Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Logitech

Napisany przez Globalist
Szkoda, że zbyt wcześnie się cieszyłem. EP 36,50.- i długa kolejka oczekiwania na uwolnienie. :?
No dobrze, akcje są drogie, ale powinny już być warte 40.
Co jeszcze stoi na przeszkodzie?

Napisany przez svx_biker
Na dłuższej wykresie tygodniowym dobrze widać konsolidację w bocznym zakresie. W tym miejscu możliwe są kolejne ceny w okolicach 32,50 CHF. Wskaźniki techniczne, takie jak STO i RSI, utrzymują się na dość wysokim poziomie. Zanim dokonasz transakcji, poczekajmy jeszcze chwilę.

Napisany przez 2cybercrash
Dla pilnych traderów, którzy mieli odwagę dołączyć do bazy 34, dzisiaj znów dostępny jest około 2% rabat. Cel zakupu na powyższym wykresie był nieco zbyt optymistyczny, więc lepiej dokonać bezpiecznego zakupu niż ryzykować precyzyjne lądowanie. Taktyka indiańska. Nadal jest dostępne jedno paczuszka.

Dowiedziałem się właśnie na CNBC, że spodziewany jest wzrost notowań Logitecha, ponieważ dziś zostanie dodany do notowań NASDAQ.

Napisany przez Globalist
No i co widzę? Notowanie indeksu NASDAQ 100?
Ale niektóre fundusze muszą teraz sporo dokupić. Kurs już teraz rośnie.
Wkrótce zobaczymy 50.-

:?: Bardziej zapewne Logitech nie został dodany do indeksu NASDAQ100, ale jest handlowany na NASDAQ pod symbolem LOGI, kurs spadł z ok. 29,7 do 29,2 USD, CHF kurs wynosi 35,5 : kurs 1,2415 USD. Oczywiście preferuję handel na SWX w CHF, płynny i transparentny.

Napisany przez Globalist
Cybercrash, nie ma wątpliwości.
Oto oficjalne ogłoszenie:

Logitech awansuje do indeksu Nasdaq-100
Amerykańska firma Logitech według oficjalnych informacji z czwartku jest teraz członkiem tego indeksu i zastępuje Comverse.
Producent akcesoriów komputerowych Logitech awansował dzięki swojemu przyjęciu do Nasdaq-100 do najwyższej ligi giełdowej dla technologicznych firm w USA.

Amerykańska firma Logitech według oficjalnych informacji z czwartku jest teraz członkiem tego indeksu i zastępuje Comverse. Obecnie kapitalizacja rynkowa Logitecha wynosi około pięciu miliardów dolarów.

Członkostwo w indeksie wyborczym zazwyczaj ma pozytywny wpływ na cenę akcji, ponieważ fundusze, które naśladują dany indeks, muszą włączyć te firmy do swojego portfela. Ponadto, instytucjonalni inwestorzy prawdopodobnie też zwrócą większą uwagę na tę firmę.

Według Logitecha, Nasdaq 100 jest jednym z najbardziej prestiżowych indeksów na świecie. Ogółem w handlu elektronicznym na Nasdaq notowanych jest około 3200 firm. (Reuters)

Naprawdę dobrze zbadane, dzięki Globalist, no to zacznijmy, realistyczny cel kursu CHF 38, a potem Zick-Zack, znamy przecież Indian. 8) 8) :roll: 50

Napisany przez Globalist
Naja Cybercrash
Twoi tak zwani Czerwonoskórni kupują jednak jak szaleni Logitech. :lol: :lol:
Sami w godzinach poza rynkiem praktycznie połowę firmy zjedli. :lol: Wygląda na to, że w Stanach brakuje myszy. Zakładam, że chcą je podarować Meksykanom. Tak naprawdę jako prezent z tytułu zbyt wysokiej ceny kukurydzy. :lol:

Napisany przez Adrian
Właśnie rzuciłem okiem na sytuację wykresową LOGN.

Czy Logitech jest tuż przed kolejnym wzrostem??

Wyraźnie można zauważyć formację trójkątną. Moment i RSI, odpowiednio. Wolny stochastyk wskazują na wzrost. Przebicie górnej krawędzi trójkąta powinno nastąpić w ciągu najbliższych 3 sesji. Celem kursowym prawdopodobnie będzie następny opór na poziomie 37,6 CHF.

Z poważaniem

Adrian

Dziś Logitech ponownie zaoferował się na 34.3 jako niższa cena.

Teraz 27. lutego o godzinie 14:00 można ponownie zaobserwować interesujące rabunkowe zatrzymanie w stosunku do Logitecha: (Derivatestunk?)
Oficjalnie zatrzymanie handlu, więc nie ma możliwości zajścia, duża partia rzekomo zmienia ręce za 31,2. We wspólnych najlepszych zleceniach. Taka jest transparentna i uczciwa gra na SWX, przynajmniej można obserwować ten szalony nonsens, a nie tak jak w USA.
Na SWX błysk znika po około 1 godzinie jakby połknięty przez ziemię, nikt nie widział.

Napisany przez willi
Dla wszystkich, którzy wierzą w Logitech, teraz jest okazja do taniego wejścia.
.

Napisany przez Globalist
W Stanach Logitech jest dzisiaj o 5% w górę.
Jutro może być dużo lepiej. :lol:

Napisany przez David
Logitech kilka dni temu przetestował tę samą obsługę sukcesywnie (2x). Od tego wsparcia akcje wzrosły o 8%. Pomimo tego Logitech nadal ma wiele do nadrobienia. W USA NASDAQ zamknął się na prawie +2% (najwyższy dzisiejszy poziom). Ten wzrost na pewno odczuje również Logitech.

Napisany przez Simona
Właśnie 34.-

19 kwietnia widzimy tutaj lata 2006/07.

Jeśli nadal chcesz, możesz od czasu do czasu pomyśleć o rozpoczęciu (chciałam to dzisiaj właśnie zrobić). Wygląda na to, że biznes działa prawidłowo, jeśli się na to zerknie z perspektywy czasu.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
Z wczoraj myślałem o tym samym, ale ostatecznie zrezygnowałem. Pozostanę bierny dopóki z frontu gospodarczego nie pojawi się jasna linia. W przypadku spowolnienia gospodarczego przedsiębiorstwa najpierw ograniczą wydatki na marketing, a następnie na IT.

Mamy na tej platformie pewne doświadczenie zbierane
z nieco nieprzewidywalną dynamiką kursów Logitecha.
Obecnie Hayblech nie jest trendy, ale zalecam być
z jedną nogą w Logitechu na tym poziomie.
Małe okazje handlowania czasami się pojawiają,
po których następują niepowodzenia. Logitech często dopiero pod koniec roku
osiąga wzrosty kursowe, czy to staje się regułą?

Napisany przez Springer
W międzyczasie -6%, liczby poniżej, źródło: cash:

Apple (AWP) - Logitech International SA nie była w stanie spełnić oczekiwań w roku podatkowym 2006/07 (do
końca marca). Obroty wzrosły o 15% do 2006,6 (poprzedni rok 1796,7) mln USD. Zysk operacyjny (EBIT) wzrósł do
230,9 (198,9) mln USD, w tym uwzględniono koszty akcji o wartości 19,5 mln USD
Zysk brutto wyniósł 34,3%.

Na dole wynik netto wyniósł 229,8 (181,1) mln USD, w tym koszty akcji o wartości 14,9 mln USD, poinformował
producent akcesoriów komputerowych w nocy z środy na czwartek.

Według tych danych Logitech nie spełnił oczekiwań analityków. Według konsensusu AWP szacowano, że przychody wyniosą 2106,5 mln USD, EBIT
255,9 mln USD i zysk netto (bez programu opcji) 250,5 mln USD. Włączając program opcji, przewidywano zysk netto na poziomie 233,2 mln USD.

Według komunikatu, niezgodny z zasadami US-GAAP zysk operacyjny w roku obrotowym wyniósł 250 (199) mln USD; to nie uwzględnia kosztów akcji. Zysk netto zgodny z zasadami nie-GAAP wzrósł do 245 (181) mln USD, co stanowi wzrost o 35%. Marża brutto, niezgodna z zasadami US-GAAP, wyniosła 34,4%, w porównaniu do 32% w poprzednim roku.

Producent akcesoriów komputerowych odnotował w czwartym kwartale (do końca marca
2007 r.) wzrost obrotów o 10% do 512,7 mln USD z 466,1 mln USD w
analogicznym okresie poprzedniego roku. Zgodnie z US-GAAP wynik operacyjny wyniósł 55,3 (54,8) mln CHF (w tym 4,5 mln USD na koszty akcji) a zysk netto 56,2 (51,1) mln USD (w tym 2,3 mln USD na koszty akcji).

Sprzedaż detaliczna w czwartym kwartale wzrosła o 9% w porównaniu z rokiem poprzednim
Według Logitech jest to rezultatem silnego wzrostu w przypadku bezprzewodowych biurek i
klawiatur (+30%), sterowników do gier (+35%) oraz pilotów do sterowania (+78%).
Z kolei w przypadku kamer internetowych odnotowano spadek o 32%. W komunikacie podano, że w tej
kategorii produktów zauważono niespodziewane ogólne osłabienie.

To spowodowało spadek obrotów w czwartym kwartale 2006/07. Oznacza to, że Logitech nie osiągnęła swojego wewnętrznego celu obrotów +17% na cały rok, czytamy. Prezes firmy Guerrino De Luca jest jednak przekonany, że w ciągu kolejnych kwartałów będzie w stanie ponownie pobudzić wzrost sprzedaży kamer internetowych.

W bieżącym roku obrotowym 2007/08 Logitech nadal planuje zwiększyć obroty i zyski operacyjne o 15%. Marża brutto ma być na górnym końcu długoterminowego zakresu docelowego 32-34%, jak podano. Logitech przewiduje, że efektywna stopa podatkowa wyniesie około 12%.

Znamy to z Logitecha, trwało to długo, teraz znowu
nadszedł czas! Prognozy lekko pominięte, kurs spadł o około 10%, żegnaj, rób jak Yahoo.
Generalnie nie jest to moda na Hayblech, Logitech utrzymuje modę.

Ratio ceny do zysku z nowymi, imponującymi danymi fundamentalnymi
wynosi 19,5 lub może teraz trochę mniej? Przesadne przeceny,
zbieranie ułamkowe i przechowywanie do końca roku.

Napisany przez Simona
Postaram się wytrzymać do czasu naprawienia problemu z książką. Zakładam, że sytuacja poprawi się do następnych danych kwartalnych. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez fritz
Więc wszystko pozostaje po staremu, a także ta sama taktyka: kupować tuż po ogłoszeniu wyników, a następnie sprzedawać tuż przed ogłoszeniem wyników, to działa już od siedmiu lat z wielkim powodzeniem. Pozdrowienia Fritz

Napisany przez Simona
Oczywiste. Teraz przynajmniej mogą znowu kupować swoje własne akcje trochę taniej, więc sprawa nie potrwa tak długo.

Pozdrowienia,

Simona

Napisany przez beat
Kupiłem kilka LOGNów po 31 zł. Początkowo myślałem, że to krótka transakcja z 5% zyskiem.

Napisany przez Adrian
To samo rozważanie również mnie nasuwa, ale z wywołaniem. LOGDE: EP: 0.29

Napisany przez Globalist
Wielu widziało to nadchodzące. Logiczne, że tak dalej być nie może zawsze. Wsparcie 30.50 Kurs docelowy 27.30.- niestety :?

Zanotuj 32,9, więc Globalist Chrottenfalsch oraz nawet ryzykowni inwestorzy opcji zrobili lepsze ruchy.

Tradingowy hint od Simony jest skuteczny i odpowiedzialny pod względem ryzyka, profesjonalny, brawo!

Na tej platformie każdy amator może siać swoje bziki, ale niektórzy doceniają praktyczne doświadczenie profesjonalistów, którzy wcale nie nazywają się Globa... albo Globi...?

Zależy mi na zapamiętaniu profesjonalnej jakości inwestycji/tradingu z udanymi, dobrze na czas skomponowanymi wskazówkami na tej platformie!

Napisany przez Globalist
No cóż, nie ma śladu, że się mylisz. Po jednym dniu nie możesz tego ocenić.
Jeśli akcje spadną długoterminowo do poziomu, który wymieniłem, proszę, nie bądź znowu zły. :lol:

Napisany przez beat
Dziś także sprzedałem pozycję akcji w LOGN. Przyniosło to około 5% zysku jako szybką transakcję, zamiast początkowo planowanych. Niestety, próbowałem zwiększyć zysk do 10%, co się nie udało.
W ogóle nie jestem fanem LOGN. Być może wejdę ponownie poniżej 30 zł.

Napisany przez Springer
Dzisiaj znów krótko poniżej 31.-, teraz musi być dokładniej obserwowana, akcje już kilka razy pokazały, że nie lubią gorących dni, czy to zbieg okoliczności? Istnieje wsparcie około 27.-, a potem mocniejsze przy 25.-, więc nie spadnie zbyt dużo? Ale ja też z chęcią skorzystałbym z okazji poniżej 30.-, celując w zakup między 27...29.- -4% w ciągu tygodnia, sygnały z analizy technicznej sugerują raczej kolejne spadki, przekroczenie linii 200-dniowej i formacja mogą teraz wskazywać na podwójny szczyt z odwróceniem trendu.

Napisany przez Simona
Trzeba myśleć pozytywnie, biznes idzie dobrze. Wkrótce będą wymagane już kolejne wyniki za pierwszy kwartał. (Zobacz terminy na poniższym linku, jak szybko wszystko idzie). A propos, czy opcje na LOGN nie zostały wyemitowane tylko dla zabawy? Kursy około 35.- / 37.5 / 40.- itp?

https://ir.logitech.com/?l=DE&c=CH

Z tego tygodnia:

14-05-2007 10:29 Banca del Gottardo emituje opcje call i put na różne szwajcarskie akcje
Nazwa Ostatnia Zmiana
RIETER N 666.00 -3.50 (-0.52%)
LOGITECH N 31.20 -0.40 (-1.27%)
ABB LTD N 25.00 0.40 (1.63%)
UBS N 79.00 1.95 (2.53%)
CS GROUP N 92.80 0.50 (0.54%)
PHONAK N 116.20 -0.80 (-0.68%)
NOBEL BIOCARE I 431.50 6.75 (1.59%)
ROCHE GS 227.60 0.60 (0.26%)
ROCHE I 261.00 0.25 (0.10%)
KARDEX I 61.00 0 (0%)

Zurych (AWP) - Banca del Gottardo wyemitowała opcje call i put na następujące szwajcarskie akcje:

Calls:
ABB ABBGA Strike 26,00 CHF
ABB ABBGC Strike 30,00 CHF
Credit Suisse CSGGA Strike 110,00 CHF
Credit Suisse CSGGB Strike 110,00 CHF
Credit Suisse CSGGD Strike 110,00 CHF
Credit Suisse CSGGE Strike 120,00 CHF
UBS UBSGB Strike 80,00 CHF
UBS UBSGC Strike 80,00 CHF
Nobel Biocare NOBGA Strike 500,00 CHF
Roche ROGGC Strike 250,00 CHF
Kardex KARGI Strike 62,00 CHF
Logitech LOGGA Strike 35,00 CHF
Phonak PHOGA Strike 120,00 CHF
Rieter RIEGB Strike 650,00 CHF
Rieter RIEGC Strike 800,00 CHF

Puts:
Roche ROGGM Strike 210,00 CHF
UBS UBSGO Strike 75,00 CHF

Szczegóły na www.gottardo-fs.ch ch/mm

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Globalist

Notujemy 32,9, więc Globalist Chrottenfalsch i nawet ryzykowni gracze opcji stoją lepiej.

Sukcesem i odpowiedzialnością ryzyka charakteryzuje się wskazówka handlowa Simony, profesjonalna, gratulacje!

Na tej platformie każdy dyletant może zacząć swoje mędrcostwo, ale niektórzy potrafią docenić praktyczne doświadczenie profesjonalistów i ci "gorący" nie nazywają się Globa... czy Globi...?

Zależy mi na protokołowaniu profesjonalnej jakości inwestycji/handlu z udanymi, dobrze odszukanymi wskazówkami na tej platformie!

A jak tam z tymi Logitech, Cybercrash?
Nie ma to być upomnienie. Nie mam zamiaru cię zbytnio drażnić, ponieważ moim zdaniem nie znosisz zbyt dobrze takich rzeczy. Ale musi to być kiedyś powiedziane, zwłaszcza gdy ktoś zostaje nazwany chrottenfalsch i dyletantem. Dalsze myśli na ten temat zachowam teraz dla siebie. :idea:
Po prostu zastanów się wcześniej nad tym, co piszesz. :wink:

Obiektywnie kurs ustabilizował się w przedziale 31/33 CHF. Wydaje się, że 30 to już dość silne wsparcie, które oczywiście może załamać się w odpowiednich warunkach rynkowych.

Jednak nie potrzebuję ogólnych komentarzy pesymistycznych i krytycznych. Zauważyliśmy od dawna, że zazwyczaj Logitech ożywa kursowo dopiero pod koniec roku. Z mojego punktu widzenia nie ma potrzeby paniki sprzedaży, nawet jeśli krótkoterminowe akcje wyprzedaży ze stop loss spowodują pojawienie się poziomów 27 i niższych. Wtedy musi być możliwe złożenie skutecznego zlecenia kupna, które zostanie zrealizowane przez życzliwe banki inwestycyjne.

Jednakże, Globalisto, zdecydowanie zalecam unikanie Logitecha i opuszczenie tego wątku, dziękuję.

Napisany przez Globalist
To cybercrash ta wiadomość jest naprawdę śmieszna. Analitycy, zawsze wiatrem wiejący.
Z obiektywnością to już nie ma nic wspólnego.

Napisany przez Simona
LOGN opuścili mnie dzisiaj. Powodzenia.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Springer

LOGN opuścili mnie dziś. Powodzenia.

Pozdrowienia,
Simona

Nie sądziłem, że wrócą prawie do poziomu 35 zł w ciągu kilku tygodni, byłem sceptyczny. Świetnie zrobione, Simona, gratulacje.

Napisany przez Dany1

LOGN haben mich heute verlassen. Viel Glück.

Gruss,
Simona

Cześć Simona
Co oznacza to Viel Glück?
Musisz im życzyć wielu niepowodzeń, żeby spadli, więc będziesz mogła ponownie tanio wejść
chyba nie przystoi damie :mrgreen: :mrgreen:

Napisany przez Simona

Cytat od Simony

LOGN opuścił mnie dzisiaj. Powodzenia.

Pozdrowienia,
Simona

Cześć Simona
co oznacza to Powodzenia?
Powinieneś im życzyć wielkiego pecha, żeby poszli na dno, abyś mógł ponownie wejść tanio
chyba nie przystoi dla damy :mrgreen: :mrgreen:

:P Dany, to nie był rekomendacja sprzedaży. Po prostu po prostu nie pasują do mnie.
Więc nie życze im jeszcze więcej pecha!

Pozdrawiam,
Simona

Napisany przez Dany1
Czy dzisiaj znów będą możliwe zakupy?

ROMANEL-SUR-MORGES (VD) Producent akcesoriów komputerowych Logitech osiągnął zysk netto w wysokości 25,6 miliona dolarów (30,7 miliona franków) w pierwszym kwartale roku obrotowego 2007/2008, w porównaniu do 30,1 miliona dolarów (36,1 miliona franków) w pierwszym kwartale poprzedniego roku. Przychody firmy wzrosły z 393 milionów dolarów (472 miliony franków) o 9 procent do 430 milionów dolarów (516 milionów franków). Firma z Waadt poinformowała o tym w czwartek. Logitech po raz pierwszy odnotował nie dwucyfrowy wzrost kwartalnych przychodów. Przez 33 kolejne razy firma odnotowała wzrost przychodów w dwucyfrowym zakresie.

Jak poinformował Logitech, większość obszarów ponownie osiągnęła dwucyfrowy wzrost przychodów. Jednak sprzedaż detaliczna została obciążona spadkiem o 38 procent w kategorii produktów wideo, napisała firma.

Wyniki w pierwszym kwartale były obciążone drastycznym spadkiem sprzedaży kamer internetowych w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce, powiedział prezes i dyrektor generalny Guerrino de Luca, zgodnie z komunikatem. Prawdopodobną przyczyną spadku sprzedaży kamer internetowych był wejście firmy Microsoft na rynek kamer internetowych. (SDA)

Kurs zareagował umiarkowanie, chodzi o rezultat całego roku,
który może być zadowalający, nawet jeśli nie bije się rekordów za każdym razem.

Dotychczasowe wsparcie w okolicach 31 CHF pozostało nietknięte, powyżej 32 CHF
nastąpił wzrost do 33.5 CHF. Wartość pozostaje w portfelu w dwóch częściach.

Dzisiaj niektóre amerykańskie firmy technologiczne zostały mocno podniesione, takie jak Citrix czy
dostawca sprzętu sieciowego Juniper, którego zyski w Q2 wyniosły 19 ct./akcję,
co oznacza wskaźnik PE na poziomie ponad 30. Cisco również przeciera szlak w okolicach 30$. Niektóre idą naprzód po upadkach.
Dzisiaj nawet Intel zanotował odbicie w sektorze technologicznym.

Napisany przez Dany1
Kurs zachował się umiarkowanie, chodziło przecież o wynik całego roku,
który może budzić pewne zadowolenie, nawet jeśli nie zawsze osiągane są nowe rekordy.

Dotychczasowe wsparcie około 31 CHF pozostało nietknięte, po osiągnięciu 32 CHF
cena wzrosła do 33.5 CHF. Wartość pozostaje w portfelu w dwóch częściach.

Niestety, moim zdaniem, wsparcie 31.-- pozostało nietknięte... chciałbym tam jeszcze raz kupić, z celem wzrostu o +20%. Bez firmy Logitech trudno teraz wyjść z punktu sprzedaży. Ważne w tej branży są nowości, a Logitech nie musi się wcale ukrywać. P/E około 21, można więc oczekiwać jeszcze czegoś...

Napisany przez fritz
Sezonowo będę teraz ponownie obserwować kurs spółki Logitech. Od co najmniej siedmiu lat, z jednym wyjątkiem, zawsze działo się to samo: po letnich wynikach następuje korekta (pierwszy moment zakupu), po czym cena wzrasta równomiernie aż do korekty po wynikach jesienią (drugi moment zakupu), następnie rośnie dość gwałtownie aż do najwyższego poziomu w grudniu / na początku stycznia. Dla traderów średnioterminowych czas na sprzedaż, dla inwestorów długoterminowych możliwe jest pozostanie w inwestycji, trend na przestrzeni kilku lat pięknie wzrasta. Obecnie czekam, aż turbulence się uspokoją, wtedy wkładam jedną transzę a po wynikach kolejną. Zobaczymy, czy ten sam rytm będzie trwał dalej, targi bożonarodzeniowe nigdy nie zawiodły Logitecha, jedyną przeszkodą jest obecna niepewność na rynkach. Pozdrowienia fritz

Napisany przez fritz
W międzyczasie ponownie wziąłem 32.25 porcji, kolejne prawdopodobnie nastąpią.

Choć nie mogę jeszcze dostrzec jednoznacznych sygnałów na północ, puste zapasy są po prostu nudne.

I jeśli rynek sprzyja, Logitech prawdopodobnie znów znajdzie się wśród zwycięzców jesieni. Wyobrażam sobie odwróconą formację barków i rosnący trójkąt. Momentum również przekroczyło linię zerową.

Wsparcia przy 31.-, 30.50 oraz zwłaszcza przy 30.- teraz powinny utrzymać.

Jednak dla wyraźnego sygnału do góry brakuje jeszcze dużych wolumenów, mam nadzieję, że sytuacja zmieni się w ciągu najbliższych dni.

Pozdrowienia

fritz

Napisany przez fritz
Dzisiaj dobre wieści:

Piątek, 7 września 2007 - 07:54 pozytywnie

[Logitech N] CS dodaje akcje do swojej listy Top Pick Ideas dla Swiss Equity więcej

Credit Suisse nowo umieścił akcje zwykłe Logitech International SA na swojej liście Swiss Equity Ideas Top Pick. Duży bank od dłuższego czasu jest optymistyczny i zaleca zakup tych papierów z celem cenowym 40 CHF. Lista rekomendacji obejmuje oprócz Logitech także Lindt&Sprüngli, Nestle, Nobel Biocare, Roche, SGS, Swatch Group, Swiss Life, Synthes i VP Bank. Handlowcy oczekują, że włączenie Logitech do listy spowoduje pozytywne impulsy cenowe. Akcje Logitech kosztującego 32,45 CHF stały się późnym czwartkowym wieczorem.

Źródło: www.swissmarketpulse.ch

To powinno spowodować kilka zakupów w najbliższym czasie.

Pozdrowienia
fritz

Napisany przez Simona
Fani Logitecha zasługują na to, żeby w końcu coś ruszyło. Logitecha jest już od miesięcy na liście polecanych produktów. Być może po wynikach za kwartał 4 będzie wzrost? Z drugiej strony trzeba fair zauważyć, że Logitech przynajmniej nie spadł w ciągu ostatnich tygodni. Powodzenia z tym.

Pozdrawiam,
Simona

Napisany przez Globalist
Cel kursu 28
Szablony są zbyt ambitne
Drugie półrocze powinno już dawno się ożywić.

Napisany przez fritz
Teraz byłem kilka dni na wyspie, wróciłem, sprawdziłem swój depozyt w Swissquote i z zaskoczeniem stwierdziłem co następuje:

Kilka tygodni temu kupiłem za 32,25, w ostatnich dniach kurs był również w tym zakresie. Teraz nagle widzę, że cena zakupu wynosi 31 zł przy takiej samej ilości akcji, kurs zamknięcia w piątek wynosi 27,50, w wykresie w ogóle nie ma kursów z piątku, chociaż wszystko jest dalej na minusie, kwota w Total-Performance wzrosła o około 6000 CHF.

W mojej skrzynce odbiorczej dostałem powiadomienie, że moje akcje zostały wymienione w stosunku 1:1, informacje dotyczące starych i nowych akcji są absolutnie identyczne.

Według innych stron internetowych kurs zamknięcia w piątek wynosi 32,30.

Co to ma być za bzdura? Ponieważ nigdzie indziej nie znalazłem żadnych powiadomień, zakładam, że to błąd Swissquote.

Ktoś coś o tym wie?

Pozdrowienia
fritz

Napisany przez luba
Cześć,

fajnie, że przynajmniej udało ci się zyskać, u mnie sytuacja wygląda inaczej: kupiłem LOGN po cenie 26,45 i teraz moje koszty wynoszą 31.-
oznacza to, że straciłem 2730.- nie wiedząc dlaczego :roll:

Pozdrawiam

Napisany przez fritz
W międzyczasie bieżący kurs został skorygowany, jednak cena wejścia nadal jest błędna.

Poczekam jeszcze, czy zostanie to dzisiaj poprawione, w przeciwnym razie będę musiał zadzwonić, co z kolei z dzunglią na linii telefonicznej będzie dość drogie... Ze względów bezpieczeństwa nie można skontaktować się z Swissquote w sprawie istniejącego konta za pośrednictwem e-maila.

Pozdrawiam
Fritz

Napisany przez fritz
Teraz wszystko wróciło do normy w Swissquote, i wygląda na to, że jest też dobrze z akcjami Logitech.

Wygląda na to, że świąteczna hossa właśnie się rozpoczęła, z około miesięcznym opóźnieniem, jeśli cały rynek nie zawiśnie, to powinna to być bezpieczna inwestycja.
Najlepiej zainwestować teraz, albo poczekać na wyniki 18 października, ponieważ w ciągu ostatnich ośmiu lat zawsze wystąpiła niewielka korekta.

Pozdrowienia
fritz

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata