Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Poszukiwanie darmowego konta osobistego

Napisany przez El-Zorno
Przeglądałem różne rzeczy. Zdecydowałem się na DKB. Na początek konto oszczędnościowe. Zastanawiam się także nad przekształceniem mojego konta oszczędnościowego w Sparkassengiro na konto w DKB.

Napisany przez 2Escorpio

Rozważyłem różne opcje i zdecydowałem się na DKB. Na początek konto oszczędnościowe. Zastanawiam się także nad przeniesieniem mojego konta bieżącego z banku Sparkasse do DKB.

Należy jednak zauważyć, że dodatkowe konta bieżące początkowo obniżą wynik w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa)... Jeśli więc w najbliższej przyszłości planowane jest zaciągnięcie kredytu na przykład na samochód czy nieruchomość, powinieneś na razie tego unikać.

Konta oszczędnościowe natomiast są prowadzone bez wpływu na ocenę w Schufa.

Napisany przez Hopper
Jeśli tak, to nie jest źle, że przechodzi do Sparkasse. Mieć dwie nie powinno sprawić mu zbyt wielu problemów.

PS: Jeśli jesteś w Sparkasse, zapytaj najpierw, zanim zmienisz, czy istnieją udziały genossenschaftsanteile oraz jakie są warunki, a następnie odlicz opłaty, takie jak opłaty za prowadzenie konta i zdecyduj. Pamiętaj, że w większości banków internetowych (są też takie, które mają) nie masz dostępu do banku, w którym możesz wpłacić gotówkę na swoje konto. Opłaty w obcych bankach wynoszą tam zazwyczaj od 5 do 10 euro. Być może znasz kogoś w rodzinie lub znajomych, do kogo możesz się zwrócić, jeśli chcesz wpłacić gotówkę.

PPS: Byłbym bardzo zainteresowany modelem obliczeń, ile można zaoszczędzić z) odsetek DKB plus rabaty i b) 10% oszczędności na wymianę gotówki w comdirect, płacąc konsekwentnie kartą VISA. Dodatek do comdirect, nie chcę tu reklamować, ale dla osób mających dziecko opłaca się na przykład DKB ze względu na rabaty w Babyone, ale chciałbym coś jeszcze dodać. Wymienione odsetki za rozmienianie na pieniądze są zapisywane na koncie oszczędnościowym PLUS, i z przyjemnością zauważyłem, że nie tylko 10% odsetków za wymianę są naliczane za każdym razem, ale nawet dodatkowo oprocentowanie konta oszczędnościowego wynoszące (choć mikroskopijne) 0,6%. Ten mechanizm nie może oczywiście zastąpić konta oszczędnościowego, więc zawsze wybrałbym osobne konto z wysokim oprocentowaniem.

PPPS: Jakie konto oszczędnościowe rozważasz?

Napisany przez 2Escorpio

Jeśli przeniesie się z banku oszczędnościowego, to nie będzie tak źle. Mieć dwóch nie zaszkodzi, może go to nawet nie zabolić.

Nawet sam fakt zmiany banku początkowo pogorszy jego wynik.

A co oznacza nie zabolić? Nadal otrzymałby kredyt, ale oprocentowanie byłoby gorsze, a nawet 0,5% może znacząco wpłynąć na finansowanie domu.

Napisany przez Hopper
Oczywiście, to robi różnicę 0,5%. Ale nie sądziłem, że już po uwzględnieniu dwóch kont osobistych dostaje się ten efekt. Masz jakieś informacje na temat tego, ile punktów przypisuje się za każde konto osobiste i jak to się przekłada na procenty?

PS: Oprócz 0,2% oprocentowania, DAB oferuje obecnie bonus powitalny w wysokości 90 EUR. Bankomaty można wtedy korzystać tylko z grupy Cash-Group (Postbank, Hypovereinsbank/Unicredit, comdirect, Deutsche Bank, Niemeyer...).

Napisany przez NinjaGree

... Automaty można używać tylko w ramach Cash-Group (Postbank, Hypovereinsbank/Unicredit, comdirect, Deutsche Bank, Niemeyer...) ...

Mam konto w belgijskim banku. Za pomocą karty tego banku mogę bezpłatnie korzystać z wszystkich(!) bankomatów w strefie euro.

Nie rozumiem, dlaczego tego nie robi więcej osób... Załóż konto i wcześniej przelej bezpłatnie środki na konto w Belgii, z którego chcesz wypłacić gotówkę w bankomacie.

Na przykład www.ing.be oferuje darmowe konto czekowe Lion Account (nie jestem pewien, czy dostępne dla osób bez belgijskiego adresu zamieszkania).

Record Bank na żądanie również przyjmuje klientów bez belgijskiego adresu zamieszkania.

Postępuję w ten sposób konsekwentnie od 2002 roku i do tej pory działało to bezproblemowo.

Trochę zachodu, i Cash Group oraz inne upiory stają się nieistotne. Liczy się następny bankomat, z którego można po prostu bezpłatnie wypłacić gotówkę.

Prawdopodobnie nawet Biuro Informacji Gospodarczej (Schufa) nic o tym nie wie, chociaż w ostatnim czasie rozszerza swoją współpracę międzynarodową.

Napisany przez Espresso
Na mydealz dzisiaj zobaczyłem porównanie kont bankowych z najlepszymi bonusami... jeśli kogoś to interesuje.

Napisany przez Hopper

Mam konto w belgijskim banku. Za pomocą karty tej bank mogę bezpłatnie korzystać z wszystkich(!) bankomatów w strefie euro.

Nie rozumiem dlaczego tego nie robi więcej osób... Otwierasz konto i przed wypłatą gotówki z bankomatu bezpłatnie wysyłasz ją wcześniej do Belgii za pomocą SEPA.

Na przykład konta w www.ing.be oferują darmowe konto bieżące Lion Account (choć nie jestem pewien, czy bez rezydencji w Belgii).

Record Bank również akceptuje klientów bez rezydencji w Belgii, jeśli zapytasz.

Robię to konsekwentnie od 2002 roku i do tej pory działało bez zakłóceń.

Trochę pracy, i już Cash Group i inne przerażające grupy stają się nieistotne. Liczy się następny bankomat, z którego po prostu można bezpłatnie wypłacić pieniądze.

Prawdopodobnie nawet SCHUFA nie dowiaduje się o tym (?), choć rozwija swoją współpracę międzynarodową.

Wiem, że teraz i tak nikt tego nie przeczyta, bo jest tak długie, ale dla tych, których to interesuje. Albo po prostu kontynuuj /// czytanie.

Nie rozumiem, dlaczego wybierasz takie dziwne rozwiązanie z przelaniem pieniędzy najpierw do Belgii i tak dalej. Mówiłem o comdirect/DAB. Gdybyś miał po prostu konto w DKB, ING-DiBa, Cortal Consors, mógłbyś bezpłatnie wypłacić pieniądze we wszystkich bankomatach w Niemczech (choć Cortal Consors nie wyraża się jednoznacznie, podczas gdy DiBa i DKB mówią, że zawsze jest bezpłatnie, a jeśli nagle pojawią się opłaty, zostaną one nawet zwrócone.

Cytat od Espresso

Na mydealz właśnie dziś zobaczyłem porównanie kont z najlepszymi bonusami... jeśli kogoś to interesuje.

Nie wiem, niechętnie korzystam z tych portali z ofertami. Na Check24 na przykład do sumowania dodano 50 EUR bonów podróżnych, które są dostarczane przez check24, co wprowadza w błąd ranking. Na MyDealz znalazłem tylko stary artykuł o comdirect i jeden o potencjalnie oszukańczej ofercie Postbanku.

Trzeba jednak zaznajomić się z taryfikatorem opłat przed otwarciem konta. W przypadku odsetek od debetu Postbank ma wyższe stawki niż DKB 7,9/12%, DAB 7,5/12,5%, comdirect 9,15/13,65%, Cortal Consors 8,25/12,95%, DiBa 7,95/7,95% oraz kredyt ramowy 6,25%, Sparda-SW 11,5/15% ale 6,99 EUR w przypadku kredytu średnioterminowego.
Postbank 12,05/16,9%.

Rabat 1 centa na litrze paliwa Shell jest irytujący, gdyż większość osób otrzymuje już 1 cent/litr poprzez członkostwo w ADAC (lub Punkty PayBack w ARAL 1 cent za 2 litry).

Wypłaty w obcych walutach: Postbank 1,85% od transakcji, inne banki 0 (Cortal Consors niezweryfikowane, ponieważ ich taryfikator jest raczej ulotką) lub wszystkie inne wymienione przeze mnie banki 1-1,5% (czasami 1,75%).

Obecnie akcja Postbanku znowu się kończy i ponownie trzeba zapłacić 5,90 EUR, jeśli nie wpływa żadne wynagrodzenie (własne przelewy nie są wliczane).

Niedawno przygotowałem przegląd dla mojej siostry i stworzyłem plik pdf. Dlatego pamiętam te informacje.

///
Zamiast korzystać z portali z ofertami, zawsze sprawdzam strony banków samodzielnie, a także dla ogólnego oglądu tutaj
(po prawej stronie są małe żółte linki posortowane według zainteresowań, takie jak nowe bonusy dla nowych klientów lub najlepsze funkcje online): Porównaj konta bieżące na modern-banking.de
lub tutaj (tutaj wybór miesięcznego wpływu wynagrodzenia nie ma znaczenia, ponieważ żaden z pięciu najlepszych nie wymaga minimalnego wpływu.)
Zabawne jest to, że to są też moje najlepsze 5 i link znalazłem później.

W innym przypadku dla szybkiego przeglądu chętnie korzystam z
Porównania opłat za prowadzenie konta - szczegółowe zestawienie 29 kont bieżących. Artykuły po kliknięciu na nazwę banku niestety nie zawsze są aktualne i nie zawsze zupełnie poprawne, ale zwykle na 99%. Dobre jest to, że widać również procedury bankowości (mTAN, Generator itp.) w przeglądzie.

Również nieźle jest, ponieważ można uzyskać jeszcze kilka dodatkowych informacji (chociaż nie zawsze wszystkie są dokładne) (klikając na szczegóły, można zobaczyć również bonusy): Kalkulator konta bieżącego - Konta bieżące - Banki - Finanse - FOCUS Online

Napisany przez NinjaGree

...Nie rozumiem, dlaczego wybierasz taki dziwny konstrukt, że najpierw przekazujesz pieniądze do Belgii i tak dalej...

Ponieważ od 2002 roku korzystam z tego sposób i wtedy żadna (?) niemiecki bank nie oferował czegoś takiego.

W 2002 roku zdarzyło mi się to przypadkowo, ponieważ mieszkałem przez pewien czas w Belgii i potrzebowałem lokalnego konta.

Teraz może to faktycznie być zbędne. Po prostu korzystam z tego z przyzwyczajenia, również dlatego, że jestem pewien, że działa to bez żadnych ograniczeń

Napisany przez 2Escorpio
W ING Belgia można bezpłatnie wypłacać gotówkę poza Belgią?

Nie mogę nic na ten temat znaleźć?

Bank oficjalnie nie oferuje kont dla osób bez zameldowania w Belgii.

Napisany przez EasyD

W ING Belgia można bezpłatnie wypłacać gotówkę poza Belgią?

Nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat?

Już znalazłem, Escorpio.

Karta kredytowa jest tam również darmowa.

Ale w niemieckiej ING DiBa też jest tak samo.

Napisany przez NinjaGree
Sam korzystam z cbc.be (~odpowiednik Volksbanku).

Moim zdaniem darmowe wypłaty gotówki są dostępne we wszystkich belgijskich bankach. Wymiana międzybelgijska jest od dawna bezpłatna (tak zawsze to znałem), dlatego od wprowadzenia SEPA wszystkie belgijskie banki były zobowiązane do zachowania tych warunków w całej UE, co z mojej wiedzy żadna bank nie zmieniła.

Czy omijanie tego z korzyścią przy odpowiednich ofertach wewnętrznych w Niemczech jest wart zachodu, to już inna sprawa. Przynajmniej pod względem rejestru Schufa może to być interesujące.

W ing.lu można otworzyć konto bez zamieszkania na stałe. Jednak sens tego rozwiązania nie jest dla mnie jasny: Oprocentowanie tam jest jeszcze niższe niż w niemieckich lub belgijskich oddziałach ING, a wypłaty gotówki za granicą są płatne. Być może jest to skierowane raczej do potencjalnych osób unikających podatków - chociaż aktualnie w Luksemburgu nie jest to tak modne... Dziwna oferta!

Napisany przez 2Escorpio
Znalazłem to, Escorpio. :smile: Karta kredytowa jest tam również darmowa. Jednakże w Niemczech w ING DiBa jest tak samo. Więc jeśli dobrze to rozumiem, tylko wypłaty gotówki z karty kredytowej są darmowe, a zdobycie karty kredytowej za granicą jest cholernie trudne i wykracza daleko poza zwykłe otwarcie konta osobistego.

Cytat od NinjaGree
W ing.lu można założyć konto bez zamieszkania. Jednak nie do końca rozumiem sens tego: Oprocentowanie tam jest jeszcze niższe niż w niemieckich lub belgijskich oddziałach ING, a wypłaty gotówki za granicą są płatne. Być może skierowane jest raczej do potencjalnych unikających podatków - chociaż w Luksemburgu obecnie nie jest to tak modne... Dziwne oferta!
Dlaczego? Aktualnie oferowane są 2% na zwykłe konto oszczędnościowe (lokata terminowa).
Oczywiście, trzeba dodać, że Luksemburg radzi sobie finansowo znacznie lepiej niż Belgia i tam raczej nie ma się spodziewać większego kryzysu.

Napisany przez NinjaGree
[cytat=Escorpio">
...2% na zwykłe konto oszczędnościowe (lokata terminowa)...
[/cytat]
2% widzę tylko w przypadku promocji XTRA-Savings, której towarzyszy 100 warunków i dotyczy tylko części depozytu. Czy coś przeoczyłem?

Na zwykłych kontach EUR oprocentowanie wynosi >>0,5%

Napisany przez 2Escorpio

Tylko 2% widzę w reklamie XTRA oszczędnościowej, która jest związana z 100 warunkami i obowiązuje tylko dla części depozytu. Czy coś przeoczyłem?

Zwykłe konta EUR przynoszą >>0,5%

Napisany przez NinjaGree

...Jeśli teraz zdecydujesz się inwestować w AUD, to z 1,75% będą całkiem dobrze.

Dla AUD wybrałem konto oszczędnościowe >>Serious Saver

Napisany przez 2Escorpio
Mam także konto w Australii... ale założyłem je osobiście na miejscu.

To, czego nie uwzględniłeś w swoich obliczeniach, to opłaty za przelewy z Europy do Australii, które nie występują w Luksemburgu.

Napisany przez NinjaGree
Do przekazywania AUDów do Australii używam currencyfair.com. Kosztuje to niecałe 3 € prowizji, a jeśli samemu się oferuje (=Marketplace), można łatwo uzyskać kursy powyżej(!) średniego kursu!

Nigdy nie przesyłałem AUDów do Luksemburga, ale podejrzewam, że jeśli robi się to bezpośrednio przez bank, to kosztuje mnóstwo prowizji i dostaje się złe kursy wymiany.

Wolę wykorzystać wszystkie 3 zalety naraz:

niskie opłaty, korzystny kurs wymiany I wyższe oprocentowanie
Czy coś ważnego umyka mojej uwadze?

Napisany przez Charlotte500
Moim zdaniem w każdym banku dostępne jest darmowe konto osobiste, o ile wpływy pieniężne przekraczają minimalną kwotę. Na przykład ja mam konto w Postbanku, gdzie oferowane jest darmowe konto osobiste. Moja rodzina częściowo korzysta z usług Deutsche Bank, która również oferuje bezpłatne konta osobiste. Nie jestem pewien, gdzie dokładnie leży ta granica. Ale wydaje mi się, że w Postbanku minimalne wymagane wpływy wynoszą co najmniej 1000 euro miesięcznie, aby konto było darmowe. Postbank jest praktycznie wszędzie dostępny.

Napisany przez 2Escorpio

Moim zdaniem, w każdym banku istnieje konto osobiste za darmo, o ile wpływy pieniężne przekraczają minimalny limit.

To nieprawda, chyba że gdzieś masz miliony na koncie bankowym

Napisany przez Lucius
Bezpłatne konto osobiste mogę polecić w Fidor Bank w Monachium

Napisany przez Lasse23
Również konto w Norisbank jest bezpłatne.
Są częścią Cash Group, która jest spółką zależną Deutsche Bank.
Szczerze polecam.

Napisany przez finanzfranz
Mam jedno w Cortal Consors.

Napisany przez Hopper
@ norisbank: porównaj zakres usług z comdirect i DAB! Oni także są w Cash-Pool. Comdirect ma, zdaje się, więcej oddziałów niż norisbank, jeśli kiedykolwiek będziesz tego potrzebować.

@ cortal consors. Ten ulotka, która powinna zawierać ich regulamin oraz cennik usług, jest dla mnie zbyt niejasna. Podczas rozmowy telefonicznej można usłyszeć sprzeczne informacje. Przykład: darmowe wypłaty z bankomatów. Jest tam gwiazdka mówiąca, że mogą jednak wystąpić opłaty. Na pytanie, które bankomaty nie współpracują z CC, usłyszałem, że nie jest to darmowe na bankomatach Sparkassen (które jest ich wiele), inny pracownik powiedział, że nie wie, kolejny stwierdził, że tylko u prywatnych operatorów bankomatów (nie wiem, czy takie w ogóle istnieją w Niemczech). W opinii klientów można przeczytać, że Cortal Consors nie zwraca opłat, które mogą się pojawić. DiBa jest zawsze darmowa! DKB zwraca koszty, jeśli coś się naliczy. Comdirect zwraca koszty, jeśli występują za granicą, ponieważ zarówno z Comdirect, jak i z karty VISA DKB można wypłacać gotówkę bez opłat na całym świecie (w przypadku Comdirectu Niemcy są wyłączone, należy skorzystać z Shell lub Cash-Pool, aby wypłata była darmowa).
Mam jednak konto oszczędnościowe w Cortal Consors, jestem zadowolony, ale unikam działań, których koszty nie są jasne.

Napisany przez Hunefer
Na przykład istnieje całkowicie darmowe konto w Netbank (niezwiązane z wpływem wynagrodzenia). Ponadto otrzymasz 75 euro premii startowej, jeśli w pierwszym miesiącu przelejesz/deponujesz 10 euro.

Znajdziesz link w moim podpisie lub możesz napisać do mnie w prywatnej wiadomości (premia zostanie przyznana tylko wtedy, gdy konto zostanie założone za pomocą tego specjalnego linku)

Napisany przez wiener
Jestem klientem Norisbank i jestem bardzo zadowolony. Darmowe konto osobiste. Jedyną rzeczą, której już nie ma, jest placówka stacjonarna. Niemniej jednak są dobrze dostępni telefonicznie. Darmowe wypłaty gotówki w każdej stacji Shell lub Deutsche Bank.

Napisany przez Hopper

Istnieje na przykład całkowicie darmowe konto w Netbank (niezwiązane z wpływem wynagrodzenia). Ponadto otrzymasz 75 euro premii startowej, jeśli przeliterujesz/ wpłacisz na konto 10 euro w pierwszym miesiącu.

Link znajdziesz w moim podpisie lub możesz napisać do mnie prywatną wiadomość (premia zostanie wypłacona tylko wtedy, gdy konto będzie zawarte za pośrednictwem tego specjalnego linku)

Dziwne, że gdy idę po prostu na oficjalną stronę banku netbank.de i tam wybieram Produkty -> konto bieżące -> do konta bieżącego, widzę 100 euro premii startowej!
Bez Twojego linku!

Też myślałem kiedyś, że to jest darmowe, ale po kilku klikach przez wszystkie symbole i na różnych stronach, zobaczyłem, że karta kredytowa jest darmowa tylko w pierwszym roku i tylko przy wpływie wynagrodzenia.
Uważam, że ukrywanie warunków dla karty kredytowej nie jest zbyt przyjazne dla klienta.
Darmowa karta kredytowa bez warunków powinna obecnie być standardem. Niestety nie jest to jednak bezpłatne w przypadku Sparkassen, Raiffeisen/Volksbanken, netbank, Hypovereinsbank, Postbank i DeutscheBank.
Ale za to w przypadku wszystkich innych.

PS: oto tekst Norisbank Bezpłatnie w pierwszym roku po zamówieniu karty, następnie dalej bezpłatnie w zależności od obrotu.
Link do oferty bez zbędnego klikania https://www.netbank.de/nb/girokonto.jsp

A to, co netbank rozumie jako darmowe wypłaty gotówki:
Opłaty zewnętrzne wyznaczone indywidualnie przez klienta dla wypłat gotówkowych z bankomatu za potwierdzenie i dalsze pobierane opłaty przez operatorów bankomatów i nie są uwzględnione w cenniku. Są to opłaty operatorów bankomatów, a nie netbank AG. Możecie sprawdzić, czy znajdziecie te informacje bez szukania.;-)

W innych bankach masz gwarancję, że jest to bezpłatne.

A tutaj tabela pokazująca, ile kosztuje karta bez wpływu gotówki:
https://www.netbank.de/nb/karten_mastercard_charge.jsp

(tam jest to od 4000 euro = 10 euro opłaty i od 2000 euro = 20 euro opłaty. W Sparkassen karta kredytowa kosztuje zazwyczaj 6,90 euro w roku, w przypadku oddziału Sparkassenableger 1822direkt, prognozowanie cena to: do 2000 euro - darmowe, od 1000 euro - 10 euro opłaty i poniżej 1000 euro obrotu - 20 euro opłaty.
Nie chcę tu zachwalać sparkassen, bo istnieje wiele banków, w których zawsze jest darmowe.
W drobiazgach należy również zwrócić uwagę, ile darmowych wypłat można dokonać (Netbank 5x/miesiąc). Jeśli nie znajdziesz informacji, po prostu zapytaj. Większość banków ma bezpłatną infolinię telefoniczną (lub e-mail).

W przypadku CortalConsors, którą uważam za bardzo dobrą w przypadku lokat terminowych, jest to na przykład w przypadku VISA takie:

z bankomatów dziennie do 1 000 euro i tygodniowo do 3 000 euro można wypłacać. Jednak istnieją dodatkowe ograniczenia, które nie są publikowane na stronie internetowej i w regulaminie: na moje pytanie podczas rozmowy z konsultantem klienta powiedziano mi, że maksymalnie w ciągu dnia można dokonać 2 wypłat gotówkowych i 5 wypłat w ciągu 7 dni. Ilość maksymalnych transakcji nie może być zmieniona. Po fakcie cieszę się, że nie wziąłem karty VISA Cortal Consors na wakacje. Jeśli trzeba dokonać reszty płatności w hotelu pierwszego dnia urlopu i potrzebne jest gotówka na zakupy i w restauracji, ale nie chcesz chodzić z maksymalną sumą, której szybko użyjesz, limit ten może być szybko wyczerpany i nie dostaniesz więcej pieniędzy. Jeśli o tym wiesz, możesz być na to przygotowany,

Źródło: Recenzje konta bieżącego Cortal Consors S. A. (Można też przeczytać opinie o innych bankach. Należy jednak pamiętać, że nie można od razu oceniać banku z powodu pojedynczych wpisów. Trzeba dobrze rozważyć. Nie każdy negatywny punkt jest ważny dla każdego.)
Również rozważ, czy prowadzisz taki styl życia, w którym wykorzystujesz limit 3000 euro/tydzień. Więc nie panikuj, jeśli coś takiego jest tam napisane.

Takie limity tygodniowe są również stosowane w innych bankach. Ma to sens np. w przypadku utraty karty.

@ norisbank, nie tylko w DeutscheBank można wypłacać pieniądze, ale we wszystkich bankach CashGroup (9000 bankomatów w D.), to np. HVB, Commerzbank, DAB, Postbank itp. itd. Po prostu sprawdź na stronie cashgroup.

Napisany przez 6Bankkaufmann

... że karta kredytowa jest bezpłatna tylko w pierwszym roku i tylko w przypadku wpływu wynagrodzenia....

Często zdarza się, że karta kredytowa jest bezpłatna w pierwszym roku, a następnie pobierana jest opłata roczna. Banki oczywiście liczą na to, że po roku wszystko zostanie zapomniane i opłata roczna zostanie zapłacona...

Napisany przez Hopper
Ach, nie!
W przypadku DiBa, Cortal Consors, DKB, DAB, comdirect, Sparda-sw wiem z pewnością, że nawet po pierwszym roku jest to nadal bezpłatne! Istnieje jednak jeszcze wiele innych banków, w których jest podobnie.
Ci, którzy pobierają opłaty po roku to duże banki: Commerzbank, Deutsche Bank, Postbank, Hypovereinsbank/Unicredit-Gruppe. Praktycznie wszystkie banki, które mają bogatych ludzi jako grupę docelową. (W przypadku banków spółdzielczych zazwyczaj jest to płatne już w pierwszym roku, ale przezroczyste.)

Napisany przez Hunefer

Ciekawe, gdy po prostu idę na oficjalną stronę banku netbank.de i klikam na Produkty -> konto osobiste -> konto osobiste, widzę tam 100,-EUR premii startowej!
Bez Twojego linku!

Ale tylko przy bardzo określonych warunkach można otrzymać 100 euro. Wymagane jest określone wysokość wpływów na konto przez określony czas, aby otrzymać te 100 euro. Wszystkie 75 euro otrzymasz bez wymaganego wpływu na konto.

Napisany przez Ophelia
Oczywiście, fajnie jest wiedzieć, że konto bankowe jest darmowe....ale.....

jeśli nic nie kosztuje, bank odzyska te pieniądze w inny sposób. Każdy powinien zdawać sobie sprawę, że instytucje finansowe niczego nie rozdają za darmo. Często konsumenci mają tu problem z uzyskaniem dostępu do swoich pieniędzy za pośrednictwem innych bankomatów. Nierzadko użytkownicy muszą tu zapłacić wysokie opłaty. Z drugiej strony, nie jest również w porządku, jak postępuje Sparkasse. Test Stiftung Warentest wskazał tutaj, że opłaty za prowadzenie konta i odsetki od debetu są nadmiernie wysokie.

Napisany przez NowakAG
Tak, banki odzyskują brakujące pieniądze poprzez oprocentowanie debetowe oraz poprzez cross-selling z różnymi innymi produktami (rachunek maklerski, oszczędności mieszkaniowe, ubezpieczenie na życie, oferty nieruchomości itp.). Czyste konto bieżące jest dla każdego banku nieopłacalne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zawsze chodzi o sprzedaż krzyżową

Napisany przez morganland
Dzień dobry,

jakiś czas temu otworzyłem konto w Wüstenrot i nie płacę tam żadnych opłat ani innych kosztów. Być może warunki w niektórych zagranicznych bankach są jeszcze lepsze, ale takie transakcje wydają mi się szczerze mówiąc niebezpieczne.

Bo co się stanie, jeśli bank zbankrutuje. Zdecydowanie trudniej jest odzyskać pieniądze z niemieckiego banku.

Napisany przez lakshmi
Tęsknię za moim kontem studenckim!

Napisany przez 2Escorpio

Tęsknię za moim kontem studenckim!

Nie musisz tego robić, na rynku jest tyle darmowych kont

Napisany przez josef73
Cześć,

zawsze polecam porównywanie ofert banków na stronach porównawczych!
porównanie konta osobistego

Napisany przez Hopper

Cześć,

zawsze polecam porównywanie ofert banków na stronach porównawczych!
porównanie konta bieżącego

Często są to konta, które są obecne na rynku i są znane z słabego serwisu. Ponadto mają ograniczoną dostępność bezpłatnych bankomatów.

Zawsze korzystam z poniższych linków
- https://www.girokonto-vergleich.net/ (można również sortować oferty według różnych kryteriów na górze strony)
- https://www.modern-banking.de/girokonto.php (trochę nie przejrzyste, po bokach są linki do porównań według konkretnych kryteriów, np. konta z niskimi oprocentowaniami odniesienia (podniesienia/odkrycia) lub konta z dobrymi funkcjami online lub darmową kartą kredytową)
- kritische-anleger.de -> porównanie kont bieżących z pomocnymi testami i opiniami/komentarzami klientów.
Super, a twoja strona poleca od razu dwie najmniej przejrzyste.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata