Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez forsum

Cześć forsum, naprawdę zadałem jednoznaczne pytanie. Wystarczy odpowiedzieć tak lub nie. Czy to takie trudne?

Jakie pytanie chciałbyś / chciałabyś mieć odpowiedź?

Napisany przez Betrogener
Cześć forsum,

Jeśli w zeszłorocznym zgłoszeniu do przepisania na Hongkong na lato 2010 zostały zagwarantowane zyski DC na poziomie 300%, zabezpieczone złotymi certyfikatami, to dobrze. Jeśli tak nie było, to musi to być wytworem wyobraźni mojego doradcy finansowego i będę miał kolejny powód do działań przeciwko niemu.

Dziękuję za krótką, klarowną odpowiedź.

Napisany przez CFO
@forsum
Cytat:
......Biorąc pod uwagę, że teraz całe listy są opracowywane i dostosowywane do życzeń różnych krytyków,.....

Czy ta wiadomość do ProperSoul została opracowana i dostosowana można łatwo zweryfikować. Te PW są przechowywane i można w każdej chwili sprawdzić, czy coś zostało zmienione.

No cóż, przeszłość zawsze się odwdzięcza, czy jest się Rolandem Rennerem czy kimś innym....

Pozdrowienia CFO

PS: Statystycznie udowodniono, że 10 na 100 osób nie potrafi liczyć procentów, a to stanowi przynajmniej 90% . Teraz rozumiem, jak dochodziło do tych wysokich obietnic zwrotu.

Napisany przez peterm

czy w ubiegłym roku przy zgodzie na zamianę na Hongkong obiecano 300% zysków DC na lato 2010, zabezpieczonych certyfikatami złota. Jeśli tak nie było, musiało to być wymysłem mojego doradcy majątkowego i mam kolejny zarzut przeciwko niemu.

Cześć Oszukanemu,
Jeśli masz na piśmie, że Twój doradca inwestycyjny zainwestował Twoje pieniądze w DC na podstawie tak niewiarygodnej obietnicy zwrotu, to moim zdaniem (ale nie jestem prawnikiem!) z punktu widzenia prawnego zupełnie nieistotne, czy sam ją sobie wymyślił, czy DC faktycznie kiedykolwiek takie gwarancje dawało. Można oczekiwać, że doradca finansowy uznaje takie obietnice za nieseriozne i przynajmniej rażąco narusza obowiązek należytej staranności oraz ponosi odpowiedzialność za odszkodowanie, gdy inwestuje środki klientów w takie firmy.
Zalecałbym Państwu (i wszystkim poszkodowanym) jak najszybsze podjęcie drogi sądowej. Wynika to z faktu, że pośrednicy mogą być również pozwani z innych stron i ich osobiste majątki mogą okazać się niewystarczające, by zaspokoić wszystkie roszczenia o odszkodowanie. Przypuszczam jednak, że Państwa adwokat również już to poradził.
Szczególnie należy zignorować wszelkie wypowiedzi o życzliwości i infolinii, itp. Twierdzenia, że jacyś inwestorzy otrzymali wypłaty, prawdopodobnie nie są prawdziwe. Przynajmniej z punktu widzenia JB byłoby to absolutnie bezsensowne działanie.
Pozdrowienia
Piotr

Napisany przez ProperSoul

Istnieją ludzie, którzy mają praktycznie nieograniczone wyobraźnie... a tacy, którzy naprawdę są w stanie wszystko zrobić...

Szanowny forsum,
czy naprawdę chcesz zaprzeczyć, że wysłałeś tę prywatną wiadomość? Przepisałem tę wiadomość dokładnie tak, jak mi ją wysłałeś, oznaczając tylko miejsca, które uznałem za warte podkreślenia.

Każdy, kto chce sprawdzić tę prywatną wiadomość, może odemnie otrzymać kopię. Chętnie dostarczę również zrzuty ekranu, które udowodnią, że ten tekst nie pochodzi ode mnie.

@forsum: Wstydź się!!!

Napisany przez CFO
@all
Załączam interesujący dokument Sądu Okręgowego w Mannheim z dnia 25.09.07 (minęły trzy lata).

https://securitybymike.com/resources/...5092007001.pdf

Oprócz uzasadnienia wyroku, szczególnie interesujące są strony 5 i 7. Wyjątkowo imiona pośredników nie zostały zaciemnione. W przeciwieństwie do Dividium, jesteśmy bliziutko znać imiona.
Moja rekomendacja również brzmi: pozew przeciwko pośrednikom. To jedyna szansa na odzyskanie pieniędzy.
Przy JB raczej nic nie da 20 euro więcej na miesiąc

Przeobliczenie: Kilka euro więcej dla osób otrzymujących zasiłek Hartz IV - Wiadomości Polityka - Niemcy - WELT ONLINE

Pozdrowienia CFO

PS: Jestem gotów złożyć oświadczenie pod przysięgą w każdej chwili, że nie jestem tą osobą, o której opisie jest na stronie internetowej Dividium.

Napisany przez onki
@ProperSoul: Ewentualnie skontaktuj się z administracją tego forum, która ostatecznie będzie jedyną osobą zdolną przynieść jasność w sprawie PW, być może także poprzez krótkie oświadczenie tutaj, w tym wątku. Zrzuty ekranu z pewnością nie będą uznane przez Forsum. Wypowiedzi admina również nie, ale przynajmniej wszyscy inni uczestnicy dyskusji dowiedzą się (ja osobiście nie mam wątpliwości co do autentyczności).

@CFO: Ale zdajesz sobie sprawę, że przy złożeniu oświadczenia, będziesz musiał ujawnić swoje prawdziwe nazwisko? W obliczu oczekiwanych represji niewielu ludzi decyduje się na ryzyko. Z drugiej strony: Fakt, że zdecydowane działania przeciwko Dividium mogą przynieść sukces, pokazało PW z forum (w tym odniesienie do wspomnianych zamrożonych 8M€, które mam nadzieję ostatecznie zostaną przekazane do właściwych miejsc.)

Napisany przez forsum

Cześć forsum,

czy w zeszłym roku przy zgłoszeniu przepisów w Hongkongu na lato 2010guarantowane były zyski 300% ze strony DC, zabezpieczone zezłotymi certyfikatami. Jeśli tak nie było, to musiała to być wytwór wyobraźni mojego zarządcy majątku, i mam kolejny powód, aby się przeciwko niemu upomnieć.

Dziękuję za krótką, jasną odpowiedź.

Nie, ta deklaracja została wydana, a ja sądzę nawet, że ta stopa zwrotu została znacznie przekroczona. Jeśli jednak spojrzysz na to, co robią niektórzy ludzie, którzy czuli się tak pewni, że mogą kontynuować swoje gry, ale teraz zostali zdemaskowani dzięki własnej manipulacji, to nie ma się co dziwić, że zaplanowane cele nie mogą być osiągnięte. Inwestorzy w DCGI otrzymali moje oficjalne informacje, więc nie mają absolutnie powodu do obaw, w przeciwieństwie do niektórych innych czytelników forum. Wręcz przeciwnie, jeśli tylko 10% zamieszczonych tu informacji jest prawdą, widzę jeszcze jeden powód, aby skorzystać z tej inwestycji.

Napisany przez CFO
@onki
Tutaj nie czuję strachu, ponieważ ten proces z oświadczeniem strony nigdy nie nastąpi, ponieważ najpierw zostaną przesłuchani ci, którzy są bezpośrednio zaangażowani.
W tym sensie jestem niebiorącym udziału.

@forsum
Ziemia nie jest płaska, ale wyraźnie nadal reprezentujesz tę tezę.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez zorro
Cześć Bałwanie Cześć Dyrektorze Finansowy i inni szaleni,

Wy gadający głupoty. Wszyscy powinniście jeszcze raz pójść do szkoły leśnej. Tam chętnie was przyjmą.

Napisany przez CFO
@forsum
Trochę uspokajające dla Ciebie. Z dyskiem nie jesteś zupełnie sam.

Pozdrawiam, CFO

Na szczęście nic już nie stoi na przeszkodzie mojej radości z zasłużonej starości - z mojej wiedzy jeszcze nikt nie dożył 150 lat. Tylko jeszcze jedno małe życzenie, czy nie moglibyście zachęcić zadowolonych inwestorów do ujawnienia się? Z powodu oczywistej liczby musiałoby być to łatwe do znalezienia kilku.
To z pewnością najłatwiej uciszyłoby przeciwników i bardzo by przyczyniło się do ogólnego uspokojenia.

Jeszcze trochę czarnego humoru na weekend: Mój menedżer majątku zaczyna teraz zarabiać pieniądze między innymi na zarządzaniu długami. W Niemczech reklama tego została oczywiście zakazana przez sąd w Berlinie w 2003 roku. Dlatego apel do wszystkich przeciwników DC, widzicie, trzeba być elastycznym. J.B. też tak ma!

Napisany przez forsum

Na pewno, moja radość zasłużonego życia po raz pierwszy nie napotyka już przeszkód - z mojej wiedzy nikt nie dożył 150 lat. Tylko jedna ostatnia prośba, czy nie moglibyście skłonić zadowolonych inwestorów do ujawnienia się? Przy tak dużej liczbie powinno być łatwo ich znaleźć.
To z pewnością najłatwiej uciszyłoby i zaspokoiło przeciwników oraz przyczyniło się do ogólnego uspokojenia.

Jeszcze trochę czarnego humoru na weekend: Mój zarządzający majątkiem teraz zarabia swoje grosze m.in. poprzez zarządzanie długami. W Niemczech reklama tego rodzaju została oczywiście zakazana przez sąd berliński w 2003 roku. Dlatego apeluję do wszystkich przeciwników DC, widzicie, trzeba po prostu być elastycznym. J.B. także do tego przystosował się!

Naturalnie rozumiem państwa prośbę, ale sądzę, że większość inwestorów woli zajmować się innymi sprawami niż składanie komentarzy na forum, na którym właściwie niewiele się dyskutuje. Ten, kto faktycznie jest zainteresowany, znajdzie informacje na stronie internetowej DCGI.
Obowiązuje tylko to, co zostało opublikowane na ich stronie.

Pozdrawiam, Forsum

Myślę, że kręcimy się coraz szybciej w kółko. Dla mnie osobiście obiecuję uroczyście, że natychmiast pozytywnie się tu ujawnię i uwierz mi, że łatwiej byłoby mi to zrobić niż tutaj.

Przemyśl to w ten weekend!!!

Napisany przez peterm

Mam kopie odpowiednich zezwoleń IntInvest, w której byłem inwestorem. Korespondencja z Finma potwierdza, że odpowiednie kroki zostały podjęte zgodnie z przepisami.

No cóż, drogi Forsumie. Twój kolega Josef znowu cię oszukał! Znowu mamy do czynienia z popularną techniką oszustwa, polegającą na działaniu na podstawie sfałszowanych dokumentów. Wydaje się, że ponownie padłeś ofiarą swojej naiwności! Powinieneś zawsze uzyskiwać potwierdzenia zezwoleń bezpośrednio od odpowiednich instytucji.

Warto także zauważyć, że często działania te dotyczą fałszywych certyfikatów złota. W 2000 roku firma Ambel Overseas Ltd. wprowadziła do obiegu certyfikaty złota o wartości ponad 14 mld USD. Największe znalezisko złota między 1990 a 2000 rokiem miało wartość 330 mln USD.
Jaka była jeszcze raz wartość certyfikatu złota Josefa?

Na zakończenie chciałbym wspomnieć o popularnym wśród oszustów tzw. Certyfikatach Depozytowych. Na szczęście ludzie z Dividium mają niewiele większą wiedzę bankową niż Ty, drogi Forsumie, dzięki czemu ich oferta jest stosunkowo łatwa do zidentyfikowania jako fałszywa.

Z poważaniem
Peter

Napisany przez CFO
@Betrogener Tutaj będą prawdopodobnie rozczarowani. Strona DCGI jest w przybliżeniu taka jak irańska strona rządowa. Z punktu widzenia Iranu jest bardzo obiektywnie zaprojektowana. Istnieje mała różnica: podczas gdy irańska strona rządowa zezwala na forum (trzeba być świadomym konsekwencji jako krytyk w kraju), strona DCGI tego nie ma. Zespół oszustów DCGI na pewno ma na to odpowiedź. Pozdrawiam, CFO PS: Co do wiarygodności Forsum. Cytuję z wpisu z 15 kwietnia 2009 r. (!) o 15:56: DC wyda w tym tygodniu oficjalne oświadczenie, że wszystkie środki inwestorów zostały zabezpieczone za pomocą weryfikowalnych zabezpieczeń bankowych i nowy kapitał inwestycyjny będzie również odpowiednio zabezpieczony instrumentami bankowymi pierwszej klasy. Według moich obliczeń, to oficjalne oświadczenie musiało ukazać się do 17 kwietnia 2009 roku (15 kwietnia był środą). Z jednej strony wciąż czekamy na to do dzisiaj, a z drugiej strony w tym wpisie Forsum zawiera fałszywą informację, a mianowicie sprzeczność z oświadczeniem, że możliwa jest całkowita utrata.

Napisany przez schneemann
Czy ktoś już zwrócił się do administratora o ujawnienie autorstwa tej nieszczęsnej wiadomości prywatnej (tej, od której forsum uważa się za zdystansowanego)? Uważam, że jest to pilne, ponieważ jeśli okaże się, że forsum był jednak autorem tej wiadomości, to sprawa dla niego na pewno się skończy, gdyż stawia się tutaj i zarzuca innym tak zwane fałszowanie wpisów. Nie powinniśmy przegapić tego testu.

Z silnym pozdrowieniem Weimannsheil
Schneemann

Napisany przez forsum

Myślę, że obracamy się coraz szybciej w kółko. Ja osobiście obiecuję pod przysięgą, że natychmiastowo ujawniłbym się pozytywnie tutaj i uwierz mi, to byłoby dla mnie o wiele łatwiejsze niż tutaj.

Proszę zastanowić się nad tym w weekend!!!

Współwinowajcy tragedii, którzy swoimi zeznaniami pod przysięgą oraz rozpowszechnianiem plotek zrobili wszystko, aby zniszczyć przedsiębiorstwo DC, wydaje się, że teraz sami ujawnili się poprzez tzw. Fakemail. Jestem prawie w 100% pewien, że nadejdzie chwila, gdy osoby te będą musiały ponieść konsekwencje za cierpienie wielu inwestorów, którzy przez długi czas nie mogli dysponować swoimi wkładami. W sprawie Pańskiej zrozumiałej prośby o dodatkowe informacje, muszę jednak odesłać do odpowiedzialnych osób w DCGI. Ja, podobnie jak Państwo, byłem jedynie inwestorem, który osobiście przyjrzał się sprawom na miejscu i nabył w następstwie bardzo pozytywne wrażenie. Moim zdaniem, osoby obecnie odpowiedzialne za losy przedsiębiorstwa, mimo licznych przeszkód, zrobiły wszystko, aby wprowadzić na drogę właściwe i niepodważalne porozumienie w kwestii rekompensat, z którego mogą teraz cieszyć się wszyscy inwestorzy, z niewielkimi wyjątkami.

Napisany przez CFO
Cytat do przemyślenia: Jestem niemal w 100% pewien, że nadejdzie czas, kiedy osoby odpowiedzialne za cierpienie wielu inwestorów, którzy długo nie mogli dysponować swoimi wkładami, będą musiały się tłumaczyć. Oczekujemy na ten czas od kwietnia 2009 roku. Był on już wielokrotnie zapowiadany. Cytat do przemyślenia: Moim zdaniem osoby teraz odpowiedzialne za losy firm, pomimo wielu trudności, zrobiły wszystko, aby wprowadzić właściwe i niepodważalne rozwiązanie łagodności, z którego teraz mogą cieszyć się wszyscy inwestorzy, z niewielkimi wyjątkami. To dla policji kryminalnej i dla prawników do zanotowania. Zawsze zależy od punktu widzenia, czy tylko nieliczni inwestorzy zostali poszkodowani. Dochodzący wiedzą więcej. Kolejna próba obrony oszustwa Dividium aż do ostatnich konsekwencji. Jesteśmy na bieżąco z wydarzeniami Pozdrowienia CFO

Napisany przez peterm

Moim zdaniem osoby obecnie odpowiedzialne za losy firmy, pomimo wielu przeciwności losu, zrobiły wszystko, aby wprowadzić właściwe i niepodważalne rozwiązanie dla wszystkich inwestorów, z niewielkimi wyjątkami, którzy teraz mogą się cieszyć.

Jeśli się zgodzimy, że niewielkie wyjątki to około 5%, to prawdopodobieństwo, że w próbie czterech inwestorów (np. mój znajomy i trzech poszkodowanych tutaj w forum) przypadkowo:
a) żaden nie będzie należeć do 95% powiadomionych i wypłaconych inwestorów wynosi 0,000625%.
b) dokładnie jeden będzie należał do 95% powiadomionych i wypłaconych inwestorów wynosi 0,0475%.
c) dokładnie dwóch będzie należało do 95% powiadomionych i wypłaconych inwestorów wynosi 1,35375%.
d) dokładnie trzech będzie należało do 95% powiadomionych i wypłaconych inwestorów wynosi 17,1475%.
e) aż wszyscy czterej będą szczęśliwcami, co wynosi pozostałe 81,450625%.

Osobiście obstawiam, że wszyscy poszkodowani zgłoszą, że nie otrzymali żadnych pieniędzy, ale można się mylić...

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez AcBasel
Bardzo interesujące.. niestety nie mogę wszystkiego przeczytać!!

Napisany przez verlorene zeit
Proszę o wybaczenie - wyliczenie błędów ortograficznych - oskarżenia i obelgi z pewnością należą do mojej intencji pisania tego wpisu:

Po pierwsze, dziwi mnie, że zawsze ci sami ludzie zgłaszają się w kwestii oszustwa.

Cześć Forsum - istnieje piękne miasto Wiehl, które jest częścią twojego nazwiska, czy mam cię lepiej nazwać Ricci, twoje idea zaczyna się od nazwiska E. to w nawiązaniu do biblijnych postaci Angel. A może wolisz posłuchać rumuńskiej muzyki ludowej. Sibiu to piękne, zanieczyszczone powietrzem miasto przemysłowe w Rumunii. Zorro i Czarny Rycerz zapomnieli o swojej przeszłości jako członek Agencji Pracy w Augsburgu, a także swojego miejsca zamieszkania w schronisku dla zagubionych dusz w Duisburgu-Hamborn. Trudno radzić sobie z przeszłością jako członkowie ----, zwolennicy Wieży Strażniczej, a następnie rozpoczynając nowe życie poprzez małżeństwo w bardzo religijnej wspólnocie. Niestety muszę również odnieść się do drugiego właściciela firmy Dividium. Hartz IV boli aż do sierpnia 2008 roku. Na obciążenie ubezpieczenia zdrowotnego.

To dotyczy spraw, które znajdują się do weryfikacji przez odpowiednie organy.

Jestem zaskoczony brakiem matematycznego zrozumienia innych członków forum w odniesieniu do spraw Forsum. Pracownicy, na przykład, spowodowali szkodę w wysokości 500 000 €. Brak dowodu. Przy zakładanym wolumenie inwestycji i przesłanych dywidendach to nigdy nie mogło doprowadzić do straty funduszy inwestorów, nie mówiąc już o całkowitej stracie. 33 mln euro fundusze inwestorów i 1% zwrotu tygodniowego mogłyby to zrekompensować.

Także brak kontroli nad wydatkami może nie zostać zrozumiany. Były 3 wewnętrzne rewizje, które również zostały opublikowane. Czy oszustwa nie zostały zauważone? Wszystkie wydatki zostały zarejestrowane księgowo. Definitywnie był przepływ wejść i wyjść, a także Trust Revii. Brak bilansu, ale odwzorowanie kont.
Do lipca 2009 roku każdy inwestor otrzymywał od pana B. z Londynu stan depozytu, mimo że dane zostały już skradzione. Odbywane były wideokonferencje. Brak informacji o kradzieży danych.

Warto rozważyć pozbycie się majątkowych spraw osobistych 2 głównych osób zarządzających. Uregulowanie długów prywatnych?

Teraz przejdźmy do innych członków forum.

Proszę, nie podejmujmy tematu litości, to nic nie daje. Żaden z inwestorów nie był świadomy ryzyka.

Traktuj to jako myśl. Całe to pisanie NIC nie dało.

Energii należy skierować na inne rzeczy. Albo ponownie poświęcić czas, energię i pieniądze na JBL, operatora koparki, nigdy absolwenta akademii finansowej.

Napisany przez CFO
@AcBasel
Skrócona wersja, jeśli ktoś nie chce czytać wszystkich 40 stron.
Dividium Capital rozpoczyna system oszustwa typu piramidy finansowej i prowadzi reklamę między innymi w tym forum (patrz wpis 1).
Następnie krytycy zadają krytyczne pytania, na które odpowiada się oskarżeniami i groźbami.
Działania Dividium są podejmowane bez zezwolenia organu nadzoru finansowego.
Prowadzi to do przymusowej likwidacji szwajcarskiej spółki zarządzającej oraz ścigania karnego.
Jak dotąd prawie nic nie zostało wypłacone.
JB ucieka do Rosji po aresztowaniach w Hiszpanii. Próba nowego startu poprzez Hongkong zawodzi, obecnie trwa ponowne uruchomienie poprzez Rosję.
Władze mają na oku głównego sprawcę oraz pośredników.
W międzyczasie wiele krajów umieściło Dividium na liście ostrzeżeń (@forsum Hongkong i Grecja wciąż brakuje na Czarnej Liście).
Obecnie Dividium na swojej stronie internetowej zajmuje się głównie oskarżeniami pod adresem byłych pracowników, pośredników, krajów, instytucji i mediów.
Podsumowanie: Dividium to organizacja oszustów, w którą nie warto inwestować pieniędzy. Chyba że ktoś ma współczucie dla byłych odbiorców zasiłku socjalnego i chce im podarować pieniądze.
W międzyczasie Dividium - najprawdopodobniej jednoosobowa sztuka JB - wierzy w ogólnoświatową teorię spiskową.

@verlorene Zeit
Możesz mieć rację ze swoim stanowiskiem i uważam, że są ważniejsze rzeczy niż chronienie inwestorów przed własną chciwością. Tylko że nie wszyscy są tak biegli w kwestiach finansowych. Jeśli udało nam się odwieść choć jedną osobę od inwestowania w Dividium, to wiele osiągnięte.

Jestem pewien, że to się nie skończy - także pod kątem prawnym. jednak na pewno już nie przez to forum.

Pozdrowienia, CFO

@ verlorene Zeit:

Jest zbyt trywialne powiedzieć, że żaden z inwestorów nie był świadomy ryzyka. Pytanie brzmi, czy i w jaki sposób ewentualne ryzyko zostało zminimalizowane lub rzeczywiście przedstawione. A tutaj DC nie szczędził obietnic. Przypomnijmy sobie wpisy pośredników, w których mówiono, że firma nigdy nie odnotowała strat. A dyrektor generalny odważył się twierdzić przed mediami, że firma jest w stanie osiągać olbrzymie zyski nawet w czasach spadających cen surowców (pomijając nonsens shortselling tak, sprzedaż na krótko nie).

Ponadto, wasze obszerne wyjaśnienia sugerują, że inwestorom wysyłano aktualne wyciągi depozytowe nawet po kradzieży lub zniszczeniu całego systemu zarządzania danymi inwestorów, co rodzi podejrzenie, że jednak chodzi tu o czysty model oszustwa. I prawdopodobnie żaden z inwestorów nie został o tym poinformowany. Dlatego do pełnego i właściwego uświadomienia o ryzyku należałoby dodać informację, że inwestor uczestniczy w schemacie piramidy finansowej i ryzykuje, że kapitaliści nie mają zamiaru oddać inwestorom niczego z powrotem.

Ale skoro nas to interesuje, śmiało możesz dalej zdradzać tajemnice - bądź pewny, dla wielu to nie jest stracony czas.

Pozdrowienia
Bałwan

Przepłacona suma i Bałwan:

Należę do tych, którzy znają się na finansach, ale z powodu ciężkiej choroby nowotworowej szukałem zaufanej osoby do uregulowania swoich finansów. Przyjaciel, będący zarządcą majątku w Zurychu, czule się tym zajął i wszystko pięknie wyjaśnił. Wówczas nie znałem nazwy J.B. i DC ani ich tła. Nie można zgłaszać pretensji na podstawie jednego przypadku. Po prostu zaufałem mu, biorąc pod uwagę moją sytuację, i pozwoliłem sobie na opłacanie opłat, mając nadzieję, że będzie działał neutralnie w moim interesie.

Gdy mój proces przeciwko zarządcy osiągnie odpowiedni etap, ujawnię wtedy wszystkie szczegóły. Moim zdaniem trzeba wyeliminować także te tło finansowe. Aktualnie tam działają, pozyskując zgodę FINMA oraz kreując wizerunek powagi, co uważam za nie do zniesienia.

W sprytny sposób, była pracownica pełni obecnie funkcję jedynego udziałowca i dyrektora zarządzającego spółką akcyjną. Rzeczywisty szef nazywa się teraz tylko menedżerem sprzedaży.

@ Betrogener:

Dla oszukanego:
Wydaje się, że zmiana roli nie powinna przynieść korzyści dla zarządcy majątkiem, ponieważ nie zwalnia go to z osobistej odpowiedzialności deliktowej. Na pewno już Państwu to wyjaśnił Państwa prawnik. Więc trzymajcie się tego!

Z poważaniem
Schneemann

Napisany przez CFO
Woda jest mętna, powietrze jest czyste Forsum musi być utopiony...... ......lub raczej zdemaskowany. Z rogu raczej nie wychodzi już wiele. Interesujące jest to, że firma Dividium Group na swojej stronie internetowej korzysta z takich super-informatywnych artykułów za pomocą plagiatów, kopiując swoje wpisy z internetu i udając, że są ich własnymi wypowiedziami. Nie ma tam żadnych źródeł. Ponadto te wpisy mają bardzo wątpliwe pochodzenie (świetnie to widzę). Przykład: Dividium Financcy terroryści są skopiowani z 95 lat terroryzmu finansowego to wystarczająco! | Michael Köhne | Zachód kanclerski dalej stoi Mamy koncepcje, których potrzebujemy, aby przetrwać kryzys, nasi inwestorzy osiągają zyski. GRUPA KAPITAŁOWA DIVIDIUM (to nie jest moja pomyłka) Znowu ta stara metoda zastraszania. Ostatnią część można śmiało zastąpić następująco: JB będzie wielkim beneficjentem. Aby użyć słów DCGIs: CFO jest jasny i jednoznaczny w swoich wypowiedziach, zarówno w przeszłości, jak i w przyszłości - Dividium jest i pozostanie konstruktem oszustwa, w którym chodzi o osobiste i kryminalne wzbogacenie. No więc, zobaczymy, czy Rumunia, Ricci czy Forsum jeszcze się odezwą. Strona internetowa nadal będzie zatłoczona dla rozrywki, a inwestorzy będą patrzeć w próżnię aż do 2099 roku. Pozdrawiam, CFO

Dziękuję, CFO, tylko dla zrozumienia, Merkury w ruchu wstecznym kończy się 13.09.2010 r. Zorro prawdopodobnie nie otrzymał swojej astrologicznej gazety. Moskwa jest w fazie przejścia. Burmistrz został odwołany. Korupcja? No cóż! Czarny Rycerz pewnie nie zasiadał przy okrągłym stole, bo mają dość śmieci i prawdopodobnie słyszą wiele z różnych gałęzi gospodarki. Czyż nie jest jeszcze Oktoberfest? Na zdrowie! JBL

@ CFO:

Forsums Absencja tutaj na forum była ostatecznie do przewidzenia po fiasku związanym z jego próbą odcięcia się od wspomnianej wiadomości prywatnej i oskarżeniem innego uczestnika forum o fałszowanie postów. Nieco lepiej nie poszło mu z twierdzeniem, że Międzynarodowa Szkoła Bankowości już nie istnieje. To miała być teraz wyczekiwana wyjaśnienie, dlaczego JB twierdził, że ukończył akademię finansową. Ktoś totalnie się pomylił, usiłując nas zaśmiecić, aby zamienić prawdziwy śmieć w złoto. Powiem tylko: Skoczył jak tygrys - wylądował jak dywan.

@ pośrednicy:
Dla was było już od samego początku bardzo niebezpieczne pośrednictwo w DC, ponieważ model inwestycyjny nie jest ani przekonujący, ani nie ma żadnego zbilansowanego osiągnięcia ze strony osób stojących za tym. Wszelkie próby zweryfikowania tego modelu zakończą się negatywnie, ponieważ ciepłe słowa tutaj byłego operatora koparki i samozwańczego eksperta rynku finansowego są zdecydowanie niewystarczające, by dokonać oceny modelu. Każdy pośrednik, który teraz nawet chwyci za pośrednictwo w DC, aby je sprzedać, naprawdę nie ma już pomocy lub celowo chce być pociągnięty do odpowiedzialności. Dla inwestorów jest to oczywiście słaba pociecha, ponieważ w przypadku pośredników, którzy dobrowolnie pośredniczą w takich inwestycjach jak DC, zazwyczaj nie ma zbyt wiele do odebrania (wyłączając ewentualne wyjątki, jak na przykład zarządca majątku poszkodowanego).

@ wszyscy zainteresowani:
Tak więc pozostaje przy tym: Trzymajcie się z daleka od takich inwestycji. Lepiej przekażcie pieniądze lokalnemu schronisku dla zwierząt, ponieważ za to przynajmniej otrzymacie potwierdzenie darowizny i tym samym możliwość odliczenia jej od podatku.

Podsumowanie: Nawet darowizna na rzecz schroniska dla zwierząt jest lepszym wydatkiem niż inwestycja w DC, DCG lub DCGI, ponieważ ta ostatnia nie zapewnia nawet korzyści podatkowych.

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez forsum

@ CFO:

Forsums Abstinenz hier im Forum war schlussendlich zu erwarten, nachdem Fiasko um seinen Versuch, sich von besagter PN zu distanzieren und dabei einem anderen Forumsteilnehmer Beitragsfälschung vorzuwerfen. Wenig besser ging es aus mit der Behauptung, die International Banking School existiere eben nicht mehr. Das sollte nun die mit Spannung erwartete Erklärung dazu sein, dass JB eine Finanzakademie durchlaufen haben will. Da hat sich jemand gnadenlos verrannt in seinen Versuchen, uns hier zuzumüllen, um den eigentlichen Sondermüll zu Gold zu machen. Ich sage nur: Als Tiger gesprungen - als Bettvorleger gelandet.

@ die Vermittler:
Für Euch war es ja schon von Anfang an brandgefährlich, DC zu vermitteln, da das Anlagemodell weder schlüssig ist noch eine wie auch immer geartete Leistungsbilanz der Hintermänner vorliegt. Jedwede Plausibilitätsprüfung fällt damit negativ aus, denn warme Worte eines hier als ehemaliger Baggerfahrer geouteten und selbsternannten Finanzmarktexperten genügen nicht ansatzweise, um eine Prüfung des Modells vorzunehmen. Wer allerdings jetzt noch als Vermittler die Beteiligungen der DC auch nur mit der Kneifzange anfasst, um sie zu vermitteln, dem ist wirklich nicht mehr zu helfen resp. legt es darauf an, in die Haftung genommen zu werden. Für die Anleger ist dies freilich kein Trost, denn bei den Vermittler, die freiwillig so etwas wie DC vermitteln, ist in aller Regel (Ausnahmen wie der Vermögensverwalter vom Betrogenen vielleicht mal ausgenommen) eh nichts zu holen.

@ alle Interessierten:
Somit bleibt es dabei: Finger weg von solcherlei Beteiligungen. Spendet das Geld lieber dem örtlichen Tierschutzverein, denn dafür gibt es immerhin noch eine Spendenquittung und somit die Möglichkeit der steuerlichen Absetzung dieser Spende.

Fazit: Selbst eine Spende an den Tierschutzverein ist die bessere Geldverwendung als eine Anlage bei DC, DCG oder DCGI, denn letztere ermöglicht nicht einmal Steuervorteile.

Gruß
Schneemann

Es gibt keinerlei Abstinenz, sondern lediglich derzeit andere wichtigere Aufgaben, als den teilweise an den Haaren herbeigezogenen Unsinn, der ggf. Mitverantwortlichen des Desasters, zu kommentieren.

Napisany przez CFO
@forsum
...... prawdopodobnie kradnie brązowe artykuły o końcu świata za pomocą kopiuj-wklej

Dividium

i używa ich jako plagiat. To pasuje do historii oszustw Dividium.

https://www.markobutze.de/Der_grosse_...stem_Kopie.pdf

Ale korzystanie teraz z brązowych treści myśli jest już bardziej zastanawiające.
Artykuł czyta się tak, jakby został napisany w 1945 roku z jakiegoś berlińskiego bunkra, który nie został bliżej wymieniony. Cytat:

Prosty agregat prądotwórczy na olej napędowy może być czasowo również bardzo sensowny. W pewnych sklepach można kupić zużyte zasoby wojskowe, takie jak stare piece, kuchenki itp. Prosty piecyk grzewczy powinien być dzisiaj standardem w domu. Odpowiednie paliwo nie powinno być przechowywane zbyt widocznie.

Inwestujesz w taką instytucję końca świata?

Co inni myślą o autorze oryginału, jest tutaj napisane:

Antyfaszystowskie Wiadomości Numer 16/2007

Ktoś, kto pisze coś takiego, musi być zatrzymany w bardzo niezdrowym czasie zarówno pod względem czasowym, jak i politycznym.
Taki potencjalny inwestor w DC lub DCGI nie może być już traktowany poważnie.

Kto tu inwestuje swoje pieniądze lub pośredniczy w takich inwestycjach, nie tylko uczestniczy w systemie oszustw, ale także popiera brązowe treści myśli.

Podsumowując: Dividium nie tylko kradnie pieniądze, ale też treści internetowe o bardzo wątpliwej proweniencji.

I już myślałem, że nie da się spaść już niżej.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez Mark
Cześć drodzy użytkownicy tego forum,

rok temu pożegnałem się z dyskusją na temat Dividium. W międzyczasie zauważyłem, że pojawiło się wiele nowych postów, ale żaden z nich nie zawiera nic nowego, ani od zwolenników, ani od przeciwników. To tak, jakby nieustannie podsycać bączek, aby obracać się w miejscu. Pytamy się więc, kto może sobie pozwolić na ciągłe pisaniem tyle bezwartościowych rzeczy. Powinni Państwo policzyć, jaki szkoda gospodarczy powstaje w wyniku ciągłego klepania tekstu, który nie różni się od tych, które były kiedyś pisane, a których świat nie potrzebuje.

Prosta rachunki: 1,382 postów, każdy średnio zajmuje 10 minut na zalogowanie się, zastanowienie (bardziej lub mniej głęboko) napisanie, wylogowanie, da to około 230 godzin, pomnożone przez średnią stawkę godzinową 100 EUR daje to około 23,000 EUR. Koszty energii elektrycznej i odpisy na komputery i ich klawiatury pominięte.

Zakładając, że około 100 osób regularnie śledzi wpisy na tym forum i średnio poświęca na nie około 5 minut na post, to daje nam około 11,500 godzin, pomnożone przez średnią stawkę godzinową 100 EUR daje to około 1,150,000 EUR.

Nawet jeśli przyjąć tylko połowę tych założeń, to jest to zatrważająca suma dla czystego grabieży trupów.

Dlatego z punktu widzenia gospodarki zdecydowanie zaleca się wyłączenie tego forum i zainwestowanie uwolnionego czasu w proces produkcyjny.

Proszę nie marnujcie więcej czasu na odpowiadanie na ten post - nie jest tego wart - tak jak wiele postów przed nim.

Napisany przez onki
@Mark: Ciekawe podejście, które tutaj prezentujesz! Jednak można także argumentować przeciwnie, że w każdej minucie, w której DC, JB, zwolennicy, pośrednicy itp. działają tutaj na forum, żadne transakcje przez nich nie są wykonywane. W związku z tym, aby być fair, należałoby odjąć od Twoich 1.173.000€ rzeczywiste straty w gospodarce narodowej kwoty, które nie zostały zainwestowane w DC; innymi słowy, które nadal są dostępne.

Napisany przez CFO
@Mark

rachunek jest interesujący. Proszę odliczyć ten rachunek od zbędnych przemówień i debat polityków oraz tych, którzy śledzą te debaty i przemowy (np. Tagesschau). Przy tej liczbie zaczęlibyśmy się zakręcać naprawdę.

Oczywiście, ćwiczymy tutaj trochę argumentacji i cieszymy się z bezsensownych odpowiedzi zwolenników PRO-Dividium.

Bez zabawy naprawdę byśmy nie mogli tego znieść.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez John Paradise
Śnieżny człowiek To jest właściwe hasło!!! Ale tutaj masz do czynienia z piramidą finansową. To pierwszy raz, kiedy słyszę, że nawet przyznają: musi najpierw wejść kapitał, zanim........
FINGER WEG !!!!!!!!

Do John Paradise:

To była jedna z początkowych zarzutóœ wobec szefów DC. Twierdzenie, że trzeba najpierw zdobyć świeże pieniądze, zanim będą możliwe wypłaty, brzmi jak objawienie.

To, czego szefowie DC (i Forsum) jak dotąd nie pojąli, to fakt, że schemat piramidy finansowej automatycznie zaczyna się zacinać, gdy obiecane inwestorom wypłaty nie są realizowane. Następnie brakuje świeżych funduszy, ponieważ pośrednicy - o ile nie są całkowicie oszołomieni - zaczynają wątpić i przestają zapewniać dostawy. To jest koniec takiego przedsięwzięcia.

Wieloletnie schematy piramidy finansowej (jak Phoenix, Amis i inne) opierają się przede wszystkim na iluzji, że faktycznie prowadzone są transakcje finansowe i osiągane są zwroty. Lokalni protagonistowie od miesięcy, za pośrednictwem swojego megafonu forsum, od lat naprzemiennie rozpowszechniają, że żaden inwestor nie musi obawiać się o swoje wkłady lub że krytycy tego forum są winni upadku DC. Tak więc, jak to właściwie jest? W ten sposób nie buduje się zaufania, lecz jedynie niespójności, ale w tym miejscu zwolennicy DC są naprawdę mistrzami. Nazwijmy to swobodnym spadkiem lub po prostu beztroską kompletnie wymknącej się spod kontroli sytuacji. W końcu nie jest łatwo utrzymać pozory, gdy trzeba nagle szukać ratunku ucieczki, aby uniknąć aresztowania.

Bałwan

Napisany przez CFO
... kontynuujemy z brunatną zupą
Wśród terrorystów finansowych

Dividium

kierownicy DCGI otrzymują miedź 1: 1 z tego artykułu

Terroryzm finansowy Unii Europejskiej? 315 milionów nowych niewolników zadłużenia dla Brukseli

. Każdy może samodzielnie ocenić tę źródło informacji.

Pozdrawiam CFO

Napisany przez ProperSoul
Uważam to za piękne:

https://dividiumgroup.ru/de/blacklist_3-01.htm :

Do tej pory żaden inwestor nie stracił nawet grosza [...]

ale jeszcze lepiej:

Dividium posiada według ustaleń 85% ZADOWOLONYCH KLIENTÓW

Dotąd nie spotkałem żadnego zadowolonego klienta.

Dziękuję properSoul, jest bardzo miło z Twojej strony, że chcesz nauczyć mnie podstawowych działań matematycznych - ale będzie to daremny trud.

Ja także już proponowałem mu, aby się postarał przynajmniej zdobyć choć jednego zadowolonego użytkownika na tym forum. Ale zadowoleni wyraźnie skutecznie się bronią przed ujawnieniem. Może udałoby mu się w ten sposób trochę zmniejszyć opór swoich przeciwników, a my, oszukani, moglibyśmy znowu trochę na nowo zacząć mieć nadzieję. Bez takiego dowodu nie wierzę mu ani słowa.

Napisany przez CFO
Kto chce, może również skontaktować się bezpośrednio z JB. Na https://1stat.ru/?domain=dividiumgroup.ru znajduje się adres e-mail (również na stronie DCGI) lub telefon w Moskwie, które wyraźnie są przypisane do JB przez administratora domeny. Na pewno ucieszy się z telefonu. Z poważaniem, CFO Właściciel: Josef Blashchak Status domeny: ZAREJESTROWANA, przypisana, niezweryfikowana Właściciel telefonu: +85262535440 E-mail właściciela: dividiuminternational@gmail.com Rejestrator domeny: ANO RU-CENTER - nic.ru (RUCENTER-REG-RIPN) Data rejestracji: 08-03-2010 Opłacono: 08-03-2011 Co ciekawe, numer telefonu zawiera prefiks numeru komórkowego z Hongkongu (008526)

Napisany przez CFO
...... i idziemy dalej:

1. Bzdura

Dividium wydaje się być zrehabilitowana jeśli chodzi o swoje finanse - przynajmniej w Dubaju

Cytat poniżej:

Dividium

Oddział w Dubaju uzyskał licencję na inwestycje wszelkiego rodzaju oraz handel ogólny z rozszerzeniem na handel złotem i metalami szlachetnymi.

Pod jaką nazwą działa ten oddział? Czy organ nadzorczy w Dubaju wie o przeszłości Dividium? Moja prognoza: Podobnie jak w Hongkongu, Dubaj wkrótce umieści ten oddział na liście ostrzeżeń. Ale zawsze pozostaje Korea Północna lub Wyspy Wielkanocne. Moja rada: Władze w Nigerii lub Somalii są bardzo łatwo skorumpowalne.

2. Bzdura

Na liście dłużników znajduje się następujący wpis:

Imię: Economa Holding AG Hiszpania
Nazwisko:
Suma długu: 11 milionów euro

Po pierwsze, istnieje firma AG raczej w Szwajcarii, dokładniej w Zug. Ta firma rzeczywiście istniała, dyrektorzy zostali skazani za oszustwa. Obecnie firma jest likwidowana bez aktywów.
Jeśli Economa faktycznie zdołała oszukać oszukańczą Dividium, to byłoby to zrozumiałe. Nikczemni ludzie przyciągają innych nikczemnych ludzi.

3. Bzdura

Belgijski bank Euroclear oraz Royal Bank of Scotland znalazły się na Czarnej Liście. Ich przewinienie: zatrzymanie pieniędzy z oszukańczych transakcji. Na szczęście trzeba dodać, inaczej pieniądze byłyby na pewno stracone.

Na razie to wszystko.
Od strony rumuńskiej, Forsum alias Wiehler również nie ma już wiele do powiedzenia. Strona internetowa nadal opowiada kilka historii łotrzykowskich.
Idealnie pasuje do Dividium

Pozdrawiam CFO

Właśnie przeczytałem na stronie DC o wspaniałym sukcesie w Tunisie. Tylko dziwne, że jeszcze nikt zadowolony nie ujawnił się tutaj. Przy tak wielu zadowolonych powinno być możliwe przynajmniej zdobycie jednego. Ja osobiście jako zadowolony chciałbym, żeby to wielu ludzi dowiedziało się o tym. To przyniosłoby korzyści całej sprawie, w końcu także mnie. Więc jeszcze raz, czy nie udało ci się spełnić mojej już wielokrotnie wyrażonej prośby? Czy ci zadowoleni istnieją tylko w wyobraźni?

No nie wiem, czy to była dobra decyzja wybrać teraz Dubaj. Mieszkańcy Dubaju są wyjątkowo poważni, jeśli ktoś tam robi zamieszanie. Czy nasz towarzysz z tyłu o tym pomyślał?

Historia hiszpańskiej spółki akcyjnej (bardziej poprawne byłoby raczej SA, czyli sociedad anonima) zapewne rozpoczyna teraz koniec jej istnienia. Przypomina mi to pewną historię, którą nazywaliśmy historią oszukanego oszusta. Wygląda na to, że zawsze powtarza się to samo. Tymczasem zwolennicy DC ciągle powtarzają jak mantrę, że nikt inwestor nie stracił ani grosza. Ktoś chyba stracił orientację...

Bałwan

- fakt jest taki, że jbl próbował handlować czymś na rynku cmc market ze swoim ówczesnym kolegą z więzienia, co to było? nie wie nikt, nigdy nie miał zezwolenia na transakcje giełdowe, w 2007 roku nie mógł nawet kupić kiełbaski i został skazany w Szwajcarii za jazdę na czarno - można to sprawdzić, jako operator koparki ostatnio pracował w Bazylei, zanim rozpoczął swoje nowe życie. Wcześniej wyprowadzał pieniądze z bankomatów za pomocą sfałszowanych kart kredytowych i za to został skazany. Jego wykształcenie na pewno jest niskie - w Dubaju miał kontakt z międzynarodową firmą prawniczą (kancelaria prawnicza) - pan Kadi - i Francesco Errante. Powodzenia w szukaniu informacji!

Napisany przez forsum

- fakt jest, że jbl wraz ze swoim ówczesnym kolegą z więzienia próbowali handlować na rynku CMC, co? nie wie nikt, nigdy nie posiadał pozwoleń na transakcje giełdowe, w 2007 roku nawet nie mógł kupić kiełbasy i został skazany w Szwajcarii za jazdę na czarno - można to zweryfikować, ostatnio pracował jako operator koparki w Bazylei, zanim zdecydował się na nowe życie. Wcześniej wypłacał pieniądze z bankomatów przy użyciu podszytych kart kredytowych i za to został skazany. Jego wykształcenie jest na pewno niskie - miał kontakty w Dubaju z międzynarodową kancelarią prawną (international law) - pan kadi - oraz francesco errante, miłej zabawy przy projekcie badawczym.

Teraz wiem, że naprawdę zmarnowałem swój czas tutaj... Wygląda na to, że to naprawdę zgraja żałosnych istot, która tu grasuje. Przykro mi... ale twoje badania chyba dotyczą innej osoby... być może ciebie samego?

Fakty się liczą - żadnych bełkotów - pan jbl może spokojnie wrócić na gorące krzesło - tam przegrał - tak zostały zainwestowane jego pieniądze lub pieniądze klientów - zawsze żebrali o pieniądze na swoje utrzymanie, nie przekręcaj faktów, ponieważ można je udokumentować - pan jbl był w 2005 roku w areszcie w Duisburgu Hamborn - prokurator wie - tego też nie da się zmanipulować - jego interesy związane z złotem - kpiną - pozdrowienia dla Mirzy - zapomniał, że potrzebuję pieniędzy, żeby nie robić mi kłopotów w Sibiu? Proszę być uczciwym - nie oszukiwać ludzi

Również to, co prezentuje stracony czas, brzmi wiarygodnie, a nie mógł tego wymyślić. Jeszcze niedawno mocno zapewnialiście mi, że J.B. nigdy nie był w więzieniu - więc co teraz. Ponadto zdaje się, że nie reagujesz już na moją propozycję, aby ktoś, kto nie jest poszkodowany, się tu ujawni. Co więcej, o rzekomych wypłatach zrobiło się w międzyczasie bardzo cicho - czyżbyś nadal w to wierzył, drogi forsumie. Jeśli tak, to kiedy wreszcie?

Tak, dlaczego osoba skazana wcześniej miałaby otrzymać zezwolenie na prowadzenie transakcji bankowych. Wystarczy spojrzeć na przepisy bankowe (czy to szwajcarskie, czy niemieckie), aby zrozumieć, że każdy bank lub instytucja finansowa musi również poddać się kontroli swoich właścicieli. Innymi słowy, można wykluczyć, że ktoś, kto nie ma nieskazitelnej przeszłości, otrzyma zezwolenie od organu nadzoru finansowego na bycie właścicielem (rzekomej) firmy inwestycyjnej. To tyle jeśli chodzi o obietnice miejscowych bossów. Dlatego też jasne jest, dlaczego w życiorysie musiało być dokonane pewne zmiany.

Napisany przez forsum

Tak więc to, co mówi o straconym czasie, brzmi wiarygodnie, i nie mogło być wymyślone. Ostatnio mocno zapewniali mi, że J.B. nigdy nie był w więzieniu - więc co teraz.

Ponadto wydaje się, że nie reagujesz na mój pomysł, aby ktokolwiek, kto nie był oszukany, by się tu ujawnił.

Te rzekome wypłaty zdają się teraz milczeć - czyżbym miał rację, że sam forsum nadal w to wierzy. Jeśli tak, to kiedy się to wreszcie stanie?

Proszę nie przekręcać słów... Ta rola została już zastrzeżona przez CFO. Po prostu przeczytaj jeszcze raz, co napisałem wcześniej, chociaż niewątpliwie byłoby wskazane precyzowanie moich uwag... Ale jeśli chcesz podać mi powód, dlaczego zadowolony inwestor miałby poświęcić czas na obalanie tego, co częściowo gromadzono tutaj i co już nikt nie może traktować poważnie...

Cześć panie w., czy jesteś naprawdę zadowolony czy tylko sponsorowany? Po prostu pokaż wyciąg z konta. Z banku. Nie z Divideum. Pan JBL nigdy nie zainwestował pieniędzy. Spróbował przez CMC Market i stracił - zrobił ładną wakacyjną podróż na Nowy Rok 2009 za 20 000 euro z partnerem w Las Vegas i na Florydzie - powiem tylko, że dobrze się bawiliśmy - pozdrowienia
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata