Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sigma Bank kredytowy

Napisany przez Angelce85

Masz negatywną historię kredytową w Schufa i zwroty przelewów?
To są dwie różne rzeczy.

Miałem kilka drobnych kredytów, które połączyłem w jeden większy. W jednym z nich nastąpił zwrot płatności. Dodatkowo, została mi anulowana karta kredytowa, a nieuregulowany stan rachunku został całkowicie zaliczony. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy to już spowodowało negatywny wpis w Schufa.

Napisany przez Honey1979
I przy tych warunkach naprawdę chcesz teraz złożyć wniosek o kredyt?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Rezygnacja z karty kredytowej = to samo co negatywny wpis w Schufa.

Napisany przez Angelce85
Dziękuję za informację...

@Honey
Co to za głupie i protekcjonalne pytanie?
Sigma Bank = bez sprawdzania w bazie Schufa, dlatego pytam tutaj...
Co to znaczy z tymi warunkami? Czy ja powiedziałem, że mam kredyt na miliony czy co... i jeśli chwilowo zabraknie środków na koncie, to świat się nie zawali... Wyciągnij kij z tyłka.

Napisany przez Honey1979
Więc Twoje warunki są gorsze niż złe,
powinieneś o tym wiedzieć.
Twoja pensja netto jest całkowicie nieistotna, o ile wydatki są wyższe niż dochody (co tu jest oczywiste, bo w przeciwnym razie nie potrzebowałbyś pożyczki konsumenckiej)
Reszta jest więc nieistotna.
Masz istniejący kredyt, którego przynajmniej czasowo nie możesz spłacać, a teraz chcesz wziąć kolejny.... Twoja karta kredytowa jest również zablokowana.... Nie ma więcej do dodania....
To nie jest kwestia lekceważenia, to kwestia postawy i zdrowego rozsądku.
Nie szanuję, gdy ktoś nie spłaca swoich długów wobec innych.
Prawdopodobnie dlatego, że w życiu często jestem tą osobą, której długi nie są regulowane.
Naprawdę sądzisz, że Sigma Bank (tylko dlatego, że działa niezależnie od Schufy) rozdaje swoje pieniądze ????

Napisany przez Angelce85
Chcę niczego nie dostawać za darmo. Ale czasami w życiu zdarzają się sytuacje, w których pieniądze po prostu nie wystarczają. (W moim przypadku były dwa zgonu w rodzinie w krótkim czasie) Przepraszam, że nie każdy ma taką wielką poduszkę finansową jak ty, aby móc pokryć wszystko. Przepraszam w imieniu wszystkich ludzi, którzy nie mogli spłacić raty... -.-

Napisany przez Honey1979
To jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Przeciwko kosztom związanym z śmiercią (która bardzo prawdopodobnie kiedyś nastąpi) można się ubezpieczyć. Ponadto można odrzucić spadek... Teraz nie możesz oczekiwać współczucia dla ludzi, którzy ubezpieczają swoje życie od swojej netto pensji i rezygnują z czegoś dla siebie... Bank Sigma i wszystkie inne banki również nie są za to odpowiedzialne. Bardzo często ludzie próbują przypisywać winę innym. Co do twojej wspomnianej oszczędności... Musiałem się napracować i wiele rzeczy zrezygnować... Nikt mnie zresztą za to nie litował.

Napisany przez Angelce85
Stoi tu gdzieś, że oczekuję współczucia?
Przepraszam, że jeszcze nie zająłem się śmiercią, mam dopiero 30 lat...
A czy istnieje w moim kraju ubezpieczenie na wypadek śmierci, tego też nie wiem.
U nas normalne jest, że najmłodsze dziecko lub dzieci i wnuki się tym zajmują.
Przepraszam, że dla nas rodzina ma jeszcze jakąś wartość i nie podążamy za niemiecką mentalnością robotów...
Tak wiele na ten temat!
Jeśli przeczytałeś komentarze osób przed mną, to zobaczysz, że wszyscy mniej lub bardziej mają problem ze Schufą / zdolnością kredytową lub z niezapłaconym rachunkiem i dlatego ubiegają się o kredyt w Sigma.
Dlatego lepiej znajdź sobie przyjaciół do dyskusji, bo takie odpowiedzi tutaj nikomu nie pomagają!
Dzięki

Napisany przez Honey1979
Posiadanie wpisu w Schufie to jedno....
Mając wpis w Schufie i dodatkowo nie radząc sobie z bieżącymi zobowiązaniami... to drugie.

Jeśli dla was normalne jest, że najmłodsze/najmłodszy lub wnuk przejmuje takie sprawy.... No cóż, to znaczy że temat jest znany i nie zaskakujący.

Jeśli nie podoba Ci się rzekoma robotyczna mentalność, to zastanawiam się dlaczego bierzesz tutaj kredyt???? Skoro wszystko jest takie złe.

Spójrz zaraz poza to, do Grecji, tam zobaczysz co przynosi styl laissez-faire....

Napisany przez Angelce85
To, że ktoś ma wpis w Schufie to coś???

Jak to się w ogóle stało?? -.-

Napisany przez Honey1979
To jest zawsze tak, że ludzie, którzy nie otrzymają kredytu, starają się uzyskać zrozumienie.
Ja ci go nie udzielę.
Prawdopodobnie nie wyobrażasz sobie, że ludzie posiadający majątek również codziennie walczą, aby chronić ten majątek, tak jak ty walczysz o kolejny kredyt.
Dokładnie analizuję ludzi, z którymi prowadzę interesy.
Jeśli ktoś figuruje w rejestrze dłużników, to nie będę z nim prowadził interesów... tak jak prawie 95% innych osób.
Teraz mogę zostać znowu nazwany bezdusznym, ale to jest moje zdanie.

Napisany przez Angelce85
Młody człowieku, czy ktoś prosił o twoje zrozumienie tutaj?
Mam głęboko w nosie twoje zrozumienie.
Nie walczę o kredyt, po prostu chciałem wiedzieć, czy mogę go otrzymać, gdy go potrzebuję! Do tego służy to forum - aby zadawać pytania, a nie być oskarżanym przez takich mędrców jak ty.
Nie wiem, jaki jest twój problem, zachowujesz się tak, jakby Bank Sigma był własnością twojego ojca.
I tak, chodzi tutaj o Bank Sigma, a nie o ciebie... myślę, że nikogo tutaj nie interesuje, z kim ty zawierasz transakcje!

Napisany przez Honey1979
Jestem częścią forum i zapytałeś nas tutaj o naszą opinię.
Być może nikt inny nie odpowie, bo to może być daremna próba.
Po prostu zapytaj w banku Sigma, to będziesz miał odpowiedź pojutrze lub coś w tym stylu.

Napisany przez Angelce85
Bankier odpowiedział zwięźle i bezpośrednio. Ta odpowiedź była wystarczająca. Szansa jest, ponieważ... szansa nie, ponieważ... nie chciałem wiedzieć więcej. To, że ktoś cię oszukał i nie zwrócił ci pieniędzy, to twój problem. Powinieneś załatwić to z tymi ludźmi, a nie ze mną. Dziękuję

Napisany przez Honey1979
Wracam dopiero od 7.01, jutro lecę najpierw na Majorkę i odpoczywam tam po Sylwestrze.....

Napisany przez Angelce85
Dobrej zabawy, ja zaczynam to samo od 14.01. w Miami

Napisany przez Honey1979

Baw się dobrze, ja robię to samo od 14.01. w Miami

Czy zakupiłeś lot kartą kredytową, która została anulowana?

Napisany przez Angelce85
Śmieszne, ale tak ? tamten czas jeszcze nie było zwolnień))

Napisany przez Honey1979
Więc jesteś naprawdę szczęściarzem

Napisany przez Angelce85
Jestem i nie napracuj mi się, moje otwarte długi zostały spłacone... tylko trochę spóźnione... nie jestem taki straszny :P
Mówisz jakbyś powinien prowadzić biuro windykacyjne!

Napisany przez Freeliner

- Przepraszam, że nie zająłem się jeszcze śmiercią, mam dopiero 30 lat...
- U nas normalne jest, że najmłodszy albo dzieci i wnuki przejmują takie sprawy.
- Moje otwarte długi wszystkie spłacone... tylko trochę się spóźniłem
- Miałem kilka małych pożyczek, które połączyłem w jedną większą.
- W przypadku tej ostatniej nastąpiło teraz odwrotne obciążenie. Dodatkowo, została mi anulowana karta kredytowa.
- Miłego pobytu, ja zaczynam to samo od 14.01. w Miami

...tak naprawdę wszystko zostało powiedziane
Nie stać cię na Miami (urlop)! (również wcześniej nie)
Muszę się zgodzić z punktem widzenia Honey

Napisany przez NaTwoim13
Znacie moje zdanie, nie podoba mi się sposób, w jaki się ze sobą obchodzimy. Tutaj nie jesteśmy w sali sądowej, ani w szkole, ani u rodziców, którzy muszą nas wychowywać.

Jestem zdania, że lepiej jest powiedzieć Nie jedz tego, bo... (dzięki temu przynajmniej dziecko próbuje, nawet jeśli nie uzasadnia), niż szydzić z kogoś, uogólniać czy przedstawiać jako głupka. Kochanie, po co się w to mieszasz? Czy to dodaje wartości? Bądź szczerze. Czy to jest ładne? Czy czujesz się dobrze, robiąc to? Daje ci to coś?

Mając szacunek do wszystkich, Angelce85 naprawdę nie błagał o współczucie, uznanie ani nawet o datki. Czy jest się złą osobą, gdy nie dostaje się już kredytu lub popada się w kłopoty? Czy trzeba wobec niego tak postępować, zwłaszcza że pyta tylko o coś?

Człowieku...

Napisany przez Daukind

(Daukind ma przynajmniej spróbował..bez szans...choć nie uzasadnił) ...

Co mam uzasadniać? Zacytowałem dokładnie jego pytanie, czy otrzyma kredyt posiadając macedoński paszport, i odpowiedziałem na to pytanie.

Napisany przez NaTwoim13
OK, nie zauważyłem tego, zwłaszcza że pytał o to jeszcze raz w #99.

Napisany przez Honey1979
@Thomas
Twoja perspektywa również zmieniłaby się, gdybyś jako pośrednik w przypadku zakłóceń w świadczeniach przez kredytobiorcę musiał zwrócić swoją prowizję za pośrednictwo.

Napisany przez Angelce85

Znacie moje zdanie, uważam, że sposób, w jaki się ze sobą obchodzimy, nie jest ładny. Nie jesteśmy tutaj w sądzie, ani w szkole, ani też u naszych rodziców, którzy muszą nas wychowywać.
Lepiej ...nie jedz...dlatego, że...(Daukind chociaż spróbował..bez szansy..nawet jeśli nie uzasadnił) ... bardziej podoba mi się niż drwienie z tego, uogólnianie lub sprzedawanie na głupka. Kochanie, dlaczego się tak angażujesz? Czy to wnosi coś wartościowego? Bądź szczerze. Czy to jest piękne?? Czy czujesz się dobrze w ten sposób? Czy to cię zadowala??
Przy całym szacunku, ale Angelce85 faktycznie nie prosił o współczucie, uznanie ani o datki czy jałmużnę.
Czy jest się złą osobą, jeśli nie dostaje już się kredytu albo znajduje się w tarapatach? Czy wtedy trzeba wobec niego tak postępować, zwłaszcza że tylko się o coś pyta?
O, ludzie...

Dokładnie o to mi chodziło

Napisany przez Freeliner
Czasami szczerość pomaga bardziej niż nie pomaganie!!!

Napisany przez Angelce85

Czasem być szczerym i nie pomagać jest bardziej pomocne!!!

Tylko jeśli jest konstruktywne...
Tak bo... nie, bo...
Osobiste odczucia jednostki są nieważne

Napisany przez Freeliner
Na pewno masz rację!!!
...ale konstruktywna pomoc często w tych przypadkach nie działa.

W kręgu znajomych: Przyjaciel pracujący w średniej służbie jako referent sądowy (później komornik sądowy). Zawsze żył na skraju ubóstwa (właściwie nadal) i skarżył się okropnie na późne przelewy z urzędu skarbowego (rozliczenie podatku dochodowego). Wycieczka na Maltę z rodziną sprawiła, że jego konto było na granicy... i prawie nic już nie zostało.
Kto był winny?!.......oczywiście zły urząd skarbowy (przecież przelał tak późno)
Moja uwaga, że nie mógł sobie pozwolić na wakacje, została przez niego zdecydowanie odrzucona!!!! gdyby urząd skarbowy.......blablubb
Roczne oszczędności były zerowe!.....co by się stało, gdyby pralka, samochód lub ogrzewanie się zepsuły?......jasne, kredyt, Leasing albo bij mnie, aż padnę

Absolutnie nie mogę tego zrozumieć....szczególnie jeśli chodzi o wakacje na kredyt!!!! (albo na zero)
....potem kredyt na inne kredyty (może się to uważać za sensowne)
Trzeba po prostu zdać sobie sprawę, że wtedy żyje się ponad stan.
....przecież każdemu myślącemu normalnie człowiekowi jest jasne, że zawsze może wydarzyć się coś nieprzewidzianego!!! (co jest nawet normalne)
Nie psujcie sobie reszty życia, mając ciągłe obciążenia!

Napisany przez Angelce85
Rozumiem, o co ci chodzi.
Ale nigdzie nie powiedziałem, że jestem biedny, że nie mam co jeść, ani niczego w tym rodzaju. O dziwo... Moje finanse są w porządku NAWET mimo wpisu w rejestrze Schufa.
Wydaje mi się, że wkładacie zbyt wiele interpretacji w tę sprawę.
Właściwie zapytałem tutaj tylko dlatego, że chciałem wiedzieć, czy mogę dostać tam kredyt z moim zagranicznym paszportem.
To wszystko się tak napiętnowało tylko dlatego, że denerwują mnie te głupie odpowiedzi

Napisany przez Honey1979
Człowiek z pewnością uważa odpowiedzi za głupie, gdy ktoś trzeci pokazuje mu rzeczywistość. Tak, masz się dobrze, anulowana karta kredytowa, nie spłacony kredyt, teraz znów potrzebujesz pieniędzy.... Ignorancja ludzi w stosunku do swoich wierzycieli obrzydza mnie. To ma również wiele wspólnego z dobrą postawą. Jednak w pewnym momencie karta się odwróci (jak teraz się to z Tobą dzieje) i nikt nie chce już z Tobą interesów prowadzić. A jeśli masz pecha, możesz ponieść konsekwencje karno-finansowe z powodu oszustwa kredytowego... Co zdajesz sobie sprawę, gdy będziesz się odprawiał do Miami....

Napisany przez Angelce85
Młody, czy jesteś głupi? Karta kredytowa została anulowana, a zaległa kwota została już uregulowana... uspokój się!

Mam nadzieję, że kiedyś ty znajdziesz się w trudnej sytuacji finansowej, wtedy zobaczymy, jak należy się zachować.

Możesz mi pokazać rzeczywistość, ale zachowaj to w sposób merytoryczny, bez takich uwag pejoratywnych, wtedy nikt nie będzie się skarżył.

Gdyby wszyscy ludzie byli finansowo usprawnieni jak ty, nie potrzebowalibyśmy ani banków kredytowych, ani takich jak ty, którym ktoś coś zawdzięcza.

Napisany przez NaTwoim13

Człowiek z pewnością uważa odpowiedzi za głupie, gdy ktoś trzeci zwraca mu uwagę na rzeczywistość.
Tak, dobrze ci idzie, karta kredytowa anulowana, kredyt nie spłacony, a teraz znowu potrzebujesz pieniędzy..... Ignorancja ludzi wobec swoich wierzycieli obrzydza mnie.
To wszystko ma też pewien związek z godnością.
Jednakże w końcu karta odwraca się przeciwko tobie (jak teraz u ciebie) i nikt już nie chce z tobą robić interesów.
A jeśli masz pecha, możesz ponieść konsekwencje prawnokarne za oszustwo kredytowe.... Dość szybko przekonasz się o tym podczas odprawy do Miami....

Honey, wystarczy! Obrzydza cię to??? Człowiek, który być może popełnił błędy i szuka pomocy, obrzydza cię? Banki cię nie obrzydzają, ale człowiek, który otrzymuje kredyt?
Honey, nie mogę dłużej czytać twojej braku szacunku. To już wystarczy. Można napisać, że jesteś zadłużony, że nic nie dostaniesz, że popełniłeś błędy itp... ale brak szacunku wobec innego człowieka, którego nie znasz, jest upokarzający, butny i bardzo arogancki i raniący w stopniu, który (i myślę, że również inni) nie chcą tego już więcej czytać. To nie jest twój pierwszy błąd w zachowaniu ludzkim, coś się mnoży samoistnie, co szkodzi harmonii forum i powinno zostać zatrzymane!

Napisany przez Honey1979
Forum ma na celu umożliwienie każdemu wyrażenia swojej opinii.
W tym przypadku to jest moja opinia.
To, co sądzisz o mojej opinii, jest mi obojętne.

Napisany przez NaTwoim13
Obiecuję ci, w tej formie - zwłaszcza że jesteś nieczuły - nie pozwolę ci już obrażać ludzi tutaj. Takie lekceważące, protekcjonalne i obraźliwe zachowanie nie jest tu akceptowane. Zwłaszcza jeśli jesteś anonimowy wobec osoby, której w ogóle nie znasz. Czy dziwisz się jego reakcji? Nie, nie, ale nie chcemy tego tutaj!

Napisany przez 2tneub
Ostatecznie koszty niewypłacalnych kredytów ponoszą inni kredytobiorcy. W tym sensie rozumiem podejście Honey, zwłaszcza gdy w zamian przechwala się wakacjami w Miami. Co do stosowanej przez Honey językowej formy, to można mieć pewne wątpliwości.

Napisany przez NaTwoim13
Honey ma oczywiście rację, ale sposób jej wyrażania pozostawia wiele do życzenia i to jest powtarzające się zjawisko na forum. Dokąd taki sposób komunikacji może nas zaprowadzić? Tneub, znam takie sytuacje, gdzie odpowiada się sarkastycznie, robi się pyskate, prowokuje, ale po co i przede wszystkim, czy to komuś pomaga? Nie, wręcz przeciwnie, wracamy do punktu, który został wyraźnie zakazany przez admina. Taki sposób postępowania nie może być zgodny z zasadami forum, a nawet z zasadami współżycia społecznego. Nie możemy traktować Angelce85 jego błędów lub pomocy z dobroci albo głupoty tak, jakby dokonywał napadu na bank i potem zasugerować, że taki sposób zachowania wzbudza obrzydzenie!

Napisany przez Angelce85
To w porządku ludzie, zostawmy to... Pozwólmy Internetowemu Rambo robić swoje
Ja tylko powiem, że KARMA działa na każdego...

Napisany przez NaTwoim13

@Thomas
Twoja perspektywa również by się zmieniła, gdybyś jako pośrednik musiał zwrócić swoją prowizję po wystąpieniu zakłóceń w realizacji przez kredytobiorcę.

Honey, jeszcze jedno. Skąd wiesz, czy mnie znasz? Dlaczego miałoby tak być? Nic by się nie zmieniło, ani trochę, ale po prostu tak twierdzisz. Cóż, coś ci to przyniesie, coś ci się to przyda.
Gdyby cokolwiek się zmieniło, byłbym tą osobą, którą chcesz we mnie dostrzec, i dokładnie tak jak się mylisz i oceniasz, tak samo błędnie postrzegasz innych tutaj.
Tylko tobie wydaje się wszystko dobrze, inni to przegrani, nieudacznicy, chciwi, głupi i naiwni ludzie. Jeśli istniałaby odpowiedzialność za anulowanie, tworzyliby rezerwy (lub mieliby je po 25 latach) i wydawali tylko zarobione pieniądze, ale wydaje się, że potrafisz to zrobić tylko ty.
Poza tym, ponoszę ryzyko biznesowe, połączone z dużą odpowiedzialnością za innych ludzi. Czy to nie wspaniałe? Czy to występuje tylko u ciebie?
Twoje spekulacje, osądy, ocenianie, potępienie, pogarda, obelgi i... nie ustają, naprawdę zastanawiam się, kim jesteś i dlaczego to robisz. Po prostu mi to nie wchodzi w głowę. Pomyśl o tym, no naprawdę pomyśl o tym.

Napisany przez Honey1979
Teraz chciałbym jeszcze raz zająć stanowisko wobec twoich zarzutów, Thomasie. To bezczelne, jak możesz osądzać mnie tutaj, nie znając mnie.... Czytam ciągle od Ciebie, że mi tak dobrze idzie... itp... A wiesz co, Thomas.... To faktycznie prawda. Ale ciężko pracowałem, żeby to osiągnąć, i na szlaku świętego Jakuba dostałem tyle razy w kark, że nie potrafiłbym tego policzyć. Codziennie musiałem negocjować ceny zakupu i dyskutować z najwyższymi szefami moich dostawców, a co drugie słowo było wkład własny. Miałem ponosić koszty niewypłacalności moich konkurentów.... Codziennie od nowa. Doświadczyłem niewypłacalności moich własnych klientów, również musiałem za to zapłacić. Co miesiąc płaciłem same składki społeczne, i tak jest do dzisiaj.... Będę to musiał robić aż do ostatniego tchu. Nie znam Twojej sytuacji, ale powiem Ci, że moje zdanie na temat osób, które nie dotrzymują swoich zobowiązań płatniczych, jest takie, jak opisałem. Nikt mi nic nie dał, nie udzielił żadnego poręczenia czy czegokolwiek innego. To wszystko wynikło z ciężkiej pracy, ogromnej dawki odwagi i piekielnie dużych umiejętności. I nie widzę powodu, dla którego miałbym się za to wstydzić nawet odrobinę. Nikomu, uwierz mi.... nikt z moich pracowników nie wymagał czegoś, czego sam nie potrafię.... I jeśli powiedziałem, że załadowanie ciężarówki zajmuje tylko X minut, a nie Y, to siadałem na wózek widłowy i samemu pracownikowi z magazynu pokazywałem jak to zrobić. Thomas.... Nie masz pojęcia kim jestem i skąd się wziąłem.... Powiem ci: Na samym dnie!!!! Bez grosza w kieszeni. Poza tym zakładałem, że w forum finansowym chodzi o finanse.... Ale tutaj nie chodzi o finanse. To sprawa dla doradcy ds. zadłużenia. I zauważam, że autorzy zaczynają się stawać aroganccy, gdy ktoś pisze prawdę bez ładu i składu. Nie wiem też, jak przychodzisz na pomysł, że trzeba okazywać zrozumienie i dostosowywać się do sytuacji itp... Musisz funkcjonować w zupełnie innym świecie niż ja. Nie mam pojęcia, czy kiedykolwiek słyszałeś o Eulerhermes Creditreform itp., te firmy współpracują z wielkimi dostawcami i po prostu pokazują ci, jakie masz limity kredytowe i co nie.... i niekiedy pokazują ci, jaką kwotę kapitału zakładowego musisz mieć jako spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, aby uzyskać zabezpieczenie na kwotę X Y. I z całym szacunkiem, ale w całej mojej działalności gospodarczej nie spotkałem jeszcze nikogo, kto zaangażowałby się w finansowane transakcje ze mną i powiedziałby.... Ach, zrezygnujemy z tego, bo jesteś tak sympatycznym kolegą... To mi wystarczy, nie mam ochoty rozpisywać się bardziej.... Po prostu zastanów się, czy to jest właściwy sposób, aby się ze mną obchodzić.

Napisany przez NaTwoim13
Nie podważam tego wszystkiego i tak, żyjemy w innej rzeczywistości, na pewno.

Tak naprawdę, jeśli masz takie doświadczenia, nie rozumiem dlaczego tak lekceważąco oceniasz ludzi, bo z pewnością w trudnych chwilach nie byłeś jedynym winowajcą swojego nieszczęścia, niezależnie od tego, czy to ma znaczenie, bo nie ma winy, są tylko rozwiązania, których ty najwyraźniej znalazłeś.

Choćby to było forum jakiego, mimo wszystko można zachować zimną krew i rozsądek oraz wyrazić swoje niezrozumienie, odrzucenie i zdziwienie w ten sposób.

To, co mnie obrzydza, jeśli w ogóle coś takiego ma miejsce, to zupełnie co innego, to nie jest mój sposób myślenia, to nie jest moje spojrzenie na współistnienie, szczególnie gdy sytuacja znowu przekracza granice, ponieważ autor wątku oczywiście potrafi się bronić, co sprawia, że forum staje się męczące.

Napisany przez Bitte

Cześć wszystkim, mam też pytanie. Czy musisz być niemieckim obywatelem, aby uzyskać kredyt w Sigma? Mieszkam w Niemczech, ale mam macedoński paszport. Czy to oznacza, że nie mogę ubiegać się o kredyt?
Ponadto chciałbym wiedzieć, jakie wyciągi bankowe są potrzebne? Cały miesiąc czy tylko wpływ wynagrodzenia? Mam kilka przeksiężeń na wyciągach. Myślę, że to naprawdę negatywne.
Przy okazji... zarabiam netto 2012 euro i chciałbym wziąć kredyt w wysokości 3500 euro. Mam słabą historię kredytową, dlatego nie mam szans w niemieckich bankach...
Dziękuję z góry za pomoc

Tak to wygląda.
Każdy bank dokładnie sprawdza, jakie długi ma dana osoba, oblicza sumę rat w porównaniu do miesięcznych wydatków, ubezpieczenie, benzyna, czynsz, raty, telefon komórkowy itp.
Powiedzmy, że masz 2000 euro minus miesięczne wydatki, zostało Ci 300 euro do dyspozycji. Każdy bank mówi, że nie można żyć tak mało, trzeba mieć tyle i tyle (np. 500 lub 600 euro netto), aby w razie czego móc coś zapłacić. Jeśli zapomnisz o jednej racie, nic się nie stanie poza otrzymaniem informacji, aby zapłacić do daty XX kwotę należną. Jeśli tego nie zrobisz, przyjdzie kolejne pismo informujące, że raty będą pobierane dwukrotnie pod koniec lub w połowie miesiąca, na przykład.
Negatywny wpis w SCHUFA nie musi być złym znakiem, ważne jest, co jest w nim zawarte. Jeśli banki w Niemczech mówią nie (z jakiego powodu??), mają ku temu swoje powody, które banki także informują. Sigma Bank wymaga trzech miesięcznych dochodów oraz wyciągów bankowych przez trzy pełne miesiące, bez braków, do tego dochodzi również oświadczenie o stanie majątkowym, które również wiąże się z pewnymi kosztami.
Dopiero po tym dostaje się informację, czy się uda czy nie.

Napisany przez Bitte

Miałem kilka małych kredytów, które połączyłem w jeden większy. W przypadku tego ostatniego wystąpił zwrot środków. Dodatkowo została mi anulowana karta kredytowa, a niespłacona kwota została całkowicie obciążona. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy spowodowało to już negatywny wpis w rejestrze dłużników.

To całkowicie normalne, wielu młodych ludzi tak robi.
Teraz jest problem, karta kredytowa została anulowana tylko dlatego, że raz nie wykonano obciążenia?? To niemożliwe, byłbyś pierwszy, a w jakim banku??

Napisany przez Bitte

Czy kupiłeś lot kartą kredytową, którą już wypowiedziałeś umowę ?

Cytat od Angelce85
To zabawne, ale tak ? wtedy karta nie była jeszcze wypowiedziana ))

Cytat od Angelce85
To ja, nie bój się, moje długi są już spłacone... tylko z małym opóźnieniem... nie jestem taki zły :P
Tak jak mówisz, powinieneś prowadzić biuro windykacyjne!

Teraz pojawia się pytanie, czy chodzi o kartę, która została zainterweniowana, czy chodzi o sprawę w BIK-u ??
Czy teraz wszystko zostało opłacone ??

Napisany przez Daukind

Negatywny wpis w Schufa nie musi być zły, to zależy od tego, co w nim jest zawarte.

Bzdura.

Jeśli banki w Niemczech mówią nie (z jakiego powodu ?? ), to ma to swoje powody, o których banki również informują.

Bzdura.

W dodatku dochodzi jeszcze informacja urzędowa z ratusza, co również coś kosztuje.

Bzdura.

Cytat od Bitte
Teraz pojawia się problem, karta kredytowa została anulowana tylko dlatego, że raz nie została obciążona ?? To nie może być prawdą, bo wówczas byłbyś pierwszy, a u jakiego banku ??

Bzdura.

Napisany przez FloHH

Jeśli zapomniana zostanie jedna rata, nie dzieje się nic oprócz otrzymania wiadomości z informacją o konieczności zapłaty niewygasłej kwoty do daty XX. Jeśli to się nie stanie, otrzymasz kolejną wiadomość informującą, że raty zostaną pobrane dwukrotnie - na koniec miesiąca lub w połowie miesiąca.

SIGMA jednak nie jest tak przyjazna. Ponieważ z powodu swobody informacji kredytowej tylko informacje o zatrudnieniu dłużnika są dostępne, sytuacja staje się bardzo niekomfortowa.

Napisany przez FloHH

dodatkowo trzeba złożyć świadectwo przysięgłe w ratuszu, co też wiąże się z pewnymi kosztami.
Bzdura.

Chodzi tutaj z pewnością o poświadczenie podpisu na oddzielnym oświadczeniu cesji dochodów z tytułu pracy wymagalnych przez Sigma. Można to załatwić w ratuszu lub u notariusza. U notariusza kosztuje to maksymalnie 24 euro (zależnie od wybranego modelu kredytu Sigma - połowa opłaty zgodnie z rozporządzeniem o kosztach notarialnych)

Napisany przez kontakter
kredyt pożyczka Przymusowa licytacja

Znalezione na portalach ogłoszeniowych:
Pan Hillermann zdaje się być niebiańskim oświeceniem na finansowym niebie, jeśli chodzi o to ogłoszenie. To trzeba szczególnie przemyśleć.
Długi, kłopoty z bankami, z sądami, egzekucje komornicze od tej pory należą do przeszłości.
Ale super!!!!

Opublikowano: 29.12.2017
Numer ogłoszenia: 32.392.904

Kontakt
Pan Vinzenz Hillermann
Hillermann-Finanz
D-71732 Tamm, Schillerstrasse 52
0152 / 53728220

D-70174 Stuttgart (Badenia-Wirtembergia), Schillerstrasse 52
Opis kredytu, pożyczki, przymusowej licytacji
Możliwe na terenie całych Niemiec! Przyjazd do Państwa na własny koszt! Żadnych opłat wstępnych! Żadnych rachunków!
kredyt - pożyczka - przymusowa licytacja - Dom - nieruchomość - konsolidacja długów
Posiadają Państwo nieruchomość i wypowiedziano Państwa kredyt budowlany? Wasz bank domowy niestety nie daje Państwu szans? Płacicie już firmom windykacyjnym? Są zaległości w płatnościach u różnych wierzycieli? W księdze wieczystej jest już zabezpieczenie hipoteczne?
Jeśli posiadają Pa Państwo własną nieruchomość w Niemczech, możliwe jest skonsolidowanie Państwa długów. Wypowiedziana pożyczka bankowa, oświadczenie majątkowe, przysięga majątkowa, wypowiedzenie konta, konto w likwidacji, zabezpieczenie hipoteczne, upomnienie, zasądzone roszczenia nie stoją na przeszkodzie dla kontroli.
refinansowanie wszystkich Państwa długów jest możliwe także ponad wartość rynkową Państwa własnej nieruchomości!
Dla Państwa bezpłatnie uzyskujemy aktualne pozostałe długi i niezbędne dokumenty zainteresowanych firm windykacyjnych, banków, komorników, rejestr dłużników, itp.
Kontrola refinansowania jest również możliwa, jeśli już w najbliższej przyszłości mają Państwo termin przymusowej licytacji.
Od 2008 roku pomagamy skutecznie w refinansowaniu wypowiedzianych pożyczek!
Możliwe na terenie całych Niemiec! Przyjazd do Państwa na własny koszt! Żadnych opłat wstępnych! Żadnych rachunków!
Spotkania są możliwe u Państwa w domu
Pan Vinzenz Hillermann - sam bankowiec od 1991 roku - 17 lat decydent kredytowy - partner biznesowy SCHUFA od 2010 roku - Telefon: 07141 /1291047 - Telefon komórkowy: 0152 /53728220 - Hillermann-Finanz

Napisany przez Daukind

Chodzi tu z pewnością o poświadczenie podpisu pod oświadczeniem o cesji oddzielonej dotyczącej zajętego dochodu z pracy, wymagane przez firmę Sigma. Można to załatwić w ratuszu lub u notariusza. U notariusza opłaty wynoszą maksymalnie 24 euro (zależnie od wybranego modelu kredytu Sigma - połowa opłaty zgodnie z taryfą opłat notarialnych )

Dla większości wnioskodawców wystarcza Post-Ident. Wymagane jest jedynie poświadczenie podpisu oświadczenia o cesji dla urzędników i pracowników sektora publicznego.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Kontakter,
Już od kilku lat z sukcesem reklamuję się w internecie za pomocą takich ogłoszeń.
Dzięki temu udało mi się uratować kilka rodzin przed grożącymi egzekucjami poprzez restrukturyzację długu.
Nie wiem, czym się zajmujesz zawodowo, ale restrukturyzacja długu wymaga dużego nakładu czasu, ponieważ trzeba kontaktować się z wszystkimi firmami windykacyjnymi/wierzycielami.
I masz rację, nie ma żadnej faktury.
Nawet jeśli sprawa ostatecznie nie powiedzie się.
Jednak na podstawie mojego 10-letniego doświadczenia w tej dziedzinie potrafię dosyć szybko odfiltrować, którzy klienci faktycznie mają szansę na restrukturyzację.
Dziękuję za reklamę moich usług, swoją drogą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata