Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: DAX - Deutscher Aktienindex

Napisany przez Forexyman
Cześć,
Eksperci zaczynają powoli nerwowo reagować.
Pozdrowienia,
07.10.2007 15:09
Czy nastroje się zmieniają?
Kursy ciągle rosną, jakby nic się nie działo. Dax nawet ponownie przekroczył poziom 8000 punktów. Jednak optymistyczne nastroje mogą szybko się zmienić, według ekspertów.
Sama gwałtowna wzrostu cen w ostatnich tygodniach sprawia, że jest dość prawdopodobne, że inwestorzy będą musieli najpierw złapać oddech. Po wzrostach cen we wrześniu rynek zbyt mocno wzrósł, więc można się spodziewać spadków cen - powiedział trader akcji frank Schneider z domu maklerskiego Alpha.
Zyski z ostatnich tygodni są naprawdę imponujące. Niemieckie akcje zrekompensowały znaczną część strat, jakie przyniosł im kryzys hipoteczny w USA w lipcu i sierpniu. Dax zbliżył się ponownie do swojego lipcowego maksimum na poziomie 8151,57 punktów. W piątek indeks główny zamknął się na poziomie 8002 punktów, tylko w zeszłym tygodniu wskaźnik giełdowy wzrósł o dwa procent. Technologiczny indeks branżowy TecD...

Napisany przez Forexyman
Cześć

Byki są trudne do opanowania. Spojrzenie na ciężkie wykresy Allianz i Deutsche Bank nadal wskazuje na rosnące ceny, dlatego zamierzam otworzyć małą pozycję długą w przedziale 7850-7900.

Pozdrawiam

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman Wczoraj również 3 razy jechałem z długą pozycją na DAX. 3 razy się udało. Jeszcze nie ufam jednak temu smażyć. Może iść w obie strony. Myślę, że czwartek i piątek dadzą nam wskazówki, dokąd zmierzać. Krótkoterminowo istnieje większe prawdopodobieństwo, że jeszcze się podniesie, wszyscy chcą jeszcze zobaczyć ATH. Chcą dorównać Dow Jonesowi. Ale potem...............! W Nasdaq mamy ponownie średnią wskaźnika C/W blisko 40. Jest to akceptowalne dla firm wzrostowych, jeśli rosną, ale jeśli wzrost się zatrzymuje lub spada, to nieuchronnie przyniesie to konsekwencje. Średnio- i długoterminowo znowu zaczną obowiązywać fundamentalne fakty i ceny znowu spadną, ale nie runą. Perspektywy gospodarcze na rok 2008, 2009 są jeszcze zbyt dobre. Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Forexyman

Cześć

Byki są trudne do powstrzymania. Spojrzenie na ciężkie wykresy Allianz i Deutsche Bank nadal wyraźnie wskazuje na rosnące ceny. Dlatego zamierzam otworzyć małe długie pozycje w zakresie 7850-7900.

Pozdrowienia

Cześć

DAX

Spodziewana w zeszłym tygodniu mała korekta niestety nie nastąpiła. Konsolidacja w okolicach 8000 teraz sugeruje, że można spodziewać się tej małej korekty w nadchodzącym tygodniu. Bez tej korekty trudno przypuszczać kolejną rajd.

Pozdrowienia

[załącznik=24]

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman
W piątek wieczorem praktycznie weszłem na najwyższą cenę
sprzedając krótko. Teraz już jestem na plusie. Dla mnie może to
zacząć huczeć od poniedziałku ;-)

Pozdrawiam Karat

Napisany przez Forexyman

Od poniedziałku można zacząć huknąć ;-)
Karat

Cześć Senior Karat)))

i rzeczywiście hukło

Pozdrowienia

Napisany przez Riepen58

Cześć przyjaciele

Widziałem, że mamy tutaj czat, który nie jest obecnie używany
Można go wykorzystać do daytradingu, jeśli istnieje zainteresowanie, chętnie się udostępnię
dla traderów CFD lub traderów Forex, udzielając konkretnych strategii handlowych
na przykład, kiedy wejść, kiedy wyjść, gdzie ustawić stop loss i razem trochę zarabiać pieniędzy))))))

Więc dajcie znać swoje zdanie tutaj, abym mógł mieć lepszy przegląd

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Riepenjeśli przyjrzysz się dokładniej, zobaczysz, że ta propozycja miała miejsce jakiś czas temu i nie spełniła oczekiwań. Mimo że przez pewien czas próbowałem ją podtrzymać z kilkoma osobami, nie miało to sensu, gdyż były tylko 3 osoby, a miało to być darmowe ogólne wsparcie lub takie powinno być. Uważam, że mogę lepiej spożytkować swój czas, dlatego z powyższych powodów na razie zrezygnowałem. Oczywiście, nadal jestem do dyspozycji w ramach prywatnych wiadomości w przypadku pytań dotyczących rynków finansowych. Jeśli masz pytania (o dowolnej tematyce, ale związane z rynkami finansowymi), po prostu napisz wiadomość prywatną, postaram się odpowiedzieć możliwie szybko.Pozdrawiam

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman Co powiesz na to, żebyś raz w tygodniu o stałej porze pojawił się w pokoju czatowym i udzielał zainteresowanym informacji i dyskutował o perspektywach (szansach i ryzyku) na nadchodzące dni? Na przykład moglibyśmy ustalić stałą porę w ustalony dzień tygodnia. To nie zajęłoby Ci wiele czasu, a dyskusja byłaby o wiele bardziej interesująca. Jeśli się zgadzasz, podaj dogodny termin, który pasuje do Twojego kalendarza. Najlepiej byłoby pewnie w sobotę albo w poniedziałek. Aby jak najwięcej osób mogło wziąć udział, musiałoby to być oczywiście poza godzinami pracy, bo przecież nie wszyscy siedzą przed komputerem w czasie pracy. Temat powinien być nieco ograniczony (np. rozwój DAX, USA) i nie trzeba by było traktować tylko o daytradingu, lecz ogólnie o rozwoju giełdowym! To, czy ktoś później wykorzysta te rozmowy do daytradingu czy do inwestycji średnio- i długoterminowych, wtedy już nie ma znaczenia. Więc podaj swoje preferowane terminy, a później ustalimy tutaj na forum głosowanie. Zainteresowani mogą oczywiście już teraz przekazać pomysły i propozycje na ten temat. Co sądzisz Forexyman? Pozdrowienia Karat

Napisany przez Forexyman
Cześć Karat,

dziękuję serdecznie za Twoją opinię. W weekend jest dobry czas, myślę, że najlepiej w sobotę lub niedzielę o 15:00. Myślę, że to dobry czas, aby rozmowa nie poszła szybko w zapomnienie. Uważam, że wszystkie pytania powinny być zadane możliwie klarownie i przez wszystkich, aby nie było niepokoju na rynkach, ponieważ niektórzy handlują także surowcami i walutami. Jeśli jest taka potrzeba, jestem dostępny do odpowiedzi na wszystkie pytania.

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman

Cześć

Byki są trudne do opanowania. Analiza ciężkich wykresów Allianz i Deutsche Bank wskazuje dalszy wzrost kursów
dlatego też zbuduję małą pozycję długą w zakresie 7850-7900

Pozdrowienia

Cześć

DAX

Wygląda na to, że środkowa linia Bollingera nie powinna już zostać naruszona
więc kursy znów idą w górę

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć
Dla tych, którzy do tej pory są niepewni, wstawiłem tutaj wykres, który pokazuje, że zakres 7960-80 jest dość dobrą okazją do skorzystania z długiej pozycji.
Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Jak wynika z wykresu sezonowego, sezonowa niepewność w miesiącach wrzesień-listopad kolejny raz odzwierciedla się w bieżących ruchach Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman Gdzieś zawsze i ktoś ma odpowiedni wykres dla zakończonego lub trwającego trendu cenowego. Byłoby wspaniale, gdybyśmy z góry wiedzieli, jaki trend cenowy będzie obowiązywał przez następne 3 miesiące. Te wykresy, podobnie jak wszystko inne, należy jednak traktować z ostrożnością, ponieważ przedstawiają one średnie ceny z 32 lat. Jednakże nie mówią nam one, jak poszczególne lata się potoczyły. Nie chcę powiedzieć, że nie było takich lat, jak to się nam przedstawia na powyższym wykresie. Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman

Gdzieś zawsze istnieje odpowiedni wykres dla zakończonego lub trwającego trendu cenowego

Cześć Karat

chodziło o porównanie niepewności z punktu widzenia sezonowości

Cytat od Karata

Byłoby fajnie, gdybyśmy z góry wiedzieli, jaki trend cenowy będzie obowiązywał przez następne 3 miesiące.

również do tego wcześniej został wstawiony wykres z odpowiednimi danymi, patrz poprzednie wpisy

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

Technicy Elliota powiedzieliby cudowna korekta ABC))))))
choć sprawili, że wpadłem w dług, niedługo zostanie to jednak sfinalizowane, dzięki czemu można spodziewać się ruchu wzrostowego

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Cześć

Oto coś z strategią Turtle Soup
w handlu intraday

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć DAX Wśród inwestorów panuje bezgraniczne zaufanie, kursy są nadal kierowane przez optymistów, wszystko, co jest negatywne, jest ignorowane ponownie, w piątek po prostu przeskoczono nad tak istotnym indeksem sentymentu, jak gdyby nic się nie stało. Brak oznaczeń spadku tego indeksu nie miał znaczenia, ta obojętność w ostatnim czasie może wkrótce spotkać się z surowymi konsekwencjami. Chociaż wszystko wskazuje na dalszy wzrost, towarzyszy temu jednak pewien niedosyt. Technicznie Atak na długoterminową linię trendu wzrostowego w połowie sierpnia 2006 roku został odparty mocną reakcją wzrostową, od tego czasu kurs ciągle rośnie. Odległość kursu od linii podkreśla siłę byków, którzy nie zamierzają poddać się bez testowania szczytu z lipca 2006 roku na poziomie 8152 punktów - dopiero wtedy niedźwiedzie mogłyby ponownie zaangażować się i zabrać głos. Krótkoterminowo, po przekroczeniu poziomu 8020 rozpocznie się atak na opór na poziomie 8152 punktów. Jeśli kurs nie pokona 8020 punktów, spowoduje to kolejny atak na długoterminową linię trendu wzrostowego i dalszą falę spadkową aż do poziomu 7700 punktów. Powodzenia w nadchodzącym tygodniu Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć Pozdrowienia Amerykańskie dane makroekonomiczne wprowadzają giełdę w zakłopotanie Gospodarka największej na świecie potęgi osiągnęła niespodziewanie dużą dynamikę w trzecim kwartale - inflacja również przyspieszyła. Spowodowało to krótkotrwałe zamieszanie na giełdzie, która liczy na obniżkę stóp procentowych tego wieczoru. Jak podał rząd USA, gospodarka amerykańska w trzecim kwartale wzrosła tak dynamicznie, jak od początku ubiegłego roku nie była. PKB wzrosło według wstępnych danych o 3,9 procent w przeliczeniu na rok. Oznacza to nawet większe przyspieszenie wzrostu w porównaniu z drugim kwartałem, kiedy gospodarka wzrosła o 3,8 procent. Analitycy spodziewali się jednak wolniejszego wzrostu, średnio około 3,0 procent. Silnikami wzrostu były m.in. wzrost wydatków konsumpcyjnych i zwiększone eksport. Również dane inflacyjne, opublikowane wraz z danymi o wzroście gospodarczym, okazały się zaskakująco silne. Ważny dla USA wskaźnik inflacji bazujący na wydatkach konsumpcyjnych wzrósł annualizując o 3,0 procent. Eksperci spodziewali się jedynie 1,5 procent. W poprzednim kwartale wynosił on 1,4 procent. Ten indeks jest istotnym wskaźnikiem inflacji dla amerykańskiej Rezerwy Federalnej. W związku z tym rynki finansowe nerwowo zareagowały na dane makroekonomiczne. Pojawiają się obawy dotyczące polityki FED Kontrakty futures na główne indeksy giełdowe USA krótko spadły - pojawiły się krótkotrwałe obawy, że bank centralny, ze względu na rosnącą presję cenową, tym razem może zrezygnować z luzowania polityki pieniężnej. Jednak rynki akcji szybko się otrząsnęły i przed otwarciem Wall Street wzrosły. Większość uczestników rynkowych pozostaje przy swoich prognozach, że Rezerwa Federalna obniży stopy procentowe tego wieczoru o 25 punktów bazowych do 4,5 procent. Ale pojawiały się także sceptyczne głosy: Nie widzę powodu, dla którego FED miałby obniżyć stopy - powiedział giełdowiec. To z pewnością soczewka dla tych, którzy są zdania, że nie otrzymamy obniżki stóp - stwierdził analityk Rainer Sartoris z HSBC. FED rozwiąże to zagadkę dzisiaj wieczorem o godzinie 19:15 CET, kiedy ogłosi swoją decyzję. Słabe ogniwo - rynek hipoteczny Zresztą, eksperci ekonomiczni uzasadniają swoje przewidywanie kolejnej obniżki stóp głównie trwającą słabością na rynku nieruchomości Stanów Zjednoczonych. I tutaj nadal nie ma sygnałów poprawy. Pierwsze oznaki stabilizacji na rynku mieszkaniowym okazały się złudnym światełkiem nadziei. Według Helaby, wynikające z sektora nieruchomości ryzyka dla koniunktury - pomimo nieoczekiwanie silnego wzrostu gospodarczego USA - nadal mają potencjał znacznego obciążenia konsumpcji w najbliższych miesiącach. Chicagoński indeks menedżerów zakupów nieoczekiwanie słaby Dlatego rynki uważnie obserwują informacje dotyczące czwartego kwartału. Pierwszym wskaźnikiem dzisiaj był chicagoński indeks menedżerów zakupów za październik. Spadł on zrewizowany sezonowo z 54,2 punktów w poprzednim miesiącu do 49,7 punktów. Analitycy ankietowani przez Thomson Financial News spodziewali się średnio spadku do 53,0 punktów. Wartości indeksu powyżej 50 punktów sygnalizują ożywienie gospodarcze, podczas gdy wartości poniżej wskazują na spadek. Indeks Chicago jest uważany za wiarygodny wskaźnik dla krajowego indeksu ISM menedżerów zakupów.

Napisany przez Forexyman
Hej

List do instytucji finansowych

Ignorancja zbiera swoje żniwo. Klocki domina dalej się wali, ktoś kiedyś musi za to zapłacić. Teraz odkryto, że po zadłużeniu się na 1,2 miliarda dolarów w Deutsche Bank, największy na świecie koncern finansowy Citigroup potrzebuje aktualnie 30 miliardów dolarów, aby poprawić swoje lata niegospodarności. To ukazuje, jak głęboko banki tkwią w kryzysie i jak nieodpowiedzialnie wszystkie instytucje kredytowe zarządzały funduszami. Skądinąd, szefowie nie muszą płacić tych sum, wręcz przeciwnie, jeśli odejdą lub zostaną poproszeni o odejście, dostaną nawet dodatkową kasę za swoje zaniedbania. Tak właśnie jest, każdy dostaje to, na co zasługuje. Niestety, co najgorsze, to znowu mały człowiek musi ponosić konsekwencje tej całej niegospodarności i nikt nie będzie pociągnięty do odpowiedzialności. Sprawa jest taka, że elity zabierają sobie nawzajem ręce w górnej części, podczas gdy mały człowiek w dzisiejszych czasach może być uznany za niewiarygodnego kredytobiorcę, być może tylko z powodu 400 euro, które uniemożliwiają mu uzyskanie kredytu, ponieważ banki nadają mu wpis w nieskazitelnym Rejestrze Dłużników - Schufa. Nagle zauważa się, że wszystkie rady instytucji finansowych wychodzą z tych pieniędzy, które beztrosko wyrzucili. Jako zwykły obywatel mam prawo zaproponować paniom i panom z górnych pięter również postawienie się w kolejce i także dopisaniu się do Schufy, lub po prostu zlikwidujcie tę niepotrzebną instytucję, bo mały człowiek, którego dziś uznają za niewiarygodnego kredytobiorcę, pracował bardzo ciężko na te sumy, które zostały przez was beztrosko zniszczone. Być może te osoby są dziś niegodne kredytu, ale każdy dzień zaczyna się od nowa. Mam nadzieję, że i dla nich nadejdzie taki dzień.

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

wreszcie jakaś żona posprzątała choć trochę))) nawet jeśli wygląda pięknie, to nie zawsze ją widać))) Panowie szukają schronienia, gdzie teraz mogą się ukrywać. Możemy mieć nadzieję, że w końcu niektóre głowy powinny polecieć. Powinno być więcej odważnych osób, które otworzą usta na tę wieloletnią grę w piłkę, ta wzajemna gra musi wreszcie przestać, a instytucje muszą stać się bardziej przejrzyste, aby nie mogły już wszystkiego zamieść pod dywan.

Pozdrowienia

02.11.2007

Whitney trzyma Citigroup w obławie

Analityczka i żona wrestlera Meredith Whitney swoim obniżeniem ratingu Citigroup nie tylko wprawiła w niepokój rynki akcji na całym świecie i zniszczyła miliardy dolarów wartości, tylko w samych Stanach Zjednoczonych. Jej głośny sygnał kryzysu teraz może kosztować głowę szefa Citigroup, Princea. Kim jest ta kobieta?

Meredith Whitney z instytucji finansowej CIBC World Markets w swoim raporcie, który wywołał ostatni spadek kursów, zwróciła uwagę przede wszystkim na potrzebę kapitałową Citigroup. Bank musi pilnie pozyskać 30 miliardów dolarów poprzez obniżenie dywidendy, sprzedaż udziałów lub emisję akcji, aby wzmocnić swoje podstawy kapitałowe. Akcje Citigroup straciły w odpowiedzi prawie siedem procent w czwartek, obciążając ponownie w piątek firmy finansowe na całym świecie.

Charles jest problemowym księciem
W ten sposób dociąża także szefa Citigroup, Charlesa Princea. Żądanie inwestorów jego dymisji staje się coraz głośniejsze. Odejście Princea pomogłoby rozproszyć niektóre ciemne chmury unoszące się nad akcjami od miesięcy - powiedział Marschall Front, szef firmy inwestycyjnej Front Barnett Associates zaangażowanej w Citigroup. Jeśli Prince ustąpi, akcje mogą wzrosnąć natychmiast o dziesięć procent - prognozuje Front.

Wymagania dotyczące odejścia Princea stają się bardziej zdecydowane, powiedział Anton Schutz, szef firmy papierów wartościowych Mendon Capital inwestującej w Citigroup. Lee Delaporte z firmy handlowej Dreman Value Management wskazał na rosnącą presję w związku z dynamiką kursową: Akcje powoli dochodzą do punktu, w którym kierownictwo nie będzie mogło dłużej ignorować problemu Princea. Rzecznik Citigroup odmówił komentarza.

Taki sam los jak szef Merrill-Lynch?
Jednakże nie od czasu wybuchu kryzysu na rynku kredytowym Prince jest pod ostrzałem inwestorów. Już wcześniej krytykowano słabą dynamikę kursu akcji Citigroup w porównaniu z branżą. Od czasu objęcia stanowiska przez adwokata z wykształcenia w październiku 2003 roku akcje spadły o ponad 15 procent, podczas gdy odpowiedni indeks bankowy Philadelphia KBW wzrósł o prawie 13 procent. Inwestorzy krytykują, że Prince nie zdołał skutecznie napędzić dużego tankowca Citigroup naprzód. Szczególnie koszty wymknęły się spod kontroli.

Zaledwie trzy dni temu Stan ONeal, szef Merrill-Lynch, musiał ustąpić ze stanowiska z powodu miliardowych strat w trzecim kwartale. Następnie kurs akcji Merrill Lynch przez pewien czas wzrósł o ponad siedem procent. Inwestorzy w piątek niecierpliwie oczekiwali podobnego pozytywnego sygnału ze strony Citigroup, ale na razie na niego czekali z nadzieją.

Również w życiu prywatnym niezwykle wpływowa
Meredith Whitney ma 37 lat i jest żoną zawodowego wrestlera Johna Charlesa Layfielda. Ten mówi o swojej żonie: Wzięła na siebie wieśniaka jak ja i poprawiła mnie. Teraz już wiem, którą widelec użyć podczas kolacji - i piję swoje piwo ze szkła.

Napisany przez Forexyman

Charttechnicznie

Krótkoterminowo po przekroczeniu poziomu 8020, atak na opór przy 8152 punktach stanie się wyraźny. Jeśli natomiast kurs zawiedzie na poziomie 8020 punktów, doprowadzi to do kolejnego ataku na długoterminową linię trendu wzrostowego i dalszej fali spadkowej aż do 7700 punktów.

Powodzenia w nadchodzącym tygodniu.

Pozdrowienia.

Cześć.

DAX.

Moje obawy z zeszłego tygodnia sprawdziły się, niemiecki indeks akcji nie zdołał przekroczyć poziomu 8020, jak przewidywałem. Następujący potężny ruch na południe potwierdza również, że kolejny atak na długoterminową linię trendu wzrostowego może jeszcze nastąpić. Chociaż w piątek wsparcie krzyżowe między 7750 a 7800 początkowo się utrzymało, musi zostać jeszcze potwierdzone, że obecna ogólna sytuacja rynkowa może stać się nieco trudna. Charttechnicznie martwi mnie również wytworzona niedźwiedzia flaga.
Pomimo wszystkich tych negatywnych czynników nadal uważam, że obozowisko byków będzie nadal dominujące. Moje limitowe zlecenie na długą pozycję przy 7800 zostało osiągnięte i wykonane w piątek.
Powodzenia w nadchodzącym tygodniu.

Pozdrowienia.

Napisany przez Forexyman

i tym samym prowadzić do kolejnej fali spadkowej aż do 7700 punktów

Cześć

Piękny spektakl, jaki obecnie prezentuje niemiecki indeks główny
po osiągnięciu dolnego celu

Wiele pozdrowień

Napisany przez Forexyman
Cześć Co można powiedzieć, Amerykanie znów psują nam zupę No, poczekajmy, co jeszcze wyprawiają do zamknięcia giełdy Pozdrowienia

Napisany przez Riepen58
Chciałbym ponownie zwrócić uwagę, że podczas dni giełdowych o godzinie 10:00, 15:00 i 19:00 odbywa się spotkanie w pokoju czatowym. Czy to już umarło? Byłoby naprawdę szkoda.

Napisany przez Karat
Cześć Riepen58

Zazwyczaj zaglądam tutaj. Niestety, często albo zazwyczaj mam to wszystko na karku!

Byłoby fajnie, gdyby Forexyman również regularnie tu zajrzał.
Powinno to być łatwe. Pytania - odpowiedzi i koniec.
Na tyle wystarczyłoby 10 minut.

Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Forexyman
Cześć

DAX

po zakończeniu sezonu sprawozdawczego i pomimo solidnych wyników kwartalnych niemieckich przedsiębiorstw w międzynarodowym otoczeniu, obecnie zyski są obiektem zainteresowania, a niepewne skutki kryzysu kredytowego dla gospodarki realnej sprawiają, że niemiecki indeks główny spada poniżej istotnych poziomów wsparcia.
Niestety, lepsze od oczekiwań dane dotyczące koniunktury w USA nie zmieniły tego stanu rzeczy.

Analiza techniczna

Naruszenie linii 90-dniowej sugeruje dalsze spadki do poziomu 7550, na którym przebiega retracement 38,20%, na którym można spodziewać się pierwszej reakcji wzrostowej i mieć nadzieję na kontynuację rajdu końcoworocznego.
Jeśli ta reakcja okaże się zbyt słaba, długoterminowe konsekwencje mogą być bardzo poważne, a przyspieszenie tendencji spadkowej nieuniknione.

P.S. Mam nadzieję, że udało mi się odpowiedzieć na niektóre pytania

Może także kilka słów na temat udziału w czacie

Drodzy przyjaciele, nie możecie mnie obarczać winą, ponieważ zawsze byłem dostępny, aby udzielić wsparcia, niestety, ze względu na niewielkie zapotrzebowanie, nie chcę być jedynym artystą estradowym, ponieważ i tak mam niewiele czasu, chciałbym jednak serdecznie podziękować wszystkim za okazane zaufanie.

Wiele pozdrowień

Napisany przez Riepen58
Cześć Forex, czy teraz czat został uśpiony? Nikomu nie przypisuje się winy, dlaczego tak. Trochę szkoda. Będę jednak od czasu do czasu zajrzeć. Chciałbym tylko zauważyć, że na początku nikt nie mógł liczyć na wielki ruch. Do zobaczenia.

Napisany przez Forexyman

Cześć Forex,
czy chatroom już zasnął?

Cześć Riepen
nie, ponieważ ze względu na niewielkie zainteresowanie uzgodniono ze mną spotkanie raz w miesiącu
więc następne spotkanie odbędzie się w następny weekend najprawdopodobniej
dokładna data zostanie podana w odpowiednim czasie, więc będziecie mieli czas przygotować pytania

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

DAX

Technicznie

Przekroczenie linii 90-dniowej sugeruje dalsze zejście w okolice 7550, gdzie znajduje się Retracement 38,20%. Oczekiwana jest reakcja wzrostowa w tym obszarze, która podtrzymuje nadzieję na rajd końcoworoczny. Jeśli ta reakcja okaże się zbyt słaba, spodziewane są poważne konsekwencje w długoterminowej perspektywie, a przyspieszenie trendu spadkowego byłoby nieuniknione.

Cześć

DAX

Koniec spadków nie jest w zasięgu wzroku. Po tym, jak indeks Dow Jonesa wieczorem spadł poniżej poziomu 13 000 punktów, L-Dax miał wolną drogę — w dół.
Czy to pułapka niedźwiedzia, okaże się w nadchodzących dniach.

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Charttechnisch

....Jeśli ta reakcja okaże się zbyt słaba, skutki długoterminowe będą bardzo poważne, a przyspieszenie trendu spadkowego będzie nieuniknione.

Pozdrowienia

Cześć

Dziękujemy, Panie Bernanke
Obniżenie prognozy wzrostu przez amerykańskiego prezesa FED spowodowało spadek niemieckiego indeksu głównego poniżej linii 200-dniowej
Następnym celem jest teraz obszar 7200

Pozdrowienia

Napisany przez kayli30
Witam Beat,

Czy mógłbym Cię wynająć na krótki czas, ponieważ jako udany inwestor i trader na pewno mógłbyś mi się przydać.

Osobiście nie orientuję się jeszcze w sprawach giełdy. Na pewno dobrze jest znać kogoś, kto lepiej się na tych sprawach zna! Chciałbym tak bardzo zacząć, ale niestety jestem laikiem...

Życzę Ci miłego czasu!

Pozdrowienia
Kayli
Tutaj na forum występują praktycznie tylko inwestorzy oraz traderzy średnio- i krótkoterminowi. Daytraderzy są raczej mniejszością wśród mniejszości. Nie potrzebuję daytradingu, ponieważ nie pasuje to do mojego konceptu. Ale jako - mam nadzieję - udany inwestor i trader zawsze jestem zainteresowany nowościami. W naszym świecie wszystko sprowadza się do kilku aksjomatów, więc na pewno na tym skorzystam. Bardzo miło, że chcesz nam dać wskazówki i instrukcje dotyczące precyzyjnego ustalania wejścia i wyjścia, SL itp.

Napisany przez Forexyman

Czy mogłabym Cię wynająć na krótki czas?

Cześć Kayli,

Witaj na forum,

do wynajęcia odpowiednie są SIXT lub Europcar, niestety nie jestem odpowiedni))

Cytat kayli30

Osobiście jeszcze nie odnalazłam się w działalności giełdowej.

Sukces wynika z samoświadomości, dlatego ważne jest zadanie sobie pytania, dlaczego tak jest. To nie jest łatwe zadanie.

Cytat kayli30

Chciałabym tak bardzo zacząć, niestety jestem laikiem...

Na początek przeszukaj informacje, czytaj wiele, staraj się zrozumieć aktualności.
Przejrzyj wykresy, które są obecnie dostępne wszędzie za darmo, i spróbuj wypracować kilka strategii w swojej głowie. Następnie ćwicz gdzieś na koncie demo.
Tylko ten, kto pozostaje aktywny i robi swoje zadanie domowe dobrze, ten otrzyma za to wynagrodzenie.

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

następnym celem powinien być obszar 7200

Witaj

Nadal brak oznak złagodzenia na rynkach akcji
chociaż nastroje zakupowe Amerykanów mogą w najbliższym czasie wprowadzić pozytywną zmianę i bardzo szybki zwrot trendu
jednak obecnie scenariusz pozostaje taki sam, więc nadal należy spodziewać się spadków

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Witaj

Nadal brak oznak rozluźnienia na rynkach akcji.
Chociaż zakupowa ochota Amerykanów może w najbliższym czasie przynieść pozytywny nastrój i szybko rozpocząć bardzo szybką zmianę trendu.

Pozdrawiam

Witaj

Jak przypuszczano, dzisiaj wyraźnie stało się to, na co zwracałem uwagę.
Dlatego dzisiaj oczekiwany szybki zwrot prawdopodobnie będzie uruchomiony szybciej niż się spodziewano, dzisiejsza odwrócona świeca mogłaby być na to sygnałem.
Jest teraz odpowiedni czas, by zwiększyć udziały w niektórych akcjach.
Czy z tego może wyniknąć rajd, to się jeszcze okaże.

Podsumowanie: Zbuduj długą pozycję w DAX.

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Cześć DAX Nowe nadzieje na zakończenie kryzysu na rynku hipotecznym w USA oraz oczekiwanie na kolejne obniżki stóp procentowych doprowadziły w zeszłym tygodniu do odbicia na rynkach akcji. Dzięki pozytywnym nastrojom Niemiecki Indeks Giełdowy mógł zrelaksowany z zyskiem przejść na weekend. Wysokie ceny surowców i słaby dolar mogą jednak w najbliższych tygodniach stać się czynnikami obciążającymi, ważne dane gospodarcze w tym tygodniu mogą nadal powodować zmienność, co oznacza, że należy początkowo spodziewać się konsolidacji. Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Wniosek: Buduj długą pozycję na DAX-ie

Witaj

DAX

Technicznie niemiecki indeks główny zajął oczekiwaną przerwę i teraz w okolicach 7750 oferuje kolejną okazję do wejścia na rynek.

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman
Niestety, już wcześniej wszedłem w pozycję LONG przed Twoim postem. Nie sądziłem, że pojawi się od Ciebie jakieś ogłoszenie.
Jeśli teraz cena pójdzie w górę, wszystko będzie w porządku.

Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Forexyman

Cześć Forexyman!
Niestety, wcześniej już otworzyłem pozycję na zwyżkę przed twoim komentarzem. Nie sądziłem, że otrzymam od ciebie jakąś wiadomość.
Jeśli teraz będzie wzrost, to wszystko w porządku.

Karat

Cześć Karat!

Na razie wszystko jest w porządku, to nie dotyczy nas, ponieważ już wcześniej wszedłem w długą pozycję, ale nie jesteśmy sami, możliwe, że niektórzy są jeszcze niepewni, i można by otworzyć kolejną długą pozycję, jeśli się chce. To jest czas świąt, nie zapominaj, że jest przyjemniej mieć trochę więcej pieniędzy w kieszeni))))))))
Więc zachowaj cierpliwość, wszystko jest w porządku dla tych, którzy już są w długiej pozycji.

Wiele pozdrowień!

Napisany przez Forexyman
Cześć

DAX

naprawdę się dzieje, gdy się przyjrzeć wykresowi intraday
i Karat powinien teraz się radować))))))))))))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
i dodaj kolejny wykres intraday Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
więc inna flaga))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
i wybuch tego nie zajął długo

muszę wyjść powodzenia

był miły dzień)))

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman

Ja też wychodzę. Zrealizowany zysk.

7780 do 7720 to następne dolne punkty, jeśli teraz zacznie spadać.
Limit 7850 powinien być decydujący!

Karat

Napisany przez Forexyman

Cześć Forexyman

Ja też wychodzę. Zrealizowana wygrana.

7780 do 7720 to następne minima, jeśli teraz ma spaść
Limit 7850 powinien być decydujący!

Karat

Cześć Karat

Gratulacje

moje limity są znane, nic więcej nie zostanie obecnie podjęte przeze mnie (krótkoterminowa pozycja)

Pozdrawiam

Napisany przez Karat
Przy jakim limicie znowu będziecie grać na wzrosty?

Przy jakim limicie znowu będziecie grać na spadki?

To nie jest znane i może się zmieniać codziennie, w zależności od tego, jaki był kurs zamknięcia, najwyższy lub najniższy dzień wcześniej. Prawda?

Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Forexyman

Po jakim limicie znów idziesz na długą stronę?

Po jakim limicie znów idziesz na krótką stronę?

To nie jest znane i może się zmieniać codziennie, w zależności od tego, jaki był poprzedniego dnia kurs zamknięcia, najwyższy lub najniższy. Czyż nie?

Karat

Cześć Karat

Średnioterminowo jestem dłużej zaangażowany z mniejszym dźwignią, od kiedy jest to znane.
dla krótkoterminowego handlu lub daytradingu
ponieważ tam używany jest zupełnie inny produkt dźwigniowy, który jest bardziej ryzykowny
te pozycje czasem są sprzedawane ponownie w ciągu dnia
decyzja kiedy ponownie otworzyć pozycję (krótkoterminową)
opłacalnie wydaje się nie zależeć od tego, jak zakończył się dzień poprzedni, bo wtedy dziś moglibyśmy być na minusie z powodu gapy))) decydują inne czynniki, jednym z nich jest na przykład bieżący nastrój
dotyczący limity
przewiń trochę w górę, tam jest podane ograniczenie

Pozdrawiam serdecznie

Napisany przez Karat
Zajęło by Ci mniej czasu, aby od razu napisać limity. Ale ok, nie będę już pytać i samodzielnie podejmować decyzje. Przepraszam Karat

Napisany przez Forexyman

Du potrzebowałbyś mniej czasu, żeby od razu napisać limity.

Ale ok, w przyszłości nie będę już pytać i sam będę decydować.

Przepraszam
Karat

Cześć Karat

teraz nie rozumiem twojej reakcji
Zadałeś mi pytanie, a ja na nie odpowiedziałem
O co dokładnie chcesz się jeszcze spytać?
Czy chcesz nowy punkt wejścia? dla krótkoterminowego tradingu czy szukasz punktu wejścia dla średnioterminowego tradingu?
To dziecinne zachowanie naprawdę nie jest konieczne
Nie pozostawiłem żadnego pytania otwartego, dlatego ta reakcja jest dla mnie niezrozumiała

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Jestem teraz krótki na indeksie DAX przy 7930!

Forexymanie, często rozmawiamy obok siebie. Zastanawiam się, jak mam zadać pytanie, a ty nie wiesz, jak na nie odpowiedzieć.

Handluję produktami z dźwignią, ale nie zbyt dużą. Kiedy pytam o pozycję krótką lub długą, zazwyczaj jest to punkt zwrotny, gdzie cena idzie w górę lub w dół. Jako odpowiedź wystarczy mi na przykład:

Tak, długa (krótka) od lub przy punktach ........

To wszystko! Nie musisz tłumaczyć dlaczego. Chcę po prostu poznać Twoje zdanie. Zastanawiam się wcześniej. Moje myśli nie zawsze są takie same jak Twoje, dlatego zadaję pytanie. Gdybyś myślał jak ja, nie musiałbym pytać. Po prostu chcę poznać Twoje kompetentne zdanie. To wszystko!

Jeśli nie odpowiada Ci to, naturalnie to zaakceptuję. Jeśli jest ok, będę pytał dalej.

Karat
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!