Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez Betrogener
Cześć forsum:
Więc byłbym zadowolony z oprocentowania w wysokości 2-3%, ponieważ nawet trzymanie pieniędzy pod materacem i życie z tego byłoby zawsze lepsze niż inwestowanie ich przez moje zarządzanie majątkiem w DC.

Ponieważ J.B. zawsze jest przedstawiany przez Ciebie jako uczciwy człowiek, mam jasne pytanie: Czy w Niemczech odbywał karę za oszustwo inwestycyjne czy nie i dlaczego zmienił swoje nazwisko?

Wiesz, byłem kiedyś kierownikiem działu personalnego w średnim przedsiębiorstwie. Czy naprawdę sądzisz, że zatrudnilibyśmy kogoś z taką przeszłością (jeśli to prawda) nawet jako księgowego, lub specjalistę ds. wynagrodzeń etc., ani nie zezwalalibyśmy mu na inwestowanie pieniędzy??

Napisany przez onki
@ all:

Co byś powiedział na stworzenie listy pytań dla Forsuma, aby uniknąć zamieszania w odpowiedziach? Możemy sukcesywnie rozszerzać listę o nowo pojawiające się pytania oraz zamieszczać odpowiedzi.
Niestety, jestem na to za leniwy, ale wydaje mi się, że taka lista byłaby bardzo pomocna dla wszystkich.

Napisany przez schneemann
@Onki,

dobry pomysł, niestety nie do zrealizowania. Ponieważ szczególnie dzisiejszy dzień raz jeszcze i zbyt wyraźnie pokazał, że forsum uważa, że jego powołaniem jest nie odpowiadać na pytania. Przeczytaj moje ostatnie próby przybijania budyniu do ściany. Po prostu nie działa, nawet rażąca sprzeczność między zaginioną obsługą inwestora a wyciągami z depozytu wykonanymi po tej dacie jest wyśmiewana, mówiąc po prostu, że tak, tak, dostałem już kiedyś błędny wyciąg z depozytu, i gdy to zgłosiłem, został natychmiast poprawiony.

Oczywiście forsum nawet nie zauważa, jakie dyletanctwo jawi się w jego wypowiedzi: Jeśli wierzyć forsum, to najlepsza i najbardziej uczciwa firma inwestycyjna na świecie, która w przeciwieństwie do ustanowionej - ale niestety sfaszowanej przez mafię - konkurencji przekazuje jedynie etyczne i moralne wartości, nie jest nawet w stanie stworzyć lub zredagować właściwych wyciągów z depozytu? Na ryzyko, że dzisiaj będę się powtarzać: Ale tego można oczekiwać od każdego inwestora. Jak już wspomniałem, inwestycje mają w dużej mierze związek z zaufaniem.

@ forsum:

By the way, forsum: Wciąż zawdzięczacie odpowiedź na pytanie, czy International Banking School of San Francisco rzeczywiście istnieje czy nie. Więc no, odpowiedzcie! Przy waszym zauważalnym związek z JB powinniście być w stanie zdobyć odpowiedź. To rusza.

Budzik

Napisany przez CFO
@onki Twoja intencja jest godna uznania. Czy naprawdę wierzysz, że Forsum odpowiada na pytania czy bierze pod uwagę fakty? Fakty z mojego postu #1235 są ignorowane, ponieważ są bardzo nieprzyjemne. W tym samym czasie Hongkong umieszcza Dividium Capital na liście ostrzeżeń. W tym samym miejscu JB podaje swój numer konta bankowego. Ten, kto teraz wpłaca jeszcze pieniądze na dni informacyjne, jest sam sobie winien. Chyba że otrzymamy logiczne wyjaśnienie od Forsum, dlaczego teraz władze w Hongkongu działają przeciwko Dividium Capital - rozumie się, że przeciwko tej nowej organizacji. Dlaczego Hongkong nie jest jeszcze na Czarnej Liście? Dlaczego strona internetowa Dividium nie ma sekcji Kim jesteśmy, z imionami i adresami, CV z uczęszczanych szkół () itp. Krytycy zarzucają nam, że ukrywamy się za pseudonimami. Dividium tego nie robi, nawet nie podaje pseudonimów! Ręka na sercu: Czy ktokolwiek pomyślałby o podpisaniu umowy pośrednictwa, widząc taki apel na stronie internetowej? Szczerze mówiąc, raczej nie - chyba że jest kompletnie głupi. Jeszcze mała statystyka postów od #1235 Liczba postów 18 Za Dividium 7 (7 Forsum) Krytycznych wobec Dividium 11 (4 Schneemann, 3 peterm, 1 ProperSoul, 1 Betrogen, 1 onki, 1 CFO) Teraz każdy może sam zinterpretować, kto stoi za Forsum i kto stoi za spiskiem przeciwko Dividium. @Forsum Wiadomość dla JB: Przedsiębiorczo Dividium jest największe............. a JB jest największym................. (w miejscu luki każdy może wstawić, co chce). Pozdrowienia CFO

Napisany przez CFO
@all
To, że Dividium prowadziła schemat piramidy finansowej, potwierdza Forsum w swoim wpisie #1240.

Cytat
Przypuszczenie CFO dotyczące oszustwa poprzez schemat piramidy finansowej jest wprowadzone w stan absurdum, ponieważ na tym świecie nie ma i nigdy nie będzie normalnego człowieka, który byłby na tyle głupi, aby z szacowanymi 30 mln euro na koncie zacząć nowy schemat piramidy finansowej. Zwłaszcza w obecnej sytuacji!!!
Wyróżniłem słowo nowy. Przeczytaj to 2 do 3 razy i przemyśl. Zatem Dividium była schematem piramidy finansowej, gdy Forsum mówi o tym, że nie zostanie uruchomiony nowy schemat piramidy finansowej. Dla śledczych jest to interesujące oświadczenie i może być wykorzystane w sądzie. Więc istniał stary schemat piramidy finansowej!
Nie ma problemu, można zmienić wpis wstecz. To też nie stanowi problemu dla administratora. Administrator już zapisał oryginalny wpis #1240.
Kontynuujemy z intrygami w majątku kłamstwa Dividiumgroup.
Pozdrowienia CFO

Napisany przez peterm

Oczywiście można interpretować wypowiedzi zgodnie z własnym uznaniem.

Dzień dobry forsum,

Pierwsze dwie części mojego postu są jasno oznaczone jako spekulacje z mojej strony. Zrobiłem to dlatego, że nie potrafię tego udowodnić, ale wydaje mi się to prawdopodobne.
Jeśli chodzi o moje opublikowane wyciągi bankowe, jestem gotowy, w przeciwieństwie do Państwa przyjaciół z Dividium, poddać moje dane próbie ognia.
Postępowanie byłoby następujące: Osoby poszkodowane, obserwatorzy lub MAW, wszyscy ci, którzy już ujawnili się jako poszkodowani, mogą przesłać mi swoje dwu- do czterocyfrowe numery kont bankowych otrzymane od Dividium za pośrednictwem wiadomości prywatnych. Ja również prześlę za pośrednictwem wiadomości prywatnej prawdziwe nazwisko oraz wpłacone środki wraz z datą, na co te osoby mogą potwierdzić lub zaprzeczyć w forum.
Z bezpieczeństwa będę to robił wyłącznie dla wymienionych trzech osób.
Jestem świadom, że ani Państwo, ani Dividium nie mogą zaakceptować takiego dowodu, ponieważ wszyscy jesteśmy opłacanymi pisarzami zgodnie z Lista Szwarta, którzy się wymieniają.
Jednak dla poszkodowanych, obserwatorów i MAW zezwolę również na uwagę, że po pierwsze ich dane mogą być przesyłane przez Internet w nieszyfrowanej formie i że ponadto mnie nie znają, więc teoretycznie mogę również należeć do Dividium.
Aha, jeśli jednak ktoś zgłosi się do tego małego testu: proszę o małą informację na forum, że wiadomość prywatna jest w drodze. Loguję się tylko w przypadku publikowanej treści.

Cytat od forsum

Co do opłat... Nie wiem, czy wiecie, ile zarabia bank na tradingu i ile jako klient dotychczas mieliście z tego korzyści. Nie mówimy ani nie piszemy tutaj o zwykłych operacjach Leasingowych, ale o operacjach handlowych, którymi zajmują się wewnętrznie wszystkie banki... ok... Banki nie negują takich operacji, ale też ich nie oferują.

Nie do końca rozumiem Państwa zarzut. Jeśli bank prowadzi trading, to w końcu jego sprawa, i nie widzę powodu, dlaczego jako klient miałbym mieć prawo do jego zysków. W końcu nie uczestniczymy w zyskach naszej firmy jako klienci również.
Jeśli jednak chodzi o moje stwierdzenie dotyczące dużego zysku przy dużym ryzyku, to należy zauważyć następujące. Oczywiście banki i duże firmy mają możliwości, których pojedynczy inwestor nie ma. Jednak ryzyko w związku z operacjami finansowymi z dużymi szansami na zysk również w bankach i dużych firmach nie jest mniejsze. Warto wspomnieć o upadku funduszu hedgingowego LTCM, który pokazał, że fundusz hedgingowy pomimo zapewnień nie może uciec od kryzysu. Tak samo bankom nie udało się w obecnym kryzysie finansowym. Przekształcanie ryzyka w formie ABS, ABM, CDO itp. i emisja na rynku kapitałowym również nic nie dały. Wniosek: Ryzyko istnieje, i ktoś je świadomie lub nieświadomie ponosi. Tutaj również, nawet w przypadku Dividium, nie ma na to rady.

Pozdrowienia
Piotr

Napisany przez forsum

Dzień dobry Peter,

Pierwsze dwa fragmenty mojej wypowiedzi są jasno oznaczone jako spekulacje. Robię to dlatego, że nie jestem w stanie udowodnić tego, ale wydaje mi się to prawdopodobne.
Jeśli chodzi o moje wyciągi z konta, to ja - w przeciwieństwie do twoich przyjaciół z Dividium - jestem gotów poddać moje dane próbie ognia.
Postępowanie będzie następujące: Osoby oszukane, obserwatorzy lub MAW, wszyscy ci, którzy już ujawnili się jako pokrzywdzeni, mogą przesłać mi swoje dwu- lub czterocyfrowe numery kont bankowych, otrzymane od Dividium, za pomocą wiadomości prywatnej. Następnie również za pomocą wiadomości prywatnej przekażę im prawdziwe imię i nazwisko oraz wpłacone środki wraz z datą, na co te osoby mogą potwierdzić lub zaprzeczyć na forum.
Ze względów bezpieczeństwa dokonałbym tego tylko dla wymienionych wcześniej trzech osób.
Jestem świadom, że ani ty, ani Dividium nie moglibyście zaakceptować takiego dowodu, ponieważ wszyscy jesteśmy wynajętymi autorami znajdującymi się na czarnej liście, którzy wymieniają się informacjami między sobą.
Jednak dla Osób oszukanych, obserwatorów i MAW warto wspomnieć, że po pierwsze ich dane mogą być przesyłane przez internet w sposób niezaszyfrowany, a po drugie, że nie znają mnie osobiście, więc teoretycznie mogę także należeć do Dividium.
Aha, jeśli jednak ktoś zdecyduje się na ten mały test, proszę o krótką informację na forum, że wiadomość prywatna jest w drodze. Loguję się tylko wtedy, gdy coś zamieszczam.

Nie do końca rozumiem twój zarzut. Jeśli bank prowadzi działalność handlową, to w końcu jest to ich sprawa i nie widzę powodu, dla którego ja jako klient miałbym mieć prawo do ich zysku. W końcu my, klienci naszej firmy, również nie uczestniczymy w zyskach naszej firmy.
Jeśli jednak odnosisz się do mojego stwierdzenia o dużym zysku przy dużym ryzyku, to należy zauważyć, że banki i duże korporacje mają możliwości, których prywatny inwestor nie ma. Jednakże ryzyko związane z transakcjami finansowymi o dużym potencjalnym zysku nie jest mniejsze nawet dla banków i korporacji. Przypomnę o upadku funduszu hedgingowego LTCM, który pokazał, że fundusz hedgingowy nie jest w stanie uchylić się od kryzysu pomimo zapewnień. Podobnie bankom nie udało się w obecnym kryzysie finansowym. Sekurytyzacja ryzyka za pośrednictwem ABS, ABM, CDO i innych instrumentów również nic nie dała na rynku kapitałowym. Podsumowując: Ryzyko istnieje i ktoś je ponosi świadomie lub nieświadomie. W przypadku Dividium również nie ma na to rady.

Pozdrowienia
Peter

Dzień dobry Peter,

Proszę zrozum, że nie mam teraz czasu, aby omówić szczegółowo Państwa szanowane wpisy.

Poza tym, moje uwagi powinny być zrozumiałe w kontekście, chociaż oczywiście niektórzy komentatorzy potrafią skręcić słowa w usta... czyż nie, CFO?

Z poważaniem, Forsum

Napisany przez forsum

Witaj forsum:
Jestem zadowolony z oprocentowania w wysokości 2-3%, ponieważ nawet lepiej byłoby położyć pieniądze pod materac i żyć z tego, niż pozostawić je w moim zarządzaniu majątkiem w DC.

Ponieważ J.B. zawsze jest przedstawiany przez Pana jako uczciwa osoba, mam jasne pytanie: Czy był on w Niemczech skazany za oszustwo inwestycyjne czy nie, i dlaczego zmienił swoje imię?

Wiesz, byłem kilka lat temu dyrektorem personalnym w średniej firmie. Czy naprawdę wierzysz, że zatrudnilibyśmy kogoś z taką przeszłością (jeśli to prawda), nawet jako księgowego czy specjalistę ds. wynagrodzeń, a co dopiero powierzylibyśmy mu zarządzanie pieniędzmi??

Nie został skazany za oszustwo inwestycyjne, a ci, którzy znają kulisy, wiedzą, co się za tym kryje... Istnieje oświadczenie w tej sprawie. Proszę skontaktować się z infolinią.

Napisany przez forsum

@wszystkich
To, że Dividium prowadziło schemat piramidy finansowej, potwierdza Forsum w swoim wpisie #1240

Cytat
Założenie CFO dotyczące oszustwa poprzez schemat piramidy finansowej jest obalane, ponieważ nie ma na świecie, ani nie będzie kiedykolwiek normalnego człowieka, który byłby na tyle głupi, by z szacowanymi 30 mln € na koncie, zacząć nowy schemat piramidy finansowej. A to wszystko jeszcze w obecnej sytuacji !!!
To nowe podkreśliłem pogrubioną czcionką. Przemyśl to dwa, trzy razy. Stąd też Dividum prowadziło schemat piramidy finansowej, jeśli Forsum mówi, że nie będzie uruchamiany nowy schemat piramidy finansowej. Dla śledczych to interesująca deklaracja, która może zostać wykorzystana w sądzie. Był więc jakiś stare schemat piramidy finansowej!
Nie ma problemu, można edytować wpis retrospektywnie. To też nie jest problem dla administratora. Administrator ma już zapisany oryginalny wpis #1240.
Kontynuujemy z powiązaniami w fałszywej strukturze Dividiumgroup.
Pozdrawiam CFO

Kto twierdził, że DC prowadził schemat piramidy finansowej? Masz na to jakiekolwiek dowody?

Napisany przez CFO
@forsum
Posty 11:46, 11:50, 11:53.
Co powoduje ten pośpiech?
W odniesieniu do systemu piramidy finansowej, cytuję jedynie z Pana wpisu #1240, w którym stwierdza Pan, że Dividiumgroup nie jest nowym systemem piramidy finansowej. Jeśli pisze się o nieistniejącym nowym systemie piramidy finansowej, należy przypuszczać, że istniał stary system piramidy finansowej w postaci Dividium Capital.
Zachęcam zatem do dokładnego ponownego przeczytania tego fragmentu tekstu i wyjaśnienia, co miał Pan na myśli pisząc o nowym systemie piramidy finansowej.

Ponadto, odsyłam do raportów różnych instytucji, które obecnie znalazły się na czarnej liście, i które na podstawie dostępnych dokumentów muszą wnioskować o istnieniu systemu piramidy finansowej.

Również LKA i szwajcarskie władze prowadzą dochodzenie w tym kierunku. Czas, aby Dividium i przede wszystkim JB zawiązali sojusz z Obcymi. Na dobrej, starej Ziemi wkrótce nie będzie już sprzymierzeńców.

Pozdrowienia, CFO

@ CFO:

Na odpowiedź będziesz pewnie tak samo czekać jak ja na odpowiedź na moje proste i jasne pytanie dotyczące International Banking School of San Francisco.

Pozdrowienia od
bałwanka

Napisany przez zorro
Cześć CFO Jest tylko jedno określenie dla Ciebie --- jesteś przestępcą --- a przestępcy powinni zostać wyeliminowani ---- to wszystko, co można powiedzieć ---

Napisany przez CFO
@zorro

Eliminacja = Usuwanie substancji z danego systemu, np. poprzez biodegradację lub procesy chemiczne.

Myślałem, że to jest groźba. Ale w końcu nawet ty ulegniesz biodegradacji. Czy raczej mówi się o procesie chemicznym u jednokomórkowca?

Pozdrowienia CFO

PS: @schneemann, na odpowiedzi ze strony Forsum można czekać wiecznie, a na treści od zorro jeszcze trochę dłużej.

Napisany przez peterm

Cześć CFO

Istnieje tylko jedno określenie dla Ciebie - jesteś przestępcą - a przestępcy powinni być eliminowani - tu wszystko zostało powiedziane -

@all: Nie karmić trolla!

Napisany przez peterm

Proszę zrozumieć, że nie mam czasu, aby szczegółowo komentować Pańskie szanowane wpisy.

@forsum: To nie problem. Komentarz nie jest konieczny. Dyskusja na temat tego, czy duże zyski bez ryzyka są możliwe czy nie, byłaby mniej więcej tak pouczająca jak dyskusja na temat tego, czy twierdzenie Pitagorasa ma zastosowanie w geometrii euklidesowej czy nie.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez Betrogener
Cześć peterm:
Nie mam problemu z udostępnieniem numeru konta w DC. Jednak, jak zostało już tutaj wielokrotnie wspomniane, wróg zagrał w sprawie zarządzania majątkiem, z którą prawdopodobnie niedługo będę w sądzie, ponieważ niemiecki sąd uznał się za właściwy. Nie posiadam więc takiego numeru konta, ponieważ mam umowę z zarządcą majątku, który był bezpośrednim inwestorem w DC.
Jeśli jednak coś się zmieniło, zarządca majątku logicznie rzecz biorąc spróbowałby zdobyć punkty przed procesem. Zakładam więc, że tam również nie ma jeszcze użytecznych informacji od DC.

Cześć Oszukany:

Jeśli w trakcie procesu pojawią się interesujące dokumenty dotyczące DC, wielu tutaj na forum byłoby nimi zainteresowanych. Być może możesz nas poinformować o tym w odpowiednim czasie. To mogłoby rzucić więcej światła na tę sprawę.

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez CFO
@peterm: Nadal obserwuję kwestię dotyczącą Troll

Prawdziwe intencje Dividium wynikają z działu Kariera Detektywa Prywatnego:

Dividium

Pod Wymaganiami jest napisane:

Zmysł i intuicja do myślenia i działania przestępczego

Krytycy Dividium od dawna zdają sobie sprawę z tego: W Dividium można pracować tylko wtedy, gdy ma się zmysł i intuicję do strategii Dividium Group:

Myślenie i działanie przestępcze

Nie moglibyśmy tego wyrazić jasniej tutaj na Forum. Samoświadomość to pierwszy krok do poprawy

Być może źle zinterpretowałem całą sytuację .

Pozdrowienia CFO

Na podstawie tej wiedzy wszyscy obecni pracownicy Dividium są Detektywami Prywatnymi

Napisany przez peterm

przyjmijmy, że w odniesieniu do J. B. nie było i nie będzie żadnej nielegalnej działalności.

Hmm, więc legalne jest więc, że
- Josef Blashchak unika zatrzymania przez władze poprzez ucieczkę?
- Josef Blashchak przekazuje pieniądze ze swoich bankrutujących firm na swoje prywatne konta, w ten sposób wykradając je z masy upadłościowej?
- Josef Blashchak tworzy czarną listę, która narusza przepisy dotyczące ochrony danych praktycznie każdego kraju w Europie oraz spełnia zarzuty szkalowania i/lub naruszenia dobrego imienia?
- Josef Blashchak prowadzi działalność zgodnie z zezwoleniem za zgodą, mimo że faktycznie nie posiada takiego zezwolenia?
- Josef Blashchak twierdzi, że ma kwalifikacje i kontakty w dziedzinie finansów, chociaż tak nie jest?
- Josef Blashchak nadal zatrzymuje zabezpieczone środki, zamiast po prostu przekazać je konkursowym zarządzcom?
- Firmy Josefa Blashchaka zatrudniają pracowników, nie płacąc im wynagrodzenia?
- Firmy Josefa Blashchaka korzystają z towarów i usług, nie płacąc dostawcom?
- Firmy Josefa Blashchaka zatrudniają pośredników na zasadzie prowizji, nie płacąc prowizji?
- Josef Blashchak pośredniczy w inwestycjach o niewielkim ryzyku, obiecując ogromne zyski, wiedząc dobrze, że coś takiego nie istnieje?

Lista ta mogłaby być dłuższa, ale myślę, że przekaz jest jasny.

Pozdrawiam serdecznie
Peter

Napisany przez forsum

@forsum
Posty 11:46, 11:50, 11:53.
Co powoduje pośpiech?
Odnośnie piramidy finansowej, cytuje tu jedynie z Pańskiego posta nr 1240, w którym stwierdza się, że Dividiumgroup nie jest nową piramidą finansową. Jeśli pisze się o nieistniejącej nowej piramidzie finansowej, można domniemywać, że stara piramida finansowa w postaci Dividium Capital faktycznie istniała. Proszę więc jeszcze raz dokładnie przeczytać ten fragment tekstu i wyjaśnić, co miało Pan na myśli mówiąc o nowej piramidzie finansowej.

Ponadto pragnę odesłać do informacji różnych instytucji, które obecnie trafiły na czarną listę, a które muszą wnioskować o istnienie piramidy finansowej na podstawie dostarczonych dokumentów.

Także biuro śledcze LKA i szwajcarskie władze prowadzą śledztwo w tym kierunku. Czas, aby Dividium oraz przede wszystkim JB połączyli siły z Obcymi. Na dobrej starej Ziemi wkrótce nie będzie już sojuszników.

Pozdrowienia CFO

Kilka razy ujawnił się Pan jako przestępca, czy uznałby Pan za właściwe twierdzenie czegoś, co ewidentnie nie może być prawdą? To, że fałszuje Pan moje słowa, nie jest niczym nowym, ale kolejnym dowodem na to, że nie jest Pan zainteresowany prawdą, ani nie chce Pan w żaden sposób wnieść odpowiedzialnego wkładu.
Powtarzam ponownie, że nigdy nie próbowałby Pan wygłaszać takich oczywistych bzdur, gdyby dokładnie zbadał temat. Więc proszę, przestań Pan w końcu z tymi insynuacjami i szerzenie swoich dzikich fantazji gdzie indziej, tam gdzie może to być stosowne.

Napisany przez forsum

Hmm, więc jest legalne, że
- Josef Blashchak unika aresztowania poprzez ucieczkę?
- Josef Blashchak przenosi pieniądze z bankrutujących firm na swoje konta prywatne, pozbawiając je masy upadłościowej?
- Josef Blashchak tworzy czarną listę, która nie tylko narusza przepisy o ochronie danych w praktycznie każdym kraju w Europie, ale również spełnia czyn zniesławienia i/lub naruszenia reputacji?
- Josef Blashchak prowadzi działalność wymagającą zezwolenia przez swoją firmę, nie posiadając rzeczywistego zezwolenia do tego?
- Josef Blashchak twierdzi, że ma kwalifikacje i kontakty w dziedzinie finansów, choć tak nie jest?
- Josef Blashchak nadal zatrzymuje zabezpieczone środki finansowe, zamiast po prostu przekazać je odpowiednim syndykom upadłościowym?
- Firmy Josefa Blashchaka zatrudniają ludzi, nie płacąc im wynagrodzenia?
- Firmy Josefa Blashchaka kupują towary i usługi, nie płacąc dostawcom?
- Firmy Josefa Blashchaka zatrudniają pośredników na zasadzie prowizji, nie płacąc prowizji?
- Josef Blashchak pośredniczy w inwestycjach o niskim ryzyku i ogromnych zyskach, wiedząc doskonale, że takie inwestycje nie istnieją?

Lista mogłaby być kontynuowana, ale sądzę, że przekaz jest jasny.

Pozdrowienia
Peter

Nie wiem, co cię dzisiaj natchnęło, ale bardzo mnie interesuje, czy to, co napisałeś, było przez ciebie samodzielnie zbadane i zweryfikowane pod względem prawdziwości. Jeśli nie, powinieneś zastanowić się, komu mogą zaszkodzić takie twierdzenia. Mam nadzieję, że wiesz, co oznaczają słowa oszczerstwo i spisek, i myślę, że jesteś na tyle mądry, by skojarzyć te dwa słowa z osobami, które z nimi związane są, i właściwie zareagować wobec osób, które zaoferowały na zasadzie dobrej woli bardzo dogodną możliwość naprawienia wyrządzonej szkody. Pozwól mi przypomnieć jeszcze raz pytanie, kto ponosi odpowiedzialność za upadłość firmy w Szwajcarii i dlaczego sygnałom bezpośrednio zainteresowanych nie zostało natychmiastowo postawione czoła? Istnieje teraz kilka dowodów wskazujących, że w tym kontekście działo się o wiele więcej, niż dotąd ujawniono. Jestem ciekaw, co jeszcze wyjdzie na jaw, zaś sami założyciele firmy, co w międzyczasie jest pewne, nie mają z tą sprawą absolutnie nic wspólnego. Poza faktem, że ponieśli oni największe straty, to jest już również niepodważalne, ponieważ zainwestowali najwyższe kwoty!!!

@forsum: Ponieważ zawsze zarzucasz brak wnikliwości w badaniach każdemu i wszystkiemu, ponawiam moje pytanie dotyczące International Banking School w S.F. (czy to było Chicago). Dlaczego nie odpowiadasz na konkretne pytanie, skoro zwykle nie wstrzymujesz się od komentarzy? Założę się, że nie masz uzasadnienia. Schneemann

Napisany przez ProperSoul
Forsum,
to, co tutaj prezentujesz, jest po prostu śmieszne i pozbawione prawdy. Dosłownie każdemu tutaj zarzucasz niewłaściwe informowanie się, podczas gdy ty jedyny tutaj posiadasz niedostateczne informacje. A jak inaczej wyjaśnisz fakt, że piszesz TYLKO jednostronnie? Bez przedstawienia ŻADNYCH dowodów na swoje twierdzenia?

I jedno jest jasne: gdy firma zostaje ogłoszona upadłością, dyrektor ma obowiązek trzymać ręce z dala od pieniędzy. Wszystko inne JEST NIEDOPUSZCZALNE.
Z masy upadłościowej akcjonariusze zostaliby WYPŁACENI i nigdy więcej nie musieliby mieć doczynienia z J.B.

To, co zrobił J.B., czyli znikanie pieniędzy, świadczy o bardzo dużej energii przestępczej.

Jestem zadowolony, że nie mam już nic do czynienia z Dividium.

PS: @forsum: Twoje posty rysują jednoznaczny obraz dotyczący Dividium: Odwracają uwagę i wprowadzają w błąd. Zadawane są ci konkretne pytania, na które mógłbyś łatwo odpowiedzieć, ponieważ znasz J.B. od wieków. Powinno być dla ciebie łatwe udzielenie odpowiedzi na te pytania. Zamiast tego atakujesz pytających i ignorujesz pytania. W TEN sposób buduje się zaufanie...

Napisany przez forsum

forsum,
to, co tutaj prezentujesz, jest po prostu śmieszne i pozbawione prawdy. Tutaj praktycznie każdemu zarzucasz, że ma tylko niepełne informacje, podczas gdy Ty jesteś jedyną osobą tutaj, która ma niepełne informacje. Jak inaczej wyjaśnisz fakt, że piszesz TYLKO jednostronnie? Bez przedstawienia ŻADNYCH dowodów na swoje twierdzenia?

I jedno jest jasne: gdy firma zostaje ogłoszona bankrutem, to zarządca ma z obowiązku trzymać dłonie z dala od pieniędzy. Wszelkie inne zachowanie nie jest w porządku.
Z masy upadłościowej i bankrutującej zostałby wypłacony inwestor i nigdy więcej nie musiałby mieć do czynienia z J.B.

To, co zrobił J.B., czyli znikanie pieniędzy, świadczy o ogromnej przestępczej energii.

Jestem szczęśliwy, że nie mam już nic do czynienia z Dividium.

PS: @forsum: Twoje wpisy rysują jednoznaczny obraz Dividium: Odwracanie uwagi i dezorientacja. Zadawane są Ci bardzo konkretne pytania, na które mogłeś łatwo odpowiedzieć, ponieważ znasz J.B. od wieków. Powinno być dla Ciebie łatwe udzielenie odpowiedzi na pytania. Zamiast tego atakujesz pytających i ignorujesz pytania. TAK nie buduje się zaufania...

Skąd masz informacje, że oskarżana przez Ciebie osoba ponosi za to odpowiedzialność? Czy istnieje możliwość, że błędnie oskarżasz? Poczekajmy, co wydarzy się w najbliższych tygodniach. Jestem dość pewny, że opinia w tym forum się wtedy zmieni!

Skąd masz informację, że oskarżony przez ciebie jest za to odpowiedzialny? Czy istnieje możliwość, że podejrzewasz niewłaściwą osobę? Po prostu poczekaj, co wydarzy się w najbliższych tygodniach. Jestem całkiem pewny, że zdanie w tym forum się zmieni!

Ja też mam swoje źródła. I moje źródło powiedziało mi dokładnie to, co opublikowałem. Na pewno nie ujawnię moich źródeł tak samo, jak ty nie będziesz w stanie dostarczyć przekonujących dowodów.

A co do Po prostu poczekaj na następne kilka tygodni... Mówisz to od miesięcy, a do tej pory nic się nie zmieniło. Kiedy dokładnie oznacza następne kilka tygodni? Czy to jeszcze w tym tysiącleciu? Czy dopiero w następnym? A może gdy piekło zamarznie?

Pozdrawiam

Napisany przez CFO
@forsum
Mam również jedno proste pytanie: Dlaczego Hongkong nie jest jeszcze wymieniony na Czarnej Liście krajów? Z moich badań wynika, że jest to jedyny kraj, który na swoim nadzorze finansowym już wymienił organizację Dividiumgroup jako organizację oszustów. Czy to może być związane z połączeniem bankowym Josefa Blashchaka z Hongkongiem?
Chętnie skopiuję tekst jeszcze raz:

Nazwa: Dividium Capital Group International (New)
Rodzaj oszustwa: Nieposiadające licencji podmioty
Adres(y): Suite 813, 8. Piętro, Hollywood Plaza
610 Nathan Road, Kowloon, Hongkong
Strona internetowa: Dividium
Uwagi: Adres firmy w Hongkongu należy do centrum biznesowego.
Data dodania: 9 września 2010
Notka: Nielegalne podmioty często używają nazw podobnych do prawowitych firm, aby wprowadzić inwestorów w błąd.

Wpis pochodzi z 9 września 2010 roku, jest więc bardzo aktualny. Czytelników i osoby oszukane interesowałaby zwięzła i klarowna odpowiedź. Skopiuję go co dwa tygodnie jako przypomnienie tutaj na forum, jeśli odpowiedź miałaby zostać zapomniana.

Pozdrowienia CFO

PS: Mój akt o niekaralności nie ma wpisów. Fakt, który nie dotyczy JB. Uważam moje posty za pełne odpowiedzialności. Gdyby nawet jeden wpis zapobiegł inwestycji w Dividium i damit utracie całego kapitału, oznaczałoby to, że to odpowiedzialne postępowanie odniosło sukces.

Napisany przez CFO
... Dodatek @ forsum
A przy okazji powinniście również zmienić (i zaktualizować) wpis na Czarnej Liście w Szwecji. Zaktualizowali swoje dane w Dividumgroup 9.9.201.

Alerty dla inwestorów - Finansinspektionen

Pozdrowienia CFO

Trochę współczucia mam dla administratora strony internetowej. Z Czarnymi Listami jeszcze trochę sobie zawalczy, odpowiednio swoim czasem w dużej mierze marnując na kopiowanie/wklejanie z forum finansowego.

Napisany przez peterm
Nie wiem, na jakim koniu dzisiaj jeździsz, ale bardzo mnie interesuje, czy to, co napisałeś, naprawdę sam zaresearchowałeś i zweryfikowałeś pod kątem prawdziwości. Tak. Możesz to zresztą łatwo sprawdzić. Jeśli chodzi o niezapłacone rachunki, prowizje i wynagrodzenia, po prostu wpisz w Google słowa kluczowe Dividium i prowizja, a znajdziesz odpowiednie artykuły prasowe bez problemu. Prasa również szczegółowo informuje o nielegalnej ucieczce Blashchaka. To, że Blashchak wyłudził pieniądze inwestorów z masy upadłościowej, sam napisałeś w jednym ze swoich wcześniejszych postów. Była mowa o zabezpieczeniu. Gdyby Blashchak rzeczywiście miał kwalifikacje i kontakty, którymi się chwali, to raczej nie potrzebowałby fałszować swojego życiorysu. Czyż nie zgadzasz się? Co do braku odpowiednich zezwoleń: Patrz FINMA - Instytucje nieuprawnione (Lista negatywna) Cytat od forsum Mam nadzieję, że wiesz, co oznaczają słowa oszczerstwo i spisek. Naprawdę zdarzył mi się tu mały błąd. W Szwajcarii oczywiście mówi się na to zniesławienie. Kara za to wynosi do trzech lat więzienia albo grzywny. Wynika to z faktu, że JB poszukuje prywatnych detektywów, którzy mają jeszcze udowodnić jego twierdzenia z Listy Czarnych. Cytat od forsum którzy zgodzili się w sposób wyjątkowo komfortowy zaoferować możliwość adekwatnego zareagowania na powstałe szkody. Możliwość w odniesieniu do Dividium to czysta ściema. To, co oferują, nawet tym nie jest. Cytat od forsum Pozwolę sobie przypomnieć, kto ponosi odpowiedzialność za ogłoszenie upadłości firmy w Szwajcarii i dlaczego ostrzeżenia bezpośrednio zainteresowanych nie zostały natychmiast usłuchane? Również to już omówiliśmy wiele razy. Josef Blashchak zaniedbał pozyskanie wymaganych zezwoleń. Władze nie miały innego wyjścia, jak zainteresować się tą sprawą. Żadne teorie spiskowe temu nie zaprzeczą. Cytat od forsum Aż na fakt, że ci i to jest obecnie również niekwestionowane, ponieśli największe straty, ponieważ sami zainwestowali najwyższe kwoty!!! Twój nowy pracodawca po raz kolejny nie do końca cię poprawnie poinformował. Ani Blashchak, ani aresztowani nigdy nie mieli konta w Dividium. Ich straty wynoszą więc 1000 funtów. Widzisz więc. Moje twierdzenia są w pełni zbadane. Z poważaniem, Peter

Napisany przez forsum

Tak. Możesz to znaleźć bardzo łatwo.
Jeśli chodzi o nieopłacone faktury, prowizje i pensje, po prostu wpisz w Google słowa kluczowe Dividium i Provision, a natychmiast znajdziesz odpowiednie artykuły prasowe.

Prasa również szczegółowo informuje o nielegalnej ucieczce Blashchaka.

Jak wspomniałeś wcześniej w jednym ze swoich postów, Blashchak wykradł pieniądze inwestorów z masy upadłościowej. Pamiętaj o tym.

Jeśli Blashchak miałby kwalifikacje i kontakty, którymi się chwali, to prawdopodobnie nie musiałby fałszować swojego życiorysu. Zgadzasz się?

Co do braku pozwoleń: zobacz FINMA - Nieautoryzowane instytucje (lista negatywna)

Faktycznie popełniłem błąd. W Szwajcarii nazywa się to oczywiście Złośliwe oszczerstwo. Jest zagrożone karą pozbawienia wolności do trzech lat albo grzywny. To, że to się zdarzyło wskazuje na to, że JB szuka prywatnych detektywów, którzy mają udowodnić jego twierdzenia na Czarnej Liście.

Możliwość związana z Dividium to gorące powietrze. Oferta możliwości nawet tego nie jest.

Również wielokrotnie już to omawialiśmy. Josef Blashchak zaniedbał uzyskanie wymaganych pozwoleń. Władze nie miały więc innego wyjścia, jak podjąć działania. Wszelkie teorie spiskowe nic nie zmieniają.

Twój nowy pracodawca ponownie źle Cię poinformował. Ani Blashchak, ani zatrzymani nigdy nie mieli konta w Dividium. Strata wynosi więc 1000 funtów.

Widzisz więc. Moje twierdzenia są dobrze przebadane.

Pozdrowienia
Peter

Po prostu NIE ZROBIŁEŚ ŻADNYCH BADAŃ, W przeciwnym razie nie powtarzałbyś tych bzdur, które napisała prasa!!!

@forsum:

Czy wiesz, jaka jest Twoim problemem? Wydaje się, że ciągle pomijasz fakt, że już dawno nie wystarcza odpowiadać na uzasadnione zarzuty poprostu stwierdzeniem to wszystko w ogóle nieprawda. Jeśli tak by było, to dlaczego JB, konfrontowany z według nich ogólnie rzecz biorąc niewiarygodnymi informacjami w mediach, jeszcze dawno nie zażądał sprostowania oraz nie pozwał gazety o odszkodowanie. I proszę, nie zaczynajcie znów z bajką o światowym spisku.

Na moje pytanie o Międzynarodową Szkołę Bankowości nadal nie otrzymałem od Ciebie żadnej zadowalającej odpowiedzi, oraz nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie. Chyba nie tylko ja czekam na Twoją próbę wyjaśnienia.

Jeśli więc chcesz być traktowany poważnie przez kogokolwiek na tym forum, musisz przedstawić coś więcej niż musisz lepiej zbadać obie sytuacje lub po prostu NIC nie zbadałeś....

Schneemann

Napisany przez forsum

@forsum:

Czy wiesz, jaki jest Twój problem? Cofasz się za każdym razem, nie zdając sobie sprawy, że już dawno nie wystarcza odpowiedzieć na uzasadnione zarzuty po prostu argumentem „To wszystko nieprawda”. Skoro tak byłoby, to dlaczego JB nie zażądało już dawno przeciwwyjaśnienia wobec rzekomych nieprawdziwych twierdzeń w mediach oraz nie pozwało gazety o odszkodowanie. I proszę, nie znowu bajki o światowej intrydze.

Na moje pytanie dotyczące Międzynarodowej Szkoły Bankowości nie odpowiedziałeś, choć obstawiam, że nie jestem jedynym, który czeka na twój wyjaśniający komentarz.

Jeśli chcesz, aby ktoś cię w tym forum traktował poważnie, musisz przedstawić coś więcej niż w obydwu przypadkach: lepiej zrobić badania albo po prostu NIC nie badać...

Schneemann

Jako prawnikowi na pewno jest Ci znane, że sprawy nie są proste i każdy krok musi być starannie przemyślany. Jeśli możesz poczekać jeszcze trochę na przeciwwyjaśnienie, byłoby to zawsze korzystne. Ale ono na pewno nadejdzie!!!

To, że sprawy nie są proste i każdy krok musi być starannie przemyślany, powinno być Ci, jako prawnikowi, dobrze znane. Jeśli masz cierpliwość, aby poczekać na odpowiedź, byłoby to zdecydowanie korzystne. Ale na pewno nadejdzie!!!

Ach... czy odpowiedź będzie gwarantowana, jak wypłaty?

Czy w odpowiedzi otrzymamy udowodnione fakty, czy znowu tylko twierdzenia bez żadnego zweryfikowanego tła?

Jestem ciekawy, jak wielu innych również...

@forsum:

Ponownie ignorujesz fakt, że sama dotychczasowa przeszłość przeczy Twojej zapowiedzi. Nie dyskutujemy tu od zeszłego tygodnia.

Ponadto chciałbym przypomnieć o Twoich ostatnich 3-99 zapowiedziach, z których również nic nie wyszło. Nasze oczekiwania - jeśli chodzi o Twoje zapowiedzi - są już na to dostosowane.

Poza tym wciąż czekamy na Twoje wyjaśnienia dotyczące International Banking School.

Snowman

Napisany przez forsum

Ach... czy sprostowanie będzie równie pewne jak wypłaty?

A czy w sprostowaniu otrzymamy udowodnione fakty czy znowu tylko twierdzenia bez jakiegokolwiek zweryfikowanego tła?

Jestem ciekawy, tak jak wielu innych...

Naprawdę nie wiem, dlaczego nie kontaktują się Państwo z infolinią, wiedząc, że tutaj, na forum, z powodów, które są znane, nie otrzymają Państwo szczegółowych informacji. Otrzymałem na moje zapytanie szczegółowe i dość prawdopodobne wskazówki. Dlaczego się Pan/i nie kontaktuje z DC. Informacji wymaganych przez inwestorów nie znajdą Państwo ani w prasie, ani na tym forum.

Napisany przez forsum

@forsum:

Kolejny raz pomijasz fakt, że sama dotychczasowa upływająca czasu przeczy Twojemu oświadczeniu. Nie dyskutujemy tutaj od ostatniego tygodnia.

Ponadto chciałbym przypomnieć Ci Twoje ostatnie 3-99 zapowiedzi, z których również nic nie wyszło. Nasze oczekiwania - co do Twoich zapowiedzi - już się do tego dostosowały.

Ponadto wciąż czekamy na Twoje wyjaśnienia dotyczące Międzynarodowej Szkoły Bankowości.

Schneemann

Jeśli, mimo że powinieneś znać fakty w tej sprawie, pozostaniesz przy swoim zdaniu, nie mogę Ci niestety pomóc. Inwestorzy są obecnie informowani. Osoby z konkretnymi pytaniami powinny, jak już wielokrotnie wspomniano, po prostu skontaktować się z infolinią. Być może warto byłoby wysłuchać także drugiej strony.

Napisany przez marketmaker2
Forum służy do dyskusji i wymiany poglądów. Dlaczego, forsumie, w ogóle jesteś tu zarejestrowany, jeśli nie wnosisz nic produktywnego w temacie, tylko odsyłasz do tajemniczej infolinii? Czyżby chciałeś/zależało Ci na uniemożliwieniu wymiany informacji pomiędzy poszkodowanymi przez DC i ich krytykami? Jeśli tak, dlaczego? Nawet z pomocą infolinii nie można udowodnić istnienia Międzynarodowej Szkoły Bankowości w San Francisco. Cała struktura kłamstwa firmy Dividium Capital rozpada się jak domek z kart (a może lepiej powiedzieć - jak lawina śnieżna?)... marketmaker2 p.s. I nie, nie zamierzam dzwonić na infolinię, aby uzyskać odpowiedzi na moje pytania

Naprawdę nie wiem, dlaczego nie dzwonisz na infolinię, skoro już wiesz, że tutaj, na forum, z oczywistych przyczyn nie otrzymasz szczegółowych informacji. Ja otrzymałem na moje pytanie szczegółowe i racjonalne wskazówki. Dlaczego nie skontaktujesz się z DC? Informacji wymaganych przez inwestorów nie znajdziesz ani w prasie, ani na tym forum.

Hmmm... Zadzwonić na infolinię i rozmawiać z jakimś wykonawcą, który nic nie wie, czy z kimś, kto jak sam twierdzi, osobisto zna JB od lat, i pytać o informacje... Trudne wybory... Myślę, że skontaktuję się z infolinią... NIE... Wole zapytać kogoś, kto zna JB od lat... Czy jednak tak nie jest?

*jestem ciekawy*

Napisany przez forsum

Forum służy do dyskusji i wymiany poglądów. Dlaczego, forsum, nadal jesteś zarejestrowany tutaj, skoro nie wnosisz nic produktywnego na temat, a zamiast tego tylko odsyłasz do tajemniczej infolinii? Czy chcesz może uniemożliwić wymianę informacji między poszkodowanymi i krytykami DC? Jeśli tak, dlaczego?

Nawet za pomocą infolinii nie można udowodnić istnienia International Banking School of San Francisco.

Cała konstrukcja kłamstwa Dividium Capital zawala się jak domek z kart (lub powiedzmy lepiej lawina śnieżna?)...

marketmaker2

p.s. I nie, nie zadzwonię na infolinię, aby odpowiedzieć na moje pytania

Skontaktowałeś się z infolinią czy chcesz dalej pogłębiać częściowo przestępczą energię tego forum? Jak wiele razy mam ci jeszcze powtórzyć, że poufne informacje na tym forum z pewnością nie będą udostępniane, czy zapomniałeś, że tutaj wciąż osoby są oskarżane, które na pewno nie mogły mieć z tym nic wspólnego. Nawet prokuratura przez długi czas prowadziła śledztwo w złym kierunku na podstawie błędnych podejrzeń. A może chcesz również dołączyć do tych, którzy tną gałąź, na której siedzą? Powtarzam jeszcze raz, skontaktuj się z infolinią, ponieważ tylko tam otrzymasz niezbędne informacje.

Twoje postępowanie niestety nie odpowiada na żadne pytanie.

Dlaczego dowód istnienia International Banking School of San Francisco jest uznawany za „informację poufną”, która nie może zostać udzielona tutaj na forum, jest absolutnie niezrozumiałe. Tym samym tylko podsyca się krytykę wobec DC... Do tej pory żadne niedomówienie dotyczące DC, które zostało wykazane na forum, nie mogło zostać udowodnione. Jak można, skoro większość wydaje się pochodzić raczej z baśni Braci Grimm...

Dividium jasno odnosi się tu do czynnika „czasu”, co nie jest dobrym znakiem dla „inwestorów”.

Napisany przez PI112
[cytat=forsum">
Inwestorzy zostali obecnie poinformowani.
[/cytat]
Cześć,

Najbardziej interesujące wydaje mi się jednak to, że wydaje się, iż zgromadzone dane klientów znów pojawiły się. Tak przynajmniej napisał Forsum w poście nr 1286.

Być może w końcu coś ruszy, gdy klienci wreszcie zostaną przyporządkowani do swojego majątku.

Pozdrowienia

PS: Ale szczerze mówiąc, ten kto wierzy, że od Forsum/Zorro/JB (praktycznie taka rozdwojona osobowość, nigdy nie jest się samotnym) odzyska swoje pieniądze, ten wierzy również, że motyle cytryniaki składają cytryny.

Napisany przez forsum

Twoje wpisy niestety nie odpowiadają na żadne pytania.

Dlaczego dowód istnienia International Banking School of San Francisco uważany jest za informację poufną, która nie może być udzielona tutaj na forum, jest absolutnie niezrozumiałe. Tym samym tylko podsyca się argumenty krytyków DC... Do tej pory żadne niejasności dotyczące DC zgłoszone na forum nie zostały skutecznie obalone. Jak też, skoro większość wydaje się pochodzić raczej z baśni braci Grimm...

Dividium wyraźnie odnosi się tutaj do czynnika czasu, co nie jest dobrym znakiem dla inwestorów.

Czy również chcesz uczęszczać do tej już nieistniejącej szkoły specjalistycznej, czy z jakiego powodu jest to dla ciebie takie ważne?

Napisany przez forsum

Cześć,

najbardziej interesujące wydaje mi się jednak to, że wydaje się, że zgromadzone dane klientów znowu się pojawiają. Przynajmniej tak było napisane przez Forsum w poście nr 1286.
Być może wreszcie zacznie się coś ruszać, gdy klienci zostaną przypisani do swoich majątków.

Pozdrowienia

PS: Ale szczerze mówiąc, kto wierzy, że od Forsum/Zorro/JB (praktycznie taka rozdwojona osobowość, nigdy nie jest się sam) odzyska swoje pieniądze, ten też wierzy, że cytrusowiec składa cytryny.

Cóż, wydaje się, że coś przeoczyłeś...

Czy chcesz również uczęszczać do tej nieistniejącej już specjalnej szkoły, czy z jakiego powodu uważasz to za takie ważne?

Czy naprawdę sugerujesz, że ta nieistniejąca już specjalna szkoła nie jest wspomniana w żadnym wiarygodnym źródle? Prawdopodobnie została ona i wszystkie odniesienia do niej po prostu zniknęły z powierzchni ziemi

Napisany przez CFO
Podczas wypowiedzi w stylu copy/paste, z lekceważącymi komentarzami i bezradnymi wyjaśnieniami na temat Banking School dochodzi się do sedna, gdzie można już tylko zrozumieć chiński. Dlatego poniżej ostrzeżenie o oszustwie z Hongkongu w języku chińskim: Dividium Capital Group International (新) Kategoria: Firma bez licencji Adres: 610 Nathan Road, Yau Ma Tei, Kowloon, Hongkong Pokój 813, 8. piętro Hollywood Commercial Centre Strona internetowa: www.dividiumgroup.ru Uwagi: Powyższy adres w Hongkongu należy do centrum biznesowego. Pierwsza data publikacji: 9 września 2010 r. Nota: Firmy bez licencji często używają nazw podobnych do legalnych firm, aby zmylić inwestorów. Może to być język korespondencji ze strony Dividium Group. Odpowiedzi na temat Dividium, czy to ze strony Forsum, Zorro, Czarny Rycerz i innych, są po prostu śmieszne. Sugeruję, aby Dividium Group wycofała się ze wszystkimi tymi genialnymi pomysłami i zatrzymała całe to pieniądze, jakie będą zarabiać w przyszłości na nowoczesnej technologii materiałowej, dla siebie. Jedno życzenie: Pozostawcie ludzkość w spokoju z waszymi pochlebstwami. Świat funkcjonuje doskonale bez tych przygodnych pomysłów biznesowych z kuchni JB. Z poważaniem, CFO PS: Jestem ciekaw, ile tajnych agentów pojawi się w Moskwie. Logicznie rzecz biorąc, powinno dojść do spotkania szpiegów na najwyższym szczeblu (np. LKA vs Prywatny detektyw Dividium). Jak Dividium Group zapewnia, że żaden kret nie pojawi się w Moskwie?

Napisany przez forsum

Przy wywodach polegających na kopiowaniu/wklejaniu oraz bełkotliwych komentarzach i beznadziejnych wyjaśnieniach na temat Banking School dochodzi się do wniosku, że można zrozumieć jedynie chiński. Dlatego poniższy alarm oszustwa z Hongkongu w języku chińskim:

Dividium Capital Group International (nowa)
Kategoria:
Firma bez licencji
Adres:
610 Nathan Road, Hollywood Commercial Centre, pokój 813, Kowloon, Hong Kong
Strona internetowa:
www.dividiumgroup.ru
Uwagi:
Podany adres firmy w Hongkongu należy do centrum biznesowego.
Pierwsza data publikacji:
9 września 2010 roku

Uwaga: Firmy bez licencji często używają nazw podobnych do legalnych firm, aby wprowadzić inwestorów w błąd.

Być może to język korespondencji ze strony Dividium Group. Odpowiedzi na korzyść Dividium, czy to ze strony Forsum, Zorro, Czarny Rycerz i innych są po prostu śmieszne.

Sugeruję, aby Dividium Group się wycofała z wszystkimi genialnymi pomysłami i zatrzymała całe to pieniądze, które będą zarabiane dzięki nowoczesnej technologii materiałowej, dla siebie.

Jedno życzenie: Pozwólcie ludzkości spokojnie żyć bez Waszych obsypywania litością. Świat żyje bardzo dobrze bez tych fantastycznych pomysłów biznesowych z kuchni JB.

Pozdrowienia CFO

PS: Jestem ciekawy, ilu tajnych śledczych pojawi się w Moskwie. Logicznie rzecz biorąc, powinno dojść do spotkania szpiegów na najwyższym szczeblu (np. LKA vs. Prywatny śledczy Dividium). Jak Dividium Group zapewnia, że nie pojawi się kret?

Załóżmy, że ten pseudo-post wkrótce straci swoje znaczenie. Pracujemy nad tym... zresztą, relativ einfach eine Warnung zu initiieren ob diese begründet ist oder nicht... rownież Deutsche Bank była już na liście...

Napisany przez peterm

Nie zrobiłeś żadnych badań, inaczej nie powtórzyłbyś tych bzdur, które napisała prasa!!!

Żałosne, Forsum, żałosne!

Zwłaszcza Ty, który - zakładam na Twoją korzyść, że naprawdę wierzysz w to, co piszesz - oczywiście działasz dość naiwnie, żeby nie powiedzieć łatwowiernie, co w połączeniu z Twoją brakiem podstawowej wiedzy finansowej bardziej lub mniej nieuchronnie prowadzi do tego, że Twoje własne badania wprowadzają Cię w błąd i piszesz tutaj nieprawidłowe prognozy, powinieneś się wstrzymać od takich insynuacji.

Z poważaniem
Peter

Napisany przez CFO
.... tak, jak wkrótce będą wypłacane środki, tak jak wkrótce (napisane rok temu) rozwiąże się nieporozumienie z Finma itd. itp.

Co do wydarzeń organizowanych przez Dividium, z perspektywy JB byłbym raczej ostrożny. Jest wystarczająco dużo osób, które nie są już tak życzliwe wobec Dividium. Być może są już prywatni śledczy prowadzący dochodzenie przeciwko Dividium - może tak być.

Pozdrowienia, CFO

PS To, co Forsum pisze, właśnie udowodnił sam. Na całej liście Investors Alert

Lista ostrzeżeń - Lista firm

ani Deutsche Bank, ani UBS się na niej nie znajdują. Ale przecież wiemy, że wszystko to spisek.

Napisany przez forsum

Niesmaczne, Forsum, niesmaczne!

Zwłaszcza Ty, który - przypuszczam na Twoją korzyść, że naprawdę wierzysz w to, co piszesz - wyraźnie działasz dość naiwnie, żeby nie powiedzieć łatwowiernie, co w połączeniu z Twoją brakiem podstawowej wiedzy w sprawach finansowych więcej lub mniej nieuchronnie prowadzi do tego, że Twoje własne badania zawsze prowadzą Cię na manowce i tu pozwalasz na publikację nieprawidłowych prognoz, powinieneś powstrzymać się od takich insynuacji.

Pozdrowienia
Peter

Może nie powinieneś lekceważyć moich własnych doświadczeń z transakcjami finansowymi, które sięgają już dobrych 30 lat wstecz... Oczywiście nie wszystko złoto, co się świeci.

Ponieważ jednak najwyraźniej nie pozyskałeś swoich informacji ze źródła, rozumiem Twoje niezadowolenie. Bez bezpośredniego kontaktu nie będziesz w stanie uzyskać szczegółowych informacji, dopóki sprawa nie zostanie wyjaśniona. To nie jest ani niesmaczne, ani nie ma to najmniejszego związku z łatwowiernością.
Według moich dotychczasowych ustaleń skandal powinien być jednak znacznie większy, niż się sądziło, dlatego faktycznie można przypuszczać różne rzeczy.

Napisany przez forsum

.... tak, jak wkrótce będą wypłacane środki, jak wkrótce (napisane rok temu) rozwiąże się nieporozumienie z Finma itd., itd.

W przypadku wydarzeń związanych z Dividium byłbym ostrożny z punktu widzenia JB. Istnieje wystarczająco wielu ludzi, którzy nie są już tak przychylnie nastawieni do Dividium. Może już są prywatni detektywi prowadzący śledztwa przeciwko Dividium - to możliwe.

Pozdrowienia, CFO

PS Co Forsum pisze, udowodnił sobie sam. Na całej liście Alert Inwestora

Lista ostrzeżeń - Lista firm

nie ma ani Deutsche Bank ani UBS. Ale przecież wiemy, że wszystko to wielka intryga.

Tak, CFO ze swoimi niezwykle mądrymi postami... aby uniknąć nieporozumień, powtórzę ponownie ... Deutsche Bank była już umieszczona na różnych listach... Słyszałem jednak, że takie wpisy można również usunąć... czyż nie? Jeśli powiedzielibyście czytelnikom forum, przez kogo tak naprawdę są notowane spółki, to mogłoby być to przydatne, a jeśli chodzi o kwestię środków... inwestorzy wiedzą, z wyjątkiem kilku przypadków, gdzie znajdują się środki. Reszta po prostu ich nie obchodzi!

Napisany przez CFO
On tonie w swych złość z jego Taktyka całego tekstu. Wpisy naprawdę się nie poprawiły. Wpisy nie mogą po prostu zostać usunięte, nawet jeśli firma ma nazwę Deutsche Bank lub coś podobnego. Na tej liście znajdują się głównie firmy jak Grupa Dividium - słusznie.

MFG CFO

PS: Możesz przynieść 30 lat doświadczenia finansowego na jedną stronę albo drugą. Jeśli zliczyć lata z Ulrichem Englerem, to faktycznie nie jest to dowód osiągnięć. Jesteśmy w pobliżu
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata