Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Szukam karty kredytowej.

Napisany przez Marc00
Cześć społeczności forum,

mam konto bieżące w banku Sparda.

Niemniej jednak bank przyznał mi limit kredytowy na karcie kredytowej tylko dwukrotnie większy niż wynagrodzenie netto, ponieważ wydaje się, że tak mogą.

Czy to jest właściwe?

W każdym razie teraz szukam nowej karty kredytowej, na której mogę uzyskać wyższy limit i na którą mogę wpłacać pieniądze, aby samodzielnie spłacić zaległą kwotę karty kredytowej.

Nie chcę czekać, aż mój bank rozliczy się z moją kartą kredytową do 20. każdego miesiąca.

Czy możecie mi pomóc i jak to wygląda z kartą kredytową Targobank?

Dziękuję bardzo za pomoc,

Marc00

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czemu nie skorzystać z jednego z porównywarek kart kredytowych? To zajmuje tylko kilka sekund.

Napisany przez Marc00
Cześć,

ponieważ większość z tych banków okazała się zagranicznymi instytucjami, które oferują karty kredytowe bez konieczności otwierania konta oszczędnościowego.

Co sądzicie o karcie kredytowej Targobank Classic?:

https://www.targobank.de/de/konto-ka...e-classic.html

Dziękuję za pomoc

Marc00

Napisany przez brainy
Po dwukrotności netto nie jest źle, zwłaszcza dla kogoś jak Sparda, która wszystko oblicza automatycznie.

Dodatkowo, debet na koncie bieżącym?

W innych bankach zazwyczaj nie dostajesz tego tak szybko.

LBB/Amazon na pewno jest bardziej podkręcona.

Z gebuhrenfrei/Advanzia zacząłem od 500 EUR.

Być może Barclay? Tam od razu dostałem dobrą granicę kredytową, ale czułem się, że dwa razy w tygodniu dostaję reklamy kredytów konsumenckich do skrzynki i na pewno już pięć razy zostałem zablokowany podczas płacenia w handlu elektronicznym z powodu podejrzenia nadużycia. Ten sklep denerwuje.

Z Targo coś mi jednak nie gra. To może być bezpodstawne. Kiedyś było to Citybank.

Napisany przez Daukind
DKB.

Tam możesz wpłacić tyle pieniędzy na kartę kredytową, ile chcesz (nawet oprocentowane...)

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=brainy">
Na gebuhrenfrei/Advanzia zacząłem od 500 EUR.
[/cytat]
Jeśli masz szczęście... Słyszałem już wielokrotnie, że wielu zaczynało od 50 euro

Myślę, że warto mieć dwa miesięczne dochody na karcie kredytowej... Można zwiększyć to do 3 miesięcy, ale ile razy wydaje się więcej niż się zarabia? To raczej rzadko zdarza się... Może tylko w czasie wakacji lub na święta... Wtedy można to rozwiązać w inny sposób.

Napisany przez Marc00
Cześć,

dlaczego domowe banki, w których ma się konto osobiste, mogą na mocy przepisów udzielić jedynie dwukrotności netto, podczas gdy inne banki, z którymi ma się tylko konto kredytowe, mogą udzielić większej kwoty?

Dziękujemy za pomoc

Marc00

Napisany przez Daukind

Cześć,

dlaczego więc domowe banki, w których posiada się konto osobiste, mogą udzielić jedynie dwukrotności miesięcznego wynagrodzenia z przyczyn prawnych, a inne zewnętrzne banki, w których chciałoby się mieć tylko konto kredytowe, mogą udzielić większej kwoty?

Dziękuję za pomoc

Marc00

To nie są powody prawne.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=Daukind">
To nie są przyczyny prawne.
[/cytat]
To są wewnętrzne powody banku... Bank może ci również nadać nieograniczone limity, musi jednak za to ponieść odpowiedzialność.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak dokładnie jest. Bank może decydować wewnętrznie według własnego uznania. Limit może wynosić 1 lub 2 miesięczne wynagrodzenie, albo 3 albo 5. Tak samo oprocentowanie debetu jest decydowane przez każdy bank według własnego uznania.

Napisany przez Marc00
Cześć,

szukam karty kredytowej, którą mogę używać do dokonywania przelewów online oraz samodzielnie spłacać saldo zadłużenia, bez konieczności czekania aż do 20. dnia miesiąca na rachunek ze Sparda Bank...

Dziękuję za pomoc

Marc00

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

szukam po prostu karty kredytowej, dzięki której mogę dokonywać przelewów online, a także wyrównać saldo zadłużenia bez konieczności czekania do 20. dnia miesiąca na rachunek z banku Sparda...

Dziękuję za pomoc.

Marc00

Nie rozumiem, dlaczego wyposażasz się w tyle kredytów odnawialnych? Mają one tak wysokie odsetki, że nie jest to zbyt rozsądne.

Ponadto, jeśli masz chwilę trudności, zawsze możesz wziąć kredyt ratalny, prawda? A jeśli zdarzy Ci się taka chwila, że nie zostanie Ci udzielony kredyt ratalny, wtedy i tak anulują Ci debet i kartę kredytową... Jeśli akurat z nich korzystasz, będziesz w niezręcznej sytuacji... Zwrot: Natychmiast!

Pozdrowienia

Napisany przez Birgit
Jeśli nie chcesz czekać, aż obciążenie karty kredytowej zostanie pobrane z konta, dlaczego po prostu nie zapłacisz kartą debetową?

Wtedy obciążenie będzie po 1-2 dniach.

Wewnątrz Europy możesz płacić wszędzie kartą debetową.

Jeśli podróżujesz dużo poza Europą, weź kartę DKB-Visa.

Napisany przez Marc00
Dziękuję za pomoc: Escorpio i wszystkim innym za waszą pomoc-

Jednak uważam, że karta kredytowa Sparda za około 25€ rocznie jest dość droga.

Niezależnie od tego, ile obrotu dokonuje się tam w ciągu roku, te 25€ zawsze są naliczane rocznie...

Nadal sprawdzam możliwości darmowej karty kredytowej.

Marc00

Napisany przez 2Escorpio

Bez względu na to, ile wynosi roczny obrót tam osiągnięty, te 25€ zawsze będą pobierane rocznie...

Oficjalnie z pewnością tak to jest komunikowane... Nieoficjalnie zazwyczaj jest inaczej... Jednakże musi tam też płynąć dobra sprzedaż.

Napisany przez patrice999

Nadal szukam darmowej karty kredytowej.

Marc00

Cześć Marc,

Jeśli chcesz darmowej karty kredytowej, możesz skorzystać z karty Payback American Express. Jest ona bezpłatna na stałe, bez minimalnej spłaty.
W przeciwnym razie istnieje także

Limit wydatków (w ramach Twoich możliwości finansowych) nie istnieje.

Napisany przez 2Escorpio
*uśmieszek*... To tylko reklama.

Amex i Diners mają limit na klienta kart... Jeśli klient przekroczy ten limit, włączają się alarmy i zarząd banku zamyka oczy na kilka euro.

Jeśli chodzi o przekroczenie o większą kwotę, automatycznie zostaje wysłane zapytanie do banku i/lub raport z biura informacji kredytowej... Jeśli odpowiedź jest negatywna lub bank nie odpowiada (np. z powodu choroby opiekuna (wszystko to się już zdarzyło)), karta zostanie zablokowana.

Większość kart Visa / Mastercard można także łatwo przekroczyć... Jednak kwota przekroczenia zostaje natychmiast wymagana do spłaty ponad limit.

*uśmiech*... To tylko reklama.

Amex i Diners mają limit dla każdego klienta... Jeśli klient go przekroczy, zaczynają dzwonić alarmy i zaciskają nieco oko na kilka euro.

No tak, to prawda z tym No-Limit. To czysta reklama.

W zasadzie celem było to, że karta pozostaje całkowicie darmowa na zawsze. Barclays New Visa byłaby także alternatywą, również całkowicie bezpłatna, ale z ustalonym limitem.

Właśnie złożyłem wniosek o Amexa, zobaczymy, czy od czasu do czasu dojdę do tego limitu cienia...

Napisany przez 2Escorpio
Najwyraźniej tylko raz czy dwa razy... Limit cienia zawsze jest podnoszony.

Można to m.in. zobaczyć, zamawiając swoje informacje z Schufa... Musi to jednak być szczegółowe informacje... dostęp online nie wystarczy.

Mam także kartę Barclaycard... Jednak praktycznie jej nie używam, ponieważ jest ciągle blokowana z powodów bezpieczeństwa... Kilka dni temu dostałem nową, ponieważ rzekomo skopiowano moją kartę... Tylko gdzie? Skoro praktycznie z niej nie korzystam *przewracanie oczami*.

Ja, mam także Barclaycard ... Chociaż prawie nie korzystam z niej, ponieważ jest ciągle blokowana ze względów bezpieczeństwa ... Kilka dni temu dostałem nową kartę, ponieważ rzekomo skopiowano tę kartę... Tylko gdzie? Skoro prawie jej nie używam *przekręca oczami*.

U mnie taki przypadek się jeszcze nie zdarzył, chociaż kartę używam już od dłuższego czasu.
Wszystko jakoś dziwnie....

Ogólnie pomysł posiadania 2 kart kredytowych od różnych dostawców, Visa, Mastercard lub Amex, też nie jest zły, w razie potrzeby masz naprawdę dodatkowe zabezpieczenie.

U mnie w hotelu w Tajlandii było podobnie, kiedy rano o godzinie 3:50 chciałem uregulować pozostałą kwotę 50% podczas wymeldowania u totalnie zagubionego pracownika. Karta banku domowego VISA nie działała w ogóle, myślałem, że od ciągłego przeciągania jej przez jego czytnik karta zaraz się stopi
Potem podałem Barclays, która również nie działała.
Saldo na obu kartach było więcej niż wystarczające.

Wtedy padło pytanie, czy nie przekroczyłem limitu ... wtedy trochę się zdenerwowałem. Już byłem przygotowany, aby tłumaczyć pracownikowi, żeby dał mi rachunek, a ja wpłacę pieniądze w domu...
Karty były potem co jakiś czas przekładane przez około 20 minut, w końcu którąś udało się uruchomić. Wygląda na to, że łącze danych w tamtym czasie nie działało dobrze, albo urządzenie było częściowo uszkodzone!
W Singapurze obie karty zaskakująco dla mojej żony działały :eek:

Napisany przez 2Escorpio

To mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło, mimo że używam już tę kartę od dawna.
Wszystko jakoś dziwne....

Potem masz szczęście... Blokada karty Barclay to nieskończona historia.... Wiele osób na forach ma z tym problem.

Ogólnie nie powinno się polegać na podwójnych kartach... Często obie karty są blokowane w przypadku oszustwa.

Cytat od patrice999

W Singapurze obie karty były gotowe do użycia, co sprawiło mojej żonie pełną radość :eek:

^.^

Napisany przez omega87
Używam darmowej karty kredytowej od IngDiba, gdzie już po kilku dniach można zobaczyć wydatki i korzystać z karty do bezpłatnego wypłacania gotówki w całej UE.

Zawsze pojawia się uśmiech na mojej twarzy, gdy widzę, że (chyba była to Sparkasse), gdzie nawet wewnętrzni klienci muszą płacić opłatę za wypłatę gotówki kartą kredytową, a dla mnie, jako klienta zewnętrznego, jest to darmowe

Napisany przez 2Escorpio

używam darmowej karty kredytowej IngDiba, gdzie można zobaczyć wydatki już po kilku dniach i korzystać z niej do bezpłatnego wypłacania gotówki w całej UE.

Nie tylko widać to już po kilku dniach, ale po kilku dniach kwota jest od razu obciążana na koncie bieżącym.

W rzeczywistości to nie do końca jest sens posiadania karty kredytowej i bardziej przypomina kartę debetową... Bez znaczenia czy będzie to po 3,4 dniach czy 5,6 dniach.

Napisany przez lolania
Hej Marc,

dostałeś już kilka pomocnych odpowiedzi.

Miałem także swoje problemy z szukaniem karty kredytowej, to naprawdę uciążliwa praca, powiem ci. Ale zgodzę się z bankowcem, zerknij jeszcze raz na porównania kart kredytowych w internecie. Bardzo mi to pomogło i nie tylko są tam prezentowane zagraniczne banki. Na przykład, gdy chciałem mieć nową kartę kredytową, sprawdziłem na stronie Kreditkartenvergleich.org. Jestem zadowolony z mojego wyboru, który dokonałem przy pomocy tej strony. A tam znajdziesz także karty kredytowe z kontem osobistym, ponieważ chcesz mieć takie konto.

Warto rzucić okiem, a może nawet dwa. Śmiało spróbuj.

Pozdrowienia i powodzenia!

Napisany przez Antischulden
Dlaczego nie wybierzesz po prostu karty kredytowej prepaid na zasadzie salda? Jest trochę droższa z uwagi na opłaty, ale za to niepodlegająca zajęciu komorniczemu, ponieważ jest zagraniczna. Jest idealna dla osób zadłużonych, czy to samozatrudnionych przedsiębiorców, czy kogoś innego - dla każdego bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej czy wymaganej weryfikacji osobistej. Roczna opłata jest znośna!!! To zależy od tego, ile pieniędzy otrzymujesz miesięcznie.

Napisany przez 2Escorpio

Dlaczego nie weźmiesz po prostu kredytu prepaid na zasadzie salda, jest trochę droższy ze względu na opłaty, ale za to wolny od zajęcia komorniczego, ponieważ jest za granicą. Jest idealny dla każdego, kto ma długi, czy to samozatrudniony przedsiębiorca, czy ktoś inny - dla każdego bez sprawdzania w biurze informacji kredytowej lub potwierdzenia tożsamości za pomocą poczty. Nawet opłatą roczną można sobie poradzić!!! To zależy od tego, ile pieniędzy otrzymujesz miesięcznie.

Dlaczego ktoś miałby płacić więcej za produkt wolny od zajęcia, skoro w ogóle nie ma długów?

Poza tym karty kredytowe prepaid nie są wolne od zajęcia... Nawet te za granicą... Muszą one być normalnie zgłoszone w ramach oświadczenia majątkowego, inaczej popełnia się przestępstwo oszustwa. Czy wierzyciel zdecyduje się wtedy zajmować majątek za granicą, to już inna sprawa.. Ale nie są one wolne od zajęcia.

Wszystko jasne, dobrze wiedzieć

Napisany przez Suxxess
Więc moja zagraniczna karta przedpłacona nic mnie nie kosztuje.
Mam także super kurs wymiany i nie znam opłat za kurs wymiany. Wada polega na tym, że trzeba jej używać raz na pół roku, w przeciwnym razie pobierają 1 € opłaty miesięcznie.

A Schufa było mi obojętne, ponieważ miało wtedy po prostu najlepsze warunki. (Wypłacanie z bankomatu oczywiście kosztuje sporo, ale i tak nie potrzebuję tego do tego)

Czy mógłbyś mi podać nazwę dostawcy?

Napisany przez 2Escorpio

Czy mógłbyś podać mi nazwę dostawcy?

To chyba Kalixa Card.

Skontaktuj się jeszcze raz z Suxxess, jeśli chcesz ją zarezerwować... Myślę, że ma na to vouchery o wartości 5 euro.

Ale pamiętaj... karta nie jest zabezpieczona przed zajęciem komorniczym i jeśli ktoś to pomija w oświadczeniu majątkowym, jest to oszustwo.

Napisany przez Suxxess
Odpowiedni jest link do karty Kalixia.
https://www.kalixa.com/Pay#pay_shopping_costs

Jak już wspomniałem, 5 € dla ciebie i 5 € dla mnie, jeśli ktoś zdecyduje się zareklamować. Wystarczy przesłać mi jego adres e-mail za pośrednictwem wiadomości prywatnej. Wtedy wyślę wam link referencyjny, dzięki któremu będziecie mogli złożyć zamówienie i otrzymać odpowiednią premię.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata