Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Knightsbridge Tankers NMS -> Rurki Rycerskie Knightsbridge NMS

Napisany przez richard100
Beta, Cypercrash,
Wypłata dywidendy miała być dokonana 11.6. Niestety nie otrzymałem jeszcze żadnego zapisu. Wcześniej zawsze otrzymywałem zapisy na czas. Czy ty już dostałeś swoją?
Obawiam się, że coś poszło nie tak.... :cry:
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
Przepraszam, właśnie teraz zobaczyłem, nie jestem jeszcze bogaty, dział nie został jeszcze spłukany,
u mnie zawsze przychodzi nieco później niż u innych. List w butelce?

Powinno wynosić 0,6$ na akcję, czyli nieco zmalało.
Przy kursie 30$ około 2%, lub przeliczone na rok 8%.

Jeden z 5 tankowców VLCCF

Cześć Cybercrash,
Dzięki za odpowiedź. Byłem zaskoczony, że nic nie nadeszło. Ostatnio Paydate był 9.3., a tego samego dnia nastąpiło uznane. Ostatnio sprzedałem pozycję 30.5. za 32.01$. Ale ponieważ ex Div. jest 23.5., oczywiście oczekuję jeszcze 60$.
Będę uważnie obserwować. :wink:
W międzyczasie znowu kupiłem, jak wspomniano na forum.
Pozdrowienia Rich

p.s. Przy następnej wypłacie dywidendy prawdopodobnie będzie ponownie więcej. Zobacz Historię Dywidendy.

https://www.knightsbridgetankers.com/IR/dividend.shtml

Napisany przez beta
Witaj Richu,
Nie jestem już w VLCCF (Post z dnia 20.3.07: Opuściłem pokład).
Bardziej interesuję się Stolt-Nielsen. Jednak nie mam jeszcze pełnego obrazu. Odeszli z amerykańskiej giełdy papierów wartościowych. Są w biznesie transportu cieczy od 10000 lat, a ponadto łowią tuńczyka.

Stolt-Nielsen S.A
SN5B / Frankfurt
https://stolt-nielsen.com/

...podzielone na
https://www.stoltseafarm.com/
oraz
https://www.sntg.com/

Obydwa obszary są bardzo interesujące!

---------------------------------------------

Od dłuższego czasu przyglądam się także General Maritime Corp / (NYSE:GMR). Analitycy oczekują klapsa. Ale jest tam też miły dywidendowy.
https://www.generalmaritimecorp.com/
24 do 26$ byłoby w porządku dla mnie :-) ....wcześniej nie.

---------------------------------------------

Ogólnie zauważalne jest jednak, że dywidendy w tych firmach żeglugowych raczej maleją. Jak długo FRO będzie wypłacać tak hojnie??

Moje most wanted :
Stolt-Nielsen

Pozdrowienia

Zbieranie frakcji jest sprawdzoną taktyką, o ile dysponuje się wystarczającym kapitałem roboczym. Zmuszony byłem ustawić limity na poziomie 10-15% i pozostać przy 2 lub maksymalnie 3 frakcjach na wartość. Teoretycznie także postępuję w ten sposób. Niestety, chciwość, niecierpliwość czasem jest silniejsza. ? Tak stało się w przypadku VLCCF. Ale może się uda. ? Pozdrowienia, Rich

Cześć Beta,
Dzięki za Twoje starania. Naprawdę interesujący post. Dzisiaj usiądę i dokładnie przeanalizuję te firmy.
To, co mi się podoba w VLCCF lub FRO, to fakt, że są zarejestrowane na Bahamach i nie ma tam żadnego podatku od dywidendy. Nie można przecież wszystkiego odzyskać. W związku z tym dywidenda brutto jest równa netto. :lol:
GMR ma taką ostre zniżkowe miejsce na wykresie. Podejrzewam, że nie jest to związane z podziałem akcji, ale raczej z słabymi wynikami finansowymi.?
Jak już powiedziałem, przyjrzyj się tej sprawie bliżej.
Pozdrowienia, Rich

Dodatek: Swissquote Bank dzisiaj zgłosiła wpłatę dywidendy z datą 14.

Cześć Beta,
Dziękuję za Twoje starania. Naprawdę świetny i interesujący post. Dzisiaj usiądę i dokładnie przeanalizuję firmy.
To, co mi się podoba w VLCCF lub FRO, to fakt, że są zarejestrowane na Bahamach, co oznacza brak podatku od dywidendy. Nie można wszystkiego odzyskać. Tak więc dywidenda brutto jest równa netto. :lol:
GMR ma taką dziwną zygzakowatą linię na wykresie. Nie sądzę, żeby była to związana ze splitem, raczej zła sytuacja finansowa.?
Jak już wspomniałem, przyjrzyj się jeszcze dokładniej tej sytuacji.
Pozdrowienia, Rich

Cześć Beta,
Tak, sprawia wrażenie, że obecnie VLCCF i FRO są bardziej interesujące. Tam się dzieje coś ciekawego, podczas gdy STNG i GMR raczej stoją w miejscu. Mam je na liście obserwowanych. Będę nad nimi czuwać.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beta
Cześć Rich
Masz oczywiście rację, że obecnie muzyka gra przy FRO i VLCCF.

Stolt-Nielsen od dłuższego czasu stoi w miejscu. Miała problemy z nielegalnymi praktykami w USA. Ponadto ciągle pojawiają się kłopoty z organami antymonopolowymi. Prezentacje finansowe były wielokrotnie przekładane, itp....Pełen program :-)

To, co mi się jednak podoba w Stolt, to ich know-how. Zwłaszcza jeśli chodzi o biznes transportu cieczy, zbudowali ogromną sieć. Około pół roku temu OECD ostrzegła przed brakiem terminali w Europie. Tutaj też Stolt jest w czołówce i ma odpowiednią infrastrukturę. Jednak nie w Europie. Ale biznes terminalowy kwitnie na całym świecie (biodiesel, gaz płynny, itp.). Nawet wejście do biznesu transportu wodnego dla Stolt-Nielsen prawdopodobnie nie byłoby tak trudne. Muzyka przyszłości?

Tak czy inaczej, obecnie tylko obserwacja. W tej chwili nie jestem związany z żadnym statkiem. FRO stoi dosyć wysoko....

Aaaa, miałbym jeszcze
Ship Finance International Ltd, NYSE:SFL
i
Nordic American Tanker Shipping Ltd, NYSE:NAT

Do wyboru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrowienia

Cześć Rich

Eee, mam jeszcze
Ship Finance International Ltd, NYSE:SFL
oraz
Nordic American Tanker Shipping Ltd, NYSE:NAT

Pozdrowienia

Tak, SFL miałem także w PF. (Prezent od FRO) Sprzedałem pozycję po 30,47. Teraz jest na liście oczekujących na korzystny zakup.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez speedskater

Tak, SFL miałem też w PF (prezent od FRO). Sprzedałem stanowisko za 30,47. Teraz jest na liście oczekujących na korzystne zakupy.
Pozdrowienia Rich

Mam go jeszcze, ale tak małą ilość, że nigdy nie będzie opłacalne go sprzedać! :lol:

Nachtrag: Swissquote Bank meldet heute den Eingang der Dividende mit Datum 14.

Dziś w końcu otrzymałem również moją dywidendę. Gdybym się nie uparł, zapewne by zginęła. :cry:
Miałem te akcje w portfelu od kilku miesięcy. Następnie je sprzedałem 30.05. Datą ex-dividend było 23.05.
W momencie wymagalnej płatności akcje już nie były w portfelu. Teraz się uparłem, i oto... lepiej późno niż wcale.
I zaufanie jest dobre, kontrola jest lepsza. :wink:
Pozdrowienia, Rich

[cytat=richard100">
Dzisiaj ponownie kupiłem niewielką ilość za 29$
Pozdrowienia Rich
[/cytat]
Dziś sprzedałem tę pozycję za 31.45$. Znowu czekam na spadek. :lol:
Pozdrowienia Rich

Cześć Beta,
Dzisiaj wszedłem z małą ilością po 29,20$
Dzięki za radę.
Pozdrowienia, Rich
Hallo Beta,
Bin heute rein mit einer kleinen Portion bei 29,20$
Danke für den Tipp.
Gruss Rich

Napisany przez beta
Odważny. Jeszcze nie odważyłem się na ope: .
Pewnie będę znowu obserwować, aż to zniknie i zakupię jako ostatni :?

Moje pieniądze są obecnie trochę rzadkie na stronie gotówki, a nie chę zasilać moje konto w dolarach dalej.
Niemniej jednak, ... przy najbliższej okazji też będę uczestniczył. Być może jeszcze coś sprzedam z Chiquita i kupię jakieś akcje z zyskiem odnośnie XING :mrgreen: .

Pozdrowienia

Niestety sprzedałem moje udziały FRO za wcześnie. ? Szukałem teraz czegoś podobnego, co generuje dobrą dywidendę. Jeśli spojrzeć na wykres, potencjał wzrostu wydaje się być większy niż w przypadku FRO. ? W każdym razie już czekam na dywidendę w sierpniu. Mam nadzieję, że bez potrącenia podatku od zysków kapitałowych?? Pozdrowienia, Rich

Znowu jedna z tych doskonałych ocen analityka. Tytuł spada i spada. Pozdrowienia, Rich Knightsbridge Tankers Limited: Podsumowanie oceny akcjiKnightsbridge Tankers Limited, mała firma wzrostowa z sektora transportu, spodziewa się znacznego przewyższenia rynku w ciągu najbliższych sześciu miesięcy przy niższym niż średnie ryzyko.

Wcześniej wyfiltrowałem, że VLCCF to masowe obiekt hejterski Merryl-Lynche. Kiedy zagięte, to porządnie zagięte. Muszę sprostować, nie chodzi o Lynche, ale Stänklysów z Morgan. Zablokowałem górny wpis, który ledwo osiągnął punkt zerowy z powodu dywidendy na koncie. Obserwuję ten szarp, może ponownie zbliżyć się do minimów. Tym razem szczyt wyniósł 32,5 USD przy bazie 22,5 USD.

Dziękuję za informację. Tytuł pozostaje pod ścisłą kontrolą. W razie dalszego osłabienia, będę dokupywać. Nie mogę się doczekać kolejnej dywidendy.
Aktualnie jestem dość skoncentrowany na tankowcach ze względu na dobrą dywidendę. Z REITSy było podobnie. Mam nadzieję, że nie wydarzy się nic podobnego.? Pozdrowienia Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata