Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doświadczenie z MyFinance.

Napisany przez Rentnerin
Też dałem się nabrać przez tę firmę Certo Finanz, chociaż może i nie. Przeczytałem umowę pośrednictwa i 1. zauważyłem, że moje nazwisko było błędnie napisane, oraz 2. podczas czytania umowy finansowania zauważyłem, że kwota kredytu, którą poprosiłem, musi być spłacana w ratach, opłata za obsługę w wysokości 432,00 € plus opłata dla firmy finansowej w wysokości 149,00 € oraz dodatkowo 244,76 € za myFinanze, co łącznie daje 825,76 €, nie jest uwzględniona w kredycie, co oznacza, że trzeba ją zapłacić z góry. Nie podpisałem żadnego dokumentu, ale wysłałem faksem odwołanie, które podpisałem. Co teraz może na mnie spaść? Dziękuję z góry za odpowiedź.

Napisany przez Gell
#Emerytka
Ogólna zasada brzmi: jeśli NIE podpisano (i odesłano) NIC, nie trzeba niczego więcej robić.
A tutaj jest taki przypadek, prawda?
Podpis na niepotrzebnym tutaj odwołaniu nie ma żadnych dalszych konsekwencji (ponieważ wcześniej nie doszło do umowy).
Nie martw się! Wkrótce policja i/lub organy skarbowe wkroczą do akcji i zakończą ten oszustwo.
Rozumiesz

Napisany przez Lady82
Cześć, niestety również dałam się nabrać na oszustwo. Podpisałam i odesłałam tzw. wniosek o kredyt. Po dwóch dniach dostałam list od firmy my Finance z Kloten, w którym pisali, że mam zapłacić 367€, aby otrzymać dokumenty dotyczące kredytu, czego jednak nie zrobiłam. Tego samego dnia napisałam odwołanie i wysłałam je listem poleconym do Kloten na ulicę Kirchgasse. (od tego czasu otrzymuję e-maile i listy z Kloten z żądaniami płatności). Dzisiaj dostałam list z powrotem z adnotacją od Poczty z Kloten, że list nie został odebrany przez adresata. Co to oznacza dla samego adresu... Dzisiaj napiszę odwołanie umowy ze względu na oszustwo i wyślę je do Monachium pod adres pocztowy, zobaczymy, czy i co wróci. Czy ktoś wie, czy firma kiedykolwiek daje sobie spokój, czy będą nadal wysyłać e-maile i listy?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Rezygnacja za pośrednictwem listu poleconego za potwierdzeniem odbioru jest w porządku. Nie ma potrzeby reagowania na kolejne wiadomości.

Napisany przez Rentnerin
Wysłałem list polecony bezpośrednio pod adres w Monachium, było to 13.03.2017 r., do dzisiaj 25.03.2017 r. jeszcze nic nie wróciło. Co prawda, otrzymuję co około 7 dni umowę kredytową, którą mam podpisać i odesłać, ale ci mogą długo czekać! Złodzieje z myFinance źle napisali także moje nazwisko, zgłosiłem tę pomyłkę początkowo firmie za pomocą e-maila, ale nazwisko nadal jest błędne. Zakładam, że e-maile i listy są natychmiast wrzucane do kosza, ta szopka trwa już od 03.03.2017 r., teraz po prostu zaczekam i zachowam się spokojnie, tak jak sugerowało forum finansowe. Musi być jakaś instytucja, która w końcu im powstrzyma to szaleństwo!!!

Napisany przez Hanomag

Tego samego dnia napisałem odwołanie i wysłałem je listem poleconym do Kloten na ulicę Kościelną. (od tego czasu otrzymuję e-maile i listy z Kloten z wezwaniami do zapłaty)
Dziś list wrócił z adnotacją poczty z Kloten, że list nie został odebrany przez adresata. Tak więc, czy ta rzeczywiście jest adres... dzisiaj napiszę sprzeciw wobec umowy z powodu podstępnego wprowadzenia w błąd i wyślę go na adres pocztowy do Monachium, zobaczymy, czy i co wróci.

To jest wada przesyłek przekazanych za potwierdzeniem odbioru. Jeśli adresat nie ma ochoty na odbieranie przesyłek, po prostu ich nie odbierze i otrzyma powiadomienie, że przesyłkę można odebrać w ciągu 7 dni w agencji pocztowej. Jeśli ten termin upłynie, to poczta oznaczy przesyłkę jako nieodebraną i odesła ją z powrotem. Prawdopodobnie lepszym rozwiązaniem jest przesyłka za potwierdzeniem odbioru, ponieważ listonosz tylko potwierdza doręczenie przesyłki. Chociaż przesyłka za potwierdzeniem odbioru i ewentualnie ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru jest droższa, moim zdaniem nie jest lepsza.
Osobiście miałem najlepsze doświadczenia z wysyłaniem faksów. Nigdy nie było problemów z odbiorem; zwłaszcza że od razu otrzymuje się protokół potwierdzający odbiór przez adresata.

Napisany przez Nikles82
Cześć, dziś szukałem kredytu online i trafiłem na Certo Finanz. Wypełniłem wniosek o kredyt do połowy, podając imię, adres, itp., ale zmieniłem zdanie i przerwałem proces bez wysłania go. Następnie trafiłem na to forum. Teraz dostałem e-mail, że mój wniosek nie może być przetworzony, ponieważ brakuje danych. Czy teraz muszę się czegoś obawiać?

Napisany przez Gell

Cześć, dzisiaj szukałem online informacji na temat kredytu i trafiłem na certo finanz. Wypełniłem wniosek kredytowy do połowy, podając swoje imię, adres itp., ale potem zmieniłem zdanie i wyłączyłem stronę, nie wysyłając go. Następnie trafiłem na to forum. Teraz dostałem e-mail, że moje zapytanie nie może zostać ukończone, ponieważ brakują pewne dane. Czy mam się teraz spodziewać jakiejś reakcji ze strony nich?

Dobra robota!
Ponieważ cała procedura wprowadzania danych i potwierdzenia nie została zakończona, nie ma się co obawiać żadnych negatywnych konsekwencji.
Po prostu zignoruj przypomnienia e-mailowe od Certo.
Pamiętaj, że Certo Finanz jest równoważny z Luzern Finanz, Lugano Finanz, Myfinance, Bern Finanz, itd..... (oszustwa zaliczane do przedsprzedaży)

Napisany przez Bitte
Krótka informacja zwrotna dla wszystkich.
Od 08.12.2016 roku nie słyszałem już nic od firmy.

Znakomicie, odwróć się plecami do tej firmy!

Napisany przez Alexandru
Złożyłem wniosek o kredyt:
myfinance
nie mówią dobrze po niemiecku
otrzymałem i podpisałem
Mam zapłacić z powrotem
296,33
Jeśli nie zapłacę, co się stanie??

Powiedziałem, że dokumentuję trochę
Co o tym myślisz?

Napisany przez susi69
Cześć, popełniłem ten sam błąd z yourfinance. Odwołałem wszystko (fax, e-mail i list polecony). Bez reakcji. Dziś dostałem kolejne przypomnienie o płatności. Czy jeśli to zignoruję, nic mi się nie stanie?

Napisany przez susi69
Cześć, czy po odwołaniu nie może się już nic stać? Czy to wszystko są puste groźby? Zastanawiam się już, czy powinienem pójść do prawnika...

Napisany przez DerVollstrecker
!!!!UWAGA!!!! §§§§§§ TA SAMO LUDZIE §§§§§§ TA SAMO METODA §§§§§§ TA SAMO OSZUSTWO §§§§§§ NOWE NAZWY FIRM §§§§§ !!!!UWAGA!!!!
TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA od tych ofert!!! Nowe nazwy tych firm oszukańczych z tą schemą pośrednictwa finansowego to :
YOURFINANCE AG i CERTO FINANZ ..... ta druga jest obecna na renomowanych stronach internetowych, a także za pomocą różnych banerów Certo-Finanz!!!!
POZYTYWNE opinie dla osób bezrobotnych, samozatrudnionych i emerytów. Nawet osoby korzystające z ALG2 otrzymują zgodę na wniosek o 50 000 €!!! ;-)

NIC NIE PODPISUJ!!
Co tu u nas właściwie nie tak, proszę bardzo!?!?!? Jak to możliwe, że te działania w branży finansowej są nadal możliwe!!!!??

To mnie po prostu wkurza!!!

Napisany przez Sam34
Cześć,
dzisiaj złożyłem zapytanie do Private Plan. Wypełniłem wszystko. Następnie dostałem e-mail, że wynik jest pozytywny i dokumenty zostaną teraz wysłane pocztą.
Teraz moje pytanie, jak mam teraz postępować najlepiej i czy nadal powinienem wysłać odwołanie listem poleconym? Czy lepiej zignorować to, co mi wysyłają?
Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi.
Pozdrowienia

Napisany przez susi69
Cześć, wysyłaj list polecony i odwołaj się, potem nie reaguj na nic więcej. Ja też tak zrobiłem. I nic nie płac.

Nie podpisuj niczego.

Wysyłając listem poleconym, odwołaj się i najlepiej zeskanuj i sfotografuj wszystko.

Następnie przestań reagować.

Napisany przez kubi
Cześć, również dołączam się do pytania, które zadałem(-am), na co dostałem dziś e-mail z umową itp. Nie podpisałem niczego ani nie obiecałem niczego. Czy mimo to konieczne jest wysłanie tego odwołania? Spróbowałem właśnie wysłać je faxem, ale najwyraźniej nie przeszło. Czy mogę zignorować te e-maile/listy, które prawdopodobnie nadal będą przychodzić? Dzięki i pozdrowienia.

Napisany przez LadyIdiot
Cześć wszystkim!

Więc najlepszym rozwiązaniem jest złożenie sprzeciwu (czy po podpisaniu dokumentów, czy nie) i wysłanie go listem poleconym za potwierdzeniem odbioru - mogłem to wywnioskować z wątku.

Jednak w moim przypadku było trochę inaczej....

Złożyłem wniosek o kredyt bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej w ExpertenFinanz. W odpowiedzi otrzymałem takie wiadomości...
•z już wcześniej opisanym POZYTYWNYM BlaBla.
•z informacją o pomyślnym znalezieniu instytucji spełniającej Państwa oczekiwania.

Następnie otrzymałem e-mail od yourFinance z informacją o finansowej reorganizacji BlaBla....

Zgadza się z doświadczeniami innych tutaj.... wiążący itd. (Nie podpisałem nic).

Teraz moje pytanie: czy powinienem wysłać sprzeciw do obu firm? Do jednej z powodu wniosku kredytowego, a do drugiej z powodu reorganizacji finansowej?

I jak to najlepiej napisać? W odniesieniu do wniosku kredytowego jest to jasne, ale co z reorganizacją finansową? Przecież nigdy nie składałem takiego wniosku.

Napisany przez Hexe93
Czy mogę zapytać, czy od 8.12. coś jeszcze usłyszałeś? @Proszę

Napisany przez Una
Cześć,
W 2016 roku wpadłem w pułapkę i zapłaciłem listonoszowi 255,25 EUR. Gdy za chwilę poczułem dyskomfort w żołądku, wyszukałem informacje w Google i przeczytałem o oszustwie. Pomimo złożenia odwołania, nie dostałem żadnej odpowiedzi ani nie odzyskałem pieniędzy. Poszedłem do prawnika i złożyłem pozew ze swoją polisą ochrony prawnej. Po ponad 1,5 roku otrzymałem tytuł do egzekucji mojego żądania. Mój prawnik w Niemczech nie mógł pójść dalej, dlatego moja polisa ochrony prawnej zajęła się znalezieniem prawnika w Szwajcarii. Dziś, po prawie 2 latach, odzyskałem swoje pieniądze. Zalecam każdemu, kto wpadł w tę pułapkę, walczyć z prawnikiem do samego końca, bo nie spodziewają się tego, i możemy ich wspólnie schwytac, aby trafili do więzienia. Ogromne oszustwo!! Ostrzegam wszystkich, którzy mają zamiar tam wejść, aby się wcześniej zorientowali.

Napisany przez Bitte
Opublikowano 61 i 70. Post 51 jest bardzo interesujący!!
Post 75 był ostatnim, który otrzymałem i wyrzuciłem list. Od tego czasu nie słyszałem nic więcej.

Napisany przez BenL69
Cześć Bankowcze,

Wniosek o [url]kredyt[/url] złożyłem za pośrednictwem Noricus Finanz dnia 14.09.2018 roku, a Noricus Finanz przekazał mnie do yourfinanceag. Tego samego dnia otrzymałem e-mail z załącznikiem umowy pośrednictwa do podpisania. Zdałem sobie sprawę, że to zwykli oszuści. Wczoraj dostałem przypomnienie e-mailem, abym wypełnił umowę i odesłał, również listem. Nic nie podpisałem, więc dopóki nie podpiszę, normalnie nic nie powinno się stać, prawda? Czy powinienem zignorować ponownie czy jednak wysłać odwołanie? Pozdrowienia BenL69

Napisany przez ozsome
Hej, mam nadzieję, że ktoś to jeszcze czyta. Chciałem poprosić o ofertę w Noricus Finanz i od razu zorientowałem się, że to oszustwo. Odrzuciłem ubezpieczenie podczas zapytania o ofertę. Teraz otrzymałem e-mail dotyczący reorganizacji finansów, w którym Finanzen im Griff Vermittlungsges. mbh oferuje mi subskrypcję mojego osobistego zarządzania finansami z prośbą o podpisanie i odesłanie. Nie podpiszę nic i nie odeślę im nic. Jeśli spróbują mi coś przesłać za pobraniem, odmówię, a jeśli jeszcze raz wyślą mi wzorzec umowy pocztą, po prostu go zignoruję. Czy mogę się spodziewać czegoś teraz? Właściwie nie, prawda? Nie podpisałem nic i nie wysłałem. Pozdrawiam, ozsome

Napisany przez Marktwaechter
Droga Pani/Panie, jako strażnik rynku regularnie obserwujemy problematyczne obszary działalności Nieuczciwych pośredników kredytowych i doradców finansowych. Prosimy zgłaszać swoje problemy za pomocą naszego formularza skarg: https://www.marktwaechter.de/mitmachen/beschwerdeformular Poniżej znajdują się także dotychczasowe informacje na naszej stronie: https://www.marktwaechter.de/pressemeldung/geschaefte-mit-der-armut Pozdrowienia!

Napisany przez Marktwaechter
Jako strażnicy rynku regularnie obserwujemy problem pola Nierzetelni pośrednicy kredytowi i naprawcy finansowi. Prosimy zgłaszać swoje sprawy za pomocą naszego formularza skarg: https://www.marktwaechter.de/mitmachen/beschwerdeformular

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata