Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: LBS wypowiada umowę ...

Napisany przez Schlaubi19
Cześć,
posiadam także Vario 3 od LBS z 1996 roku. Opłaćilam żądane raty oszczędności wsteczne za ostatnie 12 miesięcy przedostatniego roku. Teraz otrzymałam wypowiedzenie z uzasadnieniem: saldo oszczędności budowlanych wraz z roszczeniem odsetkowym za bieżący rok i odsetkami premiowymi przekracza sumę oszczędności budowlanych. W rezultacie umowa oszczędzania budowlanego nie zawiera już prawa do uzyskania pożyczki. Z tego powodu przysługuje nam prawo do wypowiedzenia umowy zgodnie z § 488 Abs. 3 BGB, z którego teraz skorzystamy. Następnie rozkaz wypłaty jest żądany do podpisania z powrotem. Czy ktoś może mi powiedzieć lub ma doświadczenie w sprawie obliczania odsetek premiowych z konta specjalnego... i co za tym idzie, wypowiedzenia umowy? Czy to jest w porządku?

Będę wdzięczna za informacje o ABB z tego czasu, czyli LBS Vario 3 z 1996 roku.
Pozdrowienia, mam nadzieję na odpowiedzi, ponieważ nie wiem, czy mogę podjąć jakieś działania przeciwko wypowiedzeniu i czy jest nadzieja na sukces.

Napisany przez NaTwoim13
Z mojego punktu widzenia premia nie powinna być przypisana do salda, ponieważ prawo do niej powstaje dopiero w przypadku zrezygnowania z pożyczki!

Napisany przez Schlaubi19
Dziękuję za szybką odpowiedź. W mojej umowie bonus jest gwarantowany. Jest on również opodatkowany corocznie. Nie jest on uwzględniony w sumie kredytu hipotecznego na corocznym wypisie od kasy oszczędnościowej. kasa oszczędnościowa informuje również, że Oprocentowanie bonusowe zostanie naliczone na Państwa konto oszczędnościowe zgodnie z naszymi warunkami ogólnymi przed wypłatą ewentualnego kredytu hipotecznego..
.
Dlatego chciałbym uzyskać warunki ogólne umowy, czy to rzeczywiście działa w ten sposób?

Napisany przez PSE
PSE pisze:
Witaj, w załączniku znajdziesz zeskanowane warunki produktu. Proszę napisz tutaj, jak to się skończyło.

Patrz mój post z dnia 19.03.2019, tam znajdziesz informacje na temat ABBs.

Dziękuję za Twój raport doświadczenia, mam bardzo podobną sytuację. Wpłaty zostały wstrzymane w połowie zeszłego roku, ponieważ w przeciwnym razie na koniec roku przekroczyłbym sumę kredytu hipotecznego z odsetkami. Gdyby LBS uwzględnił bonus, suma kredytu hipotecznego zostałaby przekroczona już pod koniec 2020 roku.

Teraz czekam, aż zażądają zwrotu zaległych rat. Następnie prawdopodobnie zostanę wypowiedziany, ale nie wcześniej niż za miesiąc

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata