Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Specjalista od odwołań bez ryzyka kosztów

Napisany przez Eberhard1234
Cześć wszystkim,

Dzisiaj skonsultowałem się z specjalistą prawnym i poprosiłem go o sprawdzenie informacji o odstąpieniu od 3 umów. Jeśli zdecyduję się go zatrudnić, będzie pobierał opłatę w wysokości 1,3-krotności standardowej prowizji - pozasądowo. W moim przypadku byłoby to 6 300 €.

Alternatywą z pewnością byłby tzw. odstąpienie jokera bez ryzyka finansowego lub prawnik, który pobierałby opłatę dopiero po osiągnięciu sukcesu.

Jakie są Wasze doświadczenia/badania?

Napisany przez immerfernweh
Cześć Eberhard,
moja rekomendacja (z własnego, niestety mniej udanego doświadczenia): nie szukaj prawnika według wysokości następnego rachunku, ale według jego umiejętności i kompetencji. KAŻDY prawnik może Cię reprezentować w kwestii odstąpienia od umowy, bez względu na to, czy naprawdę potrafi to zrobić i czy ma na to czas i doświadczenie. Lepiej zaoszczędzić na przykład 20 000,00 euro od rekompensaty przedterminowej, oddając 10 000,00 euro prawnikowi i zatrzymać pozostałe 10 000,00 euro, niż trafić na niekompetentnego prawnika i własnym sumptem oddać 6000,00 euro za jego niestety bezowocne starania!

Napisany przez Hanomag

Alternatywą byłaby z pewnością opcja odstąpienia bez ryzyka kosztów ....

Dlaczego bez ryzyka kosztów?
Jak możesz przeczytać w sąsiednich wątkach, to ryzyko zawsze istnieje ze względu na nadmiernie wysokie wartości sporów, jeśli nie jest to pokrywane przez ubezpieczenie.

Napisany przez 3eugh
Poza tym w ogóle nie rozumiem, dlaczego pytanie zostało zadane w nowym wątku.

Napisany przez Eberhard1234
To oświadczenie pochodzi bezpośrednio od IG Widerrufsjoker. Współpracują z finansistą procesowym i otrzymują 39% oszczędności

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata