Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez ADMCI4
Cześć CFO,

gdybym teraz grał na trąbce DC, musiałbym zapytać, jak w takim razie DC ma zapłacić rachunek cateringu, skoro nie mają już kontroli nad zebranymi pieniędzmi!?!? Żarty na bok - z poważaniem, nie mam pojęcia, czy rachunek za imprezę został już uregulowany. Być może mieliby ochotę nam o tym powiedzieć, tylko tak z ciekawości...

Pozdrowienia
Śnieżny

Napisany przez sbs
Proszę zajrzeć na następującą stronę:

https://www.swiss-advocate.com/publik...sverwalter.doc

Cytat:

Łatwo rozpoznać operacje oszukańcze, gdy w dokumentach pojawiają się typowe dla oszustw pseudofachowe terminy lub kluczowe zdania. Te werbalne instrumenty często przekonują nawet tzw. ekspertów, takich jak bankierzy i prawnicy. Istnieje kilkaset pseudonaukowych terminów, których wymienienie wykracza poza zakres tego artykułu. W zasadzie jednak można wyróżnić cztery kategorie kluczowych słów:
Określenia nieistniejących form inwestycji, takie jak np. obligacje w dolarach amerykańskich, notatki federalne, notatki średnioterminowe czy programy zablokowanych aktywów. Wykorzystanie niemożliwych elementów transferu bankowego, takich jak instrumenty bankowe Prime, zlecenia na zakup zabezpieczeń, zablokowane depozyty funduszy. Problemowe ogólne terminy bankowe, takie jak OKD (stara kuwejcka dinara), SKR (kwit przechowalniczy) czy Międzynarodowy Dzień Bankowości. Kwit przechowalniczy: pozdrowienia dla Forsum

Napisany przez sbs
Jeszcze o rzekomym zabezpieczeniu:

Cytat z certyfikatu (finanse) - Wikipedia:
Ze względu na swoją naturę prawną jako papier wartościowy, istnieje ryzyko, że w przypadku niewypłacalności emitenta może nastąpić całkowita utrata zainwestowanego kapitału.

Więc drodzy Forsum (czy powinienem powiedzieć panie Blashchek?) - nawet jeśli byłbym skłonny Wam choć trochę uwierzyć... zabezpieczenie czymś takim jak certyfikat (który nawet nie jest wystawiony przez bank) jest śmieszne. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że firma zabezpieczająca sama ma bardzo niski kapitał własny. Jest to tak, jakby żebrak powiedział milionerowi, że on weźmie na siebie jego długi... Śmiechu warte!

Moim zdaniem sprawcy przestępstw na rynkach kapitałowych powinni trafić za kratki. Mam nadzieję, że prokuratura dobrze wykona swoją pracę i zapobiegnie dalszym stratom.

Napisany przez CFO
@dc_c: Absolut nie chwalę się znajomością łaciny, po prostu staram się dostosować do poziomu Dividium (łac. Dzielmy się). @schneemann: Firma Rufener, Zurych jako organizator eventów na pewno może odpowiedzieć na nasze pytanie. Kto teraz rozpocznie akcję, czyli zgłoszenie do BAFIN lub organów finansowych na Isle of Man, czy w Londynie?.

Myślę, że w przypadku Dividium Capital wkrótce będzie wyglądać to tak, jak bardzo trafnie wyraża to angielskie przysłowie: This is the situation when the shit hits the fan, czyli dosłownie, kiedy odleci ci na w mną.

Prawdopodobnie usłyszymy teraz od forsum i innych, że dokładnie to się stało i wszyscy zazdrośni zniszczyli tak dobry koncept kłamstwami.

Chodzi tu o Dividium Capital i po prostu nie można milczeć, gdy ktokolwiek poleca to konstrukcję jako narzędzie inwestycyjne. Jak się zmusić, aby zgłębić tę bańkę inwestycyjną? Moja ciotka zapytała mnie, czy powinna zainwestować pieniądze w Dividium - znajomy polecił jej to jako pośrednik w Dividium. Chciałem poznać szczegóły strategii inwestycyjnej, które instytucje bankowe udzielają gwarancji, aktualne liczby potwierdzone przez niezależny organ kontrolny, licencję na handel pieniędzmi itd. Gdy pośrednik zablokował mnie i uznał za niewiedzącego, zacząłem się interesować.

Zakładam, że cała sprawa przebiegnie teraz zgodnie ze zwyczajowym przebiegiem upadłości i likwidacji. Szczęśliwi są inwestorzy pierwszej godziny, jeśli wyjdą bezkarnie.

Tak łatwo jednak nie jest przeprowadzić ludzi za nos.

Napisany przez forsum
Cześć drodzy czytelnicy,

po tym, jak jeszcze jeden jasnowidz zabrał głos na forum, ostatecznie opuszczam tę nonsensowną i całkowicie zbędną platformę. Wygląda na to, że niektórzy na forum stracili umiejętność czytania i faktycznie potrafią rozerwać i zmieniać proste i zrozumiałe zależności według własnych fantazji. Brawo!!! Być może faktycznie jestem głupi, że w ogóle odpowiadam na tyle nonsensu, ale z pewnością nie jestem osobą, która w tym forum przekręca jasne fakty, tak jak to robią niektórzy zdecydowanie tutaj!!! W przeciwieństwie do tych panów, ja i mój prawnik zdobyliśmy istotne informacje dotyczące DC potrzebne do podjęcia decyzji inwestycyjnych! Ostateczny temat na forum brzmi Inwestowanie... ale w co. Gdyby którykolwiek czytelnik mógłby przedstawić mi akceptowalną propozycję, wizyta na tym forum miałaby choć trochę sensu...
Dotąd nic; kompletna klapa!!!
Poza inscenizowanymi przez niektórych komentatorów, częściowo także dyskryminacyjnymi i niezrozumiałymi kampaniami przeciwko Dividium Capital Group Ltd. Można by pomyśleć, że zorganizowano konkurs w celu zrujnowania tej firmy. Żaden przeciętny człowiek nie wpadłby na pomysł pisania takiej oczywistej bzdury o firmie, gdyby nie było tego warte. Czyż można podejrzewać, że ktoś dostaje wynagrodzenie za udostępnienie tych udowodnionych jako fałszywe treści??? Pragnę zauważyć, że publikacja fałszywych lub nieprawdziwych informacji może mieć poważne konsekwencje prawne!

Ponieważ jestem obecnie inwestorem w DC, nie mieszkam w Niemczech i w związku z tym nie mam nic wspólnego z Bafin ani Finma, mam nadzieję, że mam prawo samodzielnie podejmować decyzje inwestycyjne. Mam nadzieję, że to będzie uszanowane. Ponieważ od pewnego czasu korzystam z korzyści wynikających z inwestycji, mogę z własnego doświadczenia stwierdzić następujące rzeczy; Tak, pieniądze są zawsze dostępne; Tak, są również wyciągi z transakcji i; Tak, bank został już nabyty przed oficjalnym rozpoczęciem działalności i licencje zostały przekazane i nie;... większość krytyków tutaj na forum po prostu się nie zorientowała, w przeciwnym razie nie było by tyle bzdury, której podstawą oczywiście całkowicie brakuje.

Prześmiewcy służbowi zawsze mają możliwość lokowania swojego kapitału w wysokości 5 - 9% w banku, takim jak np. Kaupthing czy Lehman Brothers... to są instytucje, które również posiadają wymagane zezwolenia, zainwestować... Czy coś przeoczyłem... Ach tak, one już zbankrutowały...

Szczerze mówiąc, jest mi obojętne, co tu dalej będzie opowiadane. Ja osobiście będę bardzo uważnie obserwować rynek kapitałowy i być może podejmę kilka innych inwestycji, ale z pewnością nie w wysokości od 2 do 5% rocznie. Na szczęście mam własną firmę, daleko od Niemiec, która, dzięki Bogu, nie ma już wiele wspólnego z finansami, oraz wiele dobrych relacji, które chętnie pomogą w razie potrzeby. Teraz uważam to za stratę czasu, która spędziłem na tym forum. Obiektywność... kompletna klapa... Merytoryczny argument... praktycznie nieobecny. No cóż, na koniec chciałbym jednak zgodzić się z Bałwanem w jednym aspekcie dotyczącym DC. Kto się śmieje na końcu, śmieje najlepiej. Poczekajmy zobaczymy...

Życzę wszystkim czytelnikom dużo zabawy w komentowaniu itp...

Pozdrowienia

Napisany przez sbs
@CFO: Tak, najwyższy czas zaangażować BAFIN.

Czy istnieje formularz online do zgłoszenia do prokuratury lub BAFIN? Kto się na tym zna? Proszę o odpowiedź.

Napisany przez sbs
@Forsum: Fakty byłyby tutaj naprawdę wskazane!

Oczywiście na rynku kapitałowym można uzyskać również więcej niż 2-3% zwrotu. Ale w zależności od inwestycji zwiększa się również ryzyko. A propos, zastanawiam się, kto tu ujawnia się jako niekompetentny?

Bank, który dziś oferuje 7% odsetek od kapitału - bez ryzyka - możesz mi (Forssum) chętnie podać. Natychmiast tam ulokuję swoje pieniądze. Proszę podaj tutaj link - i nie wymiguj się!

Proszę pamiętać: Gospodarka narodowa przynajmniej w Niemczech skurczy się w tym roku o około 5%. Kto w takich warunkach osiąga nawet 3% zwrotu z inwestowanego kapitału (bez ryzyka), jest już bardzo dobry.

Proszę nie mylić tutaj zwrotu z kapitału obcego z rentownością kapitału własnego firmy.

Nie mogę już dłużej słyszeć gadania o złym zwrocie z inwestycji w banku - chciwość z ostatnich lat pokazała, co osiągnęli chciwi: W wielu przypadkach mają dziś mniej niż gdyby zainwestowali w banku z oprocentowaniem 1,5% (patrz rozwój akcji, funduszy, certyfikatów, itp.).

Napisany przez sbs
Przy okazji oto dane naszego dyrektora generalnego z Dividium Capital:
https://www.xing.com/profile/Frank_Bell2

Wyciąg:

DIVIDIUM CAPITAL LTD, https://www.dividium.com
Branża: Bankowość inwestycyjna, 201-500 pracowników

201-500 pracowników???? Wydaje mi się, że ktoś tu mocno przesadza...

Napisany przez CFO
@sbs: Najlepiej skontaktować się za pośrednictwem strony kontaktowej bafin, więc nie formularza skarg, ale dalej na dole można wpisać swobodny tekst. Najlepiej niech to zrobi ktoś z Niemiec.

BaFin - Kontakt

Napisany przez ADMCI4
Witaj CFO, witaj sbs, witaj czytający,

O BAFin zadbanie, nie martw się. Zrobię to jeszcze dzisiaj. Zobaczymy, co na to powiedzą. Poinformuję, gdy tylko otrzymam odpowiedź.

Kiedy ktoś na swojej stronie internetowej mówi o 201-500 pracownikach, przypomina mi to typowe gadanie sprzedawców, którzy zawsze chcą wydawać się więksi, niż są naprawdę. Gdy inwestycja idzie na marne, oczywiście zawsze winny jest ktoś inny, a biedny sprzedawca nawet z najlepszą wolą - i uwierz mi, naprawdę chce dobrze dla ciebie - nie potrafił tego zauważyć.

CFO, proszę, biorąc pod uwagę twoje oczywiste kontakty zagraniczne, skontaktuj się z brytyjskim organem nadzoru finansowego. Czas przerwać się z bezczynności wobec tych nieuczciwych działań. Sygnały zagrażające już przekonanym inwestorom są zbyt wyraźne. Pozostańmy czujni i zgłębmy sprawę.

Ponownie do CFO: Czy mogłeś przyjrzeć się genialnym materiałom sprzedażowym pośrednika DC? Są legendarne, rzadko widziałem coś tak nieudolnego i bez sensu jak ten chłam (aby pozostać w tonie forsum). Ale nie martw się, i to trafi do BAFin.

I CFO: Dla pierwszych inwestorów problematyczne jest zgodnie z niemieckim prawem, gdy zdobyli więcej, niż wpłacili. To właśnie teraz doświadczamy w tej kancelarii z nieszczęśliwymi inwestorami Phoenix, którzy są teraz żądani przez syndyka do zwrotu zysków z fałszywych transakcji. Można prosić tylko o raty.

Z walczącym pozdrowieniem
Bałwan

Napisany przez ADMCI4
Tak, BaFin jest poinformowane. Zobaczymy, czy zainteresują się tą sprawą. Pozdrowienia Bałwan

Napisany przez Alexste1

Cześć,

miałem prawie to samo... odziedziczyłem pewną sumę pieniędzy. Chciałem ją zainwestować, ale zdecydowałem się poszukać innych opcji. Wtedy natrafiłem na ogłoszenie, które najpierw wydawało mi się oszustwem, ale tak nie było. Ta firma nie jest tak powszechnie znana w internecie, więc nie jest znana wszystkim... w każdym razie napisałem do nich, dostałem indywidualną ofertę, podpisałem ją, a następnie przelałem znaczną sumę pieniędzy za pomocą ekspresowego przelewu. Poczułem się trochę winny, myśląc, że straciłem pieniądze, ale po 3 dniach cała podwójna kwota wróciła! Byłem tak ulżony i szczęśliwy. Szkoda, że można to zrobić tylko raz

Zdecydowanie warto!

Cześć wszystkim,

Jestem zaskoczony, jak to ma działać.
Ale co mnie najbardziej dziwi, to fakt, że zawsze mówi się tylko o jednym aspekcie. Inwestycje są ważne, oczywiście, ale są rzeczy ważniejsze niż to.

Pozdrawiam, Alexte

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym zauważyć, że szkoda, iż forsum już więcej tutaj nie zamieszcza postów. Jego zakręcone, zmysłowe wypowiedzi zawsze mnie rozbawiały - i mówię to zupełnie serio. Niektórzy sprzedawcy mogliby się wiele nauczyć od takiej retoryki - jestem pewien, że w połączeniu z dobrym i solidnym produktem, gdzie czasami pojawiają się również konkretne treści, byłoby to świetne!

Napisany przez CFO
To naprawdę zrobiło się niesamowicie cicho. Protagoniści DC zbierają się pewnie do szturmu.
@schneemann: Badania w UK są w toku, mam kontakty. Tam justycja działa powoli, więc oczekuję informacji dopiero za kilka tygodni.
Materiały sprzedażowe nie zostały mi pokazane. Naprawdę szkoda, bo chciałem się jeszcze trochę pobawić. Prawdopodobnie mój błąd polegał na tym, że na początku rozmowy zapytałem zbyt zdecydowanie.
@forsum: Bylibyśmy wdzięczni, gdybyś już więcej nie wypowiadał się na temat DC w tonie biblijnego kazania. W przeciwnym razie jest to miejsce do swobodnego wyrażania opinii.
W życiu są naprawdę ważniejsze rzeczy niż wysokie zyski

Napisany przez eismann
schneemann, nie spotkałem niczego bardziej szalonego niż ty. Poza tym nie zostałeś ujawniony jako prawnik, tylko jako były pracownik DC. Prawdopodobnie pomyliłeś reprezentowanie DC z reprezentowaniem jako prawnik. Ty durniu

Przeczytaj swoje gówno sam:

Problemem dla pierwszych inwestorów zgodnie z niemieckim prawem jest przynajmniej wtedy, gdy otrzymali więcej niż wpłacili. Obecnie w kancelarii doświadczamy tego z biednymi inwestorami Phoenix, którzy są żądani przez syndyka wypłacenia zysków z papieru. Można tylko prosić o raty.

Z buntowniczym pozdrowieniem
Schneemann

Och, przecież ty widziałeś, jak inwestorzy dostawali więcej niż wpłacili??? Czy u ciebie też tak jest??? O mamo, szczęściarzu

Napisany przez CFO
@schneemann: Oczywiście nie wszyscy tutaj na forum rozumieją temat zwrotu fikcyjnych zysków, inaczej nie zszedłby tak często do języka wulgarnego. Ale cóż, to dowodzi, że na tym planecie, a zwłaszcza na forum, jest sporo funkcjonalnych analfabetów.

Tak więc, jako amuse bouche na czas oczekiwania, starszy artykuł dotyczący działań Pana Blashchaka (dawniej Hader)

Oferta podejrzana - artykuł - SPIEGEL WISSEN - Słownik, Wikipedia i Archiwum SPIEGEL

W artykule podano właściwe zawód Pana Blashchaka, a mianowicie makler śmieci, ponieważ nadal handluje on odpadami, czyli bezwartościowymi certyfikatami na złoto.

Miłego wieczoru

Napisany przez ADMCI4
Komentarz Dividium z dnia 28.04.:

Dividium Capital: Strona główna

Poza treścią, mam nieodparte wrażenie, że Forsum i Josef Blashchak to ta sama osoba, tylko z powodu sposobu pisania.

Jestem ciekaw Waszych opinii!

Napisany przez eismann
Tutaj znajduje się poprawne określenie zawodu pana Blashchaka, czyli makler śmieci, ponieważ nadal handluje on śmieciami, czyli bezwartościowymi certyfikatami złota.

A CFO, skąd masz te mądrości? Czy potrafisz udowodnić to stwierdzenie? Tutaj są tylko puste słowa od głupków.

Napisany przez sbs
@Schneemann: Dziękuję za aktywację BAFIN - najwyższy czas, aby DC został powstrzymany - także w Niemczech. Tak trzymaj i tysiąc razy dziękuję!

@CFO: Doskonałe badania dotyczące pana Hadera. Ciekawe, jaką przeszłość ma ten facet.

To dziwne, że są ludzie, którzy myślą: no cóż, dawniej CFO był przestępcą - ale teraz poprawił się... gdzie wy żyjecie w ogóle?? Nie można być bardziej naiwnym. Czy jestem tu w jakiejś sekt? Nie dziwcie się, jeśli zostaniecie oszukani.

@Eismann: Czujesz się zaatakowany, bo DC zaczyna być powoli ścigany? Dlaczego więc te agresje? Młyny wymiaru sprawiedliwości mielą wolno, ale mielą - już nie mogę się doczekać raportu końcowego Finmy.

Napisany przez ADMCI4
Na co właściwie odnosi się Dividium w swoim oświadczeniu z dnia 28.04.? Mam wrażenie, że rzekome cytaty dotyczące dzisiejszego artykułu pana Hergera w Thurgauer nie występują w tym artykule. Nie znajduję tam

Dividium zwodzi inwestorów
nie pozostawia wątpliwości, że szwajcarska firma Helvetic Security Hosue AG potwierdziła istnienie zabezpieczenia na miliardy

Dalej czytamy, że Herger miał powiedzieć pracownikowi Helvetic Security, że sam nie kupiłby tego papieru nawet za mniej niż 1000 franków.
Także tego fragmentu nie ma w artykule pana Hergera.

Czy tutaj celowo przypisano Herrgerowi nieprawdziwe wypowiedzi, aby łatwiej sprzedać nieostrożnym inwestorom obraz niesolidnych dziennikarzy, czy istnieje inna wyjaśnienie tych anomalii (może wersja drukowana różni się od online)?

Szkoda, że Herrger jeszcze nie zabrał głosu w tej sprawie; jednak mogę to zrozumieć z pewnych powodów - ale jestem też pewien, że czyta te wpisy.

Napisany przez sbs
Istnieje nowy artykuł w Thurgauer Zeitung na ten temat: Frauenfeld: Dividium täuscht Anleger - Thurgau: Dossier - thurgauerzeitung.ch Jeśli teraz ktoś zainwestuje w ten interes, nie da się mu już pomóc.

Napisany przez sbs
I jeszcze jeden artykuł z Thurgauer Zeitung:

Thundorf: Połączenie z Dividium: „Byłem odpowiedzialny jedynie za księgowość” - News Thurgau: Frauenfeld - thurgauerzeitung.ch

Napisany przez fruehling
Czy ktoś zauważył, że DC usunął swoją najnowszą ofertę ze swojej strony internetowej???! Czy inwestycje początkowe w wysokości co najmniej 100 000 euro nie są sprzeczne z filozofią Davida DC??? Czy ktoś wie, co się stało z tą ofertą i czy jest nadal aktualna??

@eismann: no no, kto tak od razu się denerwuje? Jedyną paplaniną (dosłownie mówiąc) słyszymy od forsum i Ciebie. Dlaczego nie powiesz w końcu czegoś konkretnego albo przyznasz, że nie macie żadnych faktów!!

Pozdrowienia, f.

Napisany przez CFO
Na czerwono i pogrubienie - tak będą wyglądać w niedalekiej przyszłości liczby sukcesu DC. Wygląda na to, że tutaj nie tylko funkcjonalni analfabeci, ale także użytkownicy internetu, którzy nie są zaznajomieni z klikaniem linków (patrz artykuł w archiwum Spiegel). Jak już wcześniej wspomniano, opowieści o DC będą stopniowo podawane na srebrnej tacy. Nic nie możemy zrobić, że istnieją ludzie chciwi i o IQ poniżej temperatury ciała. Najczęściej piszą oni na czerwono i pogrubione. Czy chcesz kolejny przykład MLM-ów związanych z Dividium? FrankBerner: Pieniężna łódź ratunkowa. (dla tych, którzy piszą na czerwono i pogrubione: kliknij dwukrotnie, aby przejść do strony internetowej) Faktycznie ktoś oferuje DC jako Pieniężną łódź ratunkową. W internecie znajduje się niewielu wolnych agentów, którzy oferują DC jako rewelacyjną inwestycję pieniężną. Może być, że jestem zrośnięty były agentem DC? Istnieją dwa powody, które temu przeczą. 1. Nie piszę na stronach długich oświadczeń à la forsum 2. Nie zacytuję nic na czerwono i pogrubione. P.S. Moje majątek może nie dorównywać zyskom DC, ale substancja jest nadal obecna, dzięki własności nieruchomości i banku z gwarancją państwową. Bądź spokojny i napisz swój następny tekst na niebiesko i pogrubione. @onki: Sprostowanie jest raczej wstydliwe (Cała zawartość i błąd w pisowni: Helvetic Secuity House). Ale jako Szwajcar nie wolno mi odwiedzać tej strony - przepraszam, DC

Napisany przez natascha
Witajcie,

Wygląda na to, że muszę przyłączyć się do krytyków DC. Pewien znajomy zapytał mnie kiedyś, czy powinien zainwestować w DC. Odradziłem mu to z następujących powodów:
1. Dotychczasowa umowa była napisana w angielskim języku prawniczym, który z trudem rozumiałem nawet ja (a mój angielski jest całkiem dobry), a mój znajomy w ogóle nie zrozumiał.
To, co uważałem za nieakceptowalne, to fakt, że umowa wyraźnie podlegała angielskiemu prawu, a nie szwajcarskiemu.
Ponadto ciągle mowa była o Joint Ventures między stronami umowy, a nie byłem pewien, co to ostatecznie oznacza prawnie (szczególnie jeśli jedną ze stron jest osoba fizyczna).
Ani mój znajomy, ani ja nie mieliśmy dużej wiedzy na temat angielskiego prawa umów.
Wniosek: ludzie z DC wyraźnie oczekiwali, że mój znajomy podpisze umowę w języku, który ledwo rozumie, która podlega systemowi prawnemu anglosaskiemu, którego również nie zna, i którą usiana jest (pseudo?)prawniczymi zwrotami, których prawdopodobnie rozumie tylko prawnik.
2. Wszystkie dostępne informacje pochodziły z witryny internetowej DC, gdzie można dowiedzieć się tylko, kto tam działa jako wielki umysł, ale nie ma wskazówek, jak i czym handlują.
Ponadto mój znajomy otrzymał maila od pośrednika(??), który był przynajmniej w połowie NAPISANY WIELKIMI LITERAMI, i w którym w końcu napisano, że można tam absolutnie bez ryzyka osiągnąć zyski na poziomie setek procent.
Następnie poinformowałem mojego znajomego, że wysokich zysków przy niewielkim lub żadnym ryzyku nie ma (i nigdy nie będzie).
Ciekawe też, że o tych geniuszach można znaleźć informacje w Google tylko w niewielkim stopniu. Z osób tak uznanych i powiązanych w świecie finansów oczekiwałbym, że znajdę dziesiątki publikacji itp.
3. Od profesjonalnej konsultacji oczekiwałbym informacji, że należy zdywersyfikować inwestycje i że inwestycje takie jak te w DC powinny stanowić maksymalnie 5-10% majątku. Nie było o tym słowa w przypadku mojego znajomego. Gdyby powiedział, że chce zainwestować cały swój majątek, uważam, że nie zawahaliby się tego zrobić.
4. Następnie obserwowałem jeszcze firmę i trafiłem na to forum, gdzie dostałem na swoje pytania długie maile, ale mało treściowych odpowiedzi. Chciałbym jeszcze trochę zagłębić się, aby sprawdzić, czy coś stało się bardziej konkretne.

Mój znajomy ostatecznie zainwestował. Ale jak mówi się pięknie: Pieniądze nie zniknęły. Po prostu ma je kto inny.

To tyle.
Miłego wieczoru, albo jak powiedziałby bałwan, Salvete.

Napisany przez ADMCI4
Ludzie, ludzie, ludzie,...
powoli zaczyna być tu żenująco!
Najpierw cieszy się, że FINMA przeprowadza kontrolę DC i przewiduje zbliżający się koniec. Bo przecież do tej pory każda firma znajdująca się pod nadzorem ogłosiła bankructwo.

Teraz ani słowa więcej o tym, ponieważ FINMA znów wycofała się z niektórych obszarów firmy. (To nie pasuje do propagandowej machiny pewnych panów tutaj!) Przykro mi dla Was :-(

Jeszcze jedna uwaga, jeśli niektórym panom i oczywiście paniom umknęło: DC publicznie ogłasza zabezpieczenie certyfikatami, podczas gdy FINMA nadal jest w firmie! Halo!? Jak to ma do siebie? Gdyby to wszystko było nieprawdą, FINMA zareagowałaby natychmiast. Aby to zrozumieć, nie trzeba specjalistycznej wiedzy finansowej, wystarczy zdrowy rozsądek (o ile jeszcze istnieje).

Skąd w ogóle pomysł, że należy zwrócić na siebie uwagę chcąc zaangażować BAFIN i StA? To powinno być Wam obojętne, jeśli rzekomo nigdy nie mieliście nic wspólnego z DC! Czyżby chodziło tu również o troskę o inwestorów i pośredników w DC? - To zupełnie nie ma sensu!

forsum podjął jedynie słuszną decyzję i nie marnuje więcej czasu tutaj. Chodzi tutaj również nie o pozyskanie informacji, bo forsum dostarczył ich w wystarczającej ilości. Jedynym celem jest obrzucanie błotem DC, dlatego wszystkie wyjaśnienia są po prostu dla kota.

Więc wy, systemowi wyznawcy Goliata, dalej pędźcie i piszcie fałszywe twierdzenia. Mnie jest również obojętne, co macie do powiedzenia na mój temat, ale wkrótce zobaczymy, kto ostatni się śmieje... Na pewno nie Wy!

Nadal jestem przekonanym inwestorem w DC i nie znam nikogo, kogo by takie nieuzasadnione gadanie miałoby zaniepokoić. Znowu mi przykro.

Cieszę się na przyszłość i Wasze komentarze.

Wesołe pozdrowienia
allerley

Napisany przez ADMCI4
Cześć szanowni (poza Eismannem) współrozmówcy,

Dziękuję za wsparcie, ale nie martwcie się. Bezsensowne gadanie eismanna nie sprawi, żebym się zapłakał przed snem. Ten, kto twierdzi, że to akurat ja miałem być były członkiem DC, ma prawdopodobnie IQ na poziomie temperatury w pokoju. Ponadto nie mam pojęcia, że kiedykolwiek poznałem eismanna (lub osobę, która się pod nim kryje). Stanowczo sprzeciwiam się takim twierdzeniom. Nie mam najmniejszego pojęcia, kto lub co kryje się za eismannem. Wzajemnie jest tak samo, oczywiście.

Co do bredni eismanna: Faktem jest, że w Phoenix niektórzy inwestorzy otrzymali więcej niż wpłacili. Ponieważ ostatecznie Phoenix działał jako czysty schemat piramidy finansowej, są to jednoznacznie fałszywe zyski, ponieważ wypłaty nie pochodziły z wypracowanych zysków, ale z wpłat innych inwestorów. Szczególnie dla eismanna: To właśnie jest istota schematu piramidy finansowej.

Zgodnie z jednoznacznym orzecznictwem Bundesgerichtshof, takie wypłacone fałszywe zyski muszą zostać zwrócone, jeśli przekraczają one pierwotną wpłatę. Jest to dość łatwą do sprawdzenia informacją. Wystarczy wpisać hasła fałszywe zyski, Phoenix i Bundesgerichtshof na g... aby uzyskać dostęp do decyzji. Może się zdarzyć, że eismann nie zrozumie tych wyjaśnień. Eismann nie jest zainteresowany merytoryczną dyskusją, dlatego nie będę teraz zagłębiał się bardziej w problematykę wypłacania fałszywych zysków w schematach piramid finansowych - jeszcze.

A Natascha: Nie jestem pewien, czy posiadasz wykształcenie prawnicze, jeśli nie, gratuluję, bo jako laik znalazłaś wystarczająco wątpliwych aspektów umowy, które powinny odstraszyć każdego rozsądnego od inwestycji. Niestety, czasami nie udaje się, co niestety potwierdzam na podstawie mojego wieloletniego doświadczenia zawodowego. Jak brzmiało to świetne powiedzenie? Mundus vult decipi...

Proponuję, abyśmy zignorowali przyszłe wpisy w stylu eismanna, nie ma potrzeby reagowania na tego rodzaju komentarze.

Z walczącym pozdrowieniem,
Snowman

Napisany przez sbs
Wykonawcy i pośrednicy Dividium Capital powinni przyjrzeć się §16 ust. 2 (przepisy karne) ustawy o nieuczciwej konkurencji:

Cytat:

§ 16 UWG Kara za reklamę

(1) Kto zamierza zademonstrować szczególnie korzystną ofertę, stosując wprowadzające w błąd fałszywe informacje w ogłoszeniach publicznych lub komunikatach przeznaczonych dla szerszego kręgu osób, podlega karze pozbawienia wolności do dwóch lat albo grzywny.
(2) Kto w działalności gospodarczej próbuje nakłonić konsumentów do zawarcia umowy na zakup towarów, usług lub praw poprzez obietnice, że zarówno organizator, jak i osoba trzecia uzyskają szczególne korzyści, jeśli nakłonią innych do zawarcia podobnych transakcji, a ci z kolei, zgodnie z zasadami tej reklamy, mają uzyskać takie same korzyści za promowanie produktu kolejnym klientom, podlega karze pozbawienia wolności do dwóch lat albo grzywny.

Napisany przez CFO
Wyraźnie tylko źle poinformowany wie, że Finma wycofała się ponownie z niektórych obszarów. Po pierwsze, Finma nie wycofuje się z niektórych obszarów, ale całkowicie, a po drugie, co najmniej jedna z 4 spółek - wszystkie wymienione na 30.03.09 r. - (2 x Dividium, International Invest i Tingsus) z listy wyświetlonej za pośrednictwem linku

FINMA - procedura podległości

zniknęły. O złych certyfikatach złota napisano już wystarczająco. Ogłoszenie zabezpieczenia przez Dividium na ich stronie internetowej nie jest działaniem zgodnym z zarządzaniem. Raczej trzeba zastanowić się, gdzie znikła oferta subskrypcji na kwotę 100 000 USD, której rozpoczęcie było planowane na 2 maja. Subskrypcja byłaby działalnością gospodarczą - tylko została zablokowana przez Finma.
Wspomniana kwota jest kwotą dedykowaną małym inwestorom.
(Davidianie: Czy nie było kiedyś sekty o takiej samej nazwie, która w 1993 roku popełniła masowe samobójstwo na swojej ranczo Apokalipsa w Waco - Teksasie? - Czy to zbieg okoliczności czy też tu obowiązuje zasada imiona wpisane są w gwiazdach?)

Zgłaszanie informacji do Finma, Bafinu i Isle of Man Financial Supervision Commission nie jest troskliwe. Oszustwa w stylu piramidy finansowej i operacje finansowe bez licencji bankowej są przestępstwami, a nie drobnymi wykroczeniami.
Więcej faktów będzie podane.

Sans grüsst

Napisany przez fruehling
@CFO: dziękuję za jasne słowa! Czy wie ktoś, czy ta oferta na 100 000 USD nadal obowiązuje? A jeszcze raz o złocie: we wrześniu 2008 informowano mnie, że DC Gold posiada kopalnie złota na Alasce i w Brazylii, które miały rozpocząć eksploatację od kwietnia 2009 roku. czy to nie super, w ciągu jednego miesiąca wydobyć miliard z takiej kopalni!?!?

@Allerley: chyba należysz do tych osób, które odwracają się, gdy ktoś jest bit. Sprawa DC dotyczy mnie bardzo, ponieważ ludzie z mojego otoczenia rozważają złamanie całkiem sporej sumy w wyżej wspomniany produkt (ja raczej powiedziałbym tracony) i mogą wpędzić siebie i innych w wielkie nieszczęście!

I jeszcze raz @allerley: gdzie dokładnie dostarczyłeś informacji? Niektórzy ludzie chcieliby usłyszeć kilka faktów, dla ciebie wyjaśnienie: fakt = fakty [według Duden, 1983] = udowodniona rzeczywistość!

Pozdrowienia, Frühling

non scolae sed vitae discimus

Napisany przez natascha
Cześć Fruehling,

>Czy to nie jest niesamowite, w ciągu zaledwie jednego miesiąca wydobyć miliard z tej kopalni????

Nie wiem, jak sytuacja wygląda w Alasce i Brazylii, ale zgodnie z Wikipedią
kopalnia Grasberg w zachodniej Nowej Gwinei jest największą kopalnią złota na świecie.
Według Wikipedii w 2005 roku wydobyła ona 79 ton złota
o łącznej wartości 1,277 miliarda dolarów amerykańskich. Według mojego kalkulatora wychodzi, że cena za kilogram to 16154,56 USD. Przyjmuję, że jest to cena brutto za złoto wydobyte z kopalni.
Wydaje mi się, że DC musiałby mieć spory kawałek kopalni, aby móc zdeponować miliard w złocie. I nawet zakładając, że taka kopalnia złota generuje marżę 50% (co jest prawdopodobnie dosyć wysoką marżą),
DC musiałoby dodatkowo zarobić przynajmniej pół miliarda dolarów amerykańskich, aby wydobyć to złoto. Ale kopalnia jeszcze nie została kupiona.
Ach, i DC dostarczyło złoto w sztabkach. To oznacza, że muszą złoto jeszcze poddać rafinacji i wlać je w sztabki, co również nie jest tanie.
Wniosek: Jeśli chodzi o fakty i dowody, może być dość ciasno.

Pozdrowienia
Natascha

Napisany przez CFO
Teraz nabiera to coraz bardziej groteskowych kształtów. Wygląda na to, że atak jest najlepszą obroną. Dividium Capital: Home Tutaj można przeczytać kilka zabawnych deklaracji. Ten, kto teraz jeszcze inwestuje, naprawdę potrzebuje pomocy. PS: Protagoniści DC znów są zadziwiająco spokojni - następna werbalna burza prawdopodobnie nadchodzi

Napisany przez sbs
@Schneemann: Czy są już jakieś nowe informacje od BAFIN?

Czy wiecie, czy w Niemczech zostało już złożone zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez odpowiedzialnych za Dividium Capital i International Invest w związku z prowadzeniem systemu piramidy finansowej oraz podszywaniem się pod fałszywe fakty (zdeponowanie złota)?

Jeśli nie, powinniśmy jak najszybciej złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przeciwko operatorom.

Napisany przez CFO
@kathy, przekaż swoje dane konta i saldo AMR, Panama, to na pewno stracisz swoje pieniądze.
Ktoś próbuje nas oszukać - wypełniony błędami ortograficznymi - horente (to chyba kaczka) obiecuje zyski bez ryzyka, a to jeszcze w Panamie. Kto teraz nie zainwestuje, sam sobie winien.

Lepiej byłoby, gdyby pomysłodawca pozostał przy swoim pierwotnym biznesie, czyli odzyskiwaniu zatopionych statków.
Jednak założona w tym celu Sea Explorer została zlikwidowana drogą upadłości w 2006 roku.......

Tak, na forum roi się od różnych rzeczy

Napisany przez sbs
Chłopaki z Dividium Capital są naprawdę śmieszni: w międzyczasie nawet pośrednio przyznają, że siedziba na Man of Isle to jedynie firma biurowa.

Poza tym nie mają pojęcia o systemie prawny: Oczywiście spółka trust nie może kontynuować nielegalnych transakcji (system piramidalny). W końcu sama byłaby wtedy oskarżona o naruszanie obowiązującego prawa.

W tym kontekście jestem ciekaw, jak długo potrwa zanim dojdzie do przymusowej likwidacji Dividium Capital.

Napisany przez Gast343
...kiedy się to czyta, ma się poważne wątpliwości co do autentyczności oddziałów bankowych. Wiem o jednym (!) oddziale banku, którego przebudowa fasady miała kosztować zaledwie skromne 25 milionów. Wygląd oczywisty: przy stopach zwrotu rocznych wynoszących od 3 do 5%, przebudowa byłaby możliwa dopiero za 100 lat. A co z Billem Gatesem? Wiele sklepów komputerowych zbankrutowało, a on nie ma nawet 300 lat. Zaczynając od jego kapitału początkowego, takie zyski są kompletnie niemożliwe! To oznaczałoby z pewnością ponad 1000% na przeliczeniu na lata fiskalne Microsoftu. A do tego trzeba jeszcze płacić podatki! Kto może rozwikłać tę zagadkę? Na szczęście mamy teraz wielki kryzys finansowy, w którym rzekomi winowajcy całego bałaganu zostali przez rząd wynagrodzeni miliardowymi podarunkami z niczego. Poszkodowany obywatel płaci za to - dlatego też tak się nazywa! Co więcej, można przedstawić pewne oszustwa w postaci wynagrodzeń top managerów jako straty dla inwestorów. Według tych reguł każdy hodowca ziemniaków byłby oszustem, bo wkłada ziemniaka siewnego w ziemię, a po roku wydobywa z niej od 8 do 12 ziemniaków! Zatem 800% do 1200% to na pewno nieetyczne - a może mają Państwo inne zdanie?

Napisany przez CFO
Interesujące jest to, że strona internetowa Dividium Capital nagle usunęła komunikat odnoszący się do Revitrust (z dnia 30.04.09). Czyżby zwolennicy wspólnoty Ambasadorzy Chrystusa Syjonu z Augsburga mieli w tym jakiś boski udział? Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o Panu Blashchaku, na stronie internetowej Ambasadorów znajdują się aktualne zdjęcia. Likwidacja będzie trwać jeszcze jakiś czas, młyny sprawiedliwości mielą powoli.
Do poszkodowanych przez Dividium: Zapomnij o pieniądzach i spróbuj czegoś innego

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

zainwestowałem również pieniądze w Dividium. Z powodu ostatnich tygodni byłem trochę zaniepokojony. Teraz dowiedziałem się jednak, że Finma całkowicie się wycofała z Dividium, dochodzenie zostało zakończone. Nie znaleziono tam żadnych negatywnych informacji. Wygląda na to, że było dużo hałasu o nic.

Czy ktoś tutaj może to potwierdzić?

Ponieważ jestem klientem z Niemiec, jestem ciekaw, jaki ma związek BaFin z tą sprawą. Niemieccy klienci są obsługiwani przez Szwajcarię, a umowy zawieram nie za pośrednictwem niemieckiego oddziału. Ponadto, jeśli Finma już zajęła się tą sprawą, to co ma jeszcze zrobić BaFin? Czy chcą przeprowadzić kolejne dochodzenie w sprawie Dividium, tak jak Finma? Wydaje się to zbędne, prawda?

Napisany przez quichi
Jak znaleźć te zdjęcia? Ja przynajmniej ciągle szukam bez skutku

Napisany przez ADMCI4
Cześć Gościu,

FinMa i BAFin mają różne zakresy odpowiedzialności. FinMa sprawdza, czy DC potrzebuje zezwolenia zgodnie z ustawą FinMaG na prowadzenie działalności gospodarczej. BAFin interesuje się kwestią, czy działalność dystrybucyjna niemieckich pośredników podlega nadzorowi zgodnie z prawem bankowym.

Jeśli faktycznie FinMa zakończyła badanie DC i rzekomo wycofała się - o czym osobiście wątpię, prawdopodobnie to plotka rozpowszechniana przez inicjatorów DC - powinniśmy móc to sprawdzić w prasie, a w szczególności w szwajcarskim rejestrze handlowym. Ostatnio na stronie internetowej DC opublikowano fragmenty korespondencji e-mailowej między jednym z inicjatorów DC a pracownikiem Revitrust. Zawarto tam informację, że Revitrust zarzuca DC m.in. boykotowanie prac kontrolnych. Niestety ten artykuł został krótko po tym usunięty ze strony internetowej. Wygląda na to, że komuś z grona inicjatorów DC zwrócono uwagę, że pokazane informacje były kontrproduktywne i szkodliwe dla reputacji.

Prawdopodobnie będziemy musieli poczekać trochę, zanim dowiemy się, co stało się z postępowaniem podległościowym.

Pozdrowienia
Schneemann

Napisany przez Ricci
Wreszcie znów jest tu bałwan...

Napisany przez ADMCI4
Jestem z powrotem,

ale dyskusja doszła do punktu, w którym tylko zewnętrzne strony (FinMa, Revitrust, itp.) mogą wprowadzić nowe impulsy. Teraz pozostaje tylko czekać.

@sbs: Oczywiście, BaFin nie ujawnia swoich kart i nie udziela informacji. To nie jest istotne. Istotne jest jedynie poproszenie ich o sprawdzenie, czy pośrednictwo w udziałach w DC podlega uprawnieniu do wykonywania działalności bankowej lub usług finansowych zgodnie z KWG. Oni już wiedzą, czy i co mają zrobić.

Pozdrowienia,
Bałwan

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

jestem tutaj i chciałem podzielić się tym, co wydarzyło się dziś rano. Chciałem odwiedzić stronę internetową DC, żeby zobaczyć, czy są jakieś nowości, i nagle mój komputer zaczął wskazywać alarm antywirusowy. Oczywiście natychmiast wszystko zamknąłem i powiadomiłem administratora naszej firmy.

Nie jestem ekspertem od komputerów, rzeczywiście bardzo mało się na tym znam, dlatego nie wiem, co zrobić z ostrzeżeniem przed wirusem. Niemniej jednak radzę być ostrożnym.

Pozdrowienia
Rainman

Napisany przez dc_c
@schneemann @ do wszystkich klientów DC Bardzo ważne jest dostarczenie danych BaFin i pomoże to wszystkim klientom DC ewentualnie odzyskać swoje pieniądze. W każdym razie pośrednicy ci, którzy wszyscy mają swoją siedzibę w Niemczech, muszą zostać unieszkodliwieni, a BaFin działa surowiej niż Fimna. Przypuszczam, że miejsce zamieszkania pana Volka to z pewnością Niemcy, a pana Blaschka na pewno Augsburg. Dlatego BaFin jest również odpowiednia. Nie ma znaczenia, czy mieli biuro w Szwajcarii czy w Honolulu. Dopóki mają miejsce zamieszkania w Niemczech, są do niego przypisani. A BaFin z pewnością nie da się zbyć tanimi certyfikatami złota. Więc nie pozwólmy tym kretynom i ich pośrednikom ujść na sucho. Jeśli trzeba, można również złożyć anonimową skargę do BaFin.

Napisany przez windel1
Cześć,

szukamy prywatnego inwestora z zapewnionymi dochodami na około 6-8 miesięcy. Możemy zaoferować Dom jako zabezpieczenie lub dokumenty pojazdu. Więcej informacji przy osobistym kontakcie.

Dziękuję i pozdrawiam

Napisany przez CFO
To jest typowe dla takiej sytuacji. Teraz strona internetowa Dividium Capital jest prowadzona w języku rosyjskim, aby ewentualnie wyłudzać pieniądze od emigrantów, którzy nie mówią po niemiecku. Czy ktoś w forum mówi po rosyjsku? Czy można ewentualnie przetłumaczyć stronę rosyjską? Strony w języku angielskim, niemieckim i rosyjskim mają różną treść, więc byłoby interesujące wiedzieć, co tutaj jest napisane.

Co do właściciela Dividium. Poniżej można zobaczyć zdjęcie Pana Blashchaka z żoną. Wydaje się niewinnym, wręcz haniebnym, gdyby nie działał wokół tych firm.

????? ? ?????? | Zion Gemeinde

Ponownie: Finma wycofuje się z listy firmy, gdy ta nie figuruje już na liście. Finma robi to natychmiast. Niestety w 99 przypadkach firma przechodzi z listy Postępowanie podlegające nadzorowi na listę Likwidacje.

Dlatego jeśli ktoś pisze tutaj, że Finma najwyraźniej niczego nie znalazła, to jest to przypuszczenie, dopóki Dividium jest wymienione.

Teraz obserwator potrzebuje trochę cierpliwości, a inwestor w Dividium albo silnych nerwów, albo skłonności do fatalizmu.

Napisany przez eismann
Rozumiem, że nie pozwolimy ujść tym oszustom i ich pośrednikom. No, bałwanie, w końcu schodzisz na moje poziom. Mimo wszystko zastanawiam się cały czas, co zrobił ci DC. Dlaczego tak się spieszyć, by obrzucić firmę błotem??? To musi mieć jakieś powody, prawda??? Osobiście nie jestem małym inwestorem w DC i jestem już w tym dość długo. Moje wypłaty są punktualne, a mojemu pośrednikowi, o ile mi wiadomo, również wypłacane są prowizje. Dla mnie nie ma absolutnie powodu do niepokoju, no może istnieje: proszę, drogi bałwanku, nie mnoż się, na ziemi jest już wystarczająco dużo idi**ów...

Napisany przez ADMCI4

Tse tse tse,

można by pomyśleć, że lodziarz pochodzi z Vulgarien albo coś w tym rodzaju. Co za sposób wyrażania się...

Jednakże jeśli lodziarz przyznaje, że jego poziom jest poniżej mojego, to jeszcze nie wszystko stracone, bo samoświadomość jest pierwszym krokiem do poprawy...

Mam nadzieję na merytoryczne komentarze, pozdrawiam serdecznie
Snowman

Napisany przez admin
Cześć drodzy uczestnicy forum, Chciałbym was prosić o uspokojenie emocji. Chcemy tu grzecznie i rzeczowo dyskutować na ten temat. Pozdrowienia Twój Administrator

Napisany przez ADMCI4
Szanowny Panie Adminie, Z wyjątkiem postów Eismanna, dotychczasowa dyskusja tutaj odbywała się dość bez emocji. Być może Pańska przestroga - tak rozumiem Pałą wypowiedź - byłaby odpowiednia bezpośrednio po pierwszym poście Eismanna. Nieco zabawny post reagujący na werbalne potknięcia Eismanna powinien być przynajmniej dopuszczalny. Z poważaniem Mrówkołaz
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata