Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Cablecom

Napisany przez Simona
Mój problem dzisiaj: Kiedy prowadzą prace konserwacyjne, potrafią zepsuć cały dzień. Czy nie mogliby tego robić w nocy? Są ludzie, którzy potrzebują komputera do pracy :!: :evil:

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Czy ktoś miał dziś problemy z tym? Była awaria do około 10:30. Nic związanego z połączeniem internetowym. Telefon tam (Helpdesk) był beznadziejnie przeciążony. :evil: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat

Czy ktoś miał dziś z tym problemy? Miałem awarię do około 10:30. To nie jest problem z połączeniem internetowym. Telefon do nich (Helpdesk) jest niemożliwie przeciążony. :evil:

Pozdrowienia,
Simona

Z CableCom nie miałem żadnych problemów od lat. Natomiast ZKB leży w łóżku w dniu lekko burzliwej na giełdzie.

Ze względu na awarię techniczną usługi bankowości internetowej ZKB są dzisiaj niedostępne. Pilne pytania można kierować na naszą infolinię pod numer 0844 840 140. Dziękujemy za zrozumienie.

Napisany przez Simona
Kolejny raz Cablecom przerywa połączenia bankowe. Od godziny 16:15! ? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat

Cablecom ponownie przerywa połączenia bankowe. Od 16.15!

Jesteś pewien? U mnie CableCom działa bez zarzutu. Ale pewne strony, które wydają się być hostowane przez Swisscom, są niedostępne.
Na przykład Bluewin, Swissquote, NZZ

bez żadnych problemów działa np. https://www.cash.ch/boerse/

Jeśli link Cash działa u Ciebie, to raczej problem z Swisscom niż Cablecom. Ktoś pewnie odłączył wtyczkę na serwerach.

Napisany przez Simona
Właśnie po rozmowie z Cablecom: mają problemy regionalne.

Strona Cash działa, ale też miałam trudności z wejściem na forum o 16:20. Musiałam ćwiczyć przez około 10 minut.

Nie mogę połączyć się z Swissquote ani z CS, ale UBS działa u mnie.

Poza tym wszystko działa, wszystkie inne strony.

Co do wyciągnięcia wtyczki: Prawdopodobnie ten sam gość, który to robi zawsze w dniach wygaśnięcia. Ale na koniec kwartału jest to całkiem miłe :-):evil:

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Springer
u mnie to Yellownet :twisted: :twisted: :twisted:

Napisany przez beat

W sprawie wyciągania wtyczki: To prawdopodobnie ten sam gość, który zwykle to robi w czasie terminów wygasania. Ale koniec kwartału jest również miłym okresem :-) :evil:

Myślisz, że należałoby przepisać zasady dotyczące trwałego podłączenia do serwerów, aby przypadkowo nie wypadła wtyczka.

Napisany przez 2cybercrash
W odniesieniu do funduszy kwartał jest także ważnym terminem, w którym dokonywane są przeglądy i odgruzowywanie, więc może się zdarzyć, że zostanie oderwanych kilka kabli?

Napisany przez Simona
A swoją drogą u mnie wszystko zaczęło działać dokładnie o 17:37; poza godzinami handlowymi :-) :evil: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez richard100
Cały wieczór nie działało nic w Sunrise.
około 19:00 do 24:00 (potem poszedłem spać) Gdy kontaktowałem się telefonicznie z Sunrise, głos informował, że usługa ADSL jest wyłączona w całej CH. :cry:
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Globalist

Miał ktoś dziś problemy z tym? Miałem awarię dobre do 10.30. Nic związanego z połączeniem internetowym. Telefon tam (Helpdesk) beznadziejnie przeciążony. :evil:

Pozdrowienia,
Simona

Cablecom jest zazwyczaj stabilny. Ale kiedy pojawiają się problemy, to jest jakaś porażka. Helpdesk nie jest najlepszy, jeśli uda się w ogóle dodzwonić. Chcą po prostu sprzedać i najlepiej unikać udzielania wsparcia. Dobrze jednak, że mają narzędzie diagnostyczne. Dzięki niemu mogą sprawdzić system aż do twojego komputera i zobaczyć, gdzie tkwi błąd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata