Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Chciałbym uporać się z chaos finansowym.

Napisany przez Robert10
Cześć Forum Finansowe,

Właściwie miałem już przygotowany ogromny wątek, ale chciałbym być bardziej zwięzły.

W jakiś sposób w ciągu ostatnich lat, ze względu na prywatny i zawodowy stres, narobiłem sobie trochę długów. Rozrzucone tu i ówdzie, poprzez pożyczki (np. pożyczki dla urzędników), małe kredyty konsumenckie, karty kredytowe itp. Ponieważ my (ja i moja żona) zarabiamy miesięcznie około 4000 - 5000 € netto, nie było to żadnym problemem. Po prostu chodziłem tam, gdzie bank najlepiej reklamował się.

Teraz potrzebuję jeszcze kilka tysięcy jako pożyczka i zaczynam martwić się, że w końcu może być koniec.

Czy istnieją gdzieś niezależni doradcy finansowi, których można by najpierw zapytać, jaki jest prawdziwy sposób wyjścia z zadłużenia?

Faktem jest, że jestem urzędnikiem w tym samym miejscu pracy od 28 lat. Mój wynik w bazie Schufa wynosi obecnie 98,44%.

Jeśli ktoś może (i chce) pomóc, czy lepiej jest przesłać dane za pomocą wiadomości prywatnej? Zauważyłem, że niektórzy ujawniają tutaj wiele informacji o sobie.

Pozdrowienia
Robert

Napisany przez S. Schweers
Być może przekształcić kredyty odnawialne na kredyt ramowy (zazwyczaj tańszy)? Z długoterminowych pożyczek oczywiście nie wyjdzie się bez trudu...

Napisany przez Hanomag

Czy istnieją gdzieś niezależni doradcy finansowi, których można najpierw zapytać, jak faktycznie znaleźć sposób na wyjście z zadłużenia?

Prawdopodobnie potrzebujesz profesjonalnej pomocy, umów się na spotkanie w poradni dla dłużników.

Aktualnie powinieneś także sprawdzić, czy nie zapłaciłeś prowizji za obsługę kredytów i wystąpić o ich zwrot.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Podsumowanie zadłużenia zazwyczaj nie stanowi problemu przy czystej historii w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa). Istnieją jednak ograniczenia ze strony banku, gdy na przykład jesteś wynajmującym i nie posiadasz własnej nieruchomości, a jedynie kredyty ratalne, które mają zostać połączone. Oczywiście, można to zrobić także w oparciu o Twoje dochody, ale nie w nieskończoność.

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,
ważne jest, aby najpierw ustalić, jakie kwoty finansowania gdzie jakimi warunkami są obowiązujące i jaka jest miesięczna obciążenie. W tym zakresie należy uwzględnić również karty kredytowe i przekroczenia salda na kontach bieżących.
W przypadku pożyczki na ubezpieczenie na życie wszystkie zobowiązania muszą zostać spłacone, ponieważ pierwsze miejsce rangi jest bardzo ważne. Maksymalna kwota będzie obliczana indywidualnie.
Wiele banków ma maksymalny limit w wysokości 50 000 € dla wszystkich zobowiązań (czasami bez kredytów obrotowych lub kart kredytowych), inne natomiast uwzględniają jedynie maksymalny limit we własnym zakresie.
Ponieważ pożyczka na ubezpieczenie na życie oferuje korzystne oprocentowanie i długoterminowe okresy spłaty, ewentualnie pozostała część może być scalona i refinansowana korzystnie.

Napisany przez Robert10
Cześć,

dzięki najpierw za odpowiedzi. Teraz zrobię dla siebie zestawienie i skontaktuję się ponownie, jeśli będę miał pytania.

Pozdrawiam
Robert

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata