Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dynatrust

Napisany przez moneyXX
Być może zainteresuje to jeszcze któregoś poszkodowanego, po tym jak temat Dynatrust przestał być tutaj omawiany i nie odbywa się już żadna wymiana informacji:

Finanzmakler muss hinter Gitter - mz-web.de

Napisany przez kakerlake
Chciałem wysłać pytanie bezpośrednio do Cam_finanzdedek za pomocą PW!

Napisany przez IMMGW
Od jakiegoś czasu nie odwiedzałem już forum i też nie słyszałem wiele o tej sprawie oszustwa, poza faktem, że H. Klich został skazany, o którym również wspominano tutaj na forum. Czy ktoś jeszcze jest zainteresowany wymianą dalszych informacji?

Napisany przez Wifa
Mamy obecnie orzeczenie 2. Wielkiej Izby ds. Przestępstw Gospodarczych przeciwko Heiko Klisch! Oskarżony został skazany na 4 lata i 6 miesięcy.
Jeśli ktoś chce uzyskać kopię orzeczenia, będzie mógł ją pobrać ze strony internetowej od przyszłego tygodnia. Czy możecie mi wysłać jeszcze szwajcarski raport na mój adres e-mail?

Napisany przez moneyXX
Dziękuję za informację.

Proszę podaj mi swój adres strony internetowej (strony domowej), abym mógł sprawdzić to orzeczenie (chętnie także poprzez PW ).

O co konkretnie chodzi z raportem szwajcarskim?

Pozdrowienia

Napisany przez Wifa
Odnoszę się do raportu FINMA (szwajcarski urząd nadzoru federalnego)
Moja strona internetowa to www.wirtschaftsfahndung.de

Napisany przez moneyXX
OK! Dzięki, spojrzę na to następny tydzień.

Napisany przez HaiFisch

Mam na myśli raport FINMA (szwajcarski urząd nadzoru federalnego)
Moja strona internetowa to www.wirtschaftsfahndung.de

Czy już umieścili Państwo zapowiedniety wyrok na swojej stronie w dziale do pobrania? Nic (jeszcze) nie znajduję... Pozdrowienia

Napisany przez Wifa
Na końcu artykułu firmy Dynatrust dodano link do pobrania wyroku!
Międzynarodowa Detektywistyczna Grupa Gospodarcza H. Krgel | Twój partner ds. bezpieczeństwa w firmie

Napisany przez moneyXX
To już dawno temu, że w tym forum nie pisano o tematach Bähr, Bauer, Denizbank itp.

Żaden z użytkowników/inwestorów już się nie zgłosił. Czy nie ma już żadnych informacji, gdzie pozostały środki, albo co stało się z planowanymi wypłatami Denizbank Ltd., Cypr?

Czy inwestorzy już otrzymali swoje pieniądze? U mnie jeszcze nic nie przyszło.

Byłoby miło, gdyby ktoś mógł coś na ten temat napisać.

Pozdrowienia

Napisany przez IMMGW
Cześć moneyXX, miło jest widzieć, że ktoś ponownie się melduje i nadal interesuje się tą sprawą. Ostatnia oficjalna informacja, jaką otrzymałam na ten temat, dotyczyła skazania tego Klicha. Wynikało z niej, że użył on również tych pieniędzy dla swojego osobistego wzbogacenia, tak samo postąpi H. B. i nie będzie zainteresowany wypłatami, ludzie będą tylko oszukiwani i odstawiani na boczny tor, i nawet to biorą na siebie bez słowa sprzeciwu. Mogę tylko zalecić każdemu pilne zgłoszenie H. B. do prokuratury. Czy są jakieś informacje, skąd H. B. obecnie czerpie środki na życie? Czy znalazł już nowych partnerów handlowych, którzy będą ulatniać pieniądze ludzi?

Napisany przez idea911
Został wydany nakaz aresztowania przeciwko Helmuthowi B. Informacje dotyczące lokalizacji tylko za pośrednictwem wiadomości prywatnych!

Napisany przez IMMGW
To bardzo interesujące. To był najwyższy czas, ta decyzja była już dawno oczekiwana.

Z pewnością zrozumie Pan/Pani, że od razu sprawdziłem/am tę informację i rzeczywiście znalazłem/am wskazówki, które potwierdzają jej prawdziwość.

Otrzymałem/am więcej interesujących informacji, oczywiście skontaktuję się z Panem/Panią prywatnie, jestem bardzo zainteresowany/a wymianą poglądów, ponieważ uważam, że ważne jest, aby poszkodowani nadal realizowali swoje interesy i nadal obserwowali działania sprawców.

Wyraźnie opłaca się regularnie angażować w tę sprawę, tutaj korzystne jest, gdy wszyscy poszkodowani dążą do tego samego celu, większość może osiągnąć więcej i lepiej kontrolować sprawę.

Napisany przez moneyXX
Cześć!

Czy w tej sprawie pojawiły się nowe informacje, ustalenia lub ewentualnie nowe terminy wypłat Denizbank Ltd. Północny Cypr?

Pozdrowienia
moneyXX

Napisany przez moneyXX
W międzyczasie pojawiły się nowe informacje dotyczące Organi Juris, Helmuta B. itp.

W razie zainteresowania proszę pytać prywatnie!

Napisany przez moneyXX
Jestem naprawdę zaskoczony tym, jak niewielu inwestorów (było dokładnie 3), zainteresowało się aktualnymi informacjami (które proszę zapytać mnie prywatnie).

Prawdopodobnie większość zrezygnowała już i porzuciła swoje środki pieniężne! To na pewno w interesie całej tej bandy (Helmuth B./G.+A. Bauer itp.), aby kiedyś stracić nadzieję na odzyskanie pieniędzy.

Coś jeszcze, został wydany międzynarodowy nakaz aresztowania przeciwko różnym osobom. Jeśli kogoś to jeszcze interesuje.

Napisany przez moneyXX
Hej,

Kilka dni temu natknąłem się na tureckie doniesienia prasowe. Postanowiłem je tutaj umieścić. Być może znajdzie się ktoś, kto byłby w stanie przetłumaczyć je z tureckiego na niemiecki, albo może zna kogoś, kto mógłby to zrobić. Z tego, co zinterpretowałem z niemieckiego tłumaczenia (przez translator Google - okropne bełkotanie), chodzi tu o długi hazardowe Erhana K. Erhan K. jest właścicielem banku Denizbank, który od długiego czasu nie posiada już licencji bankowej i dlatego konta zostały zablokowane przez Cypryjski Bank Państwowy. Środki inwestorów Helmuta B./A. Bauera oraz Dynatrust Ltd. (Heiko Klich + Dr. Wunderli) zostały przeniesione na Denizbank albo w części bezpośrednio przekazane na Denizbank przez inwestorów.

Link do oryginalnego artykułu tureckiego:
https://www.ihbargazetesi.com/turusan-sarioz-tugba-ozerk-i-reddetti

Link do kolejnego artykułu prasowego z niemieckim tłumaczeniem:
https://translate.google.de/translate?hl=de&sl=tr&u=https://www.ihbargazetesi.com/erhan-kiani-ye-665-510-00-tl-kumar-borcu-haczi.html&prev=/search%3Fq%3Derhan%2BKiani%26start%3D20%26hl%3Dde%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:defficial%26biw%3D1920%26bih%3D1010&sa=X&ei=fcpVUZXVD4zdsgb044C4Dg&ved=0CFkQ7gEwBjgU

Link do oryginalnego artykułu tureckiego:
https://www.ihbargazetesi.com/protected-ortagi-erhan-kiani-ye-kumar-borcu-haczi-soku

Artykuły pojawiły się na początku lutego 2013 roku w prasie tureckiej. Jest ich więcej, jednak tematycznie są do siebie podobne.

Pozdrawiam,
MoneyXX

Napisany przez Hannes59

Pieniądze inwestorów Helmuta B./A. Bauera i Dynatrust Ltd. (Heiko Klich + Dr. Wunderli) zostały przeniesione wszystkie do banku Denizbank lub częściowo przesłane bezpośrednio przez inwestorów do banku Denizbank.

Cześć na początek...

Jak widać, jestem nowy tutaj, ale jakiś czas temu przeglądałem ten wątek. Dzisiaj natknąłem się na kolejny wątek: Kto zna inwestycje Helmutha Bähr, Alfreda Bauera i bank Denizbank Ltd.Nordzyp

Wcześniej wymienione nazwiska są mi obce - poza: Denizbank / Erhan K.

lub: protected Secure Management Ltd w Nicosia / Dyrektor: Erhan K.

Kwota inwestycji miała przynieść zysk lub odsetki miesięcznie na 2-3 miesiące pod koniec 2010 roku, ale potem.... brak spłaty ze strony PSM Ltd...

Od tego czasu wszystkie te przekłady, jakie czytałem w tym forum. W jednym z postów te powody opóźnień zostały dobrze wymienione - dlatego zwróciłem uwagę na te podobieństwa... ale jak już wspomniałem, znam tylko nazwisko Erhan.K. i bank Denizbank.

Co jeszcze zauważyłem odnośnie E.K. (nie mogę jeszcze wklejać linków, więc proszę skopiuj):
whois.gwebtools.de/pimcell.net -> Protected Investment ve Management Ltd. -> E.K.
whois.domaintools.com/protectedlaw.com -> E.K.

Od końca ubiegłego roku nie otrzymuję już wyciągów z aktualnymi kwotami.

Będę kontynuował poszukiwania.... na temat E.K. nie znalazłem jeszcze wiele.

Pozdrowienia
Hannes

Napisany przez moneyXX
Cześć Hannes 59,

sprawdziłem linki. Protected Investment Management Ltd. istnieje od dłuższego czasu. Nie znalazłem nic więcej na temat Pimcell.net. Być może domena została zarezerwowana z wyprzedzeniem?

O Erhanie K. jest wiele w tureckiej prasie. Głównie w prasie plotkarskiej ze względu na jego porywcze życie prywatne. Był lub jest już 5 razy żonaty, głównie z kobietami z branży show-biznesu. Zawsze jest wiele do napisania dla prasy.

Na kogo pan inwestował? I czy otrzymał pan w zeszłym roku w ogóle wyciągi z konta? Od kogo? Dotknięci inwestorzy tej grupy czekają na swoje pieniądze od końca 2009 roku. Od tego czasu (około września 2009 r.) licencję bankową Denizbank Ltd. wycofano, jak mogły więc zostać wygenerowane wyciągi z konta?????

Możesz również odpowiedzieć mi drogą prywatnej wiadomości (PN).

Pozdrowienia
Money XX

Napisany przez Hannes59
Cześć moneyXX,

przepraszam!, przez "wyciągi" miałem na myśli miesięczne wyciągi PSM, ponieważ pieniądze zostały przekazane PSM jako pożyczka. Nie wyciągi bankowe. Co miesiąc pojawiała się kwota jako odsetki od pożyczki, a całe saldo oczywiście fantastycznie rosło przez lata.... te tzw. wyciągi, które zawsze były zapowiadane w temacie maila, przestałem traktować poważnie... zastanawiało mnie tylko, dlaczego od końca zeszłego roku też nie są już wysyłane.

Moje pieniądze są rzekomo zablokowane także w Denizbank.

Muszę koniecznie sprawdzić, do jakiego banku przelałem pieniądze pod koniec 2010 r.!! Skoro E.K. jest dyrektorem PSM, a bank został zawieszony już w 2009 r., to w ten sposób pewnie zaopatrywał się w środki(?) Mogłem.....

Skontaktuję się z Tobą prywatnie, gdy już znajdę umowę.

Pozdrawiam

Hannes

Napisany przez moneyXX
To byłoby całkiem możliwe ze względu na podaż! Anlagevermittler przekazali środki klientów, które miały zabezpieczyć Denizbank zgodnie z wymaganym przez Zjednoczoną Centralę Banków Cypryjskich systemem gwarancji depozytów, które miały być zwrócone z gwarancją wysokiego oprocentowania. A tak swoją drogą, te środki również przepadły.

Dziwi mnie tylko, że nadal można wpłacać pieniądze na konto w banku zablokowanym przez zjednoczoną centralę banków cypryjskich. Chyba przelał Pan te pieniądze po wrześniu 2009 roku.

Kto był Pana pośrednikiem w inwestycjach? I jak Pan trafił do Denizbank?

Pozdrowienia
MoneyXX

Napisany przez Hannes59

To mnie tylko dziwi, jak można nadal wpłacać pieniądze na konto w banku zablokowanym przez Cypryjski Bank Centralny. Wydaje się, że przelałeś te pieniądze po wrześniu 2009.

Sprawdzę to i skontaktuję się z Tobą później.
Pozdrowienia
Hannes

Napisany przez polconsult
Cześć wszystkim,

od 30 lat Helmuth Bähr wydaje się działać w sposób nieuczciwy i nieźle żyje z pieniędzy, które przesłali mu naiwni inwestorzy. Nawet jeden z moich krewnych zainwestował kiedyś 50 000 marek niemieckich przez Treuco i nigdy nie zobaczył pieniędzy, ani zainwestowanej kwoty, ani obiecanego oprocentowania.

Czy ktoś coś wie o losie H.B. i czy prokuratura i policja odnotowały jakieś sukcesy?

Pozdrowienia
polconsult

Napisany przez johndoe2000
DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ
CZY MOŻESZ PRZESŁAĆ MI RAPORT FINMA?
rainbow2012 at arcor dot de

Napisany przez mabima
Cześć johndoe2000,

na który raport się Pan/Pani odwołuje?

Napisany przez moneyXX
Cześć, ten raport FINMA jest już prastary. Po co potrzebujesz tego raportu???

Myślę, że nikt go już nie zapisuje. Ja też nie mam.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata