Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Karta zwrotów - doświadczenia

Napisany przez Herbert30
17.03.2016 byłby terminem, kiedy miejscowa izba najprawdopodobniej wydzieli główne wnioski ze względu na stan rzeczy i skieruje je do FaM.

Napisany przez andi1104
"Cytat autora ""Herbert30"":

17.03.2016 byłby terminem, na którym lokalna komora najprawdopodobniej odetnie główne wnioski zgodnie z bieżącą sytuacją i skieruje je do FaM.

W każdym razie warto byłoby poczekać i odrzucić ofertę. W końcu wspomniałeś, że masz RSV."

Napisany przez Polli1209

W takim razie zdecydowanie poczekałbym i odrzuciłbym to ofertę. Nic nie masz do stracenia. Poza tym powiedziałeś, że masz ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej.

Też tak sądzę - ING Diba zaoferowała nam 2% na 10 lat wraz z umową o bezkosztowości i klauzulą poufności - odrzuciliśmy to. Pozew jest właśnie przygotowywany.

Napisany przez NeueBaufi2015

więc teraz jestem w sądzie apelacyjnym nr 23 w Ziiłsenacie we Frankfurcie, zobaczymy, co tam robią. Teraz mam już przypięte sprawy w sądach nr 3, 9, 10, 19, 23 i 24. :-)

Czy mogę zapytać, o jakie WRBy poszczególnych banków chodzi w poszczególnych przypadkach?

Napisany przez sebkoch
Tak, właśnie dostałem informację od biura prasowego Federalnego Ministerstwa Sprawiedliwości. Pomoc w formułowaniu rządu dla frakcji Wielkiej Koalicji faktycznie przewiduje jedynie wygaśnięcie prawa do odstąpienia od umów zawartych do 10.06.2010 (i to tylko dla kredytów mieszkaniowych). Osoby zainteresowane pełnym tekstem proszę o kontakt prywatny.

Napisany przez sebkoch
[cytat=andi1104">
W takim przypadku zdecydowanie poczekaj i odrzuć to ofertę. Nic nie tracisz. Poza tym powiedziałeś, że masz RSV.
[/cytat]
Nie chcę znowu robić czarnego pasa wątpliwości, ale można coś stracić. Jeśli nie uda się, pozostaniesz związany dotychczasową umową. Byłoby to znacznie gorsze niż to ofertą.

Napisany przez Herbert30
To jest przekaz WRB od ING DiBa.

Prawo do odstąpienia
Mogę/my odwołać mój/naszą deklarację umowy w ciągu 2 tygodni bez podawania przyczyny w formie pisemnej /np. listem, faksem, e-mailem). Termin rozpoczyna się najwcześniej po otrzymaniu niniejszego pouczenia. Aby zachować termin odstąpienia…

Co sprawia, że jesteście tacy pewni, że Federalny Sąd Najwyższy wypowie się 23.02.?

Napisany przez kreis96

Cześć wszystkim,

Po poinformowaniu mojego prawnika, że nie przyjmiemy oferty (2,15% na 5 lat, 2,4% na 10 lat lub natychmiastowe zakończenie z VFE 8.500,-) ING DiBa, dziś rano otrzymałem nową ofertę:

Podstawowe warunki mojej klientki wynoszą 2,25% rocznie przez 15 lat. Moja klientka nie będzie mogła zaoferować niższej stopy procentowej. Zwiększenie wymaga nowego wniosku, ponieważ konieczna jest ponowna, bardziej szczegółowa ocena. Propozycja mojej klientki zatem:

Stopa procentowa: 2,25% rocznie
Okres stałej stopy procentowej: 15 lat
Zwolnienie z opłat
(brak zwiększenia)

Co o tym myślicie? Czy przyjąć czy jeszcze poczekać?

Ja bym przyjął tę ofertę, ponieważ te warunki są zgodne z tymi ofertami, które zostały dziś opublikowane na stronie internetowej ING. Bank nie dokonuje zwiększenia, ponieważ traktuje resztę salda Twojej umowy jako punkt odniesienia, co jest zrozumiałe.

Napisany przez andi1104

To jest WRB ING DiBa.

Prawo do odstąpienia od umowy
Mogę/możemy odwołać moje/nasze oświadczenie/y umowy w ciągu 2 tygodni bez podawania przyczyny w formie pisemnej /np. list, faks, e-mail). Termin rozpoczyna się najwcześniej od otrzymania tego pouczenia. Aby zachować termin do odstąpienia…

Co sprawia, że jesteście tak pewni, że BGH wyrazi swoje stanowisko 23 lutego?

Ponieważ tym razem to stowarzyszenie ochrony konsumentów jest powodem, a tym razem książeczka czekowa banku nie może być wykorzystana. I ponieważ pomimo licznych przyszłych spraw na BGH nadal nie zaplanowano kolejnego terminu, osobiście sądzę, że BGH wypowie się szczegółowo o WR.

ING właśnie zawarła ugodę dotyczącą WRB przed LG w Norymberdze (#510), która jednak nie ma nic wspólnego z twoją ofertą. Ale, zgodnie z tym, co słusznie ostrzega sebkoch, to nie jest gwarancja.

Napisany przez sebkoch

Jest to WRB ING DiBa.

Prawo do odstąpienia
Mogę/my odwołać moje/nasze oświadczenie/a dotyczące umowy w ciągu 2 tygodni bez podawania przyczyny w formie tekstowej (np. list, faks, e-mail). Termin rozpoczyna się najwcześniej od otrzymania tego pouczenia. Aby zachować termin odstąpienia...

Co sprawia, że jesteście tak pewni, że Federalny Sąd Najwyższy wypowie się 23.02.?

Zdecyduje, ponieważ tym razem chodzi o spór dotyczący prawa konkurencji, a powodem jest organizacja konsumencka, która nie może i nie zostanie kupiona. Jednak wtedy będzie to dotyczyć tylko zgodności z tą informacją o odstąpieniu (stan prawny od 11.06.2010) i nie będzie można mówić o zrealizowaniu, nadużyciu prawa lub skutkach odstąpienia.

Ponadto mam przynajmniej wątpliwości co do procedury pochodzącej z Ulm, czy jest tam wystarczająco dużo błędów, ale kto to wie. Druga sprawa z LG Stuttgart niestety nie jest opublikowana.

Napisany przez 3ducnici

To jest WRB ING DiBa.

Prawo do odstąpienia
Mogę/możemy odwołać moje/nasze oświadczenie/a umów w ciągu 2 tygodni bez podawania przyczyn w formie pisemnej (np. list, faks, e-mail). Termin rozpoczyna się najwcześniej od otrzymania tego pouczenia. Aby zachować termin…

https://www.test.de/Immobilienkredit...18800-4926283/

Napisany przez 3ducnici

Zdecyduje on, ponieważ tym razem mamy do czynienia z kwestią praw konkurencji, a powództwo wytacza stowarzyszenie konsumenckie, które nie może i nie zostanie przekupione. Niemniej jednak będzie to dotyczyć tylko zgodności z obowiązującymi przepisami informacji o zwrocie (stan prawny z 11.06.2010 r.) i nie będzie można mówić o przedawnieniu, nadużyciu prawa ani konsekwencjach prawnych zwrotu.

Ponadto mam przynajmniej wątpliwości co do procedury, która początkowo pochodzi z Ulm, czy wystarczy tamtejsza wadliwość, ale kto to wie. Druga sprawa z LG Stuttgart niestety nie jest opublikowana.

Czy masz może obraz WRB, o którym mowa tam? Dotychczas go nie widziałem.

Napisany przez andi1104

On zadecyduje, ponieważ tym razem chodzi o spór dotyczący prawa konkurencji, a powód to stowarzyszenie konsumenckie, które nie może i nie będzie się sprzedać. Jednakże będzie to dotyczyć jedynie poprawności informacji o odstąpieniu od umowy (stan prawny z dnia 11.06.2010) i nic nie można powiedzieć na temat utraty prawa, nadużycia prawa ani skutków odstąpienia od umowy.

Ponadto mam przynajmniej wątpliwości co do procedury pochodzącej pierwotnie z Ulm, czy wystarczy to do stwierdzenia błędu, ale kto wie. Druga procedura z LG Stuttgart niestety nie jest opublikowana.

Ale czy opcje zaznaczania w WRB nie są zgodne z ustawowym wzorem?

Napisany przez NaTwoim13
To naprawdę szaleństwo, moja siostra ma tak samo WRB i dwóch prawników, którzy niezależnie od siebie uważają, że rezultat jest niepewny, ale zalecamy kontynuowanie pozwu.
Ale to pokazuje również: Czy naprawdę możemy tak po prostu wydawać zalecenia? Herbert30 uzyskał moim zdaniem świetny oprocentowanie od Ing.DiBa, oprocentowanie zgodne z obecnym poziomem historycznych minimów, ale on ma poczekać, dlaczego? W dniu 23.02 odbędzie się rozprawa, ale w tej właśnie rozprawie nie będzie wydane żadne orzeczenie dotyczące przedawnienia, nadużycia prawa ani konsekwencji odwołania.
Co się stanie, jeśli oprocentowanie wzrośnie (wiem, że wtedy może dochodzić roszczeń, aha, czyli znowu procesy, przede wszystkim tłumaczenie tego)? Co się stanie, jeśli wyrok nie będzie korzystny dla niego? Kto gwarantuje, że BGH rzeczywiście orzeknie tak, jak przypuszczamy?
Również od banku Sparda Bank przychodzą warunki, które być może nie będą dotyczyć Herbert30, ponieważ nie znamy stopnia obciążenia hipotecznego, poza nim samym, Herbert30.
Herbert30, kredyt kończy się w 2017 r.? Musiał być z 2007 r.

Napisany przez Herbert30
Umowa została zawarta na 15 lat w 2007 roku. Oznacza to, że kończy się ona pod koniec 2017 roku.

Kalkulator na stronie ING Diba oferuje mi następujące warunki:

Wybór warunkówStałe oprocentowanie
Stopa procentowa kredytu
Stopa procentowa efektywna
Wygaśnięcie finansowania

5 lat
1,10% 1,00%
1,00%
Do 60%

10 lat
1,35% 1,25%
1,26%
Do 60%

15 lat
1,85% 1,75%
1,76%
Do 60%

Napisany przez andi1104

To szaleństwo, moja siostra ma tę samą WRB, a dwóch niezależnych prawników uważa, że rezultat jest niepewny, ale zalecają kontynuację procesu.

Pokazuje to również: czy naprawdę możemy tak po prostu wystosowywać zalecenia? Z mojego punktu widzenia Herbert30 dostał świetną stopę procentową z Ing.DiBa, stopę procentową, która jest udzielana, gdy obecnie poziom stóp procentowych osiągnął znowu historyczne minimum, ale ma poczekać, dlaczego? W końcu 23.02. zapadnie wyrok, ale w trakcie tego postępowania nie będzie rozpatrywane zagadnienie zasiedzenia, nadużycia prawa czy skutków prawnych odwołania.
Co się stanie, jeśli stopy procentowe wzrosną (wiem, wtedy może dochodzić do szkody, ale znowu proces, zwłaszcza że potem trzeba to wszystko znowu uregulować), co jeśli orzeczenie nie będzie na jego korzyść? Kto gwarantuje, że BGH faktycznie orzeka tak, jak przypuszczamy?

Również z Sparda Banku przylatują warunki, które być może nie mają zastosowania do Herbert30, ponieważ nie znamy poziomu obciążenia nieruchomości, chyba że sam Herbert30 wie.

Herbert30, czy kredyt kończy się w 2017 roku? Musiał być z 2007 roku.

Jeśli nie będziesz zawsze cytować tylko to, co ci się podoba, może wpadnie ci do głowy coś innego! Również napisano, że każdy powinien sam rozważyć, czy mógłby z tym żyć.
Jeśli każdego dnia wsiadasz do swojego auta, nikt ci nie może zagwarantować, że dotrzesz do celu.

Napisany przez NaTwoim13
@andi1104

Przestań już, dobrze, serio!! Mówiłem o nas i zadawałem pytania! Nie czuj się od razu osaczony!

Dość insynuacji!

Napisany przez NaTwoim13
@Herbert30

To jednak nie jest ostateczne warunki dla Ciebie, ponieważ jeśli chciałbyś ustalić oprocentowanie już dziś - co oznaczałoby przyjęcie oferty In.DiB - musisz dodać dopłatę za 11 miesięcy (12 jest bezpłatnych, łącznie 23, jednak obliczane jest 11), czyli musisz dodać 11 razy 0,025 do podstawowej stopy, co daje nominalne oprocentowanie 2,125%. Ewentualnie możesz uzyskać dodatkową zniżkę regionalną w wysokości 0,1%.

W przeciwnym razie porównywane są jabłka z gruszkami

Napisany przez andi1104

@andi1104

Posłuchaj, warto się uspokoić, naprawdę!! Mówiłam o nas i zadawałam pytania! Nie bierz wszystkiego od razu do siebie!

Serio, przestań ze swoimi oskarżeniami na zawsze!

Nie ma już żadnych komentarzy z mojej strony. Dyskwalifikujesz się za każdym razem na nowo i musisz mieć już naprawdę problemy z egzystencją, skoro musisz tak zwracać na siebie uwagę w ten sposób. I proszę, nie wysyłaj więcej prywatnych wiadomości z jakimiś wyjaśnieniami.

Napisany przez sebkoch

Ale zaznaczone opcje w WRB nie odpowiadają przecież wzorowi ustawowemu, prawda?

Tak, ale decydujące jest, czy odpowiadają one ustawie. Odpowiedź na pytanie, czy są zgodne z modelem, to drugi krok, gdy pouczenie w świetle prawa jest błędne. W takim przypadku bank może jeszcze uratować się dzięki ochronie zaufania wynikającej z użycia wzoru.

Napisany przez andi1104

Umowa została zawarta na 15 lat w 2007 roku. Oznacza to więc wyjście na koniec 2017 roku.

Kalkulator na stronie ING Diba oferuje mi następujące opcje:

Wybór warunkówZamrożenie oprocentowania
Oprocentowanie nominalne
Oprocentowanie efektywne
Zakończenie finansowania

5 lat
1,10% 1,00%
1,00%
Do 60%

10 lat
1,35% 1,25%
1,26%
Do 60%

15 lat
1,85% 1,75%
1,76%
Do 60%

A ING oferuje BEZ DOPŁATY przez 12 miesięcy FWD na maksymalnie 10 lat.

Napisany przez NaTwoim13
Czy to teraz na serio, teraz zaczynasz nawet brać udział w kształtowaniu warunków treningowych? A to jeszcze na pół składników???

W takim razie proszę określić również warunki, które Herbert30 powinien/może stosować, aby mieć przynajmniej podstawę do oceny, jak dobrze lub źle - niezależnie od jakichkolwiek innych korzyści z wynikłego procesu - porównanie jest bez ryzyka!

Napisany przez andi1104

Brak więcej komentarzy z mojej strony. Diskwalifikują się za każdym razem na nowo, muszą mieć naprawdę lęki egzystencjalne, że muszą w ten sposób przyciągać uwagę. Proszę, nie wysyłaj mi już żadnych prywatnych wiadomości z żadnymi wyjaśnieniami ze swojej strony.

Oto wiadomość, którą właśnie dostałem od pana, po prostu żenująca i godna wstydu:

Mówisz mi, żebym nie zawsze czytał to, co mi się podoba, aby wyrazić swoją opinię. Ale ty...

Co myślisz, dlaczego oferują ci jeden po drugim? Ja osobiście poczekałbym do 23.02, aby zobaczyć, jak Bundesgerichtshof wypowie się na temat obowiązkowych danych dotyczących WR. Mogę sobie wyobrazić, że tam zostanie jeszcze raz dokładnie omówione, czy to dokładnie zgodnie z ustalonym tekstem ustawy, czy niepoprawnie. Ale powinieneś przeliczyć, czy możesz z tym żyć. Warunki te są tak dostosowane, aby ING nie poniosła straty i aby w trakcie trwania umowy odzyskała swoją straconą VFE.

Jest w tym tyle błędów, że nie jesteś w stanie sobie tego wyobrazić. Znasz kalkulacje Ing.DiBa? W takim razie poczekaj na termin, który w ogóle nic nie wnosi klientowi.

To twoja opinia, ok, ale przestań ciągle reagować na moje. Nie zwróciłem się do ciebie osobiście, a ty robisz to, hop, Panie Upadku.....buhh buhh buhh.

A jeśli ciągle popierasz sebkocha w jego opinii, to przynajmniej daj mi spokój, bo to jest dokładnie to, co ja myślę, bo jestem z nim codziennie w kontakcie!!!

To jest irytujące, naprawdę!!! Thomas Buhmann

Money & Plan Hypo Direkt
Spółka pośrednicząca w finansowaniu nieruchomości mbH

Przedstawicielstwo w Braunschweigu
Altmarkstraße 8
38110 Braunschweig

Telefon: 05307/980601
Faks: 05307/980797
komórkowy: 0171/3059115
tbuhmann@geldplan.de
https://www.geldplan.de/

Napisany przez 3ducnici

Pytanie dotyczące planowanej zmiany ustawy: Czy pozostanie trzymiesięczny termin przedawnienia roszczeń zwrotnych po złożeniu oświadczenia o odstąpieniu od umowy? Czyli ostatecznie do 21.6.2019 lub 31.12.2019......

Oto treść fragmentu do zmiany:

Napisany przez Hoppla20

Oto właśnie otrzymana wiadomość prywatna od pana, po prostu żenująca i wstydliwa do końca:

Mówisz mi, żebym nie zawsze czytał to, co mi odpowiada, żeby wyrazić swoje zdanie. Ale ty...

Co myślisz, dlaczego oferują ci jeden pomysł za drugim? Osobiście na pewno poczekałbym do 23.02, jak orzeknie BGH w sprawie obowiązkowych informacji dotyczących WR. Potrafię sobie wyobrazić, że tam jeszcze raz dokładnie omówione zostanie: albo dokładnie taki sam tekst, jak przewidziany przez prawo, albo błędny. Ale powinieneś dla siebie przeliczyć, czy możesz z tym żyć. Warunki są tak dostosowane, że ING nie ponosi strat i przez okres trwania kredytu odzyskuje swoje „utracone opłaty”.

W tym jest tyle błędów, czego sobie w ogóle nie wyobrażasz. Znasz kalkulacje Ing.DiBa? W takim razie powinieneś poczekać na spotkanie, które w ogóle niczego nie wnosi dla klienta.

To twoje zdanie, ok, ale przestań ciągle reagować na moje. Nie zwróciłem się do ciebie osobiście, co ty robisz, huk, Pan Buhmann... bähbähbäh.

A jeśli ciągle chwalisz siębkocha, to przynajmniej zostaw mnie w spokoju, bo to dosłownie moje zdanie, ponieważ codziennie jestem z nim w kontakcie!!!

Będzie mnie to denerwować, naprawdę!!! Thomas Buhmann

Geld & Plan Hypo Direkt
Towarzystwo Pośrednictwa w Finansowaniu Nieruchomości Sp. z o. o.

Reprezentacja w Brunszwiku
Altmarkstraße 8
38110 Brunszwik

Telefon: 05307/980601
Telefaks: 05307/980797
komórkowy: 0171/3059115
tbuhmann@geldplan.de
https://www.geldplan.de/

O matko, teraz się kompletnie pogubiłem, czy nazywa się Buhmann czy naprawdę ma na nazwisko Buhmann?

Napisany przez Weisswurscht37
Publikowanie tutaj osobistych wiadomości uważam szczerze za niemożliwe. Prywatnie wolałabym, żebyście rozwiązali swoją pokłódkę w piaskownicy bez angażowania w to innych.

Tutaj otrzymuję wiele informacji, które mi pomagają, a jeśli coś mi nie pasuje do mojej sytuacji lub mojej opinii, po prostu to pomijam. Powinniście spróbować, to wcale nie jest trudne... A jeśli ktoś ma inne zdanie, można to również przedyskutować, na przykład powiedzieć Mam inne zdanie, ponieważ... albo Widzę to w ten sposób. To wcale nie boli, naprawdę.

A czytelnicy tutaj są dorosli i sami potrafią zdecydować, które argumenty ich bardziej przekonują, nie musicie obrażać się na poziomie programu TV typu RTL 2!

Napisany przez Mat67
To teraz robi się naprawdę głupie (nie myślę tu o Panu Buhmannie)

Napisany przez Hoppla20
Musisz wiedzieć, że tutaj chodzi o bardzo dużo pieniędzy!!
W mojej okolicy plotkuje się, że w samym skandalu VW jedna kancelaria zarobi nawet do 40 mln ze swoimi klientami... więc możesz sobie wyliczyć ile pieniędzy będzie przepływać tutaj w WR... pod tym kątem wszystko tutaj należy traktować z wielką ostrożnością!!

Napisany przez 3ducnici
Wolny kraj, każdy może wyrazić swoje zdanie, każdy może pracować, a jeśli ktoś chce pozyskiwać, powinien to robić.

Tylko prywatne wiadomości, zwłaszcza gdy chodzi o takie sprawy, powinny pozostać PRYWATNE. Stąd litera P w PM.

Poszukajcie raczej nowych informacji i opinii.... a przede wszystkim EuGHen!

Napisany przez andi1104

Wolny kraj tutaj, każdy może wyrazić swoją opinię, każdy może pracować, a jeśli ktoś chce nabyć, powinien to zrobić.

Wiadomości prywatne powinny jednak pozostać PRYWATNE, zwłaszcza gdy chodzi o takie sprawy. Stąd litera P w PM.

Szukajcie raczej nowych informacji i orzeczeń... a przede wszystkim mniej emocji!

Przepraszam za wysłanie PW, po fakcie żałuję, wyłączyłem mózg ze złości. W związku z tym wyciągnę konsekwencje i żegnam się z forum.
Życzę powodzenia prawie wszystkim zainteresowanym i trzymam za was kciuki.

Napisany przez Harley

...Herbert30 otrzymał moim zdaniem świetną stopę procentową z Ing.DiBa,...

...Podobnie warunki oferowane przez Bank Sparda również są atrakcyjne, ale mogą w ogóle nie dotyczyć Herberta30, ponieważ nie znamy stopnia obciążenia hipoteki, chyba że sam Herbert30 go zna.

Krytykujesz ducniciego, że bez komentarza porównał ofertę porównawczą z tzw. warunkami podstawowymi DiBa w wysokości 2,25% do aktualnych warunków podstawowych Spardy HH w wysokości 1,7%, nie mając dokładnej wiedzy o stopniu obciążenia hipoteki.

Jednocześnie zachwalasz ofertę DiBa jako świetną stopę procentową, chociaż również nie znasz wysokości pożyczki ani stopnia obciążenia hipoteki.

To sprawia, że włosy na mojej szyi stają dęba.

Być może warto przejrzyj swoje posty przed wysłaniem, zanim zatłoczysz tę stronę na stronę chaotycznymi tekstami.

Napisany przez 2RAM
Poziom RTL2 - myślisz o telewizji dla niższych klas społecznych?

Napisany przez 3ducnici

Przepraszam za PW, teraz żałuję, wyłączyłem mózg ze złości. W związku z tym wyciągam konsekwencje i tym samym żegnam się z forum.
Życzę prawie wszystkim zaangażowanym powodzenia i trzymam kciuki.

Przepraszam też pomaga, co zostało właśnie zrobione... po prostu ucieczka nie jest rozwiązaniem... i przede wszystkim niekonieczna.

Mamy potężnego przeciwnika, więc nie ma sensu używać sił do atakowania innych! ;-)

Napisany przez 3ducnici

Krytykujesz ducnici, ponieważ bez komentarza porównuje ofertę z tzw. podstawowymi warunkami DiBa wynoszącymi 2,25% do aktualnych podstawowych warunków Sparda HH w wysokości 1,7% bez bliższej znajomości wskaźnika obciążenia hipoteką.

A jednocześnie oklaskujesz ofertę DiBa jako Top-Zins, mimo że nie masz pojęcia o wysokości kredytu ani o wskaźniku obciążenia hipoteką.

To sprawia, że włosy na moim karku stają dęba.

Być może powinieneś przeczytać swoje wpisy przed opublikowaniem, zanim zatłoczysz tę stronę praktycznie nie przemyślanymi tekstami.

On ma rację odnośnie do wskaźnika obciążenia hipoteką.

Sparda jest dla mnie swojego rodzaju miarą. Punktem odniesienia. Jeśli jest się nieznacznie powyżej lub poniżej (dostajemy nawet 0,1% rabatu tutaj w lokalnej Sparda z powodu przynależności do ubezpieczenia), to jest ok.

Ale jako pierwsze porównanie...dobrze się sprawdza...

To, że Noelmaxim słusznie zwraca uwagę, że nikt nie zna warunków...wynika z jego doświadczenia. On po prostu myśli dalej. A kto wie, może obaj mają kontakt i znają wskaźnik obciążenia hipoteką Herberta30.

No cóż, są przecież inne problemy.

Właściwie każdy powinien odwiedzić przyszłotygodniowo swojego posła do Bundestagu i po prostu pokazać mu błędne WRB, a potem niech określi początek terminu. Może jeszcze dorzucić dwa aroganckie listy odmowne. Oraz aktualne WRB, gdzie zazwyczaj wszystko jest w porządku lub wzorzec tekstu został naprawdę 1:1 skopiowany.

Robię to. Termin przyszły tydzień, 03.02., 1100 godz.

Napisany przez HenryJones
"
To, że wysłałem prywatną wiadomość, jest mi teraz przykro, od choroby mózgu odłączyło mi się przywary. Wyprowadzam z tego więc konsekwencje i tym samym żegnam się z forum. Życzę praktycznie wszystkim zaangażowanym powodzenia i trzymam kciuki.

Może po prostu powinieneś przeprosić i edytować swój post, pewnie wielu jeszcze go nie przeczytało.

Cytat ducnici
Tu jest wolny kraj, każdy może wyrazić swoje zdanie, każdy może pracować, a jeśli ktoś chce pozyskiwać klientów, to niech to robi.

Ja mam inne zdanie, to nie może działać, pisać tutaj i jednocześnie chcieć pozyskiwać klientów jak szalony. Albo potem się odwoływać do oferty pozyskiwania i odmawiać komuś prawa do zadawania pytań na forum.

Forum służy do tego, aby poszkodowani mogli się wymieniać informacjami, jeśli profesjonaliści piszą, to chętnie po to, aby poszerzyć swoją wiedzę, albo udzielić porady. Wtedy osoba ta może podać swoje dane kontaktowe i każdy może z własnej woli skontaktować się z nią, jeśli chce nawiązać stosunek handlowy.

Poza tym to super forum, ale szczerze mówiąc, nikt nie ma ochoty czytać tu spięć profilaktycznych. Chętnie będę informował o moim przyszłym postępowaniu prawidłowym i również wnosił coś istotnego, ale jeśli tak dalej pójdzie, to pewnie będę zaglądać bardzo nieregularnie."

Napisany przez NaTwoim13
@harley

Niestety, błąd, znałem wszystkie
, wszystkie parametry dotyczące warunków, poza regionem, co zauważyłem.

Ponadto warunki innych banków służą jedynie do porównania, ponieważ nadal istnieje ważna umowa dla Ing.Diba. Dlatego w szczególności Herbert30 musi ocenić ofertę Ing. Diba. Zapytał, co sądzimy na ten temat, ja napisałem, z uwzględnieniem wszystkich aspektów, że to dobra stopa procentowa. Na pewno istnieją lepsze stopy procentowe, ale obecnie nie są one istotne dla Herbert30.

Można mieć inne zdanie na ten temat, ale chciałbym oceniać to, co jest osiągalne i możliwe z mojej strony, a nie to, co obecnie nie wchodzi w rachubę dla Herbert30. Uważam, że pomoc polega także na uwzględnianiu takich kwestii, Herbert30 na pewno to rozumie, natomiast Andi1101 miał inne zdanie, ja to nieco sprecyzowałem.

Nie chodziło teraz o paragrafy, nie mam o nich pojęcia, tak jak wielu tutaj, chodziło o warunki i możliwości, a ja chcę pomóc w sposób rzetelny i zrozumiały.

Napisany przez sebkoch
OLG Brandenburg, Wyrok z dnia 20.01.2016, 4 U 79/15 i zawsze coś innego

OLG (sprawa DKB) teraz po orzeczeniu BGH z dnia 22.09.2015 zastosował (czyli podwójne zastosowanie spłat), ale przyznał bankowi umówione odsetki i stwierdził, że statystyka Bundesbanku ma znaczenie tylko przy odchyleniu minimum o 1% (też nigdy wcześniej tego nie słyszałem), oraz odrzucił krótko ulubiony argument ducnicisa o marży zysku. Następnie przyznał ducnicisowi tylko 2,5% powyżej podstawy, a bankowi (i tutaj robi się mroczno) nawet po wycofaniu odszkodowanie za korzystanie z umowy dalej przyznał umówione odsetki (5,81%). Tak więc z korzyści pozostało niewiele albo nic.

Rewizja oczywiście niedopuszczalna. Czasami chciałbym wyjaśnić sędziom OLG, co to oznacza dla praktyki doradczej, gdy każde OLG i każdy skład sędziowski wychodzi z nowymi pomysłami.

Napisany przez NaTwoim13
Być może powinniśmy wszyscy przestać formułować insynuacje. Każdemu znały się granice obciążenia, Herbert 30 sam je opublikował, trzeba tylko czytać uważnie lub być znawcą, tak samo jak wysokość kredytu, na jakiej podstawie musi być przyznany, oraz moment wypłaty - stawka terminowa - były znane.

Nic nie pomaga, zwłaszcza nie kulturze tego forum, gdy potem zarzuty Harleya lub kolejne insynuacje pojawiają się, że nie znam limitu obciążenia. Jest to naturalne, że wtedy, tutaj w kolejnym irytującym poście ode mnie, chcemy to naprawić, ponieważ to po prostu nie jest prawda.

Chodziło mi o to, żeby pomóc Herbertowi30 merytorycznie ocenić stawkę procentową, co zrobiłam, podając fakty i dane.

Uważam to za świetne porównanie, dobrą ofertę ze strony Ing.DiBa, jest to prawie oferowany pakiet, a nie - jak twierdził Andi1101 - oprocentowanie, które pozwala Ing.Dibie zyskać dodatkowo. Jeśli coś takiego nie jest prawdziwe, to należy to poprawić, w przeciwnym razie nasze porady nie są pomocne, a jeszcze raz, nawet jeśli rynek będzie jeszcze korzystniejszy, dla Herberta30 to nie ma znaczenia, a także należy doświadczenie zdobyte w ten sposób, mianowicie, że są osoby, które akceptują taką ofertę, nawet jeśli mogłyby - być może z ryzykiem i jeszcze większym wysiłkiem - uzyskać większe korzyści.

Napisany przez NaTwoim13
Sebkoch dostarcza kolejny argument z praktyki, dlaczego porównanie w tej złożonej tematyce, zwłaszcza w chaotycznym i niezrozumiałym postępowaniu sądów, zawsze powinno być brane pod uwagę i nie musi być najgorszą alternatywą. Podsumowując, korzyść pozostaje, a WRJ jest prezentem dla konsumentów!

Napisany przez claus47
Jestem dość nowy tutaj i mam nadzieję, że zachowam się odpowiednio, kiedy po raz pierwszy proszę Was o pomoc:

Na stronie Juris znalazłem informację o decyzji OLG Hamburg z dnia 17.09.2014 pod numerem 13 U 66/14. Odnośnik prowadzi do https://www.money-advice.net/view.php?id=48784 , gdzie niestety mowa jest tylko o wyroku uznającym, bez bliższego uzasadnienia.

Chodzi o sprawę odwoławczą Sparkasse Hamburg, która uznała roszczenie klienta już w drugiej instancji, a co więcej przed 13. Senatem - który zazwyczaj stoi po jej stronie. Być może ten fakt można by wykorzystać, gdyby można było przeczytać wyrok pierwszej instancji sądu okręgowego w Hamburgu. Niestety nie podano numeru sprawy, a jedynie datę 07.03.2014.

Pytanie: Czy ktoś zna numer sprawy sądu okręgowego w Hamburgu lub, co lepsze, źródło wyroku z 07.03.2014 r.?

Musi być jakiś powód, dla którego 13. Senat OLG Hamburg zmusił Sparkasse Hamburg do uznania roszczenia, prawda?

Napisany przez 3ducnici

Jestem całkiem nowy tutaj i mam nadzieję, że będę postępować właściwie, prosząc Was po raz pierwszy o pomoc:

Na stronie Juris znajduje się wzmianka o decyzji Sądu Apelacyjnego w Hamburgu z dnia 17.09.2014 r. o numerze 13 U 66/14. Wpis prowadzi do strony https://www.money-advice.net/view.php?id=48784, a tam niestety mowa jest tylko o wyroku uznającym, czyli wyroku bez bliższego uzasadnienia.

Chodzi o sprawę odwołania przeciwko Hamburger Sparkasse, którą klient wygrał nawet w drugiej instancji, a to jeszcze przed 13. Senatem - który zwykle stoi po ich stronie - przyznał rację. Może korzystnie wpłynąć na tę sytuację możliwość zapoznania się z wyrokiem pierwszej instancji Sądu Okręgowego w Hamburgu. Niestety nie podano jego sygnatury, a jedynie datę 07.03.2014.

Pytanie: Czy ktoś zna sygnaturę Sądu Okręgowego w Hamburgu lub, co lepsze, miejsce, gdzie można znaleźć wyrok z dnia 07.03.2014 r.?

Musi być jakiś powód, dla którego 13. Zespół ds. Cywilnych Sądu Apelacyjnego w Hamburgu zmusił Hamburger Sparkasse do uznanie, prawda?

Zadzwoń do biura 13. Zespołu ds. Cywilnych Sądu Apelacyjnego i zapytaj o sygnaturę pierwszej instancji, a następnie zadzwoń do Sądu Okręgowego w Hamburgu... i poproś o skopiowanie orzeczenia w formie anonimowej. Jeśli pozwolą ci na to.

Napisany przez Harley

@harley

Niestety, błąd, miałem wszystkie
, parametry dotyczące uwarunkowań...

Jednak z treści postu wynikało coś zupełnie innego. Dla czytelnika wyglądało to tak, jakby krytykowałeś innego użytkownika za porównywanie jabłek do gruszek, a sam to zrobiłeś 2-3 zdania wcześniej.

Napisany przez claus47
Super, dzięki! Spróbuję tego jutro i dam znać.

Napisany przez NaTwoim13
Harley, stopa obciążenia była do odnalezienia w tabeli, którą sam opublikował Herbert30! 60%, a jeśli znasz się na Ing. Diba, wiesz również, któremu poziomowi kredytu odpowiadają warunki. Faktycznie nie trzeba znać dokładnej wysokości, ponieważ Herbert30 wybrał odpowiednią tabelę.

Było mi naprawdę wszystko znane.

Napisany przez 3ducnici

Harley, wskaźnik obciążenia lombardowego można było znaleźć w tabeli, którą sam opublikował Herbert30! 60% i jeśli ktoś zna się na Ing. Diba, to wie, do jakiej kwoty pożyczki przypisać warunki. W zasadzie nie trzeba nawet znać tej kwoty, ponieważ Herbert30 wybrał odpowiednią tabelę.

Wszystko było mi naprawdę znane.

I tym samym wszystko powinno być jasne dla wszystkich i wyglądać dobrze.

Napisany przez Harley

I w ten sposób wszystko powinno być jasne dla wszystkich i dobrze.

Nie, wcale nie. Jest jasne, że już nikogo to nie obchodzi, ale noelmaxim karmi forum fałszywymi informacjami. A jego zachowanie staje się już trochę patologiczne. Bo noelmaxim wyraźnie nigdy nie popełnia błędów.

Wspomniana tabela postu #10243, z której wynika wskaźnik obciążenia, została opublikowana przez Herbert30 dopiero 5 minut po wypowiedzi noelmaxima, postu #10242, że oferta DiBa to najlepsza stawka. Wykluczmy zatem zdolności jasnowidzenia.

W międzyczasie mogę doskonale zrozumieć reakcję andi1104 dzisiaj. Zastanawiam się tylko, czy noelmaxim zamierza zniszczyć ten wątek z pełną premedytacją, czy tylko z zaciętości.

Napisany przez dogfight76
Cześć,

W sprawie przeciwko Volksbank otrzymałem teraz wiadomość, że bank złożył wniosek o przedłużenie terminu.
Czy to jest zwykła praktyka?
Czy mogę tutaj podać nazwisko specjalisty, który przejął obronę??

Oto najważniejsze informacje ze zgłoszenia:

Proszę o osobiste opinie, dziękuję.

Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
To po prostu nie do wiary. Czy krytykowałem Andi1101 tym samym? Nie, odnosiłem się do oferty Sparda Poster, przynajmniej pod tym kątem. Potem pojawił się Andi 1101 i zaczął się wygłupiać, gdy ja obliczałem ostateczne aktualne oprocentowanie dla Herbert30 tutaj.

Czy to zmienia cokolwiek w fakcie, że była to dobra oferta, zwłaszcza gdy - jak opisałem - inne warunki nie są istotne, to czy Harley zrozumie, gdy Andi1101 zacznie wygłaszać krzyk? Gdzie zaczynam mój post pytając?

Dla mnie temat jest zamknięty, jeśli chodzi o treść - kto chce, może zrozumieć, o co mi chodziło. Świetne oprocentowanie od Ing. Diba, świetna porównawcza oferta.

Napisany przez okerke

Cześć,

W sprawie przeciwko Volksbank właśnie pojawiła się wiadomość, że bank złożył wniosek o przedłużenie terminu.
Czy to jest zwykłe postępowanie?
Czy mogę tu podać nazwisko specjalisty, który podjął obronę??

Oto najważniejsze informacje z pisma:

Proszę o osobiste opinie, dzięki.

Pozdrowienia

Wydaje się, że jest to zwykły krok ze strony pozwanego, w każdym razie w moim przypadku również poproszono o przedłużenie terminu, a także widziałem takie przypadki już od innych uczestników.

Napisany przez Harley
"
Es ist doch nicht zu fassen. Hatte ich damit Andi1101 kritisiert? Nein, dem Sparda Angebot Poster, zumindest auf diesen Bezug genommen. Dann kam Andi 1101 und polterte los während ich den endgültigen derzeitigen Zins für Herbert30 hier ausgerechnet hatte.

Ändert das irgendwas daran, dass das ein gutes Angebot war, zumal - wie beschrieben - andere Konditionen gar nicht relevant sind, dann versteht Harley wenn andi1101 lospoltert? Wo ich meinen Post fragend beginne?

Für mich ist das Thema durch, inhaltlich wird - wer das will - man nachvollziehen können worum es mir ging. Ein toller Zins der Ing. Diba, ein tolles Vergleichsangebot.

Dann sind wir uns ja sogar einig. Ich bin auch nicht mehr bereit mich mit Ihrem unsäglichen am Punkt vorbei Gelaber auseinander zu setzen."
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 439

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata