- ndz sty 18, 2015 5:06 pm
AKTUALIZACJA
jak dowiedziałem się dzisiaj na test.de i na stronie kancelarii pozwanej,
wyrok nie jest jeszcze prawomocny i odwołano się od niego do OLG w Norymberdze!
O ile jest to oczywiste, tylko Sąd Okręgowy w Norymberdze-Fürth w decyzji uznał pouczenie o odstąpieniu od umowy za skuteczne. Wyrok nie jest jednak jeszcze prawomocny.
Nasza kancelaria złożyła odwołanie do OLG w Norymberdze.
Pouczenie o odstąpieniu od umowy z Sparkasse - Adwokaci Stenz & Rogoz - Hersbruck
Adwokat_Rogoz napisała 01.12.2014 o 18:16:
Odstąpienie od umowy kredytowej ze Sparkasse
Wyrok Sądu Okręgowego w Norymberdze-Fürth z dnia 27.10.2014 r. (Az.: 10 O 3952/14), do którego odnosiły się ostatnie komentarze, nie jest jeszcze prawomocny. Oceniłem argumenty jako niesłuszne. Nasza kancelaria złożyła odwołanie od wyroku. Decyzję można oczekiwać najwcześniej w pierwszym kwartale 2015 roku.
Czy są jakieś nowości w tej sprawie?
Ponieważ moim prawnikiem z Bremy właśnie z tych powodów odnośnie mojego WDR od mojego Sparkasse mówi, że mogę odstąpić.
Pozdrowienia
AKTUALIZACJA
jak dowiedziałem się dzisiaj na test.de i na stronie kancelarii pozwanej,
wyrok nie jest jeszcze prawomocny i odwołano się od niego do OLG w Norymberdze!
O ile jest to oczywiste, tylko Sąd Okręgowy w Norymberdze-Fürth w decyzji uznał pouczenie o odstąpieniu od umowy za skuteczne. Wyrok nie jest jednak jeszcze prawomocny.
Nasza kancelaria złożyła odwołanie do OLG w Norymberdze.
Pouczenie o odstąpieniu od umowy z Sparkasse - Adwokaci Stenz & Rogoz - Hersbruck
Adwokat_Rogoz napisała 01.12.2014 o 18:16:
Odstąpienie od umowy kredytowej ze Sparkasse
Wyrok Sądu Okręgowego w Norymberdze-Fürth z dnia 27.10.2014 r. (Az.: 10 O 3952/14), do którego odnosiły się ostatnie komentarze, nie jest jeszcze prawomocny. Oceniłem argumenty jako niesłuszne. Nasza kancelaria złożyła odwołanie od wyroku. Decyzję można oczekiwać najwcześniej w pierwszym kwartale 2015 roku.
Czy są jakieś nowości w tej sprawie?
Ponieważ moim prawnikiem z Bremy właśnie z tych powodów odnośnie mojego WDR od mojego Sparkasse mówi, że mogę odstąpić.
Pozdrowienia