Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez schneemann
@ CFO:

Przed moim umysłem mogę je zobaczyć, skumulowane finansowe doświadczenie 30 lat, raczej w postaci zdjęcia absolwentów bardzo specjalnego rocznika Międzynarodowej Szkoły Bankowości:

Madoff, obok lokalny, otoczony przez Ponziego, a następnie przez włamywaczy. Tyle chwały i uznania...

Czy kogoś jeszcze zapomniałem?

Śnieżak

Napisany przez forsum

@ CFO:

Przed moim umysłem widzę ich, skoncentrowane finansowe doświadczenie 30 lat, mniej więcej w postaci zdjęcia absolwentów wyjątkowego rocznika Międzynarodowej Szkoły Bankowości:

Madoff, obok miejscowego, otoczony przez Ponziego, śledzony przez Brodate Polki . Tyle chwały i zaszczytu...

Czy zapomniałem o kimś?

Schneemann

No tak, ten Schneemann,

znalazłem coś interesującego. Można się nad tym zastanowić, prawda...

I jeszcze coś do przypomnienia... 31.08 napisałeś, że chcesz zwrócić swoje uprawnienia adwokackie 01.09. Czyżbyś był łamaczem słowa?

Wszystko jest lepsze i po prostu bardziej rozrywkowe niż czysta strategia oszukiwanie, podstęp, maskowanie, zamglenie i sprzedawanie głupoty

Napisany przez forsum

tak, to jest ta sprytna taktyka z cytatami autorów. Posty nie stały się naprawdę lepsze.
Wpisy nie można po prostu usunąć, nawet jeśli przedsiębiorstwo nazywa się Deutsche Bank lub jakkolwiek innaczej. Na tej liście są głównie firmy takie jak Dividium Group - słusznie.

Pozdrowienia CFO

PS: Można przywieźć 30 lat doświadczenia finansowego na jedną lub drugą stronę. Jeśli dodamy lata z Ulrichem Englerem, to naprawdę nie można tego uznać za osiągnięcie. Jesteśmy w pobliżu

Znam nazwisko Engler. Jednakże ostrzeżenie wtedy było słuszne, ponieważ niektóre rzeczy nie mogły zostać udowodnione, dlatego też nie zajmowałem wtedy tego stanowiska.
Ale jeśli chodzi o DCGI, są rzeczy, które nie są znane... jeszcze. W międzyczasie niektórzy rzeczywiście odpowiedzialni zostali już schwytani przez policję. Jak już wspomniałem... rzeczywiście trzeba mieć dużo cierpliwości, aby prawda wyszła na jaw. Pośpieszne osądy są absolutnie nie na miejscu!

@forsum:

Ładny obrazek, który z Państwa jest? 176-167 czy 176-671?

Napisany przez forsum

@forsum:

Ładny obrazek, który z państwa jest? 176-167 czy 176-671?

Najważniejsze, że wiecie kim jesteście... Zastrzegam sobie prawo, by nie być obecnym... chociaż patrząc na twój awatar...

Napisany przez zorro
To już powoli czas, aby ci idiotyczni ludzie jak Śnieżka i CFO zniknęli z tego forum. Ich wpisy mnie obrzydzają. Ale zawsze znajdą się chętni na ten śmietankowy bełkot, który wygadują.

Napisany przez Betrogener
Zorro, twój ton mnie obrzydza, a teraz, kiedy znikniesz z forum, sytuacja może się całkowicie odwrócić.Powtórzę jeszcze raz, jestem poszkodowany, ponieważ moje zarządzanie majątkiem zignorowało wszelkie kontrole wiarygodności. Moja jakość życia oraz zdrowie ucierpiały z powodu znikniętych funduszy. Założę się, że J.B. żyje o wiele lepiej.W tym lato miałem być gwarantowany 300% zwrot z inwestycji, a certyfikaty złota miały rzekomo zabezpieczyć wszystko. Gdzie są więc te olbrzymie zapasy złota? Czy J.B. i jego najbliżsi przyjaciele spędzają z tego powodu miłe chwile?Nie znoszę już twoich zgryźliwych komentarzy oraz komentarzy forsum, ponieważ dodatkowo czuję się oszukany i wyśmiany. Już wystarczająco cierpię przez wasze głupie wpisy.

Napisany przez forsum

Zorro, twoje podejście mnie obrzydza, a twoje zniknięcie z forum zapewne zmienia sytuację.

Jeszcze raz, jestem poszkodowany, ponieważ moje zarządzanie majątkiem zignorowało wszelkie kontrole wiarygodności. Moja jakość życia oraz zdrowie ucierpiały z powodu znikniętych środków. Założę się, że J.B. żyje znacznie lepiej.

W tym lato miałem otrzymać gwarantowany zwrot w wysokości 300% i certyfikaty złota miały być załogowane na wszystko. Tak, gdzie są ogromne zapasy złota? Czy J.B. i jego najbliżsi wspólnicy korzystają z tego?

Nie mogę już znieść twoich drażliwych postów i forsuma, ponieważ czuję się dodatkowo oszukany i wykpiwany. Już wystarczająco cierpię bez waszych głupich komentarzy

Już teraz zakładam, że piszesz nieprawdę. Wszyscy inwestorzy, którzy nie złożyli skargi przeciwko DC, wkrótce będą mogli korzystać z ostatniego stanu konta w ustalony sposób na zasadzie dobrowolności. Inwestorzy zostali odpowiednio poinformowani, a jeśli nie zostaliśmy poinformowani, muszą się Państwo liczyć z zarzutem, że pojawiliście się na tym forum jedynie po to, aby wywoływać zamieszanie...

Napisany przez marketmaker2
Jeśli osoby odpowiedzialne za Dividium już teraz są przeciwko starym inwestorom (ofiarom!), to pewnie jest to kolejny jasny sygnał. Inwestycje w Dividium Capital: Trzymajcie się z daleka!!!

@marketmaker:

Jak już powiedziałem, forsum konsekwentnie wskazuje, jakim duchem jest ten JB: Ten, kto trzyma buzię na kłódkę i pozwala się otumaniać niemądrym obietnicom, które istnieją już od ponad roku, nie ma pieniędzy, ale może mieć nadzieję na cokolwiek. Ten natomiast, kto chce odzyskać swoje pieniądze, jest zdrajcą i oczywiście nic nie dostaje.

@forsum:

Świetny model inwestycyjny, który bronisz, forsum, muszę przyznać, że trzeba sporej dawki tupetu, żeby mówić takie rzeczy jak ty tutaj. Przynajmniej czytając Twoje wpisy, nie ma już wątpliwości co do tego, o co naprawdę chodzi.

Schneemann

Napisany przez forsum

Jeśli odpowiedzialni za Dividium teraz atakują starych inwestorów (ofiary!), to powinno to być kolejnym jasnym sygnałem.

Inwestycje w Dividium Capital: Trzymajcie się z daleka!!!

Trzymajcie ręce z dala i przede wszystkim oczy z dala od tak nierozważnych wpisów!!!

Napisany przez forsum

@marketmaker:

Jak już mówiłem, forsum z uporem godnym lepszej sprawy ukazuje, jakim duchem jest tak naprawdę ten JB: Ten, kto trzyma zasłony i daje się zasypać nonsensownymi obietnicami, które istnieją od przeszło roku, nie ma pieniędzy, ale może - na coś tam - mieć nadzieję. Ten zaś, kto żąda zwrotu pieniędzy, jest zdrajcą i oczywiście nic nie dostanie.

@forsum:

Świetny model inwestycji, który bronisz, forsum, muszę powiedzieć, że wymaga sporej dawki tupetu, by wypowiadać takie rzeczy. Przynajmniej czytając Twoje wpisy nie ma już wątpliwości, o co naprawdę chodzi.

Schneemann

Piszesz o czymś, o czym chciałbyś wiedzieć, co to jest... nie każdy może tego dokonać... Możesz jednak być pewny, że ci, których to dotyczy, wiedzą, o co chodzi!

Do przodu, nie wyobrażasz sobie, jak bardzo byłbym szczęśliwy, gdybym mógł tego uniknąć. Pracuję bowiem mając 69 lat i stopień niepełnosprawności wynoszący 80% (w przeciwieństwie do niektórych tutaj, nie w mózgu), zmuszony znów pracować cały dzień - więc naprawdę nie mam czasu na takie rzeczy.

Obwinianie mnie o kłamstwo jest ogromnym bezczelnym czynem, dlaczego miałbym to zrobić? Nie spodziewam się wiele dla siebie, ale chcę uchronić innych przed moją popełnioną głupotą (tak naprawdę mojego zarządcy majątkiem). To moje jedyne motywacje.

Twierdzenie, że ci, którzy nie zostali poinformowani, muszą godzić się z zarzutami, że chcą tylko zwrócić uwagę, całkowicie mnie zaskakuje. Poza tym jest to kompletnie nielogiczne. Jak już wielokrotnie mówiłem, moim bezpośrednim partnerem umowy jest zarządzanie majątkiem. Według Pani/Pana, logicznym wnioskiem jest, że mnie oszukuje.

Jednakże, będąc w sporze sądowym, moja kancelaria prawna natychmiast informowałaby mnie o pozytywnych zmianach - prawda? To nawet powinno być dla Ciebie oczywiste - Zorro najwyraźniej jest z tym jednak zawiedziony.

Napisany przez forsum

Przepraszam, czy zdaje sobie Pan sprawę, jak bardzo chciałbym uniknąć tego wszystkiego? Przecież pracuję mając 69 lat i stopień niepełnosprawności 80% (w przeciwieństwie do niektórych tutaj, nie w mózgu), więc muszę znów pracować cały dzień - w zasadzie nie mam czasu na takie rzeczy jak tutaj.

Oskarżać mnie o kłamstwo to olbrzymie chamstwo, dlaczego miałbym to robić? Nie mam już wielkich nadziei dla siebie, ale chcę ostrzec innych przed popełnionym przez mnie idiotyzmem (właściwie przez mojego zarządcę majątku). To jest moje jedyne motyw.

Twierdzenie, że wszyscy ci, którzy nie zostali poinformowani, muszą zgodzić się z zarzutami jedynie w celu zwrócenia na siebie uwagi, absolutnie mnie gubi i nie rozumiem tego w ogóle. Ponadto jest to całkowicie nielogiczne. Jak już wielokrotnie powtarzałem, moim bezpośrednim partnerem umowy jest zarządzanie majątkiem. Według Pana wniosków, wynika, że oni mnie oszukują.

Jednakże ponieważ jesteśmy w sporze sądowym, moja kancelaria prawna powinna być niezwłocznie informowana o pozytywnych postępach, prawda? To powinieneś zrozumieć nawet ty - chociaż Zorro jest prawdopodobnie z tym zakłopotany.

Bardzo współczuję Pana osobistej sytuacji. Niemniej jednak nie mogę zaakceptować faktu, że obarcza Pan DC całościową odpowiedzialnością za to.
Jeśli faktycznie był Pan klientem DC, to powinien Pan obecnie dysponować obszernymi informacjami, więc reakcja, którą tu wyraża Pan, powinna być przez Pana uznana za zupełnie nieproduktywną. Dlatego proszę o zrozumienie mojej reakcji w tej sprawie.
Jednakże na podstawie Pana ostatniego zdania z żalem muszę Państwu przekazać, że z powodu wybranej przez Pana ścieżki prawnej nie możesz skorzystać z klauzuli łagodzącej. Jak właśnie dowiedziałem się na zapytanie, jest to procedowane w ten sposób. Niestety nie mogę Ci pomóc i teraz rozumiem Twoją reakcję.

Drodzy państwo, mam nadzieję, że choć trochę mnie zrozumiecie. To jednak niewiele mi pomoże. Nawet jeśli takie „ustępstwo” miałoby miejsce (chociaż w to obecnie trudno mi uwierzyć), mogłabym skorzystać z niego jedynie pośrednio poprzez zarządzanie majątkiem, które było bezpośrednim partnerem umowy z DC. Sfinansowali trzy inwestycje, z czego dwie miały podobny efekt. Dlatego po raz pierwszy w moim życiu nie zostało mi nic innego, jak tylko złożyć pozew, zwłaszcza że zarządzanie majątkiem wiedziało, że jest to moje zabezpieczenie na starość. Tak więc, na wszelki wypadek, tu jest jeszcze raz wyjaśnienie mojej sytuacji.

Napisany przez CFO
@Betrogener
Tutaj nie ma współczucia, lecz czysty wyliczanka. Protagoniści Dividium mało się przejmują, czy ktoś ucierpi.

@forsum
Mamy tutaj nie przypadku Engler/PCO, ale odpowiedź poniżej jest dla mnie ważna. Stopniowo zaczyna to pasować razem. Cytat Forsum:

Znam nazwisko Engler. Jednakże ostrzeżenie wtedy było uzasadnione, ponieważ niektóre rzeczy nie mogły zostać udowodnione, dlatego też nie zajmowałem w tej sprawie stanowiska.

Interesujący jest wyrok Sądu Okręgowego w Karlsruhe, 7. Izba, z dnia 15 stycznia 2010 r. (numer sprawy 7 O 194/07).
Dotyczy on wyroku przeciwko pośrednikowi w sprawie Engler/PCO. Jest mi to dostępne bez zaciemnionych nazw.
Pośrednicy działają również w przypadku Dividium i pośrednicy mają to do siebie, że pozostają w grze, podczas gdy systemy oszustw są w obiegu przez krótszy lub dłuższy czas.
Występują nazwiska pośredników, których od czasu do czasu spotyka się ponownie.

Być może nie wszyscy wiedzą, o czym tutaj piszę, ale ci, których to dotyczy, doskonale to wiedzą.

Jak wspomniałem, jesteśmy w pobliżu.

Pozdrowienia CFO

PS: Przypomnienie: HongKong nadal brakuje na Czarnej Liście Kraje.

Napisany przez peterm

Być może nie powinniście lekceważyć moich własnych doświadczeń z transakcjami finansowymi, które sięgają już dobrych 30 lat wstecz...

Jeśli tak, to nie powinniście przedstawiać moich wpisów, które oczywiście albo przeczytaliście albo zrozumieliście bez nich, jako nieprzekonanych do zbadania...

Czy nie uważacie również, że jest reakcją naivną kierowanie byłych inwestorów na stronę internetową, która nie tylko należy do innego konstruktu, ale jest dodatkowo JAWNIE prowadzona przez poszukiwanego międzynarodowo przestępcę? Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że jest to ten sam przestępca, który jawnie uprowadził fundusze tych samych inwestorów?

Czy ponadto nie wydaje się wam, że dla kogoś posiadającego nawet najmniejszą wiedzę z zakresu finansów i standardów bankowości, bardzo dziwne jest, że Dividium rzekomo prowadzi co najmniej dwa hotliney, ale jednocześnie wydaje się, że nie może sobie nawet pozwolić na własny serwer pocztowy i musi podać adres e-mail od Google (!! ) jako kontakt, co oznacza, że należy stanowczo ZAPRZESTAĆ prób nawiązania kontaktu - bez względu na kanał?

Z poważaniem
Peter

Napisany przez peterm

@ CFO:
Madoff, daneben der Hiesige, flankiert von Ponzi, gefolgt von den Panzerknackern. Soviel Ruhm und Ehre...

Ich denke, das ist denn doch etwas zuviel der Ehre. Weder Madoff noch Ponzi dürften es nötig gehabt haben, Abschlüsse inexistanter Schulen zu erfinden. Ich kann mir ebenfalls kaum vorstellen, dass einer dieser beiden so dilettantisch vorgegangen wäre, ein Betrugsschema mit einer Briefkastenfirma aufzuziehen und dann nicht einmal die nötigen Bewilligungen für dieses Konstrukt einzuholen.

Gruss Peter

@peterm

Masz rację, przyznaję, że się myliłem. Jeśli w jakikolwiek sposób krzywdziłem pana Madoffa i pana Ponziego, to oczywiście (częściowo po śmierci) przepraszam

Napisany przez forsum

@Oszukany
Nie ma w tym litości, ale tylko czyste obliczenie. Protagoniści Dividiuma mało obchodzi, czy ktoś odnosi szkody.

@forsum
Chociaż nie mamy tutaj sprawy Engler/PCO, odpowiedź poniżej była dla mnie ważna. Stopniowo wszystko zaczyna się układać. Cytat Forsum:

Znam nazwisko Englera. Jednak ostrzeżenie wtedy było uzasadnione, ponieważ niektóre rzeczy po prostu nie mogły zostać udowodnione, dlatego też nie zająłem wtedy stanowiska.

Interesującym jest wyrok Sądu Okręgowego w Karlsruhe, Izba 7, z dnia 15 stycznia 2010 roku (numer sprawy 7 O 194/07).
Dotyczy on wyroku przeciwko pośrednikowi w sprawie Engler/PCO. Posiadam go bez zamazanych nazwisk.
Pośrednicy działają również w przypadku Dividiuma, a pośrednicy mają to do siebie, że pozostają, podczas gdy systemy oszustw krążą już od pewnego czasu.
To nazwiska pośredników, które od czasu do czasu spotyka się ponownie.

Być może nie wszyscy wiedzą, o czym tutaj piszę, ale ci, których to dotyczy, wiedzą bardzo dokładnie.

Jak wspomniano, jesteśmy w pobliżu.

Pozdrowienia CFO

PS: Przypomnienie: Hongkong nadal nie figuruje na Czarnej Liście Krajów.

Czy wiesz, co odróżnia prawdziwego oszusta? Ty!!!

Napisany przez CFO
@forsum
To jedno oświadczenie doświadczonej osoby z branży finansowej zaniepokoiłoby mnie.
Te same słowa od przedstawiciela Dividium (albo raczej pośrednika) traktuję jako komplement.

W jakiś sposób trafiłem w sedno! Tak było zamierzone.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez forsum

@forsum
To jedno stwierdzenie doświadczonego w biznesie finansowym niepokoi mnie.
Te same słowa od przedstawiciela Dividium (czy raczej pośrednika) uważam za komplement.

Jakby mnie to uderzyło w sedno! I tak też miało być.

Pozdrowienia, CFO

Ponieważ wiele rzeczy nie wiesz, ale wiele na ten temat piszesz, uważam, że nadszedł czas, aby dać cichy sygnał, co naprawdę jest ważne...

https://0-VIEbration-LOVE.org/see/die-Puppe.pps

Przepiękny post, ja także płakałem w bezsennych nocach - co za bzdury więc? - Forsum, o co ci chodzi? W moim życiu nigdy nie czułem, że pieniądze są szczególnie ważne. Ale teraz, kiedy nie wiem, jak ma wyglądać moja przyszłość, muszę się niestety tym zająć.

Napisany przez CFO
@forsum
Ten wpis nie mógłby być bardziej złośliwy!

1. Ta prezentacja jest tak oklepana i zazwyczaj jest używana do rozprzestrzeniania wirusów
2. Ten wpis mógłby pochodzić ode mnie diabła, ale nie od DCG ani któregoś z jej zwolenników
3. Co chcesz przekazać tą historią? Że JB zachowuje się bezwzględnie jak pijany? Nie odbiera życia pokrzywdzonym, ale zamiast tego odbiera oszczędności?

Jak można w takim przypadku nawet przez milisekundę myśleć o miłości? Jak już wspomniano: to do siebie pasuje. Należeć do chrześcijańskiej wspólnoty i oszukiwać inwestorów. Ale można oczywiście oczyścić się poprzez skruszenie z grzechów.

To jest strategia firmy DCG: Kradniemy od naszych bliźnich, a w sobotę idziemy się wyspowiadać.

@Betrogener
Zamierzałem napisać ten wpis przed twoimi słowami, aby wskazać dokładnie na to: Takie wpisy są złośliwe i pogardliwe wobec ludzi - jak się wydaje, TO jest kultura korporacyjna w Dividium

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez forsum

Wspaniały post, również ja płakałem w bezsennych nocach - co ma to do cholery oznaczać? - Forsum, co przez to rozumiesz? W moim życiu nigdy nie uważałem pieniędzy za szczególnie ważne. Jednak teraz, gdy nie wiem, co dalej robić, muszę się tym niestety zająć.

To prawdziwie ważne, czegoś się zorientować! Rozpowszechnianie plotek i kłamstw z pewnością do tego nie należy.

Kiedy zostałem klientem, dokładnie wyjaśniono mi tła handlu. Jednakże powiedziano mi również, że zawsze będzie istniało pewne ryzyko, co było zrozumiałe zarówno dla mnie, jak i mojego towarzysza, prawnika. Było o tym także wspomniane w umowie. Nie było nigdy żadnej gwarancji kapitału, pomimo tego, że w tym forum wielokrotnie tak twierdzono. Po prostu powtarza się to, co pewnie twierdzili niektórzy pośrednicy. Zbieraliśmy informacje decydujące o inwestycji bezpośrednio od zarządzających. Nie obiecywano nam też stałych zysków, tak jak sugerowano to w tym forum przez niektórych.
Wyjaśniono nam, że w przypadku potrzeby ponownego użycia zainwestowanych funduszy i otrzymania pisemnego wniosku w tej sprawie do piątku o 12:00, pieniądze mogłyby być dostępne ponownie w ciągu 14 dni, w zależności od procesu bankowego. Ponadto poinformowano nas, że kapitał, jeśli chciałoby się uczestniczyć w handlu większym kwotą, mógłby pozostać na własnym koncie i handel mógłby być realizowany bezpośrednio stamtąd.
To, co jest sugerowane w tym forum w tym kontekście, jest więc po prostu nieprawdziwe. Informacje pochodzą od pośredników lub ewentualnie od osób odpowiedzialnych za katastrofę, ale nigdy od zarządzających, którzy są tu zniesławiani. Gdyby znana była cała wizja zarządzającej, nikt nie miałby ochoty kontynuować ten romantyczny nonsens, pomijając już przestępców, którzy grasują na tym forum. Ale kto zechce trudu zająć się porządnym dochodzeniem, skoro dużo łatwiej jest interpretować niezweryfikowane opinie prasowe.

Jeśli więc zostałeś źle poinformowany przez swojego pośrednika, oczywiście masz prawo do dochodzenia swoich praw. Natomiast pozwy przeciwko Dividium byłyby obecnie beznadziejne z różnych powodów. Zdecydowanie jednak zalecam skontaktowanie się z infolinią, aby wykluczyć nieporozumienia. Wiem, że w pojedynczych skrajnych przypadkach udzielono pomocy.

Napisany przez forsum

@forsum
Ten wpis nie mógłby być bardziej cyniczny!

1. Ta prezentacja jest tak oklepana i najczęściej używana do rozprzestrzeniania wirusów.
2. Ten wpis mógłby pochodzić ode mnie, ale nie od DCG ani żadnego z ich zwolenników.
3. Co chcesz przekazać tą historią? Że JB zachowuje się bezmyślnie jak pijany? Skrzywdza nie tylko ofiary, ale też odbiera im oszczędności?

Jak można nawet przez milisekundę myśleć o miłości? Jak już wspomniano: pasuje do siebie. Należeć do wspólnoty chrześcijańskiej i oszukiwać inwestorów. Ale można się oczywiście oczyścić przez spowiedź grzechów.

To jest strategia firmowa DCG: Oszukujemy naszych bliźnich, a w sobotę idziemy się spowiadać.

@Oszukany
Zamierzałem napisać ten wpis przed twoimi słowami, aby dokładnie zwrócić uwagę na to: Takie wpisy są cyniczne i pogardliwe - oczywiście Kultura firmy w Dividium

Pozdrowienia, CFO

Kim jesteś, wyraziłeś już wielokrotnie. Jednak sprzeciwiam się twoim insynuacjom dotyczącym mojej osoby.
Nawet jeśli ci się to mógł nie spodobać, zdecydowałem się już przejąć odpowiedzialność w tej dziedzinie.
Tylko jedna uwaga... Gdybyś miał nawet ułamek informacji, które mam teraz, uznaliby cię za szalonego, gdybyś napisał jeszcze jedno negatywne zdanie na temat DCGI.
Ale tobą i tak oleje, że inwestorzy tracą z powodu twoich działań. To, co inni znają jako sumienie, dla ciebie jest tylko obcym słowem. Być może istnieją inwestorzy, którzy teraz wiedzą, że z powodu twojej rekomendacji do podjęcia działań prawnych przeciwko DC nie kwalifikują się do uznaniowej regulacji.

W każdym razie nie chciałbym być na twoim miejscu...

Jeśli nie wiesz, dlaczego ci podałem ten link... to kto inny...? Czy nie ma takiego powiedzenia... ach tak... tylko kutas może podskoczyć... prawda...

Napisany przez CFO
@forsum
W ogóle nie jestem zaniepokojony i nie mam bezsennych nocy.
Nie chciałbym być w skórze JB i już na pewno nie być pośrednikiem.

Więc zamiast zaśmiecać forum nieistotnymi prezentacjami, powinni raczej spojrzeć prawdzie w oczy, że DCG to organizacja oszustów, która praktycznie w każdym kraju znajduje się na liście obserwowanych.
Może podajcie miejsce wydarzenia w Moskwie. LKA byłoby zainteresowane.

Pozdrawiam CFO

Napisany przez onki
@ Forsum: Jak już było Państwu nieraz powiedziane, przedstawione fakty oraz przekazywane plotki nie mogą zostać zdyskredytowane poprzez posiadanie rzekomych innych informacji.

Ponieważ DC jest praktycznie opróżniana przez syndyka masy upadłościowej, nie ma również sensownego powodu dla JB, aby ujawniać informacje, które mogłyby przywrócić jego reputację. Wręcz przeciwnie, na pewno rozwiałby pewne zarzuty ze strony organów ścigania w Szwajcarii, Hiszpanii i Niemczech. Brak informacji w tej kwestii znowu wyraźnie coś mówi.

Jeśli zarzucasz CFO, że doprowadza tu czytających inwestorów do ruiny, to zastanawiam się, w jakim stanie psychicznym się Pan znajduje!

Szczególnie opublikowany przez CFO wyrok powinien dodać otuchy każdemu inwestorowi tu czytającemu! Ludzie, przeczytajcie ten wyrok! Jeśli dobrze go rozumiem, to praktycznie nie ma znaczenia, czy wasz pośrednik działal na zasadzie prowizji czy był pracownikiem DC.
Bezpośredni dostęp do kieszeni sprzedawcy jest możliwy zgodnie z wyrokiem zarówno w przypadku braku zezwolenia KWG ze strony Bafin. Oznacza to, że nawet pracownicy na zatrudnieniu własnym ponoszą osobistą odpowiedzialność za sprzedaż operacji związanych z wpłatami, które wymagają zezwolenia, ale nie zostały zatwierdzone. Oczywiście sprawa DC / PCO jest już z samej lokalizacji nie do końca porównywalna 1:1, ale taka koncepcja wydaje mi się bardzo interesująca i postanowiłbym ją przekazać mojemu kancelarii prawnemu do oceny jako inwestor.

Więc nie chcę narzekać, ale ten, kto z jednej strony twierdzi, że z powodu złych działań pesymistów tutaj na forum inwestorzy tracą swoje wpłaty, a z drugiej strony odważa się powiedzieć, że ten, kto składa pozew sądowy przeciwko DC, ma po prostu pecha i nie podlega regule elastyczności, ten musi zadać sobie pytanie, jaki to duch kieruje takimi bzdurami, albo czy to po prostu kwestia IQ. Ponieważ generalna tendencja, z której pochodzą te wypowiedzi, nadal jest taka, że JB jest najbardziej uczciwą osobą na świecie, i w żadnym momencie nie miały miejsca żadne przestępstwa w kontekście DC lub DCG lub DCGI. Jeśli jednak lokalna dyskusja ma być odpowiedzialna za utratę wpłat inwestorów, to może forsum powinien wyjaśnić, z jakich funduszy ma być finansowana elastyczna zasada. Czy w końcu chodzi tu znowu tylko o puste obietnice?

Pomijając fakt, że

- przedstawiono model inwestycyjny, do którego wymagana byłaby zgoda;
- nie planowano wnioskować o zgodę w żadnym momencie, czy to z czystej głupoty, czy dlatego, że obiecane transakcje w ogóle nie miały być prowadzone (dlaczego więc składać wniosek o zgodę, skoro pociągnąłoby to za sobą rozległą procedurę nadzoru, podczas której fasada bardzo szybko by się rozpadła, ale to tylko na marginesie);
- występują rażące braki w wiarygodności i oczywista niewiedza wykonawców (mówię tylko: zakaz sprzedaży na krótką sprzedaż nie);
- po spodziewanej interwencji FINMA nie udało się znaleźć znacznych kwot pieniędzy inwestorów;
- nie znaleziono również ewidencji księgowej inwestorów ani wskazówek w tej sprawie;
- inicjator w ostatniej chwili zmył się, oczywiście z pieniędzmi inwestorów, które jednak nie należą do niego osobiście, ale są przypisane masy upadłości spółki,

byłbym gotów dyskutować o powadze DC i innych. Powyższe punkty nie mogą jednak zostać zignorowane, bez względu na to, jak bardzo się stara forsum.

Trzeba więc być niesamowicie ignoranckim, aby stwierdzić, że w DC wszystko było zgodne z prawem w każdej chwili.

I proszę: Rada, aby poszkodowani inwestorzy zwrócili się do pośredników i w razie potrzeby ich pozwać, nie obejmuje całego zakresu możliwości prawnych. Ponieważ także inicjator modelu inwestycyjnego potępionego prawnie odpowiada za straty inwestorów, osobiście. Nazywa się to umyślną szkodą wsteczną i jest uregulowane w §826 BGB. Jeśli w grę wchodzą prospekty, można również dochodzić odpowiedzialności za prospekt (§823 Abs. 2 BGB w związku z §264a StGB, zwane oszustwem przy inwestycji kapitałowej).

Schneemann

Napisany przez peterm

Pozyskaliśmy niezbędne informacje dotyczące inwestycji bezpośrednio od zarządu.

Widzisz, dokładnie to jest jedna z bardzo często stosowanych sztuczek.
Typowo takie postacie lubią udawać odnoszących sukcesy i bardzo zajętych biznesmenów (elegancko ubranych z mnóstwem symboli statusu). Gdy prostemu inwestorowi udzielane jest audiencji, od razu czuje się zaszczuty i staje się jeszcze mniej krytyczny. Te osoby przyjmują tytuły akademickie i zmieniają nazwiska, aby wydawać się bardziej wiarygodne i utrudnić dokonanie dochodzeń personalnych.

Szczególnie osoba jak Ty, która - jak stwierdziliśmy razem - jest raczej łatwowierna i pozbawiona wiedzy z zakresu finansów, jest oczywiście szczególnie podatna na takie podstępy. Stąd też Twoje przekonanie, że posiadasz przewagę informacyjną, jednocześnie ignorując fakt, że Twoje prognozy nie sprawdziły się ani razu.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez forsum

Po pierwsze, nie chcę tu marudzić, ale ktoś, kto z jednej strony twierdzi, że ze względu na złe zachowanie czarnych charakterów tutaj na forum inwestorzy tracą swoje depozyty, a z drugiej strony ośmiela się powiedzieć, że ten, kto podjął działania sądowe przeciwko DC, po prostu miał pecha i nie podlega postanowieniom o rekompensacie, ten musi się zastanowić, jakiej jest maści, że wypowiada takie bzdury lub czy to po prostu wada IQ. Ponieważ jednak ogólny ton, z jakiego wychodzą te wypowiedzi, pozostaje nadal taki, że JB jest najbardziej uczciwą osobą na świecie, a w odniesieniu do DC, DCG lub DCGI w żadnym momencie nie miało być żadnych działań przestępczych. Jeśli jednak tocząca się tutaj dyskusja ma być odpowiedzialna za utratę depozytów przez inwestorów, niech forsum wytłumaczy, z jakich środków ma być finansowana dowolność w rekompensacie. A może w końcu chodzi tu znowu tylko o pustą obietnicę?

Pomijając fakt, że

- inwestorom prezentowano model inwestycyjny, dla którego konieczna byłaby zgoda;
- nie planowano w żadnym momencie składać wniosku o zgodę, czy to z czystej głupoty, czy dlatego, że obiecane transakcje nie miały być realizowane (dlaczego więc składać wniosek o zgodę, skoro to wiąże się z rozległą procedurą kontroli przez organy nadzorcze, która szybko by zdemaskowała tę fasadę, ale to tylko marginalna uwaga);
- istnieją rażące braki w wiarygodności i jawna nieznajomość przez twórców (wystarczy powiedzieć: krótko pożyczać, ale nie krótko sprzedawać);
- po zamknięciu przez FINMA nie znaleziono znacznych kwot pieniędzy inwestorów;
- nie znaleziono księgowości inwestorów ani wskazówek w tej sprawie i
- inicjator uciekł na ostatnią chwilę, oczywiście z pieniędzmi inwestorów, które jednak nie należą do niego osobiście, lecz są przypisane masie upadłości spółki,

byłbym gotowy dyskutować o powadze DC i Co. Powyższe punkty jednak nie mogą być zlekceważone, bez względu na wysiłki, jakie podejmie forsum.

Trzeba więc być wyjątkowo ignoranckim, żeby tutaj naprawdę stanąć i twierdzić, że w DC wszystko odbywało się uczciwie.

I proszę: Rada, aby poszkodowani inwestorzy zwrócili się do pośredników i w razie potrzeby ich pozwać, nie obejmuje całego spektrum możliwości prawnych. Ponieważ inicjator modelu inwestycyjnego niezgodnego z prawem również ponosi odpowiedzialność za szkodę inwestorów, osobiście. Nazywa się to umyślne oszustwo bezprawne i jest uregulowane w §826 BGB. Jeśli istnieją prospekty, można także dochodzić odpowiedzialności z tytułu prospektu (§823 ust. 2 BGB w związku z §264a Kodeks karny, nazywa się to oszustwem związanym z inwestycjami kapitałowymi).

Schneemann

Polecam Schneemannowi po prostu przemyślenie pewnych rzeczy i połączenie 1 z 1... to na pewno pomoże!!! Ale oczywiście trzeba to być chętnym... czyż nie?

Napisany przez forsum

Zobacz, to dokładnie jedna z bardzo często stosowanych sztuczek.
Typowo takie postacie lubią udawać sukcesowych i bardzo zajętych biznesmenów (elegancko ubranych i obdarzonych szeregiem symboli statusu). Gdy zwykłemu inwestorowi udzielana jest audycja, czuje się on natychmiast zaszczycony i staje się jeszcze bardziej niewymagający. Tego typu osoby zdobywają również akademickie tytuły i zmieniają swoje nazwiska, aby oszukać wiarygodność i utrudnić śledztwo personalne.

Właśnie osoba taka jak Ty, która - jak obaj zauważyliśmy - i tak jest raczej łatwowierna i dodatkowo ma niewielkie podstawowe informacje na temat finansów, jest naturalnie bardzo łatwym celem tego rodzaju podstępu. Tak więc, także Twoja wiara w posiadanie przewagi informacyjnej idzie w parze z ignorowaniem faktu, że Twoje prognozy jeszcze ani razu się nie sprawdziły.

Pozdrowienia
Peter

Jeśli podzielasz takie zdanie, nie mogę tego zmienić. Również dla Ciebie ważne jest, aby przemyśleć, zrobić pracę domową i przestać mówić bzdury.

Przed oskarżeniem mnie o brak inteligencji, co do czego pasuje Twój ton, może powinieneś wyjaśnić zainteresowanej publiczności jedną rzecz z mojego poprzedniego postu: brak zgody bankowej. Jak możesz nam wytłumaczyć, że DC twierdził, iż prowadzi działalność bankową, która wymaga zgody, ale nie posiadał takiej zgody? Czekam z niecierpliwością na fantastyczne wyjaśnienie. Założę się, że żadne nie nadejdzie. Ponieważ to również pasuje do sposobu postępowania na forum. Łyżka

Napisany przez forsum

@ Forsum: Jak już zostało Państwu wielokrotnie powiedziane, nie można obalić przedstawionych faktów i plotek tylko dlatego, że posiadasz rzekomo inne informacje.

Ponieważ DC jest rozliczana przez syndyka niemal jako puste pudło, nie ma również rozsądnego powodu dla JB, aby ujawniać informacje, które mogłyby przywrócić jego reputację. Z pewnością zdjąłby się również z niektórych zarzutów stawianych przez władze śledcze w Szwajcarii, Hiszpanii i Niemczech. Brak informacji na ten temat znowu jasno mówi samo przez się.

Jeśli oskarżasz CFO, że popycha tutaj czytających inwestorów w głąb, zastanawiam się, w jakim stanie psychicznym się znajdujesz!

Właśnie wyrok opublikowany przez CFO powinien dodawać odwagi każdemu inwestorowi tutaj czytającemu!
Ludzie, przeczytajcie ten wyrok! Jeśli dobrze to rozumiem, praktycznie bez znaczenia jest, czy wasz pośrednik działał samodzielnie na zasadzie wynagrodzenia prowizyjnego czy był pracownikiem DC.
Według wyroku, bezpośredni dostęp do kieszeni sprzedającego jest możliwy w obu przypadkach ze względu na brak zezwolenia KWG od Bafin. Oznacza to, że osoby zatrudnione na etat mogą osobiście ponosić odpowiedzialność za dystrybucję transakcji depozytowych wymagających zezwolenia, ale nieuznanych. Oczywiście sprawa DC / PCO jest już sama w sobie nie do końca porównywalna po prostu z powodu lokalizacji, ale uważam to za bardzo interesujące podejście, które jako inwestor przekazałbym dalej do oceny mojemu doradcy prawnemu.

Proszę o dokładniejsze zbadanie sprawy... nie ma już nic do obalenia. Fakty zostały już ustanowione, tylko nikt nie chce ich przyjąć. Pierwsi inwestorzy mają już zyski na swoich kontach... i jest ich coraz więcej z dnia na dzień...

Jeśli uważasz, że CFO ma rację, to twój problem. Fundusze inwestorów, którzy złożyli skargę, nie są przepadłe. Co się z nimi stanie, ci inwestorzy wkrótce dowiedzą się...

Pozostałe kwestie są poufne... załóżmy, że wspomniane przez Ciebie punkty są wszystkie analizowane. To oczywiste. Być może niektórzy autorzy nie wiedzą, co to znaczy ustawić właściwe priorytety...

Tutaj na forum jest tylko trzech inwestorów, którzy rozsiewają negatywne informacje. Wkrótce będą to już tylko krytycy, którzy będą rozdzierać usta o sprawach, o których nie mają pojęcia...

Napisany przez forsum

@forsum:

Zanim zarzucisz mi brak inteligencji, co odpowiada twojemu stylowi, czy mógłbyś zainteresowanej publiczności wytłumaczyć tylko jeden punkt z mojego ostatniego postu: Brak zgody banku.

Proszę, wyjaśnij nam, dlaczego DC twierdził, że prowadzi działalność bankową wymagającą zgody, skoro nie posiadał odpowiedniej zgody?

Jesteśmy ciekawi, jakie absurdalne wyjaśnienie teraz padnie. Zakładam, żadne. Ponieważ to również odpowiada działaniom forum.

Schneemann

Już wcześniej pisałem... Proszę zrobić właściwe badania, ponieważ wtedy wiedziałbyś, że zgoda dla odpowiedniej firmy odpowiedzialnej za to przedsięwzięcie została wydana.

Napisany przez peterm

Napisałem już do Ciebie... Proszę przeprowadzić właściwe badania, ponieważ wtedy wiedziałbyś, że zgoda odpowiedniej firmy dotycząca tej sprawy została uzyskana.

Niestety nie mogę tego potwierdzić.
Zobacz: FINMA - Szczegóły

Znowu jesteśmy przy tematach naiwności i braku wiedzy...

Pozdrowienia
Peter

W dodatku forsum próbuje odwrócić uwagę od faktu, że oferowanie usług bankowych podlegających zezwoleniu bez wymaganego zezwolenia DC zostało już sądownie ustalone. W końcu w tamtym czasie w DC uważano, że decyzję FINMA można odwołać, apelując do sądu administracyjnego. Jego próby zdeprecjonowania nas tutaj znowu okazały się nieskuteczne.

Napisany przez CFO
.... i co więcej, wpisy od forsum w ogóle nie przynoszą niczego, jeśli on zacytuje cały wpis krytyka, a następnie w żaden sposób nie odniesie się do argumentów.
Wprost przeciwnie - powstaje mnóstwo śmieci - tutaj znowu zamyka się koło z JB.

Chętnie przypomnę historię pośrednika PCO / Engler. Nazwiska tam są znane i pojawią się ponownie częściowo w kręgu Dividium.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez forsum

Niestety nie mogę tego potwierdzić.
Zobacz: FINMA - Szczegóły

Znowu wracamy do tematu naiwności i braku wiedzy...

Pozdrowienia
Peter

Mam kopię odpowiednich zezwoleń IntInvest, w której byłem inwestorem. Korespondencja z Finma potwierdza, że odpowiednie kroki zostały podjęte.
Po zleceniu pewnym osobom dokończenia sprawy, pojawiły się rzeczywiście wyzwania, których dokładna treść nie jest mi znana. Obecnie wszystkie wytyczne są jednak spełniane, ponieważ odpowiedzialni sabotażyści już nie są na pokładzie.

Również ja tylko przedstawiam moją sytuację, nie rozpowszechniam żadnych negatywnych informacji. Tak po prostu jest, czyżbyśmy mieli dyskutować o faktach, czy owijać sprawy w bawełnę - czyż nie jest to bezcelowe? - ani mnie, ani nikogo innego. Przy okazji, nie przynosi to również korzyści Pani. Powierz mi, nie opowiadam żadnych historii - jak już raz zasugerowała Pani, oskarżając mnie o kłamstwo.

Pisała Pani, że nigdy nie było żadnej gwarancji. A co z przekształceniami i certyfikatami złota? Zapytałem wtedy mojego doradcę finansowego, dlaczego J.B. nagle miał być tak hojny. Odpowiedź brzmiała, że prawdopodobnie chce zrekompensować coś - nie wierzyłem w to już wtedy. Ale zdawałem sobie sprawę, że jeśli nie zgodzę się na to, nie zobaczę już swoich pieniędzy. Poza tym było to pod ogromną presją czasu.

Obecnie mój doradca finansowy pisze, że wycofał się z tego interesu, bo ma dość pracy wyłącznie z oszustami i nieudacznikami. Jednak dla mnie ta świadomość przyszła zbyt późno, mam nadzieję, że również dla niego. Poradź mi szczerze, czy faktycznie gwarantowane było 300% do lata 2010 w przypadku przekształcenia i czy miało to być zabezpieczone certyfikatami złota, czy nie?

Jeśli nie, to w procesie przeciwko mojemu niekompetentnemu doradcy finansowemu, który oczywiście miał mniej znajomości finansów niż ja, będę mieć więcej argumentów. Odpowiedź zostanie wkomponowana i przekazana mojej kancelarii adwokackiej.

Schneemann, jaka jest Pana opinia jako prawnika?

Napisany przez CFO
@Betrogener
Powinieneś wziąć pod uwagę artykuł Forsum i zwrócić uwagę sądu na tę wypowiedź świadka. Sąd może następnie poprosić administrację forum o udostępnienie danych kontaktowych Forsum. Forsum będzie mógł potwierdzić tę wypowiedź przed sądem.
Jeśli Forsum nie potwierdzi tej wypowiedzi - zawartej tutaj na forum - będziemy wiedzieć, jak rzetelnie DC Vermittler podchodzi do informacji.
@Forsum
Wasze obecne pozwolenia należy uznać za bzdury. Koniec.

Pozdrowienia, CFO

@Betrogener: Zachęcam Cię do skorzystania z wypowiedzi Forsum w swoim postępowaniu sądowym. Zwłaszcza jeśli posiadasz inne oświadczenia/dokumenty od pośredników.

Ponownie cytat:
Gwarancja kapitałowa nigdy nie została udzielona, pomimo powtarzanych tutaj twierdzeń. Po prostu powtarza się to, co pewnie niektórzy pośrednicy twierdzili. Zdobądźmy kluczowe informacje dotyczące inwestycji bezpośrednio od zarządu. Nie obiecano nam również żadnych stałych zwrotów, tak jak twierdzi niektórzy tutaj w forum.

Napisany przez ProperSoul

Drogi Nieznajomy,

proszę zrozumieć, że ta wiadomość prywatna jest poufna i nie chcę udostępniać tych informacji na forum, dopóki prokuratura nie próbuje przejąć kontroli.

Najważniejsze najpierw. Inwestorzy otrzymają wkrótce dostęp do depozytu. Jest to duży bank spoza Europy. Tam zostały zdeponowane obligacje, które zostały przekazane inwestorom. Każdemu inwestorowi zostanie przekazana dokumentacja, którą będzie mógł zweryfikować przy pomocy swojego banku. Inwestor podpisuje jednak dokument, w którym upoważnia bank do handlu umieszczonymi obligacjami w imieniu DCGI. Minimalny zysk z danej obligacji jest gwarantowany każdemu inwestorowi przez bank.

Ponieważ moje kontakty okazały się odpowiednie, znam pewne tajemnice, o których nawet w forum nie dałoby się pomyśleć. Nawet jeśli nie byłem bezpośrednio zaangażowany w niektóre działania, trudno byłoby mi w nie uwierzyć.

Ponieważ na forum zazwyczaj dawałem tylko delikatne wskazówki, teraz zostawiam Ci kilka tajemnic, abyś mógł lepiej zrozumieć sytuację.
Moim osobistym zdaniem ta sprawa potrwa jeszcze trochę. Josef poprosił mnie kilka dni temu o pomoc w pewnych kwestiach. Ponieważ pan Richter nie chce dobrowolnie oddać zaprogramowanego systemu, trzeba opracować alternatywne oprogramowanie. To wszystko nie dzieje się z dnia na dzień, szczególnie że byli pracownicy nie mogą być angażowani ze względu na wcześniejsze zdarzenia. Oznacza to, że nawet jeśli fundusze są obecne w sprawdzalnej formie, wypłaty nie mogą zostać dokonane bezpośrednio. Oczywiście w momencie pisania tej wiadomości nie można było tego przewidzieć.
W odniesieniu do tradingu na szczęście nie ma to wpływu. Osoby odpowiedzialne za trading to ludzie, którym można zaufać, w przeciwnym razie całe pieniądze byłyby stracone. Gdyby środki trafiły do rąk prokuratury, najprawdopodobniej musiałby się nimi pożegnać. W końcu około 8 milionów euro zostało zablokowane na HSBC przez władze. Dlaczego Schneemann i CFO nie opublikowali tego, jest oczywiste. Dlatego będę kontynuować udzielanie informacji na forum w ograniczonym zakresie. Widzę jednak w strategii DCGI naprawdę dużą szansę na osiągnięcie czegoś wyjątkowego. Josef przeszedł już wiele w swoim życiu. Był na gorącym krześle, gdy nagrał działalność przestępczą urzędników ukrytą kamerą i opublikował nagranie. Następnie został po prostu uwięziony bez procesu sądowego i oskarżono go o sprawę śmieci, którą pruski kraj z jego ludźmi z całą pewnością popełnił. Znam go od dawna, bo jego emulsja woskowa do budowy podłoża drogowego, którą złożyłem wniosek o licencję, była już testowana z powodzeniem 20 lat temu. Zawsze sumiennie wykonywał swoje obowiązki.
Dlatego bardzo zdziwiło mnie, że w październiku 2008 roku nie uwierzył mi, że Shu chce go oszukać. Dzięki moim rozległym kontaktom, m.in. dostęp do ekskluzywnych produktów z czasów mojej pracy w zarządzaniu patentami, mieliśmy zamiar wprowadzić na rynek interesujące projekty za pomocą uzyskanych z tradingu zysków. Inwestorzy mieli być dodatkowo zaangażowani w wyniki. Jeden z posiadaczy patentów z swoim prawnikiem, z którymi obojgiem mam dobry kontakt, był w Frauenfeld, aby zawrzeć odpowiednie umowy. W kontekście tego nikomu nie przyszło na myśl nic złego. Jednak poprosiłem Stefana, prawnika, o przesłanie mi umowy do analizy. Przeczytałem umowę kilka razy i nie mogłem uwierzyć w to, co w niej było napisane. Josef był zły i chciał zrzucić tę sprawę na moich partnerów. Wtedy zwyczajnie nie był w stanie uwierzyć, że jego tak chwalony pracownik mógłby popełnić takie przestępstwo. Wtedy też ja praktycznie zaprzestałem swoich działań w tej sprawie. Shu podczas spotkania zmodyfikował umowę bez naszej wiedzy w taki sposób, że 300 000 euro miało trafić na inne konto, później nazwał je, gdy zostało to wykryte, konto rezerwowe. konto wtedy nawet nie istniało... Okazjonalnie dzwoniłem potem do Josefa. Aby efektywnie zainwestować potężne zyski, on i Achim byli niemal nieustannie w drodze. Miałem wtedy dla niego kontakt z kopalnią w Alasce, którą razem z moim partnerem również odwiedzili.
Wszystko było gotowe, aż został zachęcony przez Shu, Bella & Co do zakupu Hope Mining. Kiedy mi to powiedział, powiedziałem mu tylko, że został opętany i powinien jeszcze raz dokładnie przyjrzeć się, co kryje się za tą kopalnią. Potem to odkrył... ale wtedy było już za późno. Jednak udało mu się w porę zabezpieczyć znaczną część środków. Istnieje jeszcze wiele rzeczy, których Josef nigdy nie brałby pod uwagę. Teraz jednak rozwinął rozległą sieć zabezpieczeń. Myślę, że taka akcja raczej nie będzie miała szans na powtórzenie się. Jeśli zdecyduję się na współpracę, na pewno będzie tak. Jednak wtedy musi toczyć swoją osobistą wojnę przeciwko przeciwnikom na innej platformie. No cóż...
Do końca roku sprawa powinna być prawie załatwiona. Przynajmniej dla inwestorów, którzy będą zadowoleni z mniejszych odsetek dochodów do 5% miesięcznie, sytuacja będzie komfortowa dzięki tradingowi obligacjami. Dzięki dobrze rozwiniętym kontaktom, jakie Josef ma w tej dziedzinie, zwroty z inwestycji mogą być nawet wyższe. Naprawdę interesujące stanie się jednak, gdy rozpocznie produkcję nowego materiału. Będzie to prawdziwa sensacja. Jego już zdobył surowiec wyjściowy i zabezpieczył nową metodę. Jeśli nie zostanie zainicjowana nagle jakaś nieoczekiwana akcja przez jakichś zazdrosnych osób, inwestorzy, którzy tak długo cierpliwie czekali, na pewno zostaną obficie wynagrodzeni. Życzę mu i inwestorom powodzenia w organizacji wszystkich spraw... W zakresie inwestycji mam dobre kontakty do banków, które gwarantują brutto zyski do 60% w ciągu 60 dni roboczych, czyli około 3 miesięcy. Jednak inwestycja zaczyna się od 500 000 euro. Od 1 mln zysk wzrasta do 100%. Bank ponosi odpowiedzialność zarówno za wkład, jak i za zysk. System tradingowy od 15 mln euro prowadzę z moim prawnikiem bezpośrednio z Alanem i Dr. Monk (USA). Zyski w tym obszarze są jeszcze wyższe, to tak na marginesie...
W tym duchu wszystkiego dobrego i pozdrowienia

Forsum

Teraz mam już dość ciągłego gadania forsuma. Zacytuję go teraz z prywatnej wiadomości z 10.09.2010, którą mi przesłał.
Stephen King i Edgar Wallace, szykujcie się...

Nie wiem, jak istotne mogą być te stwierdzenia, ale skoro od forsuma nic nie dochodzi, muszę go zacytować.

Cytat forsuma

Na początek przekazuję Ci ostatnio wysłane pismo, które otrzymali wszyscy inwestorzy. Jednak główną treść otrzymasz dopiero po udowodnieniu, że jesteś inwestorem w DC.

Tajemniczy towarzysz, co nie, forsum?

hahahahahahahahahahahah ..... huhuhuhuhuhuhuhu ..... hihihihihihihihi ....

FORSUM, WRACAJ DO DOMU!

hahahahahaha .....

Nie wierzę, jaki to szajs. Teraz nawet prokuratura jest kryminalizowana, gdy próbuje przejąć fundusze...

Rzadko się tak śmiałem...

Napisany przez CFO
Teraz zrobi się naprawdę ciekawie. Jeśli okaże się, że Forsum to ta osoba, której podejrzewam, może być nieprzyjemnie. Dla poszkodowanych to otwiera zupełnie nowe perspektywy.Kto po tej deklaracji wciąż wierzy w Dividium, temu naprawdę już nie da się pomóc.To sprawia frajdę.Pozdrowienia, CFOPS: Jestem gotowy potwierdzić pod przysięgą, na żądanie, jak sprzeczne oświadczenia przeczytałem tutaj. Posty są również zabezpieczone. Przypuszczam, że inni chętnie by to zrobili.

Napisany przez forsum

Teraz zrobi się naprawdę ciekawie. Jeśli okaże się, że Forsum jest tą osobą, której podejrzewam, może się zrobić nieciekawie. Dla poszkodowanych otwierają się zupełnie nowe perspektywy.

Ten, kto po takim oświadczeniu wciąż wierzy w Dividium, naprawdę nie ma pomocy.

Tak to jest zabawne.

Pozdrawiam CFO

PS: Jestem gotów na życzenie potwierdzić pod przysięgą, jak sprzeczne wypowiedzi przeczytałem tutaj. Posty są również zabezpieczone. Przypuszczam, że inni też chcieliby to zrobić.

Są ludzie, którzy mają niemal nieograniczoną wyobraźnię... i tacy, którzy są naprawdę zdolni do wszystkiego...

Napisany przez forsum

Też mam dość czytania tego bełkotu od forsum. Teraz zacytuję go z prywatnej wiadomości z dnia 10.09.2010, którą mi przesłał. Stephen King i Edgar Wallace, przygotujcie się...

Nie wiem, jak istotne mogą być te wypowiedzi, ale skoro nic nie słyszę od forsuma, muszę go zacytować.

Troszkę tajemniczości zawsze dobrze robi, prawda forsum?

Naprawdę jesteś dobry w manipulacji i wymyślaniu historii... dlatego muszę się od tego dystansować. Ale szczerze mówiąc... to nie brzmi tak źle...

Napisany przez marketmaker2
Autentyczność tej wiadomości może być łatwo sprawdzona w razie wątpliwości w sądzie. Nie miej fałszywych nadziei.

Napisany przez forsum
Drogi czytelniku,

jak już wielokrotnie wskazywałem, chciałbym ponownie zwrócić uwagę na fakt, że w tym forum niemal 90% przedstawionych tez zostało ustanowionych i interpretowanych według odczucia danego autora. Nawet prasa, z braku solidnych faktów, stała się areną różnych plotek, które częściowo zostały podchwycone i rozdmuchane w tym forum, a częściowo zostały odwrócone na opak.
Biorąc pod uwagę fakt, że teraz całe listy są inicjowane i dostosowywane do życzeń różnych krytyków, można już zauważyć, że pewne osoby nie są zainteresowane prawdą i używają tego forum wyłącznie dla swoich celów. Dlatego mogę jedynie zalecić skontaktowanie się bezpośrednio z infolinią, tam nie mają powodu, by kłamać.

Pozdrawiam, Forsum

Cześć forsum, faktycznie zadałem/a wyraźne pytanie. Wystarczy odpowiedzieć tylko tak lub nie. Czy to jest takie trudne?
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata