Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: 113% finansowania

Napisany przez Janni
Cześć, chciałbym finansować dodatkowe koszty (NK) takie jak opłata dla pośrednika, podatki itp. wraz z ceną nabycia w wysokości 500 000 €. Potrzebne fundusze na remont i zwiększenie wartości wynoszą dodatkowo około 40 000 €. W rezultacie całkowita kwota kredytu wyniosłaby około 600 000 €. Czy można otrzymać takie finansowanie? Jeśli tak, to jak najlepiej postępować?

Dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, Janni

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Janni
EUR 600,000 na własną nieruchomość mieszkalną czy na inwestycję, taką jak Dom wielorodzinny?
Jesteś samozatrudniony czy zatrudniony na etacie?

Napisany przez Janni

@Janni
EUR 600.000 na własne potrzeby nieruchomości lub inwestycji kapitałowej, np. Dom wielorodzinny?
Czy pracujesz na własny rachunek czy jesteś zatrudniony?

To jest nieruchomość na własne potrzeby. Jestem zatrudniony.

Cześć
Czy jest dostępne finansowanie w wysokości 600 000 EUR?
Gdzie znajduje się nieruchomość - Hamburg, Berlin, Monachium?
Jeśli to jest realne zapytanie, byłoby sensowne podać, jak wysokie jest Twoje regularne dochodzenie z pracy na etacie.
Proszę podać tylko miesięczne wynagrodzenie, bez premii świątecznych ani innych dochodów.

Napisany przez Janni

Cześć
Finansowanie w pełni EUR 600.000 kredytu?
Gdzie znajduje się nieruchomość w Hamburgu Berlinie Monachium?
Jeśli to jest realistyczne zapytanie, dobrze byłoby podać, jak wysoki jest twój dochód z zatrudnienia na poziomie podstawowym.
Tylko miesięczne wynagrodzenie, bez uwzględniania premii świątecznych ani innych dochodów.

Frankfurt, 8.500 € netto

Jeśli nieruchomość również zostanie wyceniona przez bank na taki sam wartość - potwierdzając jej wartość - wtedy istnieje możliwość podjęcia specjalnej decyzji o udzieleniu kredytu w wysokości 600 000 EUR na 20 lat z okresem obowiązywania oprocentowania.

Napisany przez Janni

Jeśli nieruchomość zostanie wyceniona przez bank na tyle, że jej wartość zostanie potwierdzona, to istnieje możliwość specjalnej decyzji, że można w tym przypadku zaciągnąć pożyczkę w wysokości 600 000 EUR na 20 lat okresu obowiązywania oprocentowania.

Dziękuję. Jak teraz powinienem postępować? Najlepiej byłoby mi skorzystać z usług niezależnego doradcy, któremu zapłacę wynagrodzenie i który znajdzie dla mnie optymalne rozwiązanie. Jak go znaleźć i jak się upewnić, że będzie reprezentował moje interesy?

Prywatna wiadomość

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
W zasadzie pełne sfinansowanie wraz z kosztami dodatkowymi budowy nie powinno być problemem, jeśli wycena nieruchomości odpowiada cenie zakupu i spełnione są wymagania dotyczące zdolności kredytowej po stronie nabywcy.
W razie potrzeby można otrzymać dopłaty do odsetek za pomocą środków KfW. W przypadku tej skali warto rozważyć okres wiązania oprocentowania zgodnie z ryzykiem stóp procentowych.
Warto porównać oferty.

Napisany przez Daukind
Może warto ostrożnie zapytać dlaczego przy dochodzie netto w wysokości 8 500 (na pozór) nie ma kapitału własnego na pokrycie kosztów dodatkowych. Jeśli te koszty są finansowane własnymi środkami, to dostępne są często znacznie lepsze stawki oprocentowania...

Napisany przez Janni

Być może należy ostrożnie zapytać, dlaczego przy dochodzie netto w wysokości 8 500 (na pozór) nie ma kapitału własnego na pokrycie kosztów dodatkowych. Jeśli faktycznie są one finansowane własnymi środkami, istnieją często znacznie korzystniejsze stawki procentowe...

ponieważ w zeszłym roku kupiłem Dom z dużym terenem i poślubiłem moją wymarzoną kobietę na wymarzonym plaży.

Napisany przez Daukind

ponieważ w zeszłym roku kupiłem Dom wiejski z dużą działką

i pomimo tych doświadczeń z wydatkami w zakresie 6 cyfr, pytasz tutaj, czy finansowanie w tej wysokości jest możliwe?

W każdym razie, życzę wielu wspaniałych chwil z wymarzoną kobietą na wymarzonym plaży

Napisany przez Janni

i pomimo tego doświadczenia z wydatkami w obszarze 6-cyfrowym, pytają Państwo tutaj, czy finansowanie w tej wysokości jest możliwe?

Cóż, życzę wiele przyjemności z wymarzoną kobietą na wymarzonej plaży

Temat niezrozumiany, pytanie niezrozumiane, ale napisane są dwa bezsensowne posty...

Zasadniczo należy zakładać, że informacje podane przez osobę rozpoczynającą dyskusję na forum są prawdziwe.
Tutaj podano dochód netto w wysokości 8 500 EUR. Klienci ci, jak wynika z doświadczenia, radzą sobie dobrze w życiu i przede wszystkim tutaj na forum nie muszą się usprawiedliwiać, ile mają majątku. Moje doświadczenie wskazuje, że większość z nich ma wystarczający majątek. Nie zawsze jednak chcą go zawsze podawać.

Na pewno istnieją rozwiązania indywidualne dla bardzo korzystnych stop procentowych.
Prawdopodobnie osoba ta jest kierownikiem i po prostu nie ma czasu ani ochoty pytać w kilku bankach o najlepszy stopę procentową.

Napisany przez Janni
Dziękuję za Wasze posty tutaj i za dobre wiadomości prywatne. Znalazłem to, czego szukałem.

@admin: Proszę usunąć moje konto, nie mogę znaleźć tej funkcji.

DZIĘKI

Napisany przez Kass Finanz
Cześć, \r\n ogólnie rzecz biorąc, w publicznym forum nie powinno się ujawniać danych osobowych. \r\n W przypadku finansowania zawsze pojawiają się pytania dotyczące określonych kryteriów zdolności kredytowej, aby móc udzielić dobrej pomocy. Specjalista z pewnością będzie starał się skupić wyłącznie na tych pytaniach i odpowiedziach, aby udzielić ukierunkowanego wsparcia. Niestety w forach zawsze pojawiają się komentarze lub osobiste uwagi, które są mało pomocne i odwracają uwagę od tematu. Szkoda

Napisany przez Janni
Kupiłem Dom, co wymagało nawet tylko finansowania w wysokości 100%. Zdecydowanie mogę polecić user Bankkaufmann wszystkim, którzy szukają doskonałej i profesjonalnej porady! Dziękuję bardzo!!! Całkowity czas poświęcony na to to dwie godziny. Absolutny profesjonalista!

Innych również serdecznie dziękuję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata