Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez schneemann
Cześć CFO, w Niemczech również nie ma ucieczki dla pośredników inwestycyjnych, ponieważ - jak już mówiłem - po pierwsze pośrednik musi przetestować propozycję inwestycyjną pod kątem wiarygodności, a inwestycja DC w 100% nie zdaje tego testu. Dlatego pośrednik, chyba że celowo dąży do procesu zwrotnego, gra z ogniem, nie mógłby nawet zaoferować cudownego pomnażania pieniędzy potencjalnym inwestorom. Sprawa jest jasna i zależy (oprócz zwykłego obciążenia dowodowego, które tutaj można uznać za niskie) wyłącznie od tego, czy pośrednik jest już splajtowany, czy wciąż płynny. Drogie pośredniczki, przygotujcie się na to. Pozdrawia
Bałwan

Napisany przez peterm

Co by się stało, gdyby komornik mógł zażądać tych aktywów? Naprawdę wierzysz, że inwestorzy by na tym skorzystali?

Moim drogim Forsum, trafiłeś w sedno. Naprawdę uważam, że inwestorzy byliby lepiej przygotowani, gdyby Josef Blashchak nie zataił aktywów.

Pozdrowienia
Piotr

Napisany przez peterm

Kto twierdził, że rzekomo nie było odpowiednich zezwoleń? Sprawdziłeś, czy one jednak nie istniały?

Patrz FINMA - Nierozpatrzone instytuty (Lista negatywna). Masz jeszcze pytania?

Cytat od forsum

Kto twierdził, że środki muszą być w Szwajcarii?

No cóż, drogi Forsum, znów - jak to często bywa - nie zrozumiałeś istotnego punktu. To właśnie dlatego Twoje badania, które tak chętnie przytaczasz, z reguły są bezsensowne. Dla oszukanych inwestorów najważniejsze jest, czy JB nadal ma środki, czy już je roztrwonił i czy znajdują się one w Szwajcarii czy gdzie indziej. Istotne jest to, co administrator konkursowy był w stanie zagwarantować, a nie ma to niestety żadnego znaczenia.

Cytat od forsum

- Więcej informacji wkrótce na stronie internetowej.

Ktoś, kto udokumentowanie zdefraudował pieniądze, zamieszcza na swojej stronie internetowej wkrótce informacje o ich losie.
Tutaj również zauważalnie nie zrozumiałeś istotnego punktu.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez CFO
@forsum
Może propozycja ścigania pośredników jest głupia. Zwłaszcza wtedy, gdy i z prywatnej kieszeni pośrednika nie ma już nic do wzięcia.
Przeciwpytanie:
Jak trzeba być głupim, żeby kontynuować działalność pod nazwą bankructwa konstrukcji oszustwa?
Każdy z IQ powyżej temperatury ciała wyszuka nazwę Dividium zanim wejdzie. I tam zetknie się z pełnym zestawem nieścisłości.
Kolejne przeciwpytanie:
Dlaczego ci kilku nosaczy z forum finansowego mogliby stanowić zagrożenie dla Dividium?
Jedynie wtedy, gdy Dividium Group na stronie głównej już zwraca uwagę swoich potencjalnych inwestorów na tę stronę, wtedy osiągnie się wyższą publiczność.
Może jeszcze mała wskazówka, jak NIE powinno się komunikować związane z reputacją:
1. Fałszywe informacje
2. Próby tuszowania
3. Opóźnione informacje
4. Informacje wybiórcze
5. Nadmiar informacji
6. Brak istniejących kontaktów z mediami
7. Emocjonalne riposty na plotki (cynizm, arogancja, zniesławianie, robienie kogoś na śmieszne....)
8. Potwierdzanie ukrytych uprzedzeń

Pozostawiam czytelnikowi lub oszukanemu inwestorowi, ile z tych 8 grzechów komunikacyjnych dotyczył przedniej Dividium Capital i obecnej Dividium Group lub które miały miejsce. Na pierwszy rzut oka zauważam, że 8 z 8.

W tej materii jestem ciekawy przyszłej komunikacji prawie biblijnej Dividium Group i będę zliczał grzechy.

Z słonecznymi pozdrowieniami CFO

Gdzieś w Rosji prawdopodobnie głośno dyskutuje się teraz o użyciu dziwnych jeźdźców i mężczyzn z blachy. Jednak tutaj nie wolno im już brać udziału, co jest całkiem dobrym pomysłem dla poziomu dyskusji.

Napisany przez forsum
Kochani odwiedzający forum, Być może niektórzy z Państwa chcieliby traktować interpretacje Snowman lub CFO dosłownie. Niemniej jednak, ten krąg osób wkrótce będzie musiał zmierzyć się z zupełnie innymi faktami.Z uwagi na to, że DCG ogłosiła, że w przyszłości wszystkie istotne informacje zostaną opublikowane na swojej stronie internetowej, chciałbym dać każdemu zainteresowanemu odwiedzającemu forum wskazówkę, by od czasu do czasu odwiedzał stronę internetową Grupy Kapitałowej Dividium Capital - Dividium. W tym duchu życzę wszystkim odwiedzającym forum powodzenia.Pozdrawiam, Forsum

Napisany przez CFO
@ Czytelnicy forum

Jeśli chcesz czytać fałszywe informacje, selektywne informacje, nadmiar informacji, emocjonalne kontrataki na plotki i potwierdzenia ukrytych uprzedzeń, to odwiedź sugerowaną przez Forsum stronę internetową.

Jeśli chcesz fakty dotyczące Dividium, wygoogluj Dividium Capital i JB - tam nic nie jest zinterpretowane.

Jesteśmy bardzo ciekawi faktów i istotnych informacji. Na wspomnianej stronie internetowej takich nie ma.

Pozdrowienia, CFO

PS: A co było z punktem 7 z 8 grzechów głównych komunikacji? Pierwsze zdanie potwierdza, że przedstawiciele DCG nie są zbyt chętni do nauki.

Napisany przez Beobachter
@ forsum:

Szanowny Forsum,

po powrocie do działalności na forum, zwracam uwagę na mój powyższy post nr 1113. Jestem zainteresowany Państwa stanowiskiem w tej sprawie. Nawiązując do Państwa ostatniego postu, proszę także o konkretną odpowiedź (nie musi to być dokładna data, wystarczy wskazanie przybliżonego tygodnia kalendarzowego i roku), kiedy dokładnie można spodziewać się informacji i działań zaprognostykowanych przez Państwa odnośnie DC. Będę oczywiście natychmiastowo informował na forum o pozytywnych wynikach, jak również o braku aktywności. Jest to zdecydowanie pozytywna szansa, aby zmienić bieg wydarzeń na korzyść DC.

Z poważaniem

Obserwator

Napisany przez onki
@Beobachter:

Zachowanie Forsuma było przewidywalne. W pewnym sensie tradycją jest to, że najpierw źle rozumie pytania, następnie interpretuje je w sposób niepoparty faktami, aby ostatecznie całkowicie je zignorować. Nie chcę odebrać ci nadziei, ale to się prawdopodobnie nie zmieni...

Inną tradycją jest próba trzymania czytelników z dala od tego forum. Sposoby na to są różne. Czasami to po prostu wprowadzenie czasowego ograniczenia wypłat, różne fałszywe konta, które aktywnie uczestniczą w dyskusji, lub zastraszanie piszących tutaj osób, sięgające aż do groźby przemocy fizycznej. Nie daj się zastraszyć zachowaniem Forsuma - zawsze zwracaj uwagę na niewyjaśnione pytania i ujawniaj sprzeczności.

Myślę, że dopóki to forum zajmuje pierwsze miejsce w wynikach wyszukiwania Google dla dividium, DC będzie mieć trudności - nie ma lepszej ochrony dla inwestorów niż ta!

Napisany przez CFO
@oni Wygląda na to, że brakuje tych milionów, które trzeba by zapłacić Googleowi lub Yahoo, aby wyświetliły najpierw pozytywne lub neutralne wiadomości. Gdzie one się podziały? Najnowszy żart strony Deutsch to Czarna Lista (pewnie stworzona przez Czarnego Rycerza). Na liście tej znajdą się kraje, banki, instytucje, media, pośrednicy, pracownicy, klienci i inwestorzy, którzy są wrogami DCG. Jeśli przyjąć, że grupa Dividium jako konstrukcja oszukańcza zasługuje na miejsce na Czarnej Liście, to wpis na tejże liście dla Dividium można traktować jako wyróżnienie. Byłbym bardzo rozczarowany, gdyby forum finansowe nie pojawiło się jako jedno z pierwszych na tej liście, bo w przeciwnym razie badania grupy Dividium należałoby uznać za niezwykle niegodziwe. Ponieważ wpis na negatywnej liście w przypadku instytucji negatywnie wyróżnionych znowu staje się pozytywny (podstawowy kurs matematyki), żądam takiego wpisu. Nie ma lepszej reklamy. W tym znaczeniu: Wznoszę toast na rzecz wszystkich Czarnych List Pozdrowienia CFO

Napisany przez zorro
Dla wszystkich przeciwników DC mogę powiedzieć tylko jedno ---- jeszcze przestaniecie się śmiać ----- wątpię, czy w przyszłości w ogóle będziecie jeszcze obecni na forum, ale zobaczymy --- miło mi was widzieć cierpiących bawcie się dobrze

Napisany przez CFO
@zorro

Chętnie pozwalamy się zaskakiwać. W międzyczasie zamieszczam kopię mojej odpowiedzi na podobny znaczący komentarz z czerwca 2010 roku:

Dziękujemy wśród ponad tysiąca wpisów również za te znaczące 2 zdania i 7 emotikonów od zorro. Naprawdę pomogły one rzucić światło na historię Dividium lub raczej ukazać działaczy Dividium w odpowiednim świetle.

Krytycy Dividium nie są nędznymi istotami, ponieważ w przeciwieństwie do wyznawców Dividium nie stracili oni pieniędzy. Słowo "nieistotni" jest bardziej trafne, ponieważ jedynie samozniszczenie Dividium przez swoich protagonistów było znaczące. Nowa strona jest skierowana bardziej do rosyjskiej klienteli, tutaj, w Zachodniej Europie jej oprawa zasługuje chyba raczej na wyróżnienie za najgorszą stronę internetową - przynajmniej w linii z jakością Dividium ?

To już x groźba, którą wypowiadają zwolennicy Dividium i zawsze stają się coraz mniej pomysłowi.

Więc - postarajcie się trochę bardziej niż robienie proroczych oświadczeń pod zużytym już imieniem Zorro. Nie zdziwiłbym się, gdyby Gość Allerley znowu powstał jak Feniks z popiołów.

Pozdrawiam CFO

Ten sam ton, te same błędy ortograficzne. Będziemy obserwować.

Napisany przez zorro
Kochani bałwankowie i towarzysze CFO, po prostu nie macie pojęcia, to wasze problem. Nie macie nic do roboty, poza tym że siedzicie godzinami przed komputerem i wydajecie niekompetentne komentarze, które nie mają żadnego uzasadnienia. Najgorsze jest jednak to, że wierzycie w swoje bzdury, które wygadujecie. No cóż, to nie moja sprawa. Sklasyfikowałbym was do kategorii chorych psychicznie, ale nawet gdybyście byli w klinice leczenia psychicznego, nie byłbym pewien, czy można wam pomóc. W tym sensie życzę wam miłego dnia.

Napisany przez ProperSoul
Zorro, mój przyjaciel... Poza obelgami jeszcze nic sensownego ode mnie nie przeczytałem. Być może powinieneś nad tym popracować.

Pozycja mówcy bez treści w tym wątku jest niestety już zajęta przez forsum. Przykro mi z Twojego powodu.

Jeśli chcesz poprawić swoją sytuację, daj nam udział w Twojej oczywiście istniejącej wiedzy szczegółowej na temat Dividium. Ale proszę, podaj TYLKO FAKTY Z DOWODAMI. Bez pustych obietnic ala forsum.

W tym duchu, odpuść sobie swoje obelgi. Nikt ich tu nie potrzebuje.

PS: Mam dość dokładne wyobrażenie tego, co oczekuję jako odpowiedzi od zorro. Jestem ciekawy, czy moje oczekiwania się spełnią...

Napisany przez Betrogener
Przyznałem się do oszustwa i nikt mnie za to nie zwerbował. Więc Zorro, czy wiesz jak to jest, gdy nagle od prawie dwóch lat nie można dotknąć oszczędności przeznaczonych na starość i nagłe wypadki - również z powodu nieudolności tzw. firm zarządzających majątkiem zatwierdzonych w Szwajcarii? Więc przestań pieprzyć takie bzdury - To samo dotyczy forsum. Kiedy znów będę mógł spokojnie spać, chętnie zmienię zdanie. Dotychczas moje doświadczenia z DC wskazują po prostu na oszustów i kłamców. Schneemann, OFC itp. można się tylko cieszyć, że ratują ludzi przed desperacją. Byłbym wdzięczny, gdyby istniałe to forum finansowe już 2 lata temu. Zorro pewnie został ożywiony z powodu pokazania w telewizji filmu Zorro: Legenda Zorro. Wstydź się razem z forsum, że jeszcze oszukujecie zdesperowanych. Zazwyczaj nie używam takich zwrotów - ale pasują do sytuacji.

Napisany przez CFO
@zorro
Potwierdzasz brak zdolności do komunikacji z DCG i DCG blisko, odwołuję się do wpisu #1123, punktów 7 i 8.

Wszystko, co teraz się pojawi albo co jest na stronie internetowej Dividium Group, można przyporządkować do tych kategorii grzechów śmiertelnych komunikacji.

Dokładnie to są stwierdzenia Betrogener, które martwią i dla których warto chociaż trochę napisać przeciwko nim. Zamiast ponownie zwracać uwagę na kontakt poprzez PW, należałoby udzielić jasnej odpowiedzi. Zamiast tego raczej przeczytamy, że albo stwierdzenie Betrogener jest kwestionowane, albo że jest to jedno z niewielu wyjątków.

Pierwotnie w swoich pierwszych wpisach - po otrzymaniu materiałów Dividium od mojej ciotki - odradzałem nawet zainwestowanie jednego centa w ten system piramidy finansowej. Reakcja była ostra i można ją przeczytać na pierwszych 5-6 stronach.

Chciałbym, żeby zgłaszało się więcej oszukanych. Nikt nie cieszy się z cierpienia - z wyjątkiem być może założycieli Dividium, bo oni od samego początku wiedzieli, że ich system oszustwa wypełni przede wszystkim ich prywatne skarbonki.

Teraz jestem ciekawy, kto wszedł na Czarną Listę. Moja wskazówka dla DCG: Wypuśćcie białą listę. Byłaby znacznie krótsza!

Pozdrowienia, CFO

Nie dajmy się zrazić zorro, bo po prostu nie ma on/a żadnych argumentów. To, co pochodzi z tej strony, to wyłącznie obelgi i groźby. A to są teraz żniwiarze DCG, co nie jest najlepszym sygnałem dla powagi, której DCG rzekomo się domaga. Nazwałbym to samodestrukcyjnym procesem.

Schneemann

Napisany przez onki

Wszyscy inwestorzy byłej DC, jak mi powiedziano, będą mogli ponownie uzyskać dostęp do swoich portfeli, dokonać wpłat i wypłacić środki w ciągu najbliższych tygodni.

... i znowu upłynął wyznaczony termin... jak nietrudno się było spodziewać, ale ponieważ jest to tak zabawne, nie mogłem się powstrzymać od zauważenia tego.

Na forsum można zawsze polegać, o ile ma się odpowiednie oczekiwania co do jego zapowiedzi...

Napisany przez CFO
@schneemann W międzyczasie - dopóki długowłosi i zorro się nie zebrają i nie złożą odpowiednich wniosków do Czarnej Listy - mała perełka z przeszłości: red dot online: corporate design Niech tekst nie zostanie pominięty. Cytuję: Podczas projektowania tego zestawu materiałów firmowych, składającego się z krótkiego listu, listu i drugiego arkusza, koperty, etykiet adresowych i wizytówek, skupiamy się na dużej powierzchni logotypu. Prezentuje on dwie identyczne złote monety i wizualizuje obietnicę firmy inwestycyjnej podziału zysków na pół. Blask złota ma wyrazić ten nietypowy pomysł marki i dodatkowo reprezentuje własne kopalnie złota firmy. Druk na matowym papierze w kolorze premium white symbolizuje czystość i transparentność. Rzadko kiedy tak się uśmiałam. Chyba J podzielił się z B. Kopalnie złota pewnie rozjaśniły się po otrzymaniu pieniędzy w przeszłości. Z ciszy DCG wnioskuję, że skończyły się już wszystkie argumenty. Pozdrowienia, CFO PS: Wcześniej rozmawiałam z moją ciotką, która dzięki mojej radzie nie zainwestowała swoich pieniędzy w Dividium. Podziękowała mi. Jej znajomi z regionu Bern wciąż czekają na pieniądze. Poleciłam złożyć pozew przeciwko pośrednikom.

Cześć OFC i Snieżny Ludku,
Naprawdę poprawiacie mi humor w mojej desperacji. - Dzięki.
Może byśmy nie zrobili wspólnej wycieczki służbowej celem obejrzenia złota? Być może mógłbym od razu zabrać kilka sztabek. J.B. wydaje się mieć ich wystarczająco dużo, a koszty podróży z odpowiednim zakwaterowaniem na pewno poniesie ze swoją hojnością. Na pewno chętnie podzieli się z nami szampanem. Czyż to nie byłoby zabawne? - Po prostu nie wolno tracić poczucia humoru, pomimo że bardziej chciałbym płakać.

Cześć forsum i Zorro, chętnie możecie dołączyć, czy już widzieliście te sztabki złota?

Napisany przez zorro
Cześć moje drogie bałwanki i inni uczestnicy,
Możecie pisać tutaj na forum tak naprawdę, co chcecie. Nikt was już nie bierze poważnie. Jesteście odseparowani ze swoimi poglądami i wnioskami. Niestety, nie nadążacie z aktualnymi informacjami i to jest dobrze. Możecie uważać siebie za ostatnie jednorożce, ale to już wszystko. Czas nie sprzyja wam, i to też dobrze.
Więc ubierajcie się ciepło i cieszcie się tym, co nadchodzi. W tym duchu, miłego dnia
Wasz bardzo nielubiany Zorro

Szanowny Zorro noszący pelerynę,

zakładając, że nie należę do grona osób, które według Państwa wymagają szczególnego potraktowania, pozwalam sobie na krótką uwagę dotyczącą Państwa ostatniego jasnego komentarza:

1. Jak dotąd żadne z moich pytani skierowanych pierwotnie do Forsum nie zostały odpowiedziane. Być może moglibyście Państwo wyjaśnić tę kwestię, skoro ewidentnie dysponujecie specjalistyczną wiedzą z zakresu branży? Z góry dziękuję, wspomagając to uwagą, że dotąd nie słyszałem bezpośrednio o Dividium, ani nie dostałem żadnych pieniędzy.

2. Byłoby miło, gdybyśmy mogli prowadzić naszą wymianę zdań w tonie odpowiednim dla Europy Środkowej (włącznie z Europą Wschodnią aż do Moskwy). Albo przynajmniej: jeśli już ma być obraźliwie, to proszę, żeby było to w porządnym języku niemieckim, inaczej raczej nikomu tu nie zaimpregnujecie.

Najlepsze pozdrowienia

Obserwator

Napisany przez ProperSoul

Witajcie moi drodzy bałwanki i inni użytkownicy
Możecie tutaj w tym forum pisać, co chcecie. Nikt was już poważnie nie bierze. Jesteście odizolowani od waszych opinii i stwierdzeń. Niestety, nie nadążacie już za aktualnym stanem wiedzy i to jest dobrze. Możecie uważać się za ostatnie jednorożce, ale to już wszystko. Czas biegnie przeciwko wam i to jest dobrze.
Więc ubierzcie się ciepło i cieszcie się tym, co nadchodzi. W tym duchu miłego dnia
Wasz bardzo złorzeczący zorro

Drogi zorro,
znowu udało Ci się niczym wieloma słowami zupełnie nic nie powiedzieć... Czy to talent?
Oprócz kilku błędów ortograficznych i gramatycznych nie mogłem nic zrozumieć z Twojego postu.

PS: Już teraz zaczynam panikować przed rzeczami, które POWINNY nadchodzić *zaaap* Weź się wreszcie za coś nowego. Twoje gadanie już tylko nudzi.

Napisany przez zorro
Tylko dla zrozumienia:

To forum składa się wyłącznie z śmieci, dlatego mój styl pisania jest dostosowany

Napisany przez CFO
@zorro
Ponieważ wyraźnie piszemy dużo bzdur, DOPASUJMY SIĘ do tego. Twórca całej historii oszustwa miał już wcześniej do czynienia z bzdurami. W jakiś sposób przyciąga je do siebie.

Bez żartów: Tymczasem istnieją inne fora, które wyraźnie piszą tylko bzdury

Dividium Capital Group - Forum Inwestycyjne | Prywatne lokaty | Zarządzane Forex | Ochrona przed Oszustwami | Edukacja Inwestycyjna |

Ta strona jest interesująca, ponieważ zawiera nazwy pośredników. Tutaj - gdybym stracił pieniądze - zacząłbym od oskarżeń.

Oddajcie Zorro swoją maskę, już nie mogę się doczekać nadchodzącego tsunami informacyjnego z firmy Dividium. Do tej pory nic mądrego nie zostało napisane.

Pozdrawiam CFO

PS: Strona internetowa nadal jest w fatalnym stanie pod względem treści

Napisany przez marketmaker2

Tylko dla zrozumienia:

to forum składa się tylko z śmieci, dlatego mój sposób pisania jest dostosowany

Dlaczego teraz obrażasz sam siebie? Przecież również jesteś częścią forum...

Napisany przez CFO
@marketmaker2 Czy może się zdarzyć, że na tym blogu chodzi wyłącznie o śmieci? O tych, które są produkowane (Dividium) i o tych (Schneemann, Betrogener, Beobachter, Marketmaker i inni), którzy starają się usunąć te śmieci? Zorro, mściciel właścicieli quasi kopalń złota i aspirujących inwestorów, trafia w dziesiątkę. Niestety organy muszą również zmierzyć się z tymi śmieciami produkowanymi przez DC i od niedawna DCG. Kancelarie prawne zarabiają dalej, ale również prywatni detektywi zarabiają na tych śmiecach, które zostały wyprodukowane zarówno przez zwolenników, jak i pośredników. Góra śmieci staje się coraz większa (rosną roszczenia w wysokości około 33 mln euro), więc nie można po prostu milczeć, zwłaszcza że z DCG pojawia się kolejne nielegalne wysypisko śmieci. Będziemy na bieżąco. Pozdrawiam CFO

Zorro zapewne miał na myśli intrygantów, co w szczególności wobec mnie jako ciężko poszkodowanego jest bezczelnością. Jeszcze raz, moje despektowane środki zostały zainwestowane przez moje zarządzanie majątkiem, w tym pilnie potrzebna mi emerytura m.in. w DC. Zorro i Forsum, chcę po prostu wiedzieć, kiedy będę mógł znów normalnie żyć - nic więcej i nic mniej. Naprawdę nie reprezentuję żadnych innych interesów niż własne, wynikłe z potrzeby. Powiedzcie mi w końcu, kiedy moje pieniądze będą dostępne i zostawię Was w spokoju - ale proszę, nigdy więcej nie piszcie takiego bzdur.

@CFO: A góra śmieci wyraźnie zapaliła się, inaczej nie można racjonalnie wyjaśnić reakcji zorroh. Zamiast gasić, teraz dolewane jest oliwy do ognia, a to właśnie od tych, którzy trzymają tu flagę DC wysoko. Niech ktoś to zrozumie. Ja na pewno nie, ale jestem tylko szalonym głupcem, któremu - według wywodów zorroh - nawet w szpitalu psychiatrycznym nie można pomóc. Kurczę, dlaczego nikt wcześniej mnie na to nie zwrócił uwagi? Już jutro złożę swoją licencję adwokacką i będę poświęcał się przyszłości tylko swojemu hobby - kolekcjonowaniu złotych monet. Pozdrowienia Śnieżak

Napisany przez CFO
@schneemann

Teraz wszyscy są zadowoleni, sprawa może być zamknięta. Na stronie internetowej Dividium są teraz tylko szczęśliwe twarze:

Dni informacyjne Dividium w Maroku - pełny sukces!

Więcej inwestorów i pracowników niż oczekiwano odwiedziło nas w Tangerze, aby uzyskać informacje. Początkowo zdezorientowani i wprowadzeni w błąd dezinformacją inwestorzy i pracownicy bardzo szybko zrozumieli, że w pewnym stopniu dali się nabrać na kampanię kłamstw. Natychmiast udało się wyjaśnić nieścisłości i wątpliwości.
W rezultacie dzięki edukacji i wymianie informacji wywołano bardzo pozytywną atmosferę, którą ci inwestorzy i pracownicy teraz mogą przenieść dalej.
Ogólnie rzecz biorąc, jasno postawiono sprawę, że DIVIDIUM nie jest jedną z tych zwykłych firm oszukańczych, które nadużywają zgromadzonych funduszy i znikają. Został przedstawiony system, w jaki sposób będą traktowani klienci/inwestorzy i jak będzie wyglądał dalszy postęp.

Wyniki są następujące:
Klienci zostaną podzieleni na 3 kategorie i otrzymają odpowiednie informacje.
Ponadto rozpoczęto działalność handlową z nową firmą i wznowiono trading.
Wydajność można spodziewać się w październiku 2010 roku.
Normalna działalność gospodarcza zostanie osiągnięta do końca roku.
Na kolejnych dniach informacyjnych w Moskwie oczekujemy aktywnego udziału i wzmożonego zainteresowania nową technologią, którą DIVIDIUM wprowadzi i rozwinie do dojrzałości rynkowej.
Ogólnie panuje ogromne zadowolenie wszystkich stron zaangażowanych i sprawia nam ogromną radość widok, jak zaangażowani okazują pozytywne nastawienie.

Uwaga! Ze względów organizacyjnych dni informacyjne w Moskwie zostały przełożone na październik 2010 roku.

Między 19 a 28 października 2010 roku odbędą się dni informacyjne dla inwestorów, pośredników i zainteresowanych w Moskwie, w Rosji.

Pozdrowienia, CFO

PS: Czy wszyscy inwestorzy widzą to tak samo?

@CFO:

Raport jest naprawdę dobrze zrobiony. Nikt nie może zweryfikować, kto miał się pojawić na spotkaniu informacyjnym w Tangerze. Gdyby napisali, że konferencja odbywa się na Księżycu, mielibyśmy powód do złudzeń.

To, czego jednak nie rozumiem, to dlaczego chcieli to zorganizować w Tangerze. Czy inwestorzy w DC są tylko milionerami, dla których koszty takiej podróży nie grają roli? No nie wiem...

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez zorro
Szanowny Panie Śniegu,

Skoro jest Pan rzekomo prawnikiem, to na pewno dotrzyma Pan swojego słowa i zrezygnuje z licencji adwokackiej, czy może to znów jedna z typowych głupich wymówek.
Życzę mimo wszystko miłego dnia

Z poważaniem

Zorro kolejny raz udowadnia, że poza obelgami i groźbami nie ma nic do zaoferowania - chociaż, prawdę mówiąc, to nie do końca jest prawda: Cztery błędy w dwóch zdaniach są już dość godne uwagi.

Napisany przez zorro
Pan Śnieg Moja pisownia dostosowuje się tylko do poziomu tego forum.

Napisany przez CFO
@zorro Twoja pisownia bardziej pasuje do strony DCG. @schneemann DCG pracuje żwawo nad swoją stroną internetową - głównie nad Czarną Listą. Coś mi umknęło podczas podstawowego studiowania ekonomii i prawa. Dotychczas nie wiedziałem, że możliwe jest zabić podmioty prawne. Być może jakiś prawnik mógłby mi to dokładniej wyjaśnić. Kto dziedziczy zmarły podmiot prawny? Czy może to być spółka-córka, która jest w bliskim pokrewieństwie? Kto wykonuje sekcję zwłok i określa dokładną przyczynę śmierci i czas śmierci? CSI Frauenfeld czy CSI Augsburg? Być może to tylko proste pytania. Więcej zagadek budzi dla mnie fakt, że Dividium znów powstało z martwych? Czy Dividium jest teraz martwe i nastąpi oskarżenie? Czy może stoi za tym oszustwo ubezpieczeniowe, a krewni Dividium chcą wyłudzić świadczenie z tytułu śmierci? A może to nieumarli zgłaszają się tutaj? I czy można jeszcze raz zabić już zamordowany podmiot prawny? I za to zostać oskarżonym? Pytania głębokie. Sprawa wydaje się być bardziej skomplikowana, niż początkowo sądziłem. Ciekawe, jakie sąd wyda wyrok w sprawie morderstwa Dividium. Prokurator powinien od dawna działać, ponieważ w naszych szerokościach geograficznych zabójstwo jest przestępstwem ściganym z urzędu. Tak samo jak oszustwo. Dlatego prokuratorzy różnych krajów prowadzą śledztwo w sprawie oszustwa (nie morderstwa) Dividium. Tak więc chętnie poznam wyjaśnienie co do morderstwa podmiotu prawnego. Pozdrawiam CFO PS: Moja rada dla Dividium: Zgłoś się tu w Szwajcarii do EXIT, organizacji wsparcia w oszczędzaniu śmierci - ze względu na stadium durnoty. Sprawa wyraźnie wymaga opieki paliatywnej.

Napisany przez peterm

drodzy ludzie śnieżni i koledzy cfo, zwyczajnie nie macie pojęcia, to wasz problem...

Zorro, najpierw powinieneś zapoznać się z problemem, przynajmniej przeczytać ostatnie wpisy w tym wątku, a dopiero potem włączyć się do dyskusji.

Pozdrowienia
Piotr

@CFO:

Teraz nie rozumiem jednego: Jeśli DC został już zabity, kto lub co albo dlaczego DC nadal jest aktywny. Trochę mnie to niepokoi, więc od teraz będę brał święcone Hostie i dużo czosnku do łóżka.

Nie mogę odpowiedzieć, kto teraz przejmie zlikwidowane stowarzyszenie. Zgodnie z niemieckim prawem spadkowym dla zlikwidowanych stowarzyszeń (zwane Insolvenzordnung), zajmie się tym syndyk upadłościowy.

Można byłoby skorzystać z pomocy programu XY do ustalenia sprawców, mają doświadczenie w międzynarodowych poszukiwaniach. Przyczynę i czas śmierci można z kolei pozostawić syndykowi upadłości do ustalenia.

A ponieważ morderstwo (podobnie jak oszustwo inwestycyjne i zarzuty niegospodarności) jest przestępstwem publicznym, możemy być pewni, że prokuratoria od dawna zajmuje się sprawą DC.

Pozdrawiam
Bałwanek

Napisany przez forsum
Cześć drogi czytelniku, właśnie przeczytałem ostatnie komunikaty i muszę stwierdzić, że teraz można się naprawdę dobrze pośmiać. Co do nowych faktów, zaskoczyło mnie jednak, że panuje całkowita cisza. Trochę szkoda, przy takim skupieniu inteligencji!?! Jestem naprawdę ciekawy, co panom z kampanii niszczącej do tej pory przyjdzie do głowy, aby się ośmieszyć, i życzę bezrobotnym przyjaciołom sportowym nadal dużo zabawy... Ach, jest jeszcze jedna ważna sprawa... dla wszystkich, których to rzeczywiście dotyczy... inwestorów... Jeśli kogoś naprawdę interesuje prawda i dotąd nie otrzymał pisemnej informacji dotyczącej swojego portfela, proszę o kontakt prywatną wiadomością lub bezpośrednio z infolinią Dividium. Pozdrowienia, Forsum

Drogi Forsumie!

Chciałbym przypomnieć o Twoim ostatnim komunikacie w odniesieniu do konkretnych odpowiedzi na pytania, które wcześniej postawiłem. Wydaje się, że Twoja uwaga przypadkowo ominęła fakt, że odpowiedzi na te pytania nadal nie zostały udzielone. Rozpowszechniane plotki sugerują, że kompleksowy przełom dotyczący dotychczasowych inwestorów polega na kontynuowaniu ich kont depozytowych i przyjemnej możliwości dysponowania 20% wpłaconymi środkami. W związku z tym mam kolejne konkretne pytania:

1.) Na jakiej podstawie prawnej opiera się ta możliwość dla tych, którzy chcą odzyskać całą swoją wpłatę? W przeciwnym razie, czy faktycznie oznacza to utratę 80%?

2.) W jakim terminie można skorzystać z tej hojnej oferty i przede wszystkim: jak często?

Proszę o jak najszybsze udzielenie odpowiedzi.

Z poważaniem,

Obserwator

Napisany przez forsum
Drogi Obserwatorze! Pozwalam sobie zwrócić się do Twojego osobistego opiekuna w związku z Twoim ostatnim komunikatem. Jeśli go nie masz, skontaktuj się proszę z infolinią, która została specjalnie w tym celu utworzona. Z poważaniem Forsum

Drogi Forsumie,

niezależnie od tego, czy to robisz, TO NIE jest solidna odpowiedź, którą mogę oczekiwać od Ciebie jako inwestora. Proszę skorzystaj z okazji i w interesie DC ostatecznie obalam te oskarżenia, że nie dostarczasz rzetelnych informacji. Nie mogę zrozumieć, dlaczego tutaj ciągle są tylko aluzje i twierdzenia, bez konkretnej odpowiedzi na zadane PYTANIA. Ponownie proszę o odpowiedź - nie w ogólnym sensie, ale z konkretnymi informacjami. Odbierz krytykom podstawy do krytyki!

Z poważaniem

Obserwator

Napisany przez peterm
Wygląda na to, że Dividium umieściło swoją czarną listę przynajmniej w kategoriach Klienci i Inwestorzy oraz Pośrednicy i Pracownicy z podanymi nazwiskami.
Interesujące jest to, że:
a) Pewien Pan został umieszczony na liście z powodu kradzieży bazy danych klientów i odmowy zwrotu. Innymi słowy, dobre duszki, które rzekomo chcą zwrócić pieniądze, nie wiedzą już, komu i ile zostało ukradzione.
b) Różni klienci i inwestorzy znajdują się na liście ze względu na wprowadzanie w błąd organów władzy kosztem pozostałych inwestorów i pośredników Dividium.
Z drugiej strony Dividium twierdzi, że organy władzy działają jak mafie finansowej, które postawiły sobie za cel zniszczenie Dividium. Oczywiście rodzi to pytanie, dlaczego w ogóle jeszcze konieczne jest wprowadzanie w błąd organów władzy.
c) Chciałbym również serdecznie pogratulować bałwanowi, który faktycznie znalazł się na Czarnej Liście.

Ponadto można ustalić na podstawie raportu witryny dla dividiumgroup.ru lub na stronie dividiumgroup.ru - Domain Dossier - informacje o właścicielu i rejestratorze, whois oraz rekordy DNS, że dostawca usług Dividium znajduje się w Niemczech. Jestem tylko tłumaczem, a nie prawnikiem, ale mogę sobie wyobrazić, że pozew o zaniechanie (lub groźba takiego pozwu) skierowany do dostawcy mógłby skutkować usunięciem strony z sieci.

Pozdrawiam
Peter

Napisany przez CFO
Przede wszystkim chciałbym pogratulować wszystkim, którzy znaleźli się na liście. Pracownicy, pośrednicy, którzy zostali wymienieni, rozpoznali oszustwa Dividium. Klienci/inwestorzy, którzy zostali wymienieni, zrozumieli, że naprawdę nie ma już nic do zgarnięcia.

Niestety zaszczyt znalezienia się na liście nie potrwa zbyt długo, ponieważ zgadzam się z peterm, że ta lista narusza jakieś prawo i operator może zostać pociągnięty do odpowiedzialności.

Również serdecznie gratuluję Schneemannowi nominacji i zachęcam wszystkich wymienionych, aby kontynuowali swoją pracę.

Pozdrawiam CFO

PS: Niestety mi się nie udało, pewnie przez okulary przeciwsłoneczne

Napisany przez forsum
Drogi czytelniku,

zaczynam powoli wątpić w niektóre publikowane tutaj wpisy, albo inaczej - Rozum jest jak bilet: ma sens tylko wtedy, gdy jest używany. Czy naprawdę możliwe jest, że niektórzy autorzy wciąż nie wiedzą, co się dzieje w przypadku Dividium?

Praktycznie całe przedstawienie, które bywa czasem publikowane przez prasę itp., nie ma żadnego uzasadnienia w odniesieniu do bieżących wydarzeń i faktycznie wymaga się, aby pod tym kątem w tym forum rozpatrywać pytania dotyczące wyłącznie każdego inwestora indywidualnego w zakresie kalkulacji. Myślę, że nie trzeba dodawać nic więcej.

Pozdrawiam, Forsum

Napisany przez zorro
Cześć CFO,

Czy można również odgniewać, oszczędzać oraz uszczypliwać się w EXIT?

Napisany przez zorro
Cześć Śnieżku,

Czy teraz dotrzymasz słowa i zrezygnujesz z prawa wykonywania zawodu prawnika?
Czy może nie możesz tego zrobić, ponieważ nie masz nic, co mógłbyś oddać?
W takim razie to może się na ciebie zastosować:
Samozwaństwo jest uregulowane w § 132 Kodeksu Karnego. Brzmi to następująco:
Kto nieupoważniony zajmuje się wykonywaniem funkcji publicznej lub podejmuje działanie, które może być dokonane tylko w ramach funkcji publicznej, podlega karze pozbawienia wolności do 2 lat albo grzywny.

Napisany przez zorro
Cześć,

Niektórzy uczestnicy forum robią stanie na głowie latem, żeby możliwie dużo świeżego śniegu dostać do nosa
Oznacza to, że SHU potrzebuje tego świeżego śniegu.

YouTube - Peter Alexander - Parodia Vico Torriani: W Szwajcarii 1958

Szanowny Panie Forsum, Odnoszę się do Pana postu pod numerem 1165. Następujący przypadek: Inwestor - na przykład ja - chciałby wypłacić całą swoją wpłatę. Jest to zauważalne, zupełnie zgodnie z prawem, oszczędzone pieniądze. Zgodnie z zawartym Joint Venture byłoby to zawsze możliwe. Zgodnie z obecnymi informacjami od DC tego powinno być faktycznie możliwe. W jaki sposób postrzegasz tu sytuację regulacji uprzejmości? Intencja jest jasna, nie wymaga to indywidualnych rozmów, lecz jedynie przestrzegania dokładnie tych umów, które były istotne dla dokonania inwestycji. Nadal zakładam, że DC będzie się tego trzymać. W przeciwnym wypadku musiałoby się przypuścić, że ewentualni nowi inwestorzy będą całkowicie zawierzeni woli kierownictwa, jeśli okaże się, że jest gotowe wypłacić - ewentualnie - faktycznie zwiększone kwoty? Uprzejmie proszę o solidne wyjaśnienie. Z poważaniem Obserwator
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata