Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Rekomendacje zakupowe

Napisany przez ADMCI4
Beta, czy powinno być możliwe zobaczenie portfela inwestycyjnego, jeśli nie jesteś zalogowany?!?

Cybercrash... Dziękuję. W zasadzie odszedłem od opcji, ale czasami sytuacja wymaga po prostu postawienia na akcje, szczególnie jeśli nie ma się dużo wolnego kapitału. Obecnie mam tylko Zurti i ABBTB.
Ten wietnamski certyfikat można by praktycznie nazwać opcją *lol*

Zysk z transakcji Ascom przekierowałem, zgodnie z zapowiedzią, na dwie następujące spółki:

Lynas (rynek frankfurcki) lub Rare Element Resources (Kanada).

Napisany przez beta

Beta, czy można zobaczyć portfel modelowy, nie będąc zalogowanym?!?

Tak w zasadzie....
https://www.aktienboard.com/vb/mdranking.php?s=7fff04e4a5c043b2ac76ad78fc970cf9&d o=training&location=0&year=2007

->Portfele modelowe treningowe 2007

Napisany przez ADMCI4
Teraz już się skończyło. Tylko drugie miejsce... Wstydź się Nie, gratulacje. Bardzo bym przywitał takie narzędzie tutaj!

Napisany przez kandinski
Kupiłem kolejnego stresującego instrumentu pochodnego, aby utrzymać wysokie ciśnienie krwi, ale z małym zaangażowaniem... SSMIX z opcją sprzedaży (KO) po osiągnięciu wartości 9425 punktów przez SMI (będzie bezwartościowy, jeśli SMI osiągnie 9425 punktów) z przyzwoitą ilością i terminem ważności do 15.06.07. Pewnego dnia SMI pewnie znowu trochę spadnie...

Napisany przez Adrian
Z srebrem obecnie można dokonywać świetnych transakcji. Jest to aktywny rynek z tendencją wzrostową. Oto zestawienie moich ostatnich 3 transakcji na srebrze. 04.01.2007-06.02.2007 XAGUGEP: 0,43 Sprzedaż: 0,62 +44,19 07.02.2007-09.02.2007 XAGUGEP: 0,59 Sprzedaż: 0,64 +8,47 09.02.2007-13.02.2007 XAGDJEP: 0,31 Sprzedaż: 0,34 +9,68 Właśnie sprzedałem moje XAGDJ. Tym razem nie zamierzam czekać z decyzją i wychodzę wcześniej. Po następnym odkształceniu kursu ponownie wejdę na rynek. Z poważaniem Adrian

Napisany przez Adrian
Tutaj proponuje się dokonanie krótkoterminowej transakcji z opcją na srebro lub złoto. Złoto w okolicach 665,5 dolarów/U, srebro w okolicach 13,87 dolarów/U.

Powody zakupu:

- Złoto i srebro znajdują się prawie na dolnej linii trendu wzrostowego obowiązującego od stycznia (wykres znajduje się w wątku dotyczącym srebra)

- euro/dolar stabilizuje się (wykres 1 min)

- Cena ropy stabilizuje się po spadku o około 2%

- Często około godziny 14.00-14.20 jest punkt zwrotny, jeśli rano było znacznie w dół (giełda Nowego Jorku)

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez Adrian
Zawieszony z pełną zniżką -10 %!

Napisany przez 2cybercrash
Tak jakbyś zanurzył się w poszukiwaniu skarbu na Srebrnym Jeziorze? Adrianie. Gdy już zmienisz na suche ubrania, odwiedź nas w Dolinie Srebra, na przykład przy filiżance Silver Wheaten w ******. Aktualnie gramy w rien ne va plus albo jak to się mówi po angielsku.

Napisany przez Adrian
Ohh tak, było cudownie nurkować. Po kilku udanych transakcjach na srebrze dzisiaj musiałem ponieść straty..

Nie mogę dzisiaj sobie zbyt wiele zarzucić, szanse były dobre, a straty zostały ograniczone.

Pewna dawka szczęścia również odgrywa rolę.

Małą pociechą jest to, że moje nowe zakupy w Apple są już prawie 2% w plusie.

Pozdrowienia

Adrian

Napisany przez beta

Zatrzymane przy -10%!

Niecałe 24 godziny później wszystko wygląda już inaczej. Kilka danych o inflacji z USA wystarczy, aby wielu kogoś zaskoczyło.

Dla mnie osobiście tego rodzaju krótkoterminowe transakcje na zygzakującym rynku metali są zbyt ryzykowne. Wolę po prostu pozwolić im działać bez zlecenia stop loss. Średnio i długoterminowo wygląda to dobrze, prawda? Tak przynajmniej mówi większość :-)

Pozdrawiam

Napisany przez Adrian
@beta: Chociaż sytuacja wygląda inaczej obecnie, zawsze jest się mądrzejszym wstecz. Nie mogę siębie obwinić. Zaplanowałem moją transakcję i konsekwentnie ją sprzedałem. Tym razem było to niefortunne, ale ostatnie 4 transakcje na srebro były zyskowne, patrz powyżej.

Za to moja transakcja na Apple dzisiaj naprawdę wylała się z kadłuba. Moja analiza w wątku poświęconym Apple.

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez beta
Tak, zawsze jest się mądrzejszym w retrospekcji. Tak to właśnie działa na giełdzie. Nie chciałem Ci niczego zarzucić ani podobnie. Po prostu trochę mnie zdziwiło, że ustawiasz zlecenie stop-loss na -10%....z drugiej strony nie wiem, jakie produkty lewarowane obsługujesz: w zależności od tego może mieć sens pracować ze zleceniem stop przy niektórych warantach. W każdym razie.

Tak czy inaczej, nie mam pojęcia o analizie wykresu, ale szybko zajrzałem do Twojego wpisu na temat Apple. Trafiłeś w sedno. Gratulacje, chociaż niczego nie zrozumiałem :-) (przy okazji załadowałem sobie jeszcze jedną paczkę akcji AAPL. Jeden rzut oka: z uwagi na nadchodzące produkty, decyzje SEC, zainteresowanie mediów i banków, Vista vs. Leopard, itp.)

Ale wracając do srebra: Na Godmode została opublikowana analiza 15.02.:

https://www.godmode-trader.de/news/?ida=564004&idc=8

Moje bardzo podstawowe pytanie: Czy taka analiza ma jeszcze ważność ? ? Srebro zamknęło się powyżej 14,19$. Czy to wszystko jest już przestarzałe?

Pozdrowienia

Napisany przez Adrian
Beta zawsze pracuję z zatrzymaniem albo limitem straty przy opcjach. Ten limit powinien zostać ustalony przed zawarciem transakcji i konsekwentnie przestrzegany, niezależnie od tego, co się wydarzy. Pamiętaj, że aby odrobić stratę 10% przy takim samym kapitale, musisz osiągnąć zysk 11%. Natomiast aby odrobić stratę 50%, musisz zdobyć zysk 100%. Ochrona kapitału jest absolutnie najważniejsza.

Dobry Cybercrash zapewne teraz powiedziałby ******- srebro i muszę mu absolutnie przyznać rację z ostatnich 2 dni handlowych. Najpierw wyraźne przerwanie trendu, po którym nastąpiła dzika orgia zakupów. Warto zauważyć, że w przeszłości zerwanie trendu w przypadku srebra lub złota zazwyczaj wywoływało bardzo silne spadki. Dlaczego pozostać zainwestowanym? Dlaczego narażać się na niepotrzebne ryzyko? Wczoraj sprzedałem wszystkie swoje pozycje na srebro, osiągając całkiem niezłe 7-8% zysku w ciągu dobrego miesiąca.

Wróćmy do pytania. Długoterminowo nadal jestem bardzo byczy w stosunku do złota i srebra, ale obecnie uważam, że wejście na rynek nie jest optymalne. Dla mnie sytuacja musi się najpierw uspokoić, musi być wyraźny trend (krótkoterminowy), w przeciwnym razie pozostanę na bocznych torach. Niezależnie od analizy.

Z poważaniem

Adrian

Napisany przez beta
Tak, częściowo zgadzam się co do limitu strat. To zależy od produktu, który jest handlowany....

Osobiście konsekwentnie wychodzę z AKCJI, jeśli ich realna strata wynosi 10%. W ciągu ostatnich dwóch lat dobrze mi się to układało. Wcześniej często dokupywałem, zostawiałem je, patrzyłem i w końcu sprzedawałem z frustracją. Moje dzisiejsze motto to jak najmniejsze zablokowane kapitał. Siedzenie i czekanie uważam za błąd. Pozdrawiam rok 2000. Z drugiej strony staram się zrealizować zyski w wysokości 20-30%, zazwyczaj 2/3 pozycji, a potem pozwolić im wzrastać. Jednak jak już wspomniałem, dotyczy to tylko akcji.

Nie przeszkadza mi być czasami nawet 50% pod wodą w przypadku instrumentów pochodnych (oczywiście zależnie od struktury produktu). Możliwe są również dodatkowe zakupy. Ponadto inwestowane kwoty w ten obszar są znacznie mniejsze niż w akcje (w moim przypadku). Każdy ma swoją strategię. Ważne jest, aby mieć ją i próbować realizować ją tak konsekwentnie i dyscyplinowanie, jak to możliwe.

Pozdrowienia

Napisany przez Adrian
Dzisiaj zrobiłem zakup ABB po cenie EP: 0.21

ABB zostało zniszczone i obecnie znajduje się razem z SMI na dolnej linii trendu wzrostowego od połowy zeszłego roku.

Pozdrowienia

Adrian

Odwagi? Fazy szorowania są nieobliczalne. Dlaczego nie kupisz sobie paczki akcji?

Napisany przez Adrian
Jestem szeroko zainwestowany w akcje. Spekuluję około 10-20% za pomocą warantów. W tego rodzaju transakcjach także inwestuję tylko niewielką ilość kapitału. Z poważaniem Adrian

Napisany przez kandinski

Kupiłem znowu stresującego trojraza, aby utrzymać wysokie ciśnienie krwi, ale tylko z niewielkim wysiłkiem...
SSMIX z KO przy 9425 (stanie się bezwartościowy, jeśli SMI osiągnie 9425 punktów)
z dobrą objętością i terminem ważności do 15.6.07. Kiedyś SMI pewnie znowu spadnie...

Dziś rano zamknięty z około 40% zyskiem. Kosztowało mnie to mnóstwo cierpliwości i był blisko KO.

Teraz liczę na reakcję przeciwną i umieściłem SSMIE z KO przy 8875. Byłem niewierny :cry:, ale ponownie postawiłem swoją wygraną. Zobaczymy

Napisany przez beta
Czekanie się opłaciło. Dzisiaj rano wyrzuciłem także SSMIX. No dobrze, trochę za wcześnie, ale co z tego.

Mam jeszcze SMIUJ, SMIZZ i DAXRN. Niczego rewolucyjnego, ale razem z gotówkowym zabezpieczeniem i tylko garstką akcji można to nazwać zabezpieczeniem przed PF :-)

Dalej czekam, głównie na boku. Ceny mogą (dla mnie) śmiało kontynuować spadki....

Pozdrowienia

Napisany przez kandinski

Cytat od kandinski

Kupiłem znowu nerwowo obniżającego Ko Szermierza, żeby utrzymać wysokie ciśnienie krwi, jednak tylko z małą stawką...
SSMIX z KO przy 9425 (staje się bezwartościowy, gdy SMI osiągnie 9425 punktów)
z ładnym wolumenem i czasem do 15.6.07. Pewnego dnia SMI pewnie znowu trochę spadnie...

Dzisiaj rano zamknięty z około 40% zyskiem. Kosztowało mnie to dużo cierpliwości i byłem blisko KO.

Mam nadzieję teraz na reakcję przeciwną i postawiłem sobie SSMIE z KO przy 8875. Zdradziłem sam siebie :cry: , ale znowu zainwestuję zysk. Zobaczymy

Już sprzedane z niewielką stratą... Tym razem miałem szczęście, który pewnie wkrótce będzie upieczony...

Napisany przez kandinski

Pozytywne wyniki wymagają cierpliwości. Dzisiaj rano również sprzedałem SSMIX. Ok, ok, może trochę wcześnie, ale cóż.

Posiadam jeszcze SMIUJ, SMIZZ i DAXRN. Nie rewelacyjne, ale wraz z pewną rezerwą gotówki i tylko garstką akcji, można to nazwać zabezpieczeniem PF - Patrimony Français.:)

Nadal czekam, głównie stojąc z boku. Ceny mogą (moim zdaniem) nadal spadać...

Pozdrawiam

Gratulacje, wygrywanie zawsze jest świetne :wink:, nawet jeśli spada. Od dawna nie mam akcji, bo od dawna czekałem na ten moment. Jednak trafienie właściwego momentu do ponownego wejścia na rynek to też trochę loteria...

Napisany przez Simona
Czasami tak. Ale można też poczekać, aż wszystko zostanie rozebrane w wiadomościach, reszta zdezorientowana również sprzeda jeszcze kilka rzeczy z opóźnieniem, po już trochę wyższych kursach. Najważniejsze, żeby nie być za późno. A jeśli tak się stanie: winni są Chińczycy. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Ja ja, kiedy znowu wejść? Hmmm...lepiej wejdę trochę później, i wyjdę wcześniej. To niepewne :roll:

A propos, na n-tv 7.2.07 była interesująca audycja z Friedhelmem Buschem. (Dzisiaj mi to znowu przyszło na myśl). Cieszę się z tego dość kredytem. Dialog znajdziesz tutaj:
https://www.n-tv.de/756989.html

Jego poglądy na korektę, stopę dywidendy, KGV, itp...

Być może pomoże to jednemu lub drugiemu w kwestii powrotu do gry.

Pozdrowienia
[/b]

Napisany przez beta

Parę minut temu zakupiłem ABBBO .....

Hej, Adrianie.
Dobra decyzja, dzięki za wskazówkę. Teraz również codziennie nim handluję. Podoba mi się, miły zakres wahania pomimo uspokajającego okresu trwania.

Kiedyś wspomniałeś o XAGUG. Też prawie codziennie nim handluję. Również przyzwoity okres trwania. Ale przede wszystkim od Vontobel... handlowalny do godz. 21:45 w Swissquote. (minus dla ABBBO)

Wydaje się, że masz dobre oko do wyboru. Chapue.

Pozdrowienia

Napisany przez Adrian
@beta: W tej chwili mam to samo. Codziennie handluję warantami. Mój broker również cieszy się moimi prowizjami

ABBBO był dzisiaj także świetną sprawą. W przypadku srebra jestem obecnie w stanie oczekiwania. Chcę najpierw potwierdzenia, że średnioterminowy trend się utrzymuje. Wygląda jednak całkiem dobrze. Wkrótce znowu pójdę na długą pozycję.

Będzie interesująco, gdy srebro przekroczy 15,30. Wtedy polecam opcję na dany okres z średnim dźwignią i bieżącą do końca 08. W odpowiednim czasie podam tutaj odpowiedni produkt.

Z pozdrowieniami

Adrian

Napisany przez kandinski
Wczoraj odbył się radosny grill funduszu opcji KO. Znowu kilku straciło dużo pieniędzy, a banki znowu coś zarobiły. To również strategia zabezpieczająca menedżerów funduszu, więc kilku zyskało. Teraz będę więcej inwestować w akcje, z wiekiem staje się się trochę spokojniejszy :?

Napisany przez Adrian
Właśnie kupiłem opcję na akcje Logitech. Spadek po wynikach wręcz woła o odbicie w nadchodzących dniach/tygodniach.

LOGDE EP: 0.29

Napisany przez beat
Także kupiłem LOGDC po 0,26.

Napisany przez Adrian
Sprzedaję moją opcję na Logitech. Po szybkich dniach na giełdzie spodziewam się raczej dwóch słabszych dni. Myślę, że Logitech też nie będzie w stanie się temu oprzeć.

LOGDE:

Cena wejścia: 0,29
Cena sprzedaży: 0,4
Zysk: 38%

Napisany przez beat
Handel zakończony z LOGDC po 0,37. Przyniósł 41% netto.

Gdy tak jasne okazje, jak w przypadku Logitech, stoją przed tobą, trudno się im oprzeć. Możesz przyjąć zaproszenie albo je zignorować. Wszystko jest dobrowolne. To nie ma nic wspólnego z hazardem na opcjach, a raczej z wykorzystaniem szans. Teraz czas na McDonalds...

Na razie mamy do czynienia z wyraźną i profesjonalną wartością opcji.
Gratulacje i dzięki za realistyczne relacje, Beat, Adrian.

Napisany przez beta
Zakupiłem kilka dni temu (niezależnie od nadchodzących wyników AAPL) opcję na wrzesień,
AAPGR VON C 09/07 (AAPGR)
za 0,25.

Przez kilka dni obserwowałem tę opcję i nie zamierzam jej sprzedawać poniżej określonej ceny :mrgreen: . Preferuję opcje od Vontobel, ...które można handlować na SQ od 8:00 do 21:50. Czasem się to przydaje.

Jeśli nie ma zastrzeżeń, teraz pójdę obejrzeć mecz piłki nożnej :-)

Pozdrowienia

Napisany przez beat
Coś na srebro. XAGUG w cenie 0,28

Napisany przez beat
Handel XAGUG zakończony (0.32) z 12.5% netto.

Napisany przez beat
Kupiłem trochę Mini-Longa na Holcim. Zobaczymy, jak to będzie. Uczę się robienia przez praktykę. HOLMG 3.05

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj i dziś zgarnąłem turbo-byka CB5FSV z Commerzbank! Rano złapałem turbo-niedźwiedzia CB4JFB i dziś po południu na dolnym końcu marki technicznej wymieniłem na turboniedźwiedzia. Wskazówka: poza giełdą na Swissquote tylko 9 euro za transakcję! Uwaga! Handluj tylko 10 K, 15 K lub 20 K, liczby nieparzyste mogą sprawić problemy przy sprzedaży poza giełdą. Należy również pamiętać, że progi z Knockout-em są aktualizowane na stronie internetowej Commerzbank Turbo (czasami nie na Swissquote). Szczęśliwych transakcji!

Napisany przez beat
Połowa HOLMG sprzedawana jest po 3,42 11% netto

Napisany przez beat
HOLMG ponownie są oferowane w przystępnych cenach...
3.10

Napisany przez Dany1
Jutro wrzucę XAUEE do PF. Czas trwania: grudzień 07

Napisany przez beat
HOLMG sprzedany za 3,54 i 3,55. Około 15% netto

Napisany przez dagobert
Dziś kupiłem kilka SMIPP-ów po 0,15:

1. w maju przyda się mały parasol
2. sezon raportów dobiegł końca
3. znowu zaczynają pompować małe

Pozdrawiam, Dagobert

Z punktu widzenia taktyki dobre posty, dzięki Dagobert.
Maj wytrzymał lepiej, niż się spodziewałem,
ale nadchodzi czerwiec z potężnym zabójcą opcji.
Jeśli wszystko pozostaje stabilne i rośnie płasko,
musimy przygotować się na wrzesień/październik. Ale zawsze sprawdzaj dane fundamentalne, do tej pory większość sprawozdań finansowych firm się zgadza, solidne fundamenty liczbowe
mimo wyjątkowo wysokich notowań kursów!

Napisany przez beat
Zbierane są pewne porcje HOLMG (3.45-3.55), ponieważ wybuch HOLN nie jest wykluczony...

Napisany przez Dany1

Nabyłem kilka porcji HOLMG (3,45-3,55), ponieważ wybuch HOLN jest całkiem możliwy...

Dołączę do tego... Masz już dobre doświadczenia z tymi Mini-Lonami, gratuluję. Uważam Holcim za jedną z 3 najmocniejszych spółek w SMI, być może nawet najmocniejszą.

Ponadto zakupiłem porcję ZURTI za 0,21 CHF. Opcja ważna do grudnia.

Napisany przez beat

Masz już dobre doświadczenia z tymi Mini-Longami

Nie do końca, mam dobre doświadczenia z dźwigniami na Holcimie (a oczywiście również z HOLN)...

Te minilongi są produktami dla domowych inwestorów i tak naprawdę nie są przeznaczone dla inwestorów. Można to zauważyć po nieistniejących wolumenach. Są one po prostu proste w zrozumieniu i mają niewiele zmiennych. Jest to jednak również ich duża wada, ponieważ na przykład nie można sprytnie wykorzystać zmienności. Jeśli się da, i jeśli to się opłaca, i jeśli nie odwróci się...

Obecnie wolę minilongi od opcji wywoławczych, ponieważ nie chcę w nich zmienności, ponieważ w swoim oszacowaniu ryzyka uwzględniam możliwy spadek rynku o 5 do 10%, a nie chcę dodawać dodatkowego ryzyka związanego ze zmiennością. W lepszych czasach raczej unikam minilongów i wybieram opcje.

Doświadczenia konkretne:

Pozytywne:
Jeśli są oferowane ceny, to są one relatywnie uczciwe.
Obliczanie dywidendy było poprawne.
Relatywnie łatwe do przewidzenia

Negatywne:

Bardzo mały wybór: w przypadku HOLN mamy, sądzę, trzy longi z maksymalną dźwignią około 4. W przypadku międzynarodowych produktów handel przez Niemcy może przynosić korzyści dzięki większemu rynkowi.

Uważaj na spread. Czasami wynosi on ponad 10%

Ponieważ nikt nie interesuje się tymi minilongami, zazwyczaj książka zleceń jest pusta, a spread praktycznie nigdy się nie zmniejsza.

Market makerzy czasami śpią. Prawdopodobnie system działa automatycznie i poprawnie, dopóki nikt nic nie zmienia. Jednak przy każdym zakupie, który nie odbywa się w 100% zgodnie z życzeniami systemu, wprowadza się zamieszanie. Wtedy MM musi interweniować i być może zajęty czymś innym. Prawdopodobnie znowu problem z IT.
W pewnym momencie skorzystałem z okazji i zleciłem zakup. Jednak zlecenie po prostu nie zostało wykonane. Wtedy próbowałem z kolejnymi zleceniami, podczas gdy Holcim mocno rósł. Ludzie z Amro po prostu przestali uaktualniać ceny. Po kilku godzinach zdecydowali się zignorować i pomijać moje zlecenia, uaktualniając ceny. Moje zlecenia pozostały na papierze, ponieważ cena bardzo wzrosła.

Na podstawie powyższych opisów można sobie wyobrazić, jak wyglądałaby zdolność do działania w sytuacji kryzysowej.

Podczas szybkich ruchów intraday, ceny są zazwyczaj hamowane przez gumkę.

Gdy wolumen przekracza oferowany, nie można być pewnym, czy cała transakcja się powiedzie, ponieważ jest to również sytuacja wyjątkowa.

Nie chcę nikogo zniechęcać... Ale nie są one uniwersalnym rozwiązaniem, jak czasami mogą być postrzegane. Oprócz kosztów, które trzeba znaleźć lub można je znaleźć, rynek jest po prostu niewydajny. Większych zleceń nie zleciłbym za pomocą minilongów. Konkretnie, w przypadku HOLMG oferowany wolumen to 2000 sztuk, co daje około 7000 złotych. Lub można podzielić na pakiety po 2000 sztuk. Ale inwestowanie z dźwignią w HOLN może być opłacalne...

Napisany przez Dany1
Dziękuję serdecznie za Twoje szczegółowe opisy. Produkty dla gospodyń domowych....hmm, przesunąłem zakup, także dlatego, że kurs HOLN dziś nie zrobił większego zamachu.
Tak czy inaczej, to był słaby dzień. Wszystko czerwone...tylko czerwono/niebieskie nie zostało mistrzami Szwajcarii...no cóż, gratulacje dla FCZ i dla Zurychu

PS: dla twardzieli...a może jutro opcja sprzedaży dla DAX?

Napisany przez dagobert
Musiałem dziś niestety oddać ponownie SMIPPy, ale niestety nie było mi dane, ale było warto spróbować.

Mimo wysokich cen ropy, szarży na Bliskim Wschodzie i obaw o przegrzanie w Chinach, rynki wydają się po prostu nadal stabilne. Nawet kolega Greenspan nie mógł już niczego zmienić...

Pozdrowienia, Dagobert

Napisany przez dagobert
MBTA na 0,26 zorganizowana

Napisany przez beat
Znowu zrealizowałem część HOLMG na poziomie 3,84 z około 10% zyskiem netto. W ten sposób HOLN wreszcie przekroczył poziom 135,- i droga jest wolna. Jeśli Dany1 był zaskoczony cenami na XAUEE, to jeszcze to: W tym tygodniu sprawdzałem mini na Solarworld w Amro Deutschland. Było bodaj trzy długie pozycje. Dwie z nich przez cały dzień nie były ustawione bez bycia zatrzymanymi. Jedną ustawili o późnym popołudniu...

Napisany przez Karat
Tutaj jest jeszcze jedna interesująca strona, na której można porównywać opinie analityków. https://investments.citibank.de/germany/research/analystscompare.html?analystId_B =582&analystId_A=32&navi= Prawdopodobnie trzeba zignorować rekomendacje zakupu, ponieważ większość (instytucje) już się nimi zaopatrzyła, zanim rekomendacja została wydana. Prawdopodobnie trzeba postawić na odstających i poczekać, aż zostaną odkryci. Ale być może się mylę? PS: Ze względu na brak zainteresowania kończę indeks nastroju DAX. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata