Drogi Nieznajomy,
proszę zrozumieć, że ta wiadomość prywatna jest poufna i nie chcę udostępniać tych informacji na forum, dopóki prokuratura nie próbuje przejąć kontroli.
Najważniejsze najpierw. Inwestorzy otrzymają wkrótce dostęp do depozytu. Jest to duży bank spoza Europy. Tam zostały zdeponowane obligacje, które zostały przekazane inwestorom. Każdemu inwestorowi zostanie przekazana dokumentacja, którą będzie mógł zweryfikować przy pomocy swojego banku. Inwestor podpisuje jednak dokument, w którym upoważnia bank do handlu umieszczonymi obligacjami w imieniu DCGI. Minimalny zysk z danej obligacji jest gwarantowany każdemu inwestorowi przez bank.
Ponieważ moje kontakty okazały się odpowiednie, znam pewne tajemnice, o których nawet w forum nie dałoby się pomyśleć. Nawet jeśli nie byłem bezpośrednio zaangażowany w niektóre działania, trudno byłoby mi w nie uwierzyć.
Ponieważ na forum zazwyczaj dawałem tylko delikatne wskazówki, teraz zostawiam Ci kilka tajemnic, abyś mógł lepiej zrozumieć sytuację.
Moim osobistym zdaniem ta sprawa potrwa jeszcze trochę. Josef poprosił mnie kilka dni temu o pomoc w pewnych kwestiach. Ponieważ pan Richter nie chce dobrowolnie oddać zaprogramowanego systemu, trzeba opracować alternatywne oprogramowanie. To wszystko nie dzieje się z dnia na dzień, szczególnie że byli pracownicy nie mogą być angażowani ze względu na wcześniejsze zdarzenia. Oznacza to, że nawet jeśli fundusze są obecne w sprawdzalnej formie, wypłaty nie mogą zostać dokonane bezpośrednio. Oczywiście w momencie pisania tej wiadomości nie można było tego przewidzieć.
W odniesieniu do tradingu na szczęście nie ma to wpływu. Osoby odpowiedzialne za trading to ludzie, którym można zaufać, w przeciwnym razie całe pieniądze byłyby stracone. Gdyby środki trafiły do rąk prokuratury, najprawdopodobniej musiałby się nimi pożegnać. W końcu około 8 milionów
euro zostało zablokowane na HSBC przez władze. Dlaczego Schneemann i CFO nie opublikowali tego, jest oczywiste. Dlatego będę kontynuować udzielanie informacji na forum w ograniczonym zakresie. Widzę jednak w strategii DCGI naprawdę dużą szansę na osiągnięcie czegoś wyjątkowego. Josef przeszedł już wiele w swoim życiu. Był na gorącym krześle, gdy nagrał działalność przestępczą urzędników ukrytą kamerą i opublikował nagranie. Następnie został po prostu uwięziony bez procesu sądowego i oskarżono go o sprawę śmieci, którą pruski kraj z jego ludźmi z całą pewnością popełnił. Znam go od dawna, bo jego emulsja woskowa do budowy podłoża drogowego, którą złożyłem wniosek o licencję, była już testowana z powodzeniem 20 lat temu. Zawsze sumiennie wykonywał swoje obowiązki.
Dlatego bardzo zdziwiło mnie, że w październiku 2008 roku nie uwierzył mi, że Shu chce go oszukać. Dzięki moim rozległym kontaktom, m.in. dostęp do ekskluzywnych produktów z czasów mojej pracy w zarządzaniu patentami, mieliśmy zamiar wprowadzić na rynek interesujące projekty za pomocą uzyskanych z tradingu zysków. Inwestorzy mieli być dodatkowo zaangażowani w wyniki. Jeden z posiadaczy patentów z swoim prawnikiem, z którymi obojgiem mam dobry kontakt, był w Frauenfeld, aby zawrzeć odpowiednie umowy. W kontekście tego nikomu nie przyszło na myśl nic złego. Jednak poprosiłem Stefana, prawnika, o przesłanie mi umowy do analizy. Przeczytałem umowę kilka razy i nie mogłem uwierzyć w to, co w niej było napisane. Josef był zły i chciał zrzucić tę sprawę na moich partnerów. Wtedy zwyczajnie nie był w stanie uwierzyć, że jego tak chwalony pracownik mógłby popełnić takie przestępstwo. Wtedy też ja praktycznie zaprzestałem swoich działań w tej sprawie. Shu podczas spotkania zmodyfikował umowę bez naszej wiedzy w taki sposób, że 300 000
euro miało trafić na inne
konto, później nazwał je, gdy zostało to wykryte,
konto rezerwowe.
konto wtedy nawet nie istniało... Okazjonalnie dzwoniłem potem do Josefa. Aby efektywnie zainwestować potężne zyski, on i Achim byli niemal nieustannie w drodze. Miałem wtedy dla niego kontakt z kopalnią w Alasce, którą razem z moim partnerem również odwiedzili.
Wszystko było gotowe, aż został zachęcony przez Shu, Bella & Co do zakupu Hope Mining. Kiedy mi to powiedział, powiedziałem mu tylko, że został opętany i powinien jeszcze raz dokładnie przyjrzeć się, co kryje się za tą kopalnią. Potem to odkrył... ale wtedy było już za późno. Jednak udało mu się w porę zabezpieczyć znaczną część środków. Istnieje jeszcze wiele rzeczy, których Josef nigdy nie brałby pod uwagę. Teraz jednak rozwinął rozległą sieć zabezpieczeń. Myślę, że taka akcja raczej nie będzie miała szans na powtórzenie się. Jeśli zdecyduję się na współpracę, na pewno będzie tak. Jednak wtedy musi toczyć swoją osobistą wojnę przeciwko przeciwnikom na innej platformie. No cóż...
Do końca roku sprawa powinna być prawie załatwiona. Przynajmniej dla inwestorów, którzy będą zadowoleni z mniejszych odsetek dochodów do 5% miesięcznie, sytuacja będzie komfortowa dzięki tradingowi obligacjami. Dzięki dobrze rozwiniętym kontaktom, jakie Josef ma w tej dziedzinie, zwroty z inwestycji mogą być nawet wyższe. Naprawdę interesujące stanie się jednak, gdy rozpocznie produkcję nowego materiału. Będzie to prawdziwa sensacja. Jego już zdobył surowiec wyjściowy i zabezpieczył nową metodę. Jeśli nie zostanie zainicjowana nagle jakaś nieoczekiwana akcja przez jakichś zazdrosnych osób, inwestorzy, którzy tak długo cierpliwie czekali, na pewno zostaną obficie wynagrodzeni. Życzę mu i inwestorom powodzenia w organizacji wszystkich spraw... W zakresie inwestycji mam dobre kontakty do banków, które gwarantują brutto zyski do 60% w ciągu 60 dni roboczych, czyli około 3 miesięcy. Jednak inwestycja zaczyna się od 500 000
euro. Od 1 mln zysk wzrasta do 100%. Bank ponosi odpowiedzialność zarówno za wkład, jak i za zysk. System tradingowy od 15 mln
euro prowadzę z moim prawnikiem bezpośrednio z Alanem i Dr. Monk (USA). Zyski w tym obszarze są jeszcze wyższe, to tak na marginesie...
W tym duchu wszystkiego dobrego i pozdrowienia
Forsum
Teraz mam już dość ciągłego gadania forsuma. Zacytuję go teraz z prywatnej wiadomości z 10.09.2010, którą mi przesłał.
Stephen King i Edgar Wallace, szykujcie się...
Nie wiem, jak istotne mogą być te stwierdzenia, ale skoro od forsuma nic nie dochodzi, muszę go zacytować.
Cytat forsuma
Na początek przekazuję Ci ostatnio wysłane pismo, które otrzymali wszyscy inwestorzy. Jednak główną treść otrzymasz dopiero po udowodnieniu, że jesteś inwestorem w DC.
Tajemniczy towarzysz, co nie, forsum?