Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sigma Bank kredytowy

Napisany przez FloHH

Dla większości wnioskodawców wystarcza Post-Ident. Jedynie w przypadku urzędników i pracowników sektora publicznego wymagane jest poświadczone podpisanie oświadczenia o cesji.

Zgadza się. § 411 BGB ...
Jednak ja także jedynie starałem się zgłębić, co mógłoby oznaczać Proszę na oświadczeniu dla ratusza. I że chociaż dla tego ustalenia ocena Bzdura może być czasem trochę zbyt pochopna ...

Napisany przez Bitte

Blödsinn.

Blödsinn.

Blödsinn.

Blödsinn.

Tak, tak bardzo interesujące i takie pewne !!
Czy masz doświadczenie z tym bankiem ??
Otóż, łatwo jest mówić bzdury bez uzasadnienia, ale jestem zainteresowany Twoją odpowiedzią. Mogę ci powiedzieć z całą pewnością, że tak jest w przypadku Sigma !!
Wpis do rejestrów Schufa zależy zawsze od tego, co w nich jest, tak mi wyjaśnił bank.

Napisany przez Daukind
Mówisz same bzdury...
Ale dzisiaj mam dzień społeczny i wyjaśnię ci, choć z zasady chętnie zacytowałbym twoje głupoty.
Moja pierwsza głupota dotyczyła twojego stwierdzenia, że negatywny wpis w bazie danych Schufa nie musi być zły. Jaki negatywny wpis nie jest zły?
Moja druga głupota dotyczyła twierdzenia, że niemieckie banki muszą ujawnić przyczyny odrzucenia. Nie robią tego, często uzasadniają to wewnętrznymi kryteriami, które nie są dalej wyjaśniane.
Moja trzecia głupota dotyczyła twierdzenia, że zeznanie majątkowe jest obowiązkowe na ratuszu dla Sigmakreditbank. Nie jest, i zostało to już omówione.
Moja czwarta głupota dotyczyła twierdzenia, że anulowanie karty kredytowej po jednym nieudanym obciążeniu nie jest możliwe. Amex i inne dają ci wtedy dokładnie termin na przekazanie środków, a następnie zazwyczaj następuje wypowiedzenie umowy w przypadku braku płatności. I to tylko w przypadku jednego nieuregulowanego rachunku.
Nie wiem, co to wszystko, poza punktem 3, ma wspólnego z Sigmakreditbank, ale sens twoich wpisów jest zazwyczaj absolutnie niezrozumiały.

Napisany przez Bitte

Mówisz same bzdury...
Ale dzisiaj mam dzień pełen życzliwości i wyjaśnię Ci, mimo że zazwyczaj cytuje twój nonsens.
Moja pierwsza bzdura odnosiła się do Twojego stwierdzenia, że negatywne wpisy w Schufa nie muszą być złe. Jaki negatywny wpis nie jest zły?
Moja druga bzdura dotyczyła stwierdzenia, że niemieckie banki muszą ujawnić powody odrzucenia. Nie robią tego, często uzasadniają to wewnętrznymi kryteriami, które nie są podawane do publicznej wiadomości.
Moja trzecia bzdura dotyczyła stwierdzenia, że potwierdzenie zgodności dochodów w ratuszu jest obowiązkowe dla Sigmakreditbank. Nie jest obowiązkowe i zostało to już omówione.
Moja czwarta bzdura dotyczyła stwierdzenia, że wypowiedzenie karty kredytowej po jednym nieopłaconym obciążeniu nie jest możliwe. Amex m.in. daje Ci dokładnie termin na dokonanie płatności, a następnie zwykle następuje wypowiedzenie przy braku płatności. I to nawet przy jednym nieuregulowanym rachunku.
Nie mam pojęcia, co to wszystko, poza punktem 3, ma wspólnego z Sigmakreditbank, ale sens Twoich wpisów z reguły pozostaje zupełnie niezrozumiały.

Dziękuję za miłe gesty.
Masz rację, powinienem był to lepiej ująć.
KSK, Deutsche Bank, Volksbank, a także Deutsche Post, gdzie jestem klientem - nie dokonały tego w moim przypadku. Ciekawe, prawda? Miałem także sytuacje, kiedy nie zapłaciłem w terminie od 1 do 4 razy, a moja karta kredytowa nadal działa. U nich nie następuje natychmiastowa rezygnacja z karty, jeśli nie zapłaci się w terminie (przynajmniej u mnie). Otrzymuje się nawet drugie pismo, a jeśli dojdzie do zapłaty do terminu, wszystko jest w porządku, nawet jeśli zapłacę 2 dni po terminie (przynajmniej u mnie). Prawdopodobnie jest to spowodowane tym, że moje oszczędności, rozłożone pomiędzy różnymi bankami, są postrzegane jako zabezpieczenie. Dodatkowo wysokość kredytu kredytowej nie jest wysoka (w moim przypadku), co prawdopodobnie także odgrywa rolę. Zapomniałem także wspomnieć, że mam także kredyt, który nie jest mały!! (Ale prywatny i tak, przy okazji).

Napisany przez Flolito
Dodatki są zwolnione z podatku Dlatego wygląda to tak, jakby brutto było równoznaczne z netto

Napisany przez exosvw86
Cześć, jestem tutaj nowy i chciałbym podzielić się swoimi doświadczeniami z bankiem. Krótko o mnie, przez moją uzależnienie od hazardu (które na szczęście udało mi się pokonać) wpadłem w ogromne kłopoty. Ciągłe nowe pożyczki/długi, karty kredytowe itp. spowodowały, że miałem wiele różnych kredytów i oczywiście wiele rat. Wtedy szukałem pomocy u doradcy ds. zadłużenia (który jest dostępny praktycznie w każdym mieście/gminie). Wtedy miałem naprawdę tylko dwie możliwości, albo prywatne bankructwo, albo spróbować skonsolidować wszystko w jedną pożyczkę/jedną ratę. Ponieważ uważam, że to ja powinienem ponosić konsekwencje moich błędów, postanowiłem skonsolidować zobowiązania w Postbanku na 4,9%. Co przy mojej wtedy zdolności kredytowej było świetną stopą procentową. Teraz przejdźmy do meritum. Sigma wtedy naprawdę mi pomogła. Po tym jak znalazłem i wydrukowałem wniosek online bezpośrednio ze strony Sigma, wypełniłem wniosek i wysłałem go pocztą wraz z wszystkimi dokumentami. Po około 4 dniach dostałem odpowiedź, że moje dokumenty zostały sprawdzone i umowa jest w drodze do mnie. 2 dni później leżała już w mojej skrzynce, podpisałem umowę i wysłałem ją z powrotem do banku kredytowego za pomocą usługi PostIdent. Po kolejnych około 4 dniach pieniądze były już na moim koncie. Kontakt mailowy był zawsze szybki i bardzo przyjazny. Jedynym rzeczywistym haczykiem są oczywiście wysokie odsetki, ale jeśli nie ma innej możliwości, można się pogodzić nawet z tymi 11%. Jeśli naprawdę znajdujesz się w trudnym okresie życiowym i twój wynik w BIK może nie być najlepszy, to Sigma może być jedyną szansą. Mimo wszystko, zawsze warto się wcześniej dokładnie poinformować, być może możesz skonsolidować/połączyć kredyty. Oczywiście najlepiej byłoby w ogóle nie brać kredytów, ale z własnego doświadczenia wiem, jak uparta osoba potrafi być lub jak źle może wszystko potoczyć się na opak. Podsumowując: Jeśli naprawdę nie ma innej drogi, Sigma zdecydowanie jest dobrą alternatywą. Oczywiście zawsze ważne jest, abyś mógł oczywiście spłacać raty zgodnie z warunkami umowy.

Napisany przez Bitte
Sigma Kreditbank nie jest złym bankiem i współpracuje z Boncred (pośrednikiem) (w 14 dni można tam otrzymać swoje pieniądze). Podobno (nie mam jeszcze dalszych informacji) firma Von Essen Bank także udziela kredytów bez sprawdzania historii kredytowej, ale pobierają odsetki (oprocentowanie 13,9% rocznie - zaokrąglone).

Napisany przez Deadlef
Bitte pisze: Sigma Kreditbank nie jest złą bankiem i współpracuje z Boncred (pośrednikiem). (W 14 dni można mieć tam swoje pieniądze). Ponadto, rzekomo (nie mam jeszcze dalszych informacji), firma Von Essen Bank również udziela kredytów bez weryfikacji w BIK, jednak pobierają one (oprocentowanie 13,9% zaokrąglone w skali roku.)
Nie trzeba pośrednika, można bezpośrednio pobrać wniosek ze strony internetowej banku. @exos: jak zdobyć stopę procentową 4,9% na podstawie twojej historii?

Napisany przez exosvw86
Deadlef pisze: Nie potrzebujesz pośrednika, można bezpośrednio pobrać wniosek ze strony internetowej. @exos: jakim cudem uzyskałeś oprocentowanie 4.9% na podstawie swojej historii?
Kiedyś także się nad tym zastanawiałem i byłem bardzo zadowolony. Byłem już klientem Deutsche Postbank i zawsze spłacałem raty terminowo. Być może miało to z tym coś wspólnego. Dokładnie tego nie potrafię odpowiedzieć, nie pytałem również @Bitte - nie wyobrażam sobie darmowej weryfikacji w Biurze Informacji Kredytowej, ale wiem, że Deutsche Postbank udziela kredytów pomimo lekkich wpisów w Biurze Informacji Kredytowej. Jeśli jednak występują twarde negatywne wpisy, Deutsche Postbank również nie udziela kredytów. W sumie miałem już do czynienia z wieloma bankami, takimi jak Deutsche Postbank, Santander, Deutsche Bank, BarclayCard, easyCredit, creditPlus, Sigma, TargoBank. Wszystkie te banki są znane z tego, że łatwiej udzielają kredytów, jednak konieczne jest zapewnienie, że raty będą spłacane. Z żadnego banku nie byłem specjalnie zawiedziony. Czasami po prostu nie rozumiałem, dlaczego podejmowane są niektóre decyzje. Na przykład Barclays Bank przyznał mi od razu limit na karcie New Visa w wysokości 7.500 euro. W moim przypadku, z powodu głupoty/choroby jaką jest uzależnienie od hazardu, retrospektywnie patrząc, było to katastrofą. No cóż, karty kredytowe i tak nie są dobrym rozwiązaniem, ale to już inna historia.

Napisany przez Igor1532
Czy mogę otrzymać pożyczkę w wysokości 3500 €, mając wpis w rejestrze dłużników (Schufa), który został oznaczony jako uregulowany i zostanie usunięty w styczniu 2020 r.? Czy moje szanse są dobre czy raczej złe, mając stałe dochody?

Napisany przez exosvw86
Oczywiście, zależy to od tego, ile zarabiasz. Przy dochodzie w wysokości 3 500 € musisz zarabiać około 1 200 € netto. Bank sprawdzi Twoje przychody i wydatki na podstawie wyciągów z konta. Najlepiej unikać nieściągalnych płatności, ponieważ mają one negatywny wpływ, ponieważ bank zauważy, że nie spełniasz swoich zobowiązań. Jeśli wszystko inne jest w porządku, nie powinno być problemów. Ale jeśli masz negatywny wpis w rejestrze dłużników, sugeruję spróbować najpierw w niemieckim banku, gdzie stopy procentowe są niższe. Zalecam próbę w TargoBank.

Napisany przez FloHH
Bank sprawdza Twoje przychody i wydatki na podstawie wyciągów z konta.

Nie. Sigma sprawdza jedynie, czy podane dochody o podanej wysokości faktycznie wpływają na podane [url]konto[/url]. W tym sensie wystarczy odpowiedni fragment wyciągu...

Napisany przez exosvw86

Nie. Sigma sprawdza jedynie, czy podane dochody o podanej wysokości rzeczywiście trafiają na wskazane [url]konto[/url]. W związku z tym wystarczy odpowiedni wyciąg z konta...

Rzeczywiście, to również było dla mnie nowością. Wówczas wysłałem pełne wyciągi, ponieważ myślałem, że bank chce sprawdzić przychody i wydatki lub chce uzyskać ogólny obraz, czy [url]kredyt[/url]/rata [url]kredytu[/url] w ogóle może być opłacony.

Napisany przez DU47057
Cześć wszystkim, dotychczas moje doświadczenia z Sigma. Wniosek wydrukowany i wysłany 02.05. ze wszystkimi dokumentami (oświadczenie o zarobkach, wyciąg z konta itp.). Doszły one do Liechtensteinu 08.05. Według informacji od Sigmy umowa kredytowa została natychmiast wysłana. (Krótkie pytanie: Wysłanie umowy oznacza akceptację kredytu przez Sigmę, czy nie? Zawsze czytam różne informacje tutaj) Ponieważ 14.05. nadal nie było żadnej przesyłki w skrzynce, napisałem e-mail. W odpowiedzi otrzymałem dokumenty drogą mailową. Znowu wydrukowane, podpisane, zrealizowane PostIdent i wysłane. Według śledzenia przesyłki dokumenty powinny dotrzeć w poniedziałek. Informacja poboczna: W skrzynce dokumenty pojawiły się dopiero 17.05. (9 dni). Więc jeśli pieniądze miały być na koncie pod koniec tygodnia, cały proces zajmował prawie 3 tygodnie.

Napisany przez hanes
Jestem świetnie. A cała zabawa przy ef. 11% oprocentowania ?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Hanes, takie warunki mają 11,x% Zobacz tutaj: https://www.sigmakreditbank.li/kredi...Cbersicht.html

Napisany przez exosvw86
DU47057 pisze: (Krótkie zapytanie: Wysłanie umowy oznacza akceptację kredytu przez Sigmę, czy nie? Czytam tutaj różne informacje)
Tak, to zazwyczaj oznacza akceptację w 99% przypadków.

Napisany przez Igor1532
Wczoraj wysłałem wniosek mailem. Czy dostanę potwierdzenie, czy wniosek jest w trakcie realizacji, czy też wysyłają Państwo coś po prostu pocztą?

Napisany przez exosvw86
Otrzymasz potwierdzenie pocztą. Ponieważ przesyłka do Niemiec trwa jednak dłużej niż czas przelewu, prawdopodobnie pieniądze znajdą się na koncie zanim potwierdzenie dotrze.

Napisany przez Tronix
Cześć wszystkim! Po raz pierwszy złożyłem wniosek o [url]kredyt[/url] w Boncred (Sigma Bank). Dziś otrzymałem umowę. W umowie napisano: Proszę potwierdzić formularz Oświadczenie o cesji przez urząd. Przejrzałem otrzymane dokumenty dwa razy, ale nie znalazłem wspomnianego formularza?! Czy jestem ślepy? *śmiech* Czy byłała u was ta wspomniana deklaracja? Czy powinienem skontaktować się z Boncred w tej sprawie? Będę wdzięczny za odpowiedź.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tronix, co jest napisane w dokumentach umownych dotyczących cesji?

Napisany przez NaTwoim13
Przypisanie dochodów z pracy!

Napisany przez Ohme28
Cześć wszystkim,

również złożyłem wniosek o [url]kredyt[/url] w BONCRED.

2.6.19 dostałem informację, jakie dokumenty są potrzebne (wstępna aplikacja).

4.6.19 dostałem nową wiadomość od Boncred, że umowa została wysłana.

6.6.19 znalazłem je w skrzynce pocztowej, wszystkie dokumenty podpisane i 7.6.19 odesłane pocztą za pomocą identyfikacji osobistej.

11.6.19 Boncred odebrał dokumenty i przesłał je do SIGMA.

12.6.19 SIGMA otrzymała je i nadal są one w trakcie finalnej weryfikacji.

Czy [url]kredyt[/url] jest w zasadzie zatwierdzony i jest tylko jeszcze sprawdzany pod kątem kompletności? Wypłata zostanie dokonana w przyszłym tygodniu, jeśli zgoda na [url]kredyt[/url] została udzielona*.

Dzięki

Napisany przez Ohme28

Dzień dobry wszystkim,

również złożyłem wniosek o BONCRED.

2.6.19 dostałem informację, jakie dokumenty są potrzebne (wstępny wniosek).

4.6.19 dostałem nowego maila od Boncred z informacją, że umowa została wysłana.

6.6.19 umowa dotarła do skrzynki pocztowej, wszystkie dokumenty zostały podpisane i 7.6.19 wysłane z powrotem przez Post-Ident.

11.6.19 Boncred otrzymał dokumenty i przesłał je do SIGMA.

12.6.19 SIGMA otrzymała dokumenty i są w fazie finalnej oceny.

Czy [url]kredyt[/url] został w zasadzie zatwierdzony i sprawdzany jest tylko pod względem kompletności? Wypłata nastąpi w przyszłym tygodniu po zatwierdzeniu [url]kredytu[/url]*.

Dzięki

Edycja:
Dziś otrzymałem ofertę ubezpieczeniową pocztą. Czy ktoś jeszcze to dostał?

Napisany przez Markus123
Cześć wszystkim,
Wysłałem wniosek o [url]kredyt[/url] do banku Sigma 3 dni temu, ale teraz jestem trochę sceptyczny, ponieważ wcześniej byłem odrzucany przez kilku pośredników kredytowych, takich jak bon cred, smava, maxda. Dowiedziałem się, że wszyscy oni współpracują z bankiem Sigma. Czy myślicie, że mam szansę, jeśli złożę wniosek bezpośrednio do tego banku, czy też nie ma już żadnej szansy? Dzięki wszystkim

Napisany przez Ohme28
Cześć Markus,

Czy spełniasz wszystkie wymagania (stabilny dochód przekraczający 1.200€, stałe miejsce zamieszkania w Niemczech itp.)? Czy jesteś może wpisany gdzieś do rejestru dłużników?

Napisany przez Markus123
Tak, moja pensja netto wynosi 1600, pracuję na czas nieokreślony od półtora roku. Niestety, w tym roku miałem zajęcie komornicze na koncie, ale teraz jest to już załatwione. Czy uważacie, że to nie zadziała?

Napisany przez Ohme28
Cześć, to już może się udać. Dziwne, że zostałeś odrzucony przez Boncred. Kiedy zostało złożone wniosek, a kiedy miało miejsce zajęcie komornicze? Czy to się na siebie nałożyło? Wtedy mogło to być powodem.

Napisany przez Markus123
Niestety, mój wniosek został odrzucony. Egzekucja miała miejsce 2 i pół miesiąca temu, ale słyszałem, że Bon Kredit sprawdza w Schufa niezależnie od tego, czy jest tam wpisane tak czy nie. Nie jestem pewien. Czekam na odpowiedź od banku Sigma, ale sądzę, że szanse są niewielkie. Prawdopodobnie Bon Kredit również zapytał Sigma Bank i gdyby to się udało, nie zostałbym odrzucony, prawda?

Napisany przez Ohme28
Zazwyczaj współpracują głównie z Sigma, tak. Kiedy złożyłeś wniosek w Sigma? Czy już wysłałeś wszystkie dokumenty? W takim razie możesz zapytać w Sigma, czy dokumenty dotarły i jaki jest ich status. Odpowiadają bardzo szybko na maile.

Napisany przez Markus123

Napisany przez Ohme28
Ponieważ paczka idzie do Liechtensteinu, może potrwać trochę dłużej, niestety. Najlepiej zapytać ponownie w poniedziałek.

Napisany przez Markus123
Ale jeśli otrzymałeś odmowę od bon kredit, czy myślisz, że możesz otrzymać zgodę bezpośrednio od banku Sigma?

Napisany przez Ohme28
Jeśli zajęcie zostało już zrealizowane jakiś czas temu, to nie powinno się już znajdować w rejestrze.

Napisany przez Markus123
Mam także [url]konto[/url] z ochroną przed zajęciem komorniczym, to też może mieć znaczenie, prawda?

Napisany przez melly0501
Cześć,
W dniu 06.06.2019 złożyłem wniosek o [url]kredyt[/url] w wysokości 5000€ w Credi. W jednym z e-maili przeczytałem:

Sprawdziliśmy Twoje dane i z radością informujemy, że udało nam się znaleźć bank, który zatwierdził Twój wniosek [url]kredytowy[/url].

Otrzymałem umowę kredytową, podpisałem ją i przekazałem wszystkie wymagane dokumenty Credi (pośrednikowi kredytowemu). Powiedział, że wygląda to dobrze, ale posiadanie umowy kredytowej nie oznacza automatycznej akceptacji, zwłaszcza że mam niestety wpisy negatywne z 2017 i 2019 roku w publicznym rejestrze dłużników.

Teraz zastanawiam się, czy mogę liczyć na wypłatę czy nie....

Napisany przez Markus123
Nie, trzymaj się z dala od Credi.de
Dostałam rok temu dokładnie takiego samego e-maila od nich, w którym mówili o dodatkowych dokumentach, za które trzeba zapłacić 149 [url]euro[/url], aby kontynuować pracę. Zgadzałam się, zapłaciłam, ale przez 2 tygodnie nie odbierali telefonów. Dopiero po 6 tygodniach udało mi się z nimi porozmawiać, a na koniec powiedzieli mi, że moja prośba o [url]kredyt[/url] została odrzucona.

Napisany przez ColaTrinker
Credi.de nie jest Boncred.de! Proszę ostrożnie formułować takie stwierdzenia.

Moje doświadczenie z Boncred lub Sigma Bank.

Jest to zaskakujące, jakie odpowiedzi są tutaj zamieszczane. Niektórzy się zgadzają, inni w ogóle nie.
Po pierwsze, aby ubiegać się o [url]kredyt[/url] w Sigma Bank nie trzeba być obywatelem Niemiec. Trzeba być obywatelem UE z niemieckim miejscem zamieszkania i posiadać niemieckie [url]konto bankowe[/url].
Ponadto Boncred lub Sigma Bank nie wymagają przekazywania kompletnej historii rachunku z ostatnich trzech miesięcy w oryginale, ale tylko wyciągów, z których wynika wpływ wynagrodzenia. Wystarczają dobre kopie (np. elektroniczne wyciągi z konta).
Następnie oczywiście trzeba przekazać trzy ostatnie odcinki wynagrodzenia (również w wystarczających kopach).
Gdy Boncred otrzyma te dokumenty, wkrótce po tym otrzymuje się odpowiedź, czy kwalifikuje się się do otrzymania [url]kredytu[/url] bez weryfikacji w SCHUFA w Sigma Bank (minimalne wynagrodzenie netto w zależności od pożądanej kwoty [url]kredytu[/url], zajęcie rachunku itd.). Jeśli wszystko jest w porządku, wkrótce potem otrzymuje się pismo z umową kredytową, do której dołączana jest aktualna zaświadczenie meldunkowe oraz oświadczenie o przeniesieniu praw (jeśli nie jest dostępne). (obie rzeczy można łatwo uzyskać w Urzędzie Miejskim za kilkanaście [url]euro[/url], około 10-15 €).
Gdy wszystko zostanie zrobione i odesłane, [url]kredyt[/url] jest praktycznie już udzielony.
W moim przypadku od złożenia wniosku online w Boncred (5000 € [url]kredyt[/url] przy zarobkach na poziomie 2000 € netto) do wypłaty pieniędzy minęło około 18 dni. W międzyczasie był również dzień świąteczny, więc można się spodziewać, że cały proces zajmie około 10 dni roboczych lub dwóch tygodni, zanim pieniądze trafią na [url]konto[/url].

Napisany przez Ohme28
Potwierdzenie meldunkowe i oświadczenie o cesji ew. Jeśli nie jest się obywatelem niemieckim. Ponieważ nie musiałam tego zgłaszać.. ergo jest to również błędne stwierdzenie.

Dziękuję, zmieniłem to.

Napisany przez FloHH
Przepraszam, ale obywatel niemiecki nie musi przedstawić „potwierdzenia meldunkowego” w Sigma. Oświadczenie o cesji dotyczy tylko pracowników służby publicznej, ponieważ tam nie ma domniemanej udzielonej cesji. Jest to wykluczone na podstawie Kodeksu Cywilnego.

W przeciwnym razie informacja: W odniesieniu do banku Sigma pośrednicy tacy jak Creditolo, Smava, Boncredit i inni NIC NIE ROBIĄ !!!, czego nie można by było załatwić również bezpośrednio za pośrednictwem poczty e-mail z Sigma. Są tam szybcy i chętni do pomocy, ale jednocześnie przestrzegają ściśłej linii postępowania. Jedyna różnica polega na tym: jeśli wszystko rozwiążę bezpośrednio z bankiem, oszczędzam sobie jako dłużnik prowizję ...

Jak już wspomniano powyżej, wymagane jest zaświadczenie meldunkowe w przypadku braku widoczngo adresu. Dotyczy to na przykład paszportów. Dlatego nawet Niemcy bez dowodu osobistego (zagubionego, nieważnego, niewyraźnego itp.) będą mieli potrzebę uzyskania zaświadczenia meldunkowego. W zasadzie niemieccy obywatele posiadający dowód osobisty nie potrzebują zaświadczenia meldunkowego. Istnieją jednak wyjątki. I nie, nie pracuję w służbie publicznej, a mimo to musiałem złożyć oświadczenie cesji. Przepraszam...

Napisany przez Clarotti
Mam odmowę przez Credi...przez Sigma....bez dodatkowych pytań, bez identyfikacji poprzez pocztę,
Ale [url]ubezpieczenie[/url], oczywiście, nie zostało przeze mnie podpisane .
Z Boncredem wszystko poszło inaczej..
Po zapytaniach dotyczących samochodu służbowego...dokumenty zostały dostarczone...wszystkie dokumenty są dostępne
Teraz wszystko jest w banku Sigma i mam nadzieję na pozytywne rozpatrzenie....
Ktoś miał podobne doświadczenia?

Napisany przez DerSven1980
Czy SigmaBank udziela [url]kredytów[/url], jeśli występuje zajęcie na wypłacie?

Napisany przez Clarotti
Nie, w przypadku zajęcia wynagrodzenia nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata