Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Informacje dotyczące finansowania budowy

Napisany przez ADMCI4
Czy pośrednik otrzymuje mniejszą prowizję od ubezpieczyciela niż od banku?

Poziom obciążenia 80% jest praktycznie określony przez istniejące oferty (jako pojedyncze zobowiązanie) dla budowy, umowy kupna działki od gminy oraz już opłacone faktury. Wszystko jest logicznie zrozumiałe w zestawieniu kosztów budowy, czysto wymienione tylko wg pozycji zwiększających wartość i musi zostać przekazane do finansowanej instytucji (banku lub w sumie do ubezpieczyciela) wraz z potwierdzeniem KfW oraz wnioskiem kredytowym.

Tak więc zdziwione jestem, że mój pośrednik nie przekazuje mi lepszych warunków o których mówisz!

Napisany przez Honey1979
Czy ostatecznie otrzymasz te warunki, które są tam wymienione w ofertach dla każdego ... to już inna sprawa.
Ewentualnie dotyczy to tylko pracowników sektora publicznego lub czegokolwiek innego .... Czyli ich warunków pracy.
Po pierwsze, ważne jest pozyskanie klienta... Potem zaczyna się znane już gra z czasem.... I na koniec zostaje dokonana korekta odnośnie stopy procentowej i jesteś zmuszony zaakceptować ofertę, ponieważ masz mało czasu ... Może mieć to związek również z Twoim bazowym punktem kredytowym, itp.... Nie daj się zbyt bardzo zmylić głupią stopą procentową......

Napisany przez NaTwoim13
Wartość obciążenia nie została jeszcze określona na podstawie zestawienia kosztów budowy. Bank oblicza ją według swoich kryteriów, które mogą się różnić w zależności od banku.
Równie zróżnicowane są umiejętności, możliwości i kompetencje pośredników. Niemoralne działanie - w postaci wyboru na podstawie wyższej prowizji - nie zawsze musi być przypisywane, czasem jest to po prostu brak wiedzy lub możliwości.
Ja na przykład, chociaż za mało, miałem okazję poszerzyć swoje horyzonty dzięki temu forum. Chciałbym, aby więcej ekspertów udzielało się tutaj.
Zależy wyłącznie od twojej wyobraźni, kogo uznasz za eksperta i trochę dziwne jest, gdy tutaj dowiadujemy się więcej niż to, co może zaoferować pośrednik po drugiej stronie.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, o czym właśnie opowiadasz? Kondycjonowanie maklera finansowego? Skąd to masz? Wymyśliłeś? Brzmi bardzo oderwane od rzeczywistości.

TE nie wydaje się głupi, wie, czego chce, zwłaszcza że już zbadał ofertę PSD Bank, również dlatego, że na przykład Hanomag dobrze pomógł.

Dlaczego znowu malujesz najgorszy scenariusz albo zakładasz go w swoim drugim akapicie? Skąd się takie coś bierze?

Napisany przez Honey1979
Chciałbym tylko zauważyć, że nie ma gwarancji, że otrzyma on zaprezentowane warunki przykładowe.

Punkt. To decyduje bank, nikt inny.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Oczywiście, żaden doradca finansowy, pośrednik finansowy ani przedstawiciel banku/kasy oszczędnościowej nie może złożyć wiążącej oferty warunków. Warunki są wiążące tylko w formie pisemnej z działu wewnętrznego banku/kasy oszczędnościowej.

Napisany przez ADMCI4
To już dla mnie jasne, że tylko dział wewnętrzny może podejmować wiążące oświadczenia i decyzje. Mój pośrednik finansowy zwrócił uwagę przynajmniej na warunki, które są realistyczne w świetle dostępnych mu informacji.
Przy częściowym finansowaniu działki także oprocentowanie było odpowiednie, choć muszę przyznać, że suma była znacznie mniejsza, a przekazane wymagane dokumenty również.

Napisany przez Hanomag

Universa oferuje 1,71% na 20 lat stałego oprocentowania, 15 miesięcy bez opłat za korzystanie z kredytu, 5% opcję dodatkowej spłaty oraz możliwość zmiany stawki spłaty trzykrotnie.

Te warunki wydają się być bardzo korzystne. Jeśli masz czas, możesz równolegle zapytać o to.
Wygląda na to, że następuje zmiana w odsetkach przygotowawczych. PSD-Bank RheinNeckarSaar pobiera te opłaty od 19. miesiąca od 04.12.2017 r.

Napisany przez ADMCI4
To wygląda na to, że nie dotyczy to tutaj PSD. Ponadto ci, którzy oferują dłuższe dostawy, subwencjonują to wyższymi stopami procentowymi... wygląda na to.

Napisany przez Hanomag

To, zdaje się, nie dotyczy PSD tutaj. Ponadto ci, którzy oferują dłuższe terminy, subwenkcjonują to z wyższymi odsetkami... wygląda na to.

Jest mi znane, że banki PSD i Sparda od dziesięcioleci należą do dostawców oferujących najlepsze warunki.
Warunki ubezpieczeń, które są tańsze, nie są jeszcze czarno na białym. Sprawdziłem Twoje dane w Interhyp, która m.in. pośredniczy w kredytach Universa, i otrzymuję ofertę z zakresem oprocentowania od 1,8 do 2,6 %.

Napisany przez NaTwoim13
Hanomag, warunki ubezpieczenia są tak samo czarno na białym dostępne przez Europace jak te oferowane przez banki PSD i Sparda.

To w ogóle nie jest porównywalne z zabawkami Interhyp, Dr. Klein czy innymi dostawcami usług internetowych i ich pobieżnymi kalkulatorami na stronie głównej!

Napisany przez ADMCI4
Przekazałem te plotki moim pośrednikom. Co mam teraz powiedzieć. Wszystko wydaje się być tylko powietrzem i dymem. Wspomniane 1,71% pochodziły z zeszłego tygodnia, a Alte Leipziger byłaby na drugim miejscu dopiero przy 72% obciążenia.

Prawie się tego spodziewałem. Szkoda tylko, że się na to nabrałem.

Napisany przez Honey1979
@Thomas
Przedstawianie Interhype i Dr. Klein jako powierzchownych... podkreśla lot twojego jednoosobowego show
@ED
To nie jest nic nowego w tym, że Thomas twierdzi, iż to ON ma najlepsze warunki i koncepcje.
Wydaje się prawie, że rozwija to jako administrator.
Gdyby był tak wyjątkowy i niezrównany, nie musiałby tu zbierać tych, którzy nigdzie indziej nic nie dostali itp....

Napisany przez NaTwoim13
To naprawdę piękne, tak ujawniające! Nie chcecie rozwiązań, chcecie rozrywki A ja biorę w tym udział Nic nie obiecywałem, nic nie zobowiązałem, żeby to jeszcze ogłosić, ale Te - ten, z którym mam kontakt prywatnie - ogłasza i Honey nasz Wielki Mistrz klaska i podjudza!
Honey, jestem za, przy powadze, przy zabawie, naprawdę, jestem i pozostanę przy tym
Ed von Schleck, denerwujesz mnie od pierwszego postu! Przecież mogę tak powiedzieć między nami, mówisz tylko bzdury. Zero zrozumienia mojej oferty, nie kwestionujesz mnie w żaden sposób, podważasz swoich pośredników, a teraz oczerniasz mnie albo próbujesz. Czy oczekiwałeś potwierdzenia? Co chciałeś ode mnie prywatnie? Powiedz prawdę?
PODAŁEM KONKRETNĄ PROPONOWANĄ OFERTĘ, NIE ZNAM CIĘ, TWOJA SYTUACJA WYJŚCIOWA NIE STANOWI PODSTAWY DLA ZOBOWIĄZANIA, KTÓREGO TU NIE MA. NIKT NIE ZNA TWOJEJ SYTUACJI FINANSOWEJ, ANI TWOICH INDYWIDUALNYCH LICZB!!!!
Honey, jesteś podpalaczem umysłowym, nicponiem, nie pomagasz nikomu i jeszcze jedno, każdy z odrobiną wiedzy na temat materiału potwierdziłby moje jasne stwierdzenie, że Europace jest bardziej indywidualna niż kalkulatory wystawowe Interhyp i Dr. Klein - malutki chłopcze, to nawet same przedsiębiorstwa mówią - ale ty szalejesz nad Ed von Schleckiem bez znajomości żadnych faktów! Nikt nie mówi, że w tej ocenie (co najmniej bardzo rozsądnej i opartej na szczegółowych danych o ocenach kredytowych) powstaje zobowiązanie!
Ed von Schleck miał możliwość poważnego zbadania mojej oferty, z danymi, liczbami i faktami oraz wnioskiem, ale tego nie zrobił, całkowicie w porządku, ale że teraz jesteś na torze.....jesteś człowiekiem, graczem, wykonawcą, diabli wiekim!
Ed von Schleck, mój post to była idea, praktyczna idea, którą nie przeanalizowałeś ze mną! Oczywiście, nie zamieszczę treści twojej prywatnej wiadomości. Życzę ci wszystkiego najlepszego, rób swoje, nie widzę twojego zaangażowania w mój pomysł i będę zadowolony, jeśli Twoje następne wiadomości prywatne trafia do Honeya
Jeszcze jedno, Honeybabe, nie zbieram tutaj nikogo, dla mnie tutaj Honey to rozrywka i jesteś w centrum. Jesteś częścią rozrywki, tym, który zna osobę oskarżaną osobiście i robi z niej spadochroniarza
Do następnych insynuacji, rozbawienia lub kpin z niskich intencji jestem teraz poza, ale na pewno wrócę zaraz

Napisany przez ADMCI4
Szczerze mówiąc, wasze prywatne spory zupełnie mnie nie interesują.
To, co mnie interesuje, to uzyskanie informacji, aby zoptymalizować moje finansowanie pod realistycznym kątem.
Aby wyjaśnić wrażenie, które Thomas (czy tykamy sobie na PW?) stworzył tutaj w kontekście naszego kontaktu - skonfrontowałem go tylko z jego danymi, ponieważ zdają się one nie zgadzać jeśli chodzi o udział kredytu. W odpowiedzi dostałem dwukrotnie komentarz sprzedażowy.
Jak już wielokrotnie pisałem, nie oczekuję tutaj ani zgody, ani potwierdzenia odnośnie mojego udziału kredytu poprzez pośrednika. Ani od Thomasa, ani od mojego pośrednika. Natomiast oczekuję uczciwych i realistycznych wypowiedzi. Jeśli chodzi o mój udział kredytu, zakładam, że „pośrednicy” posiadają doświadczenie w zakresie wartościach dotyczących ich partnerów bankowych, aby ocenić to z niewielkim marginesem błędu. Oznacza to, że jeśli mówię, że 20% mojego kapitału własnego zostało uznane za wartościowe, to powinno to być prawdą, czyż nie? Ponadto bank, który wchodzi w dług w wysokości 100 tys. euro, nie powinien mieć bardziej rygorystycznych kryteriów dotyczących udziału kredytu? Jeśli dodatkowo mówi się, że idziemy w dług, ale tylko w 72%, to wydaje się, że ktoś tu kłamie. Albo Alte Leipziger, ty czy mój pośrednik. Kogo więc wybieram?
Ponadto nie świadczy to o tobie dobrze, jak wiele tutaj zostaje sprowadzone do absurdu, poczynając od mojej nazwy użytkownika!

Napisany przez NaTwoim13
Zrobiłem pewną sugestię, jeśli zostanie ona zignorowana jako gadanina, ponieważ twój pośrednik nie może lub nie chce jej zrozumieć, albo ty albo twój pośrednik odrzucacie to wysiłek, to brzmi wywyższająco, w takim razie też nie chcę już pomagać.
Nie mogę powiedzieć ci, czy mój podejście jest właściwe, ponieważ nie znam twoich dokumentów zabezpieczających. Chciałem jedynie doradzić ci trochę, nic więcej. Jeśli mówisz nawet, że o coś przewróciłeś, to definitywnie się wycofuję.

Napisany przez ADMCI4
Tak, masz rację, że muszę to sobie przyznać. Uważałem twoją propozycję i informacje za wykonalne.

Napisany przez Daukind
Przykład paradoksalny, jak ktoś bezlitośnie dyskredytuje samego siebie. Szacunek.

Napisany przez NaTwoim13
To, co Ed próbował zrobić, nie jest akceptowalne dla mnie, ponieważ moja propozycja nie została przeanalizowana, a wartość zastawu przez Alte Leipziger nie została ustalona. Myślę, że też to rozumiesz!

Teraz już dobrze, gdy wychodzisz z ukrycia, lepiej zakończmy.

Napisany przez Daukind

To Ed spróbował, ale ja tego nie akceptuję i uzasadniam to tym, że moja propozycja nie została przetestowana, a wartość kredytowa nie została określona przez Alte Leipziger. Myslę, że ty również to rozumiesz!

Nie. Ty sam to osiągnąłeś swoim postem #164.

Napisany przez NaTwoim13
Daukind, rozrywka.
Kiedy pomoc jest lekceważona jako paplanina, gdy przedstawiane są propozycje i mówi się o tym, że się na coś nabrało, to zrobiłem to dla ciebie bardzo chętnie!

Napisany przez Honey1979
To jest żadna pomoc. Chciałeś tylko znowu wybić się na pierwszy plan przy tych warunkach... Z zasady: Najlepsze warunki są dostępne tylko u Ciebie. Już wiele razy mówiłem, że te rzeczy zazwyczaj są tylko twoim gadaniem... I patrz, kompletna klapa dla Ciebie. Szacunek, Thomasie. Dokładnie jak Daukind już napisał... #164 Byłeś wielki i podkreśla to, kim naprawdę jesteś... Chcemy pomóc autorowi wątku... Nie wiemy, jak się czuje... Chcę tylko pomóc, nie jest moim zamiarem zarabianie pieniędzy... Bla bla...I wtedy pokazuje się twoje prawdziwe oblicze: Ed von Schleck, od pierwszego posta mnie irytujesz!

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, właśnie tak jest, kiedy pomoc jest lekceważona jako gadanie. Dokładnie tak, wiesz dlaczego? Bo nie łowię ryb, bo pozostaję sobą!!
Poza tym, mój zaproponowany model nie został sprawdzony, twój rzekomy demaskatorski gest to pusta gadanina, polityka, twoje argumenty to rozrywka
Nawiasem mówiąc, rzadko widzę twoją pomoc, brak zrozumienia dla pewnych sytuacji życiowych, zamiast tego oskarżasz, wtykasz palce w rany, podsycajesz ogień i odstraszasz użytkowników, patrz na różne wątki. To twoja sprawa, ale udawanie teraz, że coś odkryłeś, ocenianie praktycznej propozycji (propozycja Kochanie, pomysł!!) jako 0 pomocy pokazuje, jak się tu zachowujesz.
Nigdy nie wspominałem, że mam najlepsze warunki, raczej rozważyłem pewną koncepcję. Zaznaczyłem, że jest na czele z PSD i Sparda Bank, a ty znowu spekulujesz i interpretujesz coś dobrze myślonego jako wroga!
Kochanie, zaproponuj kiedyś jedną rozsądną propozycję, pokaż zrozumienie dla pytającego i włącz się konstruktywnie. Chociaż raz.
Nawiasem mówiąc, skoro chcesz teraz tak źle ocenić mój pomysł. Twój pomysł na zaciągnięcie kredytu bez spłaty w Sparkasse (potem się pojawił, myślę, że od tneub dotyczący Sparda Bank) praktycznie nie jest wykonalny w praktyce dla standardowych przypadków i wykorzystania własnego, do tego jeszcze wrócę, nie zapomniałem o tym, przyjacielu.
Tutaj także trzeba indywidualnie sprawdzić, zazwyczaj te warianty finansowania nie są oferowane masowo, nie są dostępne, tak jak mówi Sparkasse! Sparda Hannover wyraziła podobne zdanie, ale jeszcze dostanę od nich oświadczenie, ponieważ poprosiłem o to, ponieważ w jednym przypadku ogłoszony model nie został zatwierdzony. To dokładnie ta indywidualna ocena sytuacji wyjściowej musiałaby być dokonana również w przypadku Ed, aby ocenić, jak wartościowe było moje propozycja, mój pomysł, moja pomoc, i nie waham się w ogóle pokazać ci, że model z Alten Leipziger może być praktycznym rozwiązaniem.
Ponieważ nic nie zostało sprawdzone i złożone, musisz czuć się zdemaskowany, kiedy teraz zarzucasz mi, że tylko oślepiają!! Kochanie

Napisany przez ADMCI4
Więc wniosek kredytowy został złożony... trzymajcie kciuki, że zostanie zaakceptowany! Co myślicie, jaki będzie mój oprocentowanie przy 20 latach i 80% udziale kredytu, jeśli przejdzie? :-)

Napisany przez yosh
1,7%, jako pełnopłatny 1,5%?

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście :-)

Napisany przez yosh
Świetnie. Gratulacje.

Napisany przez NaTwoim13
Jaka jest stopa procentowa dla której opcji w której banku się ustaliła?

Napisany przez Hanomag

Jaki to procent dla którego wariantu w której banku?`

Wariant został już ustalony: 20 lat stałego oprocentowania w wysokości 1,7 %. W obecnej sytuacji rynkowej byłby to super oprocentowanie, które wydaje się mało prawdopodobne. Przede wszystkim dlatego, że wszystko nagle się tak szybko stało.

Napisany przez NaTwoim13
Pytam również, ponieważ Yosh spekulował na poziomie 1,7% dla pełnego spłacenia kredytu, a zgadza się na 1,5%, więc byłem niepewny.

Tak, obecnie nie jestem w stanie wygenerować takich warunków ani w Europace, ani w formie papierowej/bezpośredniej aplikacji, nawet po uwzględnieniu kredytu KfW i rezygnacji z marży, dlatego pytam. Może Ed_Schmitt mi pomoże, wskazując mi odpowiedni bank. Sytuacja wyjściowa i wartość obciążenia są już ustalone.

Napisany przez ADMCI4
Zgłoszę się, gdy tylko otrzymam potwierdzenie. Wtedy podam dokładne daty tutaj. To co najmniej nie jest pełnopłatnym kredytem.

Napisany przez NaTwoim13
Okej, ale o co było dokładnie wnioskowane? Ciekawe jest zobaczyć, jaki wysiłek wkładają inni i co mogą zaoferować.

Napisany przez ADMCI4
To poszło tak szybko, ponieważ miałem już wszystkie dokumenty przygotowane. Musiałem tylko poczekać na potwierdzenie doradcy energetycznego z KfW.

Napisany przez ADMCI4
Przy okazji, chciałbym przeprosić za użycie słowa „próżnowanie”. To nie było merytoryczne!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wszystkim zaangażowanym życzymy wspaniałych Świąt!

Napisany przez ADMCI4
Chociaż ostateczne zatwierdzenie jest jeszcze oczekiwane... warunki są następujące,
268 500€ na 20 lat przy oprocentowaniu 1,68% ze spłatą w wysokości 3%
50 000 na 15 lat przy oprocentowaniu 1,48% ze spłatą w wysokości 3%. Alternatywą byłoby oprocentowanie 1,08% na 10 lat.
100 000 (KfW 153) na 10 lat przy oprocentowaniu 1,70% ze spłatą w wysokości 2,67%.
Według banku, warunkiem dla oprocentowania 3% jest poziom spłaty, ponieważ udział bez zabezpieczeń jest nieco wyższy niż wynika to z ich wewnętrznych obliczeń. Chciałbym mieć 2% poziom spłaty, ale cóż.

Napisany przez ADMCI4
Krótkie aktualizacje :-)

Niestety, zgoda nadal nie została wydana. Po raz drugi żądane są różne dokumenty (np. cesja RLV, itp.). Co najmniej otrzymałem informację, że powyższe warunki nadal obowiązują.

Jestem jednak optymistycznie nastawiony do tego, że zgoda zostanie wydana w tym tygodniu. Niemniej jednak, jeśli ktoś jest pod presją czasową w swoim finansowaniu budowy, to chyba nie poleciłbym tego banku.

Napisany przez NaTwoim13
O jakim banku mowa?

Napisany przez Batman_BU
To jest naprawdę dużo lepsze. Gratulacje :-)

Napisany przez ADMCI4
Postęp prac: Umowy zostaną sporządzone do końca tego/na początku przyszłego tygodnia. Do podjęcia decyzji kredytowej potrzebne były następujące dokumenty: - Umowy o pracę (obie) - Dowody wypłat wynagrodzenia za ostatnie 3 miesiące (obie) - Wyciągi bankowe (obie) - Decyzje dotyczące emerytur (obie) - ubezpieczenie na życie, od niesprawności zawodowej i emerytury pracowniczej (jeśli występuje) - Dowód o posiadaniu wkładu własnego (u nas na koncie osobistym) - Dowód spłaty nieruchomości m.in. ze wszystkimi płatnościami. List zakończenia banku finansującego nieruchomość nie był wystarczający (Należało nie tylko udokumentować wszystkie nasze płatności, ale także udokumentować płatność banku finansującego nieruchomość) - Wszystkie rachunki i dowody płatności związane z zestawieniem kosztów budowy, które już przepłynęły (np. Architekt) - Umowa zakupu nieruchomości - Zamówienie księgi wieczystej nieruchomości - Podpisane wnioski kredytowe (ze wszystkim, co się wiąże (np. wgląd w Schufa) - Podpisana propozycja finansowania - Podpisany wniosek o dofinansowanie KfW - Istnieje podpisane i oryginalne potwierdzenie online KfW - Podpisana umowa usług zarządzania - Podpisane zestawienie kosztów budowy (obie strony, w tym architekt) - Wszystkie oferty branż z zestawienia kosztów budowy (ok. 50 stron) - Opis budowy - Plany budynku, przekroje, widoki - Obliczenia powierzchni mieszkalnej, kubatury - Plan zagospodarowania przestrzennego obszaru budowlanego - Podpisane wnioski pośrednictwa - Podpisany arkusz danych klienta - Oświadczenie o cesji części sumy ubezpieczenia życiowego na 20 lat (obaj - dobrze, że obaj zawarliśmy ubezpieczenie po świętach) - Przesłanie oryginałów polisy ubezpieczeniowej na życie Problem dla banku był w ostatnich dniach taki: Bank finansujący nieruchomość nie uwolnił jeszcze zastawionej notki księgowej (ponieważ zgodnie z umową kupna z gminą zakupiono niezmierzone fragmenty nieruchomości - co jest dość powszechne w nowych obszarach budowlanych), lub nie usunął jej z księgi wieczystej (nadal oficjalnie nieruchomość została spłacona dopiero 30.12). Dlatego bank finansujący nieruchomość chciał włączyć się w warunki wypłaty - wypłata dopiero po wpisaniu na księdze wieczystej nieruchomości zmierzonej Ponieważ wiedzieliśmy, jak długo taki proces może trwać (aż do 6 miesięcy), początkowo sprzeciwiłem się. Po tym, jak wczoraj powiedzieliśmy, że teraz musi się coś wydarzyć, w przeciwnym razie zwrócimy się do konkurencji (wczoraj był ostatni dzień składania wniosków przed podwyżką stóp procentowych u konkurenta), zaczęto szybko dzwonić i zgodzono się na przeznaczenie notki księgowej po uwolnieniu notki księgowej przez bank finansujący nieruchomość. W międzyczasie byłam naprawdę wkurzona (ciągle żądano kolejnych dokumentów). Gdyby oprocentowanie nie było tak atrakcyjne, zrezygnowałabym! Gdy się przyjrzymy wszystkim niezbędnym dokumentom i nakładom pracy... bez pośrednika nie byłoby to możliwe. Warunki są naprawdę trafionym strzałem, gdy widzę, jak szybko wzrosły stopy procentowe w ciągu tych 30 dni (około 0,4% przy 20 latach).

Napisany przez ADMCI4
...właśnie otrzymałem/zostałem poinformowany o zezwoleniu.

Napisany przez NaTwoim13
Gratulacje, bardzo dobrze. Czy to jest Bank Sparda? Kto jest pośrednikiem? Co do tego, jeśli pośrednik zawsze informował Cię na bieżąco, co jest potrzebne, to Twoje stwierdzenie z pośrednikiem jest lepiej jest słuszne. Skoro jednak mówiłeś o ciągłych wnioskach uzupełniających, o których trudno mi zrozumieć, można by dojść do wniosku, że po prostu pośrednik nie przekazał Ci lista dokumentów dołączenia w pełni od razu lub w odpowiedni sposób. Zazwyczaj składasz dokumenty, są one sprawdzane, a następnie otrzymujesz, poprzez pośrednika, zestawienie pozostałych do dostarczenia dokumentów, a potem następuje decyzja. Gdzie i kto popełnił błąd, nie jestem w stanie ocenić. Tak czy inaczej, teraz masz to świetne oferty zabezpieczone. Jednakże pokazuje to także Twoje postępy, że jedno to oferta, a drugie to decyzja. Twoi pośrednicy kiedyś przekazali Ci coś na temat mojej miłej oferty od Alte Leipziger z samodzielnym kredytem KfW, co skłoniło Cię do stwierdzenia w poście #162. Jeśli teraz weźmiemy pod uwagę, że musisz spłacać 3% kredytu zabezpieczeniowego - co wcale nie musi być negatywne pod względem salda zadłużenia, ale musi być opłacalne - i przebieg wniosku, to widać, że wszystko musi być indywidualnie rozpatrzone, także tutaj, gadanie (za które już przeprosiłeś) nie jest właściwym podejściem, gdy mówimy o ofertach i opracowanych lub planowanych koncepcjach, bo sytuacja u Ciebie wcale nie była kształtowana przez pośredników. To także mogłoby szybko, pomijając mówiąc wprost, stać się gadaniem. To, co zostało tutaj wypuszczone na podstawie Twojej wypowiedzi (niestety niezweryfikowanej!!!), pokazuje wyraźnie, jak delikatnie należy obchodzić się z ofertami i trudnościami, jeśli nie chcemy zostać obwołanymi kozłem ofiarnym albo uczynić kogoś nim szybko! To, patrząc na to, co też miałeś problemów i prawie się poddałeś, było niepotrzebne, i nadal trzymam się mojego pomysłu, mojego konceptu. Lista dokumentów i dokumentów do dostarczenia pokazuje mi, że bank miał problemy z decyzją, ponieważ dokumenty takie jak - Umowy o pracę - Wyciągi bankowe - Decyzje o emeryturze (3% spłaty, zakładam, że skończysz przed emeryturą) - ubezpieczenie na życie, od inwalidztwa, emerytalne (jeśli istnieje) - Wszelkie oferty branżowe z kosztorysu budowy (około 50 stron) - Cession RLW są z zasady całkowicie nietypowymi dokumentami dołączanymi lub warunkami. Jednakże jasne jest także to, że gdybyś nie miał już kupionej działki a byli inni zainteresowani nieruchomością lub gdybyś kupił istniejącą nieruchomość, na pewno nie mogłeśbyś wybrać tego banku z takim przebiegiem, ponieważ zazwyczaj sprzedający nie czeka, aż odbędzie się termin notarialny. Teraz możesz podać nazwę banku i pośredników.

Napisany przez JohnWick
@Noel Już kilka razy pytałeś o bank i nie dostałeś odpowiedzi, zauważasz coś? Widocznie coś Ci umknęło... nie ma co panikować.. życie toczy się dalej...

Napisany przez NaTwoim13
John Wick (jesteś znany) Zawsze dobrze jest dowiedzieć się nazwy banku. Po pierwsze, dostał fajne warunki, a po drugie - jak pisze - źle się załatwiają. Myślę, że to coś, co interesuje konsumenta i powinno być poruszone na takim forum, jeśli TE chce to zdradzić. Nie martw się o mnie - jak ci wielokrotnie powiedziałem - chętnie pomogłem.

Napisany przez ADMCI4
...ponieważ wydaje się, że temat związany z „Alte Leipziger” ciągle cię prześladuje... Przepraszam za użycie słowa „gadanie” - powinienem był użyć bardziej rzeczowego wyrażenia. Jednak moje zdanie nadal jest takie samo. Abyś mógł również zrozumieć uzasadnienie... 1. Jasno i wyraźnie napisałem, że zarówno mój pośrednik, jak i ja zakładamy poziom wkładu własnego w wysokości 20%. Jeśli składa się on z ceny zakupu nieruchomości, wkładu własnego na koncie oraz rachunków architektonicznych, nie ma miejsca na poprawę lub upiększanie. Zwłaszcza gdy mam dostęp do 95% wszystkich ofert budowy domu. 2. Następnie podałeś 1,71% związane z przewagą „Alte Leipziger”. Poprosiłem swojego pośrednika o sprawdzenie tego. 3. Skontaktował się z „Alte Leipziger” **telefonicznie** i w ten sposób sprawdził/mogli zweryfikować, czy 80% obciążenia hipotecznego jest możliwe. 4. Odpowiedź brzmiała „NIE”, tylko z obciążeniem hipotecznym wynoszącym 72%. Mówimy tu o różnicy wynoszącej 40 tys. euro. 5. Jako klient nie mogę zweryfikować twierdzeń „Alte Leipziger”, muszę im tylko wierzyć. Podobnie jak ja wierzyłem tobie, gdy mi to napisałeś! Ponadto obsługa ze strony pośrednika była „doskonała”. Zawsze niezwłocznie informowany, aby móc na to reagować. Wydaje mi się, że bank „zrobił to bardziej skomplikowane” niż konieczne poprzez stopniowanie decyzji. Nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego bank miał trudności z „głosowaniem”. Na pewno nie wynikało to z warunków ramowych. Jeśli wezmę pod uwagę, dla jakich „klientów” próbujesz tu umożliwiać finansowanie, to na pewno z tego nie wynika. To wszystko na chwilę obecną. Dziękuję za wsparcie i mam nadzieję, że ta grupa dyskusyjna „rozwija się lepiej” niż miałem okazję doświadczyć w przeszłości.

Napisany przez NaTwoim13
Drogi Ed_Schmitt, chciałem tylko wspomnieć o Twoich doświadczeniach dotyczących wyższej stwierdzonej wartości gwaranta. To właśnie dlatego te dodatkowe żądania stały się konieczne, budujesz swój Dom dla tych, których koszty kalkulacji są zbyt wysokie, czyli dochodzi do mniejszych wartości niż te, które określił system, pośrednik lub ty. Nie ma się jednak, tego wszystkiego przedtem nie wie, a tym bardziej, gdy nie ma się dokumentów przed sobą. Ponadto, dlatego zapytałem o pośrednika, ponieważ Interhyp czasem chętnie włącza tę starą pożyczkę Leipziger. Tutaj znalazłem Twoją ocenę oraz pośrednika, którzy nadal nie byli w porządku, zwłaszcza że podkreśliłeś, że masz do tego podejście, chciałbym jeszcze parę uwag. Myślę, że to również ważne, ponieważ może mieć to znaczenie dla innych osób obecnie poszukujących finansowania. Wartość ustawienia zabezpieczenia określa tylko i wyłącznie bank. Tak jak teraz u Ciebie, zbyt wysoki udział gwaranta, co oznacza obowiązek 3% odroczenia. Nie potrafię zrozumieć dzwonienia do Leipziger i pytania, czy to również jest możliwe przy 80%. Gdyby to było podstawą dla oceny mojego pomysłu/mojej koncepcji (więcej to nie było, nie zwróciłeś się konkretnie do mnie), przez Twojego pośrednika, być może istnieją również inne powody dla wypowiedzi dokonanej w tamtym czasie. W przypadku Alte Leipziger wiadomo i praktykuje się to w ten sposób: po otrzymaniu dokumentów zabezpieczenia zostaje określona wartość, która decyduje o tym, czy można zatwierdzić samodzielne dofinansowanie KfW. Nie mogę zrozumieć, dlaczego Twój pośrednik wcześniej dokonuje swoich własnych obliczeń, które dają wartość 80%, ale które nie mają żadnego znaczenia szczególnie dla określenia wartości zabezpieczenia przez Alte Leipziger lub przez bank, niestety. Oskarżanie mnie o to, że coś wymyślam, oferuję coś, co nie jest możliwe czy inne podobne rzeczy (te gadanie jest przepraszam za wyrażenie, wybaczone), również przez innych pośredników (którzy być może chcą zabezpieczyć swoją ofertę lub klienta), uważam za niesprawiedliwe i niesłużące sprawie. Doświadczony pośrednik nie zadzwoniłby do AL i nie zapytałby, czy 80% jest możliwe, ponieważ po pierwsze wiemy, że nie jest to możliwe, a po drugie wiemy, jak określać wartości i że zdarza się również, że określane są wyższe wartości, zwłaszcza w przypadku Alte Leipziger, a to dlatego, że akceptują one całkiem 80%, ale z 10% obniżką zabezpieczenie (z wartości zabezpieczenia określonej, co uważam za istotne do wzmianki), a to są te 72%, a z powodu obniżki zabezpieczenia mogą oni przeprowadzać znaczniej bardziej hojne określanie wartości zabezpieczenia, nie na podstawie Twoich kwot w euro lub tych pośredników, którzy zakładają, że one podnoszą wartość, ale na podstawie Twoich kwot i wartości domu w formie kubatury, techniki budowy, wyposażenia, powierzchni mieszkalnej i gruntu z ceną rynkową pod ziemią w ramach metod obliczeniowych i programu Alte Leipziger. Ostatecznie u Ciebie wszystko się udało, co mnie również cieszy, ale ważne było dla mnie, aby te wątki nie musiały rozwijać się w ten sposób, pozostawić każdemu swoją merytoryczną uwagę taką jak jest, lub poddać ją rozsądnej weryfikacji, a mój pomysł/moja propozycja w tym wątku (która nie została dokładnie sprawdzona, ponieważ nie było żadnego zlecenia z Twojej strony) była merytoryczna i praktyczna, przede wszystkim od serca i powinna być dostępna w celu pomocy.

Napisany przez ADMCI4
...przynajmniej teraz wszyscy (również wszyscy inni czytelnicy) wiedzą, że Alte Leipziger może zostać w tyle. Na pewno ucieszy się z niechcianej i darmowej reklamy...teraz naprawdę bez ocen. Faktem jest, że były to najlepsze warunki 30 dni temu przy tych warunkach...nawet jeśli uważam, że było to tylko szczęśliwe zdarzenie. Faktem jest również, że nie ominąłbym mojego pośrednika, który notabene załatwił mi także finansowanie dla działki na początku roku, nawet jeśli Twoje warunki/twoje koncepcje byłyby odpowiednie i właściwe...to nie zależy teraz od Ciebie...ale od tego, że jestem osobą, która ceni i żyje lojalnością i uściskiem dłoni także w sprawach finansowych. Przypominam tylko o osobie, którą poleciłeś wydrukować te strony tutaj, po tym jak wspomniał, że woli jednak pójść z Twoim pomysłem do banku. Wszystkim poszukującym finansowania życzę dalszych sukcesów.

Napisany przez Klaus1976
Z dodatkowymi dokumentami poszliśmy również do przodu z naszym forwardem. Nie można tego zrzucić na pośredników. Były dziwne pytania od DSL (wyciągi z konta kredytowego za 2012, 2013, 2014, 2016 były, ale za 2015 musieliśmy poprosić). Potem chcieliśmy dokonać dodatkowej spłaty w wysokości 3* 3550 € do daty spłaty. Tutaj DSL chciało zobaczyć własny kapitał, który będzie dostępny dopiero w przyszłości (zwrot podatku, premie). Przekazałem historię kredytu z Soti z Excel, aby pokazać, jak doszedłem do kwoty X do daty spłaty. Z Monachium Hyp nie było żadnego problemu. Czasami jest to idiotyczne

Napisany przez NaTwoim13
Wszystko w porządku, Ed_Schmitt, uważam to za całkowicie ok i w końcu wspierałeś go także. Czyli ostatecznie nie skorzystałeś z doskonałej rady od Hanomag - PSD Bank lub Sparda Bank? Moja firma nigdy tutaj nie miała znaczenia, w przeciwnym razie zwróciłbyś się do mnie, co zresztą inni robią. Nie mam tu nic do stracenia, chciałem to tylko podkreślić na podstawie twojego rozwoju (wewnętrzna wycena wartości kredytowej). Tak, gdy tak jak w przypadku Kim wtedy wyjaśnia się to z dużym wysiłkiem wielokrotnie, w 10 wątkach powtarza się to samo, wszystko jest jasne, a ona chce potwierdzenia, które już 3 razy potwierdzono, najlepszą radą jest, żeby TE to wydrukował i zabrał do swojego banku. W ten sposób bank - jeśli sam by nie wpadł na to - będzie wiedział, co zrobić lub o co chodzi - sama oferta nie musi jednak być dobra. Ja jednak przyniosłem swoją pomoc i zasłużyłem na spokój

Napisany przez ADMCI4
noelmaxim pisze: Wszystko w porządku Ed_Schmitt, uważam, że to całkowicie w porządku, a w końcu także cię wspierał. Czyli ostatecznie nie skorzystałeś z doskonałego porady od Hanomag - PSD Bank lub Sparda Bank? Moja firma nigdy nie była naprawdę w grze, w przeciwnym razie zwróciłbyś się do mnie, tak jak robią to inni. Ja nie straciłem nic, chciałem tylko jeszcze raz podkreślić to na podstawie twojego rozwoju (wewnętrzna wycena wartości pożyczki). Tak, jeśli, jak w przypadku Kim sprzed lat, wyjaśnia się to z wielkim trudem, w 10 wątkach ciągle to samo, wszystko wyjaśnione i ona chce jeszcze raz potwierdzić to, co już 3 razy potwierdzono, to najlepszą radą jest, aby TE wydrukował to i poszedł z tym do swojego banku. W ten sposób bank - jeśli sam by nie wpadł na ten pomysł - wie, co zrobić lub o co chodzi - sama oferta nie musi jednak być dobra. Ja jednak zaoferowałem swoją pomoc i zasłużyłem na spokój
To jedno z tych dwóch banków :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata