Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez ADMCI4

Witajcie,

Więc co sądzicie, co jest właściwe? Gdzie i w co należy inwestować? Co poza lokatami terminowymi i lokatami jest jeszcze interesujące?

Die Kathi

Dywersyfikacja to kluczowe słowo

Myśli mistrza Kostalany na ten temat

„Najlepsze inwestycje:

jedna trzecia w akcje, jedna trzecia w obligacje, jedna trzecia w nieruchomościach, i jedna trzecia za granicą

Napisany przez Lulu123
Cześć,

prawie to samo mi się przytrafiło.... odziedziczyłem pewną sumę pieniędzy. Chciałem ją zainwestować, dopóki nie zacząłem szukać innych opcji. Znalazłem ogłoszenie, które początkowo wydawało mi się oszustwem, ale okazało się inaczej. Ta firma nie jest tak znana w internecie, dlatego nie jest powszechnie znana.... w każdym razie skontaktowałem się z nimi i dostałem indywidualną ofertę, którą podpisałem, a następnie przelałem dużą sumę pieniędzy przelewem ekspresowym. Potem miałem wyrzuty sumienia, bo myślałem, że pieniądze są stracone, ale po 3 dniach cała podwójna suma wróciła! Byłem tak ulgony i szczęśliwy. Szkoda, że można to zrobić tylko raz

Na pewno warto spróbować!

Napisany przez ADMCI4
Przepraszam, ale wpis użytkownika Lulu123 rzeczywiście przekracza wszystkie granice. Poza tym, że podwojenie wkładu w ciągu trzech dni nie jest uczciwie możliwe, nie można zrozumieć dlaczego można to zrobić tylko raz. Czyżby chodziło o to, żeby nie mieć już drugiego razu pieniędzy do inwestowania? Dlaczego nie? Deutsche Bank sprzedaje swoim klientom również różnorodne inwestycje, jeśli klient sobie tego życzy. Wpis użytkownika Lulu123 wyraźnie brakuje niezbędnej powagi w odniesieniu do rzeczywistej dyskusji, która tu ma miejsce.

Zwolennicy cudownego pomnażania pieniędzy są zaskakująco cisi. Najwyraźniej nie dojdzie do zapowiedzianej wielokrotnie korekty fałszywych zarzutów przez FinMa. Pozostaje tylko pytanie dlaczego...

Z walczącym pozdrowieniem
Schneemann

Napisany przez ADMCI4
Też znalazłem doskonałą ofertę: - Minimalna wpłata 100 000 USD - Okres inwestycji 1 rok - Zabezpieczenie za pomocą certyfikatu złota na fizycznie przechowywane złoto bezpośrednio przy zawarciu umowy - Wydanie kolejnego certyfikatu złota inwestorowi na 300-krotność wpłaconej kwoty, również bezpośrednio przy zawarciu umowy. >> Oznacza to: Gwarantowany zysk w ciągu roku wynoszący 300%, co jest absolutnie bezpieczne dzięki posiadaniu certyfikatów i faktycznie istniejącemu fizycznemu złotu. Niewiarygodne, ale prawdziwe, sam początkowo nie mogłem w to uwierzyć > ale jest tak!!! allerley1965@gmx.de

Napisany przez ADMCI4
Drogi bałwanie,

Krytykujesz, że ludzie, którzy mieli dobre doświadczenia z DC, nie mogą podać faktów. A ty co właściwie robisz? Do tej pory również nie przedstawiłeś żadnych faktów, a tylko wyraziłeś swoje osobiste zdanie.
Ja również zainwestowałem w DC, konto stale rośnie, wypłaty działają płynnie, jest również zabezpieczenie fizycznym złotem.
Nie rozumiem twoich negatywnych, nieuzasadnionych wpisów. Chyba że należysz do konkurencji (Goliath)?

Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć bałwanie,

mam pewne podejrzenia, że w wpisie Lulu123 pojawiło się kilka kropel ironii.

Napisany przez forsum
Witaj drodzy czytelnicy,

właściwie nie chciałem już więcej komentować częściowo bezsensownych uwag. Jednakże wydaje się, że bałwan jest naprawdę zatwardziałym jednostką, która stara się siłą przekonywać, że to, co według niego nie jest zgodne z jego opinią, jest śmieszne. Wygląda na to, że nasz bałwan ma co najmniej w niektórych obszarach braki w wiedzy, dlatego chciałbym szybko podać kilka przykładów dotyczących tematu.

By to od razu wyjaśnić... Warunkiem dla większości dochodowych interesów jest oczywiście posiadanie odpowiednich środków, które w niektórych przypadkach powinny być dość hojne.

Niestety, znaczna część rzekomo interesujących ofert rzeczywiście powinna trafić do kosza. Wybór ziarna od plew zwykle wymaga dużej wiedzy i znajomości branży finansowej. Dlatego rozumiem bardzo dobrze każdego sceptycznego inwestora.

Jeśli chodzi o bałwana, chciałbym jednak zaznaczyć, że miałem już kiedyś wielkie szczęście uczestniczyć w podobnym interesie do Lulu123. Dlatego uważam za szczytnie niegodziwość wykorzystywanie własnej niekompetencji i niewiedzy do denuncjacji gościa na forum oraz kwestionowania jego wypowiedzi. Czy widzę w odpowiedzi zazdrość? Oczywiście byłoby to frustrujące, gdyby nie można było uczestniczyć w takim interesie, ponieważ brakuje się odpowiednich powiązań... Przepraszam, drogi bałwan... Jednakże, brakuje mi w tym dialogu merytorycznego pytania, jaka była podstawa tego interesu!

Jednak istnieją rzeczywiście poważne interesy, które np. w dziedzinie finansowania w celu pozyskania kapitału własnego można dokonać tylko jeden raz. Kto ma szczęście być w stanie pomóc w takiej sytuacji, lub ma szansę być we właściwym czasie we właściwym miejscu, może łatwo osiągnąć niezwykłe zyski. Oczywiście w tych przypadkach nie mamy do czynienia z klasycznym produktem finansowym!

Jednak nawet różnicowe transakcje odsetkowe w różnych walutach, które posiadają odpowiednie dźwignie finansowe, mogą generować znakomite zyski, pod warunkiem, że posiada się odpowiednie relacje. Na przykład w Europie Wschodniej są banki, które obecnie oferują 13% oprocentowanie na zwykłym rachunku bieżącym. Oszczędności terminowe są jeszcze lepiej oprocentowane.
Przykład. Weźmy na przykład pożyczkę w Szwajcarii/Japonii w wysokości 1 - 1,5%, a ulokujmy kapitał w wysokości 13% w banku z Europy Wschodniej... Możesz łatwo obliczyć rzeczywiste przychody w % samodzielnie. Oczywiście istnieje wiele ryzyk, które jednak w każdym przypadku można minimalizować. Ale które przedsięwzięcie nie ma ryzyka?

Kto wie, czy za dwa lata będziemy nadal płacić euro, czy też za 3-4 lata będziemy płacić 100 € za chleb. Każdy, kto dokładnie przyjrzy się dłużności państwowej Niemiec, powinien czuć się naprawdę przestraszony, dlatego chciałbym zalecić każdemu inwestorowi zdywersyfikowanie swoich środków. Handel ruchomymi składnikami majątku może przynieść nie tylko wyższe zyski, ale w nagłym przypadku są też łatwiejsze do sprzedania! Należy zawsze inwestować w nieruchomości, gdy stopy procentowe są niskie, a ceny są na dnie. Szczególnie w Rumunii ceny nieruchomości gwałtownie spadły. Dzięki korzystnym kredytom, na przykład od banków szwajcarskich czy austriackich, można łatwo sfinansować tamtejsze okazje.

Również w dziedzinie surowców, zwłaszcza w obszarze wydobycia/produkcji, można osiągnąć ogromne zyski.

Przykład. Załóżmy, że uczestniczysz razem z innymi inwestorami w spółce, która wydobywa złoto. Jednak w tym przypadku robisz to bezpośrednio. To znaczy, że dostarczasz kapitał bezpośrednio, uzyskując różnego rodzaju zabezpieczenia itp. Istnieje wiele mniejszych firm, które na przykład wydobywają złoto metodą odkrywkową. Koszty produkcji mogą w pojedynczych przypadkach wynosić zaledwie 15-20%, i przy założonym cenie uncyjnej 500 USD. Na początku te firmy często nie posiadają wystarczającego kapitału własnego do tradycyjnego finansowania, więc istnieje możliwość zainwestowania różnych kwot, często w doskonałych warunkach w spółkę. Oczywiście w tego typu inwestycji niezbędna jest skrajna ostrożność, i należy uczestniczyć jedynie wtedy, gdy fakty potwierdzone są przez kilka niezależnych ekspertyz. Zyski mogą być nadzwyczaj wysokie, a udział w takim przedsięwzięciu jest zazwyczaj limitowany.

Również przy udzielaniu kapitału zarobkowego w innych dziedzinach można naprawdę zarobić dużo pieniędzy, jeśli przestrzega się pewnych zasad gry. Jednakże ten, kto działa w tej dziedzinie więcej niż raz w Niemczech, powinien już teraz zwrócić uwagę, aby nie stworzyć podstaw do udzielania kredytów komercyjnych, ponieważ w przeciwnym razie, przynajmniej z punktu widzenia BaFin, można oczekiwać zarzutów dotyczących prowadzenia działalności bankowej podlegającej zezwoleniom...

Istnieją również ściśle regulowane systemy tworzenia wartości w obszarze obligacji emerytalnych, które generują ogromne zyski przy pełnym zabezpieczeniu zainwestowanego kapitału. Problem z tą sprawą polega jednak na tym, że jest bardzo niewielu ludzi, którzy posiadają wymagane licencje do drukowania pieniędzy. Ponieważ takie programy zazwyczaj kończą się po sfinansowaniu różnych projektów, będzie to raczej wyjątek, gdy zwykły obywatel mógłby skorzystać z takiej sytuacji wyjątkowej.

Oczywiście również na rynku akcji można osiągnąć ogromne zyski. Kto codziennie śledzi wiadomości, ma także jako zwykły obywatel możliwość wyciągnąć właściwe wnioski. Konieczne jest jedynie dokładne zaznajomienie się z wskaźnikami wybranego przedsiębiorstwa inwestycyjnego. Istotne jest na przykład, aby wiedzieć, jaką wartość własną netto (bez wszystkich źle - obcych funduszów) faktycznie posiada dane przedsiębiorstwo. Również ważne jest, aby przykładowo wiedzieć, jaka jest sytuacja z zamówieniami oraz planami przyszłościowymi przedsiębiorstwa. Różne instrumenty bankowe, mogące spowodować efekt dźwigni finansowej, takie jak różne instrumenty pochodne (opcje Put/Call lub CFD (Contract for Difference)), powinny być stosowane z ogromną ostrożnością.

Przykład... Prezydent USA, Obama, ogłosił niedawno, że chce przeznaczyć duże kwoty na cele ochrony środowiska. Czy wykorzystałeś tę informację do swojej inwestycji? Jakie firmy w USA oraz u nas zarabiają na idei ochrony środowiska? Słowo klucz, odnawialne źródła energii! Szczególnie technologie przyszłości w tej dziedzinie są teraz wspierane. Kto z was zainwestował na czas?

Decydujące jest to, że można skorzystać z przewagi informacyjnej. Przeważnie udaje się to tylko wtedy, gdy pozostaje się na bieżąco. I tak, poza kilkoma wyjątkami, nie wystarcza kupowanie akcji i trzymanie ich zawsze. Marzenie każdego giełdowego, kupić najniżej i sprzedać najwyżej, będzie prawdopodobnie pozostawać marzeniem i nawet przy najlepszych informacjach rzadko spełni się...

Jednak ważne jest, żeby móc z korzyścią wykorzystać część ruchów w górę lub w dół. Możliwe jest to, gdy jest się naprawdę dobrze poinformowanym...

Przy każdych inwestycjach oczywiście wymagana jest szczytna staranność, ale warto zastanowić się, czy lepiej jest po prostu wsadzić swoje pieniądze do banków na 3-5% rocznie, czy też lepiej samodzielnie dowiedzieć się o różnych możliwościach. Jeśli w ostatnich tygodniach uważnie śledziliście wiadomości, pewnie zauważyliście, co niedawno oznajmił pan Ackermann (Deutsche Bank). Bez problemu osiągam 25% roczną stopę zwrotu. Należy jednak zapytać siebie, czy jako klient będziecie z tego korzystać!

Na zakończenie chciałbym jeszcze zaznaczyć, że Dividium Capital, według potwierdzonych informacji, faktycznie zdeponował złoto i wykorzystał je jako zabezpieczenie kapitału inwestorów. Ta gwarancja jest oficjalnie udzielana każdemu inwestorowi, więc jednoznaczna weryfikacja bezpieczeństwa będzie możliwa w przyszłości. Siedziba przedsiębiorstwa znajduje się, w przeciwieństwie do niektórych innych opisów, w Anglii, a nie w Szwajcarii! Nawet mój własny kontrakt inwestycyjny został podpisany w Londynie. Wyłącznie kwestie dystrybucji powinny być realizowane przez Szwajcarię.

Według moich aktualnych informacji, będzie jeszcze kilka dni, zanim wszystkie informacje dotyczące niektórych byłych partnerów kontraktowych DC, którzy rzekomo przeprowadzili w Szwajcarii nieuczciwe działanie, zostaną w pełni zweryfikowane przez służby prawne przedsiębiorstwa oraz odpowiednie władze... Sprawa ta dotyczy, jak mi powiedziano, wyłącznie oddziału w Szwajcarii.

Ostatecznie wycofam się już z tej dyskusji. Czas to również pieniądz!!!

Wszystkim czytelnikom życzę powodzenia w dokładnym wyborze inwestycji.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ADMCI4
Cześć szanowni Czytelnicy,

jeśli Forsum sądzi, że daję się mu prowokować, to się myli. Gdyby rzetelnie przeczytał post użytkowniczki Lulu123, zauważyłby, że tam twierdzi się, iż Lulu123 otrzymała zwrot podwójnej kwoty zaledwie trzy dni po ekspresowym przelewie. Jeśli Forsum faktycznie jest ekspertem, za którego się podaje, od razu zauważyłby, że nawet krótki okres czasu przeczy rzekomej inwestycji. Niech Forsum wyjaśni nieświadomemu dyskutantowi jak można zrealizować to, że pieniądze z konta zostaną pobrane w ciągu trzech dni, zainwestowane przez odbiorcę, a zaledwie trzy dni po ekspresowym przelewie zysk wynoszący 100% trafi z powrotem na konto inwestora, który w międzyczasie musiał jeszcze porozumieć się z towarzystwem inwestycyjnym w sprawie natychmiastowego zakończenia swojego zaangażowania finansowego.

Jeśli dobrze rozumiem Forsuma, to nie ma z tym żadnego problemu i oczywiście wszystko odbywa się tak, jak opisuje Lulu123. Jedynym problemem są moje rzekome luki w wiedzy. Forsum, nie chcę być personalna, ale ja przynajmniej nie wierzę już w Mikołaja, i sądzę, że podobnie jest z większością innych tutaj na forum. Jeszcze raz: Pierwszego dnia pieniądze są przekazywane ekspresowym przelewem na konto towarzystwa inwestycyjnego, które je inwestuje (lub tak twierdzi), w międzyczasie inwestor ma wątpliwości i informuje towarzystwo, że jednak chciałby odzyskać swoje pieniądze. Zaskakująco, prośba o zwrot jest natychmiast spełniana, a po trzech dniach pieniądze trafiają na konto inwestora, dodatkowo podwajając się. Niestety, to można zrobić tylko raz. Ha ha ha ha ha ha...

Nie będę komentować reklamowych wypowiedzi Forsuma na temat inwestycji w Europie Wschodniej. Tutaj chodzi o to, co oferuje DC, a nie o transakcje różnic w oprocentowaniu z bankami wschodnioeuropejskimi. Twierdzenie, że tam są banki oferujące nawet 13% oprocentowania na koncie osobistym, należy do Absurdistanu, a nie tutaj.

Co do potwierdzonych informacji na temat faktycznie przechowywanych złotych, również się nie wypowiem. Rzuca to jednak nowe pytania, które na razie pozostawię bez odpowiedzi, bo jestem pewna, że wyniki badania FinMa dostarczą odpowiedzi na ten temat.

Z bojowym pozdrowieniem

Bałwanek

Napisany przez CFO
Z powrotem z Londynu.
Po kilku badaniach w Anglii okazało się, że adresy na Isle of Man to tylko skrzynki pocztowe, a lokalne biura opieki zarówno w Londynie, jak i na Isle of Man nie miały żadnych konkretów na temat działań Dividium Capital. Operacyjnie cała sprawa toczy się w Szwajcarii. Revitrust zaleca - oczywiście nieoficjalnie - już nie inwestować pieniędzy w Dividium Capital. Inwestycje w wysokości 100 000 USD, które rzekomo są zabezpieczone złotem, postrzegam jako ostatni akt desperacji, aby zdobyć pieniądze. Z interesującym łącznikiem widzę Dornisch Wohnbau www.dornisch-wohnbau.de, który w swoim portfelu inwestycyjnym rzuca nieco światła na tę sprawę. Oferują one wyjątkowe zwroty z inwestycji do 300% w Szwajcarii bez ujawniania DC. Jeśli dokładniej przyjrzeć się innym ofertom finansowym, np. funduszowi Dubai Ventafonds II, to dokument ten do tej pory stracił 35%, a roczna wypłata 9% została przesunięta na 2011 rok. Oczywiście wszystko jest zabezpieczone - na nieruchomościach zbudowanych na piasku i wychodzących w morze
@Forsum: Twój ton stał się nieco łagodniejszy i piszesz nawet o kryminalnych machinacjach wokół DC.
Jednak powinieneś przytoczyć nieco dokładniej wypowiedzi szefa Deutsche Bank. Ackermann mówi (źródło: Finanznachrichten.de 23.4.09) o osiągalnej rentowności kapitału własnego wynoszącej 25%. Osiągnął ją w 2006 roku, jednak obniżając kapitał własny z 40 mld euro do 25 mld euro. Z wyrównaniem strat za 2008 rok (3,9 mld euro), Deutsche Bank jest jednak daleka od osiągnięcia tej rentowności!
Średniookresowym celem jest 20% stopa zwrotu EK rocznie (a nie 300%).
@Lulu123: To nie wart komentarza
@Gast2: Klasyczna metoda jest dobra, ale jeśli pomnożysz 4 razy 1/3, to już bez inwestycji otrzymujesz stopę zwrotu wynoszącą 33 1/3%
@Schneemann: Istnieje szybsza metoda podwojenia kwoty 100 000 USD: postaw tę kwotę na czarno przy ruletce. Jeśli wypadnie czarne, podwoisz swoją stawkę w ciągu minut, a twoje szanse - w przeciwieństwie do 0% w DC - wynoszą przynajmniej 33 1/3% (0 również może wpaść). Ale przypuszczam, że to nie Twój sposób inwestowania.

Chciałbym po prostu poradzić, żeby każdą zainwestowaną kwotę traktować z góry jako przegraną. Tylko w ten sposób można się cieszyć, gdy inwestycja przyniesie właściwy zwrot. Tym, którzy polegają na tych pieniądzach, zalecam trzymanie się z dala od takich inwestycji.

Do tej pory żadna firma nie wyszła z postępowania podlegającego FINMA. Poprzednia organizacja International Invest Ltd (te same osoby) znajduje się na liście nieautoryzowanych instytucji Eidgenössische Bankenkommission (EBK). Wkrótce tam trafi również DC.

Pozdrowienia nie są agresywne, ale jeśli chociaż jednej osobie mogę oszczędzić błędnej inwestycji, to ta wpis był wart tego.

Bądź spokojny, ale bierz to pod uwagę.

Napisany przez ADMCI4
Cześć CFO,
Dziękuję za aktualne informacje. Nie ma nic do dodania do Twojego wpisu. Wszystko się zgadza.
Pozdrowienia
Bałwan

Napisany przez Marras
Byłem również przez długi czas zainwestowany w DC - wtedy nazywało się to jeszcze International Invest....

Złożyłem wniosek o wypłatę pieniędzy tydzień temu z powodu ciągłego odkładania umówionych terminów - zobaczymy, czy i kiedy będą wypłacone....

Pozdrowienia, Marras

Napisany przez forsum
Hej drodzy czytelnicy,

nie mam innego wyboru, niż ponownie interweniować, ponieważ na forum pełno jest tzw. ekspertów. Jednakże nadal brakuje najważniejszego, czyli PRAWDY!!!

W międzyczasie otrzymałem potwierdzony dokument, na podstawie którego wkłady wszystkich inwestorów w Dividium Capital Group Ltd. zostały zabezpieczone fizycznym złotem.

Dodatkowo właśnie potwierdzono mi, że każdy inwestor otrzyma zweryfikowany certyfikat złota o wartości jego aktualnego salda konta, wraz z dochodami.

Mam nadzieję, że w przyszłości dyskusje na forum dotyczące DC będą prowadzone na bardziej obiektywnym poziomie.

Nie chcę nikomu zarzucić braku w wystarczającej informacji. Jednak ostrzeżenie przed produktem finansowym powinno odbywać się na solidnej podstawie. Wszelkie zarzuty wobec Dividium Capital Group Ltd. są według mnie całkowicie zmyślone, dlatego tak zaciekle dążę do przywrócenia PRAWDY na jaw.

Naprawdę zadziwiające jest, z jakim absurdalnym pomysłowością kilka osób, które zostały zwolnione przez Dividium Capital ze względu na jasne naruszenia umowy, próbuje zrujnować firmę. Nie tylko fałszywymi zeznaniami, lecz także obecnie prowadzą kampanie obmowy przeciwko samym założycielom firmy. Jest to niemal niewiarygodne, co w ostatnich dniach przeczytałem o osobach odpowiedzialnych za tę sytuację.

Więc drodzy krytycy, odważcie się mówić prawdę!

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ADMCI4
Witaj,

więc w skrócie o mnie - nie jestem (jeszcze) krytykiem DC.....

Mamy obecnie trudności finansowe i musieliśmy zrezygnować z naszej inwestycji - wypowiedzenie zostało wysłane do Szwajcarii, a odpowiedź, która nadeszła brzmiała:

Prosimy o dalsze kierowanie do Anglii....

To bardzo mnie zaniepokoiło !! Najpierw wszystko miało być załatwiane w Szwajcarii, a teraz tylko w Anglii. Początkowo mówiono, że wypowiedzenie jest taaaaak proste - wystarczy powiedzieć.

Tyle do tematu trzymania słowa !!!

Ale chcę tutaj jeszcze niczego nie krytykować - DC działało dobrze i może jeszcze długo tak będzie..... Co do Certyfikatu Złota (który również mam w skrzynce odbiorczej) mogę powiedzieć tylko, że papier jest cierpliwy...... ja OSOBIŚCIE nie polegam na papierze.

No cóż - miejmy nadzieję, że po 2 tygodniach w końcu potwierdzą moje wypowiedzenie - według dowodu nadania, od dawna już to mają. A może to tylko strategia zwlekania ???

Na pewno w miarę OBIEKTYWNIE i ZGODNIE Z PRAWDĄ będę informował, jak idzie moje wypowiedzenie (5-cyfrowa kwota)....

Czego nie można czytać w prasie thurgawskiej, lub co się słyszy, to muszę przyznać, ale nie zawsze można wszystkiemu wierzyć !! WKRÓTCE będę miał swoje dowody czy to działa czy nie.....

Do czasu - wszystkiego dobrego
Marras

Napisany przez ADMCI4
Teraz jestem ciekawy komentarzy od tych wszystko wiedzących panów na tym forum: Dziś już zaglądaliście na stronę Dividium Capital: Home?
Proszę o długie i rozwlekłe opisywanie, już się nie mogę doczekać )

Napisany przez CFO
Kochani Czytelnicy, teraz będzie ciekawie. Goliath reaguje i przygotowuje kroki prawne przeciwko gazecie Thurgauer Zeitung (do przeczytania nielegalnie na stronie www.dividium.com). Jestem bardzo ciekawy tego procesu sądowego oraz działań przeciwko Finma. Czy ktoś zbadał informacje dotyczące wspomnianej na stronie internetowej firmy Helvetic Security-House AG? 100 000 CHF wkładu, dwóch tureckich członków zarządu - to fakty. Inne fakty: Dividium Capital jest wymienione w Finma jako jedna z 4 firm (łącznie 12 w Szwajcarii). Poprzednia firma Invest International Ltd znajduje się na liście niezatwierdzonych instytucji Komisji Banków Federalnych EBK. Co do certyfikatów złota - papier jest cierpliwy. Akcje również są certyfikatami. Jak szybko takie certyfikaty tracą na wartości, jest powszechnie znane. Oświadczenia Dividium Capital pana Josefa Blashchaka, byłego Hadera, na wspomnianej stronie internetowej, są oczywiste. Rzadko takie odpowiedzi sprawiają mi przyjemność i zachęcam Thurgauer Zeitung do dalszych badań. Dobrze, kto teraz zainwestuje pieniądze w tę instytucję, ten sam jest sobie winien. Miłego weekendu.

Napisany przez ADMCI4
Zabawne, że dividium działa już teraz samozniszcząco. Dlaczego firma miałaby opublikować zapytanie prasowe, w którym CEO jest powiązany z oszustwami? Nawet jeśli to nieprawda (niestety Blashchak nie daje nam tu odpowiedzi, mówi tylko, że uważa to pytanie za nieistotne), CEO, który jest choć w jakimś stopniu powiązany z oszustwami, praktycznie przestaje być wiarygodny. Więc dlaczego to robią? Czy chodzi tylko o zneutralizowanie prawdopodobnie nadchodzącego raportu z Thurgauer? Widzę tu niewiele sensu, ale przede wszystkim jestem ciekawy szczegółów zarzutu oszustwa... Wydaje się, że Herger dobrze prowadzi śledztwo, a wyroki są zazwyczaj publiczne i dostępne do wglądu.

Napisany przez natascha
Cześć Forsum,

Śledziłem dyskusję na tym forum z wielkim zainteresowaniem
i mam tylko jedno małe pytanie:
Jeśli zainwestuję 100000 euro w DC i oni zabezpieczą mi wszystko w złocie, czyli kupią złoto (certyfikaty) za te 100000 euro, zastanawiam się, z czyich pieniędzy teraz generują zyski.

Pozdrowienia, Natascha

Napisany przez forsum
Cześć Natascha,

chętnie odpowiadam na Twoje pytanie. Według moich informacji, Dividium Capital Group Ltd zaangażowała się w kilka projektów surowcowych z przynależnych jej dochodów. Wśród nich znajduje się między innymi bardzo atrakcyjne złoto. Złoto pozyskiwane w kopalniach i przetwarzane na bary ze złota daje DC komfortową sytuację do zabezpieczenia środków inwestorów. Złoto wyprodukowane z kopalń moim zdaniem nie jest sprzedawane, ale ogólnie przechowywane jako zabezpieczenie. W ten sposób DC może generować odpowiednie zyski z funduszy inwestorów w handlu bez zbyt dużego ryzyka dla inwestora. Oczywiście zabezpieczenie przez rezerwy złota, które funkcjonuje w DC w postaci Potwierdzenia Przechowania, podlega wahaniom kursowym, co oznacza, że ryzyko nigdy nie jest całkowicie wykluczone. Przynajmniej zabezpieczenie przez rezerwy złota stanowi legalną i zweryfikowalną możliwość zabezpieczenia środków inwestorów i generowania odpowiednich zysków. Ponadto uważam, że jedynie filozofia założycieli firmy stanowi jedyny czynnik decydujący o możliwości uczestnictwa. Moim zdaniem DC jest w stanie obyć się bez kapitału obcego, dlatego mam nadzieję, że będę mógł jeszcze przez pewien czas korzystać z zysków z mojej własnej wpłaty.

Ponieważ już dokładniej przyjrzeliśmy się naprawdę genialnemu systemowi handlowemu firmy DC, prawdopodobnie nie uda się uniknąć w przyszłości wątpliwości co do tego systemu. Przynajmniej wyobrażam sobie dobrze, że będzie wielu zazdrosnych, którzy będą próbowali za wszelką cenę powstrzymać sukces firmy.

Ja sam kilka lat temu miałem wątpliwą frajdę wzięcia udziału w również genialnym systemie finansowym. Ale od razu uprzedzam... nikt nie ponosił żadnych strat. Mimo to inicjator został skazany za oszustwo, ponieważ rzekomo nieodpowiednio obsługiwał urząd skarbowy, co spowodowało upadek całego systemu. Nawet gdy po kilku latach niewinność inicjatora została udowodniona, system był martwy. Oskarżenie o uchylanie się od podatków przeciwko inicjatorowi zostało wtedy bezpośrednio wysunięte przez domniemanego przyjaciela dyrektora banku... Mieć rację i uzyskać rację to zawsze dwie różne pary butów.

Mam nadzieję, że moja odpowiedź była dla Ciebie pomocna.

Pozdrowienia,

Forsum

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy Czytelnicy,

bardzo żałuję, że dyskusja przyjmuje absurdalny charakter. Konkretnie mam na myśli wywody Forsuma, które moim zdaniem pasują do kategorii bajki. Nie powinno się zdarzyć, że cały system finansowy zawali się z powodu żądania organu skarbowego. Oznacza to, że system miał w sobie wrodzony błąd, tj. fakt, że oczywiście nie uwzględniono początkowo płatności podatkowych.

Mam nadzieję, że prokuratura zacznie się wreszcie interesować tą sprawą. Nadszedł czas.

Pozostajemy w kontakcie
Bałwan

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forsum,

czy dobrze Cię zrozumiałem:

Czy Dividium zastawia na przykład złoto o wartości 100 000 € dla klienta, który dokonuje wpłaty w tej samej wysokości, a następnie handluje nimi. Czy dobrze Cię rozumiem?

Kto wierzy w taką bajkę, ten wierzy także w Mikołaja!
Załóżmy, że DC faktycznie posiada jakieś sztabki złota. Każdy bank na świecie z pewnością miałby problem, udzielając korzystnego kredytu zabezpieczonego tym złotem. Dlaczego więc DC miałoby zatem pożyczać pieniądze od zewnętrznych inwestorów i wypłacać im 50% wypracowanych zysków, skoro można znacznie więcej zarobić na kredytach bankowych. Nie zapominajmy, że mamy tutaj do czynienia z wspaniałymi traderami, którzy osiągają ponad 100% zwrot z inwestycji rocznie. Jeśli odliczymy szacowane 5% odsetki od kredytu, to otrzymujemy całkowity zwrot w wysokości 95%... dlaczego DC miałoby więc zadowolić się jedynie 50%?

Forsum próbuje tłumaczyć to zachowanie łaskawością Pana Blashchaka... chwała łaskawemu Blashchakowi!

Napisany przez natascha
Cześć Forsum,
Po pierwsze dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź. Być może to przez mój kolor włosów, ale niestety nie zrozumiałam i nadal mam następujące pytania.
Piszesz, że DC ma udziały w kopalni złota i przechowuje wynikające stamtąd sztabki złota w pewnym miejscu.
Moje pytania teraz są:
a) Co to jest do diabła Safe Keeping Receipt i jak mogę zweryfikować jego autentyczność?
b) Jak dokładnie wygląda sprawa z tymi sztabkami złota? Zakładam, że operatorzy kopalń nie produkują sami sztabek złota, które można przechowywać w banku i w razie potrzeby handlować, czyż nie?
c) Jeśli DC otrzymuje sztabki złota z kopalni, ale ich nie sprzedaje, tylko przechowuje jako zabezpieczenie dla moich 100 000 euro, to ostatecznie są to 100 000 euro niezrealizowanych dochodów, które nie zostaną wypłacone innym inwestorom jako zwrot z zysku. W ostateczności pozostaje moje pytanie, z jakich pieniędzy generowane są zyski. Na pewno nie z moich, ponieważ leżą one jako niezrealizowany zysk w postaci złota w banku. Innymi słowy, gdzie popełniam błąd w rozumowaniu?

Pozdrawiam serdecznie
Natascha

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forsum

rozumiem Twoje wysiłki
musi być strasznie, gdy próbujesz bronić stoisku z jedzeniem, a ludzie przestają Ci ufać)))
Ale wiemy, kto tu tak naprawdę broni)))
wszyscy się mylą, nawet organ nadzorczy, co za śmieszność

Pozdrawiam

Jeszcze raz informacja

Dividium Capital: Home

Napisany przez CFO
Witaj drodzy czytelnicy

miałem te same pytania co Natascha i nie mogłem na nie ziemsko odpowiedzieć. Dziś jest niedziela, a więc spłynęło wiele odpowiedzi z Biblii - zwłaszcza że chodzi tu o biblijną historię Dawida przeciwko Goliatowi. Więc, wyobrażam sobie to tak:
Inicjatorzy Dividium Capital walczą przeciwko nieświętej gigantycznej sojuszu Finma z Thurgauer Zeitung, wybierając - aby postępować zgodnie z Dawidem - małą wyspę na morzu irlandzkim (Isle of Man) z jeszcze mniejszym kapitałem akcyjnym (1000 GBP).
Następnie zbierają pieniądze swoich wyznawców i odchodzą. Przez między Wielką Brytanię a Isle of Man przepływają przez morze, umożliwiając swoim wyznawcom dostanie się na Isle of Man, czyli do raju. Jeśli teraz Finma i Thurgauer Zeitung będą próbować dogonić tych wyznawców, toną nędznie w morzu irlandzkim.
Na Isle of Man wszyscy wyznawcy Dividium tańczą wokół cielca ozdobionego złotymi certyfikatami, który oczywiście rośnie wciąż, ponieważ ilość certyfikatów złota jest coraz większa. W ten sposób udowodnione zostaje, że jest to bezpieczna inwestycja finansowa przynosząca 300% rocznie.
Ponadto po śmierci Urielli, Fiat Lux również przekaże całe swoje biblijne majątki do grupy Dividium i będziemy świadkami cudownego pomnażania chleba! .....
..... gdyby nie zła Rzymianie, którzy mówią: Divide et impera (podziel i rządź).
Prawdopodobnie Dividium trzyma się zasady: In magnis et voluisse sat est (W wielkich rzeczach wystarczy chcieć ich).

Wkrótce zapewne doświadczymy tutaj zbiorowego upadłościowego wierzycieli.

@Natascha: W Biblii znajdziesz odpowiedzi

Z biblijno-rzymskim pozdrowieniem

Napisany przez forsum
Cześć Natascha,

chętnie przekazuję Ci pożądane informacje.

a.) Skrót SKR oznacza kwit treuhänderische Verwahrung. W przypadku Dividium firma Security-House w Szwajcarii została powierzona zadanie przechowywania.

b.) Wyprodukowane złoto jest lokalnie przetwarzane za pomocą przyjaznej dla środowiska procedury, która oddziela je od innych materiałów zawierających inne wartościowe surowce, takie jak m.in. rzadkie metale ziem rzadkich. Następnie złoto jest przetapiane. Zgodnie z wytycznymi DC, są z niego wytwarzane monety oraz bary. Następnie te wartości są przechowywane i zweryfikowane w bezpiecznym miejscu, aby można było wystawić SKR.

c.) Złoto posiada wiele zalet w porównaniu do walut, ale także niesie za sobą ryzyka, które należy dokładnie rozważyć w każdym przypadku. Literatura na ten temat jest bardzo obszerna, dlatego chciałbym tylko krótko się na to zwrócić.
Na przykład, w czasie kryzysów złoto może być potencjalnie wykorzystane jako trwały środek płatniczy, szczególnie gdy wystąpi wysoka inflacja. Ponadto produkcja złota spada od lat, podczas gdy zużycie, zwłaszcza w przemyśle z powodu nowych zastosowań, takich jak produkcja chipów, ciągle rośnie. Obecnie zużywa się więcej złota niż jest obecnie wydobywane. Wiele kopalni, zwłaszcza w Południowej Afryce, stoi na skraju zamknięcia ze względu na wyczerpanie zdolności wydobywczych. Exploracja, czyli poszukiwanie nowych złóż złota, maleje od wielu lat i dopiero w ciągu ostatnich dwóch lat, kiedy cena złota osiągnęła atrakcyjny poziom, zaczęła się intensyfikować.
Jednak najatrakcyjniejsze złoża złota znajdują się zazwyczaj w bardzo odległych regionach i w znacznej głębokości, więc wydobycie jest opłacalne dopiero wtedy, gdy cena złota znacznie wzrośnie. Przedsięwzięcie wydobycia nowego złoża może wymagać ogromnych nakładów, zanim infrastruktura do produkcji surowców będzie w pełni funkcjonalna. Ponadto często trwa wiele lat, zanim przygotowania do produkcji nowego znaleziska zostaną zakończone.

Dividium Capital miało szczęście przejąć już istniejącą infrastrukturę. Jak w każdym biznesie, do zawarcia dobrego interesu niezbędne jest odpowiednie zdolności negocjacyjne. Z tego powodu koszty produkcji na terenie wydobywczym, w porównaniu do innych produkcji surowców, są niezwykle niskie, co imponująco potwierdzają różne ekspertyzy różnych biegłych, dlatego też przyszłe dochody, jak mi się wydaje, wydają się być dość realistyczne. Oferta ta jest, moim ostatnim stanem wiedzy, ograniczona do około 1 mld. Wiele zainteresowanych osób już skontaktowało się, jak mi potwierdzono na moje zapytanie, więc nie potrwa długo, zanim ta specjalna oferta nie będzie już dostępna.

Biorąc pod uwagę sytuację opisaną wyżej, posiadanie złota ma potencjał na dalszy wzrost kursów/cen i jak wspomniano, przynosi również wiele innych korzyści, DLatego DC najprawdopodobniej zdeponuje dużą część wydobytego złota i nie będzie go sprzedawać. Oczywiście można kupić już wydobyte złoto, jeśli otrzyma się atrakcyjną ofertę i sprzedać je drożej, jeśli znajdzie się odpowiedni nabywca. Obroty tego rodzaju są na porządku dziennym i mogą być atrakcyjne. Nie jest mi jednak znane, czy DC działa w tym rynku.

Dividium Capital miałby oczywiście możliwość wypłacenia wszystkich inwestorów i następnie zabezpieczenia złota, aby wejść z nim w handel. Jednak, jak mi powiedziano, nie byłoby to zgodne z filozofią firmy. Ponadto firma chce w dużej mierze uniezależnić się od innych banków. Innymi słowy, środki klientów są wykorzystywane jako pożyczki bez odsetek, oczywiście z celem generowania dodatkowych zysków w obszarze handlu. Te zyski nie są jednak gwarantowane. Możliwa jest również strata. Dzięki bogatym doświadczeniom handlowców i specjalnie dostosowanej strategii handlowej, jak dotąd uniknięto strat. Handel, według raportu z handlu, został nawet wstrzymany przez stosunkowo wiele dni, ponieważ ryzyko poniesienia strat było zbyt duże.

Niemniej jednak, pierwsza opcja, o której mowa, jest obecnie całkiem realna, jeśli ataki, którym firma obecnie jest poddana w Szwajcarii, nie ustąpią w niedalekiej przyszłości. Jak się dowiedziałem z pewnego źródła, dział sprzedaży został już znacznie zredukowany. Nowych partnerów sprzedaży nie ma już aktywować. Zatem cel bardzo przestępczej struktury w tle został już osiągnięty, dlatego nie mogę uwierzyć, że Finma pozwala sobie podpiąć się pod tę furmankę. W końcu zakładam jednak, że DC zostanie całkowicie zrehabilitowane, ponieważ moje aktualne informacje wskazują, że wszystkie działania były zgodne z przepisami.

Jak można sobie wyobrazić, koncept firmy nie spotyka się z uznaniem we wszystkich kręgach konkurencji. Ja osobiście mam jednak nadzieję, że firma zostanie zaakceptowana na arenie międzynarodowej i osiągnięcia tej młodej firmy zostaną docenione.

Będę wdzięczny, jeśli mógłbym pomóc Ci tymi dodatkowymi informacjami.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ADMCI4

Innymi słowy, środki klientów są wykorzystywane jako kredyty bez odsetek, oczywiście z celem generowania dodatkowych zysków w obszarze handlowym. Jednak zyski te nie są gwarantowane. Również straty są możliwe. Dzięki szerokiej gamie doświadczeń handlowców, oraz specjalnie dostosowanej strategii handlowej, do tej pory udało się unikać strat. Handel został nawet wstrzymany na relatywnie wiele dni, między innymi również całkowicie, ponieważ ryzyko poniesienia straty było zbyt duże.

Forsum

Dokładnie takie jest problem z firmami hazardowymi jak DC
Środki klientów są po prostu ryzykownie zagrożone fałszywymi faktami
Wszystko inne to nic innego jak bańka mydlana

Napisany przez ADMCI4

c.) Złota czapka ma wiele zalet w porównaniu z walutami obcymi

Forsum

To także jest błędne
Fakty wyglądają inaczej

Proszę przeczytać
Należy przeczytać analizę Jamena Türka

Narożnik Komentatorów Kitco

Napisany przez sbs
Systemy piramidalne są zakazane zarówno w Szwajcarii, jak i w Republice Federalnej Niemiec.

Pojęcie systemu piramidalnego jest szczegółowo wyjaśnione na stronie internetowej Biuro Koordynacji do Walki z Przestępczością Internetową:

KOBIK / SCOCI / CYCO

Dividium Capital prawdopodobnie prezentuje klasyczny system piramidalny. Dla tzw. wolnych pracowników sprzedaży umów mogą pojawić się konsekwencje karne i cywilnoprawne związane z pośrednictwem w zawieraniu umów. Mam nadzieję, że DC-Współpracownicy są tego świadomi. Jestem ciekawy, jak długo potrwa, zanim prokuratura w Niemczech podejmie działania.

Poza tym: Wysokie zyski przy niskim ryzyku są sprzeczne z prawem ekonomicznym - każdy student ekonomii uczy się tego na pierwszych semestrach. Ten, kto wierzy, że DC ma zabezpieczenie całego kapitału w złocie, sam jest sobie winien. Gdyby posiadali złoto, nie musieliby pozyskiwać kapitału obcego na rynku.

Ten, kto chce uzyskać wysoki zysk, powinien pójść do ######, gdzie poprzez obstawianie na czarno lub czerwono ma szansę stracić cały kapitał lub podwoić go (ryzyko i szansa mają tu równą wagę).

Mogę tylko radzić: TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA OD NIEETYCZNYCH I NIEPRZEJRZYSTYCH INWESTYCJI KAPITAŁOWYCH (JAK DC)!

Napisany przez CFO
Kochani Czytelnicy,

ponownie zostaniemy oświeceni kwiecistymi słowami, dlaczego DC - gdyby nie była tak kryminalnie atakowana - mogłaby odnosić tak wielkie sukcesy. Stwierdzenie: Jak się dowiedziałem z poufnej informacji, dział sprzedaży został znacznie zmniejszony. jest oczywiście jasne. Poufne źródło to strona internetowa Finma, która zarządziła postępowanie podległości. Ogranicza to znacząco zarówno dział sprzedaży, jak i inne działania biznesowe. Źródło nie jest wcale poufne, ale publiczne. Bardzo dużo współpracuję z urzędami upadłościowymi. Nie znamy przypadku, aby firma notowana w Finma nie zakończyła w upadłości.

Zatem każdy może sam sobie coś przemyśleć, jeśli teraz zdecyduje się zainwestować 100 000 USD. Jako przewodniczący kilku komitetów wierzycieli, miałem okazję zobaczyć dywidendy upadłościowe w wysokości około 20%, ale raczej były to przypadki wyjątkowe. Po otwarciu upadłości zazwyczaj zajmuje lata, zanim zaczyna się widzieć trochę pieniędzy. W aktualnym przypadku upadłość została ogłoszona w 2001 roku, dywidenda upadłościowa została wypłacona w 2007 roku, a w tym roku kończymy likwidację upadłości. Więc cierpliwości, drodzy inwestorzy.

Dlatego mam ten sam sposób jak sbs: idź na ruletkę na wielkie Czerwone/Czarne. Jednak szansa jest nieco mniejsza niż 50%, gdy pojawi się 0. Dlatego na końcu zawsze wygrywa bank.

Życie jest wielkim ******!

Napisany przez forsum
Cześć drodzy czytelnicy,

jako inwestor śledzący ruchy na rynku w Londynie, gdzie odbywa się handel, tak jak każdy inny inwestor, mogę w każdej chwili sprawdzić, co się dzieje. Chciałbym teraz po prostu poradzić, aby umówić się na spotkanie. Chciałbym dowiedzieć się od odpowiednich panów, czy zrobili oni wysiłek aby zbadać aktywności handlowe. Jeśli nie, byłoby naprawdę lepiej nie twierdzić tutaj w forum takich oczywistych bzdur. W przypadku działania schematu piramidy firma byłaby od dawna niewypłacalna. Nieuzasadnione zarzuty dotyczą wyłącznie oddziału w Szwajcarii, czy to nie jest dziwne, czyż nie? Z dokumentów jakie posiadam, DC spełnia wszystkie warunki, aby prowadzić biznes w tej formie. Pozyskałem dodatkowe informacje w tej dziedzinie i moim zdaniem do dzisiaj nie ma absolutnie żadnego powodu, aby sądzić, że tak zwany schemat piramidy, który oczywiście jest niedopuszczalny, jest wdrożony.

Co więcej, trzycyfrowe zyski w handlu nie są niczym niezwykłym...

Podwajanie kapitału dla ostrożnych inwestorów:
3 707 euro plus w 16 dniach...
... przy niskich stawkach i ścisłej kontroli ryzyka

W środku zamieszania na giełdzie, sprawdzone przez lata zespołu traderów osiąga zdecydowane zyski w wysokości 102,38%, 81,62%, 103,00%, 92,77%, 123,68%. Zadziwiające roczne wyniki: z niewielkich stawek 840 euro, 419 euro, 1 000 euro, 830 euro i 570 euro stają się w niespełna 16 dni (!) dumne 7 366 euro... Inwestorzy, którzy replikują udane portfolio z wyższymi kwotami, zarabiają wielokrotnie więcej... Czy chcesz również podwoić swój kapitał - w najkrótszym czasie i według najwyższych standardów bezpieczeństwa?

Zajrzyj do Investors Daily...

Serdeczne pozdrowienia

Forsum

Napisany przez CFO
Ja polecam wszystkim zajrzeć do wydawnictwa Investor Verlag, ale unikać subskrybowania ich usług.
To wydawnictwo zarabia grube pieniądze na tych usługach.
Portfel wzorcowy Michaela Proffe, uruchomiony w 2005 roku, musieli usunąć ze strony internetowej, ponieważ jego wyniki były tak żałosne, że stało się to raczej żenujące.

Napisany przez sbs
Jeśli zastanawiasz się nad inwestowaniem w Dividium Capital, zalecam wcześniej dokładne zapoznanie się z poniższymi materiałami BAFIN:

https://www.bafin.de/cln_161/nn_72260...geldanlage.pdf

(Jak rozpoznać nieuczciwych dostawców)

Napisany przez ADMCI4
Herger kontynuował - jak przypuszczano - i na szczęście nie owija w bawełnę:

Thurgau: Afera Dividium przybiera większy rozmiar - News Thurgau: Kanton - thurgauerzeitung.ch

Napisany przez ADMCI4
Cześć szanowni współdyskutanci,

ledwo wyjechałam na kilka dni w podróż służbową, a tutaj zaczęła się dynamika, której żałowałam że wcześniej nie było. Wreszcie mówi się wprost, nie ma już nic do ukrycia. Nie do zniesienia było ciągłe próbowanie przedstawienia mnożenia pieniędzy w pięknych kolorach, więc postanowiłam już nie brać w tym udziału. Teraz nadszedł czas, aby podziękować CFO, sbs i Gość2, którzy odjęli mi pracę, odkrywające sztuczki z rzekomą działalnością biznesową DC. Tak trzymać.

A propos, ostatni list SKR (potwierdzenie przechowania) związał o Beteiligungsgesellschaft Evantus Invest - czysty system piramidy finansowej, który zakończył się dla inwestorów całkowitą stratą. Sprawdźcie to.

Pozdrowienia
Bałwan

Napisany przez forsum
Gość 2 lub po prostu rzucić okiem na Wikipedia Gold? Polecam sprawdzenie Wikipedii, aby mieć okazję zobaczyć całe spektrum informacji na temat Złota i nie tylko stronę autorstwa Jamen Türk! Pozdrowienia Forsum

Napisany przez dc_c
Wartościowi Ludzie,

samemu trochę badałem kwestię dividium i handluje z własnej potrzeby na rynku Forex. Oczywiście, takie stopy zwrotu są możliwe, ale wymaga to wieloletniego szkolenia i kapitał zawsze pozostaje narażony na ryzyko.

Dividium byłoby głupie zabezpieczać ten kapitał ryzykowny, nikt nie robi tego. Nawiasem mówiąc, udane osoby zajmujące się tradingiem korzystają tylko ze swoich własnych pieniędzy, dlaczego zatem związywać się z pieniędzmi obcymi. Jeśli ktoś potrafi handlować, może sam stać się milionerem w ciągu kilku lat (składanie zysków powinno być każdemu znane).

Nikt nie potrzebuje dividium i ich firm-łupieżczyń. Pamiętajcie, że sam handel zawsze wymaga brokera. Nawet legendarni traderzy z Ameryki, którzy handlują miliardami, korzystają z brokera, czy dividium jest może sam brokerem lub bankiem. Wymaga się po prostu działu IT, licencji, jeśli nie w offshore, bardzo trudnych do uzyskania.

Dlaczego dividium ma biuro w Szwajcarii. Oczywiście, głupi Niemcy tam jeżdżą i pozwalają swoim pośrednikom pokazywać im jakieś wykresy i myślą, że teraz są z profesjonalnym traderem. Takie bzdury. Wszystko to tylko sieć MLM i oszustwo.

Faktem jest firma-łupieżczyń: na Majorce istnieje ta dividium antrax. śmieszne, znany mi ktoś tam był. Tam nie ma absolutnie nic, poza wypożyczalnią łodzi... ten sam numer telefonu. Pewnie tylko naciągnęli go i znaleźli kolejną osobę, która podaje swój numer telefonu. Obietnice prowizji?

Zobaczcie sami:

BoatShop24.com - Advest Andratx SL - Nasze oferty

Sprzedają łódki i nieruchomości i jednocześnie handlują forexem, co za nonsens.

Poza tym skąd miałby pochodzić miliard. Feniks z popiołów.

Do wszystkich tutaj myślących logicznie. Zgłoście sprawę do BaFin i pośrednikom w Niemczech grozi kara.

Lepiej naucz się sam handlować i naprawdę inwestuj na rynkach, a nie tylko wirtualnie. Po co Wam jakieś takie żałosne jak dividium??

Napisany przez forsum
Cześć DC C,

zanim opublikujesz tutaj cokolwiek na forum, powinieneś najpierw zapoznać się z tematem, zanim zamieścisz tutaj takie bzdury!!!

Forsum

Napisany przez ADMCI4
Cześć dc c,

wszystko jest w porządku. Jestem pewny, że forsum znajdzie odpowiednie wyjaśnienie i będzie w stanie obalić wszystkie zarzuty. Dzięki temu może on/a stać się tutaj swoistą sławą.

Ale żarty na bok, właśnie rzekome zabezpieczenie ogromnymi rezerwami złota sprawia, że cała sytuacja jest śmieszna, bo kto dysponujący tak wielkim majątkiem musiałby zbierać pieniądze od niewinnych małych inwestorów? Biorąc pod uwagę obecną wielką pogodową sytuację, śnieg prawdopodobnie wkrótce całkowicie stopnieje. Zwracałem na to uwagę wielokrotnie i za to także zostałem wyśmiany przez forsuma jako głupca.

Pozdrowienia
Bałwan

Napisany przez dc_c
Jeszcze jedno, dlaczego właściciel jachtu nagle umieścił swój numer telefonu (dividium telefon) na numerze faksu.ADVEST Mallorca. Nieruchomość na Majorce.Niektórzy zadawali mu chyba niechciane pytania o divídium.Jasne, pobrano prowizję, teraz trzeba kontynuować sprzedaż przeszacowanych nieruchomości na Majorce.Ważne, że gala została sfinansowana przez inwestorów.Bezczelność..Patrząc na wszystkie te fakty przedstawione tutaj, biały szal pana Volka powinien teraz nieco ucierpieć na plamy.

Napisany przez dc_c
Ach tak, nonsens to jest, gdzie jest wyciąg z konta na żywo z aktywności handlowych Państwa ukochanego DC?? Tabele w Excelu może stworzyć nawet małe dziecko

Napisany przez dc_c
wszyscy traderzy, którzy nie udostępniają wyciągów z konta na żywo ani nie pozwala na wgląd (hasło inwestora), aby prześledzić historycznie udokumentowane działania handlowe na platformie brokera - co wcale nie oznacza ujawnienia swojej strategii handlowej - są z definicji oszustami. (Z wyjątkiem funduszy hedgingowych). Dividium mógłby łatwo udowodnić firmie, że zawarł transakcje przy użyciu podawanych zysków.. (a propos, nawet Deutsche Bank ma platformę FXdb) więc nie ma możliwości handlowania bezpośrednio przez bank. konto HSBC w Londynie to zwykłe konto Ltd. a nie konto brokera, ale ludziom zawsze wmawiano, że to konta depozytowe. Co powie na to sędzia.. nie ma również państwowych zarządców powierniczych z biura nadzoru FSA w Londynie, którzy zająliby się tym bełkotem. To wszystko bajki. JEŚLI COŚ KROCZY JAK KACZKA, TO PRAWDOPODOBNE, ŻE JEST TO KACZKA JEŚLI COŚ WYGLĄDA JAK OSIĄG, TO PRAWDOPODOBNE, ŻE JEST TO OSIĄG

Napisany przez ADMCI4
Cześć dc c,

nie bierz tego osobiście, ale obrażenia werbalne ze strony forsum to już standardowa sprawa. Zawsze zakwalifikowuję to do kategorii Kto się śmieje ostatni.... To, co forsum wniósł do dyskusji, jest przecież całkowicie nieuzasadnione. Osobiście sądzę, że ktoś próbuje tu bronić systemu DC, co raczej nie powiedzie się.

Z walczącym pozdrowieniem
Schneemann

Napisany przez forsum
Hej DC _C, drodzy czytelnicy, czy nie byłoby korzystne dowiedzieć się nieco więcej na temat tzw. wyciągu na żywo od DC... zanim wypowiesz takie nieuprawnione bzdury tutaj na forum? Oczywiście przy większych kwotach inwestycyjnych istnieje wyciąg, oczywiście także dla pozostałych kwot w ogóle. I oczywiście DC ma własną platformę handlową. Jednak żaden z moich osobistych inwestorów nie wpadłby na pomysł publikowania tutaj wyciągu handlowego?

Ponadto każdemu klientowi oczywiście pozostaje wolność osobista handlowania, zanim zdeponuje swoje środki kapitałowe na oprocentowanym od 2 do 5% depozycie bankowym. Mogę tylko polecić każdemu czytelnikowi, żeby trochę więcej się tym tematem zainteresował! Nawet z niewielkimi kwotami można zgromadzić fortunę, jeśli przestrzega się pewnych zasad!

Deutsche Bank właśnie ogłosiła, że w ostatnim kwartale osiągnęła zwrot na kapitale własnym w wysokości 25%. Pewnie nikogo to nie zaskakuje...prawda?
To, że DC zrealizowało zaledwie 50% dla inwestora w ubiegłym roku, bez gwarancji oczywiście, to już coś wyjątkowego. Przynajmniej dla niektórych czytelników.

Ponieważ niektórzy czytelnicy uważają, że DC nie powinno istnieć, ponieważ DC dało inwestorom szansę na szczególny model inwestycyjny, czuję się zmuszony do porównania.
Jeśli właściwie zinterpretowałem odpowiednie panie i panów, którzy kryją się za danym pseudonimem, powinno przestać istnieć wiele banków, ubezpieczycieli oraz innych instytucji finansowych. Czyż nie? Chciałbym uzyskać ponownie odpowiedź, z jakim celem te instytucje zostały założone, gdyż mogę nieprawidłowo zrozumiał tę istotną kwestię. Czy osoby na najwyższych stanowiskach w tych instytucjach teraz pracują za darmo?

Ponadto chciałbym poprosić odpowiednie panie i panów o przedstawienie struktury kosztów funduszu, a następnie przyprowadzenie co najmniej 10 osób z ulicy, które rzeczywiście zrozumiałyby to samo, a tym bardziej treść całego prospektu!
Faktem jest jednak, że większość funduszy musi najpierw osiągnąć 5-7% zysku, zanim inwestor w ogóle zobaczy jakikolwiek zysk, i to nie tak, jak wielu myśli, tylko przez pierwszy rok... nie, we wszystkich latach. Infrastruktura funduszy, dystrybucja - wszystko kosztuje... to samo dotyczy oczywiście wielu innych produktów inwestycyjnych...

System DC jest prosty, jasny i zrozumiały, i moim zdaniem także sprawiedliwy. Jednak pośrednicy takiego produktu powinni być naprawdę dobrze zaznajomieni z nim i zwrócić uwagę na wszelkie istotne zagrożenia i ryzyka.

Chciałbym podkreślić jeszcze raz, że do tej pory nie wydałem żadnej rekomendacji zakupu. Tylko zachęcałem każdego zainteresowanego do dokładnej i obiektywnej informacji, co najwyraźniej niektórym komentarzom tutaj na forum brakuje.

Kto ma wątpliwości co do tego, czy zabezpieczone złoto jest faktycznie tam gromadzone, wydaje się być naprawdę oderwany od rzeczywistości lub po prostu nie zna warunków, jakie muszą być spełnione, aby wystawić SKR. Oczywiście ja też nie mogę zagwarantować, czy DC już zakończyło wymagane działania. Jednak gdy weryfikacja zostanie zakończona, będzie to z pewnością możliwe do udowodnienia.

Krytycy zawsze będą istnieć, bo zadowolenie wszystkich, jak wiadomo, jest sztuką, którą nikt nie potrafi opanować.

Chciałbym jednak ponownie zwrócić uwagę na temat Inwestowanie - ale w co na tym forum. W przypadku wątków dotyczących Dividium Capital istnieje oddzielny dział!

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez dc_c
Witaj drogi forsumie,

chętnie przedstawię Ci moje spojrzenie na modele inwestycyjne.

Hedge Fundusze są głównie przeznaczone dla zamożnej klienteli, aby również realizować pewne modele oszczędności podatkowych. Ostatecznie jednak fundusze hedgingowe nie są opłacalne dla małych inwestorów ze względu na strukturę kosztów, jak wspomniałeś.

Ponadto menadżerowie hedge funduszy nie są wcale zainteresowani opłatą za wyniki, ponieważ otrzymują roczną opłatę zarządzania, bez względu na to, czy osiągają dobre wyniki, czy nie.

Jednak jako inwestorowi nie wystarczy 5% w skali roku, a traderowi z pewnością nie wystarczy 50% w skali roku z Dividium.

Dlaczego Dividium nie otwiera funduszu hedgingowego, nawet w kraju zarejestrowanego poza granicami kraju (minimalna struktura kosztów) z wszystkimi wymaganymi licencjami - do tej pory Dividium nigdy nie przedstawiło żadnej licencji na zarządzanie aktywami ani swoim użytkownikom, ani firmie - i sprawa byłaby klarowna i prawdziwa?

Zamiast tego dalej zakładano skrzynki firmowe, aby umyślnie zaciemnić pewne sprawy.

Z odpowiednimi licencjami w kraju zarejestrowanym poza granicami kraju, na przykład w Delaware/USA, tylko jako przykład, są niewielkie koszty, i niewielu kwestionowałoby te sprawy. Nie ufam wyciągom transakcyjnym z własnej platformy, gdzie jest tu możliwość weryfikacji? Żart.

Jednak teraz popełniono różne błędy ze strony Dividium, które - przykro mi dla forsum - nie pozwalają na inną konkluzję.

Proszę Cię, drogi forsumie, przekazać firmie wyciągi transakcyjne, aby mogła je sprawdzić. Nie musisz ich publikować na stronie internetowej.

Więc proszę podać fakty, a nie bajki. Istnieje bowiem ryzyko, że istnieją programy, które osiągają 50% w skali roku lub traderzy, ale nie wierzę, że jest to w przypadku Dividium.

Ani firma London Ltd., ani inne nie mają licencji na zarządzanie aktywami. Raczej próbowano zbudować konstrukcję w oparciu o niewłaściwe podejście, którego natura nie posiada struktury do łączenia środków finansowych.

A dokładnie o to teraz chodzi, nie o pytanie o Dawida i Goliat

Napisany przez ADMCI4

Czy nie byłoby korzystne dowiedzieć się m.in. poprzez tzw. wyciąg na żywo od DC, aby najpierw zorientować się.
Oczywiście, dla większych kwot inwestycyjnych istnieje również wyciąg, oczywiście również dla pozostałych kwot jako całość.

Następnie opublikuj coś, abyśmy mogli sami ocenić, jakie ryzyko zostało podjęte za jaką cenę

Cytat autorstwa forsum

Nawet z małymi kwotami można stworzyć majątek, jeśli przestrzega się pewnych zasad!

Takie stwierdzenia mogą uczynić z kogoś hazardzistę, ale nie normalnego inwestora

Cytat autorstwa forsum

Deutsche Bank właśnie ogłosił, że w ostatnim kwartale wypracował zwrot z kapitału własnego w wysokości 25%. Na pewno nikt nie zdziwi się z tej informacji...prawda?

To już coś, że możesz porównać się z Deutsche Bank
Osiągnęliście coś, czego innym w sektorze bankowym dotychczas nie udało się zrealizować.
Gratulacje!

Cytat autorstwa forsum

System DC jest prosty, łatwy

Aha, więc mówimy o jakimś systemie
System, aby....

Cytat autorstwa forsum

Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że do dziś nie wydałem zaleceń zakupu. Forsum

W przeciwnym razie już dawno otrzymałbyś wezwanie od prokuratury, i wątpię, czy zaprosiłby cię na kawę)))))) Twoja niewiedza nie chroni cię przed twoją głupotą

Napisany przez CFO
@Schneemann: nie ma za co, to część mojej pracy, odnajdywanie takich podejrzanych instytucji. Wszystkie negatywne kwestie nie zostały jeszcze ujawnione, ale po dzisiejszej publikacji artykułu w Thurgauer Zeitung być może nie będą już konieczne.
Uważam również, że zgłoszenie tego do BAFIN jest niezbędne.
@Forsum: Wydaje się, że moja biblijna proroctwo z wczoraj szybko się spełnia, szybciej niż myślałem. Jednak publikację w Thugauer Zeitung tylko sobie wyobraziłem.

Wizja dotycząca DC jest raczej Mundus vult depici, ergo decipiatur (Świat chce być oszukany, więc zostanie oszukany).

PS: Nie zdziwię się, jeśli firma cateringowa z wydarzenia w Frauenfeld w marcu jeszcze nie została opłacona.

Napisany przez forsum
Cześć Dc_c,

postawione przez Ciebie pytania są zdecydowanie uzasadnione. Zgadzam się z Tobą w niektórych opisanych kwestiach.

Trudno mi jednak zrozumieć fakt, że przedłożono mi licencje upoważniające DC do pełnego prowadzenia określonego biznesu. DC jest większościowym akcjonariuszem banku. Podpisano odpowiednie umowy, które legalizują korzystanie z tych licencji.

Uruchomiono także fundusz hedgingowy. Jednakże z powodu doskonałej wydajności fundusz ten szybko został napiszony zdecydowanie więcej. Problem tkwi przede wszystkim w obszarze wolumenów handlowych. Aby osiągnąć odpowiednie zyski, konieczne jest posiadanie odpowiednich partnerów handlowych. Obszar Commodity, na którym skupia się DC, jest znacznie mniejszy niż rynek walutowy.

Celem DC jest, moim zdaniem, godne pożyczenie emerytury również „małemu człowiekowi”, jednakże aby temu sprostać, potrzebna jest zdecydowanie większa transparentność, aby w przyszłości uniknąć „takich” wypadków.

Zakładam, że w przypadku DC zawsze będzie możliwość „zbicia interesu”. Jednakże zdecydowanie nie można nimi obsłużyć dużej ilości osób.

W odniesieniu do Twojego pytania o przedłożenie wyciągów z transakcji, zakładam oczywiście, że takie zostały już przedstawione Finma.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez dc_c
@Schneemann: tak, masz rację, podejrzewam, że w forsum działa pośrednik, któremu teraz uciekają grunt spod nóg, a klienci i roszczenia odszkodowawcze zaczynają na niego spływać, ponieważ z Dividiumcapital nie zostało nic.
@CEO: niestety nie mogę z Tobą konkurować w łacinie, ale divinium zawsze wydawało mi się hiszpańskie, zwłaszcza gdy miało się okazję osobiście poznać tych dwóch panów Blaschek i Volk. Ich mistrzostwo ogranicza się do unikania konkretnych pytań. Rzucanie miliardami tutaj i tam. Mały inwestor pozostaje z otwartymi ustami, zapominając o swoich postanowieniach, by lepiej odłożyć oszczędności w banku.
Ci panowie mogą urządzać przyjęcia galowe, ale fakty, tak jak w przypadku forsum, nigdy nie są mile widziane.

Napisany przez dc_c
drogi forsum,

tak jednak nie można postępować. najpierw dokonuje się transakcji bankowych za pomocą spółki z o.o., a dopiero potem zakłada się bank. hehe, każdy mógłby tak postąpić.
zanim nie zbuduje się odpowiedniej struktury, nie wolno w żadnych okolicznościach zbierać funduszy.
z fałszywych rzeczy nie powstanie nic prawdziwego.

poza tym, sama kupno banku nie wystarczy do prowadzenia działalności bankowej w Niemczech zgodnie z ustawą KWG. nie, wcale nie, trzeba także zdobyć licencję krajową, albo zastanawiałeś się kiedyś, dlaczego UBS ma licencję w Niemczech? (bo mogą sobie na nią pozwolić) żarty na bok, ale tak byłoby właściwie.

niemieccy klienci = właściwy jest Bafin
szwajcarscy klienci = właściwa jest Finma

więc teraz uwaga z tą bankiem ancollia, co może być tylko żartem albo afrykańskim bankiem wannabe, który został kupiony, być może za 1000$ z Ghany albo gdzieś indziej,

W NIEMCZECH nie wolno NIC robić.

jeśli masz biuro czy placówkę w Ghanie, możesz zrobić wszystko, ale tylko nie daj się złapać przez niemieckie organy - prawda?..

ale wtedy również nie jest zachowany szlachetny wizerunek MIEĆ szwajcarskie oddziały. Szwajcaria cieszy się bardzo dobrą opinią wśród Niemców w sprawach finansowych.
każdy Niemiec ufa Szwajcarii, więc musi być to także w pełni zaufane dla Dividium, czyż nie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć szanowni dyskutanci,

sprowadźmy więc fakty do minimum:

1. Twórcy DC są wszyscy bardzo poważni, od dawna w branży i znają się tak dobrze, że firma nigdy nie poniosła strat (pomijając fakt, że DC i inne spółki satelitarne istnieją dopiero od niedawna).

2. Wszystko jest zabezpieczone fizycznym złotem, rzekomo mający ogromną wartość. Nikt więc nie musi obawiać się utraty swoich pieniędzy. Wszystko jest dzielone na 50-50, szczerze, to jest baaardzo uczciwe.

3. Teraz nawet otrzymuje się certyfikat SKR od firmy, o której nikt nic nie wie (oprócz oczywiście inicjatorów, oczywiste). I proszę, skoro już jest certyfikat SKR, to jakie mogą jeszcze być zagrożenia?

4. Na koniec dowiadujemy się, że DC ma nawet większościowy pakiet akcji w banku. To, szanowni uczestnicy dyskusji, naprawdę nie da się przebić. Problem tylko w tym, że nie podajemy Wam, który bank, z jakim kapitałem własnym i w jakim kraju.

5. I ostatecznie zauważcie wreszcie, mają wszelkie wymagane zgody. Tak, zrozumcie, to jest gigantyczna intryga przeciwko firmie, która postawiła sobie za cel traktowanie inwestorów uczciwie i sprawiedliwie oraz dzielenie wszystkiego na równe połowy. Czy kiedykolwiek ktoś widział tu nierówne połowy? Ja nie, cholera, zaraz zadzwonię do korepetycji i zarezerwuję 100 godzin korepetycji z matematyki.

6. Nie, jednak nie, zapomniałem, że tutaj leżą materiały sprzedażowe pośredników DC, którzy niedawno próbowali oszukać jednego z moich bliskich. Prawie zapomniałem, że te materiały to największy nonsens, jaki widziałem w dziedzinie prawa inwestycyjnego w ciągu ostatnich 10 lat. Więc jednak bez lekcji korepetycji.

Poczekajmy, co ujawnią organy ścigania.

Wesoło oczekując, pozdrawiam
Twój Bałwan

Napisany przez ADMCI4
I nie zapominajmy, że BAFin w Niemczech przeprowadza absolutnie surową kontrolę właścicielską, w której pewien pan Blashchak (przepraszam, jeśli źle napisałem, nie było to intencjonalne) miałby bardzo złe karty, ponieważ nie chcieliby oni, aby ktoś z przeszłością karną był właścicielem instytucji kredytowej podlegającej zezwoleniu - słusznie. Pozdrowienia Bałwan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata