Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Nowej Zelandii WHEN prostsze pytanie)

Napisany przez michael23
Cześć ponownie,
sądzę, że pierwsze pytanie było zbyt skomplikowane, więc oto prostsze:
Zakładam LTD w Nowej Zelandii. Zatrudniam tam lokalną osobę do zarządzania tym biznesem. Osoba ta będzie zajmować się pośrednictwem, czyli szukaniem projektów na całym świecie, poszukiwaniem programistów na całym świecie i łączeniem ich. LTD wystawia faktury i nie wypłaca mi pieniędzy.
Czy muszę wtedy pamiętać o czymś w Niemczech? Moim zdaniem LTD funkcjonuje niezależnie ode mnie jako osoby fizycznej. Ponadto LTD nie musi opodatkować dochodów w Nowej Zelandii, ponieważ właściciel jest zagranicą (tak sądzę).
Co myślicie o tym scenariuszu?
Pozdrowienia
Michael

Re: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością w Nowej Zelandii WHEN prostsze pytanie)

Napisany przez 2Bolitho
Tak również oceniłbym, ale oczywiście nie mogę udzielać porad prawnych. Musisz skonsultować się z odpowiednimi ekspertami w tej sprawie.

Jeśli chodzi o kwestię podatkową, podejrzewam, że LTD w Nowej Zelandii podlega opodatkowaniu.

Napisany przez michael23
Tak, to ma sens. Masz pomysł, gdzie najlepiej znaleźć takich ekspertów? Wiele windhundów wszystko to żaden problem jest w ruchu...

Napisany przez 2Bolitho
doradca podatkowy w kraju siedziby firmy w sprawie podatku. W innym przypadku wszystko zależy od konkretnej kwestii, którą masz. Czy boisz się musieć płacić podatki w Niemczech? Dlaczego? Przecież nie masz żadnych dochodów. Co innego miałoby tu się dziać w Niemczech?

Napisany przez michael23
Ponieważ w końcu jestem operatorem. Nie jestem pewien, jakie to ma implikacje. Być może już znalazłem kogoś. Dziękuję za odpowiedź.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata