Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez onki

Cześć CFO,
Kto inny mógłby mieć zainteresowanie wyrządzeniem szkody firmie, której udowodniono, że nie ma poszkodowanych?

Nikt nie spekulował nawet jednym centem w Dividium.

Naprawdę Forsum, jesteś zabawny! Czyżbyś zapomniał o 1700 inwestorach, którzy od ponad roku czekają na swoje pieniądze od DC? Kiedy mówisz o udowodnionym braku poszkodowanych, na jakie dowody się powołujesz?

Cytat od forsum

Oferta kapitałowa oferowana przez DCG to zrozumiały model dochodów, który nota bene i to prawie wyłącznie, jest wykorzystywany przez wielkie banki.

Na stronie internetowej można znaleźć tylko obligacje, które mogę nabyć w każdej Sparkasse w Niemczech. Dlaczego więc wielkie banki miałoby zaopatrywać się akurat w takie obligacje w wyjątkowo renomowanej, znanej i wielkiej firmie inwestycyjnej Dividium? A może chodzi ci o stary produkt Dividium sprzed 1,5 roku? Jeśli tak, to czy mamy uznać też wielkie banki za poszkodowanych, czy jak należy zrozumieć twój komentarz?

Napisany przez schneemann

@Onki:

Schneemann

Napisany przez Springtime
Cześć Wszystkim,

od około roku śledzę posty na tym forum finansowym. Poświęcam na to 2-3 godziny miesięcznie. Niestety zauważam, że tutaj dowiadujemy się tylko, jak zmarnować czas na finanse i możliwości inwestycyjne.

Bezcelowe paplanie większości uczestników tutaj, klasyfikuję jako grupę społeczną niepracującą, która jest utrzymywana przez ogół społeczeństwa w naszym kraju (Niemcy). Szkoda, że pozwala się na to w forum o tak obiecującej nazwie „Forum Finansowe”. Nawzajemne obelgi i pozbawione faktów domysły tych, którzy utrzymują innych. Bezcelowy bełkot. Absolutnie nieprzydatne do formułowania opinii.

@ Administrator:
Ten nieodpowiedni dla tego forum syf powinien zostać usunięty (Schneemann, forsum, CFO, Poppersole lub podobni) lub powinni Państwo zablokować ich na specjalnie dla Nich stworzone forum prywatne. Tam mogliby kontynuować swoją prywatną wojnę, z dala od opinii publicznej, i wyrażać swoje narcystyczne tendencje.

Dla tej grupy osób są też programy poranne i popołudniowe w prywatnych stacjach telewizyjnych, gdzie świetnie się wpasują i nie będą rzucać się w oczy.

Jeśli to forum zacznie ponownie odzwierciedlać to, co chce reprezentować ze względu na swoją nazwę i prowadzić sensowną politykę informacyjną, to może ponownie skorzystam z niego w celu zdobycia informacji.

Ochronić wszystkich inwestorów świata przed tymi negatywnymi ludźmi i dać ludzkości możliwość wyrobienia własnej opinii o wszystkim, a nie przyjmowanie gotowych społecznie nieodpowiedzialnych opinii.

To był mój pierwszy, ale na pewno na razie ostatni komentarz tutaj na rzekomym „Forum Ekspertów”.

Do zobaczenia może kiedyś

Springtime

Napisany przez marketmaker2
Wiosna, zgadzam się z Twoim postem tylko w jednej kwestii: Bezsensowne paplanina od forsum i innych odpowiedzialnych za Dividium.

W pozostałych sprawach wielkie brawa dla uczestników forum, którzy rzucili trochę światła i faktów na temat Dividium. Dziękuję CFO, Schneemann, propersoul i wielu innym.

Proszę bardzo, jeśli w tej dyskusji - oczywiście obok wpisów forsum i innych - coś jest zbędne, to zdecydowanie wpis jak ten o numerze 1072 od Springtime, który nie porusza w ogóle treści tej dyskusji.

Ponadto w Niemczech osoby bez pracy są wspierane środkami państwowymi, a nie zachowywane lub - co prawdopodobnie miało na myśli - tolerowane. Natomiast konsumpcję popołudniowych programów w telewizji prywatnej pozostawiam oczywiście Springtime.

I wreszcie ważne jest, że ten, kto chce się dowiedzieć o finansach, ma wiele możliwości. Patrząc na to w dobrej wierze, ta dyskusja nie dotyczy finansów, ale sposobów na marnotrawienie pieniędzy. To jest różnica.

Schneemann

Napisany przez onki
Och, bałwanie - muszę szczerze powiedzieć, że spodziewałem się od Ciebie większego potencjału na przeciwdziałanie takim atakom!

Proszę spojrzeć na pierwszy wpis Springtime na tym forum.... może to coś Ci przypomni?? Mnie zdecydowanie tak...

@Onki,

pomóż mi trochę: Który numer ma pierwszy post? Chętnie sobie go jeszcze raz obejrzę i ewentualnie uzupełnię moje odpowiednie wyjaśnienia.

Ponadto próba Springtimea, aby wychwycić krytyków admina tutaj, wydaje się być skazana na porażkę i moim zdaniem najprawdopodobniej stanowi ona obrażanie inteligencji admina.

W końcu domniemane intencje Springtimea wydają mi się również zbyt oczywiste, zwłaszcza że w swoim ostatnim wpisie nie poświęca ani jednego słowa tej lokalnej tematyce. I uważam, że zdecydowana większość uczestników dyskusji jest wystarczająco mądra, aby to zauważyć i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Więc nadal obowiązuje zasada: zachowaj spokój, gdy chodzi o takie wpisy.

Więc nie bierz tego do siebie, jeśli wpisy takie jak ten ostatni od Springtimea naprawdę nie wywołują we mnie żadnych emocji.

Schneemann

Napisany przez onki
Schneemann,

pierwszy post firmy Springtime znajdziesz tutaj:

viewtopic.php?t=4466

Chociaż myślę, że już także tak zrozumiałeś....

Napisany przez CFO
Z punktu widzenia tak cennych jak materiały od Springbocka, można by niemalże przypuszczać, że pochodzą one z otoczenia Dividium, zgodnie z zasadą: Zatrzymaj wszelką dyskusję na ten temat, to już dużo pomaga.

Ale oczywiście, obowiązuje domniemanie niewinności, dlatego oba te wpisy należą do kategorii Niedbale wypowiedzi lub Bezduszne wpisy.

Interesujące jest wyszukiwanie JB z użyciem . W ten sposób znajduje się ponad 50 mało pochlebnych wpisów, na przykład z Danii:

Ostrzeżenie przed DIVIDIUM CAPITAL, S.L.

Takie wpisy można znaleźć w całej Europie dowolną ilość razy. Ponowne działanie pod nazwą Dividium w tych warunkach wymaga znacznej niewiedzy i bezmyślnego postępowania.

Pozdrawiam, CFO

PS: Słomiany ogień Forsum ze wzmiankami DividiumCapital i Springtime wydaje się w międzyczasie - w przeciwieństwie do pożarów lasów w Rosji - znów zgasł.

Napisany przez forsum
Kochani Czytelnicy Forum,

ponownie pojawia się wiele krytyki na temat tego jednego czy drugiego. Niektórzy uczestnicy wydają się naprawdę wierzyć, że nie mam nic innego do zrobienia, jak tylko komentować ten w dużej mierze nieprawdziwy absurd, który jest tu szeroko rozpowszechniany.

Istnieje grupa ludzi mi osobiście bliskich, którzy zainwestowali w Dividium, tacy jak ja, i mieli wyłącznie pozytywne doświadczenia. Jednostronne przedstawienie, jak to tutaj zrobiono, wymaga odpowiedniego podejścia, zwłaszcza że krytycy interpretują jedynie informacje prasowe. W tym przypadku milczenie byłoby naprawdę złotem... Ale niektórzy wydają się faktycznie mieć zbyt dużo czasu, aby rozpowszechniać fałszywe twierdzenia i stale odświeżać kwestie...

W tym duchu...

Forsum

Napisany przez CFO
@forsum
Jest to raczej zjadliwe, aby używać słowa „złoto” w kontekście Dividium. Złote historie znamy już aż nadto. Jednak najnowsza „Homestory” Dividium pozbawia wszelkiej wiarygodności potencjalnych inwestorów. Cytuję z niemieckiej strony głównej:

Premiera światowa:
Dividium przedstawia światową nowość w technologii materiałowej na konferencji w Moskwie. Ta technologia materiałowa jest tak rewolucyjna, że zmieni przemysły takie jak motoryzacyjny, lotniczy, kosmiczny oraz wiele innych obszarów naszego codziennego życia. Wzrosty do 1000% są możliwe na rzeczywistej podstawie gospodarczej. Niewyobrażalne możliwości inwestycyjne są możliwe na realnej podstawie, które będą trwać przez długi czas.

Na co właściwie liczą przedstawiciele DC, trzymając czytelników za głupków?
Jakimś sposobem trzeba próbować być w dyskusji. Czy ta konferencja będzie bardziej udana niż ta w Maroku, która powinna być obecnie w toku?

Wygląda na to, że przedstawiciele DC zbyt wiele oglądali „Powrót do przyszłości” i prawdopodobnie sprzedawaliby śmieci jako paliwo przyszłości. Czy to w końcu są śmieci, które pewien JB alias H zgromadził w latach 90-tych?

Tak więc: Marzenie dalej - z liczbą 1000 (szczególnie w zakresie czasowym) wcześniej ktoś już się pomylił.

Pozdrowienia, CFO

PS: Tak jak forsum pisałbym, gdybym był pośrednikiem DC, odpowiednio DC Group. Czy uspokoi to oszukanych, to już inna sprawa.

Napisany przez peterm
[cytat=forsum">
Kto miałby jeszcze interes w szkodzeniu firmie, w której udokumentowanie nie ma poszkodowanych?

Nikt nie stracił ani centa na Dividium. Wręcz przeciwnie, pozycja dochodowa jest wzorowa w porównaniu z większością banków. Dlatego też nie jest zrozumiałe, dlaczego koncentrujesz się tylko na jednostronnych faktach.
[/cytat]
Cześć

Si tacuisses, Forse!
Twój email pokazuje mi, że wydaje się, że nie nauczyłeś się zbyt wiele ze swoich błędów. Muszę zatem powtórzyć swoje rady:
1. Koniecznie skorzystaj z porady kogoś, kto ma pojęcie o sprawie.
2. Inwestuj tylko w to, co rozumiesz.

Ponadto jeszcze to:
Żaden z moich znajomych nie odzyskał nawet ani jednego znudzonego centa. To oznacza, że istnieją - udokumentowane - osoby poszkodowane.

I z czystej ciekawości, pozwól mi zadać następujące pytanie:
Ponieważ Dividium teraz chce odsprzedawać obligacje, które zostały wyemitowane przez inną bank, bez wydawania widocznych dla mnie dodatkowych opłat za to usługa, zastanawiam się teraz, jaki dokładnie jest model biznesowy Dividium.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez forsum
Drodzy Czytelnicy,

jest naprawdę niesamowite, jak niektórzy ludzie obchodzą się ze swoją mądrością.

Co jednak skłoniło CFO znowu do pisania o rzeczach, które nawet nie zostały jeszcze opublikowane?

Wkrótce nawet ostatni odwiedzający forum zauważy, co pewni pisarze zamierzają osiągnąć tutaj w forum...

Forsum

@peterm:
Twoje - choć dobrze zamierzone - porady dla forsum są daremne, ponieważ forsum z pewnością, biorąc pod uwagę jego dobrą sytuację informacyjną, wie dokładnie, o co naprawdę chodzi w DC. Inaczej nie da się już tego wyjaśnić, że nadal tak zaciekle twierdzi, iż jest inwestorem w ogółem niezłej i rzeczywiście istniejącej spółce inwestycyjnej, która ma niewiele wspólnego z oszustwem inwestycyjnym, tak jak - pozwól mi na porównanie - krowa mleczna nadmorska z połowem na głębokich wodach.

@forsum:
Dopóki nie podejmiesz dyskusji, a dotychczas tego w ogóle nie zrobiłeś, ponieważ uparcie ignorujesz twarde fakty, które są tutaj omawiane - tak, jakby ich nie było -, nie masz w ogóle prawa do narzekania tutaj na krytyków. Według twojej tu używanej terminologii, twarde fakty to bzdura, która została niezweryfikowanie przepisana z różnych publikacji prasowych. Pomijając kwestię, dlaczego osoby wymienione w prasie nie zdecydowały się na obronę przed takimi rzekomymi nieprawdami (na przykład poprzez żądanie sprostowania lub złożenie skargi za zniesławienie, oszczerstwo itp.), należy stwierdzić, że w związku z upadłością DC okazało się między innymi, że DC nawet nie prowadziła księgowości. Czy to też jest bzdura?

Nawet pomijając wszystkie inne obietnice DC (100% zabezpieczenie przez złoto fizyczne, nigdy nie poniesiono strat, kwalifikacje zdobyte poprzez naukę w Międzynarodowej Szkole Bankowości w S.F. i wiele innych), fakt braku księgowości sam w sobie jest najlepszym dowodem na piramidę finansową, gdyż bez precyzyjnie działającej księgowości (dla firmy z jednej strony i dla inwestorów z drugiej strony) nikt nigdy nie będzie w stanie ustalić, co dokładnie działo się z pieniędzmi poszczególnego inwestora. Która część została zainwestowana, która pochłaniały koszty dystrybucji i administracji, z czego zostały opłacone luksusowe samochody, z czego dawni pracownicy DC? Wszystko to można zrozumieć tylko poprzez 100% działającą księgowość. I nie mówimy tu o jednym inwestorze, ale o prawdopodobnie kilku tysiącach pokrzywdzonych. Wystarczy więc nie tylko zapisać nazwisko inwestora (ewentualnie jego adres) i kwotę zainwestowanego kapitału. W tym świetle należy rozpatrywać również rzekome rozwinięcia wartości przedstawione niektórym inwestorom. Czyli właściwie udawało się przedstawić wyniki inwestycji poszczególnych inwestorów, mimo że nie prowadzono żadnej księgowości, a zatem nie było żadnych zapisów na temat wykorzystania środków? Ten JB musi posiadać nadnaturalne zdolności.

Wyjaśnij to, ale proszę, nie ponownie z wyjaśnieniami typu człowiek uczy się na błędach itp. I proszę, nie kolejny raz wersja o złych ugruntowanych instytucjach, które DC nie życzliwie wykluczają. Nikt tutaj nikogo nie przekonujesz.

Schneemann

Napisany przez forsum
Cześć, bałwanie,

Faktycznie, posiadam odpowiednie informacje, ponieważ znam osobiście odpowiedzialnych za starą oraz nową firmę. Na bieżącym spotkaniu informowani będą inwestorzy i partnerzy biznesowi o obecnej sytuacji, dlatego oprócz mnie pojawi się także wielu innych partnerów, którzy otrzymają możliwość przeanalizowania, co jest złe, a co jest dobre. Biorąc pod uwagę, że wiele dokumentów zostało sfałszowanych lub skradzionych przez niektórych przestępców zatrudnionych w firmie, nie powinno być to dla Ciebie zbyt trudne, aby spojrzeć na sprawy z innej perspektywy...

Nikt nie chce uchylać się od odpowiedzialności wobec DC. Jednak przez długi czas związany był z wieloma przeszkodami w poszukiwaniu regularnej drogi umożliwiającej spłatę wszystkich depozytów klientów lub ich skuteczne kontynuowanie. Ostatecznie cel ten pozostaje ten sam... stworzyć nowy system finansowy. Być może mało komu jest znane... Dividium Capital głównie zajmował się innowacyjnymi produktami/projektami, nowościami na rynku oraz ich rozwojem. Gdyby nie doszło do tej katastrofy, to dziś z nazwą Dividium związane byłoby na pewno zupełnie inne skojarzenie. Biorąc pod uwagę moje uczestnictwo w różnych związanych z tym spotkaniach, proszę o zrozumienie, że mam inne zdanie niż niektórzy krytycy. To, co rozumiesz jako fakty, to opublikowane komentarze. Jak doszło do nich i czy odpowiadają one prawdzie, interesuje Cię tylko marginalnie, podobnie jak to, jak je interpretujesz. To, co jednak skłania Cię do dalszego szkalowania firmy DCG mimo braku wiedzy o tle sytuacji albo braku zainteresowania z tym związane, pozostaje zagadką.

W każdym razie zostało mi powiedziane, że DCG będzie dostępne dla każdego zainteresowanego w obszerny i niezwykle transparentny sposób, gdy tylko minie obowiązek dowodu.

Dlatego uważam, że należy mieć trochę cierpliwości i poczekać, aż wszystkie informacje zostaną opublikowane w wiarygodny sposób, ponieważ w końcu organy będą musiały wprowadzić poprawki do dotychczasowego przedstawienia.

Pozdrawiam, Forsum

@forsum: Dlaczego ułatwiasz mi zadanie? W swoim ostatnim wpisie potwierdzasz wszystkie zarzuty, jakie wobec Ciebie wysuwam. Trzymasz się swojej strategii ignorowania faktów i prezentowania kolejnych wersji historii przez rzekomo poważną firmę inwestycyjną. Nie wspominasz nawet słowem o kilku kwestiach, które poruszyłem w moim poprzednim wpisie. Według Twojej wypowiedzi, w DC udowodnione nie ma żadnej ofiary. Jednak teraz przyznajesz, że dotychczasowe działanie DC zakończyło się katastrofą, winisz jednak od razu tym kryminalnym pracownikom. To wszystko jest śmieszne, a jeśli to, co próbujesz nam wmówić, byłoby prawdą, to zastanawia mnie, dlaczego szefowie są zagranicą a nie natychmiast złożyli doniesienie na policji przeciwko tym rzekomym pracownikom-kryminalistom. Nawet jeśli mieli oni się okazać rzeczywiście przestępcami - czego w ogóle nie chcę wykluczyć -, to nie ma możliwości, aby w tak zorganizowanej i dobrze skonstruowanej firmie mogli w nocy tak po prostu obrabować ją do cna, tak że następnego dnia, w momencie gdy organ nadzorczy zakończył nielegalne praktyki, nie można było znaleźć żadnych danych księgowych. Oczywiście wcześniej żadnemu z założycieli nie przyszło do głowy, że księgowość jakby się tak po prostu ulotniła. Pozostaje też pytanie, dlaczego założyciele nie zgłosili od razu kradzieży dokumentów firmowych, skoro do dziś nie było to tematem postępowania karnego. Jestem pewien, że mając na uwadze Twoje regularne wizyty u założyciela, masz na to swoje wytłumaczenie. A jeśli to tłumaczenie miałoby brzmieć, że oczywiście złożono doniesienie, to teraz już żądam od Ciebie podania właściwej prokuratury i numeru akt sprawy. Co do Twoich dalszych wywodów na temat rzekomych nowych obszarów działalności DC, nie będę się już tutaj w to zagłębiał, Twoje słowa mówią same za siebie. Snowman

Napisany przez forsum
Droga wspólnoto czytelnicza,
mimo że Bałwan znów stara się celebrować swoją własną interpretację rzeczy i przekręca jasne fakty na przeciwności, wykształcony czytelnik powinien łatwo dostrzec, o co chodzi z tym katastrofa lub czy to aby na pewno nie jest katastrofa, którą Bałwan i kilku innych krytyków rozpowszechniają poprzez dezinformację tutaj?
Żaden z inwestorów DC nie stracił pieniędzy. Z powodu szeroko zakrojonej kampanii oszczerstw DC nie była w stanie generować dochodów przez prawie rok. Jak wiadomo, cały dział biznesowy musiał zostać przeniesiony do innego kraju z tego powodu. Wydaje się, że w tym forum jest naprawdę wystarczająco dużo mistrzów przekręcania i fałszowania informacji!!!
MGF Forsum

Naprawdę pomocne byłoby, gdybyś zaczął argumentować swoje stanowisko odnosząc się do kwestii przedstawionych przez użytkownika Schneemann i poparł swoje twierdzenia zrozumiałymi faktami. Do tego czasu Twoje posty pozostają beznadziejne pod względem treści i należą raczej do kategorii Tysiąc i jedna noc. Po zdarzeniach z ubiegłego roku i działaniach forumowiczów tutaj, dalej nie zaleca się inwestycji w DC.

Napisany przez forsum
Cześć Marketmaker2,

jeśli chcesz bardziej konkretnie przedstawić swoje fakty lub opublikować swoje pytania tutaj, z pewnością można również udzielić jednej lub kilku odpowiedzi.
Pytania od Schneemanna zostały w każdym razie już wielokrotnie wyczerpująco omówione.

Pozdrowienia, Forsum

@forsum:
...
Auch bleibt offen, weshalb der/die Hintermänner nicht sogleich eine Strafanzeige wegen Diebstahls von Betriebsunterlagen gestellt haben, denn ein diesbezügliches Ermittlungsverfahren gibt es bis heute nicht. Ich bin sicher, dass Sie angesichts Ihres offensichtlich regelmäßigen Blicks über die Schulter des Hintermanns auch hierfür eine passende Erklärung haben. Und wenn es die sein sollte, dass natürlich Strafantrag gestellt wurde, dann fordere ich Sie schon jetzt auf, die zuständige Staatsanwaltschaft und das dortige Aktenzeichen zu benennen.
...
Schneemann

Jüngstes Beispiel:

Napisany przez onki

Pytania Schneemanna zostały już kilkakrotnie obszernie omówione.

Po prostu to, że coś zostało omówione, nie oznacza, że zostało odpowiedziane.

Ale powiedz mi szczerze, Forsum, po co właściwie tu jeszcze występujesz? Regularnie piszesz kilka bezsensownych postów, gdy pytania interesujących osób stają się zbyt konkretne, robisz sobie kilkudniową (lub kilku miesięczną) przerwę, w nadziei, że inni czytający w międzyczasie zapomną o tych pytaniach.
Tak szczerze mówiąc, powoli mogę sobie odpuścić dyskusję z Tobą... ale bez obaw, tego triumfu Ci nie zapewnię.

Napisany przez CFO
uiuiui
chciałbym ponownie zwrócić uwagę na system oszustw (teraz z nowością światową) i zauważyć, że można zaoszczędzić sobie podróży do Moskwy lub Tangeru, a już znowu jest piekło.
Chętnie powtórzę: Jeśli ostatecznie zrzuca się winę za porażkę na innych i uważa się siebie za nieomylne, to gwarantuje to upadek. Przypuszczam, że nowy materiał to dym (i dźwięk) z rosyjskich lasów. Nie da się go tak łatwo przetransferować do Tangeru.

Więc potencjalni inwestorzy: Jeśli chcecie inwestować w dym i dźwięk, udajcie się do Moskwy. Jeśli wolicie zainwestować w fatamorganę, macie do dyspozycji Tanger.

Jak wspomniał onki, głupotę DCG można po prostu zostawić bez komentarza, ale nie chcę nikomu zabronić zobaczenia angielskich tłumaczeń takich jak tutaj

Dividium

Moja rada: Skorzystajcie z automatycznego tłumaczenia Google. Wychodzi to sto razy lepiej niż obecne tłumaczenia.

W zeszłym tygodniu byłem na występie komediowym i mogę sobie wyobrazić, że zapowiadane konferencje będą miały wysoką wartość rozrywkową - ale to wszystko. Gorące powietrze zostanie wypuszczone z Moskwy do tego czasu.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez forsum

Ostatni przykład:

To zostało już dawno pozytywnie rozwiązane... że był to pierwszy krok po ujawnieniu, powinno być oczywiste, zgadza się?

Napisany przez forsum
Cześć Onki,

Pozwól mi również spełniać moje obowiązki zawodowe! Jeśli z tego powodu brak internetu, być może zrozumiesz, że może być dość trudno dodać komentarz. Niemniej jednak nie muszę naprawdę dodawać mojej gorzkiej soli do wszystkiego, często bezsensownie powielanego.

Pozdrowienia, Forsum

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

czy faktycznie lubisz wyżywać się tutaj na forum? Znowu piszesz o czymś, o czym na pewno nie możesz wiedzieć... Pomimo zrozumienia, wydaje się, że masz jakieś problemy...

Pozdrawiam, Forsum

I znowu forsum sam się zdemaskował, twierdząc, że oczywiście już dawno zostało złożone zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez sprawców z DC. Ale jak nietrudno się domyślić, forsum nie podaje ani nazwy prokuratury, ani numeru akt sprawy. Forsum pozostaje wierny sobie i DC, i nadal opowiada jakieś historie, które mają tyle wspólnego z rzeczywistością, co DC z poważną inwestycją.

Napisany przez CFO
1. Obronca Forsum 20:00
2. Obronca Forsum 20:07
3. Obronca Forsum 20:14

Te trzy bitwy obronne spokojnie zmieściłyby się w jednym artykule.

Nie, to absolutnie żadna frustracja. Dla odmiany napiszę coś obiektywnego: Faktem jest, że tzw. wiadomości światowe na stronie DFG to artykuły z n-tv.de, gomopa.net lub ogólnie dpasind. Kopiowanie 1:1 wraz z obrazami bez podania źródła. To zgodne z działaniami Dividium. Rozpowszechnianie nowości, które pasują do koncepcji.
Pozdrawiam CFO

Pozostałą część wywodu nie można traktować poważnie

Napisany przez onki

Pozwólcie mi również spełniać moje obowiązki zawodowe! Jeśli z tego powodu brak dostępu do Internetu, być może sami zobaczycie, że będzie dość trudno skomentować. Niemniej jednak naprawdę nie muszę dodawać swojego grosza do wszystkiego, często bezsensownie powtarzanego.

Forsum, proszę, zacznij po prostu czytać posty innych członków, zanim odpowiesz na nie.
Nie byłeś krytykowany za to, że nie odpowiadasz co dwie godziny. Krytyka polega na tym, że zarówno w czasie twoich aktywnych godzin, jak i po powrocie po przerwie, nie odpowiadasz na pytania. Dyskutowanie z tobą jest więc ostatecznie bezcelowe.

Napisany przez peterm

jeśli chcesz bardziej precyzyjnie przedstawić swoje fakty lub opublikować tutaj swoje pytania, z pewnością można udzielić odpowiedzi.

Cześć Forsum,

Chociaż nie jestem marketmakerem, mam nadzieję, że Twoja oferta dotyczy także pozostałych uczestników forum. Więc będę zaczynać.

Fakt 01: Firma Dividum zakłada kilka oddziałów.
Fakt 02: Dividium podejmuje działalność, która w praktyce wymaga zezwolenia w praktycznie wszystkich krajach europejskich. Takie zezwolenie albo w ogóle nie jest udzielane, albo w ogóle nie jest składane wniosku o jego uzyskanie.
Fakt 03: Ponieważ przeszłość kryminalna niektórych protagonistów nie jest traktowana jako zbyt atrakcyjna z punktu widzenia marketingowego, działa się z fałszowanymi życiorysami.
Fakt 04: Inwestorom zapewnia się, że wszystkie wpłacone środki są w 100% zabezpieczone. Ma to być realizowane poprzez kopalnię złota, która według różnych informacji ma się znajdować albo w Alasce, albo w Rosji.
Fakt 05: Bezpośrednio wynikające z faktu 04 pytanie, jak przy jednoczesnym 100% zabezpieczeniu inwestycji uzyskać stopę zwrotu, która przekracza stopę zwrotu z inwestycji uznawanych za absolutnie bezpieczne, - logicznie - nie może być udzielone.
Fakt 06: Wiedza wysoko wykwalifikowanych pośredników z Dividium redukuje się do tego, co to jest konto bankowe.
Fakt 07: Inwestorom, których znam, przedstawia się umowy w językach, których nie rozumieją. Są to umowy, które mają stanowić wspólne przedsięwzięcie między inwestorem a Dividium, a ich sądem właściwym jest zagranica.
Fakt 08: Dividium obiecuje stopy zwrotu, które po pierwsze mają być osiągane bez ryzyka, a po drugie mają być na takim poziomie, który zwykle jest generowany tylko w przypadku bardzo ryzykownych transakcji.
Fakt 09: Z powodu braku zezwoleń organy są w stanie działania.
Fakt 10: Wszystkie sądowe odwołania ze strony Dividium przeciwko działaniom organów sądowych są przegrywane.
Fakt 11: W ramach postępowań upadłościowych ani kopalni złota, ani certyfikatów złota, ani rzekomych miliardów w płynnych środkach nie zostaje znalezionych.
Fakt 12: W trakcie dalszych dochodzeń kilku pracowników Dividium zostaje aresztowanych. JB wydaje się uniknąć aresztowania. Łatwość, z jaką mu to się udało, wskazuje na to, że ucieczkę przygotował już wcześniej.
Fakt 13: Również w ramach dochodzeń okazuje się, że Dividium nie posiada nawet księgowości.
Fakt 14: Wielokrotnie oszukanym inwestorom obiecuje się zwrot ich środków. Pozostaje otwarte pytanie, dlaczego te środki nie są po prostu przekazywane do dalszego rozliczenia odpowiednim syndykom upadłościowym,
Fakt 15: Oczywiście zwrot tych środków nigdy nie nastąpił.
Fakt 16: Ani na stronie internetowej Dividium, ani tutaj na forum, ani od pośredników, ani od pracowników Dividium w żadnym momencie nie można było uzyskać sensownych informacji na temat tego, w jaki sposób dokładnie miały być osiągane obiecane marzenia o zyskach bez ryzyka.
Fakt 17: Fakt, że Dividium ogłosiło upadłość, obala twierdzenie, że inwestycja oferowana nie wiąże się z żadnym ryzykiem.
Fakt 18: Dividium obwinia jakieś niejasne mafijne struktury w organach administracji lub w dużych bankach za swoje niepowodzenia. Dividium jednak w żadnym momencie nie wyjaśnia, w jaki sposób organy administracji mogłyby lub powinny działać inaczej w obliczu dostępnych faktów i obowiązującego prawa.

Pytania wynikające z powyższych faktów powinny być jasne, więc zrezygnuję z ich szczegółowego omawiania.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez Betrogener
Dziękuję Peterm,
Dokładnie trafłeś w sedno i nie pleciesz takiego nonsensu jak forsum. Jak można wywnioskować z mojej nazwyu, należę do tych durniów, którzy dali się oszukać i najwyższy czas, żeby ktoś to ujawnił.

Przyjaciel, zarządzający majątkiem w Zurychu, polecił mi DC z dużym zapałem pod koniec 2008 roku. To już prawie 2 lata temu. Wziąłem udział w tego rodzaju przekręcie i mój zarządca majątkiem zdecydowanie wierzył w złote rezerwy, podczas gdy ja byłem bardzo sceptyczny. Powiedział, że wszystko jest zabezpieczone złotymi certyfikatami i mogę nawet zobaczyć złoto w Hiszpanii. Na moje pytanie, czy to nie jest piramida finansowa, odpowiedział, że rozmawiał z JB i ten jednoznacznie to negował. Gdyby to nie było takie smutne, można by nawet śmiać się z takiego nieudolnego zarządcy majątkiem (nie tylko pośrednika).

Ponieważ mój wspaniały zarządca polecił mi także dwa inne inwestycje, z czego jedna miała służyć zabezpieczeniu na starość, a druga miała być wolna od typowych ryzyk, dziś, mając 69 lat, pozostaję bez wystarczających środków. Więc obie inwestycje także zakończyły się fiaskiem - to tylko w tym miejscu.

Muszę więc nadal pracować pomimo 80% niepełnosprawności. Dzięki JB i spółce. Przynajmniej pomogłem dofinansować ich luksusowe życie.

Wniósłem pozew przeciwko zarządzaniu moim majątkiem, po tym jak bezczelnie nadal rozmawiali o opłatach zarządczych, mimo trzech katastrof.

Więc forsum proszę, przestań rozpowszechniać takie bzdury, że nie ma poszkodowanych. Byłem bliski popełnienia samobójstwa. Teraz jednak chcę walczyć przeciwko całej tej hołocie.

@Betrogener:

Postępowanie sądowe powinno być z pewnością wygrane, ponieważ zgodnie z prawem niemieckim menedżer majątku zawsze działa w obszarze doradztwa, co pociąga za sobą odpowiedzialność doradcy. Jako doradca jest zobowiązany do przeprowadzenia oceny wiarygodności. Gdyby to zrobił, koniecznie musiałby odradzić inwestycję w DC. Nie spotkałem dotąd nic bardziej nieprzekonującego niż materiały promocyjne DC.

Trzymam mocno kciuki, że proces o odszkodowanie zakończy się pomyślnie, ponieważ nie można już niczego oczekiwać od DC.

Schneemann

Napisany przez CFO
@Betrogener
Dziękuję za Twoją szczerość. Pokazuje to prawdziwe oblicze Dividium i tych, którzy stoją za tym. Dlatego warto zwrócić uwagę na takie oszustwa i - powtarzam - jeśli uda się uratować chociaż jedną osobę przed nieszczęściem, inwestując w tak oszukańczy konstrukcję, to już mamy wygraną.

Wtedy głos ze strony Dividium musi zamilknąć, ponieważ dotychczas nie było udokumentowanych ofiar. Mam nadzieję, że Twój wpis zachęci innych z ponad 1000 poszkodowanych, aby opowiedzieli tutaj, co tak naprawdę się stało.

Byłoby jeszcze lepiej, gdybyś mógł tutaj przesłać swoje zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa - oczywiście anonimowo - jako plik PDF. To faktycznie byłoby bardzo interesujące spojrzenie na sprawę.

Zgadzam się z Schneemannem, że sukces sprawy polega na oskarżeniu pośredników (ewentualnie Forsum?). Tam jest największa szansa na odzyskanie czegoś, ponieważ zabezpieczone środki Dividium są albo poza zasięgiem, albo niestety już nie istnieją.

Jeśli zachęcisz innych poszkodowanych do wniesienia pozwu przeciwko pośrednikom, to może też JB i inne osoby powiązane zacznie robić się niewygodnie.

Powodzenia w sprawie CFO

Napisany przez forsum
Cześć (nie) Oszukany, uważam, że powody, które doprowadziły do tymczasowego zatrzymania wszystkich działań, powinny być znane. Jednak słowo oszustwo powinno być wypowiedziane dopiero wtedy, gdy udowodnicie, że wasze środki zniknęły. Proszę natychmiast skontaktować się z Grupą Dividium!!! Pozdrowienia, Forsum

Hej, ktoś tu ma (forsum? JB? Obydwaj? Taka sama osoba?) zimne stopy.

Jednak z praktycznego doświadczenia Forsum wie, że pociąg z ciepłymi słowami, obietnicami i teoriami spiskowymi czy czymś podobnym dawno odjechał, jeśli już znajdujesz się przed sądem.

Bałwan

Napisany przez forsum
Cześć bałwanie,

jakoś wydaje się, że pomylasz coś albo prowokacja dotycząca aluzji do JB została ponownie świadomie wybrana.

Czy jednak możesz sobie wyobrazić, że spośród ponad 3000 rzekomo poszkodowanych inwestorów tylko trzy albo cztery z nich zdeklarują się tutaj na tym forum?

Oczywiście nie mogę wykluczyć, czy DCG zatrzymała kapitał niektórych jednostek, które są częściowo odpowiedzialne za ten skandal. Osoby te najlepiej wiedzą samodzielnie, w jaki sposób szkodzą przedsiębiorstwu.

Jak już wielokrotnie zauważyłem, prawda w końcu wyjdzie na jaw. Jak również już wspomniałem, brałem udział w różnych spotkaniach, zarówno z prawnikami, jak i kompetentnymi partnerami finansowymi. Wywiedziony z tych spotkań wrażenie zupełnie różni się od tego, co według mnie nieuzasadnione zarzuty podnoszone na tym forum staruję do odpowiedniego poziomu. Myślę, że dopóki wszystkie szczegóły nie będą jasne, niewiele osób będzie mogło pisać na ten temat...
W tym forum sytuacja wygląda jednak zupełnie inaczej. Tutaj częściowo spekuluje się na temat tego, co mogło się wydarzyć albo co się wydarzy w przyszłości. Niektóre rzekomo fakty zacytowane także przez organy regulacyjne na podstawie fałszywych oskarżeń zostały jeszcze bardziej rozdmuchane, tak że z prawie wypadku ostatecznie stała się eksplozja bombowa o bezprecedensowej skali. Niemniej jednak nie chcę nikomu się dziwić, że ma negatywne nastawienie, ponieważ doświadczenia niestety je kształtują.
Jednak powinno być umożliwione każdemu odwiedzającemu to forum stworzenie własnego obrazu na podstawie podstawowych faktów, co ze względu na często cytowaną, czasami sensacyjną prasę, może być trudne.
Powoli przychodzi czas, aby ponownie zająć się tematem za i przeciw rzeczywistego wydarzenia inwestycyjnego, gdy tylko będą dostępne dalsze szczegóły.

W tym duchu

MFG Forsum

Napisany przez Beobachter
Szanowny Forsumie,

ponieważ wyraźnie nadal próbujesz przedstawiać zatrzymanie środków przez Dividium jako błąd, pojedynczy przypadek itp., postanowiłem, jako długoletni obserwator tego forum, zarejestrować się, być może stając się przykładem dla licznych dalszych poszkodowanych. Faktem jest to: Ja również należę do pokrzywdzonych po tym, jak zgodziłem się zainwestować mniejszą kwotę podczas faz rozruchowych systemu. Byłem wtedy w znacznym wątpliwości co do cudownego pomnażania pieniędzy. Ostatecznie uległem dobrej wierze entuzjasty DC, który był ze mną przyjaźnie związany, aż w końcu dla mojego dobra zostałem przekonany, że chociaż tę kwotę muszę zainwestować. Zrobiłem to bardziej dla testów, gdy wątpliwości przeważyły - strata była znoszalna, ale zalecono mi również przez danego informatora wzięcie dużych kredytów, których odsetki miały być łatwo pokrywane przez tygodniowe zyski z DC - wszystko miało być takie pewne. Niestety można założyć, że wielu poszło za tą strategią.

Oczywiście nie zgodziłem się na żadne dodatkowe inwestycje i już wiele miesięcy temu zdecydowanie zażądałem zwrotu zainwestowanej kwoty - być może nawet zrezygnując z rzekomych zysków. Wynik: Zero, całkowicie tak jak opisane tu wcześniej przez różnych uczestników. Nie ma potrzeby powtarzania tego ponownie, ponieważ jest to w pełni prawdopodobne.

Wpłacona kwota przepadła - w moim przypadku to zrozumiałe. Oczywiście pozostawiam to Tobie, szanowny Forsum, by wreszcie w sposób konkretny przedstawił, kto w podobnych przypadkach faktycznie otrzymał zwrot swojego kapitału. Nie chodzi mi o fizyczne (bardziej psychiczne) złoto, bardzo lukratywne szanse na przyszłość czy teorie spiskowe na temat wartości pieniądza. Z bardzo dużym prawdopodobieństwem liczba takich osób pozostanie na 0, dopóki nie uda się zdobyć wystarczającej ilości kapitału od nowych inwestorów, aby być może wypłacić starego inwestora (jeśli jest to w ogóle planowane). Nowsze wpisy budzą we mnie chęć, pomimo innych obowiązków, dodania kolejnego postępowania karnego do już trwających!

Napisany przez forsum
Cześć Obserwatorze,

Przepraszam, ale jeśli jeszcze nikt ci nie powiedział... Firma DC została zamknięta przez władze na skutek podejrzeń wywołanych kampanią oszczerstw! Zwrot środków został również zablokowany przez władze. Środki są udokumentowane. Jednakże, między innymi z powodu przeszkód ze strony organów administracyjnych, trwało znacznie dłużej, aby znaleźć legalne rozwiązanie, dzięki któremu wszyscy inwestorzy będą mogli ponownie dysponować odpowiednimi kwotami. Proszę skontaktować się z DCG.

Pozdrawiam, Forsum

Napisany przez CFO
@Betrogener & Beobachter
Moja rada: Nie zwracaj się do DCG, ale zaangażuj prawników i żądaj zwrotu pieniędzy od pośredników, którzy wcisnęli Ci inwestycję.
Szansa na odzyskanie pieniędzy od pośredników jest znacznie większa niż od DCG. Jak argumentuje DCG, można przeczytać w komentarzu od peterm.
Czas obietnic minął - pozew przeciwko pośrednikom. Nawet HSBC jest uwikłane w proces. Koła sprawiedliwości niestety obracają się wolno, ale im więcej osób zgłosi się do Winheller i innych prawników, tym większa szansa, że czytelnicy dowiedzą się, co naprawdę się dzieje.

Kolejne wpisy poszkodowanych przez Dividium są mile widziane, nie ma tutaj miejsca na satysfakcję z szkody. Raczej służy to edukacji, informacji o tej bardzo skomplikowanej sprawie oszustwa.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez peterm

uważam, że powody, które doprowadziły do tymczasowego wstrzymania wszystkich działań, powinny być znane. Jednak dopiero wtedy powinieneś użyć słowa oszustwo, gdy będziesz mógł udowodnić, że twoje fundusze zniknęły. Proszę natychmiast skontaktować się z grupą Dividium!!!

Dzień dobry Forsum,

Jak już wcześniej stwierdziłem:
Fakt 11: W ramach nieuchronnych postępowań upadłościowych nie zostaną znalezione ani kopalnie złota, ani certyfikaty złota, ani rzekome miliardy w gotówce.
--> Kurator upadłości nie może wypłacić tego, czego nie ma. Środki są więc udokumentowanie zaginione.

Fakt 12: W ramach dalszych dochodzeń kilku pracowników Dividium zostaje aresztowanych. JB wydaje się unikać tego aresztowania. Łatwość, z jaką mu się to udało, wskazuje na to, że miał on już przygotowaną ucieczkę.
--> Zakładam, że pracownicy Dividium zostali aresztowani, ponieważ nikt nie poniósł strat, wszystkie środki nadal są dostępne, i nie ma zagrożenia w kwestii zwrotu pieniędzy?

Ponadto sam zauważyłeś, że środki zostały przywłaszczone przez JB i jego wspólników.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez peterm

Wydaje się, że trochę się mylisz, albo prowokacja dotycząca aluzji do JB jest jeszcze raz świadomie wybrana.
...
Żaden fakt
...
Nadal brak faktów
...
Fakt wychodź, jesteś osaczony!

Forsum, myślałem, że zgodziliśmy się, aby skupić się na faktach w przyszłości?

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez peterm

Firma DC została zamknięta przez władze ze względu na podejrzenia wywołane kampanią oszczerstw!

Na ryzyko powtarzania sie: Kampania oszczerstw wcale nie była konieczna. Faktem jest: Dividium rozpoczęło działalność podlegającą zezwoleniu bez posiadania takiego zezwolenia.

Cytat forsuma

Także wypłata kwot została uniemożliwiona przez władze.

Faktem jest: Władze, czyli syndyk upadłości, chcieliby wypłacić inwestorom. Niestety, nie ma już niczego. Wypłatę uniemożliwili więc inni podmioty.

Cytat forsuma

Fundusze są udokumentowanie dostępne. Jednakże, między innymi również z powodu przeszkód ze strony władz, trwało znacznie dłużej znalezienie legalnej drogi, aby wszyscy inwestorzy mogli ponownie dysponować odpowiednimi kwotami. Proszę skontaktować się z DCG.

Faktem jest: Po raz trzeci: Syndyk upadłości nie może wypłacić tego, czego nie ma. Gdyby JB rzeczywiście miał zainteresowanie wypłaceniem przekręconych pieniędzy, wystarczyłoby, że weźmie telefon do ręki i poleci swojemu bankowi przekazać odpowiednie kwoty odpowiednim syndykom upadłościowym. Oni zajmują się dalszymi formalnościami. Ponadto byłoby nadzwyczaj naiwne zakładać, że oszust przekręca majątek tylko po to, aby potem go zwrócić.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez forsum

Na ryzyko powtórzenia siebie: Kampania oszczerstw nie była konieczna. Faktem jest, że Dividium rozpoczęło działalność wymagającą zezwolenia bez posiadania takiego zezwolenia.

- Kto twierdził, że rzekomo nie było odpowiednich zezwoleń? Sprawdziłeś może, czy takowe istotnie istniały?

Faktem jest, że władze, czyli syndyk, chciałyby wypłacić inwestorom. Niestety, niczego już nie ma. Wypłatę uniemożliwiły więc inne podmioty.

- Kto twierdził, że środki muszą być w Szwajcarii? Tam mieściła się administracja. Środki, jakie tam znaleziono, przeznaczone były na opłacenie wydarzenia! Gdzie są teraz te środki? Zapytaj, ile wyniosła kwota, którą zdobył syndyk w konkursie? Dokładnie 700 000 €!!! Co otrzymali inwestorzy, którzy pozwały w Szwajcarii? Dokładnie 0 €.

Faktem jest: po raz trzeci: Syndyk nie może wypłacić tego, czego nie ma. Gdyby JB faktycznie zainteresowany był wypłaceniem zdefraudowanych środków, wystarczyłoby mu tylko wziąć telefon do ręki i zlecić swojemu bankowi przekazanie odpowiednich środków odpowiednim syndykom. Ci zajęliby się resztą procedur. Nawiasem mówiąc, nawet dla ciebie musiałoby być niezwykle naiwne sądzić, że oszust przetrzymuje majątek tylko po to, by go później zwrócić.

- Środki zostały aż do ostatniej chwili bezpiecznie przeniesione przed „atakiem” „pracowników” i zainwestowane w taki sposób, że nie powstała szkoda.

- Dodatkowe informacje wkrótce dostaniesz na stronie internetowej.

Pozdrowienia
Peter

Cześć Peterm,

Napisany przez forsum

Dzień dobry Forsum,

Jak już wcześniej zauważyłem:
Fakt 11: W ramach postępowań upadłościowych nie odnaleziono ani kopalni złota, ani certyfikatów złota, ani rzekomych miliardów w płynnych środkach.
--> Syndyk nie może wypłacić tego, czego nie ma. Środki zostały zatem faktycznie zaginione.

Fakt 12: W trakcie dalszych dochodzeń aresztowano kilku pracowników Dividium. Wydaje się, że JB uniknął aresztowania. Łatwość, z jaką mu się to udało, wskazuje moim zdaniem na to, że ucieczkę miał już wcześniej przygotowaną.
--> Przypuszczam, że pracownicy Dividium zostali aresztowani, ponieważ nikt nie poniósł szkód, wszystkie środki są jeszcze dostępne, a nie ma co się martwić o zwrot pieniędzy?

Ponadto sam zauważyłeś, że pieniądze zostały zdefraudowane przez JB i jego wspólników.

Pozdrawiam
Peter

Co pan sądzi, co by się stało, gdyby syndyk mógł dochodzić tych aktywów? Naprawdę sądzi pan, że inwestorzy mieliby z tego korzyści?

Napisany przez Beobachter
@Forsum: Drogi Forsumie, proszę przyjąć, że jestem doskonale poinformowany o różnych wysiłkach syndyków, Szwajcarii, dużych banków, itp., którzy od dłuższego czasu starają się uniemożliwić wypłaty (to oczywiście jest ironiczne komentarz). Dla jasności: Moja inwestycja polegała na wspólnym przedsięwzięciu według prawa Manx. :-D Oczywiście nie jesteś ani JB, ani nie działasz w jego imieniu. Prosiłbym, abyś po prostu załatwił wszystkie problemy (dlaczego nikt dotąd na to nie wpadł?), poprzez swoje dobre kontakty, w następujący sposób: Zgodnie z dotychczasowymi wyjaśnieniami, może się okazać, że inwestorzy 1000 euro, którzy nie zgodzili się na ciągłe wykorzystanie swoich pieniędzy przez DC Hongkong, teraz DC Rosja i kolejne konstrukcje i dlatego samodzielnie rezygnują z ogromnych przyszłych zwrotów w sposób samookaleczający, stanowią jedynie bardzo nieliczne - jeśli nie tylko moje - przypadki indywidualne. Proszę zatem natychmiast zorganizować zwrot środków, co powinno być możliwe w przypadku tej wyraźnie ograniczonej grupy / sumy ogólnej. W zamian możesz być pewien, że po otrzymaniu kwoty natychmiast się tym z Tobą podzielę, dzięki czemu Twoje argumenty zostaną natychmiast potwierdzone przez odpowiedni komunikat o sukcesie. Niestety, czasowo nie jestem w stanie osobiście udać się na Majorkę, Tanger lub na Stację Badawczą Neumaiera na biegunie południowym (jest to propozycja kolejnego miejsca konferencyjnego). Z drugiej strony, przelewy lub (zabezpieczone) czeki z każdego zakątka ziemi są mile widziane. Teraz z niecierpliwością czekam na skuteczność Twoich z pewnością dobrych kontaktów z protagonistami. Słoneczne pozdrowienia! Obserwator

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

CFO - Cześć!!! Proszę się obudzić!!! ...

Prokuratura od dawna prowadzi śledztwo w tej sprawie!

Wygląda na to, że umknęło Państwu, iż firma DC nie istnieje z urzędu. Kogo chcecie więc pozwać i od kogo inwestorzy mają oczekiwać płatności? Może od pośredników?

Ale teraz, gdy doradzacie inwestorom, wzrasta podejrzenie, że macie znacznie więcej wspólnego z tą sprawą, niż twierdzicie. Kto inny podałby inwestorom tak idiotyczny wniosek?

Czy może chcecie zapobiec zwrotowi środków inwestorom? Czy oczekujecie represji? Na pewno je dostaniecie, jeśli okaże się, że należycie do osób, które przyczyniły się do tej katastrofy.

Wszyscy inwestorzy dawnej DC, jak mi poinformowano, będą mogli w ciągu nadchodzących tygodni ponownie korzystać ze swoich portfeli, wpłacać i wypłacać środki.

Więcej informacji wkrótce na stronie internetowej DCG

Pozdrowienia, Forsum

Napisany przez onki

Kto twierdził, że środki muszą znajdować się w Szwajcarii? Tam mieściła się administracja. Środki, które tam znaleziono, były przeznaczone na pokrycie wydarzenia! Gdzie teraz są te środki?

- Środki udało się ochronić przed dostępem pracowników i zainwestować w taki sposób, że nie powstała żadna szkoda.

Tak więc, podsumujmy, Forsum (i proszę o poprawkę, jeśli źle pomyślałem):

Dyrektor zarządzający Dividium Ltd. JB własnoręcznie wycofał depozyty tej spółki (które nie są jego własnością) przed dostępem prawowitego zarządcy upadłości, nadal trzyma je ukryte przed zarządcą upadłości i inwestuje te środki jako osoba nieuprawniona do decydowania o nich (wszystkie uprawnienia do zarządzania zostały już przekazane zarządcy upadłości bez zgody rzeczywistych właścicieli).
Byłoby dobrze, gdybyśmy mogli uzyskać tę wypowiedź od Pana JB osobiście, aby inwestorzy mieli także bezpośredni dostęp do jego majątku.

@forsum:

Czy w ogóle nie zauważasz, że Twoje modlitewnikowe powtarzanie teorii spiskowych o koluzji i skoordynowanej agitacji przez szwajcarski nadzór nad rynkami finansowymi, BAFin i niemieckiego prokuratora (rozpowszechniane przez szwajcarskie media) nie przynosi Ci już żadnych korzyści? Twoje wywody i próby wyjaśnień uważam nie tylko za obraźliwe dla oszukanych inwestorów, ale także Twoje prezentacje są czystym szyderstwem dla poszkodowanych, owiniętym w przyjazne słowa. Uważam to po prostu za obrzydliwe.

I raz za razem wstawiasz się tutaj za JB i spółką nie zauważając, że nikt na tym forum nie traktuje słowa z tego, co tutaj przedstawiasz, dosłownie. Nie, muszę się poprawić: w jednym punkcie oczywiście masz rację, pieniądze inwestorów faktycznie nie zniknęły, teraz są po prostu w rękach Pana JB, który zdecydowanie zniknął z kasą lub lepiej uciekł w ostatniej chwili.

Teraz, forsum, dyskusja tutaj całkowicie wymyka się spod kontroli. Jak widać, poszkodowani nie mają zamiaru dłużej biernie przyglądać się Twoim niewłaściwym komentarzom. Czas, abyś się stamtąd wycofał.

Mroźna kobieta

Napisany przez Betrogener
To, że Forsum przedstawia sytuację tak, jakby pieniądze były zatrzymywane tylko przez osoby, które przyczyniły się do katastrofy, to największe bezczelność, jaką kiedykolwiek słyszałem. Oczywiście nie będę się zwracał do DC. Po pierwsze, nie chcę być dalej oszukiwany i uspokajany, a po drugie mam tylko bezpośredni umowę z zarządzaniem majątkiem, które poleciło mi tę inwestycję tak bardzo.

Wtedy nawet nie wiedziałem, kto stoi za tym. Za odpowiednie dochodzenia płaciłem właściwie zarządzaniu majątkiem, a oni powinni już wtedy trzymać się z dala od tej inwestycji ze względu na przeszłość JB. Musiałem im nawet wskazać, że cała bańka na Majorce poszła na zakupy.

Dlaczego JB nagle miałby stać się jak Paweł, skoro rzekomo już siedział w niemieckim więzieniu za oszustwa inwestycyjne? - Ale rzekomo była to tylko kolejna intryga przeciwko niemu. Pierwszy raz zobaczyłem tego człowieka i posłuchałem jego wypowiedzi podczas tamtej wideokonferencji przez internet, a potem zacząłem się zastanawiać nad moim zarządzaniem majątkiem.

Dziękuję bardzo za wpisy Schneemanna, OFC i Beobachtera. To daje nadzieję. Przypuszczam, że wiele nielegalnych pieniędzy inwestorów zostało zainwestowanych i ci nie ujawnią się.

Jako sugestia dotycząca opublikowania mojego pozwu anonimowo w sieci:

14-stronicowy pozew mojej kancelarii adwokackiej został wysłany do niemieckiego sądu kilka dni temu, który musi zbadać swoją właściwość. W przeciwnym razie będziemy musieli pozwać w Zurychu. Ze względu na trwające postępowanie aktualnie nie byłoby sensowne publikowanie pozwu tutaj. Ponadto wspomniałem, że zarządzanie majątkiem straciło również dwie inne inwestycje. Te fakty również zostały zawarte w pozwie, więc nie mają one bezpośredniego związku z DC.

Będę informował o dalszym przebiegu tej sprawy, ponieważ faktycznie trzeba poruszyć kamienie, aby spowodować lawinę.

Jeszcze raz dziękuję za wpisy. Forsum może sobie zaoszczędzić swoje komentarze.

@Betrogener:
Wiesz, w postach forsum zawsze jest trochę prawdy, zazwyczaj można ją znaleźć między wierszami, ale wydaje się, że forsum tego nie zauważa. Ponieważ zgodnie z naszą aktualną wiedzą, to tylko JB decyduje, co się dzieje z pieniędzmi inwestorów. Wydania lub zwroty należności nie wchodzą w grę. W mojej długoletniej praktyce prawniczej byłoby to również pierwsze, gdyby inwestorzy otrzymali zwrot od osoby stojącej za oszustwem, a następnie jeszcze dobrowolnie. Jeśli w ogóle, to prokuratura działała wystarczająco szybko i mogła zabezpieczyć środki finansowe lub aktywa na rzecz odszkodowania dla inwestorów. W takich przypadkach trzeba działać szybko, aresztować i tymczasowo egzekwować, aby odzyskać swoje pieniądze. Jednak nie można mówić o dobrowolnej zapłacie ze strony panów z tyłu.

CFO ma więc całkowitą rację, radząc skoncentrować się na pośredniku pod kątem roszczeń odszkodowawczych. Co forsum sądzi o tym, wyraził jasno w dzisiejszym poście (8:27): Chodzi o pośredników? Wygląda na to, że forsum zakłada, że nie będziesz mógł uzyskać od nich niczego, co mnie nie dziwi, ponieważ prawdopodobnie nie było poważnych przewidzeń handlowych, które w ogóle zajmowałyby się rzekomą inwestycją w stylu oferty DC. Jednak jeśli za oszustwem stoi zarządzanie majątkiem, to Betrogener może mieć nadzieję na to, że coś będzie do egzekwowania.

Trzymajmy więc kciuki za proces.

Schneemann

Napisany przez CFO
@schneemann Tylko potrzymajcie, to będzie trudne zdobycie węgla, ale potencjalne przestępstwa - znam je przynajmniej tutaj dla Szwajcarii - dają nadzieję, że skargi mogą przynieść rezultaty. Moja rekomendacja dla Szwajcarii (mogę sobie wyobrazić, że podobne możliwości istnieją także w Niemczech) wygląda następująco (kolejność sukcesów): 1. Skaranie pośredników Podstawa prawna: Art. 305ter Kodeksu Karnego - Brak staranności w transakcjach finansowych. Tutaj pośrednicy ponoszą odpowiedzialność również ze swojego prywatnego majątku solidarnie i nieograniczone. (Ostatnie prawdopodobnie jest powodem zdecydowanej reakcji Forsuma) 2. Pozew przeciwko DC Szwajcaria zgodnie z Kodeksem Karnym Podstawa prawna jak wyżej plus Art. 102 Kodeksu Karnego - Odpowiedzialność przedsiębiorstwa Art. 152 Kodeksu Karnego - Fałszywe informacje o działalności handlowej Art. 158 Kodeksu Karnego - Niedbalstwo w zarządzaniu działalnością gospodarczą Jeśli nie istniał tu regulamin organizacyjny, z reguły odpowiedzialny jest zarząd. Podsumowanie: Nawet jeśli pośrednicy są kolegami, krewnymi, przyjaciółmi, sąsiadami itp., warto rozważyć pozew. Ponieważ ci pośrednicy sprzedawali bez zabezpieczenia, co sprzedawali. Dlatego skarga przeciwko osobie prywatnej może mieć szansę na sukces, jeśli istnieje prywatny majątek. Jestem pewien, że różni adwokaci będą podążać tą ścieżką. Zachęcam wszystkich poszkodowanych, aby spróbowali tego podejścia przynajmniej na próbę. Będzie trudno dla pośredników udowodnienie, że zachowali odpowiednią staranność w tych transakcjach finansowych. Nawet jeśli sprawia ból ewentualne pozwianie bliskiej osoby, to i tak jest to i pozostaje naruszenie prawa. Muszę tutaj wykorzystać sprawdzoną formułę Forsuma: Czas pokaże. Jak twierdzi, wszyscy otrzymają swoje pieniądze do końca września (albo czy okres kilku tygodni się wydłuża?). Zobaczymy. Życzę wszystkim - pomimo tej przykrej historii oszustwa - słonecznego weekendu. Z poważaniem CFO PS: Jestem również zdania, że podróż do Moskwy, Tangeru lub gdziekolwiek indziej można sobie darować, chyba że chcesz zobaczyć trzecioklasowy show komediowy
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata