Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przesunięcie długu poprzez zakup nieruchomości!

Napisany przez the saint
Dzięki wskazówce znajomego udało mi się spłacić drogie kredyty konsumenckie i debet. Specjalista od nieruchomości zalecił mi zakup małego budynku wielorodzinnego poza Berlinem, załatwił mi odpowiedni kredyt hipoteczny, a moje długi (50 000 euro) zostały uwzględnione i spłacone przez bank finansujący. Warunkiem było pozytywne ocenienie w rejestrze dłużników oraz zgodność mojej miesięcznej pensji. Od 2 lat działa rewelacyjnie, nieruchomość spłaca się sama, a ja nadal mam nadwyżkę na oszczędności. - PO PROSTU DZIELĘ SIĘ DOBRYMI WIADOMOŚCIAMI -

Napisany przez sebastian-k
O tak... kredyt w rachunku bieżącym i kredyty konsumenckie na wysoką pięciocyfrową kwotę, a potem bank finansuje nawet Dom wielorodzinny bez wkładu własnego, który nie jest nawet użytkowany i jeszcze dodaje kredyty konsumenckie (!) do finansowania budowy.
Naprawdę nie wierzysz w to...

Napisany przez 6Bankkaufmann
To zrobił wtedy DKB i od lat nie działa już w obszarze pełnego finansowania z kosztami dodatkowymi w finansowaniu budowlanym.

Napisany przez skiros007
Czy istnieje nadal możliwość umieszczenia kredytu ratalnego w finansowaniu nieruchomości gdziekolwiek?

Nie, wcześniej było to możliwe dzięki DKB, ale od czasu kryzysu finansowego w 2008 roku nie jest to już możliwe.
Niemniej jednak w ramach finansowania nieruchomości można także sfinansować istniejący kredyt ratalny za pomocą kredytu podporządkowanego. Wówczas koszty poboczne zakupu są finansowane kredytem podporządkowanym, a mniejsze istniejące kredyty ratalne są spłacane.

Napisany przez Kass Finanz
Istnieje bank, która finansuje aż do kwoty € 50.000,- (w przypadku negatywnej oceny zdolności kredytowej do € 30.000,-) ponad cenę zakupu. Jednakże dla całego finansowania obowiązują tutaj bardzo wysokie odsetki. Minimalny okres wiązania oprocentowania wynosi 5 lat.
Ten sposób może ewentualnie umożliwić zakup domu pomimo innych kredytów, ale co najmniej przez pierwsze 5 lat spowoduje to bardzo wysokie koszty.

Oprocentowanie i spłata będą wynosić co najmniej 8 razy więcej

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata