temat nie jest poruszany na stronie internetowej Dividium Capital Limited. Odniesienie do domniemanej własnej kopalni złota nie wystarcza mi, ponieważ kto wie, czy tam w ogóle jeszcze wydobywane jest złoto.

Słowo na temat hucznych imprez: sam brałem udział w niewiarygodnych imprezach organizowanych przez grupę w Göttingen, którymi kiedyś zachęcano do sprzedaży. Reszta Grupy GG jest już historią i można uznać, że jest znana.

Z poważaniem,
Man Śnieżny

Napisany przez Dasdi1970

Cześć,

po przejrzeniu strony internetowej Dividium Capital Limited można zauważyć tylko jedno, a mianowicie, że potrafią oni organizować kosztowne imprezy. Istotne informacje dotyczące koncepcji inwestycyjnej są tam niemożliwe do znalezienia. Obiecywana przejrzystość i otwartość nie są widoczne.

Cześć Schneemann! Ciekawie śledzę te dyskusje, zwłaszcza że sama mam zamiar pracować jako pośrednik/uczestnik w Dividium.

Pytanie z góry: Czy istnieje firma inwestycyjna, która na swojej stronie internetowej szczegółowo ujawnia, jak i gdzie dokonuje swoich transakcji?
W przypadku funduszy inwestycyjnych jest to oczywiste, ale w przypadku inwestycji, które nie posiadają symbolu WKN itp.? Sądzę, że nie.
Najlepszym przykładem jest CEROS Vermögensverwaltung AG. Tam można dokładnie przyjrzeć się wewnętrznym funduszom. Tak właśnie powinno być.
Mają jednak również handel forex, ale nie jest to szczegółowo wyjaśnione; tak samo jak nie są podane zwroty z inwestycji. A ja nie będę tutaj omawiał, jak osiąga się dwucyfrowe zwroty miesięcznie. Jeśli się na tym znasz, to wiesz jak to działa!

I kiedy słyszę o temacie bezpieczeństwa, robi mi się niedobrze. Nie ma go! Koniec kropka! I nie ma go także przy LV kapitałowym, funduszach itp.
Gdy lokuję swoje pieniądze w zarządzanie majątkiem, również go nie ma - tak po prostu jest.
3,5% dla pieniędzy na dzień dzisiejszy - to jest bezpieczne. Jednak tylko do momentu nadejścia wielkiego załamania i powrotu do handlu orzeszkami i złotem.
PS: Czy moje konto w banku powie mi, gdzie inwestują moje pieniądze, jeśli oddam je im na rok?

Jeśli ktoś jest zainteresowany, oto moja oferta: 5000 € - 2 lata na sztywno - cel to podwojenie kapitału, jednak nie gwarantowane! Za opłatą w wysokości 5% otrzymuje się 100% gwarancji kapitałowej. Tak więc mówiąc o bezpieczeństwie.
Wkrótce więcej ode mnie na tym kanale!

Napisany przez ADMCI4
Cześć Dasdi1970,

przyznaję, że ze względu na zawód jestem uprzedzona, ale muszę przyznać, że rzadko ktoś tak otwarcie przyznaje, że nie ma takiej rzeczy jak bezpieczna inwestycja kapitałowa. Jednak tutaj nie o to chodzi, bo chodzi o coś innego: ludzie przemierzający kraj, którzy oferują inwestycje, obiecujące wzrosty rzekomo na poziomie 2-3 % TYGODNIOWO. Firma stawia ogromny nacisk na transparentność, twierdzi, że jest całkowicie otwarta i odpowie na wszelkie pytania. Oczywiście nie mają do pokazania bilansu osiągnięć, ale mówi się, że to żaden problem, bo wkłady inwestorów są w 100% zabezpieczone fizycznym złotem, bzdury, które trudno znaleźć drugi raz. W żadnym miejscu nie ma gwarancji, że firma faktycznie posiada tyle złota i powierza je do bezpiecznego przechowywania opiekunowi powierniczemu, który następnie przekaże je inwestorom, jeśli ci stracą swoje wpłaty. Mało dziwne, że firma to brytyjska Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością z kapitałem zakładowym w wysokości zaledwie 1.000 funtów (1.300 €). Dzięki mojej determinacji udało mi się uzyskać materiały sprzedażowe doradców pomimo sprzeciwu pośredniczki i po przeczytaniu aż włosy stanęły dęba! Wygląda na to, że nie potrafią nawet przeliczyć punktów na procenty. Życzę powodzenia w doradztwie, nie zapomnij o mieczu Damoklesa, jakim jest odpowiedzialność doradcy, bo ona naprawdę boli.

Nigdy się nie kończy...

Rainman

Napisany przez ADMCI4
Tak, jeśli wolno mi się tu wtrącić, ale inwestorzy mają prawo oczekiwać, jaka jest prawna struktura inwestycji, ponieważ dopiero stąd wynikają ryzyka, które pośrednik powinien jasno i kompletnie podać w ramach doradztwa. To jest absolutne minimum, czego można oczekiwać. Inaczej mówiąc: Czy zdecydowalibyście się kupić 10-letniego samochodu używanego, jeśli nie zostałyby udzielone odpowiedzi na pytania dotyczące liczby poprzednich właścicieli, przebiegu, braku wypadków, zaległości w naprawach, itp.? Dlaczego więc należałoby kupować kota w worku, gdy zamierza się zainwestować cały oszczędności, a najlepiej jeszcze zerwać polisę ubezpieczeniową, aby dokonać jednorazowej wpłaty, itd.? Może ktoś mi to wytłumaczyć! Złoty Miś

Napisany przez ADMCI4
Przez jakiś czas przyglądałem się temu nonsensowi. Czy wszyscy już zapomnieli, kto w zeszłym roku spalił najwięcej pieniędzy? O ile pamiętam, były to nasze poważne banki, które teraz są tak bardzo zadłużone, że musi je ponownie postawić na nogi podatnik. A jeśli Misiek nie jest w stanie pojechać do Frauenfeld i zadać przedstawicielom firmy Capital Ltd. pytania dotyczące przejrzystości, obszarów inwestycji, koncepcji itp., co zawsze jest możliwe na dniach informacyjnych, to nie powinien uczestniczyć w dyskusjach, których nie rozumie. Na przykład miałem już okazję uczestniczyć w 3 dniach informacyjnych w Szwajcarii i z czystym sumieniem mogę polecić tę inwestycję.

Pozdrawiam euro

Napisany przez ADMCI4
Jednak, jak nietrudno się było spodziewać, euro również nie zawiera niczego oświecającego odnośnie do poruszonych tutaj pytań. Byłoby to jednak już ważnym krokiem, gdyby w końcu wyjaśniono, jaką formę uczestnictwa faktycznie oferują w Frauenfeld. Śnieżek ma bowiem przed sobą materiały informacyjne dotyczące podejrzanej inwestycji, ale nic z nich nie wynika, poza tym, że osoby oferujące, kto by to nie był, wyraźnie nie potrafią nawet liczyć. Prezentowane tutaj dokumenty są po prostu nonsensowne. Co z tego, jeśli inwestor nie dowiaduje się nawet w przybliżeniu, komu przekazuje swoje pieniądze, co konkretnie z nimi robią sprawcy i jakie ryzyka niesie ta inwestycja. Spółka inwestycyjna nie ma żadnej bilansu prowadzonej działalności do przedstawienia, ale ma - w jakiś sposób to robią - generować dalej tak imponujące zyski nawet w czasach kryzysu, jakie daje sam biały rynek kapitałowy nawet w najlepszych czasach.

Poważne inwestycje kapitałowe są sprzedawane z zrozumiałymi prospektami emisyjnymi, w których dokładnie opisana jest zbierająca kapitał spółka, w których przedstawione są relacje odpowiedzialności, inicjatorzy oraz związki kapitałowe i osobiste, a także ryzyka inwestycji i wiele innych. W tym kontekście warto byłoby, aby euro zapoznał się na przykład z normami IDW, gdzie opisane są wymagania stawiane prospektom emisyjnym. Ciepłe słowa rzekomych inicjatorów nie są z tego względu niczym, a już na pewno nic nie warte. Materiały sprzedażowe, które uprzejma pośredniczka ostatecznie wydała, absolutnie NIC nie przynoszą w kwestii choćby zbliżonego (konieczne jest pełne i prawidłowe) uświadomienia potencjalnego inwestora, są one bezużyteczne, co najwyżej nadają się do generowania przypadków odpowiedzialności dla pośrednika, który nie wychodzi z sytuacji tym, że potencjalny inwestor dalej jest przekonywany przez wykonawców.

Ponadto euro zostaje poinformowane, że Śnieżek jest specjalistą w tej dziedzinie, ponieważ zawodowo boryka się cały dzień z nieudanymi inwestycjami kapitałowymi. Nic więcej tu nie interesuje. W każdym razie udało mu się powstrzymać swoją rodzinę przed zaangażowaniem się w tę sprawę, więc cel został osiągnięty.

Z poważaniem Śnieżek
(który od teraz żegna się z tą nie do zniesienia sprawą)

Napisany przez ADMCI4
Wartościowi pośrednicy Dividium,

Faktycznie obiecałem trzymać się z dala od tego miejsca w przyszłości, ale to, co właśnie znalazłem, jest zbyt prawdziwe, aby było piękne: Moje dotychczasowe obawy są również dzielone przez innych. Wszystkim poważnym pośrednikom Dividium, którzy repetują tu modlitewnie, że zarówno zainteresowani, jak i krytycy powinni pozwolić szwajcarskim twórcom wyjaśnić na miejscu, że wszystko jest w porządku i w pełni przejrzyste, polecam przyjrzeć się artykułowi w dzisiejszej Thurgauer Zeitung (24.03.2009). Tam znajduje się wszystko, czego się obawiałem. Drogie samochody, kosztowne przyjęcia, ale brak jakichkolwiek uzasadnień dotyczących rzeczywistych transakcji inwestycyjnych, jedynie ujawnia się, że oczywiście angażuje się w handel walutami. Wszystkim, którzy wciąż wierzą w zupełnie bezpieczne, pozbawione ryzyka inwestycje z 100% zabezpieczeniem poprzez fizyczne złoto, zalecam pilne zainteresowanie się kwestiami odpowiedzialności, które stają się istotne, gdy wszystko się zawali. Bo jedno jest pewne, transakcje walutowe to czyste zakłady i nie są bezpieczne. Wiedziałem, że ta sprawa ma haczyk, miłej zabawy w pośrednictwie…

Pozdrowienia,
Bałwan

Napisany przez Jupp

Szanowni Pośrednicy Dividium,

początkowo obiecałem sobie, że będę trzymał się z dala od tego miejsca w przyszłości, ale to, co właśnie znalazłem, jest po prostu zbyt prawdziwe, aby było piękne: Moje dotychczasowe obawy są także dzielone przez innych. Wszystkim poważnym pośrednikom Dividium, którzy tu wygłaszają monotonne kazania, a zarówno zainteresowanym, jak i krytykom zalecają, aby zapytali twórców w Szwajcarii o wyjaśnienie na miejscu, że wszystko jest zgodne z prawem i całkowicie transparentne, polecam zajrzeć do dzisiejszego artykułu w Thurgauer Zeitung (24.03.2009). Tam znajduje się wszystko, co obawiałem się. Drogie samochody, kosztowne imprezy, ale brak jakichkolwiek wiarygodnych wyjaśnień związanych z rzeczywistym biznesem inwestycyjnym, zdradzono tylko tyle, że wyraźnie inwestuje się w handel walutami. Wszystkim, którzy wciąż wierzą w zupełnie bezpieczną, bezryzykowną inwestycję z 100% zabezpieczeniem przez fizyczne złoto, gorąco zalecam zajęcie się kwestiami odpowiedzialności, które stają się istotne, gdy wszystko runie. Bo jedno jest pewne, handel walutami to czysta gra hazardowa, a nie bezpieczny biznes. Wiedziałem, że coś tu nie gra, miłej zabawy w pośrednictwie...

Pozdrowienia
Schneemann

Witajcie wszystkim,
również ja zrobiłem małe dochodzenie na temat Dividium Capital Ltd. po tym, jak zobaczyłem broszurę informacyjną.

Dotycząco własnej kopalni złota hope mining company (Alaska), znalazłem następującą stronę internetową: www.hopemining.com/ (słowo kluczowe na Google: hope mining company = pierwszy wynik).
Spójrzcie na to...!
Na mnie to wszystko wyglądało bardzo poważnie, od razu wziąłem kredyt w moim banku zaufania i zainwestowałem 10000000,-€!!!!!!!
Z nieufnymi pozdrowieniami
Ten, który po prostu jest!

Napisany przez Jupp
Abyście byli pewni, że to naprawdę oficjalna strona internetowa Hope Mining Company, założonej w 1923 roku.

Proszę użyjcie poniższego linku.

Hope Mining Company Inc

Proszę zauważyć, że prawa autorskie należą do 2004 roku!

I sprawdźcie również wpis w rejestrze handlowym firmy.

Nie znalazłem niczego....

Pozdrawia was Jupp, który lubi zupę z bryndzą

Napisany przez Jupp
Proszę nie zwracać uwagi na błędy ortograficzne, poprzedni post napisałem na szybko, co jednak nie zmienia jakości moich oświadczeń! Oto ponownie link do wspomnianego wcześniej artykułu prasowego:

Frauenfeld: Mitarbeiter sauer auf Investmentfirma - News Thurgau: Kanton - thurgauerzeitung.ch

Mam nadzieję, że nawet największy optymista i pazerny na pieniądze zrozumiał, że to nie jest najbezpieczniejsza i najbardziej rentowna inwestycja na świecie.

Mam nadzieję, że podejmiecie właściwą decyzję!!!

Napisany przez ADMCI4
Śnieżak (lepiej: Robin Hood) zauważa na koniec, że wszyscy ci, którzy tak zaciekle bronili firmy w tej dyskusji, milczą teraz... Gdzie są gorący zwolennicy absolutnie bezpiecznego, bez ryzyka (cudownego pomnażania majątku) z gwarantowanym wzrostem wartości o 2-3% tygodniowo? Teraz należy Wam zdjąć zarzuty zawarte w artykule w Thurgauer Zeitung, bo firma nie ma zamiaru tego zrobić - co mieliby w ogóle powiedzieć?

Istnieją tylko dwa wyjaśnienia dlaczego gorący zwolennicy Dividium Capital po zniszczycielskim artykule w Thurgauer Zeitung przestali się odzywać: albo już o czymś wiedzieli, albo (co bardzo liczę) teraz im się olśniło. Być może żadne z tych wyjaśnień, możliwe, że aktualnie sprawdzają swoje rozliczenia prowizji, hihi...

Życzę dalszych przyjemności w doradztwie inwestycyjnym, ale potem proszę nie narzekajcie, przecież temat został tu bardzo wyraźnie poruszony, przedstawione zostały kryteria odpowiedniego pośrednictwa inwestycyjnego. Dla zainteresowanych: Doradztwo inwestycyjne (klient polega na radzie lub rekomendacji pośrednika/doradcy) ma za miarę doradztwo odpowiednie dla inwestora i obiektu, idzie więc znacznie dalej niż sama usługa pośrednictwa. doradca ma więc do spełnienia bardziej zobowiązujące obowiązki, które zazwyczaj można spełnić tylko z doskonałymi (kompletnymi, prawidłowymi i zrozumiałymi) dokumentami emisyjnymi, o których tu nie ma mowy. Dla podkreślenia jeszcze raz: Życzę dalszych przyjemności z doradztwem inwestycyjnym!

Z walczącym pozdrowieniem
Śnieżak

Napisany przez ADMCI4
Cześć Śnieżynko,

może być tak, że w tej chwili rozmawiają o artykule 3 Konstytucji i zastanawiają się, czy nadal jest sprawiedliwe, że ci na górze prawdopodobnie jeżdżą Audi, BMW, a nawet Aston Martinem, nie ponosząc ryzyka odpowiedzialności za doradztwo, podczas gdy ci na dole wciąż poruszają się małymi samochodami, ale są narażeni na pełne ryzyko odpowiedzialności doradczej. O.K., możliwe też, że niektórzy obecnie zajmują się swoimi rozliczeniami prowizji, ponieważ ten artykuł w Thurgauer Zeitung powinien skłonić ich do ponownego przeliczeni...

Rainman

Napisany przez Jupp
Szwajcarskim organom sprawiedliwości Dividium jest już od pewnego czasu znane!! Patrz poniższy artykuł z dzisiaj!

https://www.thurgauerzeitung.ch/thurg...story/26316522

Napisany przez ADMCI4
Administrator informuje w innym miejscu, że dyskusja na temat Dividium będzie kontynuowana tutaj i wyraża życzenie aktywnego uczestnictwa. Mam obecnie wrażenie, że dyskusja znalazła się w martwym punkcie, na końcu ślepej uliczki. Gorący wielbiciele Dividium z jakichś powodów wycofali się z dyskusji.

Czytając artykuł z Thurgauer Zeitung z 26.03.2009, zaczyna się wyraźniej rysować obraz. Dividium nie tylko prowadzi stopniowany system prowizji, który w ostatecznym rozrachunku szkodzi inwestorom, ponieważ ten, kto został namówiony przez Powersellera do zawarcia umowy, może być obciążony wyższymi opłatami prowizyjnymi od swojego wkładu niż ten, kto został przekonany przez tylko umiarkowanie skutecznego pośrednika. Mobilizowanie sprzedaży poprzez stopniowanie prowizji uważam za groteskowe - nie wspominając już o tym, że według artykułu w Thurgauer Zeitung wielu pośredników wciąż czeka na prowizje.

Szczególnie ciekawy jest przedostatni akapit artykułu, w którym jeden z głównych szefów Dividium wyraża rażące braki wiedzy: Czasami prowadzi się także krótką sprzedaż, ale bez sprzedaży krótkiej. Absolutna klasyka - ci eksperci, którzy w największej kryzysie gospodarczej powojennej epoki stali się jedynymi zwycięzcami?

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez Dasdi1970

Szwajcarskim władzom sądowniczym Dividium jest już od dłuższego czasu znane!! Patrz poniższy artykuł z dzisiaj!

Regionalna gospodarka: Justycja obserwuje Dividium - News Thurgau: Kanton - thurgauerzeitung.ch

Teraz napiszę neutralnie:

Tak można przekręcić fakty z wyrywków tekstu!
W raporcie czytam to:
Rząd Kantonu jest zainteresowany sprawami Dividium. „Działalność Dividium Capital jest znana odpowiednim organom od dłuższego czasu”, mówi prokurator stanu w Thurgau ds. przestępczości gospodarczej Marcel Ogg. „Aktualnie jednak nie ma konkretnych wskazówek dotyczących zachowania karalnego.
Porównaj to z powyższym – zauważasz coś???

Co to za niejasna wypowiedź?
Dlaczego tak czy inaczej, nie widzę tutaj dowodów na oszustwo czy coś w tym rodzaju.
Niedostateczne wypłaty prowizji to osobna kwestia, ale nie prowadzi automatycznie do kwestionowania wiarygodności firmy, prawda?
Nie jestem jeszcze pośrednikiem w przypadku Dividium! Wolę patrzeć na rzeczy zbyt krytycznie niż za bardzo usprawiedliwiać. Ale tutaj trzeba już dokonać rozróżnienia.

A jeszcze raz o bałwanku: NIGDZIE nie obiecują zwrotu z inwestycji w wysokości 2-3% tygodniowo! Aktualnie takiej stopy zwrotu nie ma! Obecnie wynosi to około 1 - 1,6% łącznie.
Przy zamykaniu transakcji podkreśla się również ryzyko całkowitej utraty, tak jak muszą to zrobić dzisiejsze firmy inwestycyjne, każdy bank itp.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli Dasdi1970 dokładniej przeczytałby skuteczne reklamy na forum, zauważyłby, że tam zachwalano zwroty z inwestycji na poziomie 2-3% tygodniowo, nie wspominając o całkowitych stratach, poza tym, że firma nigdy nie poniosła strat, a inwestycja jest bezpieczna, ponieważ wszystko jest zabezpieczone fizycznym złotem. Nawet jeśli w rozmowie sprzedażowej wspomniano o ryzyku całkowitej utraty, to nadal mamy do czynienia z eklatantnym umniejszeniem ryzyka, ponieważ kto miałby przypuszczać o realnym ryzyku całkowitej utraty, gdy wszystkie wpłaty są zabezpieczone fizycznym złotem. Pośrednik finansowy nie powinien całkowicie umniejszać ryzyka, ale powinien raczej powstrzymać się od szacowania ryzyka.

Ponadto, moim zdaniem, pieniądze inwestorów można wydać tylko raz, albo na inwestycje, albo na zakup zabezpieczeń kapitałowych. Przepraszam, ale musiałem - przyznam się z racji zawodu - zbyt wiele razy mieć do czynienia z cudownymi pomnożeniami pieniędzy, takimi jak dźwignie finansowe, wydobycie koltanu w Afryce Środkowej, tajemnicze poszukiwania ropy i gazu oraz innymi bzdurami, i musiałem próbować odzyskać w jakiś sposób pieniądze inwestorów - zazwyczaj od ludzi z działów sprzedaży, jeśli tam jeszcze można z powodzeniem odzyskać. Nie zamierzam narzekać, ale wobec znaczących obietnic zwrotów i komunikowanych sukcesów firmy oczekuję uzasadnienia modelu biznesowego, co jest uzasadnionym żądaniem, zwłaszcza jeśli firma inwestycyjna nie ma jeszcze zatwierdzonego bądź inaczej audytowanego bilansu. W tym ostatecznym rozrachunku nie chodzi o to, że kucharz nie chce ujawnić swoich przepisów. W końcu można gotować tylko wodą, składniki potraw są w zarysie znane, istotne sekrety kucharza tkwią jedynie w detalach potrawy oraz sposobie jej przygotowania. Podobnie ma się sprawa z rynkiem kapitałowym, ponieważ po prostu nie istnieją tajne rynki, których nie chce się ujawniać.

I to, że sprzedaż krótka i pokrycie krótkiej pozycji to to samo, powinno być uznane za znane w przypadku inicjatora firmy inwestycyjnej. Nadal uważam, że wiele kwestii pozostaje otwartych, a odpowiedzi na nie powinny być możliwe bez udziału w spotkaniu sprzedażowym w Frauenfeld.

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez ADMCI4
Szkoda, że znowu próbuje się usunąć dyskusję z forum. Dlaczego nie nazwać rzeczy po imieniu, zamiast tylko relacjonować tajemnicze sprawy z świata finansów, które nie powinny być znane zewnętrznym. Dyskusja powinna się odbywać tutaj, niestety z nieznanych powodów nie jest to pożądane. Jeśli ktoś ma czas na napisanie posta tutaj na forum, to może równie dobrze napisać to, co chce opublikować na sk... Nie, nie będę uczestniczyć w dyskusji na sk... Schneemann

Napisany przez ramonciko
Cześć bałwanie, Nie rozumiem też, dlaczego Forsum chce przenieść dyskusję na inną platformę. Prawdopodobnie chce tam po prostu pozyskać klientów... Jeśli Forsum nie udzieli odpowiedzi w ciągu 5 dni, usunę jego post! Pozdrowienia, ramonciko

Napisany przez ADMCI4
Cześć Panie Administratorze,

upraszam o natychmiastowe usunięcie, ponieważ wpis Forsum jest wyraźnie kolejną próbą wycofania Dividium Capital z publicznej dyskusji, że tak powiem, by wycofać się ze strefy ostrzału. Nic wspólnego z chwaloną wielokrotnie transparentnością i otwartą komunikacją inicjatorów Dividium Capital Ltd. Krytycy są przedstawiani jako nieświadomi obserwatorzy świata finansowego, którzy nie mają pojęcia o tajemnicach międzynarodowego rynku finansowego. To może być prawdziwe w pewnym stopniu, ale w dyskusji zostały postawione zarówno konkretne, jak i uzasadnione pytania dotyczące niejasności w ofercie, na które konkretne odpowiedzi nie są udzielane.

W finanz-forum nie potrzebuje natomiast reklamy dla innych veranstaltungen informacyjnych. Podsumowując: Usunąć wpis.

Pozdrowienia
Bałwan

Napisany przez ramonciko
Cześć bałwanie,
wpis został usunięty.

Pozdrowienia
ramonciko

Napisany przez forsum
Cześć drodzy przyjaciele forum,

to interesujące, jak moderator forum stara się przekręcić argumenty, które są w istocie łatwe do zrozumienia, tak aby czytelnicy uzyskali wiarygodny powód, aby podważyć te twierdzenia. Gdyby moderator poświęcił chwilę, aby przeanalizować zasugerowaną ścieżkę pytania o te twierdzenia, to, o ile nie podlega pewnym wpływom, doszedłby do dobrze uargumentowanych wniosków!

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ADMCI4
Dwa zdania, żadnej treści. Nie obrażaj się i nie czuj się niezrozumiany, tylko odpowiadaj na pytania. To właśnie było teraz wskazane. Ale chyba nie ma takiej możliwości - przynajmniej tutaj. Kto może to zrozumieć. Pozdrowienia Śnieżek

Napisany przez forsum
Cześć Bałwanie,

W odniesieniu do przytoczonych zastrzeżeń pragnę zauważyć, że każdemu inwestorowi kapitału wolno zapoznać się wyczerpująco m.in. z informacjami dotyczącymi spółki Dividium Capital, tak jak ja zrobiłem teraz. Twierdzenia przedstawiane na forum nie zgadzają się z informacjami, które mi zostały już przekazane na piśmie!
Zgodnie z nimi w tej firmie nie udzielane są gwarancje dotyczące zysków ani nie są podejmowane żadne gwarancje.
Wprost zaznacza się nawet możliwość całkowitej utraty inwestycji.
Pozdrowienia
Forsum

Napisany przez forsum
Witaj bałwanku, Na mnie sprawia to wrażenie raczej dziwne dostarczanie informacji na publicznym forum, które nie są starannie zbadane. Do tego należy m.in. wypowiedź dotycząca wynagrodzeń wypłacanych przez Dividium Capital. Posiadam obecnie umowę umowę zlecenia DC. Zawarta w niej regulacja dotycząca wynagrodzeń odpowiada, z niewielkimi wyjątkami, planowi MLM, który stosowany jest przez wielu usługodawców finansowych. Pośrednicy otrzymują wynagrodzenie w wysokości maksymalnie 10%. Ta kwota odnosi się jednak wyłącznie do dochodu wygenerowanego przez DC! Innymi słowy, jeśli DC nie generuje żadnych zysków, pośrednik NIC nie dostaje. Inwestor nie płaci bowiem agio. Ponadto inwestor może w każdej chwili dysponować kwotą inwestycji. Jak taka regulacja ma zaszkodzić inwestorowi, pozostaje chyba tajemnicą bałwanka. Jednak moja krytyka, po tym jak nieco bardziej zgłębiłem temat, jest skierowana również przede wszystkim do autorów artykułów w dzienniku Thurgauer Zeitung, ponieważ zawarte w nich stanowiska sugerują organizowaną akcję. Starannie przeprowadzone badania wykazują, że zawarte treści, w części merytorycznie błędne, według moich ustaleń z dokumentów, jakie mi dostarczono, są kompletnie nieprawdziwe! Moim badaniom zgodnie z prawdą jest także to, że firma nie poniosła jeszcze strat, ale osiągnęła znaczące zyski dla inwestorów. System handlowy działający w tle został mi również szczegółowo wyjaśniony. Nawet jeśli system ten wydaje mi się całkiem zrozumiały, pozostają pewne wątpliwości. Pozdrowienia Forsum

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forsum,

można zdecydowanie stwierdzić, że obiecane zwroty, o których mowa tutaj, zostały złożone przez domniemanych lub samozwańczych pośredników DV.

Jeśli chodzi o raporty w Thurgauer Zeitung, gazeta informuje, że Dividium Capital miało możliwość wypowiedzenia się, ale odmówiło komentarza w sprawie zarzutów, głównie dotyczących niezapłaconych prowizji pośredników. Nie można niczego zarzucić gazecie.

Można również stwierdzić jednoznacznie, że w czasach spadających cen surowców na międzynarodowych rynkach ledwie można uzyskać jakiekolwiek zyski, a z pewnością żadne znaczące zyski przy handlu surowcami. Pozostaje zatem pytanie, jak udało się osiągnąć rzekomo udany rozwój biznesu. Zwłaszcza że w czasach spadających cen surowców trudno nawet nieznacznie zarobić na krótkiej sprzedaży, nie mówiąc już o znaczących zyskach. Niejasne jest również, jak można prowadzić krótką sprzedaż bez dokonywania transakcji na spadek kursu. I to stwierdzenie pochodzi od prezesa spółki, a nie od ogrodnika.

Również wątpliwe jest wypłacanie prowizji pośrednikom wyłącznie z zysków, ponieważ wówczas sukces działalności pośrednika zależy od sukcesu firmy inwestycyjnej. Dla pośrednika inwestycyjnego nie jest zrozumiałe, dlaczego miałby ponosić ryzyko gospodarcze spółki inwestycyjnej. W mojej ocenie koncepcja firmy Dividium Capital Ltd. wydaje się nie tylko całkowicie nieprzejrzysta, ale również zbyt niezobowiązująca. Firma nie obiecuje nawet pośrednikom niczego, pozostawiając otwartą kwestię wynagrodzenia za ich pracę.

Gdyby rzeczywiście Dividium nie miało systemu podziału prowizji na podstawie obrotów, można było oczekiwać, że spółka to wyjaśni będzie musiała wobec Thurgauer Zeitung, ponieważ czytając drugi artykuł, jasne jest, że w pewnym stopniu wypowiedzieli się na temat pytań dziennikarza.

Co do materiałów dystrybucyjnych, które mi pokazano, nie mam zamiaru się więcej wypowiadać, powtórzenia są zbędne. W każdym razie nie są one nawet w minimalnym stopniu odpowiednie do zapewnienia należytej, czyli kompleksowej i prawidłowej, informacji, nawet jeśli pośrednikom wspomina się o ryzyku całkowitej utraty.

Podsumowując: Nadal pozostaje wiele nierozwiązanych pytań, co daje miejsce do wątpliwości; każdy pośrednik musi samodzielnie rozważyć za i przeciw.

Pozdrowienia,
Schneemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć szanowni obrońcy cudownego pomnażania pieniędzy, teraz szwajcarski nadzór finansowy wziął pod nadzór spółkę Dividium, kto by się spodziewał, że podejmują transakcje inwestycyjne bez wymaganej zgody? Obiecują marne zwroty, nazywają short selling czymś innym niż sprzedaż na krótko, i to wszystko bez wymaganej zgody. Wiedziałem od początku, że coś tu nie gra. Mam nadzieję, szanowni pośrednicy, że wiecie, iż obowiązek uzyskania zgody na działalność bankową należy do ochronnych przepisów dotyczących roszczeń deliktowych - przynajmniej według prawa niemieckiego. Lepiej przygotujcie się, bo już za samo niepoinformowanie o tym, że Dividium Capital prowadzi działalność bankową bez wymaganej zgody, ponosicie pełną odpowiedzialność za całą sumę inwestycji inwestorów. Ostrzegałem was. Mam nadzieję, że ta histeria już minęła i można zamknąć tę sprawę. Pozdrowienia Bałwan

Napisany przez ADMCI4
Och tak,

zapomniałem już powiedzieć, jak świetnie zainwestowali Ci w Dividium Capital. Ponieważ jeśli transakcje faktycznie zostały dokonane i były tak dochodowe, jak zakładano, to wszyscy inwestorzy otrzymają swoje depozyty wraz z rozliczeniem firmy. Jeśli nie, to chyba to było właściwe...

Pozdrawia Was bałwan,

który nie bez powodu pisał w jednym z postów, że wiosną śnieg topnieje...

Napisany przez forsum
Cześć drodzy czytelnicy,

po wielu dyskusjach na temat firmy Dividium Capital postanowiłem poświęcić temu tematowi więcej uwagi. Otrzymałem notatkę ze spotkania z Dividium Capital, która wydaje mi się autentyczna. Jeśli tak faktycznie jest, to autor artykułu w czasopiśmie Thurgauer Zeitung może mieć poważne problemy, ponieważ opublikowany tekst nie ma nic wspólnego z tą notatką. Mam nawet wrażenie, że w sposób masowy i celowy atakuje się tę firmę.

W moich badaniach w Szwajcarii odkryłem, że faktycznie niektórzy pośrednicy nie wiedzieli, jak ubiegać się o zaliczkę. To niestety nie jest żart, ale właśnie to było powodem, dla którego zdecydowali się wyrazić swoje frustracje podczas wywiadu przeprowadzonego podczas wydarzenia skierowanego do inwestorów i pośredników Dividium Capital. Skontaktowałem się już z kilkoma pośrednikami, którzy twierdzą, że otrzymali uzgodnione wynagrodzenia, co jednoznacznie przeczy opublikowanym informacjom przez pana Hergera w Thurgauer Zeitung. Moim zdaniem w tym przypadku znacznie zaniedbano obowiązek dziennikarskiej staranności.

Z moich intensywnych badań i uzyskanych informacji wynika, że wszystkie istotne aspekty regularnie prowadzonego biznesu są spełnione, dlatego nie ma absolutnie żadnego powodu, aby mianować monitora. Raczej bankom szwajcarskim może nie spodobać się myśl, że pozwala się na obecność konkurenta, który udowodnił, że potrafi wypracować zyski w tych trudnych czasach, podczas gdy większość poniosła straty.

Mam też potwierdzenie, że środki inwestorów nie tylko są odpowiednio zarządzane, ale są dostępne na pierwsze żądanie pisemne inwestora. Rozmawiałem z kilkoma klientami Dividium Capital, którzy, zgodnie z pierwszym artykułem, zażądali zwrotu środków. Zostali oni bezproblemowo wypłacone wraz z naliczonymi dochodami.

Mimo wszystko zalecam każdemu inwestorowi dobrze się zastanowić przed inwestycją, tak jak ja to zrobiłem w ostatnich tygodniach. Ponieważ sam podjąłem decyzję o inwestycji, będę Was informował o postępach.

Pozdrowienia,

Forsum

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forsum,

interwencja Szwajcarskiej Służby Nadzoru Finansowego wcale nie wynika z tego, że jakiekolwiek banki zaczęły tracić zimne stopy w obliczu marzycielskich zysków Dividium Capital. Interwencja regulacyjna organu nadzorczego zachodzi jedynie wtedy i może zachodzić tylko wtedy, gdy podejmowane są działania bankowe wymagające zgody bez wymaganego do tego ustawowego zezwolenia - w przeciwnym razie nie.

Eksperci rynku finansowego Dividium Capital Ltd. - zakładając specjalistyczną wiedzę w tym zakresie - powinni najpierw uzyskać zgodę zgodnie z prawem finansowym Szwajcarii, a następnie rozpocząć zbieranie pieniędzy. Wtedy by tak się nie stało. Teraz pytam cię: Czy profesjonaliści z międzynarodowego rynku finansowego popełniają takie błędy? A może powinniśmy raczej wiedzieć, jakie zezwolenie jest wymagane zgodnie z zasadami rynku finansowego dla danej działalności bankowej? FinMa nie interweniowałaby, gdyby istniało zezwolenie. Odwrotnie: nie mieli takiego zezwolenia. Teraz pytanie: Dlaczego? Czy hakerzy nie mieli pojęcia o obowiązku uzyskania zezwolenia, czy też po prostu im to obojętne? Pomimo wszelkiej miłości, twierdzenie, że duże instytucje chciały znowu wypchnąć z rynku odnoszącego sukcesy konkurenta lub po prostu nie pozwolić mu na osiągnięcie dużego wzrostu, jest po prostu absurdalne. Nawet jeśli nie wiedzieli, że ich działalność wymaga zezwolenia zgodnie z ustawą o rynku finansowym, wcześniejsze zapytanie zapewniłoby niezbędną jasność. Ponieważ posiadając odpowiednie zezwolenie, nie byloby powodu do interwencji regulacyjnej.

No więc, kto nie wie, że krótkie sprzedaże i short selling to to samo, może być trudno zrozumieć, że Szwajcaria ma ustawowo regulowany nadzór finansowy.

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez forsum
Cześć drodzy czytelnicy,

w odniesieniu do rzekomego interweniowania FinMa brakuje według moich badań dowodów. Dzisiaj rozmawiałem z osobami odpowiedzialnymi za DC i dowiedziałem się, że ze strony Finma nie było żadnej kontroli. Według informacji jakie otrzymałem, kontrola ta nie była konieczna, ponieważ wszystkie wymagane licencje i zgody są obecne. Jednak potwierdzono mi, że niektórzy byli pośrednicy starają się szkodzić firmie poprzez fałszywe oskarżenia. Ci pośrednicy wcześniej swoim działaniem przyczynili się do tego, że zostali zwolnieni przez zarząd.

Jeśli chodzi o interpretację sprzedaży krótkiej, wydaje się, że reporter gazety Thurgauer eksplodował swoim celem. Moje informacje wskazują, że reporterowi przekazano manuskrypt, z którego wynikała kwestia ewentualnej sprzedaży krótkiej przez Dividium Capital, argumentując, że można również spekulować na spadające kursy. Wyciąganie z tego wniosku, że osoby odpowiedzialne nie miały pojęcia, nadal pozostawia mi wystarczająco dużo miejsca na celową manipulację...

Pozdrowienia,
Forsum

Napisany przez ralf gast
Cześć Forsum,

... myślę, że Dividium nie był zbyt uczciwy w swoich informacjach, ... ale firma wydaje się być dobrze znana

https://www.moneyhouse.ch/shab/2009_066/s/Volk%2c_Achim%2c_deutscher_Staatsangeh%f6riger.htm ?ucid=38638

Zawsze sprawdziłbym te rzeczy z innej strony

Napisany przez ADMCI4
Witam szanownych czytelników,

zgadzam się z Ralfem Gastem w pełni, a nawet posunąłbym się jeszcze dalej, ponieważ ten, kto mimo że zna już znane i niezaprzeczalne fakty, nadal polega na wątpliwych obietnicach DC, chyba po prostu nie chce przyjąć do wiadomości faktów. Pozostaje pytanie, dlaczego?

Gdy słyszę o tym, że ktoś dzwonił do DC w celu zweryfikowania informacji i dowiedział się, że wszystkie zezwolenia zostały wydane i nie przeprowadzono kontroli, zastanawiam się poważnie, dlaczego Thurgauer Zeitung podaje coś innego. Kontrola - jak twierdzi Forsum - nie jest chyba właściwym słowem: Cała grupa inicjatorów została faktycznie pozbawiona władzy, nie mają już nic do powiedzenia w swoim interesie. Muszą dosłownie uzyskać zezwolenie, jeśli chcą kupić filtry do kawy i zapłacić za nie z kieszeni. Gdyby DC faktycznie posiadało wszystkie wymagane zezwolenia, mieliby już armię prawników, którzy niezwłocznie złożyliby wniosek o tymczasową ochronę prawna, aby osiągnąć zawieszenie decyzji FinMa, ponieważ jedno jest pewne: Gospodarczo DC to nie przysłuży. W przypadku DC wątpliwe jest także, co do tej pory osiągnęli pod względem ekonomicznym. Tak, tak, wiem, dyrekcja rzekomo chętnie potwierdza na żądanie, że wszystko odbywa się prawidłowo i dokonuje się absolutnie udanych inwestycji. Słyszeliśmy to już wystarczająco, niestety wciąż nie ma twardych faktów potwierdzających to.

I reporter Thurgauer Zeitung wcale nie przesadził ze swoim celem, ponieważ dotycząca nieudolności związanej z krótką sprzedażą, która według jednego z dyrektorów DC nie ma nic wspólnego z opustowaniem, została zacytowana osoba niewinna. Jeśli nie powiedział tego, należałoby bronić się i zażądać publikacji sprostowania. Czy ktoś już znalazł sprostowanie? Nie? Czy żadni prawnicy nie zostali postawieni do obrony gazety? Dlaczego tak? Spekuluję, dlaczego: prawdopodobnie nie ma ku temu powodu. Dlaczego? Nie muszę wam tego tłumaczyć.

Ponadto reporter Thurgauer Zeitung otrzymał informacje o interwencji FinMa od cytowanego z imienia rzecznika prasowego FinMa, a nie z kuli szklanej. Ponieważ nawet rzecznik prasowy FinMa broniłby się w przypadku fałszywych informacji o działaniach przeciwko DC.

Pozostaje bardzo niewygodne uczucie, ponieważ - jeśli można wierzyć Forsum - wydaje się, że w DC postanowiono zachować pozory na zewnątrz. Powiem to wprost, informacje dostępne na moneyhouse.ch skłoniłyby mnie jako człowieka siedzącego u steru do zastanowienia, ale właśnie można było spodziewać się, że DC również w tej sprawie się obroni. A co? Nic podobnego. Dziwne, prawda? Ryzykując powtórzenie: Wiosną topnieje śnieg...

Na koniec dobrze myślona rada dla Forsuma: Aktualnie nie zaoferowałbym produktu ani mężczyznom, ani kobietom.

Pozdrowienia
Bałwanek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!