Cześć,
po przejrzeniu strony internetowej Dividium Capital Limited można zauważyć tylko jedno, a mianowicie, że potrafią oni organizować kosztowne imprezy. Istotne informacje dotyczące koncepcji inwestycyjnej są tam niemożliwe do znalezienia. Obiecywana przejrzystość i otwartość nie są widoczne.
Cześć Schneemann! Ciekawie śledzę te dyskusje, zwłaszcza że sama mam zamiar pracować jako pośrednik/uczestnik w Dividium.
Pytanie z góry: Czy istnieje firma inwestycyjna, która na swojej stronie internetowej szczegółowo ujawnia, jak i gdzie dokonuje swoich transakcji?
W przypadku funduszy inwestycyjnych jest to oczywiste, ale w przypadku inwestycji, które nie posiadają symbolu WKN itp.? Sądzę, że nie.
Najlepszym przykładem jest CEROS Vermögensverwaltung AG. Tam można dokładnie przyjrzeć się wewnętrznym funduszom. Tak właśnie powinno być.
Mają jednak również handel forex, ale nie jest to szczegółowo wyjaśnione; tak samo jak nie są podane zwroty z inwestycji. A ja nie będę tutaj omawiał, jak osiąga się dwucyfrowe zwroty miesięcznie. Jeśli się na tym znasz, to wiesz jak to działa!
I kiedy słyszę o temacie bezpieczeństwa, robi mi się niedobrze. Nie ma go! Koniec kropka! I nie ma go także przy LV kapitałowym, funduszach itp.
Gdy lokuję swoje pieniądze w zarządzanie majątkiem, również go nie ma - tak po prostu jest.
3,5% dla pieniędzy na dzień dzisiejszy - to jest bezpieczne. Jednak tylko do momentu nadejścia wielkiego załamania i powrotu do handlu orzeszkami i złotem.
PS: Czy moje
konto w banku powie mi, gdzie inwestują moje pieniądze, jeśli oddam je im na rok?
Jeśli ktoś jest zainteresowany, oto moja oferta: 5000 € - 2 lata na sztywno - cel to podwojenie kapitału, jednak nie gwarantowane! Za opłatą w wysokości 5% otrzymuje się 100% gwarancji kapitałowej. Tak więc mówiąc o bezpieczeństwie.
Wkrótce więcej ode mnie na tym kanale!